MS Roald Amundsen
11 dage

Sydamerikas forskellige kulturer med Machu Picchu

Pris fra
kr 36.248
Helpension inkluderet
MS Roald Amundsen
11 dage

Sydamerikas forskellige kulturer med Machu Picchu

Pris fra
kr 36.248
Helpension inkluderet
Sydamerikas forskellige kulturer med Machu Picchu
Afrejse
3. april 2022
 • Besøg en række unikke, karakteristiske samfund langs Sydamerikas Stillehavskyst
 • Oplev Machu Picchu og fæstningerne Ollantaytambo og Sacsayhuamán

Aktuelle tilbud:

 • Ny sæson

  Skelsættende oplevelser begynder her. Se vores nye ekspeditionsrejser i 2022.
  Læs mere

Bestil TRYGT

15 dage tilbage!

Bestil på egne vilkår

Afbestil sejladsen af en eller anden årsag og få alle pengene tilbage – uden spørgsmål.

Økonomisk sikkerhed

Få fuld refusion inklusive depositum, der tidligere ikke kunne refunderes.

Hurtig tilbagebetaling

Hvis du afbestiller, sætter Hurtigruten pengene tilbage på din konto inden for 14 dage.

Læs vores vilkår og betingelser

Rejseplan

På dette ekspeditionskrydstogt udforsker du en række livlige kystbyer og byer langs Chile og Perus Stillehavskyst, lige fra Valparaíso på UNESCO’s verdensarvsliste til La Serena, Iquique, Arica og endelig Paracas. Flyv derefter fra Lima til Cusco i den hellige dal, og udforsk de mange arkæologiske steder fra Inkariget i området, herunder det storslåede Machu Picchu.
Dag 1
Valparaíso, Chile

3. april 2022

Forventet afgangstid er 16:00

Den livlige by på bakkesiderne
Colorful houses in front of the blue Ocean in Valparaiso, Chile.
Foto: shutterstock

Dit hybriddrevne ekspeditionsskib MS Roald Amundsen venter på dig i Valparaíso i det centrale Chile. Byen står på UNESCO’s verdensarvsliste og er bygget på stejle bakker med udsigt over havet og er en labyrint af monumenter, kirker, historiske kabelbaner, smarte barrios, brostensbelagte gyder, farverige huse og charmerende pladser. Cerros Alegre og Concepción har sandsynligvis den bedste udsigt, mens det historiske havnekvarter kan prale af kolonial arkitektur, travle mercados samt det maritime museum og det moderne kunstmuseum. Du har også mulighed for

Når du er ombord på skibet, får du nok at se til med at hente din gratis ekspeditionsjakke, slå dig ned i din kahyt, udforske skibet og deltage i den obligatoriske sikkerhedsøvelse. Efter middagen og en velkomstskål fra kaptajnen vil du møde dit Ekspeditionsteam, der vil gennemgå de vigtige sundheds- og sikkerhedsaspekter med dig.

Colorful houses in front of the blue Ocean in Valparaiso, Chile.
Foto: shutterstock
Church with big tress in front in La Serena, Chile.
Foto: Camille Seaman
Dag 2
La Serena, Chile

4. april 2022

Nykolonialistisk og stilfuld
Church with big tress in front in La Serena, Chile.
Foto: Camille Seaman

La Serena ligger på terrasser ned mod havet og er velsignet med smukke sandstrande langs Avenida del Mar og mange flere. Chiles næstældste by har en helt særlig atmosfære med en blandet nykolonialistisk stil. Moderne bygninger står blandt klassisk arkitektur, som f.eks. de omkring 30 omhyggeligt restaurerede stenkirker, hvoraf nogle er 350 år gamle. Hvis kirkerne på trods af deres charme begynder at ligne hinanden, kan man kigge på deres forskellige klokketårne for at skelne dem fra hinanden.

Ud over at gå ture på strandene, promenaderne og pladserne kan du også slentre gennem velplejede offentlige haver som f.eks. den japansk inspirerede Jardín del Corazón eller shoppe kunst og kunsthåndværk på Recova-markedet. Det arkæologiske museum huser prækoloniale genstande, mens det godt gemte stræde Patio Colonial nær Balmaceda er stedet, hvis man vil på smarte caféer og spisesteder.

Dag 3
Til søs

5. april 2022

Slap af
4 people standing on the outdoor deck, looking into the water.
Foto: Andrea Klaussner

Nyd roen på denne dag til søs, slap af og nyd landskabet fra observationsdækket eller loungen.

I løbet af hele din rejse vil Ekspeditionsteamet holde foredrag i Videnskabscentret for at dele deres omfattende viden om regionen med dig. Emner kan omfatte perioder fra den præcolumbianske historie, geologien i de omkringliggende bjerge og øer, folklore fra lokalsamfundet osv. Men ikke alle foredrag begrænses til det indendørs. Hvis skibet tiltrækker havfugle, der kommer for at flyve sammen med os, kan Ekspeditionsteamet muligvis også hjælpe dig med at spotte og identificere disse fjerklædte følgesvende ude på dækket.

4 people standing on the outdoor deck, looking into the water.
Foto: Andrea Klaussner
Old mine in the desert, Iquique, Humberstone.
Foto: Shutterstock
Dag 4
Iquique, Chile

6. april 2022

Old mine in the desert, Iquique, Humberstone.
Foto: Shutterstock

Velkommen til en lille bid af paradis ved Stillehavet, komplet med palmer og promenader. Som en af Chiles vigtige kystbyer er Iquique fuld af aktivitet hele året rundt. De indkøbsglade strømmer til den toldfrie Zofri Mall, mens maritime entusiaster vil blive betaget af en rundvisning på korvetten La Esmeralda, der stammer fra Stillehavskrigen. Vores vigtigste plan her er et besøg i den nærliggende og forladte saltpetermineby Humberstone i Atacama-ørkenen, der er på UNESCO’s verdensarvsliste og har en historie, som vi bogstaveligt går igennem.

Tilbage i Iquique kan du gå ad strandpromenaden i La Costanera langs sandstranden Playa Cavanchas og nyde udsigten til byens skyline på den ene side og parasailere og surfere på den anden side. Baquedano Street har georgiansk arkitektur fra det 19. århundrede og fører hen til Astoreca Palace og det smukke klokketårn i centrum af byen. Du kan også finde mange smarte cafeer, hvor du kan forkæle dig selv med lidt lokal kaffekultur eller nippe til en traditionel og cremet mango sour. Der er blevet dannet et Chinatown omkring markedet, der forener peruanske og kinesiske smage i et unikt chifa-køkken. Ud over de forskellige skaldyrsretter skal du helt klart prøve den såkaldte chumbeque, som er en dessert, der blander stegt tynd dej med frugtagtig karamel.

Dag 5
Arica, Chile

7. april 2022

“Det evige forårs by”
Bird stands on beach in Arica at sunset.
Foto: Shutterstock

Arica har et konstant ørkenklima og er klassificeret som en af de tørreste byer i verden, hvilket er usædvanligt for en by ved havet. Det betyder også, at stedet er badet i strålende solskin næsten hver eneste dag hele året, og indbyggerne snakker stolt om Arica som et sted, hvor man kan nyde en uendelig forårssæson. Strandene er populære blandt de solbadende og surferne, og udsigten fra den høje, sandfyldte El Morro-klint er vandreturen på 15 minutter værd op til det flagrende chilenske flag øverst oppe.

En anden seværdighed for de besøgende er San Marcos-katedralen, der blev indviet i 1876 og er tegnet af Gustave Eiffel, som er berømt for sit tårn i Paris. Calles 21 de Mayo og Bolognesi er livlige gågader med masser af spisesteder og artesanía-boder, mens El Agro-markedet og madmarkedet er fuld af flotte syns- og dufteindtryk. På det lokale arkæologiske museum San Miguel de Azapa kan du se kunstgenstande fra Chinchorro-kulturen og lade dig forundre over mumier, der er ældre end dem fra Egypten. Gå mod den sydlige del af byen for at vandre gennem det mere krævende terræn Playa Corazones og udforske hulerne i Anzota. På en valgfri udflugt kan du også få mulighed for at se geoglyffer i Lluta Valley og Lauca-nationalpark.

Bird stands on beach in Arica at sunset.
Foto: Shutterstock
Woman and man on outdoor deck looking for birds, pointing and looking in binoculars.
Foto: Andrea Klaussner
Dag 6
Til søs

8. april 2022

Den friske havluft
Woman and man on outdoor deck looking for birds, pointing and looking in binoculars.
Foto: Andrea Klaussner

Når vi sejler længere nordpå mod Peru, bør du fortsætte med at nyde Ekspeditionsteamets foredragsprogram, den sunde og salte havbrise, udsigten ude på dækket og alle de faciliteter, som ekspeditionsskibet har at tilbyde. Disse farvande er også en del af Humboldtstrømmen, en koldtvandsstrøm, der afkøler klimaet i regionen og skaber den klare himmel. Strømmen opretholder også et meget produktivt maritimt økosystem i regionen, hvilket stimulerer væksten af sardiner, ansjoser og makrel i enorme mængder.

Hvis du kan lide at holde dig aktiv, er der veludstyrede fitnesscentre om bord, både indendørs og udendørs, og begge med fantastisk udsigt. Vi tænker også på vores badeglade gæster, og skibet har en opvarmet infinity-pool, som du kan nyde. Hvis du bliver træt af løbebåndet, skal du tage løbeskoene med ud på den udendørs løbebane. Udsigten og havbrisen vil anspore dig til at løbe et par kilometer mere.

Dag 7
Paracas, Peru

9. april 2022

Fugle og brandy
Birds sitting on a rock, Ballestas Islands.
Foto: Shutterstock

Den lille og søvnige ferieby Paracas ligger i en bugt bag en halvø og er omgivet af sukkerbrune klipper og strande. Byen er kendt af de fleste som El Chaco og har mange forskellige restauranter langs en strandpromenade og boulevard, hvor du kan stoppe og få f.eks. jalea, der er en blanding af stegte fisk og skaldyr med salsa criolla og yuca-rod. De peruanske stribefisk, der er kendt som pejerry, er også en lokal specialitet, der bedst skylles ned med et glas pisco – en vindruebaseret brandy, som produceres på mobile destillerier i området. Vær dog forsigtig, for pisco kan godt slå hårdt!

Overfor havnen i Paracas findes en mystisk, lokal geoglyf af en kandelaber, der muligvis kan dateres tilbage til år 200 før vor tidsregning. Den kan være relateret til de berømte Nazca-linjer, som du kan besøge i Pisco-dalen på en kort køretur sydpå som en del af en udflugt med frivillig deltagelse. Selve Nazca-linjerne kan være ældre end kandelaberen, men nye opdages stadig, hvilket giver grobund for alle mulige teorier om deres oprindelse (måske fra rummet?).

Du kan også tage på en bådtur til de nærliggende Ballestas-øer, som betragtes som en mindre udgave af Galápagos-øerne. Ballestas har mange vilde dyr, herunder Humboldt-pingviner, skildpadder, peruanske suler, skarver, pelikaner, søløver, delfiner, inka-terner og pukkelhvaler. Paracas-nationalreservatet ligger også i nærheden og dækker en sjælden kombination af ørken og marineøkosystemer. De Mars-agtige gule klitter og røde sandstrande skjuler mere end 100 arkæologiske seværdigheder fra Paracas-kulturen og giver fantastiske muligheder for at se fugle som andeskondoren og den chilenske flamingo.

Birds sitting on a rock, Ballestas Islands.
Foto: Shutterstock
Ruins in Cusco
Foto: Shutterstock
Dag 8
Callao/Lima/Cusco/Sacred Valley

10. april 2022

On your way to the Sacred Valley
Ruins in Cusco
Foto: Shutterstock

Around noon, we arrive in Callao and it will be time to say goodbye to the Captain and crew. A packed lunch will be provided for your transfer to Lima airport and your flight to Cusco. Once we arrive in the old capital of the Inca Empire 3,400 metres above sea level, we’ll head to the Tambo del Inka Resort in the Sacred Valley for dinner and to spend the night.

Dag 9
Sacred Valley/Machu Picchu/Sacred Valley

11. april 2022

‘The Lost City of the Incas’
Machu Picchu, Peru
Foto: Bérenger Zyla, Getty-Images

After breakfast at the resort, you’re in for an unforgettable day. We start off in Ollantaytambo, once the royal estate of Emperor Pachacuti who conquered the region and built the town that shares its name with the formidable stone fortress that clings to a massive cliff above the community. Constructed of rose-coloured granite, this huge structure was once a thriving complex of baths, temples and military barracks, and the fortification was the valley’s main defence against the rival Antis people. It was also the site of the Inca’s greatest victory against the Spanish during the wars of conquest.

We then head to the nearby train station to board the deluxe Hiram Bingham train to Machu Picchu. Tuck into a savoury brunch while enjoying the views on the way to the renowned location.

At last, we arrive at spectacular Machu Picchu. Built around 1450 and abandoned at the time of the Spanish conquest, thick tangles of vines and trees shielded it from the outside world for centuries. Since being 'found’ by an American archaeologist in 1911, 'The Lost City of the Incas’ has now taken centre stage as one of the greatest destinations in the world.

You can explore the city’s ruins, imagining what life must have been like when it was inhabited by priests, craftsmen and servants. Excavations at the site have revealed skeletons, artefacts and woollen clothing, and you can admire the famous precision of Incan stonework on display here. Still, as the Incas left no written records behind about the city’s rise or fall, Machu Picchu remains one of the most archaeologically mysterious sites in the world.

Machu Picchu, Peru
Foto: Bérenger Zyla, Getty-Images
Cathedral in Cusco
Foto: Shutterstock
Dag 10
Sacred Valley/Cusco/Lima

12. april 2022

Centre of the Incan Empire
Cathedral in Cusco
Foto: Shutterstock

After breakfast, we head back to Cusco to visit Sacsayhuamán fortress. It is strategically located on a hill overlooking Cusco and constructed without mortar like many other Inca structures. Even though the enormous stones can weigh up to 200 tons, they fit so tightly together that not even a thin blade of grass can slide between them, a testament to the Inca’s sophisticated construction techniques and architectural skills.

Next, we proceed to the splendid Baroque-style Cusco Cathedral, built by the Spaniards in the mid-1500s on the foundations of an Incan palace. Many of the stones used in its construction were looted from the nearby Sacsayhuamán fortress. From there, we continue to Koricancha where you can admire the lovely Dominican Convent of Santo Domingo that was built on the foundations of the Temple of the Sun, the most important temple in the Inca Empire. The curved, mortar-less masonry wall at the west end of the church is considered to be one of the greatest existing examples of Inca stonework.

When it’s time for lunch, we’ll eat at a local restaurant, before we transfer to the airport and fly to Lima. Once there, we meet our local guide and transfer to the hotel. After checking in, you can enjoy the evening in Peru’s capital at your leisure. We recommend heading to the trendy neighbourhood of Barranco for bars and restaurants or dropping by the illuminated ruins of clay ceremonial pyramids Huaca Pucllana and Huaca Hulallamarca.

Dag 11
Lima

13. april 2022

Centre of the Incan Empire
Lima
Foto: Shutterstock

After breakfast, we head back to Cusco to visit Sacsayhuamán fortress. It is strategically located on a hill overlooking Cusco and constructed without mortar like many other Inca structures. Even though the enormous stones can weigh up to 200 tons, they fit so tightly together that not even a thin blade of grass can slide between them, a testament to the Inca’s sophisticated construction techniques and architectural skills.

Next, we proceed to the splendid Baroque-style Cusco Cathedral, built by the Spaniards in the mid-1500s on the foundations of an Incan palace. Many of the stones used in its construction were looted from the nearby Sacsayhuamán fortress. From there, we continue to Koricancha where you can admire the lovely Dominican Convent of Santo Domingo that was built on the foundations of the Temple of the Sun, the most important temple in the Inca Empire. The curved, mortar-less masonry wall at the west end of the church is considered to be one of the greatest existing examples of Inca stonework.

When it’s time for lunch, we’ll eat at a local restaurant, before we transfer to the airport and fly to Lima. Once there, we meet our local guide and transfer to the hotel. After checking in, you can enjoy the evening in Peru’s capital at your leisure. We recommend heading to the trendy neighbourhood of Barranco for bars and restaurants or dropping by the illuminated ruins of clay ceremonial pyramids Huaca Pucllana and Huaca Hulallamarca.

Lima
Foto: Shutterstock
Hurtigruten tilbyder unikke ekspeditionsrejser til nogle af verdens fjernestliggende og uberørte farvande. På alle ekspeditioner hersker naturen. Vejr- is- og havforhold sætter grænserne for alle Hurtigrutens operationer. Sikkerhed og uovertrufne oplevelser for de rejsende har altid højeste prioritet. Alle planlagte rejseruter vurderes løbende for at kunne tilpasses begrænsninger, uventede vejrforhold eller spændende muligheder, som naturen og dyrelivet tilbyder. Derfor kalder vi det en ekspedition.
Find priser og ledige pladser

Hvad er inkluderet

Inkluderet

Landprogram i Peru/Machu Picchu efter krydstogtet

 • To overnatninger på Tambo del Inka Resort, inklusive halvpension
 • En overnatning i Lima, inklusive morgenmad
 • En fast treretters frokost og middag dag 11 og 12 samt madpakke på dag 10
 • Retur med fly på økonomiklasse Lima - Cusco - Lima
 • Al transport og togture som beskrevet, inklusive engelsktalende guide
 • Entré i henhold til programmet

Ekspeditionskrydstogt

 • Ekspeditionskrydstogt i en kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer (husets øl og vin, sodavand og mineralvand) i restaurant Aune og Fredheim
 • À la carte-restaurant Lindstrøm inkluderet for gæster i suite
 • Gratis te og kaffe
 • Gratis Wi-Fi ombord. Vær opmærksom på, at vi sejler i fjerntliggende områder med begrænset forbindelse. Der er ikke mulighed for at streame.
 • Gratis, genanvendelig vandflaske til brug ved drikkevandshaner ombord
 • Engelsktalende ekspeditionsteam, som organiserer og ledsager dig i løbet af aktiviteter ombord og i land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter

Aktiviteter ombord

 • Ekspeditionsteamets eksperter holder dybdegående foredrag om en lang række emner
 • Benyt skibets videnskabscenter, som har et omfattende bibliotek og omfattende biologiske og geologiske mikroskoper
 • Videnskabsprogram for civile giver dig mulighed for at hjælpe med faktisk videnskabelig forskning
 • Professionelle fotografer ombord giver de bedste tips og tricks til de bedste billeder af landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, infinity-pool, panoramiske sauna, udendørs og indendørs motionscenter og udendørs løbebane
 • Uformelle sammenkomster med besætningen, som f.eks. daglige opsummeringer og forberedelser til næste dag

Aktiviteter ved landgang

 • Lån af vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
 • Gratis vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
 • Ekspeditionsfotografer hjælper med dine kameraindstillinger før landgange

Ikke inkluderet

 • Internationale flyafgange
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilvalgsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Aktiviteter i små grupper med vores Ekspeditionsteam - frivillig deltagelse
 • Behandlinger i skibets wellness- og spa-område - frivilligt

Bemærk

MS Roald Amundsen
Science Center
Foto: Agurtxane Concellon
A small boat in a large body of water

Dit skib

MS Roald Amundsen

Byggeår 2019
Skibsværft Kleven Yards
Passagerkapacitet 530 (500 i Antarktis)
Brutto last 20.889 T
Længde 140 m
Ræling 23,6 m
Fart 15 knob
MS Roald Amundsen

I 2019 tilføjede Hurtigruten et helt nyt skib til sin flåde: MS Roald Amundsen. Det banebrydende fartøj har ny og bæredygtig hybridteknologi, der vil reducere brændstofforbrug og vise verden, at hybrid fremdrift på store skibe er muligt.

Læs mere om MS Roald Amundsen

Aune Restaurant, MS Roald Amundsen
Foto: Espen Mills
Find priser og ledige pladser