Panamakanalen, indfødte samfund og kulturer (sydgående)

Panamakanalen, indfødte samfund og kulturer (sydgående)

Panamakanalen, indfødte samfund og kulturer (sydgående)

Panamakanalen, indfødte samfund og kulturer (sydgående)

Rejseinformation 17 dage M/S Fram
Afrejse
27. september 2023
Pris fra
kr 40.779
Helpension inkluderet

Først vil du rejse gennem den berømte Panamakanal ombord på dit skib og passere gennem de enorme sluser fra Atlanterhavet til Stillehavet. Derefter sejler vi sydpå, og rejsen tager dig til to nationalparker, en landsby med indfødte emberaer dybt i junglen og en række charmerende kystsamfund i Panama, Columbia, Ecuador, Peru og Chile.

Panama, Colombia og Ecuador

Gå ombord på dit skib i Colón, og sejl ind i Panamakanalen, hvor du vil se dens system med sluser i aktion. Herefter møder vi et Embera-samfund i Darien-nationalpark og lærer om deres traditioner. I Bahía Solano vil det sammentømrede afro-colombianske samfund være vært på en tur rundt i byen for dig, komplet med sang og dans. Efter vi har krydset ækvator, er det videre til Montecristi i nærheden af Manta, hvor panamahatte stadig håndlaves den dag i dag. Isla de la Plata er en del af Machalilla-nationalparken og hjem for 32 fuglearter. Vælg fra et udvalg af frivillige udflugter i Puerto Bolivar, inklusive et besøg til en bananplantage.

Peru og Chile

Hvis vejret tillader det, går vi i land i Salaverry for at udforske ruiner fra før inkatiden på frivillige udflugter, før vi ankommer til Perus pulserende hovedstad, Lima. Frivillige udflugter i Paracas kan føre dig til vilde dyr på Ballestas Islands eller de mystiske Nazca-linjer. På vejen til vores sidste stop i Valparaíso, vil du udforske solbeskinnede strande i Arica, en mineby i Atacama-ørkenen i Iquique og nykolonial arkitektur i La Serena.

Panamakanalen, indfødte samfund og kulturer (sydgående) Panamakanalen, indfødte samfund og kulturer (sydgående)
 • Dag 1
  Colón, Panama

  Colón, Panama

  27. september 2023
  Forventet afgangstid er 23:00

  Byen Colón ligger ved indgangen til Panamakanalen på Atlanterhavskysten. Der er hoteller af høj kvalitet, et kasino, varme kilder, et blomstrende miljø med kunsthåndværk og gode restauranter med lokale delikatesser. Hvis du virkelig vil udforske byen eller deltage i et program før sejladsen til en smuk junglehytte ved siden af Chagres-floden, skal du rydde din kalender og sørge for at ankomme et par dage tidligere.

  Når du er kommet ombord på skibet, vil du få travlt med at hente din gratis ekspeditionsjakke, slå dig ned i din kahyt, udforske skibet og deltage i den obligatoriske sikkerhedsøvelse. Efter middagen og en velkomstskål fra kaptajnen vil du møde dit Ekspeditionsteam, der vil gennemgå de vigtige sundheds- og sikkerhedsaspekter med dig.

  Program før sejladsen

  Hvis du virkelig vil udforske byen eller med til en smuk junglehytte ved floden Río Chagres på et program inden sejladsen, skal du ankomme et par dage tidligere.

  Dag 1
  Colón, Panama

  Colón, Panama

 • Dag 2
  Panamakanalen

  Forbindelsen mellem to verdenshave

  28. september 2023

  Vi forlader Colón tidligt om morgenen for at starte processen med at komme ind i Panamakanalen. Det komplekse kanalnetværk blev påbegyndt for over hundrede år siden og strækker sig 80 km gennem naturlige og menneskeskabte vandveje. Vi vil i spænding vente på vores tildelte tidspunkt, hvor vi kan komme ind i den første af en række enorme sluser. Det er en kæmpe bedrift inden for moderne ingeniørteknik, at disse geniale sluser løfter skibet mere end 26 meter op over havets overflade. Hvis vejret tillader det, vil Ekspeditionsteamet være ude på dækket for at udpege interessante steder langs med kanalen og tale om historien om dette ambitiøse projekt.

  Godt og vel halvvejs på den 12 timer lange tur gennem kanalen sejler skibet ind i området med søen Gatun Lake. Den er lavet ved at inddæmme den nærliggende Chagres-flod og er en af de største kunstige søer i verden. Som kraftig kontrast er den omgivende regnskov næsten uberørt af enhver udvikling, og forskellige former for flora og fauna hjemmehørende til Mellemamerika blomstrer og lever ganske uforstyrret her. Langs med bredderne er du måske heldig at få øje på krokodiller og alligatorer. Kig i træerne for at få et glimt af aber og måske endda også dovendyr.

  Efter endnu et par sluser og søer vil skibet passere under den såkaldte “Bridge of the Americas” og komme ud i Stillehavet. Når du kommer fra et stort hav til et andet på én dag, får du oplevet kulminationen af 100 års planlægning, hårdt arbejde og opfindsomhed. Det vil være en oplevelse, du ikke lige glemmer.

  Dag 2
  Panamakanalen

  Forbindelsen mellem to verdenshave

 • Dag 3
  Bahia Solano, Colombia

  Afro-colombianske vibrationer

  29. september 2023

  Den lille by Bahía Solano er den største bosættelse på Colombias Chocó-kyst, som ligger ved udløbet af Rio Jella og omringet af tyk jungle. Stedet kaldes også for Ciudad Mutis efter den spanske botaniker fra det 18. århundrede, hvilket måske er en henvisning til naturens biodiversitet i områderne med jungler, mangrover, bjerge, moser, floder og bugter.

  Lokalsamfundet åbner deres by op for os og inviterer dig varmt inden for på en guidet tur gennem deres bosættelse. Undervejs vil du primært møde og snakke med de afro-colombianske beboere, der bor her sammen med de indfødte emberaer og andre colombianere fra det indre af landet. Når vi har passeret hovedkirken og børnehaven, kommer vi hen til den lokale ungdomsskole, hvor eleverne vil hilse på dig med en traditionel velkomstsang og vise dig rundt i deres klasseværelser. I den lille fiskerihavn vil du lære om byens fiskerikooperativ, som er den vigtigste indtægtskilde for samfundet. Din tur slutter ved strandpromenaden, hvor du vil blive forkælet med en forestilling med unik afro-colombiansk stillehavsmusik og dans.

  Der er en valgfri udflugt til de botaniske haver, der ligger på den lange sandstrand ved Playa Mecana. Haverne er faktisk et stort junglereservat på 170 hektar med fascinerende naturstier, og de er hjemsted for en frøbank samt forskellige genplantningsprojekter. En anden potentiel valgfri udflugt fører dig måske til fiskerbyen ved Playa Huina, hvor du får mulighed for at gå gennem junglen til vandfaldene med deres krystalklare svømmehuller, eller du kan besøge et lokalt, oprindeligt samfund.

  • Inkluderet Byvandring i Bahia Solano
  Dag 3
  Bahia Solano, Colombia

  Afro-colombianske vibrationer

 • Dag 4
  Til søs

  Slap af ombord

  30. september 2023

  Brug noget af din dag på en afslappende tur ud på dækket, nyd havudsigten og hold øje med havets dyreliv som hvaler, søløver og havfugle. Hvis du har lyst til at føle dig tættere på vandet, kan du tage en dukkert i infinity-poolen eller de to udendørs boblebade, hvor du stadig kan beundre landskabet.

  Der er nu også god mulighed for at gå hen til Videnskabscentret for at få en forelæsning af Ekspeditionsteamet og lære mere om, hvad du vil opleve i de følgende dage. Vælg et af dine foretrukne videnskabsprogrammer for civile for også at få at vide, hvordan du kan hjælpe til med forskning, der i øjeblikket sker rundt om i verden. Når mørket falder på, og det er stjerneklart, kan du muligvis også slutte dig til Ekspeditionsteamet ude på dækket for at kigge på stjerner. Eller du kan sætte dig ned i en behagelig stol i Explorer Lounge & Bar for at hæve et glas eller to sammen med dine nyfundne venner.

  Dag 4
  Til søs

  Slap af ombord

 • Dag 5
  Manta, Ecuador

  Håndlavet i Montecristi

  1. oktober 2023

  Vi krydser ækvator tidligt om morgenen. Du kan være med til en traditionel ceremoni ombord, hvor vi beder om Kong Neptuns velsignelse. Hvis vi er heldige, vil han måske endda vise sig, før vi når vores første stop i Ecuador.

  Dagens hovedtur vil være til håndværksbyen Montecristi, der ligger inde i landet 8 km fra havnebyen Manta, der gør sig i tunfiskeri. Den blev grundlagt i det 16. århundrede af manteños, der flygtede fra de hyppige piratplyndringer langs kysten. De traditionelle panamahatte stammer trods navnet egentlig fra Montecristi i Ecuador. Den misvisende betegnelse kommer af, at præsident Roosevelt bar en af disse hatte på et besøg ved Panamakanalen i 1904 og dermed gjorde dem populære over hele verden. Du vil se mange butikker i hele byen, der sælger den ægte vare i alle størrelser og nuancer, dygtigt håndvævet fra bladene af jipijapa-træet af de lokale håndværkere.

  Bortset fra at gå på hattejagt kan du bruge tid på at besøge boderne på den smukke plads, beundre kirkens arkitektur eller se på den mangfoldige gadekunst. Et fremtrædende vægmaleri på pladsen viser general Eloy Alfaro, der to gange har været den ecuadorianske præsident og som blev født i Montecristi. Du har måske også tid til at gå op til toppen af den største bakke, hvor der er et museum og storslået mausoleum til ære for Alfaro, der også var kendt som Viejo Luchador eller “Den gamle kriger”.

  • Inkluderet Højtepunkter i Manta og Montecristi
  Dag 5
  Manta, Ecuador

  Håndlavet i Montecristi

 • Dag 6
  Isla del la Plata

  Ecuadors andet Galápagos

  2. oktober 2023

  Isla de la Plata er en del af Parque National Machalilla, Ecuadors eneste kystnære nationalpark. Øen ligger ret langt ud for kysten, og her er der tendens til store bølger, der kan gøre landgange til lidt af en udfordring. Dens navn som "Øen af sølv" menes at stamme fra legenden om, at den engelske sømand Francis Drake begravede en stor sølvskat her. Eller måske er det fordi, at alle fugleekskrementerne, kaldt guano, reflekteret i solskinnet gav øen et skinnende, sølvfarvet udseende set fra fastlandet. Og der er aldrig blevet fundet nogen skat på øen, som kun måler lidt under 6 kvadratkilometer.

  Hvad øen mangler i størrelse eller sølv, kompenserer den så mere end rigeligt for med et stort dyreliv, der kan konkurrere med Galápagos-øerne Hvis vi kan gå i land her, vil de ivrige fugleobservatører blandt jer nyde at gå rundt på øen med kikkerten klar til at få øje på nogle af de 32 fuglearter, der findes her, som f.eks. de berømte blåbenede suler, redebyggende albatrosser, pelikaner, havsuler og fregatfugle. Vandene omkring øen er lige så mangfoldige, og du kan være heldig at se både hvaler, djævlerokker, grønne skildpadder og delfiner.

  • Inkluderet Vandretur på Isla de la Plata
  Dag 6
  Isla del la Plata

  Ecuadors andet Galápagos

 • Dag 7
  Puerto Bolivar (Machala), Ecuador

  Her gror det grønne guld

  3. oktober 2023

  Machalas vigtigste årsag til sin berømmelse er Puerto Bolivar, en vigtig ecuadoriansk havn til eksport af kaffe, kakao, rejer og en stor mængde bananer, som lokalbefolkningen kalder oro verde – “det grønne guld”. Som en del af de valgfri udflugter kan du besøge en lokal bananplantage, og du kan også prøve at få øje på kolibrier, parakitter og brøleaber i Buenaventura-naturreservatet mod syd. Den nærliggende skov Puyango Petrified er en af de største samlinger af fossile træer i verden, og de menes at være omkring 100 millioner år gamle, lige så gamle som Andesbjergene selv.

  I Puerto Bolivar kan du nyde frisk fisk og skaldyr på en af havnens mange restauranter og nyde udsigten til de naturlige mangrovesumpe på Isla Jambeli overfor. Machala selv har al den charme, man forventer af en lille kystby, herunder den venlige lokalbefolkning, charmerende pladser og usædvanlige monumenter dedikeret til såkaldt sort-fish og bananeros. Restauranterne udvikler sig og er begyndt at dykke ned i det hippe, moderne køkken, som Ecuador og Peru i stigende grad er kendt for.

  • Inkluderet Byrundtur i Machala
  Dag 7
  Puerto Bolivar (Machala), Ecuador

  Her gror det grønne guld

 • Dag 8
  Til søs

  På egen hånd

  4. oktober 2023

  Nyd roen på denne dag til søs, slap af og nyd landskabet fra observationsdækket eller loungen.

  I løbet af hele din rejse vil Ekspeditionsteamet holde foredrag i Videnskabscentret for at dele deres omfattende viden om regionen med dig. Emner kan omfatte perioder fra den præcolumbianske historie, geologien i de omkringliggende bjerge og øer, folklore fra lokalsamfundet osv. Men ikke alle foredrag begrænses til det indendørs. Hvis skibet tiltrækker havfugle, der kommer for at flyve sammen med os, kan Ekspeditionsteamet muligvis også hjælpe dig med at spotte og identificere disse fjerklædte følgesvende ude på dækket.

  Dag 8
  Til søs

  På egen hånd

 • Dag 9
  Salaverry, Peru

  Urgamle kongedømmer

  5. oktober 2023

  På grund af vinden og bølgerne fra Stillehavet kan Salaverry være en vanskelig havn at få adgang til. Hvis alt går efter planen, er det dog et godt transitpunkt til at udforske Trujillo, der er Perus tredjestørste by, samt en række arkæologiske steder spredt ud over hele den omkringliggende region.

  Trujillo ligger i en oase af en frugtbar dal overrislet af floden Moche. Byen kan prale af en farverig barok katedral fra det 17. århundrede, 10 kirker fra kolonitiden og mange nyklassicistiske palæer, for ikke at nævne et af de længste mosaikmalerier i verden på det lokale universitet. Det er dog mere end sandsynligt, at dit fokus vil være andre steder og på ting, der ikke er så moderne.

  Byen Chan Chan blev skabt af Chimú-imperiet, som dukkede op i regionen omkring år 900. De store ruiner i det 20 kvadratkilometer store kompleks inkluderer Tschudi-tempelcitadellet og Huaca Esmeralda. På den anden side af Trujillo finder du de mochikanske pyramider til ære for solen og månen, som kan dateres til et par hundrede år før Chan Chan. Især Huaca del Sol er kontinentets største struktur af soltørrede mursten, mens Huaca del Luna er mere detaljeret, og mange af stedets pastelfarvede fresker er stadig synlige.

  • Inkluderet Marinera danseopvisning ombord
  Dag 9
  Salaverry, Peru

  Urgamle kongedømmer

 • Dag 10
  Callao / Lima, Peru

  “Kongernes by”

  6. oktober 2023

  Hovedstaden Lima ligger på en strimmel ørken mellem Stillehavet og Andesbjergene og betjenes af havnen i Callao. Lima er den største by i landet, en moderne og udstrakt metropol, hvor traditioner og moderne tendenser mødes i en spændende cocktail inden for kultur og gastronomi. Det er med god grund, at det oprindelige navn var La Ciudad de los Reyes eller “Kongernes by”.

  Det historiske centrum, der er på verdensarvslisten, er fuld af arkitektur fra kolonitiden, som f.eks. Plaza Mayor og San Francisco-klosteret. Derudover findes man også her lerruinerne af de ceremonielle pyramider Huaca Pucllana og Huaca Huallamarca som påmindelser om en længe mistet inkacivilisation. Hvis du vil se mere førspansk arkæologi findes der mindst fire separate museer at vælge imellem. Kunstelskerne blandt jer vil også nyde det lyse og boheme-agtige Barranco-kvarter, hvor man kan finde både vægmalerier, kreative caféer og to af Limas moderne kunstmuseer.

  Men den ultimative oplevelse i Lima må dog være maden. Køkkenet fra hovedstaden har løftet standarden over hele kloden, og der er ikke mangel på internationalt anerkendte og prisvindende restauranter, hvor du kan glæde dig over maden. En af de klassiske, gastronomiske højdepunkter i Peru er ceviche, som er frisk fisk marineret i stærk limejuice og andre krydderier. Denne klassiske ret kan nydes mange steder rundt omkring i byen, lige fra de fine spisesteder i Miraflores til de mere simple cevicherías ved fiskehavnen i Chorrillos.

  • Inkluderet Rundtur til seværdighederne i Lima
  • Inkluderet Strandoprydning i Callao
  Dag 10
  Callao / Lima, Peru

  “Kongernes by”

 • Dag 11
  Paracas, Peru

  Fugle og brandy

  7. oktober 2023

  Den lille og søvnige ferieby Paracas ligger i en bugt bag en halvø og er omgivet af sukkerbrune klipper og strande. Byen er kendt af de fleste som El Chaco og har mange forskellige restauranter langs hovedstranden og boulevarden, hvor du kan stoppe og få f.eks. jalea, der er en blanding af stegte fisk og skaldyr med salsa criolla og yuca-rod. De peruanske stribefisk, der er kendt som pejerry, er også en lokal specialitet, der bedst skylles ned med et glas pisco – en vindruebaseret brandy, som produceres på mobile destillerier i området. Vær dog forsigtig, for pisco kan godt slå hårdt!

  Overfor havnen i Paracas findes en mystisk, lokal geoglyf af en kandelaber, der muligvis kan dateres tilbage til år 200 før vor tidsregning. Den kan være relateret til de berømte Nazca-linjer, som du kan besøge i Pisco-dalen på en kort køretur sydpå som en del af en udflugt med frivillig deltagelse. Selve Nazca-linjerne kan være ældre end kandelaberen, men nye opdages stadig, hvilket giver grobund for alle mulige teorier om deres oprindelse (måske fra rummet eller et andet sted).

  Du kan også tage på en bådtur til de nærliggende Ballestas-øer, som betragtes som en mindre udgave af Galápagos-øerne. Ballestas har mange vilde dyr, herunder Humboldt-pingviner, skildpadder, peruanske suler, skarver, pelikaner, søløver, delfiner, inka-terner og pukkelhvaler. Paracas-nationalreservatet ligger også i nærheden og dækker en sjælden kombination af ørken og marineøkosystemer. De gule klitter og røde sandstrande, kan minde om et landskab på Mars, skjuler mere end 100 arkæologiske seværdigheder fra Paracas-kulturen og giver fantastiske muligheder for at se fugle som andeskondoren og den chilenske flamingo.

  • Inkluderet Las Ballestas
  Dag 11
  Paracas, Peru

  Fugle og brandy

 • Dag 12
  Til søs

  Frisk havluft

  8. oktober 2023

  Når vi sejler længere nordpå og forlader Peru, kommer vi til den sidste del af rejsen. Fortsæt med at nyde Ekspeditionsteamets foredragsprogram, den sunde og salte havbrise, udsigten ude på dækket og alle de faciliteter, som ekspeditionsskibet har at tilbyde. Disse farvande er også en del af Humboldtstrømmen, en koldtvandsstrøm, der afkøler klimaet i regionen og skaber den klare himmel. Strømmen opretholder også et meget produktivt maritimt økosystem i regionen, hvilket stimulerer væksten af sardiner, ansjoser og makrel i enorme mængder.

  Hvis du kan lide at holde dig aktiv, er der veludstyrede fitnesscentre ombord, både indendørs og udendørs, og begge med fantastisk udsigt. Vi tænker også på vores badeglade gæster, og skibet har en opvarmet infinity-pool, som du kan nyde. Hvis du bliver træt af løbebåndet, skal du tage løbeskoene med ud på den udendørs løbebane. Udsigten og havbrisen vil anspore dig til at løbe et par kilometer mere.

  Dag 12
  Til søs

  Frisk havluft

 • Dag 13
  Arica, Chile

  Det evige forårs by

  9. oktober 2023

  Arica har et konstant ørkenklima og er klassificeret som en af de tørreste byer i verden, hvilket er usædvanligt for en by ved havet. Det betyder også, at stedet er badet i strålende solskin næsten hver eneste dag hele året, og indbyggerne snakker stolt om Arica som et sted, hvor man kan nyde en uendelig forårssæson. Strandene er populære blandt de solbadende og surferne, og udsigten fra den høje, sandfyldte El Morro-klint er vandreturen på 15 minutter værd op til det flagrende chilenske flag øverst oppe.

  En anden seværdighed for de besøgende er San Marcos-katedralen, der blev indviet i 1876 og er tegnet af Gustave Eiffel, som er berømt for sit tårn i Paris. Calles 21 de Mayo og Bolognesi er livlige gågader med masser af spisesteder og artesanía-boder, mens El Agro-markedet og madmarkedet er fuld af flotte syn og lækre dufte. På det lokale arkæologiske museum San Miguel de Azapa kan du se kunstgenstande fra Chinchorro-kulturen og lade dig forundre over mumier, der er ældre end dem fra Egypten. Gå mod den sydlige del af byen for at vandre gennem det mere krævende terræn Playa Corazones og udforske hulerne i Anzota.

  • Inkluderet Vandretur ved Atacamas kyst
  Dag 13
  Arica, Chile

  Det evige forårs by

 • Dag 14
  Iquique, Chile

  Chiles bedste strand-resort

  10. oktober 2023

  Velkommen til en lille bid af paradis ved Stillehavet, komplet med palmer og promenader. Som en af Chiles vigtige kystbyer er Iquique fuld af aktivitet hele året rundt. De indkøbsglade strømmer til den toldfrie Zofri Mall, mens maritime entusiaster vil blive betaget af en rundvisning på korvetten La Esmeralda, der stammer fra Stillehavskrigen. Vores vigtigste plan her er et besøg i den nærliggende og forladte saltpetermineby Humberstone i Atacama-ørkenen, der er på UNESCO’s verdensarvsliste og har en historie, som vi bogstaveligt går igennem.

  Tilbage i Iquique kan du gå ad strandpromenaden i La Costanera langs sandstranden Playa Cavanchas og nyde udsigten til byens skyline på den ene side og parasailere og surfere på den anden side. Baquedano Street har georgiansk arkitektur fra det 19. århundrede og fører hen til Astoreca Palace og det smukke klokketårn i centrum af byen. Du kan også finde mange smarte caféer, hvor du kan forkæle dig selv med lidt lokal kaffekultur eller nippe til en traditionel og cremet mango sour. Der er blevet dannet et Chinatown omkring markedet, der forener peruanske og kinesiske smage i et unikt chifa-køkken. Ud over de forskellige skaldyrsretter skal du helt klart prøve den såkaldte chumbeque, som er en dessert, der blander stegt tynd dej med frugtagtig karamel.

  • Inkluderet Humberstone og Santa Laura
  Dag 14
  Iquique, Chile

  Chiles bedste strand-resort

 • Dag 15
  Til søs

  Slap af ombord

  11. oktober 2023

  Vores ekspeditionskrydstogt er ved at være slut, men lad det ikke ødelægge dit humør. På dette tidspunkt på din rejse vil du være blevet venner med dine medforskere og fundet ud af, at I har meget til fælles med hensyn til jeres interesser og lidenskab for naturen. I kan bruge tid på at sludre sammen over en snack og måske minde hinanden om de bedste stunder fra ekspeditionen indtil nu. Vores Explorer Bar er også åben for drinks, og du kan muligvis fange besætningen og Ekspeditionsteamet her om aftenen til lidt hyggelig snak. Når natten falder på, er der ikke noget mere romantisk end at kigge på stjerner ude på dækket med sin elskede.

  Dag 15
  Til søs

  Slap af ombord

 • Dag 16
  La Serena, Chile

  “Kirkernes by”

  12. oktober 2023

  La Serena ligger på terrasser ned mod havet og er velsignet med smukke sandstrande langs Avenida del Mar og mange flere. Chiles næstældste by har en helt særlig atmosfære med en blandet nykolonialistisk stil. Moderne bygninger står blandt klassisk arkitektur, som f.eks. de omkring 30 omhyggeligt restaurerede stenkirker, hvoraf nogle er 350 år gamle. Hvis kirkerne på trods af deres charme begynder at ligne hinanden, kan man kigge på deres forskellige klokketårne for at skelne dem fra hinanden.

  Ud over at gå ture på strandene, promenaderne og pladserne kan du også slentre gennem velplejede offentlige haver som f.eks. den japansk inspirerede Jardín del Corazón eller shoppe kunst og kunsthåndværk på Recova-markedet. Det arkæologiske museum huser prækoloniale genstande, mens det godt gemte stræde Patio Colonial nær Balmaceda er stedet, hvis man vil på smarte caféer og spisesteder.

  • Inkluderet Coquimbo og La Serena
  Dag 16
  La Serena, Chile

  “Kirkernes by”

 • Dag 17
  Valparaíso, Chile

  “Stillehavets perle” på UNESCOs verdensarvsliste

  13. oktober 2023
  Forventet ankomsttidspunkt er 10:00

  Din ekspedition slutter, når vi kommer til havnen i Valparaíso. Byen står på UNESCO’s verdensarvsliste og er bygget på stejle bakker med udsigt over havet og er en labyrint af monumenter, kirker, historiske kabelbaner, smarte barrios, brostensbelagte gyder, farverige huse og charmerende pladser.

  Cerros Alegre og Concepción har sandsynligvis den bedste udsigt, mens det historiske havnekvarter kan prale af kolonial arkitektur, travle mercados samt det maritime museum og det moderne kunstmuseum.

  Program efter sejladsen

  Hvorfor ikke planlægge at blive hængende en ekstra dag og opleve Valparaiso på en byrundtur efterfulgt af en overnatning i Santiago de Chile. Herfra kan du også deltage i et program efter sejladsen til Påskeøen, der er berømt for sine mystiske statuer med kæmpehoveder.

  Dag 17
  Valparaíso, Chile

  “Stillehavets perle” på UNESCOs verdensarvsliste

Afrejser

2023

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
September:
27.

Dette er inkluderet

Inkluderet i din rejse

Ekspeditionskrydstogt

 • Ekspeditionskrydstogt med kahyt i kategori efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer (skibets øl og vin, sodavand og mineralvand) i restaurant Aune og Fredheim
 • À la carte-restaurant Lindstrøm inkluderet for rejsende i suiter
 • Te og kaffe ombord.
 • Internetadgang ombord. Vi sejler i fjerntliggende områder med begrænset forbindelse. Der er ikke mulighed for at streame.
 • Genanvendelig vandflaske til brug ved drikkevandshaner ombord
 • Engelsktalende ekspeditionsteam, der organiserer og deltager i aktiviteter ombord og på land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter

Aktiviteter ombord

 • Ekspeditionsteamets eksperter holder dybdegående foredrag om en lang række emner
 • Benyt skibets Videnskabscenter, der har et omfattende bibliotek og avancerede biologiske og geologiske mikroskoper
 • Borgervidenskabsprogram med mulighed for at deltage i videnskabelig forskning 
 • Professionelle fotografer ombord giver de bedste tips og tricks til at tage de bedste billeder af landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, panoramiske sauna og indendørs motionscenter
 • Uformelle sammenkomster med besætningen - f.eks. daglige opsummeringer og forberedelser til næste dag

Aktiviteter ved landgang

 • Eskorterede landgange med små ekspeditionsbåde
 • Lån af vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
 • Vind- og vandtæt ekspeditionsjakke er inkluderet i rejsens pris
 • Ekspeditionsfotografer hjælper med kameraindstillinger før landgange

Ikke inkluderet

 • Internationale flyrejser
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilkøbsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Aktiviteter i små grupper med skibets ekspeditionsteam
 • Behandlinger i skibets wellness- og spa-område - tilkøb

Bemærk

 • Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejrforholdene
 • Udflugter og aktiviteter kan ændres
 • Sørg for, at du overholder  alle krav ift. tilmelding og boarding
 • Der forventes ikke drikkepenge
MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo
Fru Fram i Antarktis
Foto: Sandra Walser
Dit skib

M/S Fram

Byggeår 2007
Renoveret 2022
Skibsværft Fincantieri, Italy
Passagerkapacitet 250 (200 i Antarktis)
Senge 276
Bilkapacitet 0
Brutto last 11.647 tons
Længde 114 meter
Ræling 20,2 meter
Fart 13 knob
MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo

Den originale Fram var sin tids mest berømte polarforskningsskib, og resultaterne af hendes ekspeditioner er uden sidestykke. M/S Fram, der bringer arven videre fra den originale Fram, benytter den mest avancerede teknologi, hvilket gør hende usædvanligt velegnet til ekspeditionsrejser i polarområder.

Læs mere om M/S Fram

Isbjerge-en af mange yndlings foto motiver, når på en ekspedition med MS Fram
Foto: Tomas Mauch
Find priser og ledige pladser

Du synes sikkert også om