Mysterier og forsvundne kulturer på Sydamerikas vestkyst

At sejle langs Sydamerikas vestkyst giver en unik mulighed for at udforske fascinerende arkæologiske steder og tabte kulturers mysterier. Vi ser først det storslåede Machu Picchu og oplever også Sacsayhuamán-fæstningen, og du kan se Nazca-linjerne, nationalparker og eksotisk dyreliv, inden ekspeditionen slutter i Valparaiso.

  • Se Machu Picchu og Nazca-linjerne
  • Oplev nogle andre af Sydamerikas vigtigste fascinerende fortidige steder
  • Oplev inkaernes og andre forsvundne kulturers mysterier
  • Besøg en blanding af spændende byer, nationalparker og smukke øer
Rejsen dag for dag

Rejseplanen

På denne ekspedition hersker elementerne, og vejr-og vindforhold bestemmer vores tidsplan. Sikkerhed har højeste prioritet, og kaptajnen lægger den endelige sejlplan undervejs. Derfor er denne rejseplan blot en indikation af, hvad du kan opleve, og hvorfor hver ekspedition med Hurtigruten er unik.

10. november 2018

Afrejsehavn Callao/Lima
Oversigt

Inkarigets forsvundne byer

Denne ekspedition starter på land. Fra Perus hovedstad, Lima, besøger vi nogle af de mest fantastiske inka-konstruktioner - blandt andre inkabyen Ollantaytambo, de spektakulære ruiner af Machu Picchu, Sacsayhuaman-fæstningen og Cusco, der engang var inkarigets centrum.

Derefter går vi om bord på M/S Fram for at fortsætte ekspeditionen på havet.

Se Nazca-linjerne eller dyrelivet og landskaberne på "Perus Galapagos"

Du har mulighed for at opleve de berømte Nazca-linjer på en tilvalgsudflugt. Linjerne har været genstand for mystik i over 80 år. De findes i Peru cirka 450 kilometer sydøst for Lima, nær den moderne by Nasca. I alt er der over 800 lige linjer, 300 geometriske figurer og 70 dyre- og plantearter, også kaldet biomorfer.

Du kan også tage med på en udflugt til en af regionens smukkeste naturattraktioner, Ballestas-øerne, der ofte omtales som "Perus Galapagos". De vulkanske øer er hjemsted for en bred vifte af dyreliv og dramatiske landskaber.

Vidnderlige Isla Chañaral

Vi fortsætter sydpå til naturreservatet Pingüino de Humboldt National Reserve for at se pingviner, skildpadder, delfiner, hvaler og fugle på tæt hold, inden ekspeditionen slutter i Valparaíso, Chile. 

Dag 1

UNESCO-beskyttet sted og fortidshistorie

Callao/Lima

Callao ligger lige uden for Lima på en betydningsfuld handelsrute. Her er charmerende palæer med smukke balkoner, museer, kirker og Kong Felipes fæstning.
Limas historie er ældre end kolonitiden. I nord besøger vi byen Caral, der betragtes som Amerikas mest antikke by, og mod syd findes det arkæologiske kompleks Pachacamac.
I Lima etablerede spanske conquistadorer Vicekongedømmet Peru i 1542 og begyndte at bygge markante kirker, klostre, palæer og balkoner i byen.
Moderniteten forvandlede ikke det historiske centrum, der er anerkendt som Verdensarv.
Tag med på en af Hurtigrutens udflugter for at se museer med store kunstværker, arkæologiske udgravninger, strande og strandpromenaden og oplev den udsøgte gastronomi, der gør Perus hovedstad unik.

Dag 2

Den tilfredse falks sted

Lima/Cusco

Om morgenen er der transport til lufthavnen, hvorfra der flyves til Cusco.
Nyd en frokost, inden vi besøger en af områdets mest fantastiske inka-konstruktioner, Sacsayhuaman-fæstningen (betyder den tilfredse falk). Det blev sagt, at falken bevogtede imperiets hovedstad, og navnet giver også mening, når man ser Cusco i fugleperspektiv fra bakken, hvor fæstningen blev bygget. Opførelsen varede mere end syv årtier og krævede 20.000 mænds arbejde til fundamenter, stenhugning, transport af materialer, udskæring og byggeri.
Fæstningen blev konstrueret helt uden mørtel ligesom mange andre inka-bygninger. Alligevel passer de enorme sten så præcist, at end ikke et tyndt græsstrå kan glide mellem dem. Håndværket er et fantastisk eksempel på inkaernes sofistikerede byggemetoder og arkitektoniske færdigheder.
Om eftermiddagen fortsætter vi til Hacienda Urubamba i "Den hellige Dal" til middag og overnatning.

Dag 3

Inkarigets store seværdigheder

Ollantaytambo og Machu Picchu

Efter morgenmaden starter endnu en dag med store oplevelser. Først besøger vi Ollantaytambo. Denne inkaby deler navn med den formidable stenstruktur på den massive klippe over Lima.
Fæstningen var dalens vigtigste forsvar mod antis (også kaldet ashaninka og asháninca - et oprindeligt folk i Perus regnskove og i staten Acre i Brasilien), og den var stedet for inkaernes største sejr mod spanierne under erobringskrigene. Den enorme bygning, der er konstrueret af rose-farvet granit, var engang et blomstrende kompleks af bade, templer og kaserner.
Derefter kører vi til den nærliggende togstation og går om bord på det fine Hiram Bingham-tog til Machu Picchu. Undervejs serveres brunch, mens vi nyder den spektakulære udsigt. Vi krydser Urubamba-floden og ser i et virvar af vinstokke og træer på bjergtoppen byen Machu Picchu, der for evigt bevarer hemmeligheden bag dens storhed og fald - for inkaerne efterlod ingen skriftlige optegnelser.
Udforsk byens ruiner, mærk dens puls og forestil dig det liv, som præsterne, håndværkerne og tjenestefolkene levede på dette utrolige sted. Udgravninger på stedet har afsløret skeletter, artefakter og uldtøj, men intet guld.
Den samme præcision af sammensatte sten findes her som på andre inkasteder.
Efter at have udforsket ruinerne kan du nyde te på Machu Picchu Sanctuary Lodge, inden vi fortsætter tilbage til Hacienda Urubamba til endnu en dejlig aften og overnatning.

Dag 4
day04_lima-cusco_1200x600_lima_peru_santo-domingo_monastery_shutterstock_134781179.jpg

Inkarigets centrum

Cusco/Lima

Efter morgenmaden går turen videre til Cusco, der var centrum i Inkariget. Vi ser den pragtfulde barokstils Catedral Basílica de la Virgen de la Asunción (Jomfru Marias himmelfart) - i daglig tale Cusco-katedralen - bygget i midten af 1500-tallet på fundamentet af et inkapalads.
Mange af stenene, der anvendtes til konstruktion blev plyndret fra den nærliggende Sacsayhuaman-fæstning.
Vi fortsætter til Coricancha for at beundre det dejlige dominikanske kloster Santo Domingo, der blev bygget på fundamentet af inkaernes tempel for Solen, det vigtigste tempel i Inkariget.
Den buede, mørtelløse væg i kirkens vestlige ende er et af de største eksisterende eksempler på inkamurværk.
Efter endnu en dag med at udforske kører vi til lufthavnen, hvorfra du flyver til Lima, hvor M/S Fram er klar til at fortsætte ekspeditionen til søs.

Dag 5

Nazca-linjerne, Ballestas-øerne eller Tambo Colorado

San Martin, Peru

Havnebyen Puerto General San Martin er porten til de berømte og mystiske Nazca-linjer og geoglyffer. Disse linjer blev skåret i bjergene fra år 500 før vor tidsregning og 1000 år frem. De blev først almindeligt kendt i 1930'erne, da de blev opdaget fra fly, da der blev søgt efter vand.
Der er to slags figurer: biomorfer og geoglyffer. Biomorferne er cirka 70 dyre- og plantefigurer, der omfatter en edderkop, kolibri, abe og en 3350 meter høj pelikan.
Geoglyfferne er geometriske former, der omfatter enorme lige linjer, trekanter, spiraler, cirkler og trapezer. Den længste lige linje strækker sig 15 kilometer over sletten.
De mystiske linjer bør ses fra luften, så tag med på en tilvalgsudflugt for at se, hvor imponerende og mystiske disse linjer er.
Du kan også tage med på en udflugt til en af regionens smukkeste natur-attraktioner. Ballestas-øerne kaldes ofte "Perus Galapagos". Vulkanøerne er hjemsted for en bred vifte af dyreliv og dramatiske landskaber.
En andet interessant og lærerig udflugt har Tambo Colorado som destination. Det er det eneste inka-kompleks, der udelukkende består af mursten og stampet jord.
Tambo Colorado er et af inkaernes mange administrative centre, der var spredt over landet, men dets murstensbygninger er de bedst bevarede i Peru. Bygningerne har ingen tage tilbage, men væggene har nicher malet i rød (Colorado betyder rød), hvid og gul.

Dag 6-7

Kurs mod syd

Til søs

Mens vi sejler længere sydpå, kan du nyde en dag på havet. Tilbring tid på dækket og indånd luften, nyd udsigten og se på fugleliv - eller brug tid på explorer-dækket, der er ekspeditionssamfundets hjerte, hvor vi samles til foredrag, resumeer og spontane begivenheder og deler historier.
Skibets ekspeditionshold holder foredrag, laver præsentationer og workshops om interessante emner med relation til de farvande, vi sejler i. Skibets fotograf holder en workshop for at demonstrere grundlæggende i ekspeditions- fotografering.

Dag 8

Humboldt-pingvinernes hjem

Isla Chañaral

Vi sejler sydpå og ankommer til Isla Chañaral, der sammen med Isla Choros og Isla Damas udgør naturreservatet Pingüino de Humboldt National Reserve. Der er en imponerende vifte af fauna på øerne, men deres mest berømte indbyggere er humboldtpingvinerne, der trives og yngler her.
Der er også vigtige kolonier af søløver, hav-oddere, magellan-pingviner og øresvin (Flipper-delfiner), der ofte ses omkring Isla Chañaral.
I sommersæsonen ses af og til havskildpadder, delfiner, hvaler, albatrosser og skarver. Der er en bred vifte af fugle - blandt andre peruvianske alkestormfugle, rødbenede skarver og peruskarver, der alle er fredede arter.

Dag 9

Stillehavets juvel

Valparaíso, Chile

Ekspeditionsrejsen slutter i den farverige og poetiske by Valparaíso.
Tag en slentretur i Valparaisos smalle gader, gå på byens endeløse trapper og opdag noget nyt på hver tur - en smuk bygning, et bemærkelsesværdigt kunstgalleri eller nogle gastronomiske "fund".
Glem ikke at udforske havne- og fiskeri-kajerne, hvor du får en reel fornemmelse af Chiles usædvanlige sømandsliv.
Køb eller prøv friskfangede fisk og skaldyr på markedet og nyd fiskernes drilleri. Besøg også det UNESCO-historiske kvarter, før du flyver hjem.

19. november 2018

Lokalitet Valparaíso, Chile
Oversigt

Inkluderet i rejsens pris:

• Ekspeditionsrejse med Hurtigruten med valgt kahytskategori og helpension
• En hotelovernatning i Lima og to overnatninger på Hacienda Urubamba - alle inklusive morgenmad - før sejladsen
• Tre retters frokost og middag dagene 2 og 3 og frokostpakke dag 4
• Flyrejser på økonomiklasse Lima - Cusco - Lima
• Al transport og togrejser som beskrevet - inklusive engelsktalende guide
• Entrébetalinger i henhold til programmet
• Vind- og vandafvisende jakke
• Landgange og aktiviteter om bord og på land
• Professionelt, engelsktalende ekspeditionshold, der holder foredrag og følger med på landgange og aktiviteter
• Kaffe og te om bord

Ikke inkluderet:

• Flyrejse og transport
• Rejseforsikring og afbestillingsforsikring
• Bagagehåndtering
• Tilvalgsudflugter
• Drikkepenge

Om bord Udflugter Rejsen dertil

Rejsen dertil

På alle Hurtigrutens rejser kan du forlænge opholdet før eller etter sejladsen. Alle hoteller er valgt specielt for at kunne tilbyde den bedste og mest centrale beliggenhed. Vi hjælper gerne med at bestille flyrejse, transport og hotel. Mandag - Fredag: Kl. 08.00-18.00 Lørdag: Kl. 10.00-14.00. Telefon: 89876503