Latinamerikas mangfoldige kulturer og nationalparker (nordgående)

Latinamerikas mangfoldige kulturer og nationalparker (nordgående)

Latinamerikas mangfoldige kulturer og nationalparker (nordgående)

Latinamerikas mangfoldige kulturer og nationalparker (nordgående)

Rejseinformation 18 dage MS Roald Amundsen
Afrejse
9. april 2023
Pris fra
kr 47.501
Helpension inkluderet

Deltag i denne ekspedition til fem latinamerikanske lande, og kom nordpå fra Chile til Costa Rica, hvor du kan være med til at finde gamle pyramider, usædvanligt smukke nationalparker og smage lækre lokale delikatesser.

Vores små skibe betyder, at vi kan føre dig hen til steder, hvor større skibe ikke kan, og give dig mulighed for at opleve fantastiske steder, lige fra byer til fjerne øer. Til tider kan vi på grund af vejret blive nødt til at ændre eller annullere vores plan for den pågældende dag. Du kan dog være helt sikker på, at alt dette er en del af at være på et autentisk eventyr i denne eksotiske region.

Chilenske byer og peruanske pyramider

Fra Valparaíso, der er på UNESCO’s verdensarvsliste, rejser vi til nykolonialistiske La Serena og derefter til de solbeskinnede feriebyer Iquique og Arica. Dernæst går turen til Paracas, hvor du kan besøge de biologisk alsidige Ballestas-øer, før du prøver det overdådige køkken i Lima, der er Perus hovedstad. Derefter planlægger vi at lægge anker ved Salaverry for at besøge det gamle tempel og ruinbyerne omkring Trujillo.

Paradiser i Ecuador, Panama og Costa Rica

Vi stopper ved Puerto Bolivar og tager videre til Puerto López for at udforske Parque National Machalilla på Isla de la Plata. Mens du er i Manta, skal du huske at besøge Montecristi, hvor de klassiske panamahatte stammer fra og stadig håndlaves den dag i dag. Cebaco Island i Panama er en skjult perle, mens Golfito og Quepos giver adgang til Costa Ricas nærliggende nationalparker, der er fyldt med naturskønne levesteder og dyreliv som tukaner, leguaner, dovendyr, aber og forskellige havfugle.

Latinamerikas mangfoldige kulturer og nationalparker (nordgående) Latinamerikas mangfoldige kulturer og nationalparker (nordgående)
 • Dag 1
  Valparaíso, Chile

  Den livlige by på bakkesiderne

  9. april 2023
  Forventet afgangstid er 16:00

  Dit hybriddrevne ekspeditionsskib venter på dig i Valparaíso i det centrale Chile. Byen står på UNESCO’s verdensarvsliste og er bygget på stejle bakker med udsigt over havet og er en labyrint af monumenter, kirker, historiske kabelbaner, smarte barrios, brostensbelagte gyder, farverige huse og charmerende pladser. Cerros Alegre og Concepción har sandsynligvis den bedste udsigt, mens det historiske havnekvarter kan prale af kolonial arkitektur, travle mercados samt det maritime museum og det moderne kunstmuseum. Der er også mulighed for at ankomme et par dage tidligere for at udforske mere af ‘Valpo’ ved at tilføje en overnatning i Santiago de Chile efterfulgt af en tur til Valparaiso og transport tilskibet eller for at deltage i vores programinden sejladsen til Atacama-ørkenen, den tørreste ørken i verden.

  Når du er kommet ombord på skibet, vil du få travlt med at hente din gratis ekspeditionsjakke, slå dig ned i din kahyt, udforske skibet og deltage i den obligatoriske sikkerhedsøvelse. Efter middagen og en velkomstskål fra kaptajnen vil du møde dit Ekspeditionsteam, der vil gennemgå de vigtige sundheds- og sikkerhedsaspekter med dig.

  Dag 1
  Valparaíso, Chile

  Den livlige by på bakkesiderne

 • Dag 2
  La Serena, Chile

  Nykolonialistisk og stilfuld

  10. april 2023

  La Serena ligger på terrasser ned mod havet og er velsignet med smukke sandstrande langs Avenida del Mar og mange flere. Chiles næstældste by har en helt særlig atmosfære med en blandet nykolonialistisk stil. Moderne bygninger står blandt klassisk arkitektur, som f.eks. de omkring 30 omhyggeligt restaurerede stenkirker, hvoraf nogle er 350 år gamle. Hvis kirkerne på trods af deres charme begynder at ligne hinanden, kan man kigge på deres forskellige klokketårne for at skelne dem fra hinanden.

  Ud over at gå ture på strandene, promenaderne og pladserne kan du også slentre gennem velplejede offentlige haver som f.eks. den japansk inspirerede Jardín del Corazón eller shoppe kunst og kunsthåndværk på Recova-markedet. Det arkæologiske museum huser prækoloniale genstande, mens det godt gemte stræde Patio Colonial nær Balmaceda er stedet, hvis man vil på smarte caféer og spisesteder.

  • Inkluderet Coquimbo og La Serena
  Dag 2
  La Serena, Chile

  Nykolonialistisk og stilfuld

 • Dag 3
  Til søs

  Slap af

  11. april 2023

  Nyd roen på denne dag til søs, slap af og nyd landskabet fra observationsdækket eller loungen.

  I løbet af hele din rejse vil Ekspeditionsteamet holde foredrag i Videnskabscentret for at dele deres omfattende viden om regionen med dig. Emner kan omfatte perioder fra den præcolumbianske historie, geologien i de omkringliggende bjerge og øer, folklore fra lokalsamfundet osv. Men ikke alle foredrag begrænses til det indendørs. Hvis skibet tiltrækker havfugle, der kommer for at flyve sammen med os, kan Ekspeditionsteamet muligvis også hjælpe dig med at spotte og identificere disse fjerklædte følgesvende ude på dækket.

  Dag 3
  Til søs

  Slap af

 • Dag 4
  Iquique, Chile

  Førsteklasses strand-resort

  12. april 2023

  Velkommen til en lille bid af paradis ved Stillehavet, komplet med palmer og promenader. Som en af Chiles vigtige kystbyer er Iquique fuld af aktivitet hele året rundt. De indkøbsglade strømmer til den toldfrie Zofri Mall, mens maritime entusiaster vil blive betaget af en rundvisning på korvetten La Esmeralda, der stammer fra Stillehavskrigen. Vores vigtigste plan her er et besøg i den nærliggende og forladte saltpetermineby Humberstone i Atacama-ørkenen, der er på UNESCO’s verdensarvsliste og har en historie, som vi bogstaveligt går igennem.

  Tilbage i Iquique kan du gå ad strandpromenaden i La Costanera langs sandstranden Playa Cavanchas og nyde udsigten til byens skyline på den ene side og parasailere og surfere på den anden side. Baquedano Street har georgiansk arkitektur fra det 19. århundrede og fører hen til Astoreca Palace og det smukke klokketårn i centrum af byen. Du kan også finde mange smarte caféer, hvor du kan forkæle dig selv med lidt lokal kaffekultur eller nippe til en traditionel og cremet mango sour. Der er blevet dannet et Chinatown omkring markedet, der forener peruanske og kinesiske smage i et unikt chifa-køkken. Ud over de forskellige skaldyrsretter skal du helt klart prøve den såkaldte chumbeque, som er en dessert, der blander stegt tynd dej med frugtagtig karamel.

  • Inkluderet Humberstone og Santa Laura
  Dag 4
  Iquique, Chile

  Førsteklasses strand-resort

 • Dag 5
  Arica, Chile

  “Det evige forårs by”

  13. april 2023

  Arica har et konstant ørkenklima og er klassificeret som en af de tørreste byer i verden, hvilket er usædvanligt for en by ved havet. Det betyder også, at stedet er badet i strålende solskin næsten hver eneste dag hele året, og indbyggerne snakker stolt om Arica som et sted, hvor man kan nyde en uendelig forårssæson. Strandene er populære blandt de solbadende og surferne, og udsigten fra den høje, sandfyldte El Morro-klint er vandreturen på 15 minutter værd op til det flagrende chilenske flag øverst oppe.

  En anden seværdighed for de besøgende er San Marcos-katedralen, der blev indviet i 1876 og er tegnet af Gustave Eiffel, som er berømt for sit tårn i Paris. Calles 21 de Mayo og Bolognesi er livlige gågader med masser af spisesteder og artesanía-boder, mens El Agro-markedet og madmarkedet er fuld af flotte syns- og dufteindtryk. På det lokale arkæologiske museum San Miguel de Azapa kan du se kunstgenstande fra Chinchorro-kulturen og lade dig forundre over mumier, der er ældre end dem fra Egypten. Gå mod den sydlige del af byen for at vandre gennem det mere krævende terræn Playa Corazones og udforske hulerne i Anzota. På en valgfri udflugt kan du også få mulighed for at se geoglyffer i Lluta Valley og Lauca-nationalpark.

  • Inkluderet Vandretur ved Atacamas kyst
  Dag 5
  Arica, Chile

  “Det evige forårs by”

 • Dag 6
  Til søs

  Den friske havluft

  14. april 2023

  Når vi sejler længere nordpå mod Peru, bør du fortsætte med at nyde Ekspeditionsteamets foredragsprogram, den sunde og salte havbrise, udsigten ude på dækket og alle de faciliteter, som ekspeditionsskibet har at tilbyde. Disse farvande er også en del af Humboldtstrømmen, en koldtvandsstrøm, der afkøler klimaet i regionen og skaber den klare himmel. Strømmen opretholder også et meget produktivt maritimt økosystem i regionen, hvilket stimulerer væksten af sardiner, ansjoser og makrel i enorme mængder.

  Hvis du kan lide at holde dig aktiv, er der veludstyrede fitnesscentre ombord, både indendørs og udendørs, og begge med fantastisk udsigt. Vi tænker også på vores badeglade gæster, og skibet har en opvarmet infinity-pool, som du kan nyde. Hvis du bliver træt af løbebåndet, skal du tage løbeskoene med ud på den udendørs løbebane. Udsigten og havbrisen vil anspore dig til at løbe et par kilometer mere.

  Dag 6
  Til søs

  Den friske havluft

 • Dag 7
  Paracas, Peru

  Fugle og brandy

  15. april 2023

  Den lille og søvnige ferieby Paracas ligger i en bugt bag en halvø og er omgivet af sukkerbrune klipper og strande. Byen er kendt af de fleste som El Chaco og har mange forskellige restauranter langs en strandpromenade og boulevard, hvor du kan stoppe og få f.eks. jalea, der er en blanding af stegte fisk og skaldyr med salsa criolla og yuca-rod. De peruanske stribefisk, der er kendt som pejerry, er også en lokal specialitet, der bedst skylles ned med et glas pisco – en vindruebaseret brandy, som produceres på mobile destillerier i området. Vær dog forsigtig, for pisco kan godt slå hårdt!

  Overfor havnen i Paracas findes en mystisk, lokal geoglyf af en kandelaber, der muligvis kan dateres tilbage til år 200 før vor tidsregning. Den kan være relateret til de berømte Nazca-linjer, som du kan besøge i Pisco-dalen på en kort køretur sydpå som en del af en udflugt med frivillig deltagelse. Selve Nazca-linjerne kan være ældre end kandelaberen, men nye opdages stadig, hvilket giver grobund for alle mulige teorier om deres oprindelse (måske fra rummet?).

  • Inkluderet Las Ballestas
  Dag 7
  Paracas, Peru

  Fugle og brandy

 • Dag 8
  Callao/Lima, Peru

  Mad, pragtfuld mad

  16. april 2023

  Hovedstaden Lima ligger på en ørkenstrimmel mellem Stillehavet og Andesbjergene og betjenes af havnen i Callao. Lima er den største by i landet, en moderne og udstrakt metropol, hvor traditioner og moderne tendenser mødes i en spændende cocktail inden for kultur og gastronomi.

  Det historiske centrum, der er på verdensarvslisten, er fuld af arkitektur fra kolonitiden, som f.eks. Plaza Mayor og San Francisco-klosteret. Derudover findes man også her lerruinerne af de ceremonielle pyramider Huaca Pucllana og Huaca Huallamarca som påmindelser om en længe mistet inkacivilisation. Hvis du vil se mere førspansk arkæologi findes der mindst fire separate museer at vælge imellem. Kunstelskerne blandt jer vil også nyde det lyse og boheme-agtige Barranco-kvarter, hvor man kan finde både vægmalerier, kreative caféer og to af Limas moderne kunstmuseer.

  Men den ultimative oplevelse i Lima må dog være maden. Køkkenet fra hovedstaden har løftet standarden over hele kloden, og der er ikke mangel på internationalt anerkendte og prisvindende restauranter, hvor du kan glæde dig over maden. En af Perus gastronomiske klassikere er ceviche, som er frisk fisk marineret i skarp limejuice og andre krydderier. Denne klassiske ret kan nydes mange steder rundt omkring i byen, lige fra de fine spisesteder i Miraflores til de mere jordbundne cevicherías ved fiskehavnen i Chorrillos.

  • Inkluderet Rundtur til seværdighederne i Lima
  • Inkluderet Strandoprydning i Callao
  Dag 8
  Callao/Lima, Peru

  Mad, pragtfuld mad

 • Dag 9
  Salaverry/Trujillo, Peru

  En arkæologs drøm

  17. april 2023

  På grund af vinden og bølgerne fra Stillehavet kan Salaverry være en vanskelig havn at få adgang til. Hvis alt går efter planen, er det dog et godt transitpunkt til at udforske Trujillo, der er Perus tredjestørste by, samt en række arkæologiske steder spredt ud over hele den omkringliggende region.

  Trujillo ligger i en oase af en frugtbar dal overrislet af floden Moche. Byen kan prale af en farverig barok katedral fra det 17. århundrede, 10 kirker fra kolonitiden og mange nyklassicistiske palæer, for ikke at nævne et af de længste mosaikmalerier i verden på det lokale universitet. Det er dog mere end sandsynligt, at dit fokus vil være andre steder og på ting, der ikke er så moderne.

  Byen Chan Chan blev skabt af Chimú-imperiet, som dukkede op i regionen omkring år 900. De store ruiner i det 20 kvadratkilometer store kompleks inkluderer Tschudi-tempelcitadellet og Huaca Esmeralda. På den anden side af Trujillo finder du de mochikanske pyramider til ære for solen og månen, som kan dateres til et par hundrede år før Chan Chan. Især Huaca del Sol er kontinentets største struktur af soltørrede mursten, mens Huaca del Luna er mere detaljeret, og mange af stedets pastelfarvede fresker er stadig synlige.

  • Inkluderet Marinera danseopvisning ombord
  Dag 9
  Salaverry/Trujillo, Peru

  En arkæologs drøm

 • Dag 10
  Til søs

  For din fornøjelses skyld

  18. april 2023

  Når vi forlader Peru og sætter sejl mod Ecuador, kan du nyde en dag og slappe af ombord på skibet. Udnyt de mange faciliteter ombord, eller deltag i foredrag, der kan forberede dig på, hvad du stadig har i vente.

  Til fuldt ud at slappe af i din fritid ombord er der ikke noget bedre sted end wellness-centret. Du kan føle spændingerne i dine muskler forsvinde i løbet af en massage, eller du kan forkæle dig selv med et par eksfolierende behandlinger. Og hvis det varme vejr ikke har åbnet dine porer op endnu, så er det helt sikkert, at en tur i saunaen nok skal gøre det. Du kan også hoppe i dit badetøj og læne dig tilbage i boblerne i de udendørs boblebade eller dase i en tilstand af zen i løbet af en guidet meditationslektion. Uanset hvad du end beslutter dig for at lave, er du sikker på at blive stressfri og vakt til live til det resterende eventyr.

  Dag 10
  Til søs

  For din fornøjelses skyld

 • Dag 11
  Puerto Bolivar (Machala), Ecuador

  Her gror det grønne guld

  19. april 2023

  Machalas vigtigste årsag til stedets berømmelse er Puerto Bolivar, en vigtig ecuadoriansk havn til eksport af kaffe, kakao, rejer og rigelige mængder af bananer, som lokalbefolkningen kalder for oro verde – “det grønne guld”. Som en del af de valgfri udflugter kan du besøge en lokal bananplantage, og du kan også prøve at få øje på kolibrier, parakitter og brøleaber i Buenaventura-naturreservatet mod syd. Den nærliggende skov Puyango Petrified er en af de største samlinger af fossile træer i verden, og de menes at være omkring 100 millioner år gamle, lige så gamle som Andesbjergene selv.

  I Puerto Bolivar kan du nyde frisk fisk og skaldyr på en af havnens mange restauranter og nyde udsigten til de naturlige mangrovesumpe på Isla Jambeli overfor. Machala selv har al den charme, man forventer af en lille kystby, herunder den venlige lokalbefolkning, charmerende pladser og usædvanlige monumenter dedikeret til såkaldt sort-fish og bananeros. Restauranterne udvikler sig og er begyndt at dykke ned i det hippe, moderne køkken, som Ecuador og Peru i stigende grad er kendt for.

  • Inkluderet Byrundtur i Machala
  Dag 11
  Puerto Bolivar (Machala), Ecuador

  Her gror det grønne guld

 • Dag 12
  Puerto López, Ecuador

  Tropiske tørskove og arkæologiske steder

  20. april 2023

  Machalilla Nationalpark, der er navngivet efter machalilla-kulturen, der trivedes i regionen i det andet årtusinde før vor tidsregning, er et af de mest omfattende beskyttede områder på Ecuadors kyst. Nationalparken blev skabt i 1979 og består af en kontinental sektion dækket af tørskov og nogle maleriske øer, herunder Isla de la Plata. Machalilla, der er hjemsted for et rigt og mangfoldigt dyreliv, der omfatter mere end 270 arter og fugle og 81 pattedyr, er også blevet erklæret et internationalt, vigtigt vådområde under Ramsar-konventionen som en anerkendelse af dets store miljømæssige betydning. Arkæologi er Machalillas andet højdepunkt, og parken betragtes som et friluftsmuseum for præcolumbiansk historie med så vigtige steder som Agua Blanca.

  Nationalparkens hovedsæde er i Puerto López, en fiskerby med omkring 10.000 indbyggere beliggende på den sydlige kyst af Manabí-provinsen. Puerto López, der blev grundlagt af lokale fiskere i 1810, er faktisk en bugt åben ud til Stillehavet, der ikke har nogen konventionelle havnefaciliteter. Hvis vejrforholdene tillader, sigter vi efter at lægge til ud for den lange sandstrand og bruge vores små ekspeditionsbåde til at komme i land. Når vi er kommet i land, nyder vi en inkluderet udflugt til nationalparken med tid til at besøge det arkæologiske område Agua Blanca og udforske de tropiske tørskove i Machalilla.

  • Inkluderet Agua Blanca – Natur og arkæologi
  Dag 12
  Puerto López, Ecuador

  Tropiske tørskove og arkæologiske steder

 • Dag 13
  Manta, Ecuador

  Hav, sand, surfing … og tun?

  21. april 2023

  Manta er en travl og velhavende havneby med højhuse, resorthoteller og et par kasinoer. Den er velkendt i vandsportens verden for sine lange strækninger med strande, der er velsignet med netop den slags vind og bølger, der tiltrækker surfere, bodyboardere og kitesurfere fra hele verden. De mere afslappede strandgæster hænger normalt ud blandt butikker, restauranter og barer på i Malencón Escénico ved Playa el Murcielago. Du kan også tage til San Lorenzo for at finde de bølger, surferne kommer hertil for, eller til Playa Bonita ved Santa Marianita for at se kitesurfere kaste sig rundt i bølgerne og op mod himlen.

  Bortset fra turisme trives byen med industri inden for tunfiskeri og konserves, og typisk for en kystby er fisk og skaldyr specialiteten i de mange restauranter i området. Du kan roligt forvente vildtfangede saftige rejer, sorte muslinger, blæksprutter, rød snapper og meget mere. Du bør bestræbe dig på at prøve en skål af den lokale encebollado-suppe lavet med den friske tun, som Manta er så stolt af. Museo Municipal Etnografico Cancebi har udstillinger med ecuadoriansk kunst og kunstgenstande fra den lokale førcolombianske civilisation, herunder gamle fiskeredskaber. Du vil måske også have lyst til at besøge den nærliggende håndværkerby Montecristi, hvor de traditionelle panamanske stråhatte først blev lavet og hvor de stadig håndvæves i dag.

  • Inkluderet Højtepunkter i Manta og Montecristi
  Dag 13
  Manta, Ecuador

  Hav, sand, surfing … og tun?

 • Dag 14
  Til søs

  Roen ude på havet

  22. april 2023

  En dag til søs betyder, at du kan deltage i interessante foredrag, lære grundlæggende ekspeditionsfotografering, deltage i en kunstworkshop og nyde den friske havluft ude på dækket, mens du spejder efter dyrelivet. Du kan også bruge mikroskoperne i Videnskabscentret til at analysere prøver, som vi tager i løbet af krydstogtet. Når vi krydser ækvator, er det en tradition blandt norske sejlere at afholde en ceremoni for at få Kong Neptuns velsignelse. Hvis vi er heldige, vil han måske vise sig.

  På dette tidspunkt på din rejse vil du være blevet venner med dine medforskere og fundet ud af, at I har meget til fælles med hensyn til jeres interesser og lidenskab for naturen. Du kan bruge tid på at sludre med dem over en snack i den bistrolignende Fredheim og måske minde hinanden om de bedste stunder fra ekspeditionen indtil nu. Vores Explorer Bar er også åben for drinks, og du kan muligvis fange besætningen og Ekspeditionsteamet her om aftenen til lidt hyggelig snak. Når natten falder på, er der ikke noget mere romantisk end at kigge på stjerner ude på dækket med sin elskede.

  Dag 14
  Til søs

  Roen ude på havet

 • Dag 15
  Cebaco Island, Panama

  Strande uden for alfarvej

  23. april 2023

  Selv om den er Panamas tredjestørste ø, er meget af Cebaco ubeboet bortset fra den lille landsby El Jobo i nord. Den eneste adgang til Cebaco er ad søvejen, men der er ingen offentlige færger, der går hertil. Resultatet af denne afsides beliggenhed er et stille, traditionelt ø-liv, som er helt glemt af masseturisme og upåvirket af udviklingen.

  Kilometerlange smukke og uberørte strande ligger skjult om hver et hjørne, såsom Playa Grande mod syd, som har flot hvidt sand og rækker af kokospalmer. Der er forskellige vandrestier, der fletter sig gennem den frodige regnskov og som er ideelle, hvis man et øjeblik vil nyde øernes fred og kigge efter dyrelivet. Montijo-bugten, hvor øen ligger, er en del af et nationalt beskyttet havreservat, og det frodige turkisblå vand ved La Pita-stranden og Caelata Cayman byder på fantastiske koralrev og farverige fisk, som du kan se, når du snorkler.

  • Inkluderet En dag i livet på en lille stillehavsø
  Dag 15
  Cebaco Island, Panama

  Strande uden for alfarvej

 • Dag 16
  Golfito, Costa Rica

  Fra bananer til gode handler

  24. april 2023

  Den rolige by Golfito ligger beskyttet i den fantastisk smukke Golfito Bay, som ligger i den større Golfo Dulce. Du kan nyde udsigten fra lystbådehavnene ved vandet eller endnu bedre, gå en tur på de naturskønne vandrestier, der fører op til dyrenes tilflugtssteder oppe på bakken og videre til Piedras Blancas-nationalpark. Når du udforsker den frodige regnskov, vil du støde på smukke vandfald og måske spionerende tukaner, araer, blå sommerfugle med navnet Cypris morpho, myreslugere, dovendyr, kappebrøleaber og meget mere. Det rolige vand ved bugten gør det også ideelt at tage på en tur i de lokale mangrover og besøge de isolerede strande i kajak som en del af en valgfri udflugt.

  En gang var regionen vigtig for bananeksporten, men Golfito har siden skiftet sin økonomi over til palmeolieplantager og sportsfiskeri. Lystfiskere i alle aldre bor på specialiserede resorter og i smarte øko-hytter rundt omkring på Golfito og tager ud med de mange både om dagen i håb om at fange en af de ikoniske stillehavssejlfisk. Hvis du er på udkig efter et godt tilbud, kan du besøge byens toldfrie center, der regelmæssigt trækker både besøgende og lokale til sig for at shoppe.

  • Inkluderet Gåtur i Golfito
  Dag 16
  Golfito, Costa Rica

  Fra bananer til gode handler

 • Dag 17
  Quepos, Costa Rica

  Costa Ricas foretrukne paradis

  25. april 2023

  Du vil finde ud af, at der er masser af ting at se og lave i og omkring byen Quepos. De mange både i den smukke Marina Pez Vela bliver brugt til sportsfiskeri efter de store fisk, som Quepos er kendt for. Omkring den centrale plaza findes der seks karreer med restauranter, gallerier og butikker, og der er mulighed for vandsport på den 1,6 kilometer lange Playa Espadilla.

  Quepos’ største attraktion er dog, at byen ligger tæt på Manuel Antonio-nationalparken. Det er en af de mest populære nationalparker i Costa Rica og rangerer på Forbes’ liste over de 12 smukkeste nationalparker i verden. Parken har imponerende udsigt over bjerge, mangrover, laguner, strande og tropisk skov. Med 350 fuglearter og 109 arter af pattedyr bliver den ofte beskrevet som en “udendørs zoologisk have” af besøgende. Hvis du følger den betagende Perezoso-sti, kan du håbe på at få øje på skarlagenrøde araer, tukaner, høge, fire forskellige abearter, dovendyr, leguaner og bæltedyr.

  • Inkluderet Besøg på en lokal gård og typiske danse
  Dag 17
  Quepos, Costa Rica

  Costa Ricas foretrukne paradis

 • Dag 18
  Puntarenas, Costa Rica

  Slutningen på din eksotiske ekspedition

  26. april 2023
  Forventet ankomsttidspunkt er 06:00

  Desværre ender din ekspedition nu i Puntarenas, en by på en nåleagtig jordstribe på Stillehavskysten i Costa Rica. De smarte storbyfolk fra San José tager normalt til Puntarenas i løbet af dagen for at få et skud afslappet kystliv og frisk havluft. Selv om det stadig er en aktiv fiskerihavn, fungerer Puntarenas hovedsageligt som et transitpunkt for folk på vej andre steder hen i regionen, såsom til de hvide sandstrande på Nicoya-halvøen eller Tortuga Island, der har masser af vandfald.

  Afhængigt af hvor meget tid du har efter at være gået fra borde og inden din returflyvning eller et eventuelt program efter sejladsen, er der mulighed for en behagelig spadseretur blandt palmerne ved Paseo de los Turistas. Der er restauranter, madboder og mulighed for souvenirshopping i sidste øjeblik. Hvis der er tid til at forkæle din søde tand, anbefaler vi batidos-frugtsmoothies samt churchills, der er den officielle snack fra Puntarenas og som er en kombination af frugt, såkaldt shaved ice, sirup og almindelig is. Hvis du undrer dig over navnet, kommer det fordi, at den lokale opfinder af denne søde ret blev anset for at ligne den berømte britiske premierminister ganske meget.

  Få mere ud af opholdet inden hjemrejsen ved at tilføje et program efter sejladsen til det storslåede Arenal-vulkanområde, hvor man kan deltage i aktiviteter og se mere af Costa Ricas smukke flora og fauna. Du kan også deltage i en junglebådtur med frokost efterfulgt af en aften i hovedstaden San José.

  Dag 18
  Puntarenas, Costa Rica

  Slutningen på din eksotiske ekspedition

Afrejser

2023

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
April:
9.

Aktuelle tilbud:

 • Singletilbud ved udvalgte afgange

  Vil du rejse alene? På udvalgte afgange på vores ekspeditionsrejser behøver du ikke at betale ekstra på din kahyt, hvis du vil rejse for dig selv.
  Læs mere og bestil

Dette er inkluderet

Inkluderet i din rejse

Ekspeditionskrydstogt

 • Ekspeditionskrydstogt med kahyt i kategori efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer (skibets øl og vin, sodavand og mineralvand) i restaurant Aune og Fredheim
 • À la carte-restaurant Lindstrøm inkluderet for rejsende i suiter
 • Te og kaffe ombord.
 • Internetadgang ombord. Vi sejler i fjerntliggende områder med begrænset forbindelse. Der er ikke mulighed for at streame.
 • Genanvendelig vandflaske til brug ved drikkevandshaner ombord
 • Engelsktalende ekspeditionsteam, der organiserer og deltager i aktiviteter ombord og på land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter

Aktiviteter ombord

 • Ekspeditionsteamets eksperter holder dybdegående foredrag om en lang række emner
 • Benyt skibets Videnskabscenter, der har et omfattende bibliotek og avancerede biologiske og geologiske mikroskoper
 • Borgervidenskabsprogram med mulighed for at deltage i videnskabelig forskning 
 • Professionelle fotografer om bord giver de bedste tips og tricks til at tage de bedste billeder af landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, infinity-pool, panoramiske sauna, udendørs og indendørs motionscenter og udendørs løbebane
 • Uformelle sammenkomster med besætningen - f.eks. daglige opsummeringer og forberedelser til næste dag

Aktiviteter ved landgang

 • Eskorterede landgange med skibets små ekspeditionsbåde
 • Lån af støvler, vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
 • Vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
 • Ekspeditionsfotograferne hjælper med kameraindstillinger

Ikke inkluderet

 • Internationale flyrejser
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilkøbsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Aktiviteter i små grupper med skibets ekspeditionsteam
 • Behandlinger i skibets wellness- og spa-område - mod betaling

Bemærk

MS Roald Amundsen in Antarktis
Foto: Dan Avila
MS Roald Amundsen
Aune Restaurant, MS Roald Amundsen
Foto: Espen Mills
Dit skib

MS Roald Amundsen

Byggeår 2019
Skibsværft Kleven Yards
Passagerkapacitet 528 (500 i Antarktis)
Brutto last 20.889 T
Længde 140 m
Ræling 23,6 m
Fart 15 knob
MS Roald Amundsen in Antarktis
Foto: Dan Avila

I 2019 tilføjede Hurtigruten et helt nyt skib til sin flåde: MS Roald Amundsen. Det banebrydende fartøj har ny og bæredygtig hybridteknologi, der vil reducere brændstofforbrug og vise verden, at hybrid fremdrift på store skibe er muligt.

Læs mere om MS Roald Amundsen

Science Center
Foto: Agurtxane Concellon

Du synes sikkert også om