Kontrasterne på Sydamerikas vestkyst - fra ørken til jungle

Fra Valparaiso i Chile til Puntarenas i Costa Rica

Denne ekspeditionsrejse indeholder smuk natur, rig historie og spændende eventyr. Udforsk de historiske og naturlige seværdigheder fra Valparaíso i Chile langs Sydamerikas kyst til Puntarenas i Costa Rica. Sejl med Hurtigrutens nyeste explorer-skib, MS Roald Amundsen, og oplev den perfekte blanding af strandliv, natur, kulturarv og rolige dage på havet.

 • Lær noget om gamle civilisationer og udforsk fascinerende arkæologiske udgravninger
 • Besøg fem lande på én rejse og se nogle af verdens mest spektakulære landskaber
 • Oplev fire steder på UNESCOs verdensarvliste på Sydamerikas vestkyst
 • Nyd en blanding af naturlige og kulturelle vidundere, tropiske strande og byer

Oversigt

At sejle langs Sydamerikas vestkyst giver en unik mulighed for at udforske fascinerende arkæologiske steder og forsvundne civilisationers mysterier. Vi sejler fra Chile til Costa Rica via Peru, Ecuador og Panama. Vi starter i Valparaíso, Chile, og rejser nordpå for at besøge La Serena, der er en af Chiles ældste byer. Her kan du observere himlen gennem et kraftigt teleskop.

I Arcia, Chile, har vi en hel dag med historie, arkæologi og eventyr, herunder den fantastiske Parque Nacional Lauca, der har nogle betagende landskaber med sneklædte vulkaner, glitrende søer og isolerede varme kilder.

Mystiske linjer, kolonial arkitektur og en murstens-fæstning

Dernæst kan du opleve de mystiske Nazca-linjer. De hører til arkæologiens største gåder på grund af deres mængde, art, størrelse og kontinuitet.

Trujillo er et interessant sted med mange velbevarede koloniale palæer i den gamle by. Fra Trujillo kan du deltage i en udflugt til stedet, hvor chimu-kulturen fandtes, og se Amerikas største mudder-murstens fæstning fra præ-colombiansk tid.

Coiba og Costa Rica

I Manta kan du se og beundre udsøgt ægte Panama-kunsthåndværk. At passere Ækvator er et andet højdepunkt. Som en stor finale på vores rejse udforsker vi den uberørte ø Coiba i Panama og vandrer gennem den costaricanske regnskov for at se eksotiske fugle, aber og vandfald.

Blandingen af ekstrem natur, fascinerende byer, sydamerikansk kultur og fængslende foredrag gør denne ekspedition til en oplevelse for livet.

 

Inkluderet i rejsens pris:

 • Ekspeditionsrejse med Hurtigruten med valgt kahytskategori og helpension
 • Vind- og vandafvisende jakke
 • Landgange og aktiviteter om bord og på land
 • Professionelt, engelsktalende ekspeditionshold, der holder foredrag og følger med på landgange og aktiviteter
 • Kaffe og te om bord

Ikke inkluderet:

 • Flyrejse og transport
 • Rejseforsikring og afbestillingsforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilvalgsudflugter
 • Drikkepenge

Bemærk venligst:

På denne tur kræves gul feber-vaccine. Vaccinationen skal ske mindst 10 dage før afrejse og vaccinationscertifikat skal medbringes på turen.

Lignende rejser

Rejsen dag for dag

Rejseplanen

På denne ekspedition hersker elementerne, og vejr-og vindforhold bestemmer vores tidsplan. Sikkerhed har højeste prioritet, og kaptajnen lægger den endelige sejlplan undervejs. Derfor er denne rejseplan blot en indikation af, hvad du kan opleve, og hvorfor hver ekspedition med Hurtigruten er unik.

26. marts 2019

Afrejsehavn Valparaíso, Chile
Dag 1
1200x600_shutterstock_69331897.jpg

Farverig og poetisk


Lokalitet: Valparaíso, Chile

Ekspeditionsrejsen starter i den vidunderligt farverige og poetiske by Valparaíso. Besøg byens historiske kvarter, der er på UNESCOs verdensarvliste, inden du går om bord på M/S Roald Amundsen.

Dag 2
1200x600_La_Serena_Chile_shutterstock_346576271.jpg

Pisco, solnedgang og teleskoper


Lokalitet: Coquimbo og La Serena

Kystbyen La Serena er hovedstad i Coquimbo i Elqui-provinsen og en af Chiles ældste byer. Byen er fyldt med farverige haver og smukke kirker. På det arkæologiske museum kan du lære noget om diaguita-kulturen, der opstod i denne provins, før inkaerne erobrede området.Du bør også besøge La Recova, et populært marked, hvor du kan købe kunsthåndværk og typiske produkter fra regionen. La Serena har også en lang gylden kystlinje, der er perfekt til at nyde solnedgangen. Besøg landdistrikter og den smukke Elqui-dal for at smage Chiles nationaldrik, pisco, og se, hvor den fremstilles. Takket være den usædvanligt klare himmel over det nordlige Chile findes her verdens største koncentration af astronomiske observatorier. Omkring La Serena ligger mange internationale institutioners observatorier i hvide, futuristiske kupler, der kommer til syne over dalene på bakketoppene. Tag med på udflugt til regionens første turist-observatorium for at se faciliteterne og observere himlen gennem et teleskop.

Dag 3-4
At-sea_Horizon_shutterstock_278833904.jpg

Mod nord langs Chiles kyst


Lokalitet: Til søs

Når vi sejler mod nord, starter ekspeditionsholdet dets spændende foredragsprogram. Holdets medlemmer er erfarne, moderne opdagelsesrejsende med hvert sit relevante fagområde. De underholder ved at dele deres store viden og interessante historier, og du er velkommen til at deltage i alle foredrag og workshops. Der kan være en chance for at se bag kulisserne og få del i ekspeditionens personaleprogram. Om bord er også en ekspeditionsfotograf, der kan vise dig det grundlæggende i ekspeditions- fotografering. M/S Roald Amundsen er et virkelig bemærkelsesværdigt ekspeditionsfartøj. Udnyt skibets faciliteter eller find dit eget perfekte udsigtspunkt mod den endeløse blå horisont.

Dag 5
Arica_Chile_shutterstock_228810166.jpg

Eventyr og arkæologi


Lokalitet: Arica

Arica er velsignet med et varmt og solrigt klima året rundt, og vi tilbringer en hel dag her. Historie, arkæologi og eventyr venter på land. Udforsk byen, gå op på klippetoppen El Morro for at få en panoramaudsigt, for at se strandene eller besøge de arkæologiske udgravninger med nogle af verdens ældste kendte mumier i Azapa-dalen. Du kan også tage med ekspeditionsholdet og besøge den nærliggende Parque Nacional Lauca, der har betagende landskaber - sneklædte vulkaner, glitrende søer og isolerede varme kilder. Fristedet har også smukke bjerglandsbyer og meget dyreliv. Talrige steder og stier i denne region er forbundet med den chilenske Inkasti.

Dag 6
At_sea_reading_book_shutterstock_292448078.jpg

Tid til selvforkælelse


Lokalitet: Til søs

Nyd endnu en dag på havet. Udnyt skibet faciliteter og forkæl dig selv med ægte afslapning. Der er masser tid til at lære de andre opdagelsesrejsende at kende, og du kan bruge tid på dækket til fuldt ud at nyde oplevelsen af at være på havet. Der er også et samlingssted, hvor ekspeditionsholdet opsummerer rejsen hidtil og præsenterer planen for de følgende dage.

Dag 7
1200x600_Humbolt_Penguins_shutterstock_223714084.jpg

Nazca-linjerne


Lokalitet: Pisco, Peru

Tidligt om morgenen ankommer vi i Puerto General San Martin, der er porten til de berømte og mystiske Nazca-linjer og geoglyffer. Disse linjer blev skåret i bjergene fra år 500 før vor tidsregning og 1000 år frem. De hører til arkæologiens største gåder på grund af deres mængde, art, størrelse og kontinuitet. Geoglyfferne er flere kilometer lange og illustrere levende væsener, stiliserede planter, imaginære væsener og geometriske figurer. At se dem kræver fugleperspektiv, og en flyvetur er en af dagens mange tilvalgsudflugter. Andre muligheder er bådture til Ballestas-øerne for at se truede Humboldt pingviner, søløver og store flokke havfugle, et besøg i et smukt naturreservat eller at udforske det arkæologiske område i Tambo Colorado.

Dag 8
Church_Lima_Peru_shutterstock_168392744.jpg

Kongernes by


Lokalitet: Lima

Callao ligger lige uden Perus hovedstad, Lima. Vær klar til en hel dag med storbyudforskning. Oplev den smukke kolonitids-arkitektur og de velbevarede bygninger i Lima historiske centrum, der er på UNESCOs verdensarvliste. Udforsk Limas vidunderlige museer og besøg den berømte katedral og ærkebiskoppens palads på byens majestætiske centrale torv. "Kongernes by" er gennemsyret af de gamle civilisationers historie. Tag med på en af de mange tilvalgsudflugter for at se områdets vigtigste seværdigheder og de arkæologiske højdepunkter og smag noget lækkert fra det peruvianske køkken.

Dag 9
Bottlenose_Dolphin_shutterstock_144774718.jpg

En god dag at spejde efter dyr


Lokalitet: Til søs

Brug lidt tid på dækket, når vi navigerer længere mod nord langs Perus kyst, nyd havluften og hold udkig efter dyrelivet. Overvær ekspeditionsholdets interessante præsentationer og foredrag. Vi sejler med den næringsrige Humboldt-strøm, der løber nordpå langs Sydamerikas vestkyst fra Chiles sydspids til det nordlige Peru. Hold udkig efter legende delfiner, fugle og andet dyreliv.

Dag 10
Trujillo_-Perushutterstock_445221370.jpg

Hvor månens tilbedere boede


Lokalitet: Trujillo

Hvis du kan lide kolonitidsarkitektur og design, er byen Trujillo et fantastisk sted at tilbringe dagen. Trujillo ligger på kanten af Andesbjergene - smukt mellem store grønne områder og bakker. Som i de fleste andre peruvianske byer er det centrale torv, Plaza de Armas, omgivet af domkirken og rådhuset. Talrige koloniale palæer er bevaret i den gamle by og er åbne for besøgende. De fleste husfacader har karakteristiske smedejernsgitre og er malet i pastelfarver. Du kan også tilmelde dig udflugter for at besøge området bemærkelsesværdige præ-inka arkæologiske steder. Tæt på Trujillo findes chimu-kulturens centrum (årene 700-1400). Stammerne anlagde deres hovedstad Moche-flodens bred og kaldte byen Chan Chan (sol-sol). Det er et bemærkelsesværdigt sted, som kom på UNESCOs verdensarvliste i 1986. Andre chimu-seværdigheder bager i den omgivende ørken, blandt andre de enorme og imponerende Moche Huacas del Sol y de la Luna (Solens og Månens templer) fra cirka år 1500.

Dag 11
swimming-pool-shutterstock_428921581.jpg

Pool med udsigt


Lokalitet: Til søs

M/S Roald Amundsen har swimmingpool og to jacuzzier på øverste dæk. Nyd udsigten, mens du slapper af i vandet, eller fra et behageligt sted i Explorer-baren, hvis du foretrækker ikke at være våd. Foredrags rækken fortsætter, så der er adskillige valgmuligheder.

Dag 12
shutterstock_276160430.jpg

Panama-hattens hjemby


Lokalitet: Manta, Ecuador

Manta er en travl og velstående havneby, der prydes af højhuse og strande. Nærliggende farverige fiskerbyer og en usædvanlig tropisk skov gør Manta til et attraktivt turistmål og udgangspunktet for spændende dagsture.Tag med på turen til Montecristi, hvor de ægte Panamahatte laves. De traditionelle bredskyggede stråhatte er håndvævede, og det kan tage flere måneder at lave de fineste eksempler. En "superfino" Panama-hat er ifølge lokale reklamer vandtæt og skal kunne rulles sammen, så den kan passere gennem en vielsesring.

On-board-ipad-sorting-pics_shutterstock_372864868.jpg


Lokalitet:
shutterstock_477407080.jpg


Lokalitet:
Dag 15
Costa-Rica_toucan_shutterstock_243060160.jpg

Eventyrdag


Lokalitet: Golfito, Costa Rica

Nyd en dag med store eventyr og masser af muligheder for udforskning. Golfito ligger ved en lille bugt og er omgivet af tæt skovklædte bakker. Byen er begavet med vidunderlige udsigter. Tag med i land og besøg den rolige by for at slappe af ved vandet med surfing eller svømning. I den nærliggende Piedras Blancas-nationalpark er der muligheder for fine vandreture gennem regnskoven og chancer for at se vandfald, aber, flagermus og eksotiske fugle.

Dag 16
shutterstock_504269311.jpg

Ekspeditionsrejsen slutter


Lokalitet: Puntarenas, Costa Rica

I Puntarenas slutter eventyrrejsen. Inden du flyver hjem, kan du bruge lidt tid på at nyde en strålende solnedgang, spise frisk fisk og skaldyr, se charmerende arkitektur og nyde den costaricanske bys strandpromenade.

10. april 2019

Lokalitet Puntarenas, Costa Rica
Om bord Oplevelser

Udflugter

Oplev alt, hvad Sydamerika tilbyder på Hurtigrutens mangfoldige tilvalgsudflugter.

Forlæng ferien

Hurtigruten Land Adventures

Vælg mellem nye land adventures, hvor du forlænger med 1-4 dage før eller efter rejsen, så du får endnu mere ud af din ferie med Hurtigruten. Du kan deltage i spændende og unikke aktiviteter, hvor transport, hotelophold og god mad er inkluderet.

Rejsen dertil

På alle Hurtigrutens rejser kan du forlænge opholdet før eller etter sejladsen. Alle hoteller er valgt specielt for at kunne tilbyde den bedste og mest centrale beliggenhed. Vi hjælper gerne med at bestille flyrejse, transport og hotel. Mandag - Fredag: Kl. 08.00-18.00 Lørdag: Kl. 10.00-14.00. Telefon: 89881205