Inkaernes historie, højdepunkter fra kolonitiden og Panamakanalen

Inkaernes historie, højdepunkter fra kolonitiden og Panamakanalen

Inkaernes historie, højdepunkter fra kolonitiden og Panamakanalen

Inkaernes historie, højdepunkter fra kolonitiden og Panamakanalen

Rejseinformation 15 dage MS Roald Amundsen , M/S Fridtjof Nansen
Afrejse
3. oktober 2023
Pris fra
kr 41.658
Helpension inkluderet

Kom med os på et ekspeditionskrydstogt, som vi starter med at sejle gennem det menneskeskabte ingeniørvidunder, Panamakanalen, inden du besøger byer og feriebyer i Ecuador, Peru og Chile.

Vejret langs med Stillehavskysten kan nogle gange påvirke vores planer. Hvis det sker, skal du ikke være ked af det, da det er en del af selve ekspeditionsoplevelsen. Vi er stolte af at kunne give dig den sikreste og mest spændende oplevelse, alt afhængigt af hvad der sker den dag.

Panamakanalen, strande og bananer

Din rejse starter med en overnatning i Colón, inden vi bruger den næste dag på turen gennem Panamakanalen i hele sin længde. Når først vi er igennem, sejler vi sydpå med kurs mod Manta og den nærliggende håndværksby Montecristi, hvor panamahatte først blev lavet, og hvor de stadig håndlaves i dag. Senere kommer vi til Puerto Bolivar, der er kendt som verdens bananhovedstad. Her får du måske mulighed for at besøge en lokal plantage, et naturreservat eller en forstenet skov.

Inkaernes historie, gamle mysterier og UNESCO-steder

Lima er Perus livlige hovedstad og er kendt som “Kongernes by”. Du kan besøge det historiske centrum og nyde de lækre måltider, der er lavet på basis af århundreder gamle opskrifter og som passer til kongelige. Bredden af Ballestas-øerne nær Paracas har en overflod af vilde dyr, og herfra kan du endda besøge de mystiske Nazca-linjer. Derefter kan du nyde de smukke badebyer Arica, Iquique og La Serena, inden du afslutter dit krydstogt i den farverige by Valparaíso.

Inkaernes historie, højdepunkter fra kolonitiden og Panamakanalen Inkaernes historie, højdepunkter fra kolonitiden og Panamakanalen
 • Dag 1
  Colón, Panama

  Porten til Panamakanalen

  Byen Colón ligger ved indgangen til Panamakanalen på Atlanterhavskysten. Der er hoteller af høj kvalitet, et kasino, varme kilder, et blomstrende miljø med kunsthåndværk og gode restauranter med lokale delikatesser. Hvis du virkelig vil udforske byen eller deltage i et program før sejladsen til en smuk junglehytte ved siden af Chagres-floden, skal du rydde din kalender og sørge for at ankomme et par dage tidligere.

  Når du er kommet ombord på skibet, vil du få travlt med at hente din gratis ekspeditionsjakke, slå dig ned i din kahyt, udforske skibet og deltage i den obligatoriske sikkerhedsøvelse. Efter middagen og en velkomstskål fra kaptajnens side vil du møde dit Ekspeditionsteam, der vil gennemgå de vigtige sundheds- og sikkerhedsaspekter med dig.

  Dag 1
  Colón, Panama

  Porten til Panamakanalen

 • Dag 2
  Panamakanalen

  Forbindelsen mellem to verdenshave

  Vi forlader Colón tidligt om morgenen for at starte processen med at komme ind i Panamakanalen. Det komplekse kanalnetværk blev påbegyndt for over hundrede år siden og strækker sig 80 km gennem naturlige og menneskeskabte vandveje. Vi vil i spænding vente på vores tildelte tidspunkt, hvor vi kan komme ind i den første af en række enorme sluser. Det er en kæmpe bedrift inden for moderne ingeniørteknik, at disse geniale sluser løfter skibet mere end 26 meter op over havets overflade. Hvis vejret tillader det, vil Ekspeditionsteamet være ude på dækket for at udpege interessante steder langs med kanalen og tale om historien om dette ambitiøse projekt.

  Godt og vel halvvejs på den 12 timer lange tur gennem kanalen sejler skibet ind i området med søen Gatun Lake. Den er lavet ved at inddæmme den nærliggende Chagres-flod og er en af de største kunstige søer i verden. Som kraftig kontrast er den omgivende regnskov næsten uberørt af enhver udvikling, og forskellige former for flora og fauna hjemmehørende til Mellemamerika blomstrer og lever ganske uforstyrret her. Langs med bredderne er du måske heldig at få øje på krokodiller og alligatorer. Kig i træerne for at få et glimt af aber og måske endda også dovendyr.

  Efter endnu et par sluser og søer vil skibet passere under den såkaldte “Bridge of the Americas” og komme ud i Stillehavet. Når du kommer fra et stort hav til et andet på én dag, får du oplevet kulminationen af 100 års planlægning, hårdt arbejde og opfindsomhed. Det vil være en oplevelse, du ikke lige glemmer.

  Dag 2
  Panamakanalen

  Forbindelsen mellem to verdenshave

 • Dag 3
  Til søs

  Velkommen til Stillehavet

  Brug noget af din dag på en afslappende tur ud på dækket, nyd havudsigten og hold øje med havets dyreliv som hvaler, søløver og havfugle. Hvis du har lyst til at føle dig tættere på vandet, kan du tage en dukkert i infinity-poolen eller de to udendørs boblebade, hvor du stadig kan beundre landskabet.

  Der er nu også god mulighed for at gå hen til Videnskabscentret for at få en forelæsning af Ekspeditionsteamet og lære mere om, hvad du vil opleve i de følgende dage. Vælg dit foretrukne videnskabsprogram for civile for også at få at vide, hvordan du kan hjælpe til med forskning, der i øjeblikket sker rundt om i verden. Når mørket falder på, og det er stjerneklart, kan du muligvis også slutte dig til Ekspeditionsteamet ude på dækket for at kigge på stjerner.

  Når du har samlet appetit, kan du besøge en af de tre restauranter, hvor du kan få varierede og lækre måltider, eller find en behagelig plads i Explorer Lounge & Bar og nyd et glas eller to sammen med dine nye venner.

  Dag 3
  Til søs

  Velkommen til Stillehavet

 • Dag 4
  Manta, Ecuador

  Håndlavet i Montecristi

  Vi krydser ækvator tidligt om morgenen. Du kan være med til en traditionel ceremoni ombord, hvor vi beder om Kong Neptuns velsignelse. Hvis vi er heldige, vil han måske endda vise sig, før vi når vores første stop i Ecuador.

  Dagens hovedtur vil være til håndværksbyen Montecristi, der ligger inde i landet 8 km fra havnebyen Manta, der gør sig i tunfiskeri. Den blev grundlagt i det 16. århundrede af manteños, der flygtede fra de hyppige piratplyndringer langs kysten. De traditionelle panamahatte stammer trods navnet egentlig fra Montecristi i Ecuador. Den misvisende betegnelse kommer af, at præsident Roosevelt bar en af disse hatte på et besøg ved Panamakanalen i 1904 og dermed gjorde dem populære over hele verden. Du vil se mange butikker i hele byen, der sælger den ægte vare i alle størrelser og nuancer, dygtigt håndvævet fra bladene af jipijapa-træet af de lokale håndværkere.

  Bortset fra at gå på hattejagt kan du bruge tid på at besøge boderne på den smukke plads, beundre kirkens arkitektur eller se på den mangfoldige gadekunst. Et fremtrædende vægmaleri på pladsen viser general Eloy Alfaro, der to gange har været den ecuadorianske præsident og som blev født i Montecristi. Du har måske også tid til at gå op til toppen af den største bakke, hvor der er et museum og storslået mausoleum til ære for Alfaro, der også var kendt som Viejo Luchador eller “Den gamle kriger”.

  • Inkluderet Højtepunkter i Manta og Montecristi
  Dag 4
  Manta, Ecuador

  Håndlavet i Montecristi

 • Dag 5
  Puerto Bolivar (Machala), Ecuador

  “Verdens bananhovedstad”

  Machalas vigtigste årsag til sin berømmelse er Puerto Bolivar, en vigtig ecuadoriansk havn til eksport af kaffe, kakao, rejer og en stor mængde bananer, som lokalbefolkningen kalder oro verde – “det grønne guld”. Som en del af udvalget af udflugter med frivillig deltagelse kan du besøge en lokal bananplantage eller prøve at få øje på kolibrier, parakitter og brøleaber i Buenaventura-naturreservatet mod syd. Skoven Puyango Petrified ligger i nærheden med en af de største samlinger af fossile træer i verden, som menes at være omkring 100 millioner år gamle, altså lige så gamle som selve Andesbjergene.

  I Puerto Bolivar kan du nyde frisk fisk og skaldyr på en af havnens mange restauranter og nyde udsigten til de naturlige mangrovesumpe på Isla Jambeli overfor. Machala selv har al den charme, man forventer af en lille kystby, herunder den venlige lokalbefolkning, charmerende pladser og usædvanlige monumenter dedikeret til såkaldt sort-fish og bananeros. Restauranterne udvikler sig og er begyndt at dykke ned i det hippe, moderne køkken, som Ecuador og Peru i stigende grad er kendt for.

  • Inkluderet Byrundtur i Machala
  Dag 5
  Puerto Bolivar (Machala), Ecuador

  “Verdens bananhovedstad”

 • Dag 6
  Til søs

  Nyd roen på denne dag til søs, slap af og nyd landskabet fra observationsdækket eller loungen.

  I løbet af hele din rejse vil Ekspeditionsteamet holde foredrag i Videnskabscentret for at dele deres omfattende viden om regionen med dig. Emner kan omfatte perioder fra den præcolumbianske historie, geologien i de omkringliggende bjerge og øer, folklore fra lokalsamfundet osv. Men ikke alle foredrag begrænses til det indendørs. Hvis skibet tiltrækker havfugle, der kommer for at flyve sammen med os, kan Ekspeditionsteamet muligvis også hjælpe dig med at spotte og identificere disse fjerklædte følgesvende ude på dækket. Vi har også vores egen fotograf ombord, som ud over at tage billeder af vores rejse sammen, også vil være tilgængelig til at hjælpe dig med det grundlæggende om ekspeditionsfotografering.

  Dag 6
  Til søs

 • Dag 7
  Salaverry, Peru

  Urgamle kongedømmer

  På grund af vinden og bølgerne fra Stillehavet kan Salaverry være en vanskelig havn at få adgang til. Hvis alt går efter planen, er det dog et godt transitpunkt til at udforske Trujillo, der er Perus tredjestørste by, samt en række arkæologiske steder spredt ud over hele den omkringliggende region.

  Trujillo ligger i en oase af en frugtbar dal overrislet af floden Moche. Byen kan prale af en farverig barok katedral fra det 17. århundrede, 10 kirker fra kolonitiden og mange nyklassicistiske palæer, for ikke at nævne et af de længste mosaikmalerier i verden på det lokale universitet. Det er dog mere end sandsynligt, at dit fokus vil være andre steder og på ting, der ikke er så moderne.

  Byen Chan Chan blev skabt af Chimú-imperiet, som dukkede op i regionen omkring år 900. De store ruiner i det 20 kvadratkilometer store kompleks inkluderer Tschudi-tempelcitadellet og Huaca Esmeralda. På den anden side af Trujillo finder du de mochikanske pyramider til ære for solen og månen, som kan dateres til et par hundrede år før Chan Chan. Især Huaca del Sol er kontinentets største struktur af soltørrede mursten, mens Huaca del Luna er mere detaljeret, og mange af stedets pastelfarvede fresker er stadig synlige.

  • Inkluderet Marinera danseopvisning ombord
  Dag 7
  Salaverry, Peru

  Urgamle kongedømmer

 • Dag 8
  Callao/Lima, Peru

  “Kongernes by”

  Hovedstaden Lima ligger på en strimmel ørken mellem Stillehavet og Andesbjergene og betjenes af havnen i Callao. Lima er den største by i landet, en moderne og udstrakt metropol, hvor traditioner og moderne tendenser mødes i en spændende cocktail inden for kultur og gastronomi.

  Det historiske centrum, der er på verdensarvslisten, er fuld af arkitektur fra kolonitiden, som f.eks. Plaza Mayor og San Francisco-klosteret. Derudover findes man også her lerruinerne af de ceremonielle pyramider Huaca Pucllana og Huaca Huallamarca som påmindelser om en længe mistet inkacivilisation. Hvis du vil se mere førspansk arkæologi findes der mindst fire separate museer at vælge imellem. Kunstelskerne blandt jer vil også nyde det lyse og boheme-agtige Barranco-kvarter, hvor man kan finde både vægmalerier, kreative caféer og to af Limas moderne kunstmuseer.

  Men den ultimative oplevelse i Lima må dog være maden. Køkkenet fra hovedstaden har løftet standarden over hele kloden, og der er ikke mangel på internationalt anerkendte og prisvindende restauranter, hvor du kan glæde dig over maden. En af Perus gastronomiske klassikere er ceviche, som er frisk fisk marineret i skarp limejuice og andre krydderier. Denne klassiske ret kan nydes mange steder rundt omkring i byen, lige fra de fine spisesteder i Miraflores til de mere jordbundne cevicherías ved fiskehavnen i Chorrillos.

  • Inkluderet Rundtur til seværdighederne i Lima
  • Inkluderet Strandoprydning i Callao
  Dag 8
  Callao/Lima, Peru

  “Kongernes by”

 • Dag 9
  Paracas, Peru

  Landskaber og linjer lavet af rumvæsener?

  Den lille og søvnige ferieby Paracas ligger i en bugt bag en halvø og er omgivet af sukkerbrune klipper og strande. Byen er kendt af de fleste som El Chaco og har mange forskellige restauranter langs hovedstranden og boulevarden, hvor du kan stoppe og få f.eks. jalea, der er en blanding af stegte fisk og skaldyr med salsa criolla og yuca-rod. De peruanske stribefisk, der er kendt som pejerry, er også en lokal specialitet, der bedst skylles ned med et glas pisco – en vindruebaseret brandy, som produceres på mobile destillerier i området. Vær dog forsigtig, for pisco kan godt slå hårdt!

  Overfor havnen i Paracas findes en mystisk, lokal geoglyf af en kandelaber, der muligvis kan dateres tilbage til år 200 før vor tidsregning. Den kan være relateret til de berømte Nazca-linjer, som du kan besøge i Pisco-dalen på en kort køretur sydpå som en del af en udflugt med frivillig deltagelse. Nazca-linjerne selv kan være ældre end kandelaberen, men nye opdages stadig, hvilket giver grobund for alle mulige teorier, om hvordan og hvorfor de er lavet.

  Du kan også tage på en bådtur til de nærliggende Ballestas-øer, som betragtes som en mindre udgave af Galápagos-øerne. Ballestas har mange vilde dyr, herunder Humboldt-pingviner, skildpadder, peruanske suler, skarver, pelikaner, søløver, delfiner, inka-terner og pukkelhvaler. Paracas-nationalreservatet ligger også i nærheden og dækker en sjælden kombination af ørken og marineøkosystemer. De gule klitter og røde sandstrande, kan minde om et landskab på Mars, skjuler mere end 100 arkæologiske seværdigheder fra Paracas-kulturen og giver fantastiske muligheder for at se fugle som andeskondoren og den chilenske flamingo.

  Dag 9
  Paracas, Peru

  Landskaber og linjer lavet af rumvæsener?

 • Dag 10
  Til søs

  En kølig strøm

  Når vi sejler længere nordpå mod Chile, bør du fortsætte med at nyde Ekspeditionsteamets foredragsprogram, den sunde saltbrise og udsigten ude på dækket samt alle de faciliteter, som ekspeditionsskibet har at tilbyde. Disse farvande er også en del af Humboldtstrømmen, en koldtvandsstrøm, der afkøler klimaet i regionen og skaber den klare himmel. Strømmen opretholder også et meget produktivt maritimt økosystem i regionen, hvilket stimulerer væksten af sardiner, ansjoser og makrel i enorme mængder.

  Hvis du kan lide at holde dig aktiv, er der veludstyrede fitnesscentre ombord, både indendørs og udendørs, og begge med fantastisk udsigt. Vi tænker også på vores badeglade gæster, og skibet har en opvarmet infinity-pool, som du kan nyde. Hvis du bliver træt af løbebåndet, skal du tage løbeskoene med ud på den udendørs løbebane. Udsigten og havbrisen vil anspore dig til at løbe et par kilometer mere.

  Dag 10
  Til søs

  En kølig strøm

 • Dag 11
  Arica, Chile

  Hvor regnen aldrig falder

  Arica har et konstant ørkenklima og er klassificeret som en af de tørreste byer i verden, hvilket er usædvanligt for en by ved havet. Det betyder også, at stedet er badet i strålende solskin næsten hver eneste dag hele året, og indbyggerne snakker stolt om Arica som et sted, hvor man kan nyde en uendelig forårssæson. Strandene er populære blandt de solbadende og surferne, og udsigten fra den høje, sandfyldte El Morro-klint er vandreturen på 15 minutter værd op til det flagrende chilenske flag øverst oppe.

  En anden seværdighed for de besøgende er San Marcos-katedralen, der blev indviet i 1876 og er tegnet af Gustave Eiffel, som er berømt for sit tårn i Paris. Calles 21 de Mayo og Bolognesi er livlige gågader med masser af spisesteder og artesanía-boder, mens El Agro-markedet og madmarkedet er fuld af flotte syn og lækre dufte. På det lokale arkæologiske museum San Miguel de Azapa kan du se kunstgenstande fra Chinchorro-kulturen og lade dig forundre over mumier, der er ældre end dem fra Egypten. Gå mod den sydlige del af byen for at vandre gennem det mere krævende terræn Playa Corazones og udforske hulerne i Anzota. Du kan også få mulighed for at se geoglyffer i Lluta Valley og Lauca-nationalpark.

  Dag 11
  Arica, Chile

  Hvor regnen aldrig falder

 • Dag 12
  Iquique, Chile

  Humberstone: den forladte by i ørkenen

  Velkommen til en lille bid af paradis ved Stillehavet, komplet med palmer og promenader. Som en af Chiles vigtige kystbyer er Iquique fuld af aktivitet hele året rundt. De indkøbsglade strømmer til den toldfrie Zofri Mall, mens maritime entusiaster vil blive betaget af en rundvisning på korvetten La Esmeralda, der stammer fra Stillehavskrigen. Vores vigtigste plan her er et besøg i den nærliggende og forladte saltpetermineby Humberstone i Atacama-ørkenen, der er på UNESCO’s verdensarvsliste og har en historie, som vi bogstaveligt går igennem.

  Tilbage i Iquique kan du gå ad strandpromenaden i La Costanera langs sandstranden Playa Cavanchas og nyde udsigten til byens skyline på den ene side og parasailere og surfere på den anden side. Baquedano Street har georgiansk arkitektur fra det 19. århundrede og fører hen til Astoreca Palace og det smukke klokketårn i centrum af byen. Du kan også finde mange smarte caféer, hvor du kan forkæle dig selv med lidt lokal kaffekultur eller nippe til en traditionel og cremet mango sour. Der er blevet dannet et Chinatown omkring markedet, der forener peruanske og kinesiske smage i et unikt chifa-køkken. Ud over de forskellige skaldyrsretter skal du helt klart prøve den såkaldte chumbeque, som er en dessert, der blander stegt tynd dej med frugtagtig karamel.

  Dag 12
  Iquique, Chile

  Humberstone: den forladte by i ørkenen

 • Dag 13
  Til søs

  Slap af

  Vi nærmer os nu slutningen af dit krydstogt. Nyd endnu en dag med at slappe af ombord på skibet. Udnyt de mange faciliteter ombord, eller deltag i foredrag, der kan forberede dig på, hvad du stadig har i vente.

  Til fuldt ud at slappe af i din fritid ombord er der ikke noget bedre sted end wellness-centret. Du kan føle spændingerne i dine muskler forsvinde i løbet af en massage, eller du kan forkæle dig selv med et par eksfolierende behandlinger. Og hvis det varme vejr ikke har åbnet dine porer op endnu, så er det helt sikkert, at en tur i saunaen nok skal gøre det. Du kan også hoppe i dit badetøj og læne dig tilbage i boblerne i de udendørs boblebade eller dase i en tilstand af zen i løbet af en guidet meditationslektion. Uanset hvad du end beslutter dig for at lave, er du sikker på at blive stressfri og vakt til live til det resterende eventyr.

  Dag 13
  Til søs

  Slap af

 • Dag 14
  La Serena, Chile

  “Kirkernes by”

  La Serena ligger på terrasser ned mod havet og er velsignet med smukke sandstrande langs Avenida del Mar og mange flere. Chiles næstældste by har en helt særlig atmosfære med en blandet nykolonialistisk stil. Moderne bygninger står blandt klassisk arkitektur, som f.eks. de omkring 30 omhyggeligt restaurerede stenkirker, hvoraf nogle er 350 år gamle. Hvis kirkerne på trods af deres charme begynder at ligne hinanden, kan man kigge på deres forskellige klokketårne for at skelne dem fra hinanden.

  Ud over at gå ture på strandene, promenaderne og pladserne kan du også slentre gennem velplejede offentlige haver som f.eks. den japansk inspirerede Jardín del Corazón eller shoppe kunst og kunsthåndværk på Recova-markedet. Det arkæologiske museum huser prækoloniale genstande, mens det godt gemte stræde Patio Colonial nær Balmaceda er stedet, hvis man vil på smarte caféer og spisesteder.

  Dag 14
  La Serena, Chile

  “Kirkernes by”

 • Dag 15
  Valparaíso, Chile

  “Stillehavets perle” på UNESCO’s verdensarvsliste

  Forventet ankomsttidspunkt er 10:00

  Din rejse ender, når vi kommer til havnen i Valparaíso. Byen står på UNESCO’s verdensarvsliste og er bygget på stejle bakker med udsigt over havet og er en labyrint af monumenter, kirker, historiske kabelbaner, smarte barrios, brostensbelagte gyder, farverige huse og charmerende pladser. Cerros Alegre og Concepción har sandsynligvis den bedste udsigt, mens det historiske havnekvarter kan prale af kolonial arkitektur, travle mercados samt det maritime museum og det moderne kunstmuseum. Du vil sandsynligvis blive fascineret af denne farverige og usædvanlige by, så hvorfor ikke planlægge at blive hængende en ekstra dag eller to? Herfra kan du også deltage i et program efter sejladsen til Påskeøen, der er berømt for sine mystiske statuer med kæmpehoveder.

  Dag 15
  Valparaíso, Chile

  “Stillehavets perle” på UNESCO’s verdensarvsliste

Afrejser

2023

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Oktober:
3.

Dette er inkluderet

Inkluderet i din rejse

Ekspeditionskrydstogt

 • Ekspeditionskrydstogt i en kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer (husets øl og vin, sodavand og mineralvand) i restaurant Aune og Fredheim
 • À la carte-restaurant Lindstrøm inkluderet for gæster i suite
 • Gratis te og kaffe
 • Gratis Wi-Fi ombord. Vær opmærksom på, at vi sejler i fjerntliggende områder med begrænset forbindelse. Der er ikke mulighed for at streame.
 • Gratis, genanvendelig vandflaske til brug ved drikkevandshaner ombord
 • Engelsktalende ekspeditionsteam, som organiserer og ledsager dig i løbet af aktiviteter ombord og i land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter

Aktiviteter ombord

 • Ekspeditionsteamets eksperter holder dybdegående foredrag om en lang række emner
 • Benyt skibets videnskabscenter, som har et omfattende bibliotek og omfattende biologiske og geologiske mikroskoper
 • Videnskabsprogram for civile giver dig mulighed for at hjælpe med faktisk videnskabelig forskning
 • Professionelle fotografer ombord giver de bedste tips og tricks til de bedste billeder af landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebad, infinity-pool, panoramasauna, udendørs og indendørs motionscentre og udendørs løbebane
 • Uformelle sammenkomster med besætningen, som f.eks. daglige opsummeringer og forberedelser til næste dag

Aktiviteter ved landgang

 • Lån af støvler, vandrestokke og alt udstyr til aktiviteter
 • Gratis vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
 • Ekspeditionsfotografer hjælper med dine kameraindstillinger før landgange

Ikke inkluderet

 • Internationale flyafgange
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilvalgsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Aktiviteter i små grupper med vores Ekspeditionsteam - frivillig deltagelse
 • Behandlinger i skibets wellness- og spa-område - frivilligt

Bemærk

 • Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejrforholdene
 • Udflugter og aktiviteter kan ændres
 • Sørg for, at du overholder alle krav ift. tilmelding og boarding
 • Der forventes ikke drikkepenge

Skib

MS Roald Amundsen in Antarktis
Foto: Dan Avila

MS Roald Amundsen

Byggeår 2019
Skibsværft Kleven Yards
Passagerkapacitet 528 (500 i Antarktis)
Brutto last 20.889 T
Længde 140 m
Ræling 23,6 m
Fart 15 knob

I 2019 tilføjede Hurtigruten et helt nyt skib til sin flåde: MS Roald Amundsen. Det banebrydende fartøj har ny og bæredygtig hybridteknologi, der vil reducere brændstofforbrug og vise verden, at hybrid fremdrift på store skibe er muligt.

Læs mere om MS Roald Amundsen

M/S Fridtjof Nansen

Byggeår 2020
Skibsværft Kleven Yards, Norway
Passagerkapacitet 528 (500 i Antarktis)
Brutto last 20.889 tons
Længde 140 meter langt
Ræling 23,6 meter bredt
Fart 15 knob sejlhastighed

M/S Fridtjof Nansen er det nyeste i Hurtigrutens flåde af specialbyggede skibe – og den nyeste generation af ekspeditionsskibe. Skibet udforsker nogle af klodens mest spektakulære afkroge.

Læs mere om M/S Fridtjof Nansen

Find priser og ledige pladser

Du synes sikkert også om