Inka-kulturer og dyreliv på Sydamerikas vestkyst

Valparaiso, Chile - Lima, Peru

At sejle langs Sydamerikas vestkyst er en unik mulighed for at udforske fascinerende arkæologiske steder og forsvundne kulturers mysterier. Oplev det fortidige chimu-kongeriges pyramider og helligdomme, Sacsayhuamán-fæstningen, Ollantaytambo og storslåede Machu Picchu.

 • Se nogle af Sydamerikas vigtigste og mest fascinerende fortidige steder
 • Oplev inkaernes og andre forsvundne kulturers mysterier
 • Besøg en blanding af spændende byer, nationalparker og smukke øer
 • Se Nazca-linjerne, Machu Picchu og andre inka-seværdigheder

Oversigt

Nyd at udforske nogle af inkarigets mest fascinerende ruiner. Det var det i præcolumbianske Amerikas største imperium. Vi sejler langs det gamle riges kyst og ser nogle af de største seværdigheder.

Vi starter i Valparaíso, Chile, og sejler nordpå til naturreservatet Pingüino de Humboldt National Reserve for at se nærmere på pingviner, skildpadder, delfiner, hvaler og fugle.

Se dyrelivet og landskaberne I Perus Galapagos eller Nazca-linjerne

Tag med på en udflugt til en af regionens smukkeste naturattraktioner, Ballestas-øerne, der ofte omtales som "Perus Galapagos". De vulkanske øer er hjemsted for en bred vifte af dyreliv og dramatiske landskaber.

Dernæst har du mulighed for at opleve de berømte Nazca-linjer (Líneas de Nazca) på en tilvalgsudflugt. Linjerne har været genstand for mystik i over 80 år. De findes i Peru cirka 450 kilometer sydøst for Lima, nær den moderne by Nasca. I alt er der over 800 lige linjer, 300 geometriske figurer og 70 dyre- og plantearter, også kaldet biomorfer. Nogle af de rette linjer er op til 50 kilometer lange, mens biomorferne er fra 15 til 350 meter lange.

Oplev fantastiske Machu Picchu

Vi forlader skibet i Lima for at se endnu flere eventyrlige bygninger - blandt andre de mest imponerende inka-konstruktioner som Sacsayhuamán-fæstningen, inkabyen Ollantaytambo og de spaktakulære ruiner af Machu Picchu.

 

Inkluderet i rejsens pris:

 • Ekspeditionsrejse med Hurtigruten med valgt kahytskategori og helpension
 • En hotelovernatning i Lima og to overnatninger på Hacienda Urubamba - alle inklusive morgenmad - efter sejladsen
 • Tre retters frokost og middag dagene 1 og 2 og frokostpakke dag 3
 • Flyrejser på økonomiklasse Lima - Cusco - Lima
 • Al transport og togrejser som beskrevet - inklusive engelsktalende guide
 • Entrébetalinger i henhold til programmet
 • Vind- og vandafvisende jakke
 • Landgange og aktiviteter om bord og på land
 • Professionelt, engelsktalende ekspeditionshold, der holder foredrag og følger med på landgange og aktiviteter
 • Kaffe og te om bord

Ikke inkluderet:

 • Flyrejse og transport
 • Rejseforsikring og afbestillingsforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilvalgsudflugter
 • Drikkepenge

Bemærk venligst:

På denne tur kræves gul feber-vaccine. Vaccinationen skal ske mindst 10 dage før afrejse og vaccinationscertifikat skal medbringes på turen.

Lignende rejser

Rejsen dag for dag

Rejseplanen

På denne ekspedition hersker elementerne, og vejr-og vindforhold bestemmer vores tidsplan. Sikkerhed har højeste prioritet, og kaptajnen lægger den endelige sejlplan undervejs. Derfor er denne rejseplan blot en indikation af, hvad du kan opleve, og hvorfor hver ekspedition med Hurtigruten er unik.

19. marts 2019

Afrejsehavn Valparaíso, Chile
Dag 1
day01_valparaiso-chile_1200x600_valparaiso.jpg

Stillehavets juvel


Lokalitet: Valparaíso, Chile

Ekspeditionsrejsen starter i den farverige og poetiske by Valparaíso. En af de bedste måder at se den smukke by på er ved at køre med dens kabel-jernbaner, der findes flere steder på byens skråninger med flot udsigt over bugten. Højt oppe fra skaber byens multi-minimalistiske huse en regnbue af farver og lys.
Tag en slentretur i Valparaisos smalle gader, gå på byens endeløse trapper og opdag noget nyt på hver tur - en smuk bygning, et bemærkelsesværdigt kunstgalleri eller nogle gastronomiske "fund".
Glem ikke at udforske havne- og fiskeri-kajerne, hvor du får en reel fornemmelse af Chiles usædvanlige sømandsliv.
Køb eller prøv friskfangede fisk og skaldyr på markedet og nyd fiskernes drilleri. Besøg også det UNESCO-historiske kvarter, før du går om bord på M/S Fram.

Dag 2
day02_islachanaral-chile_1200x600_humbolt_penguins_shutterstock_223714084.jpg

Humboldt-pingvinernes hjem


Lokalitet: Isla Chañaral

Vi sejler nordpå og ankommer til Isla Chañaral, der sammen med Isla Choros og Isla Damas udgør naturreservatet Pingüino de Humboldt National Reserve. Der er en imponerende vifte af fauna på øerne, men deres mest berømte indbyggere er humboldtpingvinerne, der trives og yngler her.
Der er også vigtige kolonier af søløver, hav-oddere, magellan-pingviner og øresvin (Flipper-delfiner), der ofte ses omkring Isla Chañaral. I sommersæsonen ses af og til havskildpadder, delfiner, hvaler, albatrosser og skarver. Der er en bred vifte af fugle - blandt andre peruvianske alkestormfugle, rødbenede skarver og peruskarver, der alle er fredede arter.

Dag 3-5
day03-05_atsea_r7d1067.jpg

Foredrag til søs


Lokalitet: Til søs

Lær noget om Sydamerikas historie, gamle civilisationer og kulturer. Inka-civilisationens blomstring i Peru startede omkring år 1400 før vor tidsregnng.
Inkariget strakte sg 4000 kilometer fra Ecuador til det sydlige Chile og var det største imperium nogensinde i Amerika og det største i verden på det tidspunkt, inden de spanske erobreres ødelæggelser i 1532.
Uforfærdede af det ofte barske Andes-miljø erobrede inkaerne stammer og opdyrkede både sletter, bjerge, ørkener og tropisk jungle.
Inkaerne var berømte for deres unikke kunst og arkitektur, og de konstruerede fint byggede og imponerende bygninger, hvor de havde erobret byer og arealer, og deres spektakulære tilpasning af naturlandskaber med terrasser, brede veje og bosættelser på bjergtoppe fortsætter med at imponere nutidens besøgende.
I disse dage på havet kan du lære endnu mere om inkaerne og andre gamle kulturer og deres fascinerende liv fra foredragene om bord.

Dag 6
day06_sanmartin-peru_shutterstock_127750193.jpg

Nazca-linjerne, Ballestas-øerne eller Tambo Colorado


Lokalitet: San Martin, Peru

Havnebyen Puerto General San Martin er porten til de berømte og mystiske Nazca-linjer og geoglyffer. Disse linjer blev skåret i bjergene fra år 500 før vor tidsregning og 1000 år frem. De blev først almindeligt kendt i 1930'erne, da de blev opdaget fra fly, da der blev søgt efter vand.
Der er to slags figurer: biomorfer og geoglyffer. Biomorferne er cirka 70 dyre- og plantefigurer, der omfatter en edderkop, kolibri, abe og en 3350 meter høj pelikan.
Geoglyfferne er geometriske former, der omfatter enorme lige linjer, trekanter, spiraler, cirkler og trapezer. Den længste lige linje strækker sig 15 kilometer over sletten.
De mystiske linjer bør ses fra luften, så tag med på en tilvalgsudflugt for at se, hvor imponerende og mystiske disse linjer er.
Du kan også tage med på en udflugt til en af regionens smukkeste natur-attraktioner. Ballestas-øerne kaldes ofte "Perus Galapagos". Vulkanøerne er hjemsted for en bred vifte af dyreliv og dramatiske landskaber.

En andet interessant og lærerig udflugt har Tambo Colorado som destination. Det er det eneste inka-kompleks, der udelukkende består af mursten og stampet jord.
Tambo Colorado er et af inkaernes mange administrative centre, der var spredt over landet, men dets murstensbygninger er de bedst bevarede i Peru. Bygningerne har ingen tage tilbage, men væggene har nicher malet i rød (Colorado betyder rød), hvid og gul.

Dag 7
day07_callao-lima,peru_pachacamac_lima_peru_shutterstock_135292439.jpg

Den tilfredse falks sted


Lokalitet: Callao/Lima

Callao ligger lige uden Lima på en betydningsfuld handelsrute. Det er her, sørejsen slutter - og eventyret på land begynder.
Efter udskibning er der transport til lufthavnen, hvorfra der flyves til Cusco.
Nyd en frokost, inden vi besøger en af områdets mest fantastiske inka-konstruktioner, Sacsayhuaman-fæstningen (betyder den tilfredse falk). Det blev sagt, at falken bevogtede imperiets hovedstad, og navnet giver også mening, når man ser Cusco i fugleperspektiv fra bakken, hvor fæstningen blev bygget. Opførelsen varede mere end syv årtier og krævede 20.000 mænds arbejde til fundamenter, stenhugning, transport af materialer, udskæring og byggeri.
Fæstningen blev konstrueret helt uden mørtel ligesom mange andre inka-bygninger. Alligevel passer de enorme sten så præcist, at end ikke et tyndt græsstrå kan glide mellem dem. Håndværket er et fantastisk eksempel på inkaernes sofistikerede byggemetoder og arkitektoniske færdigheder.
Om eftermiddagen fortsætter vi til Hacienda Urubamba i "Den hellige Dal" til middag og overnatning.

Dag 8
day08_ollantaytamboandmachupicchu_1200x600_inca_machu_picchu_peru_shutterstock_86247328.jpg

Inkarigets store seværdigheder


Lokalitet: Ollantaytambo og Machu Picchu

Efter morgenmaden starter endnu en dag med store oplevelser. Først besøger vi Ollantaytambo. Denne inkaby deler navn med den formidable stenstruktur på den massive klippe over Lima.
Fæstningen var dalens vigtigste forsvar mod antis (også kaldet ashaninka og asháninca - et oprindeligt folk i Perus regnskove og i staten Acre i Brasilien), og den var stedet for inkaernes største sejr mod spanierne under erobringskrigene. Den enorme bygning, der er konstrueret af rose-farvet granit, var engang et blomstrende kompleks af bade, templer og kaserner.
Derefter kører vi til den nærliggende togstation og går om bord på det fine Hiram Bingham-tog til Machu Picchu. Undervejs serveres brunch, mens vi nyder den spektakulære udsigt. Vi krydser Urubamba-floden og ser i et virvar af vinstokke og træer på bjergtoppen byen Machu Picchu, der for evigt bevarer hemmeligheden bag dens storhed og fald - for inkaerne efterlod ingen skriftlige optegnelser.
Udforsk byens ruiner, mærk dens puls og forestil dig det liv, som præsterne, håndværkerne og tjenestefolkene levede på dette utrolige sted. Udgravninger på stedet har afsløret skeletter, artefakter og uldtøj, men intet guld.
Den samme præcision af sammensatte sten findes her som på andre inkasteder.
Efter at have udforsket ruinerne kan du nyde te på Machu Picchu Sanctuary Lodge, inden vi fortsætter tilbage til Hacienda Urubamba til endnu en dejlig aften og overnatning.

Dag 9
day09-10_lima-cusco_peru_cusco_sacsayhuaman_shutterstock_274972637.jpg

Inkarigets centrum


Lokalitet: Cusco/Lima

Efter morgenmaden går turen videre til Cusco, der var centrum i Inkariget. Vi ser den pragtfulde barokstils Catedral Basílica de la Virgen de la Asunción (Jomfru Marias himmelfart) - i daglig tale Cusco-katedralen - bygget i midten af 1500-tallet på fundamentet af et inkapalads.
Mange af stenene, der anvendtes til konstruktion blev plyndret fra den nærliggende Sacsayhuaman-fæstning.
Vi fortsætter til Coricancha for at beundre det dejlige dominikanske kloster Santo Domingo, der blev bygget på fundamentet af inkaernes tempel for Solen, det vigtigste tempel i Inkariget.
Den buede, mørtelløse væg i kirkens vestlige ende er et af de største eksisterende eksempler på inkamurværk.
Efter endnu en dag med at udforske kører vi til lufthavnen, hvorfra du flyver til Lima.
Byen har bevaret sin elegance - især i det koloniale centrum. Lima er fyldt med kultur og historie med fremragende museer og smukke spanske kirker i centrum og nogle fornemme palæer i de velhavende forstæder Barranco og Miraflores. Nyd aftenen her og oplev nogle af de udendørs restauranter og det livlige natteliv inden hotelovernatningen.

Dag 10

Flyrejse hjem


Lokalitet: Lima

Nyd morgenmaden på hotellet inden flyrejsen hjem.

28. marts 2019

Lokalitet Lima
Om bord Rejsen dertil

Rejsen dertil

På alle Hurtigrutens rejser kan du forlænge opholdet før eller etter sejladsen. Alle hoteller er valgt specielt for at kunne tilbyde den bedste og mest centrale beliggenhed. Vi hjælper gerne med at bestille flyrejse, transport og hotel. Mandag - Fredag: Kl. 08.00-18.00 Lørdag: Kl. 10.00-14.00. Telefon: 89881205