Galápagosøerne, urgammel historie og seværdigheder i Sydamerika

Galápagosøerne, urgammel historie og seværdigheder i Sydamerika

Galápagosøerne, urgammel historie og seværdigheder i Sydamerika

Galápagosøerne, urgammel historie og seværdigheder i Sydamerika

Rejseinformation 14 dage
Afrejser
30. september 2023
4. oktober 2023
14. oktober 2023
Pris fra
kr 48.673
Helpension inkluderet

Udforsk de smukke og biologisk forskelligartede Galápagosøer, inden du begiver dig ud på et ekspeditionskrydstogt langs Sydamerikas naturskønne vestkyst. Oplev forskellene og lighederne mellem moderne byer og historiske, urgamle civilisationer, mens du ser charmerende arkitektur, smukke strande, arkæologiske mysterier og UNESCO-steder i Peru og Chile.

Kæmpeskildpaddernes øer

Eventyret begynder i Quito, Ecuadors hovedstad, med det bedst bevarede historiske centrum i Nord- og Sydamerika, der er på UNESCO’s verdensarvsliste. Vi besøger også et museum, som ligger på ækvator. Vi flyver herefter til Santa Cruz på Galápagosøerne, hvor vi vil se de enorme, endemiske skildpadder på Charles Darwin Research Station. De næste to dage er en spændende udforskning af andre øer i øgruppen ved hjælp af båd, hvor vi oplever mere af det mangfoldige dyreliv.

Livet langs Stillehavskysten

Vi tager flyet til Perus hovedstad, Lima, og nyder en halvdags sightseeing-tur i byen, inden vi går ombord på skibet mod Valparaíso. Første stop, Paracas, er omgivet af sandede klipper i karakteristiske nuancer af brunt og rødt. Herefter er det Arica, hvor vi kan tage på en kort vandretur op ad El Morro for en udsigt over strandene. I Iquique tager vi ind i Atacama-ørkenen for at udforske den forladte mineby Humberstone. I byen La Serena vil vi se nykolonial arkitektur og mange fine stenkirker.

Galápagosøerne, urgammel historie og seværdigheder i Sydamerika Galápagosøerne, urgammel historie og seværdigheder i Sydamerika
 • Dag 1
  Quito

  Stort, historisk centrum, der er på UNESCO’s verdensarvsliste

  Ekspeditionskrydstogtet begynder i Quito, Ecuadors hovedstad og landets mest populære by. Byen ligger på den østlige side af Pichincha, en vulkan i Andesbjergene, i en højde af 2.850 meter over havets overflade og er verdens næsthøjest beliggende hovedstad. Det er også den hovedstad, der ligger tættest på Ækvator, på spansk Ecuador, som landet er opkaldt efter. Quito, som oprindeligt blev bosat af Quitu-stammen i det første årtusind, blev med tiden integreret i Inkariget, før den blev grundlagt igen i 1534 af den spanske erobrer Sebastian de Benalcásar.

  Gå en tur rundt i byens historiske centrum for at se de pragtfulde, restaurerede bygninger og kirker fra kolonitiden i de smalle, brostensbelagte gader. Du vil forstå, hvorfor Quitos historiske centrum beskrives som det største mindst ændrede og bedst bevarede historiske område i Amerika. Af disse grunde var byen blandt de første steder, der nogensinde kom på UNESCO's verdensarvsliste i 1978. Første nat af dit eventyr tilbringes på et centralt hotel.

  Dag 1
  Quito

  Stort, historisk centrum, der er på UNESCO’s verdensarvsliste

 • Dag 2
  Quito

  Udsigten fra midten af verden

  Når du har nydt morgenmaden, tager vi på sightseeing-tur i det charmerende kvarter fra kolonitiden. Vi begynder med Plaza San Francisco, vi besøger kirkekoret og franciskanerordenens gårdhaver. Vi går derefter gennem de smukke gader til jesuiterkirken La Compañía med dens imponerende interiør af bladguld

  En tur til Ecuador ville ikke være komplet uden et foto med en fod på den nordlige halvkugle og en anden på den sydlige halvkugle. Vi fortsætter med bus til “Byen midt i verden”, der ligger kun 13,5 km nord for Quito, der står som minde om den geodætiske mission, der etablerede breddegrad 0 i det 18. århundrede. Afhængigt hvor meget tid vi har, vil vi bruge noget tid i området ved den lille landsby. Der vil også være mulighed for at besøge Intiñan-museet, hvor man kan blive klogere på både bæredygtighed og videnskab og få et fascinerende indblik i de gamle kulturers verdenssyn, skikke og traditioner.

  Frokost serveres på El Crater-restaurant med udsigt over Pululahua-vulkanen.

  Du kommer tilbage til hotellet i Quito om eftermiddagen.

  Middagen serveres på hotellet, og aftenen kan du bruge på egen hånd.

  Dag 2
  Quito

  Udsigten fra midten af verden

 • Dag 3
  Quito/Baltra Island/Santa Cruz Island

  Ankomst til Santa Cruz Island

  Du starter din dag med morgenmad på hotellet, før vi kører til Quito lufthavn for at flyve til Galápagosøerne (via Guayaquil). Når vi ankommer til Baltras lufthavn, tager vores lokale repræsentant dig hen til Itabaca-kanalen, hvor en lille færge bringer dig til øen Santa Cruz.

  Vi vil rejse gennem et landdistrikternes landbrugsområde omgivet af vilde landskaber og mange forskellige arter af flora og fauna. Hvis du er heldig, kan du få øje på et par af de berømte finker, der inspirerede til Darwins evolutionsteori. Højlandet er et af de bedste steder på øen til at observere kæmpeskildpadderne i deres naturlige habitat. De er lette at få øje på, når de vralter rundt og spiser græs og blade og vælter sig i de små, mudrede vandpytter dannet af regnvand. De yngre har tendens til at være mindre med skinnende rygskjold, mens de større og ældre bærer forvitrede og slidte skjolde som en fremtrædende rustning i et langt liv – over 100 år i den vilde natur. Nyd frokost i højlandet.

  Når du er kommet på plads i dit hotel i byen Puerto Ayora, skal du gå hen til den nærliggende Charles Darwin Research Station. Stationen huser uddannelsesmuseer om både historie og udviklingen af Galápagosøerne og fortæller om de former for beskyttelse, der er givet til denne naturarv. Stedets kæmpeskildpadder kan også observeres her, og stationen er det eneste sted i Galápagos, hvor de fleste af de forskellige arter opholder sig på ét sted.

  Eftermiddagen kan du bruge på egen hånd til at udforske den lille, maleriske Puerto Ayora og dens mange lokale kunst- og håndværksbutikker. Se de farverige vægmalerier i kirkerne rundt om i byen, eller tag en kort gåtur til Tortuga-bugten for at se efter havleguaner, krabber og hvide spidsrevhajer blandt mangroverne. Middagen bliver serveret på hotellets restaurant.

  Dag 3
  Quito/Baltra Island/Santa Cruz Island

  Ankomst til Santa Cruz Island

 • Dag 4-5
  Santa Cruz Island

  Øhop til Galápagosøerne

  Efter morgenmaden begynder vi at udforske de øer, der er blevet synonyme med evolutionsteorien, og som hyldes som et naturligt laboratorium for naturlig udvælgelse. Mængden af vilde dyr på øerne er forbløffende og er fuld af endemiske arter og underarter, lige fra det vidunderlige til det underlige og alt imellem. Over to dage besøger du to øer ud af seks mulige, og vi tager til én ø hver dag med båd. Hvilke du vil se, bestemmes af parkmyndighederne, der regulerer og tildeler besøg af besøgende en måned i forvejen.

  Vil det være Bartolomé Island, der er berømt for den dramatiske Pinnacle Rock og den sjældne koloni af Galápagos-pingviner? Eller vil det måske blive North Seymour Island, der er stedet for store bestande af de sjove blåbenede suler, svalehalemåger og storslåede fregatfugle? Santa Fe Island er kendt for at have nogle af de smukkeste bugter i øhavet med strande, der er dækket af dovne søløver. Eller måske kommer du til South Plaza Island, hvor en voksende koloni af jordleguaner strejfer rundt blandt stikkende figenkaktustræer.

  Det er dog helt sikkert, at uanset hvilke to øer du kommer til at sætte foden på og udforske, vil du få lidt af en oplevelse! Du vil komme til at gå på vandreture på land og lære om øernes geologi, menneskelige historie og det usædvanligt forskelligartede dyreliv omkring dig. Efter to dage vil du forstå, hvorfor Darwin var så imponeret over øerne, og hvorfor de inspirerede ham til hans revolutionerende teori.

  Dag 4-5
  Santa Cruz Island

  Øhop til Galápagosøerne

 • Dag 6
  Baltra Island/Lima

  Isolerede øer og hovedstad med kontakt til hele verden

  Efter morgenmaden på hotellet er det tid til at tage til Baltra lufthavn for at flyve til Guayaquil. Herfra fortsætter vi til Lima, hvor vores lokale guide transporterer os til hotellet i byen. Aftensmad serveres på hotellet, inden vi overnatter her.

  Dag 6
  Baltra Island/Lima

  Isolerede øer og hovedstad med kontakt til hele verden

 • Dag 7
  Callao

  “Kongernes by”

  Efter en god nats søvn i denne historiske by, der oprindeligt var kendt som La Ciudad de los Reyes, eller ‘Kongernes by’, vågner du op til morgenmad på hotellet. Når vi har checket ud, venter der en halvdagstur til Limas seværdigheder, herunder et besøg til byens historiske centrum, der er på UNESCO’s verdensarvsliste. Nogle af turens højdepunkter omfatter Plaza San Martin, Plaza Mayor, regeringspaladset og Santo Domingo-klostret, den bedst bevarede kolonibygning i hele Lima.

  Vores besøg fortsætter med et stop ved Larco-museet for et fantastisk overblik over Perus urgamle fortid, da det har landets bedste private samling af før-columbiansk kunst.

  Frokosten nyder vi på en typisk peruansk restaurant.

  Turen slutter ved kajen i Callao, hvor ekspeditionsskibet venter.

  Når vi er ombord, skal du foretage check-in, gennemføre en vigtig sikkerhedsøvelse og herefter har du tid til at komme på plads i din kahyt og se dig omkring på skibet. Senere møder vi kaptajnen, besætningen og dit ekspeditionsteam ved velkomstmiddagen og hæver glasset for at skåle for eventyrene, der venter forude. Dagen slutter med en briefing fra ekspeditionslederen og hotelmanageren, og måske et par drinks mere i Explorer Lounge & Bar med de andre gæster!

  Dag 7
  Callao

  “Kongernes by”

 • Dag 8
  Paracas, Peru

  Fugle og brandy

  Den lille og søvnige ferieby Paracas ligger i en bugt bag en halvø og er omgivet af sukkerbrune klipper og strande. Byen er kendt af de fleste som El Chaco og har mange forskellige restauranter langs en strandpromenade og boulevard, hvor du kan stoppe og få f.eks. jalea, der er en blanding af stegte fisk og skaldyr med salsa criolla og yuca-rod. De peruanske stribefisk, der er kendt som pejerry, er også en lokal specialitet, der bedst skylles ned med et glas pisco – en vindruebaseret brandy, som produceres på mobile destillerier i området. Vær dog forsigtig, for pisco kan godt slå hårdt!

  Overfor havnen i Paracas findes en mystisk, lokal geoglyf af en kandelaber, der muligvis kan dateres tilbage til år 200 før vor tidsregning. Den kan være relateret til de berømte Nazca-linjer, som du kan besøge i Pisco-dalen på en kort køretur sydpå som en del af en udflugt med frivillig deltagelse. Selve Nazca-linjerne kan være ældre end kandelaberen, men nye opdages stadig, hvilket giver grobund for alle mulige teorier om deres oprindelse (måske fra rummet eller et andet sted).

  Du kan også tage på en bådtur til de nærliggende Ballestas-øer, som betragtes som en mindre udgave af Galápagos-øerne. Ballestas har mange vilde dyr, herunder Humboldt-pingviner, skildpadder, peruanske suler, skarver, pelikaner, søløver, delfiner, inka-terner og pukkelhvaler. Paracas-nationalreservatet ligger også i nærheden og dækker en sjælden kombination af ørken og marineøkosystemer. De gule klitter og røde sandstrande, kan minde om et landskab på Mars, skjuler mere end 100 arkæologiske seværdigheder fra Paracas-kulturen og giver fantastiske muligheder for at se fugle som andeskondoren og den chilenske flamingo.

  Dag 8
  Paracas, Peru

  Fugle og brandy

 • Dag 9
  Til søs

  Billedskøn

  Nyd roen på denne dag til søs, slap af og nyd landskabet fra observationsdækket eller loungen.

  I løbet af hele din rejse vil Ekspeditionsteamet holde foredrag i Videnskabscentret for at dele deres omfattende viden om regionen med dig. Emner kan omfatte perioder fra den præcolumbianske historie, geologien i de omkringliggende bjerge og øer, folklore fra lokalsamfundet osv. Men ikke alle foredrag begrænses til det indendørs. Hvis skibet tiltrækker havfugle, der kommer for at flyve sammen med os, kan Ekspeditionsteamet muligvis også hjælpe dig med at spotte og identificere disse fjerklædte følgesvende ude på dækket. Vi har også vores egen fotograf ombord, som ud over at tage billeder af vores rejse sammen, også vil være tilgængelig til at hjælpe dig med det grundlæggende om ekspeditionsfotografering.

  Dag 9
  Til søs

  Billedskøn

 • Dag 10
  Arica, Chile

  Det evige forårs by

  Arica har et konstant ørkenklima og er klassificeret som en af de tørreste byer i verden, hvilket er usædvanligt for en by ved havet. Det betyder også, at stedet er badet i strålende solskin næsten hver eneste dag hele året, og indbyggerne snakker stolt om Arica som et sted, hvor man kan nyde en uendelig forårssæson. Strandene er populære blandt de solbadende og surferne, og udsigten fra den høje, sandfyldte El Morro-klint er vandreturen på 15 minutter værd op til det flagrende chilenske flag øverst oppe.

  En anden seværdighed for de besøgende er San Marcos-katedralen, der blev indviet i 1876 og er tegnet af Gustave Eiffel, som er berømt for sit tårn i Paris. Calles 21 de Mayo og Bolognesi er livlige gågader med masser af spisesteder og artesanía-boder, mens El Agro-markedet og madmarkedet er fuld af flotte syns- og dufteindtryk. På det lokale arkæologiske museum San Miguel de Azapa kan du se kunstgenstande fra Chinchorro-kulturen og lade dig forundre over mumier, der er ældre end dem fra Egypten. Gå mod den sydlige del af byen for at vandre gennem det mere krævende terræn Playa Corazones og udforske hulerne i Anzota.

  Dag 10
  Arica, Chile

  Det evige forårs by

 • Dag 11
  Iquique, Chile

  Chiles bedste strand-resort

  Velkommen til en lille bid af paradis ved Stillehavet, komplet med palmer og promenader. Som en af Chiles vigtige kystbyer er Iquique fuld af aktivitet hele året rundt. De indkøbsglade strømmer til den toldfrie Zofri Mall, mens maritime entusiaster vil blive betaget af en rundvisning på korvetten La Esmeralda, der stammer fra Stillehavskrigen. Vores vigtigste plan her er et besøg i den nærliggende og forladte saltpetermineby Humberstone i Atacama-ørkenen, der er på UNESCO’s verdensarvsliste og har en historie, som vi bogstaveligt går igennem.

  Tilbage i Iquique kan du gå ad strandpromenaden i La Costanera langs sandstranden Playa Cavanchas og nyde udsigten til byens skyline på den ene side og parasailere og surfere på den anden side. Baquedano Street har georgiansk arkitektur fra det 19. århundrede og fører hen til Astoreca Palace og det smukke klokketårn i centrum af byen. Du kan også finde mange smarte caféer, hvor du kan forkæle dig selv med lidt lokal kaffekultur eller nippe til en traditionel og cremet mango sour. Der er blevet dannet et Chinatown omkring markedet, der forener peruanske og kinesiske smage i et unikt chifa-køkken. Ud over de forskellige skaldyrsretter skal du helt klart prøve den såkaldte chumbeque, som er en dessert, der blander stegt tynd dej med frugtagtig karamel.

  Dag 11
  Iquique, Chile

  Chiles bedste strand-resort

 • Dag 12
  Til søs

  Slap af ombord

  Vi nærmer os slutningen af krydstogtet, så måske har du lyst til at tilbringe hele din sidste dag til søs med at rekreere og slappe af, inden ekspeditionskrydstogtet slutter om et par dage. Eller måske vil du hellere tilbringe et par timer i træningscentret, så du er i god form til at vende hjem. Uanset, hvad du vælger, er der stadig tid til at nyde tid på egen hånd ombord på skibet. Ekspeditionsteamet vil opsummere højdepunkterne af dit eventyr, og hvis du har lyst, kan du deltage i kunst-workshoppen og lave kunst med inspiration fra de steder, du har set på dit eventyr.

  Dag 12
  Til søs

  Slap af ombord

 • Dag 13
  La Serena, Chile

  “Kirkernes by”

  La Serena ligger på terrasser ned mod havet og er velsignet med smukke sandstrande langs Avenida del Mar og mange flere. Chiles næstældste by har en helt særlig atmosfære med en blandet nykolonialistisk stil. Moderne bygninger står blandt klassisk arkitektur, som f.eks. de omkring 30 omhyggeligt restaurerede stenkirker, hvoraf nogle er 350 år gamle. Hvis kirkerne på trods af deres charme begynder at ligne hinanden, kan man kigge på deres forskellige klokketårne for at skelne dem fra hinanden.

  Ud over at gå ture på strandene, promenaderne og pladserne kan du også slentre gennem velplejede offentlige haver som f.eks. den japansk inspirerede Jardín del Corazón eller shoppe kunst og kunsthåndværk på Recova-markedet. Det arkæologiske museum huser prækoloniale genstande, mens det godt gemte stræde Patio Colonial nær Balmaceda er stedet, hvis man vil på smarte caféer og spisesteder.

  Dag 13
  La Serena, Chile

  “Kirkernes by”

 • Dag 14
  Valparaíso, Chile

  “Stillehavets perle” på UNESCO’s verdensarvsliste

  Din rejse ender, når vi kommer til havnen i Valparaíso. Byen står på UNESCO’s verdensarvsliste og er bygget på stejle bakker med udsigt over havet og er en labyrint af monumenter, kirker, historiske kabelbaner, smarte barrios, brostensbelagte gyder, farverige huse og charmerende pladser. Cerros Alegre og Concepción har sandsynligvis den bedste udsigt, mens det historiske havnekvarter kan prale af kolonial arkitektur, travle mercados samt det maritime museum og det moderne kunstmuseum. Du vil sandsynligvis blive fascineret af denne farverige og usædvanlige by, så hvorfor ikke planlægge at blive hængende en ekstra dag eller to? Herfra kan du også deltage i et program efter sejladsen til Påskeøen, der er berømt for sine mystiske statuer med kæmpehoveder.

  Dag 14
  Valparaíso, Chile

  “Stillehavets perle” på UNESCO’s verdensarvsliste

Afrejser

2023

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
September:
30.
Oktober:
4.
14.

Dette er inkluderet

Inkluderet i din rejse

Landprogram på Galápagosøerne inden ekspeditionskrydstogtet

 • To overnatninger og morgenmad i Quito og middag på dag to.
 • Tre overnatninger på et hotel på Santa Cruz/Galápagosøerne, inklusive helpension
 • En overnatning i Lima, inklusive halvpension
 • Flyrejse på økonomiklasse Quito-Baltra, Baltra-Lima (via Guayaquil)
 • Al transport, alle udflugter og måltider som beskrevet, inklusive engelsktalende guide
 • Entrébillet til Galápagos-nationalpark

Ekspeditionskrydstogt

 • Ekspeditionskrydstogt med kahyt i kategori efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer (skibets øl og vin, sodavand og mineralvand) i restaurant Aune og Fredheim (på MS Roald Amundsen og MS Fridjtof Nansen)
 • À la carte-restaurant Lindstrøm inkluderet for rejsende i suiter
 • Te og kaffe ombord.
 • Internetadgang ombord. Vi sejler i fjerntliggende områder med begrænset forbindelse. Der er ikke mulighed for at streame.
 • Genanvendelig vandflaske til brug ved drikkevandshaner ombord
 • Engelsktalende ekspeditionsteam, der organiserer og deltager i aktiviteter ombord og på land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter

Aktiviteter ombord

 • Ekspeditionsteamets eksperter holder dybdegående foredrag om en lang række emner
 • Benyt skibets Videnskabscenter, der har et omfattende bibliotek og avancerede biologiske og geologiske mikroskoper
 • Borgervidenskabsprogram med mulighed for at deltage i videnskabelig forskning 
 • Professionelle fotografer om bord giver de bedste tips og tricks til at tage de bedste billeder af landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, infinity-pool, panoramiske sauna, udendørs og indendørs motionscenter og udendørs løbebane
 • Uformelle sammenkomster med besætningen - f.eks. daglige opsummeringer og forberedelser til næste dag

Aktiviteter ved landgang

 • Lån af vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
 • Vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
 • Ekspeditionsfotograferne hjælper med kameraindstillinger

Ikke inkluderet

 • Internationale flyrejser
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilkøbsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Aktiviteter i små grupper med skibets ekspeditionsteam
 • Behandlinger i skibets wellness- og spa-område - mod betaling

Bemærk

 • Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejrforholdene
 • Udflugter og aktiviteter kan ændres
 • Overhold alle krav ved tilmelding og boarding
 • Der forventes ikke drikkepenge
 • Landbaseret tur til Galápagosøerne involverer lange rejsestrækninger, vandring i ujævnt terræn og at komme af og på både, samt et klima, der varierer fra koldt i store højder til varmt tropevejr.

Skib

MS Roald Amundsen in Antarktis
Foto: Dan Avila

MS Roald Amundsen

Byggeår 2019
Skibsværft Kleven Yards
Passagerkapacitet 528 (500 i Antarktis)
Brutto last 20.889 T
Længde 140 m
Ræling 23,6 m
Fart 15 knob

I 2019 tilføjede Hurtigruten et helt nyt skib til sin flåde: MS Roald Amundsen. Det banebrydende fartøj har ny og bæredygtig hybridteknologi, der vil reducere brændstofforbrug og vise verden, at hybrid fremdrift på store skibe er muligt.

Læs mere om MS Roald Amundsen

M/S Fridtjof Nansen

Byggeår 2020
Skibsværft Kleven Yards, Norway
Passagerkapacitet 528 (500 i Antarktis)
Brutto last 20.889 tons
Længde 140 meter langt
Ræling 23,6 meter bredt
Fart 15 knob sejlhastighed

M/S Fridtjof Nansen er det nyeste i Hurtigrutens flåde af specialbyggede skibe – og den nyeste generation af ekspeditionsskibe. Skibet udforsker nogle af klodens mest spektakulære afkroge.

Læs mere om M/S Fridtjof Nansen

MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo

M/S Fram

Byggeår 2007
Renoveret 2022
Skibsværft Fincantieri, Italy
Passagerkapacitet 250 (200 i Antarktis)
Senge 276
Bilkapacitet 0
Brutto last 11.647 tons
Længde 114 meter
Ræling 20,2 meter
Fart 13 knob

Den originale Fram var sin tids mest berømte polarforskningsskib, og resultaterne af hendes ekspeditioner er uden sidestykke. M/S Fram, der bringer arven videre fra den originale Fram, benytter den mest avancerede teknologi, hvilket gør hende usædvanligt velegnet til ekspeditionsrejser i polarområder.

Læs mere om M/S Fram

Du synes sikkert også om