Fra fortidens inka-kongeriger til Costa Ricas regnskov

Fra Callao til Puerto Limon

Denne ekspeditionsrejse er en unik mulighed for at udforske fascinerende arkæologiske steder og forsvundne kulturers mysterier. Vi starter i det storslåede Machu Picchu og tager videre til Sacsayhuaman-fæstningen og det gamle chimu-kongeriges pyramider og helligdomme. Til sidst sejler vi gennem Panamakanalen, inden rejsen slutter i smukke Costa Rica.

  • Oplev Machu Picchu, Ollantaytambo, Sacsayhuaman-fæstningen og chimu-kongeriget
  • Udforsk inkaernes og andre forsvundne kulturers mysterier
  • Besøg en blanding af spændende byer, nationalparker og smukke øer
  • Sejl gennem Panamakanalen

Oversigt

Forsvundne byer og et kæmpe-citadel

Inkariget var det største imperium i præcolumbiansk Amerika.
Ekspeditionen starter på land. Fra Perus hovedstad, Lima, besøger vi nogle fantastiske inka-konstruktioner som fx Ollantaytambo-ruinerne, spektakulære Machu Picchu, Sacsayhuaman-fæstningen og Cusco, der engang var inkarigets centrum.

Derefter går vi om bord på M/S Fram for at fortsætte ekspeditionen på havet.

I Salaverry besøger vi det gamle chimu-kongerige, Amerikas største mudder-murstens-fæstning fra præcolumbiansk tid.

Nationalparker og Panamakanalen

Vi besøger Ecuadors eneste kystnære nationalpark og et lille kystsamfund, der er kendt for fremragende fiskeri, og vi sejler gennem Panamakanalen. Den sidste dag tilbringes i Bocas del Toro (tyrens mund) og Parque Nacional Bastimentos. Her kan du dykke og ro i kajak ved mangrover og koralrev og tage en vandretur gennem regnskoven på udkig efter vilde dyr, inden ekspeditionsrejsen slutter i smukke Costa Rica.

 

Inkluderet i rejsens pris:

• Ekspeditionsrejse med Hurtigruten med valgt kahytskategori og helpension
• En hotelovernatning i Lima og overnatninger på Hacienda Urubamba - alle inklusive morgenmad - inden sejladsen
• Tre retters frokost og middag dagene 2 og 3 og frokostpakke dag 4
• Flyrejser på økonomiklasse Lima - Cusco - Lima
• Al transport og togrejser som beskrevet - inklusive engelsktalende guide
• Entrébetalinger i henhold til programmet
• Vind- og vandafvisende jakke
• Landgange og aktiviteter om bord og på land
• Professionelt, engelsktalende ekspeditionshold, der holder foredrag og følger med på landgange og aktiviteter
• Kaffe og te om bord

Ikke inkluderet:

• Flyrejse og transport
• Rejseforsikring og afbestillingsforsikring
• Bagagehåndtering
• Tilvalgsudflugter
• Drikkepenge

Bemærk venligst:

På denne tur kræves gul feber-vaccine. Vaccinationen skal ske mindst 10 dage før afrejse og vaccinationscertifikat skal medbringes på turen.

Lignende rejser

Rejsen dag for dag

Rejseplanen

På denne ekspedition hersker elementerne, og vejr-og vindforhold bestemmer vores tidsplan. Sikkerhed har højeste prioritet, og kaptajnen lægger den endelige sejlplan undervejs. Derfor er denne rejseplan blot en indikation af, hvad du kan opleve, og hvorfor hver ekspedition med Hurtigruten er unik.

22. mars 2019

Afrejsehavn Lima
Dag 1
day01_lima_peru_Pachacamac_Lima_Peru_shutterstock_135292439Pachacamac_Lima_Peru_shutterstock_135292439.jpg

UNESCO-sted og fortidshistorie


Lokalitet: Lima

Limas historie er ældre end kolonimagternes tilstedeværelse i Peru. I nord besøger vi byen Caral, der betragtes som Amerikas mest antikke by, og i syd ser vi det arkæologiske kompleks Pachacamac.
I Lima etablerede spanske conquistadorer Vicekongedømmet Peru i 1542 og begyndte at bygge markante kirker, klostre, palæer og balkoner i byen.
Moderniteten forvandlede ikke det historiske centrum, der er anerkendt som Verdensarv.
Tag med på en af Hurtigrutens udflugter for at se museer med store kunstværker, arkæologiske udgravninger, strande og strandpromenaden og oplev den udsøgte gastronomi, der gør Perus hovedstad unik.
Udforsk byen på egen hånd inden overnatning på et hotel.

Dag 2
day02_lima-cusco_Peru_Cusco_Sacsayhuaman_shutterstock_274972637Peru_Cusco_Sacsayhuaman_shutterstock_274972637.jpg

Fantastiske inka-konstruktioner


Lokalitet: Lima/Cusco

Om morgenen bliver du kørt til lufthavnen for at flyve fra Lima til Cusco. Nyd en frokost, inden vi besøger en af områdets mest fantastiske inka-konstruktioner, Sacsayhuaman-fæstningen (betyder den tilfredse falk). Det blev sagt, at falken bevogtede imperiets hovedstad, og navnet giver også mening, når man ser Cusco i fugleperspektiv fra bakken, hvor fæstningen blev bygget. Opførelsen varede mere end syv årtier og krævede 20.000 mænds arbejde til fundamenter, stenhugning, transport af materialer, udskæring og byggeri.
Fæstningen blev konstrueret helt uden mørtel ligesom mange andre inka-bygninger. Alligevel passer de enorme sten så præcist, at end ikke et tyndt græsstrå kan glide mellem dem. Håndværket er et fantastisk eksempel på inkaernes sofistikerede byggemetoder og arkitektoniske færdigheder.
Om eftermiddagen fortsætter vi til Hacienda Urubamba i "Den hellige Dal" til middag og overnatning.

Dag 3
day03_ollantaytamboandmachupicchu_1200x600_Inca_Machu_Picchu_Peru_shutterstock_862473281200x600_Inca_Machu_Picchu_Peru_shutterstock_86247328.jpg

Inkarigets store seværdigheder


Lokalitet: Ollantaytambo og Machu Picchu

Efter morgenmaden starter endnu en dag med store oplevelser. Først besøger vi Ollantaytambo. Denne inkaby deler navn med den formidable stenstruktur på den massive klippe over Lima.
Fæstningen var dalens vigtigste forsvar mod Antis (også kaldet Ashaninka og Asháninca - et oprindeligt folk i Perus regnskove og i staten Acre i Brasilien), og den var stedet for inkaernes største sejr mod spanierne under erobringskrigene. Den enorme bygning, der er konstrueret af rose-farvet granit, var engang et blomstrende kompleks af bade, templer og kaserner.
Derefter kører vi til den nærliggende togstation og går om bord på det fine Hiram Bingham-tog til Machu Picchu. Undervejs serveres brunch, mens vi nyder den spektakulære udsigt. Vi krydser Urubamba-floden og ser i et virvar af vinstokke og træer på bjergtoppen byen Machu Picchu, der for evigt bevarer hemmeligheden bag dens storhed og fald - for inkaerne efterlod ingen skriftlige optegnelser.
Udforsk byens ruiner, mærk dens puls og forestil dig det liv, som præsterne, håndværkerne og tjenestefolkene levede på dette utrolige sted. Udgravninger på stedet har afsløret skeletter, artefakter og uldtøj, men intet guld.
Den samme præcision af sammensatte sten findes her som på andre inkasteder.
Efter at have udforsket ruinerne kan du nyde te på Machu Picchu Sanctuary Lodge, inden vi fortsætter tilbage til Hacienda Urubamba til endnu en dejlig aften og overnatning.

Dag 4
day04_cusco-lima_1200x600_Church-of-Santo-Domingo_shutterstock_1572171321200x600_Church-of-Santo-Domingo_shutterstock_157217132.jpg

Inkarigets centrum


Lokalitet: Cusco/Lima

Efter morgenmaden går turen videre til Cusco, der var centrum i Inkariget. Vi ser den pragtfulde barokstils Catedral Basílica de la Virgen de la Asunción (Jomfru Marias himmelfart) - i daglig tale Cusco-katedralen - bygget i midten af 1500-tallet på fundamentet af et inkapalads.
Mange af stenene, der anvendtes til konstruktion blev plyndret fra den nærliggende Sacsayhuaman-fæstning.
Vi fortsætter til Coricancha for at beundre det dejlige dominikanske kloster Santo Domingo, der blev bygget på fundamentet af inkaernes tempel for Solen, det vigtigste tempel i Inkariget.
Den buede, mørtelløse væg i kirkens vestlige ende er et af de største eksisterende eksempler på inkamurværk.
Efter endnu en dag med at udforske kører vi til lufthavnen, hvorfra du flyver til Lima, hvor M/S Fram er parat til ekspeditionen på havet.

Dag 5
day05_atsea_1200x600_At-sea_IMG_81781200x600_At-sea_IMG_8178.jpg

Få indsigt ude på havet


Lokalitet: På havet

Ekspeditionens havdage skal nydes. Dagene er en stor inspiration - nyd de skiftende blå horisonter og tænk på de tidlige opdagelsesrejsende, der sejlede i disse farvande.
Overvær ekspeditionsholdets foredrag om interessante emner og lær noget om Sydamerikas vestkyst, dens natur, historie og geografi. Oceanografi, klimaændringer og miljø er også hyppige foredragsemner.

Dag 6
day06_salaverry-peru_1200x600_Peru_Chan-chan_inca_shutterstock_4018431401200x600_Peru_Chan-chan_inca_shutterstock_401843140.jpg

Et fortidigt kongerige, Solens og Månens templer


Lokalitet: Salaverry

Den lille havn Salaverry er udgangspunkt for en udflugt til det gamle chimu- kongerige (årene 700-1400). Stammerne anlagde deres hovedstad Moche-flodens bred og kaldte byen Chan Chan (sol-sol). Den er 25 kvadratkilometer stor og blev bygget af ler, mudder, sten, strå og sukkerrør. Her byggeddes Amerikas største fæstning af mudder-mursten i tiden før spanierne ankom. Det er et bemærkelsesværdigt sted, der kom på UNESCOs verdensarvliste i 1986.
Vi besøger også Trujillo - en by, der har bevaret meget af sin koloniale charme og har Andesbjergene som en fantastisk grøn og brun kulisse. Der er også en udflugt til Moches vigtigste religiøse center, der blev bygget i det 5. århundrede f.v.t. Her kan vi beundre Soltemplet, verdens største murstenskonstruktion, og Månetemplet, der er dækket af smukke Moche-dekorationer.

Dag 7

Kurs mod nord


Lokalitet: Til søs

Mens vi sejler videre nordpå mod Ecuador, kan du slappe af på det åbne dæk eller få mere indsigt ved at overvære foredrag. I løbet af dagen kan der også være andre arrangementer med ekspeditionsholdet eller foto-workshops.

Dag 8

Farverige fugle og fisk på Sølvøen


Lokalitet: Isla de la Plata

Isla de la Plata er en del af Parque Nacional Machalilla, der er Ecuadors eneste kystnære nationalpark. Øen er kendt som Ecuadors andet Galapagos på grund af sin overflod af havfugleliv. Isla de la Plata betyder Sølvøen, og den er hjemsted for blåfodede suler, rugende galapagosalbatrosser og fregatfugle blandt andre. Øen er fantastisk til vandreture og har masser af fugletursstier.
Man kan også udforske det farverige liv under vandoverfladen ved at snorkle blandt store stimer fisk eller tage en forfriskende dukkert i det blå ocean.

Dag 9

Vi krydser Ækvator


Lokalitet: Til søs

Efter dagene på havet har du sikkert fundet en perfekt måde at tilbringe tiden på. Find tid til at læse en bog, sortér dine billeder eller bare slap af på dækket.
Vi krydser Ækvator og holder Ækvator-dåb.

Dag 10

Dybhavsfiskeres paradis


Lokalitet: Puerto Piña

Puerto Piña er et lille kystsamfund nær grænsen til Colombia. Det er i høj grad befolket af mennesker af afrikansk herkomst og oprindelige embera-folk. Piña-bugten er Panamas mest utrolige fiskested. Flere end 200 verdensrekorder i havfiskeri er sat her, flere end noget andet sted på jorden.
Området er også naturligt smukt med fascinerende kultur, så selv ikke-fiskere synes, det er et behageligt sted at besøge.
Mangfoldigheden af arter i området er forbløffende. Der er hanefisk, sværdfisk, næbfisk, tun, dorado (guldmakrel), snapper, snook, wahoo, barracuda og blå, sort og stribet marlin.
De fleste optegnelser her er om marlin og stillehavs-sejlfisk. Andre havdyr i Piña-bugten omfatter delfiner, hajer, rokker og pukkelhvaler.
Panamas regering beskytter bugten og tillader ikke kommercielt fiskeri.
På den lille, hvide sandstrand, Playa Blanca, kan man slappe af og solbade. Ud for kysten er koralrev, der er godt til snorkling eller kajakroning, og stierne i junglen er fantastiske til vandreture.

Dag 11

Forbindelsen mellem to have


Lokalitet: Panamakanalen

Vi sejler ind i Panamakanalen tæt på Balboa. Oplev spændingen ved at sejle igennem kanalen og oplev slusesystemet på første hånd, når M/S Fram løftes 26 meter over havoverfladen fra én vandmasse til den næste. Panamakanalen er et af de største og mest vanskelige tekniske projekter, der nogensinde er gennemført.
Kanalen fik enorm betydning for skibsfarten mellem Stillehavet og Atlanterhavet som erstatning den lange og forræderiske rute via Drake-passagen og Kap Horn.

Dag 12

UNESCO-fredet sted og biosfære-reservat


Lokalitet: Bocas del Toro

Bocas del Toro (tyrens mund) er et uberørt område. Parque Internacional La Amistad og Isla Bastimentos er Panama første havnationalpark og biosfære-reservat - og de er på UNESCOs verdensarvliste.
Bocas del Toro består af ni øer og hundredvis af mindre holme. Besøg både byen Bocas med farverig caribisk stemning og atmosfære og Bastemintos-nationalparken.
Du kan snorkle, dykke og ro kajak ved mangrover og koralrev eller vandre gennem regnskoven for at se vilde dyr.

Dag 13

Den rene livsstils hjemby


Lokalitet: Puerto Limón

Puerto Limón i Costa Rica er en tiltrækkende destination for eventyrlystne opdagelsesrejsende. Selve byen har fascinerende arkitektur og farverige udendørs markeder. På byens største marked kan man købe alt fra udskårne træting til traditionelle souvenirs.
Cashewnødder betyder meget i byen, så sørg for at smage cashew-vinen, der er en specialitet her.
Byen er temmelig afslappet i løbet af dagen, men om aftenen er Limon meget livlig. Nattelivsfaciliteter med barer og restauranter findes over hele byen.
Ekspeditionsrejsen slutter her i Limon. Du kan blive her og nyde Costa Rica eller flyve hjem.

3. april 2019

Lokalitet Puerto Limón
Om bord Kontakt os

Rejsen dertil

På alle Hurtigrutens rejser kan du forlænge opholdet før eller etter sejladsen. Alle hoteller er valgt specielt for at kunne tilbyde den bedste og mest centrale beliggenhed. Vi hjælper gerne med at bestille flyrejse, transport og hotel. Mandag - Fredag: Kl. 08.00-18.00 Lørdag: Kl. 10.00-14.00. Telefon: 89881205