Fra Costa Ricas regnskov til fortidens inka-kongeriger

Fra Puerto Limon til Callao

At sejle langs Sydamerikas vestkyst er en unik mulighed for at udforske fascinerende arkæologiske steder og forsvundne kulturers mysterier. Oplev det fortidige chimu-kongeriges pyramider og helligdomme, Sacsayhuamán-fæstningen, Ollantaytambo og storslåede Machu Picchu.

  • Sejl gennem Panamakanalen
  • Udforsk nogle af Sydamerikas vigtigste og mest fascinerende fortidige steder
  • Oplev chimu-kongeriget, Sacsayhuamán-fæstningen, Ollantaytambo og Machu Picchu.
  • Besøg en blanding af spændende byer, nationalparker og smukke øer

Oversigt

Inkariget var det største imperium i præcolumbiansk Amerika. Vi sejler langs det gamle riges kyst fra Costa Rica til Chile via Colombia til Peru for at se nogle af seværdighederne.

Vi starter i smukke Costa Rica og sejler sydpå til Bocas del Toro (tyrens mund) og Parque Nacional Marino Isla Bastimentos. Her kan du dykke og ro i kajak ved mangrover koralrev og vandre gennem regnskoven for at lede efter vilde dyr.

Derefter er du klar til at sejle gennem Panamakanalen. Vi besøger også Ecuadors eneste havnationalpark og et lille kystsamfund, der er kendt for enestående fiskeri.

Forsvundne byer og en gigantisk fæstning

Et andet højdepunkt er besøget i det gamle chimu-kongerige med det præ-columbianske Amerikas største murstens-fæstning.
Vi forlader Lima for at se endnu flere eventyrlige bygninger - blandt andre de mest imponerende inka-konstruktioner som Sacsayhuamán-fæstningen, inkabyen Ollantaytambo og de spaktakulære ruiner af Machu Picchu.

Inkluderet i rejsens pris:

• Ekspeditionsrejse med Hurtigruten med valgt kahytskategori og helpension
• En hotelovernatning i Lima og overnatninger på Hacienda Urubamba - alle inklusive morgenmad - efter sejladsen
• Tre retters frokost og middag dagene 1 og 2 og frokostpakke dag 3
• Flyrejser på økonomiklasse Lima - Cusco - Lima
• Al transport og togrejser som beskrevet - inklusive engelsktalende guide
• Entrébetalinger i henhold til programmet
• Vind- og vandafvisende jakke
• Landgange og aktiviteter om bord og på land
• Professionelt, engelsktalende ekspeditionshold, der holder foredrag og følger med på landgange og aktiviteter
• Kaffe og te om bord

Ikke inkluderet:

• Flyrejse og transport
• Rejseforsikring og afbestillingsforsikring
• Bagagehåndtering
• Tilvalgsudflugter
• Drikkepenge

Bemærk venligst:

På denne tur anbefales gul feber-vaccine. Vaccinationen skal ske mindst 10 dage før afrejse og vaccinationscertifikat skal medbringes på turen.

Lignende rejser

Rejsen dag for dag

Rejseplanen

På denne ekspedition hersker elementerne, og vejr-og vindforhold bestemmer vores tidsplan. Sikkerhed har højeste prioritet, og kaptajnen lægger den endelige sejlplan undervejs. Derfor er denne rejseplan blot en indikation af, hvad du kan opleve, og hvorfor hver ekspedition med Hurtigruten er unik.

4. november 2018

Afrejsehavn Puerto Limón
Dag 1

Den rene livsstils hjemby


Lokalitet: Puerto Limón

Puerto Limón i Costa Rica er en tiltrækkende destination for eventyrlystne opdagelsesrejsende. Selve byen har fascinerende arkitektur og farverige udendørs markeder. På byens største marked kan man købe alt fra udskårne træting til traditionelle souvenirs.
Cashewnødder betyder meget i byen, så sørg for at smage cashew-vinen, der er en specialitet her. Smag den, inden du går om bord på M/S Fram.

Dag 2

UNESCO-fredet sted og biosfære-reservat


Lokalitet: Bocas del Toro

Bocas del Toro

Dag 3

Forbindelsen mellem to have


Lokalitet: Panamakanalen

Panamakanalen

Dag 4

Dybhavsfiskeres paradis


Lokalitet: Puerto Piña

Puerto Piña er et lille kystsamfund nær grænsen til Colombia. Det er i høj grad befolket af mennesker af afrikansk herkomst og oprindelige embera-folk. Piña-bugten er Panamas mest utrolige fiskested. Flere end 200 verdensrekorder i havfiskeri er sat her, flere end noget andet sted på jorden.
Området er også naturligt smukt med fascinerende kultur, så selv ikke-fiskere synes, det er et behageligt sted at besøge.
Mangfoldigheden af arter i området er forbløffende. Der er hanefisk, sværdfisk, næbfisk, tun, dorado (guldmakrel), snapper, snook, wahoo, barracuda og blå, sort og stribet marlin.
De fleste optegnelser her er om marlin og stillehavs-sejlfisk. Andre havdyr i Piña-bugten omfatter delfiner, hajer, rokker og pukkelhvaler.
Panamas regering beskytter bugten og tillader ikke kommercielt fiskeri.
På den lille, hvide sandstrand, Playa Blanca, kan man slappe af og solbade. Ud for kysten er koralrev, der er godt til snorkling eller kajakroning, og stierne i junglen er fantastiske til vandreture.

Dag 5

Vi krydser Ækvator


Lokalitet: Til søs

Efter dagene på havet har du sikkert fundet en perfekt måde at tilbringe tiden på. Find tid til at læse en bog, sortér dine billeder eller bare slap af på dækket.
Vi krydser Ækvator og holder Ækvator-dåb.

Dag 6

Farverige fugle og fisk på Sølvøen


Lokalitet: Isla de la Plata

Isla de la Plata er en del af Parque Nacional Machalilla, der er Ecuadors eneste kystnære nationalpark. Øen er kendt som Ecuadors andet Galapagos på grund af sin overflod af havfugleliv. Isla de la Plata betyder Sølvøen, og den er hjemsted for blåfodede suler, rugende galapagosalbatrosser og fregatfugle blandt andre. Øen er fantastisk til vandreture og har masser af fugletursstier.
Man kan også udforske det farverige liv under vandoverfladen ved at snorkle blandt store stimer fisk eller tage en forfriskende dukkert i det blå ocean.

Dag 7

Foredrag til søs


Lokalitet: Til søs

Lær noget om Sydamerikas historie, gamle civilisationer og kulturer. Inka-civilisationens blomstring i Peru startede omkring år 1400 før vor tidsregnng. Inkariget strakte sg 4000 kilometer fra Ecuador til det sydlige Chile og var det største imperium nogensinde i Amerika og det største i verden på det tidspunkt, inden de spanske erobreres ødelæggelser i 1532.
Uforfærdede af det ofte barske Andes-miljø erobrede inkaerne stammer og opdyrkede både sletter, bjerge, ørkener og tropisk jungle.
Inkaerne var berømte for deres unikke kunst og arkitektur, og de konstruerede fint byggede og imponerende bygninger, hvor de havde erobret byer og arealer, og deres spektakulære tilpasning af naturlandskaber med terrasser, brede veje og bosættelser på bjergtoppe fortsætter med at imponere nutidens besøgende.
I disse dage på havet kan du lære endnu mere om inkaerne og andre gamle kulturer og deres fascinerende liv fra foredragene om bord.

Dag 8

Et fortidigt kongerige, Solens og Månens templer


Lokalitet: Salaverry

Den lille havn Salaverry er udgangspunkt for en udflugt til det gamle chimu- kongerige (årene 700-1400). Stammerne anlagde deres hovedstad Moche-flodens bred og kaldte byen Chan Chan (sol-sol). Den er 25 kvadratkilometer stor og blev bygget af ler, mudder, sten, strå og sukkerrør. Her byggeddes Amerikas største fæstning af mudder-mursten i tiden før spanierne ankom. Det er et bemærkelsesværdigt sted, der kom på UNESCOs verdensarvliste i 1986.
Vi besøger også Trujillo - en by, der har bevaret meget af sin koloniale charme og har Andesbjergene som en fantastisk grøn og brun kulisse. Der er også en udflugt til Moches vigtigste religiøse center, der blev bygget i det 5. århundrede f.v.t. Her kan vi beundre Soltemplet, verdens største murstenskonstruktion, og Månetemplet, der er dækket af smukke Moche-dekorationer.

Dag 9

Få indsigt ude på havet


Lokalitet: Til søs

Nyd tid på dækket, mens vi sejler længere mod syd langs Perus kyst. Indånd den friske havluft og hold udkig efter dyreliv.
Overvær ekspeditionsholdets foredrag om interessante emner og lær noget om Sydamerikas vestkyst, dens natur, historie og geografi.

Dag 10

Den tilfredse falks sted


Lokalitet: Callao/Lima

Callao ligger lige uden Lima på en betydningsfuld handelsrute. Det er her, sørejsen slutter - og eventyret på land begynder.
Efter udskibning er der transport til lufthavnen, hvorfra der flyves til Cusco.
Nyd en frokost, inden vi besøger en af områdets mest fantastiske inka-konstruktioner, Sacsayhuaman-fæstningen (betyder den tilfredse falk). Det blev sagt, at falken bevogtede imperiets hovedstad, og navnet giver også mening, når man ser Cusco i fugleperspektiv fra bakken, hvor fæstningen blev bygget. Opførelsen varede mere end syv årtier og krævede 20.000 mænds arbejde til fundamenter, stenhugning, transport af materialer, udskæring og byggeri.
Fæstningen blev konstrueret helt uden mørtel ligesom mange andre inka-bygninger. Alligevel passer de enorme sten så præcist, at end ikke et tyndt græsstrå kan glide mellem dem. Håndværket er et fantastisk eksempel på inkaernes sofistikerede byggemetoder og arkitektoniske færdigheder.
Om eftermiddagen fortsætter vi til Hacienda Urubamba i "Den hellige Dal" til middag og overnatning.

Dag 11

Inkarigets store seværdigheder


Lokalitet: Ollantaytambo og Machu Picchu

Efter morgenmaden starter endnu en dag med store oplevelser. Først besøger vi Ollantaytambo. Denne inkaby deler navn med den formidable stenstruktur på den massive klippe over Lima.
Fæstningen var dalens vigtigste forsvar mod Antis (også kaldet Ashaninka og Asháninca - et oprindeligt folk i Perus regnskove og i staten Acre i Brasilien), og den var stedet for inkaernes største sejr mod spanierne under erobringskrigene. Den enorme bygning, der er konstrueret af rose-farvet granit, var engang et blomstrende kompleks af bade, templer og kaserner.
Derefter kører vi til den nærliggende togstation og går om bord på det fine Hiram Bingham-tog til Machu Picchu. Undervejs serveres brunch, mens vi nyder den spektakulære udsigt. Vi krydser Urubamba-floden og ser i et virvar af vinstokke og træer på bjergtoppen byen Machu Picchu, der for evigt bevarer hemmeligheden bag dens storhed og fald - for inkaerne efterlod ingen skriftlige optegnelser.
Udforsk byens ruiner, mærk dens puls og forestil dig det liv, som præsterne, håndværkerne og tjenestefolkene levede på dette utrolige sted. Udgravninger på stedet har afsløret skeletter, artefakter og uldtøj, men intet guld.
Den samme præcision af sammensatte sten findes her som på andre inkasteder.
Efter at have udforsket ruinerne kan du nyde te på Machu Picchu Sanctuary Lodge, inden vi fortsætter tilbage til Hacienda Urubamba til endnu en dejlig aften og overnatning.

Dag 12

Inkarigets centrum


Lokalitet: Cusco/Lima

Efter morgenmaden går turen videre til Cusco, der var centrum i Inkariget. Vi ser den pragtfulde barokstils Catedral Basílica de la Virgen de la Asunción (Jomfru Marias himmelfart) - i daglig tale Cusco-katedralen - bygget i midten af 1500-tallet på fundamentet af et inkapalads.
Mange af stenene, der anvendtes til konstruktion blev plyndret fra den nærliggende Sacsayhuaman-fæstning.
Vi fortsætter til Coricancha for at beundre det dejlige dominikanske kloster Santo Domingo, der blev bygget på fundamentet af inkaernes tempel for Solen, det vigtigste tempel i Inkariget.
Den buede, mørtelløse væg i kirkens vestlige ende er et af de største eksisterende eksempler på inkamurværk.
Efter endnu en dag med at udforske kører vi til lufthavnen, hvorfra du flyver til Lima.
Byen har bevaret sin elegance - især i det koloniale centrum. Lima er fyldt med kultur og historie med fremragende museer og smukke spanske kirker i centrum og nogle fornemme palæer i de velhavende forstæder Barranco og Miraflores. Nyd aftenen her og opdage nogle af de udendørs restauranter og det livlige natteliv inden hotelovernatningen.

Dag 13

Flyrejse hjem


Lokalitet: Lima

Nyd morgenmaden på hotellet inden flyrejsen hjem.

16. november 2018

Lokalitet Lima
Om bord Kontakt os

Rejsen dertil

På alle Hurtigrutens rejser kan du forlænge opholdet før eller etter sejladsen. Alle hoteller er valgt specielt for at kunne tilbyde den bedste og mest centrale beliggenhed. Vi hjælper gerne med at bestille flyrejse, transport og hotel. Mandag - Fredag: Kl. 08.00-18.00 Lørdag: Kl. 10.00-14.00. Telefon: 89881205