Forskellige kulturer i Sydamerika og Titicaca-søen

Forskellige kulturer i Sydamerika og Titicaca-søen

Forskellige kulturer i Sydamerika og Titicaca-søen

Forskellige kulturer i Sydamerika og Titicaca-søen

Rejseinformation 11 dage MS Roald Amundsen
Afrejse
9. april 2023
Pris fra
kr 33.221
Helpension inkluderet

Gå ombord på dit skib i Valparaíso i Chile, og sejl afsted for at se kirkerne i La Serena og den tidligere mineby Humberstone nær Iquique. Nyd solen i Aricas ørkenklima, og prøv måske den druebaserede pisco-brandy i Paracas, Peru. Du flyver derefter til Titicaca-søen for at besøge uru-folkets håndlavede flydende øer.

Langs Sydamerikas kyst

Start dit eventyr i Valparaiso, der er på UNESCO’s verdensarvsliste, og hvor det hybriddrevne MS Roald Amundsen venter på dig. Gå en tur mellem de mange stenkirker i La Serena, og besøg den øde mineby Humberstone i Atacama fra Iquique. I Arica kan du vandre på El Morro-klippen for at få en god udsigt over byen, mens byen Paracas er et godt sted at prøve frisk fiske, skaldyr og den lokale druebaserede pisco-brandy.

Verdens højest liggende sejlbare sø

Du siger derefter farvel til skibet og besætningen og flyver til Titicaca-søen, som er den største sø i Sydamerika. Den ligger 3.810 meter over havets overflade, og som den ligger der omgivet af bjerge, er søen simpelthen fantastisk. En båd sejler dig over søen for at besøge Uru-folket, der bor på flydende øer, der er håndvævet af gule siv. Mød de lokale i landsbyen Llachón på Capachica-halvøen, og prøv lidt kajakroning på søen. Du vil også udforske byen Chucuito fra kolonitiden, det mystiske sted Aramu Muru og Sillustani-gravene, der er fra før inkatiden.

Forskellige kulturer i Sydamerika og Titicaca-søen Forskellige kulturer i Sydamerika og Titicaca-søen
 • Dag 1
  Valparaíso, Chile

  Den livlige by på bakkesiderne

  Forventet afgangstid er 16:00

  Dit hybriddrevne ekspeditionsskib venter på dig i Valparaíso i det centrale Chile. Byen står på UNESCO’s verdensarvsliste og er bygget på stejle bakker med udsigt over havet og er en labyrint af monumenter, kirker, historiske kabelbaner, smarte barrios, brostensbelagte gyder, farverige huse og charmerende pladser. Cerros Alegre og Concepción har sandsynligvis den bedste udsigt, mens det historiske havnekvarter kan prale af kolonial arkitektur, travle mercados samt det maritime museum og det moderne kunstmuseum. Der er også mulighed for at ankomme et par dage tidligere for at udforske mere af ‘Valpo’ ved at tilføje en overnatning i Santiago de Chile efterfulgt af en tur til Valparaiso og transport tilskibet eller for at deltage i vores programinden sejladsen til Atacama-ørkenen, den tørreste ørken i verden.

  Når du er kommet ombord på skibet, vil du få travlt med at hente din gratis ekspeditionsjakke, slå dig ned i din kahyt, udforske skibet og deltage i den obligatoriske sikkerhedsøvelse. Efter middagen og en velkomstskål fra kaptajnen vil du møde dit Ekspeditionsteam, der vil gennemgå de vigtige sundheds- og sikkerhedsaspekter med dig.

  Dag 1
  Valparaíso, Chile

  Den livlige by på bakkesiderne

 • Dag 2
  La Serena, Chile

  Nykolonialistisk og stilfuld

  La Serena ligger på terrasser ned mod havet og er velsignet med smukke sandstrande langs Avenida del Mar og mange flere. Chiles næstældste by har en helt særlig atmosfære med en blandet nykolonialistisk stil. Moderne bygninger står blandt klassisk arkitektur, som f.eks. de omkring 30 omhyggeligt restaurerede stenkirker, hvoraf nogle er 350 år gamle. Hvis kirkerne på trods af deres charme begynder at ligne hinanden, kan man kigge på deres forskellige klokketårne for at skelne dem fra hinanden.

  Ud over at gå ture på strandene, promenaderne og pladserne kan du også slentre gennem velplejede offentlige haver som f.eks. den japansk inspirerede Jardín del Corazón eller shoppe kunst og kunsthåndværk på Recova-markedet. Det arkæologiske museum huser prækoloniale genstande, mens det godt gemte stræde Patio Colonial nær Balmaceda er stedet, hvis man vil på smarte caféer og spisesteder.

  Dag 2
  La Serena, Chile

  Nykolonialistisk og stilfuld

 • Dag 3
  Til søs

  Slap af

  Nyd roen på denne dag til søs, slap af og nyd landskabet fra observationsdækket eller loungen.

  I løbet af hele din rejse vil Ekspeditionsteamet holde foredrag i Videnskabscentret for at dele deres omfattende viden om regionen med dig. Emner kan omfatte perioder fra den præcolumbianske historie, geologien i de omkringliggende bjerge og øer, folklore fra lokalsamfundet osv. Men ikke alle foredrag begrænses til det indendørs. Hvis skibet tiltrækker havfugle, der kommer for at flyve sammen med os, kan Ekspeditionsteamet muligvis også hjælpe dig med at spotte og identificere disse fjerklædte følgesvende ude på dækket.

  Dag 3
  Til søs

  Slap af

 • Dag 4
  Iquique, Chile

  Iquique, Chile

  Velkommen til en lille bid af paradis ved Stillehavet, komplet med palmer og promenader. Som en af Chiles vigtige kystbyer er Iquique fuld af aktivitet hele året rundt. De indkøbsglade strømmer til den toldfrie Zofri Mall, mens maritime entusiaster vil blive betaget af en rundvisning på korvetten La Esmeralda, der stammer fra Stillehavskrigen. Vores vigtigste plan her er et besøg i den nærliggende og forladte saltpetermineby Humberstone i Atacama-ørkenen, der er på UNESCO’s verdensarvsliste og har en historie, som vi bogstaveligt går igennem.

  Tilbage i Iquique kan du gå ad strandpromenaden i La Costanera langs sandstranden Playa Cavanchas og nyde udsigten til byens skyline på den ene side og parasailere og surfere på den anden side. Baquedano Street har georgiansk arkitektur fra det 19. århundrede og fører hen til Astoreca Palace og det smukke klokketårn i centrum af byen. Du kan også finde mange smarte cafeer, hvor du kan forkæle dig selv med lidt lokal kaffekultur eller nippe til en traditionel og cremet mango sour. Der er blevet dannet et Chinatown omkring markedet, der forener peruanske og kinesiske smage i et unikt chifa-køkken. Ud over de forskellige skaldyrsretter skal du helt klart prøve den såkaldte chumbeque, som er en dessert, der blander stegt tynd dej med frugtagtig karamel.

  Dag 4
  Iquique, Chile

  Iquique, Chile

 • Dag 5
  Arica, Chile

  “Det evige forårs by”

  Arica har et konstant ørkenklima og er klassificeret som en af de tørreste byer i verden, hvilket er usædvanligt for en by ved havet. Det betyder også, at stedet er badet i strålende solskin næsten hver eneste dag hele året, og indbyggerne snakker stolt om Arica som et sted, hvor man kan nyde en uendelig forårssæson. Strandene er populære blandt de solbadende og surferne, og udsigten fra den høje, sandfyldte El Morro-klint er vandreturen på 15 minutter værd op til det flagrende chilenske flag øverst oppe.

  En anden seværdighed for de besøgende er San Marcos-katedralen, der blev indviet i 1876 og er tegnet af Gustave Eiffel, som er berømt for sit tårn i Paris. Calles 21 de Mayo og Bolognesi er livlige gågader med masser af spisesteder og artesanía-boder, mens El Agro-markedet og madmarkedet er fuld af flotte syns- og dufteindtryk. På det lokale arkæologiske museum San Miguel de Azapa kan du se kunstgenstande fra Chinchorro-kulturen og lade dig forundre over mumier, der er ældre end dem fra Egypten. Gå mod den sydlige del af byen for at vandre gennem det mere krævende terræn Playa Corazones og udforske hulerne i Anzota. På en valgfri udflugt kan du også få mulighed for at se geoglyffer i Lluta Valley og Lauca-nationalpark.

  Dag 5
  Arica, Chile

  “Det evige forårs by”

 • Dag 6
  Til søs

  Den friske havluft

  Når vi sejler længere nordpå mod Peru, bør du fortsætte med at nyde Ekspeditionsteamets foredragsprogram, den sunde og salte havbrise, udsigten ude på dækket og alle de faciliteter, som ekspeditionsskibet har at tilbyde. Disse farvande er også en del af Humboldtstrømmen, en koldtvandsstrøm, der afkøler klimaet i regionen og skaber den klare himmel. Strømmen opretholder også et meget produktivt maritimt økosystem i regionen, hvilket stimulerer væksten af sardiner, ansjoser og makrel i enorme mængder.

  Hvis du kan lide at holde dig aktiv, er der veludstyrede fitnesscentre om bord, både indendørs og udendørs, og begge med fantastisk udsigt. Vi tænker også på vores badeglade gæster, og skibet har en opvarmet infinity-pool, som du kan nyde. Hvis du bliver træt af løbebåndet, skal du tage løbeskoene med ud på den udendørs løbebane. Udsigten og havbrisen vil anspore dig til at løbe et par kilometer mere.

  Dag 6
  Til søs

  Den friske havluft

 • Dag 7
  Paracas, Peru

  Fugle og brandy

  Den lille og søvnige ferieby Paracas ligger i en bugt bag en halvø og er omgivet af sukkerbrune klipper og strande. Byen er kendt af de fleste som El Chaco og har mange forskellige restauranter langs en strandpromenade og boulevard, hvor du kan stoppe og få f.eks. jalea, der er en blanding af stegte fisk og skaldyr med salsa criolla og yuca-rod. De peruanske stribefisk, der er kendt som pejerry, er også en lokal specialitet, der bedst skylles ned med et glas pisco – en vindruebaseret brandy, som produceres på mobile destillerier i området. Vær dog forsigtig, for pisco kan godt slå hårdt!

  Overfor havnen i Paracas findes en mystisk, lokal geoglyf af en kandelaber, der muligvis kan dateres tilbage til år 200 før vor tidsregning. Den kan være relateret til de berømte Nazca-linjer, som du kan besøge i Pisco-dalen på en kort køretur sydpå som en del af en udflugt med frivillig deltagelse. Selve Nazca-linjerne kan være ældre end kandelaberen, men nye opdages stadig, hvilket giver grobund for alle mulige teorier om deres oprindelse (måske fra rummet?).

  Du kan også tage på en bådtur til de nærliggende Ballestas-øer, som betragtes som en mindre udgave af Galápagos-øerne. Ballestas har mange vilde dyr, herunder Humboldt-pingviner, skildpadder, peruanske suler, skarver, pelikaner, søløver, delfiner, inka-terner og pukkelhvaler. Paracas-nationalreservatet ligger også i nærheden og dækker en sjælden kombination af ørken og marineøkosystemer. De Mars-agtige gule klitter og røde sandstrande skjuler mere end 100 arkæologiske seværdigheder fra Paracas-kulturen og giver fantastiske muligheder for at se fugle som andeskondoren og den chilenske flamingo.

  Dag 7
  Paracas, Peru

  Fugle og brandy

 • Dag 8
  Callao/Lima/Juliaca/Puno

  Mod Titicaca-søen

  Når du forlader Callao og siger farvel til skibet og dets besætning, transporterer vi dig til Lima lufthavn, hvorfra du flyver til Juliaca. Denne by ligger på det blæsende Collao-plateau 3.825 meter over havets overflade. Du møder vores lokale guide i lufthavnen og tager af sted på en times kørsel gennem Juliaca til dit hotel.

  Undervejs kan du se seværdigheder som Santa Catalina-kirken i Plaza de Armas, det franciskanske kloster i romansk stil på Cerro Santa Bárbara, eller den hvide Kristus-statue, der kigger ud over byen fra Waynaruqi Hill.

  Dit hotel i byen Puno, der ligger lige ved bredden af den dejlige Titicaca-sø, vil være dit hjem de næste to dage. Brug resten af dagen på at beundre søens dybblå farve og udforske området i din fritid.

  Nætterne kan her blive temmelig kolde, så husk at medbringe en jakke, hvis du planlægger en aftengåtur. Middagen serveres på dit hotel.

  Dag 8
  Callao/Lima/Juliaca/Puno

  Mod Titicaca-søen

 • Dag 9
  Titicaca-søen (Puno/Uros/Llachón/Puno)

  Uros flydende øer og kajakroning på Llachón

  Det er endelig tid til at udforske Titicaca-søen med båd, stedet som ifølge gammel tro i Andes-regionen er fødested for både solen og inkafolket. Den er over 280 meter dyb og 8.300 kvadratkilometer stor, så velkommen til den største sø i Sydamerika, 15 gange størrelsen på Genevesøen i Schweiz og endda større end Lake Tahoe i USA.

  Med sine 3.810 meter over havets overflade er det også den højest beliggende sejlbare vandmasse i verden. Stedet er omgivet af bjerge og gule græsrør, og der strømmer mere end 25 floder ind i ferskvandssøen, som ser ud til at afspejle den blå himmel over sig perfekt som et stort spejl, når den er rolig.

  Vores første stop på dagen er Uru-folkets flydende øer, der er bygget til at give dem mulighed for at bevæge sig væk, hvis de trues af deres fjender. Disse utrolige øer er helt håndlavede af Uru-folket og er vævet sammen af flydende totora-siv, der vokser i søens lave vand. Hver lille ø huser mellem en og ti familier, og det tager måneder at lave dem.

  De holder cirka 10 år, men skal løbende vedligeholdes med nye lag. Under dit besøg vil du fra lokalsamfundet lære om de andre fascinerende anvendelser af siv, lige fra hytter til både og legetøj. Selv det at gå på det bløde og fjedrende underlag vil være en oplevelse!

  Du fortsætter med båd til landsbyen Llachón på Capachica-halvøens naturskønne bredder. Panoramaudsigten over søen herfra er nok til at tage pusten fra dig.

  Din inkluderede aktivitet her er en guidet kajaktur, hvor du kan beundre halvøens sandstrande og kigge på Titicacas 60 fuglearter, 14 oprindelige fiskearter og 18 typer af padder. Du kan også deltage i en guidet tur gennem landsbyen for at lære om den landbrugsmæssige livsstil her.

  Se stedets kunst og håndværk, og få en frokost typisk for området med en af de lokale familier. Bagefter vender vi tilbage til Puno, hvor vi får en afslappende aften med middag på hotellet.

  Dag 9
  Titicaca-søen (Puno/Uros/Llachón/Puno)

  Uros flydende øer og kajakroning på Llachón

 • Dag 10
  Puno/Juliaca/Lima

  Chucuito, mystiske Amaru Muro og Sillustani

  Efter at have nydt morgenmaden på hotellet vil du komme til at udforske området på en halvdagsudflugt til Chucuito og Aramu Muru.

  Chucuito var i kolonitiden en vigtig by, hvor de kongelige skatter blev opkrævet, inden de blev transporteret til Lima. I dag er det en stille landsby med to attraktive kolonitidskirker fra det 16. århundrede, Santo Domingo og Nuestra Señora de la Asunción, og et gammelt solur ved torvet. Nord for pladsen er der et udsigtspunkt med en fantastisk udsigt over det omkringliggende landskab.

  Du kan besøge et nærliggende ørredopdræt for at se, hvordan regionens specialitet trucha dyrkes, og prøve en ridetur hos en lokal familie uden for byen. De fleste besøgende fascineres også af det lille arkæologiske vartegn Inca Uyo. Stedet hævder at være resterne af et gammelt frugtbarhedstempel, selvom ikke alle eksperter er enige om, at dets status er helt legitimt. Uanset hvad, er det morsomt at se række på række med 86 falliske granitstatuer og måske endda også tælle dem!

  Vi stopper ved den mystiske Aramu Muru, en ufærdig T-formet døråbning hugget ud i massiv sten. Det mystiske sted har inspireret lokale legender om mennesker, der forsvinder igennem døråbningen, og man påstår at have set døråbningen åbne sig for høje mænd, der bærer glødende kugler af lys. Nogle spekulerer entusiastisk i, om det er en slags paranormal eller ekstraterrestiel portal, hvilket gør stedet til pilgrimsmål for folk, som kalder stedet ved dets andet navn: Puerta de Hayu Marca, eller “Gudernes port”.

  Inden vi tager til lufthavnen. Der vil dog være tid til at stoppe ved Sillustani-gravene, en kirkegård fra før Inkariget, som ligger 3.890 meter over havets overflade omgivet af Umayo-søen. Gravene, eller chullas, blev bygget over jorden af det antikke Colla-folk og skaber tårnlignende strukturer så høje som 12 meter til at rumme hele familier for samfundseliten.

  Inden besøget nyder vi en picnic-frokost serveret i Sillustani på søbredden.

  Efter at have udforsket gravpladsen fortsætter vi til Juliaca-lufthavnen, så du kan flyve til Lima, hvor vores lokale guide transporterer dig hen til dit hotel. Her kan du nyde aftenen på egen hånd.

  Dag 10
  Puno/Juliaca/Lima

  Chucuito, mystiske Amaru Muro og Sillustani

 • Dag 11
  Lima

  “Kongernes by”

  Desværre er dette den sidste dag på din ekspedition, og den slutter officielt efter morgenmaden på hotellet, når du siger farvel til de andre opdagelsesrejsende. Nu da du allerede er her, anbefaler vi at forlænge din ferie i et par dage for at tilbringe mere tid i den peruanske hovedstad, der var kendt som La Ciudad de los Reyes eller “Kongernes by”.

  Det historiske centrum, der er på UNESCO’s verdensarvsliste, er fuld af arkitektur fra kolonitiden, som f.eks. Plaza Mayor og San Francisco-klosteret. På den anden side ligger lerruinerne af de ceremonielle pyramider Huaca Pucllana og Huaca Huallamarca som påmindelser om en længe mistet inkacivilisation. Hvis du vil se mere præcolumbiansk arkæologi, findes der mindst fire forskellige museer at vælge imellem. Kunstelskerne blandt jer vil også nyde det lyse og boheme-agtige Barranco-kvarter, hvor man kan finde både vægmalerier, kreative caféer og to af Limas moderne kunstmuseer.

  Men den ultimative oplevelse i Lima må dog være maden. Køkkenet fra hovedstaden har løftet standarden over hele kloden, og der er ikke mangel på internationalt anerkendte og prisvindende restauranter, hvor du kan glæde dig over maden. En af Perus gastronomiske klassikere er ceviche, som er frisk fisk marineret i skarp limejuice og andre krydderier. Denne klassiske ret kan nydes mange steder rundt omkring i byen, lige fra de fine spisesteder i Miraflores til de mere simple cevicherías ved fiskehavnen i Chorrillos.

  Dag 11
  Lima

  “Kongernes by”

Afrejser

2023

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
April:
9.

Dette er inkluderet

Inkluderet i din rejse

Ekspedition til Titicaca-søen/Peru efter krydstogtet

 • To overnatninger på GHL Puno Hotel, inklusive halvpension
 • En overnatning i Lima, inklusive morgenmad
 • To 3-retters fast frokost og en pakket madpakke
 • Retur med fly på økonomiklasse Lima - Juliaca - Lima
 • Al transport og togture som beskrevet, inklusive engelsktalende guide
 • Adgangsgebyr som vist i programmet

Ekspeditionskrydstogt

 • Ekspeditionskrydstogt i en kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer (husets øl og vin, sodavand og mineralvand) i restaurant Aune og Fredheim
 • À la carte-restaurant Lindstrøm inkluderet for gæster i suite
 • Gratis te og kaffe
 • Gratis Wi-Fi ombord. Vær opmærksom på, at vi sejler i fjerntliggende områder med begrænset forbindelse. Streaming er ikke understøttet
 • Gratis, genanvendelig vandflaske til brug ved drikkevandshaner ombord
 • Engelsktalende ekspeditionsteam, som organiserer og ledsager dig i løbet af aktiviteter ombord og i land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter

Aktiviteter ombord

 • Ekspeditionsteamets eksperter holder dybdegående foredrag om en lang række emner
 • Benyt skibets videnskabscenter, som har et omfattende bibliotek og omfattende biologiske og geologiske mikroskoper
 • Videnskabsprogram for civile giver dig mulighed for at hjælpe med faktisk videnskabelig forskning
 • Professionelle fotografer ombord giver de bedste tips og tricks til de bedste billeder af landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, infinity-pool, panoramiske sauna, udendørs og indendørs motionscenter og udendørs løbebane
 • Uformelle sammenkomster med besætningen, som f.eks. daglige opsummeringer og forberedelser til næste dag

Aktiviteter ved landgang

 • Lån af støvler, vandrestokke og alt udstyr til aktiviteter
 • Gratis vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
 • Ekspeditionsfotografer hjælper med dine kameraindstillinger før landgange

Ikke inkluderet

 • Internationale flyafgange
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilvalgsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Aktiviteter i små grupper med vores Ekspeditionsteam - frivillig deltagelse
 • Behandlinger i skibets wellness- og spa-område - frivilligt

Bemærk

 • Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejrforholdene
 • Udflugter og aktiviteter kan ændres
 • Sørg for, at du overholder alle krav ift. tilmelding og boarding
 • Der forventes ikke drikkepenge
 • Landprogrammet i Peru vil finde sted i store højder (Titicacas-søen ligger omkring 3.800 meter over havets overflade) og kan kræve en vis fysisk kondition.
MS Roald Amundsen in Antarktis
Foto: Dan Avila
MS Roald Amundsen
Aune Restaurant, MS Roald Amundsen
Foto: Espen Mills
Dit skib

MS Roald Amundsen

Byggeår 2019
Skibsværft Kleven Yards
Passagerkapacitet 528 (500 i Antarktis)
Brutto last 20.889 T
Længde 140 m
Ræling 23,6 m
Fart 15 knob
MS Roald Amundsen in Antarktis
Foto: Dan Avila

I 2019 tilføjede Hurtigruten et helt nyt skib til sin flåde: MS Roald Amundsen. Det banebrydende fartøj har ny og bæredygtig hybridteknologi, der vil reducere brændstofforbrug og vise verden, at hybrid fremdrift på store skibe er muligt.

Læs mere om MS Roald Amundsen

Science Center
Foto: Agurtxane Concellon
Find priser og ledige pladser

Du synes sikkert også om