Forskellige kulturer i Sydamerika og Galápagosøerne

Forskellige kulturer i Sydamerika og Galápagosøerne

Forskellige kulturer i Sydamerika og Galápagosøerne

Forskellige kulturer i Sydamerika og Galápagosøerne

Rejseinformation 13 dage MS Roald Amundsen
Afrejse
9. april 2023
Pris fra
kr 49.778
Helpension inkluderet

Start dit ekspeditionskrydstogt i Valparaíso, der står på UNESCO’s verdensarvsliste, før du rejser nordpå til de naturskønne badebyer La Serena, Iquique, Arica og Paracas. Fra Callao flyver du til Ecuadors hovedstad Quito og fortsætter derefter til de berømte Galápagosøer. Med Santa Cruz Island som din base kan du udforske yderligere to øer i øhavet og se den utrolige mangfoldighed i dyrelivet her.

Sydamerikas livlige byer

Dit eventyr begynder i Valparaíso, hvor du går ombord på det hybriddrevne MS Roald Amundsen. Vi vil sejle langs med den chilenske kyst og stoppe ved den afslappede La Serena og kystbyen Iquique, som begge har fantastiske strande og arkitektur. Dernæst står den på Arica med sit ørkenklima og derefter de rødbrune klipper i Paracas i Peru. Du afmønstrer i Lima og flyver til den ecuadorianske hovedstad Quito. Her vil du udforske kolonitidens kvarter, der står på UNESCO’s verdensarvsliste, og begive dig op ad Teleférico, hvor der er en fantastisk udsigt over byen.

Et dyreliv uden sammenligning

Efter din anden nat i Quito tager du afsted mod Galápagosøerne, der er kendt over hele verden for sin vidunderlige og biologisk forskelligartede flora og fauna. Du ankommer til Puerto Ayora på Santa Cruz Island, som er stedet for Charles Darwin Research Station og hjemsted for forskellige arter af kæmpestore landskildpadder. De næste to dage er fyldt med eventyr, når du kommer til at udforske to øer i øhavet, opdage unikt dyreliv som landleguaner, blåbenede suler og de mange finker, der inspirerede Darwins evolutionsteori baseret på naturlig selektion.

Forskellige kulturer i Sydamerika og Galápagosøerne Forskellige kulturer i Sydamerika og Galápagosøerne
 • Dag 1
  Valparaíso, Chile

  Den livlige by på bakkesiderne

  9. april 2023
  Forventet afgangstid er 16:00

  Dit hybriddrevne ekspeditionsskib venter på dig i Valparaíso i det centrale Chile. Byen står på UNESCO’s verdensarvsliste og er bygget på stejle bakker med udsigt over havet og er en labyrint af monumenter, kirker, historiske kabelbaner, smarte barrios, brostensbelagte gyder, farverige huse og charmerende pladser. Cerros Alegre og Concepción har sandsynligvis den bedste udsigt, mens det historiske havnekvarter kan prale af kolonial arkitektur, travle mercados samt det maritime museum og det moderne kunstmuseum. Der er også mulighed for at ankomme et par dage tidligere for at udforske mere af ‘Valpo’ ved at tilføje en overnatning i Santiago de Chile efterfulgt af en tur til Valparaiso og transport tilskibet eller for at deltage i vores programinden sejladsen til Atacama-ørkenen, den tørreste ørken i verden.

  Når du er kommet ombord på skibet, vil du få travlt med at hente din gratis ekspeditionsjakke, slå dig ned i din kahyt, udforske skibet og deltage i den obligatoriske sikkerhedsøvelse. Efter middagen og en velkomstskål fra kaptajnen vil du møde dit Ekspeditionsteam, der vil gennemgå de vigtige sundheds- og sikkerhedsaspekter med dig.

  Dag 1
  Valparaíso, Chile

  Den livlige by på bakkesiderne

 • Dag 2
  La Serena, Chile

  Nykolonialistisk og stilfuld

  10. april 2023

  La Serena ligger på terrasser ned mod havet og er velsignet med smukke sandstrande langs Avenida del Mar og mange flere. Chiles næstældste by har en helt særlig atmosfære med en blandet nykolonialistisk stil. Moderne bygninger står blandt klassisk arkitektur, som f.eks. de omkring 30 omhyggeligt restaurerede stenkirker, hvoraf nogle er 350 år gamle. Hvis kirkerne på trods af deres charme begynder at ligne hinanden, kan man kigge på deres forskellige klokketårne for at skelne dem fra hinanden.

  Ud over at gå ture på strandene, promenaderne og pladserne kan du også slentre gennem velplejede offentlige haver som f.eks. den japansk inspirerede Jardín del Corazón eller shoppe kunst og kunsthåndværk på Recova-markedet. Det arkæologiske museum huser prækoloniale genstande, mens det godt gemte stræde Patio Colonial nær Balmaceda er stedet, hvis man vil på smarte caféer og spisesteder.

  Dag 2
  La Serena, Chile

  Nykolonialistisk og stilfuld

 • Dag 3
  Til søs

  Slap af

  11. april 2023

  Nyd roen på denne dag til søs, slap af og nyd landskabet fra observationsdækket eller loungen.

  I løbet af hele din rejse vil Ekspeditionsteamet holde foredrag i Videnskabscentret for at dele deres omfattende viden om regionen med dig. Emner kan omfatte perioder fra den præcolumbianske historie, geologien i de omkringliggende bjerge og øer, folklore fra lokalsamfundet osv. Men ikke alle foredrag begrænses til det indendørs. Hvis skibet tiltrækker havfugle, der kommer for at flyve sammen med os, kan Ekspeditionsteamet muligvis også hjælpe dig med at spotte og identificere disse fjerklædte følgesvende ude på dækket.

  Dag 3
  Til søs

  Slap af

 • Dag 4
  Iquique, Chile

  Iquique, Chile

  12. april 2023

  Velkommen til en lille bid af paradis ved Stillehavet, komplet med palmer og promenader. Som en af Chiles vigtige kystbyer er Iquique fuld af aktivitet hele året rundt. De indkøbsglade strømmer til den toldfrie Zofri Mall, mens maritime entusiaster vil blive betaget af en rundvisning på korvetten La Esmeralda, der stammer fra Stillehavskrigen. Vores vigtigste plan her er et besøg i den nærliggende og forladte saltpetermineby Humberstone i Atacama-ørkenen, der er på UNESCO’s verdensarvsliste og har en historie, som vi bogstaveligt går igennem.

  Tilbage i Iquique kan du gå ad strandpromenaden i La Costanera langs sandstranden Playa Cavanchas og nyde udsigten til byens skyline på den ene side og parasailere og surfere på den anden side. Baquedano Street har georgiansk arkitektur fra det 19. århundrede og fører hen til Astoreca Palace og det smukke klokketårn i centrum af byen. Du kan også finde mange smarte cafeer, hvor du kan forkæle dig selv med lidt lokal kaffekultur eller nippe til en traditionel og cremet mango sour. Der er blevet dannet et Chinatown omkring markedet, der forener peruanske og kinesiske smage i et unikt chifa-køkken. Ud over de forskellige skaldyrsretter skal du helt klart prøve den såkaldte chumbeque, som er en dessert, der blander stegt tynd dej med frugtagtig karamel.

  Dag 4
  Iquique, Chile

  Iquique, Chile

 • Dag 5
  Arica, Chile

  “Det evige forårs by”

  13. april 2023

  Arica har et konstant ørkenklima og er klassificeret som en af de tørreste byer i verden, hvilket er usædvanligt for en by ved havet. Det betyder også, at stedet er badet i strålende solskin næsten hver eneste dag hele året, og indbyggerne snakker stolt om Arica som et sted, hvor man kan nyde en uendelig forårssæson. Strandene er populære blandt de solbadende og surferne, og udsigten fra den høje, sandfyldte El Morro-klint er vandreturen på 15 minutter værd op til det flagrende chilenske flag øverst oppe.

  En anden seværdighed for de besøgende er San Marcos-katedralen, der blev indviet i 1876 og er tegnet af Gustave Eiffel, som er berømt for sit tårn i Paris. Calles 21 de Mayo og Bolognesi er livlige gågader med masser af spisesteder og artesanía-boder, mens El Agro-markedet og madmarkedet er fuld af flotte syns- og dufteindtryk. På det lokale arkæologiske museum San Miguel de Azapa kan du se kunstgenstande fra Chinchorro-kulturen og lade dig forundre over mumier, der er ældre end dem fra Egypten. Gå mod den sydlige del af byen for at vandre gennem det mere krævende terræn Playa Corazones og udforske hulerne i Anzota. På en valgfri udflugt kan du også få mulighed for at se geoglyffer i Lluta Valley og Lauca-nationalpark.

  Dag 5
  Arica, Chile

  “Det evige forårs by”

 • Dag 6
  Til søs

  Den friske havluft

  14. april 2023

  Når vi sejler længere nordpå mod Peru, bør du fortsætte med at nyde Ekspeditionsteamets foredragsprogram, den sunde og salte havbrise, udsigten ude på dækket og alle de faciliteter, som ekspeditionsskibet har at tilbyde. Disse farvande er også en del af Humboldtstrømmen, en koldtvandsstrøm, der afkøler klimaet i regionen og skaber den klare himmel. Strømmen opretholder også et meget produktivt maritimt økosystem i regionen, hvilket stimulerer væksten af sardiner, ansjoser og makrel i enorme mængder.

  Hvis du kan lide at holde dig aktiv, er der veludstyrede fitnesscentre om bord, både indendørs og udendørs, og begge med fantastisk udsigt. Vi tænker også på vores badeglade gæster, og skibet har en opvarmet infinity-pool, som du kan nyde. Hvis du bliver træt af løbebåndet, skal du tage løbeskoene med ud på den udendørs løbebane. Udsigten og havbrisen vil anspore dig til at løbe et par kilometer mere.

  Dag 6
  Til søs

  Den friske havluft

 • Dag 7
  Paracas, Peru

  Fugle og brandy

  15. april 2023

  Den lille og søvnige ferieby Paracas ligger i en bugt bag en halvø og er omgivet af sukkerbrune klipper og strande. Byen er kendt af de fleste som El Chaco og har mange forskellige restauranter langs en strandpromenade og boulevard, hvor du kan stoppe og få f.eks. jalea, der er en blanding af stegte fisk og skaldyr med salsa criolla og yuca-rod. De peruanske stribefisk, der er kendt som pejerry, er også en lokal specialitet, der bedst skylles ned med et glas pisco – en vindruebaseret brandy, som produceres på mobile destillerier i området. Vær dog forsigtig, for pisco kan godt slå hårdt!

  Overfor havnen i Paracas findes en mystisk, lokal geoglyf af en kandelaber, der muligvis kan dateres tilbage til år 200 før vor tidsregning. Den kan være relateret til de berømte Nazca-linjer, som du kan besøge i Pisco-dalen på en kort køretur sydpå som en del af en udflugt med frivillig deltagelse. Selve Nazca-linjerne kan være ældre end kandelaberen, men nye opdages stadig, hvilket giver grobund for alle mulige teorier om deres oprindelse (måske fra rummet?).

  Du kan også tage på en bådtur til de nærliggende Ballestas-øer, som betragtes som en mindre udgave af Galápagos-øerne. Ballestas har mange vilde dyr, herunder Humboldt-pingviner, skildpadder, peruanske suler, skarver, pelikaner, søløver, delfiner, inka-terner og pukkelhvaler. Paracas-nationalreservatet ligger også i nærheden og dækker en sjælden kombination af ørken og marineøkosystemer. De Mars-agtige gule klitter og røde sandstrande skjuler mere end 100 arkæologiske seværdigheder fra Paracas-kulturen og giver fantastiske muligheder for at se fugle som andeskondoren og den chilenske flamingo.

  Dag 7
  Paracas, Peru

  Fugle og brandy

 • Dag 8
  Callao/Lima, Peru/Quito, Ecuador

  Oppe i højderne

  16. april 2023

  Vi lægger til i Callao og kører den korte afstand til Lima lufthavn for at flyve til Quito, hovedstaden i Ecuador. Efter din ankomst og efter at transporten har bragt dig til dit hotel, har du resten af dagen til at udforske på egen hånd, og middagen serveres på hotellet.

  Quito, som oprindeligt blev bosat af Quitu-stammen i det første årtusind, blev med tiden integreret i Inkariget, før den blev grundlagt igen i 1534 af den spanske erobrer Sebastian de Benalcásar. Gå en tur rundt i byens historiske centrum for at se de pragtfulde restaurerede bygninger og kirker fra kolonitiden, der ligger langs de smalle brostensbelagte gader. Du vil forstå, hvorfor Quitos historiske centrum beskrives som det største mindst ændrede og bedst bevarede historiske område i Amerika. Af disse grunde var byen blandt de første steder, der nogensinde kom på UNESCO's verdensarvsliste i 1978.

  Bliv ikke overrasket, hvis du kommer til at føle dig lidt stakåndet, når du udforsker byen. Quito ligger 2.850 meter over havets overflade og er den næsthøjest beliggende hovedstad i verden efter La Paz i Bolivia, som ligger omkring 650 meter højere.

  Dag 8
  Callao/Lima, Peru/Quito, Ecuador

  Oppe i højderne

 • Dag 9
  Quito, Ecuador

  Udsigten fra midten af verden

  17. april 2023

  Når du har nydt morgenmaden, tager vi på sightseeing-tur i det charmerende kvarter fra kolonitiden. Vi begynder med Plaza San Francisco, vi besøger kirkekoret og franciskanerordenens gårdhaver. Vi går derefter gennem de smukke gader til jesuiterkirken La Compañía med dens imponerende interiør af bladguld

  En tur til Ecuador ville ikke være komplet uden et foto med en fod på den nordlige halvkugle og en anden på den sydlige halvkugle. Vi fortsætter med bus til “Byen midt i verden”, der ligger kun 13,5 km nord for Quito, der står som minde om den geodætiske mission, der etablerede breddegrad 0 i det 18. århundrede. Afhængigt hvor meget tid vi har, vil vi bruge noget tid i området ved den lille landsby. Der vil også være mulighed for at besøge Intiñan-museet, hvor man kan blive klogere på både bæredygtighed og videnskab og få et fascinerende indblik i de gamle kulturers verdenssyn, skikke og traditioner.

  Frokost serveres på El Crater-restaurant med udsigt over Pululahua-vulkanen.

  Du kommer tilbage til hotellet i Quito om eftermiddagen.

  Middagen serveres på hotellet, og aftenen kan du bruge på egen hånd.

  Dag 9
  Quito, Ecuador

  Udsigten fra midten af verden

 • Dag 10
  Quito/Baltra Island/Santa Cruz Island

  Ankomst til Santa Cruz Island

  18. april 2023

  Du starter din dag med morgenmad på hotellet, før vi kører til Quito lufthavn for at flyve til Galápagosøerne (via Guayaquil). Når vi ankommer til Baltras lufthavn, tager vores lokale repræsentant dig hen til Itabaca-kanalen, hvor en lille færge bringer dig til øen Santa Cruz.

  Vi vil rejse gennem et landdistrikternes landbrugsområde omgivet af vilde landskaber og mange forskellige arter af flora og fauna. Hvis du er heldig, kan du få øje på et par af de berømte finker, der inspirerede til Darwins evolutionsteori. Højlandet er et af de bedste steder på øen til at observere kæmpeskildpadderne i deres naturlige habitat. De er lette at få øje på, når de vralter rundt og spiser græs og blade og vælter sig i de små, mudrede vandpytter dannet af regnvand. De yngre har tendens til at være mindre med skinnende rygskjold, mens de større og ældre bærer forvitrede og slidte skjolde som en fremtrædende rustning i et langt liv – over 100 år i den vilde natur. Nyd frokost i højlandet.

  Når du er kommet på plads i dit hotel i byen Puerto Ayora, skal du gå hen til den nærliggende Charles Darwin Research Station. Stationen huser uddannelsesmuseer om både historie og udviklingen af Galápagosøerne og fortæller om de former for beskyttelse, der er givet til denne naturarv. Stedets kæmpeskildpadder kan også observeres her, og stationen er det eneste sted i Galápagos, hvor de fleste af de forskellige arter opholder sig på ét sted.

  Eftermiddagen kan du bruge på egen hånd til at udforske den lille, maleriske Puerto Ayora og dens mange lokale kunst- og håndværksbutikker. Se de farverige vægmalerier i kirkerne rundt om i byen, eller tag en kort gåtur til Tortuga-bugten for at se efter havleguaner, krabber og hvide spidsrevhajer blandt mangroverne. Middagen bliver serveret på hotellets restaurant.

  Dag 10
  Quito/Baltra Island/Santa Cruz Island

  Ankomst til Santa Cruz Island

 • Dag 11-12
  Santa Cruz Island

  Øhop til Galápagosøerne

  19. april 2023 - 20. april 2023

  Efter morgenmaden begynder vi at udforske de øer, der er blevet synonyme med evolutionsteorien, og som hyldes som et naturligt laboratorium for naturlig udvælgelse. Mængden af vilde dyr på øerne er forbløffende og er fuld af endemiske arter og underarter, lige fra det vidunderlige til det underlige og alt imellem. Over to dage besøger du to øer ud af seks mulige, og vi tager til én ø hver dag med båd. Hvilke du vil se, bestemmes af parkmyndighederne, der regulerer og tildeler besøg af besøgende en måned i forvejen.

  Vil det være Bartolomé Island, der er berømt for den dramatiske Pinnacle Rock og den sjældne koloni af Galápagos-pingviner? Eller vil det måske blive North Seymour Island, der er stedet for store bestande af de sjove blåbenede suler, svalehalemåger og storslåede fregatfugle? Santa Fe Island er kendt for at have nogle af de smukkeste bugter i øhavet med strande, der er dækket af dovne søløver. Eller måske kommer du til South Plaza Island, hvor en voksende koloni af jordleguaner strejfer rundt blandt stikkende figenkaktustræer.

  Det er dog helt sikkert, at uanset hvilke to øer du kommer til at sætte foden på og udforske, vil du få lidt af en oplevelse! Du vil komme til at gå på vandreture på land og lære om øernes geologi, menneskelige historie og det usædvanligt forskelligartede dyreliv omkring dig. Efter to dage vil du forstå, hvorfor Darwin var så imponeret over øerne, og hvorfor de inspirerede ham til hans revolutionerende teori.

  Dag 11-12
  Santa Cruz Island

  Øhop til Galápagosøerne

 • Dag 13
  Santa Cruz Island/Baltra Island/Guayaquil

  Tilbage til Ecuadors fastland

  21. april 2023

  Efter morgenmaden på hotellet er det tid til at tage til Baltra-lufthavn for at flyve til Guayaquil og derfra videre hjem.

  Dermed er din ekspedition forbi. Du har rejst helt fra teknologiens vidunder ved Panamakanalen og dens komplekse slusesystem til Galápagosøerne, som var udgangspunktet for Darwins nyskabende biologiske teori om naturlig selektion og som er et fristed for unikt dyreliv, der ikke findes andre steder i verden.

  Dag 13
  Santa Cruz Island/Baltra Island/Guayaquil

  Tilbage til Ecuadors fastland

Afrejser

2023

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
April:
9.

Dette er inkluderet

Inkluderet i din rejse

Landprogram på Galápagosøerne efter krydstogtet

 • Flytur på økonomiklasse Lima til Quito og Quito til Baltra
 • To overnatninger i Quito, inklusive morgenmad og middag
 • Tre overnatninger på hotel på Santa Cruz Island/Galápagos, inklusive helpension
 • Fly på økonomiklasse Baltra til Guayaquil
 • Al transport, alle udflugter og måltider som beskrevet, inklusive engelsktalende guide
 • Adgangsgebyr til Galápagos-nationalpark

Ekspeditionskrydstogt

 • Ekspeditionskrydstogt i en kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer (husets øl og vin, sodavand og mineralvand) i restaurant Aune og Fredheim
  À la carte-restaurant Lindstrøm inkluderet for gæster i suite
 • Gratis te og kaffe
 • Gratis Wi-Fi ombord. Vær opmærksom på, at vi sejler i fjerntliggende områder med begrænset forbindelse. Der er ikke mulighed for at streame.
 • Gratis, genanvendelig vandflaske til brug ved drikkevandshaner ombord
 • Engelsktalende Ekspeditionsteam, som organiserer og ledsager dig i løbet af aktiviteter ombord og på land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter

Aktiviteter ombord

 • Ekspeditionsteamets eksperter holder dybdegående foredrag om en lang række emner
 • Benyt skibets videnskabscenter, som har et omfattende bibliotek og omfattende biologiske og geologiske mikroskoper
 • Videnskabsprogram for civile giver dig mulighed for at hjælpe med faktisk videnskabelig forskning
 • Professionelle fotografer ombord giver de bedste tips og tricks til de bedste billeder af landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, infinity-pool, panoramiske sauna, udendørs og indendørs motionscenter og udendørs løbebane
 • Uformelle sammenkomster med besætningen, som f.eks. daglige opsummeringer og forberedelser til næste dag

Aktiviteter ved landgang

 • Lån af støvler, vandrestokke og alt udstyr til aktiviteter
 • Gratis vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
 • Ekspeditionsfotografer hjælper med dine kameraindstillinger før landgange

Ikke inkluderet

 • Internationale flyafgange
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilvalgsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Aktiviteter i små grupper med vores Ekspeditionsteam - frivillig deltagelse
 • Behandlinger i skibets wellness- og spa-område - tilkøb

Bemærk

 • Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejrforholdene
 • Udflugter og aktiviteter kan ændres
 • Sørg for, at du overholder  alle krav ift. tilmelding og boarding
 • Der forventes ikke drikkepenge
MS Roald Amundsen in Antarktis
Foto: Dan Avila
MS Roald Amundsen
Aune Restaurant, MS Roald Amundsen
Foto: Espen Mills
Dit skib

MS Roald Amundsen

Byggeår 2019
Skibsværft Kleven Yards
Passagerkapacitet 528 (500 i Antarktis)
Brutto last 20.889 T
Længde 140 m
Ræling 23,6 m
Fart 15 knob
MS Roald Amundsen in Antarktis
Foto: Dan Avila

I 2019 tilføjede Hurtigruten et helt nyt skib til sin flåde: MS Roald Amundsen. Det banebrydende fartøj har ny og bæredygtig hybridteknologi, der vil reducere brændstofforbrug og vise verden, at hybrid fremdrift på store skibe er muligt.

Læs mere om MS Roald Amundsen

Science Center
Foto: Agurtxane Concellon
Find priser og ledige pladser

Du synes sikkert også om