Ekspeditionsrejse til inkaernes seværdigheder

Valparaiso, Chile - Callao/Lima, Peru

Spændende eventyr venter! Sejl med Hurtigrutens nyeste explorer-skib, M/S Roald Amundsen, og oplev den perfekte blanding af kultur, kulturarv og rolige havdage, inden vi går i land for at besøge de gamle inkaers berømte ruiner. Udforsk historiske og natur-seværdigheder fra Valparaíso i Chile til Lima i Peru.

  • Lær noget om Sydamerikas gamle civilisationer
  • Oplev fascinerende arkæologiske steder som Nazca-linjernes og Machu Picchu
  • Nyd en kombination af eventyr til lands og til vands
  • Se en blanding af naturlige og kulturelle vidundere, en nationalpark og gamle byer

Oversigt

Nyd den unikke mulighed for at udforske fascinerende arkæologiske steder og forsvundne civilisationers mysterium.

Vi starter i Valparaíso, Chile, og rejser nordpå for at besøge La Serena, der er en af Chiles ældste byer. Her kan du observere himlen gennem et kraftigt teleskop.

I Arcia, Chile, har vi en hel dag med historie, arkæologi og eventyr, herunder den fantastiske Parque Nacional Lauca, der har nogle betagende landskaber med sneklædte vulkaner, glitrende søer og isolerede varme kilder.

 

Mystiske linjer og en fortidig inka-civilisation

Dernæst kan du opleve de mystiske Nazca-linjer. De hører til arkæologiens største gåder på grund af deres mængde, art, størrelse og kontinuitet.

Du går i land i Lima til endnu flere eventyr. Oplev de mest fantastiske inka-konstruktioner som Sacsayhuamán-fæstningen, inkabyen Ollantaytambo og ruinerne af spektakulære Machu Picchu.

Inkluderet i rejsens pris:

• Ekspeditionsrejse med Hurtigruten med valgt kahytskategori og helpension
• En hotelovernatning i Lima og to overnatninger på Hacienda Urubamba - alle inklusive morgenmad - før sejladsen
• Tre retters frokost og middag dagene 1 og 2 og frokostpakke dag 3
• Flyrejser på økonomiklasse Lima - Cusco - Lima
• Al transport og togrejser som beskrevet - inklusive engelsktalende guide
• Entrébetalinger i henhold til programmet
• Vind- og vandafvisende jakke
• Landgange og aktiviteter om bord og på land
• Professionelt, engelsktalende ekspeditionshold, der holder foredrag og følger med på landgange og aktiviteter
• Kaffe og te om bord

Ikke inkluderet:

• Flyrejse og transport
• Rejseforsikring og afbestillingsforsikring
• Bagagehåndtering
• Tilvalgsudflugter
• Drikkepenge

Bemærk venligst:

På denne tur kræves gul feber-vaccine. Vaccinationen skal ske mindst 10 dage før afrejse og vaccinationscertifikat skal medbringes på turen.

Lignende rejser

Rejsen dag for dag

Rejseplanen

På denne ekspedition hersker elementerne, og vejr-og vindforhold bestemmer vores tidsplan. Sikkerhed har højeste prioritet, og kaptajnen lægger den endelige sejlplan undervejs. Derfor er denne rejseplan blot en indikation af, hvad du kan opleve, og hvorfor hver ekspedition med Hurtigruten er unik.

26. marts 2019

Afrejsehavn Valparaíso, Chile
Dag 1

Eventyret starter


Lokalitet: Valparaíso, Chile

Ekspeditionsrejsen starter i den vidunderligt farverige og poetiske by Valparaíso. Besøg byens historiske kvarter, der er på UNESCOs verdensarvliste.

Dag 2

Pisco, solnedgang og teleskoper


Lokalitet: Coquimbo og La Serena

Kystbyen La Serena er hovedstad i Coquimbo i Elqui-provinsen og en af Chiles ældste byer. Byen er fyldt med farverige haver og smukke kirker. På det arkæologiske museum kan du lære noget om diaguita-kulturen, der opstod i denne provins, før inkaerne erobrede området.
Du bør også besøge La Recova, et populært marked, hvor du kan købe kunsthåndværk og typiske produkter fra regionen.
La Serena har også en lang gylden kystlinje, der er perfekt til at nyde solnedgangen.
Besøg landdistrikter og den smukke Elqui-dal for at smage Chiles nationaldrik, pisco, og se, hvor den fremstilles.
Takket være den usædvanligt klare himmel over det nordlige Chile findes her verdens største koncentration af astronomiske observatorier. Omkring La Serena ligger mange internationale institutioners observatorier i hvide, futuristiske kupler, der kommer til syne over dalene på bakketoppene. Tag med på udflugt til regionens første turist-observatorium for at se faciliteterne og observere himlen gennem et teleskop.

Dag 3-4

Mod nord langs Chiles kyst


Lokalitet: Til søs

Når vi sejler mod nord, starter ekspeditionsholdet dets spændende foredragsprogram. Holdets medlemmer er erfarne, moderne opdagelsesrejsende med hvert sit relevante fagområde. De underholder ved at dele deres store viden og interessante historier, og du er velkommen til at deltage i alle foredrag og workshops. Der kan være en chance for at se bag kulisserne og få del i ekspeditionens personaleprogram.
Om bord er også en ekspeditionsfotograf, der kan vise dig det grundlæggende i ekspeditions- fotografering.
M/S Roald Amundsen er et virkelig bemærkelsesværdigt ekspeditionsfartøj. Udnyt skibets faciliteter eller find dit eget perfekte udsigtspunkt mod den endeløse blå horisont.

Dag 5

Eventyr og arkæologi


Lokalitet: Arica

Arica er velsignet med et varmt og solrigt klima året rundt, og vi tilbringer en hel dag her. Historie, arkæologi og eventyr venter på land. Udforsk byen, gå op på klippetoppen El Morro for at få en panoramaudsigt, for at se strandene eller besøge de arkæologiske udgravninger med nogle af verdens ældste kendte mumier i Azapa-dalen.
Du kan også tage med ekspeditionsholdet og besøge den nærliggende Parque Nacional Lauca, der har betagende landskaber - sneklædte vulkaner, glitrende søer og isolerede varme kilder. Fristedet har også smukke bjerglandsbyer og meget dyreliv. Talrige steder og stier i denne region er forbundet med den chilenske Inkasti.

Dag 6

Tid til selvforkælelse


Lokalitet: Til søs

Nyd endnu en dag på havet. Udnyt skibet faciliteter og forkæl dig selv med ægte afslapning. Der er masser af tid til at lære de andre opdagelsesrejsende at kende, og du kan bruge tid på dækket til fuldt ud at nyde oplevelsen af at være på havet.
Der er også et samlingssted, hvor ekspeditionsholdet opsummerer rejsen hidtil og præsenterer planen for de følgende dage.

Dag 7

Nazca-linjerne


Lokalitet: Pisco, Peru

Tidligt om morgenen ankommer vi i Puerto General San Martin, der er porten til de berømte og mystiske Nazca-linjer og geoglyffer. Disse linjer blev skåret i bjergene fra år 500 før vor tidsregning og 1000 år frem.
De hører til arkæologiens største gåder på grund af deres mængde, art, størrelse og kontinuitet. Geoglyfferne er flere kilometer lange og illustrerer levende væsener, stiliserede planter, imaginære væsener og geometriske figurer.
At se dem kræver fugleperspektiv, og en flyvetur er en af dagens mange tilvalgsudflugter. Andre muligheder er bådture til Ballestas-øerne for at se truede Humboldt pingviner, søløver og store flokke havfugle, et besøg i et smukt naturreservat eller at udforske det arkæologiske område i Tambo Colorado.

Dag 8

Den tilfredse falk


Lokalitet: Callao/Lima

Havnebyen Callao ligger lige uden for Lima på en betydningsfuld handelsrute. Her slutter sørejsen - og eventyrerne på land begynder.
Efter at være gået i land bliver du kørt til lufthavnen for at flyve fra Lima til Cusco.
Nyd en frokost, inden vi besøger en af områdets mest fantastiske inka-konstruktioner, Sacsayhuaman-fæstningen (betyder den tilfredse falk). Det blev sagt, at falken bevogtede imperiets hovedstad, og navnet giver også mening, når man ser Cusco i fugleperspektiv fra bakken, hvor fæstningen blev bygget. Opførelsen varede mere end syv årtier og krævede 20.000 mænds arbejde til fundamenter, stenhugning, transport af materialer, udskæring og byggeri.
Fæstningen blev konstrueret helt uden mørtel ligesom mange andre inka-bygninger. Alligevel passer de enorme sten så præcist, at end ikke et tyndt græsstrå kan glide mellem dem. Håndværket er et fantastisk eksempel på inkaernes sofistikerede byggemetoder og arkitektoniske færdigheder.
Om eftermiddagen fortsætter vi til Hacienda Urubamba i "Den hellige Dal" til middag og overnatning.

Dag 9

Inkarigets store seværdigheder


Lokalitet: Ollantaytambo og Machu Picchu

Efter morgenmaden starter endnu en dag med store oplevelser. Først besøger vi Ollantaytambo. Denne inkaby deler navn med den formidable stenstruktur på den massive klippe over Lima.
Fæstningen var dalens vigtigste forsvar mod antis (også kaldet ashaninka og asháninca - et oprindeligt folk i Perus regnskove og i staten Acre i Brasilien), og den var stedet for inkaernes største sejr mod spanierne under erobringskrigene. Den enorme bygning, der er konstrueret af rose-farvet granit, var engang et blomstrende kompleks af bade, templer og kaserner.
Derefter kører vi til den nærliggende togstation og går om bord på det fine Hiram Bingham-tog til Machu Picchu. Undervejs serveres brunch, mens vi nyder den spektakulære udsigt. Vi krydser Urubamba-floden og ser i et virvar af vinstokke og træer på bjergtoppen byen Machu Picchu, der for evigt bevarer hemmeligheden bag dens storhed og fald - for inkaerne efterlod ingen skriftlige optegnelser.
Udforsk byens ruiner, mærk dens puls og forestil dig det liv, som præsterne, håndværkerne og tjenestefolkene levede på dette utrolige sted. Udgravninger på stedet har afsløret skeletter, artefakter og uldtøj, men intet guld.
Den samme præcision af sammensatte sten findes her som på andre inkasteder.
Efter at have udforsket ruinerne kan du nyde te på Machu Picchu Sanctuary Lodge, inden vi fortsætter tilbage til Hacienda Urubamba til endnu en dejlig aften og overnatning.

Dag 10

Inkarigets centrum


Lokalitet: Cusco/Lima

Efter morgenmaden går turen videre til Cusco, der var centrum i Inkariget. Vi ser den pragtfulde barokstils Catedral Basílica de la Virgen de la Asunción (Jomfru Marias himmelfart) - i daglig tale Cusco-katedralen - bygget i midten af 1500-tallet på fundamentet af et inkapalads.
Mange af stenene, der anvendtes til konstruktion blev plyndret fra den nærliggende Sacsayhuaman-fæstning.
Vi fortsætter til Coricancha for at beundre det dejlige dominikanske kloster Santo Domingo, der blev bygget på fundamentet af inkaernes tempel for Solen, det vigtigste tempel i Inkariget.
Den buede, mørtelløse væg i kirkens vestlige ende er et af de største eksisterende eksempler på inkamurværk.
Efter endnu en dag med at udforske kører vi til lufthavnen, hvorfra du flyver til Lima.
Byen har bevaret sin elegance - især i det koloniale centrum. Lima er fyldt med kultur og historie med fremragende museer og smukke spanske kirker i centrum og nogle fornemme palæer i de velhavende forstæder Barranco og Miraflores. Nyd aftenen her og oplev nogle af de udendørs restauranter og det livlige natteliv inden hotelovernatningen.

Dag 11

Flyrejse hjem


Lokalitet: Lima

Nyd morgenmaden på hotellet inden hjemrejsen med fly.

5. april 2019

Lokalitet Lima
Om bord Rejsen dertil

Rejsen dertil

På alle Hurtigrutens rejser kan du forlænge opholdet før eller etter sejladsen. Alle hoteller er valgt specielt for at kunne tilbyde den bedste og mest centrale beliggenhed. Vi hjælper gerne med at bestille flyrejse, transport og hotel. Mandag - Fredag: Kl. 08.00-18.00 Lørdag: Kl. 10.00-14.00. Telefon: 89881205