Ekspeditionsrejse langs Sydamerikas vestkyst til Panamakanalen - Nordgående

Valparaiso, Chile - Puerto Limon, Costa Rica

Når vi sejler langs Sydamerikas vestkyst har du en unik mulighed for at udforske fascinerende forsvundne kulturers arkæologiske steder og mysterier. Se Nazca-linjerne, det gamle Chimu-kongerige, pyramider og helligdomme, nationalparker og eksotisk dyreliv, inden vi sejler gennem Panamakanalen og slutter ekspeditionsrejsen i smukke Costa Rica.

 • Se nogle af Sydamerikas vigtigste og mest fascinerende antikke steder
 • Udforsk inkaernes og andre forsvundne kulturers mysterier
 • Besøg en blanding af spændende byer, nationalparker og smukke øer
 • Sejl gennem Panamakanalen

Oversigt

Inka-riget var det præcolumbianske Amerikas største imperium. Vi sejler langs det gamle riges kyst fra Chile til Costa Rica via Peru og Ecuador. Vi starter i Valparaíso, Chile, og sejler nordpå til naturreservatet Pingüino de Humboldt National Reserve for at se nærmere på pingviner, skildpadder, delfiner, hvaler og fugle.

En af arkæologiens største gåder

Dernæst har du mulighed for at opleve de berømte Nazca-linjer (Líneas de Nazca) på en tilvalgsudflugt. Linjerne har været genstand for mystik i over 80 år. De findes i Peru cirka 450 kilometer sydøst for Lima, nær den moderne by Nasca. I alt er der over 800 lige linjer, 300 geometriske figurer og 70 dyre- og plantearter, også kaldet biomorfer. Nogle af de rette linjer er op til 50 kilometer lange, mens biomorferne er fra 15 til 350 meter lange.

Forsvundne byer og en kæmpefæstning

I Callao og Lima kan du få indsigt i lokal kunst, traditioner og seværdigheder som museet Larco, der er bygget over en præcolumbiansk pyramide fra det 7. århundrede og Huaca Huallamarca, en gammel præ-inka helligdom. Vi besøger det gamle Chimu-kongerige og Amerikas største mudder-murstens-fæstning fra præcolumbiansk tid.

Vi besøger også Ecuadors eneste kystnære nationalpark, og vi tager ind til et lille kystsamfund, der er kendt for fremragende fiskeri i Panama, og vi sejler gennem Panamakanalen.

Den sidste dag bruger vi i Bocas del Toro og havnationalparken Parque Nacional Marino Isla Bastimentos. Her kan du dykke og ro kajak ved mangrover og koralrev og tage en vandretur gennem regnskoven på udkig efter vilde dyr, inden vi slutter ekspeditionsrejsen i smukke Costa Rica. Kombinationen af ekstrem natur, besøg i flere spændende byer, sydamerikansk kultur og fængslende foredrag gør ekspedition til en enestående oplevelse.

 

Inkluderet i rejsens pris:

 • Ekspeditionsrejse med Hurtigruten med valgt kahytskategori og helpension
 • Vind- og vandafvisende jakke
 • Landgange og aktiviteter om bord og på land
 • Professionelt, engelsktalende ekspeditionshold, der holder foredrag og følger med på landgange og aktiviteter
 • Kaffe og te om bord

Ikke inkluderet:

 • Flyrejse og transport
 • Rejseforsikring og afbestillingsforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilvalgsudflugter
 • Drikkepenge

Bemærk venligst:

På denne tur kræves gul feber-vaccine. Vaccinationen skal ske mindst 10 dage før afrejse og vaccinationscertifikat skal medbringes på turen.

Lignende rejser

Rejsen dag for dag

Rejseplanen

På denne ekspedition hersker elementerne, og vejr-og vindforhold bestemmer vores tidsplan. Sikkerhed har højeste prioritet, og kaptajnen lægger den endelige sejlplan undervejs. Derfor er denne rejseplan blot en indikation af, hvad du kan opleve, og hvorfor hver ekspedition med Hurtigruten er unik.

19. Marts 2019

Afrejsehavn Valparaíso, Chile
Dag 1
day16_valparaíso_chile.jpg

Stillehavets juvel


Lokalitet: Valparaíso, Chile

Ekspeditionsrejsen starter i den farverige og poetiske by Valparaíso. En af de bedste måder at se den smukke by på er ved at køre med dens kabel-jernbaner, der findes flere steder på byens skråninger med flot udsigt over bugten. Højt oppe fra skaber byens multi-minimalistiske huse en regnbue af farver og lys. Tag en slentretur i Valparaisos smalle gader, gå på byens endeløse trapper og opdag noget nyt på hver tur - en smuk bygning, et bemærkelsesværdigt kunstgalleri eller nogle gastronomiske "fund". Glem ikke at udforske havne- og fiskeri-kajerne, hvor du får en reel fornemmelse af Chiles usædvanlige sømandsliv. Køb eller prøv friskfangede fisk og skaldyr på markedet og nyd fiskernes drilleri. Besøg også det UNESCO-historiske kvarter, før du går om bord på M/S Fram.

Dag 2
day15_isla_chanaral_shutterstock_223714084.jpg

Humboldt-pingvinernes hjem


Lokalitet: Isla Chañaral

Vi sejler nordpå og ankommer til Isla Chañaral, der sammen med Isla Choros og Isla Damas udgør naturreservatet Pingüino de Humboldt National Reserve. Der er en imponerende vifte af fauna på øerne, men deres mest berømte indbyggere er humboldtpingvinerne, der trives og yngler her. Der er også vigtige kolonier af søløver, hav-oddere, magellan-pingviner og øresvin (Flipper-delfiner), der ofte ses omkring Isla Chañaral. I sommersæsonen ses af og til havskildpadder, delfiner, hvaler, albatrosser og skarver. Der er en bred vifte af fugle - blandt andre peruvianske alkestormfugle, rødbenede skarver og peruskarver, der alle er fredede arter.

Dag 3-5
day12-14_at_sea_shutterstock_72631999.jpg

Foredrag til søs


Lokalitet: Til søs

Lær noget om Sydamerikas historie, gamle civilisationer og kulturer. Inka- civilisationens blomstring i Peru startede omkring år 1400 før vor tidsregnng. Inkariget strakte sg 4000 kilometer fra Ecuador til det sydlige Chile og var det største imperium nogensinde i Amerika og det største i verden på det tidspunkt, inden de spanske erobreres ødelæggelser i 1532. Uforfærdede af det ofte barske Andes-miljø erobrede inkaerne stammer og opdyrkede både sletter, bjerge, ørkener og tropisk jungle. Inkaerne var berømte for deres unikke kunst og arkitektur, og de konstruerede fint byggede og imponerende bygninger, hvor de havde erobret byer og arealer, og deres spektakulære tilpasning af naturlandskaber med terrasser, brede veje og bosættelser på bjergtoppe fortsætter med at imponere nutidens besøgende. I disse dage på havet kan du lære endnu mere om inkaerne og andre gamle kulturer og deres fascinerende liv fra foredragene om bord.

Dag 6
day11_san_martin_peru_shutterstock_127750193.jpg

Nazca-linjerne - et arkæologisk mysterium


Lokalitet: San Martin, Peru

Havnebyen Puerto General San Martin er porten til de berømte og mystiske Nazca-linjer og geoglyffer. Disse linjer blev skåret i bjergene fra år 500 før vor tidsregning og 1000 år frem. De blev først almindeligt kendt i 1930'erne, da de blev opdaget fra fly, da der blev søgt efter vand. Der er to slags figurer: biomorfer og geoglyffer. Biomorferne er cirka 70 dyre- og plantefigurer, der omfatter en edderkop, kolibri, abe og en 3350 meter høj pelikan. Geoglyfferne er geometriske former, der omfatter enorme lige linjer, trekanter, spiraler, cirkler og trapezer. Den længste lige linje strækker sig 15 kilometer over sletten. De mystiske linjer bør ses fra luften, så tag med på en tilvalgsudflugt for at se, hvor imponerende og mystiske disse linjer er.

Dag 7
day10_callaolima_shutterstock_135292439.jpg

UNESCO-beskyttet sted og fortidshistorie


Lokalitet: Callao/Lima

Callao ligger lige uden Lima på en betydningsfuld handelsrute. Her er charmerende palæer med smukke balkoner, museer, kirker og Kong Felipes fæstning. Limas historie er ældre end kolonitiden. I nord besøger vi byen Caral, der betragtes som Amerikas mest antikke by, og mod syd findes det arkæologiske kompleks Pachacamac. I Lima etablerede spanske conquistadorer Vicekongedømmet Peru i 1542 og begyndte at bygge markante kirker, klostre, palæer og balkoner i byen. Moderniteten forvandlede ikke det historiske centrum, der er anerkendt som Verdensarv. Tag med på en af Hurtigrutens udflugter for at se museer med store kunstværker, arkæologiske udgravninger, strande og strandpromenaden og oplev den udsøgte gastronomi, der gør Perus hovedstad unik.

Dag 8
day09_at_sea_shutterstock_292448078.jpg

Få indsigt ude på havet


Lokalitet: Til søs

Brug nogen tid på dækket, mens vi sejler længere mod nord langs Perus Stillehavskyst. Indånd den friske havluft og hold udkig efter dyreliv. Følg ekspeditionsholdets foredrag om interessante emner for at lære mere om Sydamerikas vestkyst, dens natur, historie og geografi. Oceanografi, klimaændringer og miljø er også hyppige foredragsemner.

Dag 9
day08_salaverry_shutterstock_401843140.jpg

Udforsk et fortidigt kongerige, Soltemplet og Månetemplet


Lokalitet: Salaverry

Den lille havn Salaverry er udgangspunkt for en udflugt til det gamle Chimu- kongerige (700-1400 år før vor tidsregning). Chimuerne anlagde deres hovedstad Moche-flodens bred og kaldte den Chan Chan (sol-sol). Den er 25 kvadratkilometer stor og blev bygget af ler, mudder, sten, strå og sukkerrør. Her byggeddes Amerikas største fæstning af mudder-mursten i tiden før spanierne ankom. Det er et bemærkelsesværdigt sted, der kom på UNESCOs verdensarvliste i 1986. Vi besøger også Trujillo - en by, der har bevaret meget af sin koloniale charme og har Andesbjergene som en fantastisk grøn og brun kulisse. Der er også en udflugt til Moches vigtigste religiøse center, der blev bygget i det 5. århundrede f.v.t. Her kan vi beundre Soltemplet, verdens største murstenskonstruktion, og Månetemplet, der er dækket af smukke Moche-dekorationer.

Dag 10
day07_at_sea_solnedgang_skib.jpg

Kurs mod nord


Lokalitet: Til søs

Mens vi sejler videre nordpå mod Ecuador, kan du slappe af på det åbne dæk eller få mere indsigt ved at overvære foredrag. I løbet af dagen kan der også være andre arrangementer med ekspeditionsholdet eller foto-workshops.

Dag 11
day06_isla del la plata_bluefooted_boobie_shutterstock_99022655_justert.jpg

Farverige fugle og fisk på Sølvøen


Lokalitet: Isla de la Plata

Isla de la Plata er en del af Parque Nacional Machalilla, der er Ecuadors eneste kystnære nationalpark. Øen er kendt som Ecuadors andet Galapagos på grund af sin overflod af havfugleliv. Isla de la Plata betyder Sølvøen, og den er hjemsted for blåfodede suler, rugende galapagosalbatrosser og fregatfugle blandt andre. Øen er fantastisk til vandreture og har masser af fugletursstier. Man kan også udforske det farverige liv under vandoverfladen ved at snorkle blandt store stimer fisk eller tage en forfriskende dukkert i det blå ocean.

Dag 12
day05_at sea_img_8178.jpg

Vi krydser Ækvator


Lokalitet: Til søs

Efter dagene på havet har du sikkert fundet en perfekt måde at tilbringe tiden på. Find tid til at læse en bog, sortér dine billeder eller bare slap af på dækket. Vi krydser Ækvator og holder Ækvator-dåb.

Dag 13
day04_puerto_pina_adobestock_73392570.jpg

Dybhavsfiskeres paradis


Lokalitet: Puerto Piña

Puerto Piña er et lille kystsamfund nær grænsen til Colombia. Det er i høj grad befolket af mennesker af afrikansk herkomst og oprindelige embera-folk. Piña-bugten er Panamas mest utrolige fiskested. Flere end 200 verdensrekorder i havfiskeri er sat her, flere end noget andet sted på jorden. Området er også naturligt smukt med fascinerende kultur, så selv ikke-fiskere synes, det er et behageligt sted at besøge. Mangfoldigheden af ??arter i området er forbløffende. Der er hanefisk, sværdfisk, næbfisk, tun, dorado (guldmakrel), snapper, snook, wahoo, barracuda og blå, sort og stribet marlin. De fleste optegnelser her er om marlin og stillehavs-sejlfisk. Andre havdyr i Piña-bugten omfatter delfiner, hajer, rokker og pukkelhvaler. Panamas regering beskytter bugten og tillader ikke kommercielt fiskeri. På den lille, hvide sandstrand, Playa Blanca, kan man slappe af og solbade. Ud for kysten er koralrev, der er godt til snorkling eller kajakroning, og stierne i junglen er fantastiske til vandreture.

Dag 14
day03_panama canal_shutterstock_38608585.jpg

Forbindelsen mellem to have


Lokalitet: Panamakanalen

Vi sejler ind i Panamakanalen tæt på Balboa. Oplev spændingen ved at sejle igennem kanalen og oplev slusesystemet på første hånd, når M/S Fram løftes 26 meter over havoverfladen fra én vandmasse til den næste. Panamakanalen er et af de største og mest vanskelige tekniske projekter, der nogensinde er gennemført. Kanalen fik enorm betydning for skibsfarten mellem Stillehavet og Atlanterhavet som erstatning den lange og forræderiske rute via Drake-passagen og Kap Horn.

Dag 15
day02_bocal del toro_bocas-del-toro_shutterstock_177669956.jpg

UNESCO-fredet sted og biosfære-reservat


Lokalitet: Bocas del Toro

Bocas del Toro (tyrens mund), er et uberørt område. Parque Internacional La Amistad og Isla Bastimentos er Panama første havnationalpark og biosfære-reservat - og de er på UNESCOs verdensarvliste. Bocas del Toro består af ni øer og hundredvis af mindre holme. Besøg både byen Bocas med farverige caribisk stemning og atmosfære og Bastemintos-nationalparken. Du kan snorkle, dykke og ro kajak ved mangrover og koralrev eller vandre gennem regnskoven for at se vilde dyr.

Dag 16
day01_puerto limon_rica_manzanillo_shutterstock_294077225.jpg

Den rene livsstils hjemby


Lokalitet: Puerto Limón

Puerto Limón i Costa Rica er en tiltrækkende destination for eventyrlystne opdagelsesrejsende. Selve byen har fascinerende arkitektur og farverige udendørs markeder. På byens største marked kan man købe alt fra udskårne træting til traditionelle souvenirs. Cashewnødder betyder meget i byen, så sørg for at smage cashew-vinen, der er en specialitet her. Byen er temmelig afslappet i løbet af dagen, men om aftenen er Limon meget livlig. Nattelivsfaciliteter med barer og restauranter findes over hele byen. Ekspeditionsrejsen slutter her i Limon. Du kan blive her og nyde Costa Rica eller flyve hjem.

03. April 2019

Lokalitet Puerto Limón
Om bord Oplevelser Forlæng ferien

Rejsen dertil

På alle Hurtigrutens rejser kan du forlænge opholdet før eller etter sejladsen. Alle hoteller er valgt specielt for at kunne tilbyde den bedste og mest centrale beliggenhed. Vi hjælper gerne med at bestille flyrejse, transport og hotel. Mandag - Fredag: Kl. 08.00-18.00 Lørdag: Kl. 10.00-14.00. Telefon: 89881205