Ecuador, Peru og Chile - Inkarigets højdepunkter og Galápagos-øerne (MS Roald Amundsen)

Spændende eventyr venter! Sejl med på Hurtigrutens nyeste explorerskib, M/S Roald Amundsen, og oplev den perfekte blanding af gammel kultur, naturvidundere og rolige, tropiske dage på havet. Fra Quito tager vi videre til Galápagosøerne og derefter til Peru, inden rejsen slutter i Valparaíso, Chile.

 • Besøg de historiske centre i Quito og Lima, der begge er på UNESCOs verdensarvsliste
 • Oplev de vidunderlige Galápagosøer, hvor Darwins skabte sin evolutionsteori
 • Oplev fascinerende arkæologiske steder som Nazca-linjerne
 • Udforsk natur- og kulturvidundere, en nationalpark og gamle byer
Rejsen dag for dag

Rejseplanen

På denne ekspedition hersker elementerne, og vejr- og vindforhold bestemmer vores rejseplan. Sikkerhed har højeste prioritet, og kaptajnen lægger den endelige rejseplan undervejs. Derfor er denne rejseplan blot en indikation af, hvad du kan opleve, og hvorfor hver ekspedition med Hurtigruten er unik.

Udrejse 13. oktober 2019

Afrejsehavn Quito
Oversigt

Et meget bemærkelsesværdigt sted

Efter en dag i Quito flyver vi til en af verdens mest bemærkelsesværdige destinationer: Galápagosøerne, der ligger omkring 965 km vest for fastlandet Ecuador og er hjemsted for et forbløffende antal dyrearter - nok til at inspirere Darwin til sin evolutionsteori, der ændrede verden - og til at være en uimodståelig destination for eventyrere og naturelskere.

På sporet af Nazca-linjerne

Vi fortsætter til Peru, hvor vi kan opleve de mystiske Nazca-linjer - der hører til arkæologiens største gåder på grund af deres mængde, natur, størrelse og kontinuitet.

Tørre Arcia og vulkansk terræn

Vi sejler derefter til Arcia, Chile, til en hel dag med historie, arkæologi og eventyr, herunder den fantastiske Parque Nacional Lauca med betagende landskaber - snedækkede vulkaner, boblende søer og isolerede varme kilder.

Himmelsk perspektiv

Vi besøger La Serena, en af Chiles ældste byer.

Poetiske Valparaíso

Ekspeditionen slutter i den farverige havneby Valparaíso.

Dag 1
5642539956_e2f6263d92_o©Jaime-Golombek-CC-BY-2_0.jpg

Fortidshistorie og UNESCO-verdensarv

Quito

Individuel ankomst til Ecuadors hovedstad, Quito.

Byens nænsomme bevarelse af sin kulturelt forskelligartede fortid fik UNESCO til at erklære Quito som det første af sine verdensarvssteder allerede i 1978. Quito ligger smukt i en Andesdal i 2.850 meters højde og er den hovedstad, der ligger næsthøjest verden. Tag en tur rundt i den smukke by inden overnatning på hotel.

Dag 2
36218153894_37b7e9ba58_o©mike-CC-BY-2_0.jpg

Udforsk Quito og omegn

Quito

Efter morgenmaden kører vi mod nord til Ækvator og besøger Museo Inti Ñan, og tager derefter med svævebane op til en spektakulær og let tilgængelig udsigt over byen. Turen varer kun 10 minutter, men går op til 4.050 meters højde til en fantastisk udsigt over Quito, de omgivende dale og sneklædte vulkaner. Der tilbydes kaffe, snacks og ilt, (hvis man har åndenød). Medbring en sweater eller en let jakke - det kan være køligt deroppe!Tag tilbage til byen for at nyde frokost i Quitos charmerende koloniale kvarter.Eftermiddagens sightseeing er et godt eksempel på, hvorfor Ecuadors hovedstad fik æren af at blive UNESCOs første verdensarvssted. Der er middag på hotellet inden overnatning.

Dag 3
9326317833_27eacdc3d7_o©Paul-Krawczuk-CC-BY-2_0.jpg
16221202292_081c5df1e3_o©Simon-Matzinger-CC-BY-2_0.jpg
4806866686_a054a53f25_o_Puerto-Ayora©Vince-Smith-CC-BY-2_0-.jpg
Foto: Vince Smith Foto
Højdepunkt

Galápagos-øerne

Quito / Isla Baltra / Isla Santa Cruz

Efter morgenmad på hotellet kører vi til Quito Lufthavn for (via Guayaquil) at flyve til Galápagosøerne, der officielt hedder Archipiélago de Colóner og består af 19 øer. I Baltras lufthavn møder vi en lokal guide og tager en bus den korte vej til Itabaca-kanalen, der adskiller øerne Baltra og Santa Cruz. Her tager vi en lille færge, der krydser kanalens azurblå vand til Santa Cruz på fem minutter. På Santa Cruz kører vi gennem et landbrugsområde, der er omgivet af vilde landskaber og mange arter af flora og fauna. Vi ser måske finker, der er berømte for at være grundlaget for Darwins evolutionsteori.

Se de berømte Galápagos-landskildpadder i deres naturlige miljø og lær, hvordan folk hjælper med at beskytte de specielle skabninger og deres levesteder. Skildpadder i alle aldre og størrelser samles her: Små unge med skinnende rygskjolde og ældre individer med forvitrede og slidte skjolde.

Frokost serveres i højlandet. De velkendte lavatunneller er en anden fantastisk oplevelse. Formet af lavastrømme fra vulkanerne spænder de fra højlandet ned til havet. Tag med på en fantastisk halv times vandretur gennem en af ​​tunnellerne ind til, hvor den bliver for smal at passere. En naturforsker fortæller detaljeret historien om de fascinerende tunnelers oprindelse. Bagefter fortsætter vi til hotellet i Puerto Ayora. Efter indkvartering går vi til den nærliggende Charles Darwin Research Station, der har undervisningsmuseer om både Galápagosøernes historie og udvikling og beskyttelse af deres naturarv. Gigantiske landskildpadder kan også observeres. Der findes mange skildpaddearter på Galápagos, og øerne er det eneste sted, de fleste arter opholder sig på samme sted. Eftermiddagen er til fri disposition til at udforske den lille, men maleriske Puerto Ayora og dens mange butikker med lokal kunst og håndværk. Senere spiser vi middag i hotellets hyggelige restaurant.

Dag 4-5
1225223541_cd8074ac0c_o©putneymark-CC-BY-2_0.jpg

Galápagos øhop

Galápagos-øerne

Vi har to hele dage til at besøge én af de nærliggende, ubeboede øer med båd. Der kan kun besøges én ø pr. dag. Øerne er Isla Bartolomé, der er kendt for Pinnacle Rock og Galápagos-pingviner, Isla Plaza Sur, der er hjemsted for en koloni jord-leguaner, Isla Santa Fe, der har øens smukkeste bugter og eller Isla Seymour Norte, der betragtes som hele øhavets mikrokosmos. Vores besøg reguleres af Parque Nacional Galápagos, og vi får tilladelse 30 dage før besøget. Uanset, hvilke øer vi besøger, serveres frokost om bord på skibet i løbet af turen. Senere har vi middag og overnatning på hotellet.

Dag 6
16535950614_a0e145ca3c_o©descubriendoelmundo-CC-BY-2_0.jpg

Fra Galápagos til Lima

Isla Island / Lima

Efter morgenmaden kører vi Baltra Lufthavn for at flyve til fastlandet. Undervejs til lufthavnen stopper vi ved Los Gemelos (Tvillingerne) - to imponerende vulkanske fordybninger i højlandet på Isla Santa Cruz. En frokostmappe udleveres undervejs på flyvningerne fra Isla Baltra Island til Lima (via Guayaquil). I lufthavnen i Lima møder vi en lokal repræsentant, der kører os til et hotel i byen til middag og overnatning.

Dag 7
day04_cusco-lima_1200x600_Church-of-Santo-Domingo_shutterstock_1572171321200x600_Church-of-Santo-Domingo_shutterstock_157217132.jpg

Lima - på UNESCOs verdensarvliste

Callao

Efter morgenmaden forlades hotellet, og vi tager en halvdags busrundtur i Lima, inden vi kører til skibet.

Vi besøger blandt andet byens historiske centrum, der er på UNESCOs verdensarvliste. Turens seværdigheder inkluderer Casa Aliaga, et næsten 500 år gammelt palæ, der blev bygget for en af Pizarros løjtnanter, og Basílica y convento de Santo Domingo, den bedst bevarede koloniale bygning i hele Lima. Turen slutter i Callao, hvor M/S Roald Amundsen ligger klar til at fortsætte ekspeditionen til søs.

Dag 8
Nazca_lines_Peru_shutterstock_211638601.jpg

Nazca-linjerne

Pisco, Peru

Tidligt om morgenen ankommer vi i Puerto General San Martin. Havnebyen ligger ved den stille kolonitidsby Pisco og dens frugtbare kystdale med de berømte og mystiske Nazcalinjer og geoglyffer. Linjerne blev skåret i bjergene fra år 500 før vor tidsregning og 1000 år frem. De blev først almindeligt kendt i 1930'erne, da de blev opdaget fra fly, da der blev søgt efter vand. Linjerne hører til arkæologiens største gåder på grund af deres mængde, natur, størrelse og kontinuitet. Geoglyfferne er flere kilometer lange og illustrerer levende væsener, stiliserede planter, imaginære væsener og geometriske figurer. Der er to slags figurer: biomorfer og geoglyffer. Biomorferne er cirka 70 dyre- og plantefigurer, der omfatter en edderkop, kolibri, abe og en 285 meter lang pelikan.

Geoglyfferne er geometriske former, der omfatter enorme lige linjer, trekanter, spiraler, cirkler og trapezer. Den længste lige linje strækker sig 15 kilometer over sletten. At se figurerne kræver fugleperspektiv og en smuk flyvetur er en af udflugtsmulighederne. Andre muligheder er bådture til Ballestasøerne for at se truede humboldt-pingviner, søløver og store flokke havfugle, besøge et smukt naturreservat eller udforske det arkæologiske område Tambo Colorado.

Dag 9
1200x600_FN_RA_science-center.jpg

Mod syd langs Chiles kyst

Til søs

Mens vi sejler sydpå, starter ekspeditionsteamet sit interessante foredragsprogram. Teammedlemmerne er erfarne, moderne opdagelsesrejsende med hver sit relevante ekspertiseområde. De deler deres dybdegående viden og interessante historier i foredrag og på workshops. Det kan være muligt at se bag kulisserne sammen med ekspeditionsfolkene. Skibet har også en ekspeditionsfotograf, der kan forklare det grundlæggende i ekspeditionsfotografering. Udnyt skibets faciliteter eller find et perfekt sted at nyde udsigten mod den blå horisont. 

Dag 10
Arica_Chile_shutterstock_228810166.jpg

Eventyr og arkæologi

Arica

Arica er velsignet med et varmt og solrigt klima året rundt, og vi tilbringer en hel dag her. Historie, arkæologi og eventyr venter på land. Udforsk byen, gå op på klippetoppen El Morro for at få en panoramaudsigt, for at se strandene eller besøge de arkæologiske udgravninger med nogle af verdens ældste kendte mumier i Azapa-dalen. Du kan også tage med ekspeditionsholdet og besøge den nærliggende Parque Nacional Lauca, der har betagende landskaber - sneklædte vulkaner, glitrende søer og isolerede varme kilder. Fristedet har også smukke bjerglandsbyer og meget dyreliv. Talrige steder og stier i denne region er forbundet med den chilenske Inkasti.

Dag 11-12
At_sea_reading_book_shutterstock_292448078.jpg

Tid til selvforkælelse

Til søs

Nyd endnu en dag på havet. Udnyt skibets faciliteter og forkæl dig selv med ren afslapning. Der er masser af tid til at lære de andre opdagelsesrejsende at kende, og du kan bruge tid på dækket til fuldt ud at nyde oplevelsen af at være på havet. Der er også et samlingssted, hvor ekspeditionsholdet opsummerer rejsen hidtil og præsenterer planen for de følgende dage.

Dag 13
1200x600_La_Serena_Chile_shutterstock_346576271.jpg

Pisco, Solnedgang og Teleskoper

Coquimbo og La Serena

Kystbyen La Serena er hovedstad i Coquimbo i Elqui-provinsen og en af ​Chiles ældste byer. Byen er fyldt med farverige parker og smukke kirker. På det arkæologiske museum kan du lære noget om diaguita-kulturen, der opstod i denne provins, før inkaerne erobrede området. Du bør også besøge La Recova, et populært marked, hvor du kan købe kunsthåndværk og typiske produkter fra regionen. La Serena har også en lang, gylden kystlinje, der er perfekt til at nyde solnedgangen. Besøg landdistrikter og den smukke Elqui-dal for at smage Chiles nationaldrik, pisco, og se, hvor den fremstilles. Takket være den usædvanligt klare himmel over det nordlige Chile findes her verdens største koncentration af astronomiske observatorier. Omkring La Serena ligger mange internationale institutioners observatorier i hvide, futuristiske kupler, der kommer til syne over dalene på bakketoppene.

Dag 14
day16_valparaíso_chile.jpg

Poetisk og farverig by

Valparaíso, Chile

Ekspeditionsrejsen slutter i den vidunderligt farverige og poetiske by Valparaíso. Efter at være gået i land fra M/S Roald Amundsen kan man besøge byens historiske kvarter, der er på UNESCOs verdensarvliste.

Ankomst 26. oktober 2019

Lokalitet Valparaíso, Chile
Oversikt

Rejsens pris inkluderer: 

 • Ekspeditionsrejse med Hurtigruten i kahytskategori efter eget valg og helpension
 • To overnatninger i Quito inden sejladsen - inklusive morgenmad og middag dag 2
 • Tre overnatninger med helpension på Red Mangrove Hotel på Isla Santa Cruz / Galápagos
 • En overnatning og halvpension i Lima
 • Flyrejse på økonomiklasse fra Quito til Isla Baltra og fra Isla Baltra til Lima (via Guayaquil)
 • Al transport, udflugter og måltiden som beskrevet - inklusive engelsktalende guide
 • Entrébillet til Parque Nacional Galápagos
 • Vind- og vandafvisende jakke
 • Landgange og aktiviteter om bord og på land
 • Professionelt, engelsktalende ekspeditionsteam, der holder foredrag og følger med på landgange og aktiviteter
 • Kaffe og te om bord

Ikke inkluderet:

 • Flyrejser, der ikke er nævnt ovenfor
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilvalgsudflugter
 • Drikkepenge

Bemærk venligst:

På denne tur adbefales gul feber-vaccine. Vaccinationen skal ske mindst 10 dage før afrejse og vaccinationscertifikat skal medbringes på turen.

Om bord Oplevelser Forlæng ferien

Kontakt os

På alle Hurtigrutens rejser kan du forlænge opholdet før eller etter sejladsen. Alle hoteller er valgt specielt for at kunne tilbyde den bedste og mest centrale beliggenhed. Vi hjælper gerne med at bestille flyrejse, transport og hotel.

Land adventures: oplevelser før og efter

På mange af vores destinationer tilbyder vi spændende og unikke oplevelser og ture før og efter rejsen, der transport, hotelophold og god mad er inkluderet. Kontakt kundeservice for at tilføje land adventures før eller efter sørejsen.