Andeskysten - Ekspedition fra jungle til ørken

Ekspeditionsrejsen begynder i den frodige regnskov i Costa Rica, inden vi sejler sydpå til Bocos del Toro for måske at snorkle i det klare, blå vand. Senere nyder vi turen gennem den ikoniske Panamákanal og udforsker derefter dyrelivet på Isla de la Plata. I Peru besøger vi fantastiske steder i antikke civilisationer, inden vi oplever Limas koloniale skønhed, udforsker de mystiske nazcalinjer og slutter rejsen i farverige Valparaíso.

 • Nyd smukke Costa Rica
 • Udforsk nogle af Sydamerikas vigtigste arkæologiske steder
 • Oplev en tur gennem Panamákanalen
 • Besøg en blanding af spændende og farverige byer
Rejsen dag for dag

Rejseplanen

På denne ekspedition hersker elementerne, og vejr-og vindforhold bestemmer vores rejseplan. Sikkerhed har højeste prioritet, og kaptajnen lægger den endelige sejlplan undervejs. Derfor er denne rejseplan blot en indikation af, hvad du kan opleve, og hvorfor hver ekspedition med Hurtigruten er unik.

Udrejse 15. oktober 2019

Afrejsehavn San José
Oversigt

Ekspeditionsrejsen starter i frodige Costa Rica, som måske er det lykkeligste sted på Jorden og hjemsted for flere end 50 kolibriarter.

Strandparadis

Første stop i Panamá er ved sandstrandene på de caribiske øer Bocas del Toro. Slap af på de smukke strande eller undersøge de storslåede koralrev.

Vidunderligt ingeniørarbejde

Efter et kort ophold ved Colón, bør du være på dækket, når M/S Fram manøvrerer gennem en række sluser og kunstige kanaler, der udgør den fantastiske Panamákanal. Derefter videre til Puerto Piña, hvor vi kan se hvaler. Nyd ekspeditionsteamets foredragsprogram, mens vi er til søs, og gå derefter med i land på Isla de la Plata, der er kendt som "Ecuadors andet Galapagos" på grund af den overflod af dyr, der findes her. Tag en vandretur på en natursti eller tag ned på en sandstrand. Hold hele tiden udkig efter blåfodede suler, albatrosser og mange andre fuglearter.

Fortidigt kongerige

I Salaverry besøger vi ruinerne af det antikke Chimú-rige, der har Amerikas største murstens-fæstningsanlæg fra førcolumbiansk tid. Derefter sejler vi til Perus hovedstad, Lima, og ser dens udsmykkede koloniale arkitektur.

Mystiske streger

Fra San Martin kan du udforske de smukke og mystiske geoglyffer, der kaldes Nazca-linjerne. Den største af figurerne er over 285 meter lang og ses bedst fra oven. Rejsen slutter i den poetisk dejlige by Valparaíso. Nyd en tur med en af de kabeltrukne skinnebaner for at få en panoramaudsigt over bugten og byens farverige huse. Rejsen tilbyder uforglemmelige oplevelser med vild natur, fascinerende byer, levende sydamerikansk kultur og fængslende foredrag

Dag 1
San José©shutterstock_268945685_1200x600.jpg

Costa Ricas hovedstad

San José

Den moderne, travle by San José har en levende kunstscene og en smuk, europæisk-inspireret arkitektur. Besøg de fine museer af guld og jade.

Dag 2
Puerto Limon, Costa Rica_©Simon Dannhauer - Shutterstock_Day 16.png
Foto: Simon Dannhauer Foto

Ombordstigning og afrejse

Puerto Limón

Efter morgenmaden er der transport til skibet i Puerto Limón. På vejen kan du nyde Tortuguero-kanalerne på en eventyrlig tur.

Vores sejladsen begynder i Puerto Limón, der blev grundlagt i 1502, da Christopher Columbus gik i land her, mens han udforskede den nye verden.

Dag 3

Betagende dyreliv

Bocas del Toro

Bocas del Toro er en øgruppe med ni øer, 52 holme og tusindvis af bugter - et farverigt område, der er fyldt med bjælkehuse i caribisk stil.

Området har steder, der er på UNESCOs verdensarvliste, og her ligger Panamás første havnationalpark.

Bocas del Toro er et af Jordens biologisk mest mangfoldige steder og kaldes Caribiens Galapagos. 

Dag 4
Panama Canal_©Mark52 - Shutterstock_Day 14.png
Foto: Mark52 / Shutterstock Foto

Forbindelsen mellem to have

Panamákanalen

Vi sejler ind i Panamákanalen, hvor du kan nyde spændingen ved at sejle igennem kanalen og opleve slusesystemet på første hånd, når M/S Fram løftes 26 meter over havoverfladen fra én vandmasse til den næste. 

Dag 5

Havets rigdomme

Puerto Piña

Puerto Pina er en lille by ved siden af Bahía Piña, en smal bugt, der besøges af pukkelhvaler, øresvin- delfiner, hajer og rokker.

Området tiltrækker dybhavsfiskere fra hele verden, fordi mange fiskeri-verdensrekorder er sat i farvandene her. Nyd at gå ture på junglestier, ro i kajak eller slappe af på stranden og svømme. 

Dag 6

Foredrag og afslapning

Til søs

Nyd en afslappende dag til søs. Skibets erfarne foredragsholdere deler deres viden i fascinerende foredrag, og du kan bruge tid på dækket og slappe helt af.

Dag 7

Det andet Galapagos

Isla de la Plata

Isla de la Plata er en del af Parque Nacional Machalilla, der er Ecuadors eneste kystnære nationalpark.

Øen er kendt som Ecuadors andet Galapagos på grund af sin overflod af havfugleliv. Isla de la Plata betyder Sølvøen, og den er hjemsted for blåfodede suler, rugende galapagosalbatrosser og fregatfugle blandt andre. Øen er fantastisk til vandreture og har masser af fugletursstier.

Man kan også udforske det farverige liv under vandoverfladen ved at snorkle blandt store stimer fisk eller tage en forfriskende dukkert i det blå ocean.

Dag 8
On-board-ipad-sorting-pics_shutterstock_372864868.jpg

Bedre billeder

Til søs

Skibets ekspeditionsteam fortsætter foredragsrækken for at dele viden og erfaring og for at opsummere oplevelserne rejsen indtil nu. Der fortælles også om planerne for de kommende, spændende dage.

Skibets ekspeditionsfotograf er til rådighed med hjælp og gode råd om det grundlæggende i ekspeditionsfotografering.

Peru_Chan-chan_inca_shutterstock_401843140.jpg

Solens og månens templer

Salaverry

Den lille havn Salaverry er udgangspunkt for en udflugt til det antikke Chimú-kongerige (der eksisterede fra cirka år 700 til cirka 1400), og grundlagde hovedstaden Chan Chan (Sol Sol) på Moche-flodens bredder.

Chan Chan dækker et areal på 20 kvadratkilometer og blev bygget ved hjælp af ler, mudder, småsten, strå og sukkerrør. Det betragtes som Amerikas største murstens-fæstningsværk fra perioden før spanierne - et bemærkelsesværdigt stykke arkitektur, der er på UNESCOs verdensarvliste.

Dag 10

Frisk, salt luft

Til søs

Mens vi sejler til Lima, kan du nyde foredragsprogrammet og den salte, friske luft og alle skibets rekreative faciliteter.

Dag 11
Church_Lima_Peru_shutterstock_168392744.jpg

Verdensarv og fortidshistorie

Lima

Den historiske peruvianske hovedstad blev oprettet af spanske erobrere i 1542 med den tids store kirker, klostre og palæer. Nu er Limas historiske centrum anerkendt som et verdensarvssted.

Tag med på en udflugt for at opleve byens kunstmuseer, arkæologiske seværdigheder, strande og strandpromenade og nyd det udsøgte køkken, der giver Perus hovedstad sin unikke personlighed.

Dag 12
Nazca_lines_Peru_shutterstock_211638601.jpg

De mystiske Nazcalinjer

Puerto General San Martin

Puerto General San Martin er porten til de berømte og mystiske Nazca-linjer og geoglyffer.

Disse linjer blev skåret i bjergene fra år 500 før vor tidsregning og 1000 år frem. De hører til arkæologiens største gåder på grund af deres mængde, art, størrelse og kontinuitet. Geoglyfferne er flere kilometer lange og illustrerer levende væsener, stiliserede planter, imaginære væsener og geometriske figurer.

At se dem kræver fugleperspektiv, og en flyvetur er en af dagens mange tilvalgsudflugter. Andre muligheder er bådture til Ballestas-øerne for at se truede Humboldt pingviner, søløver og store flokke havfugle, et besøg i et smukt naturreservat eller at udforske det arkæologiske område i Tambo Colorado.

Tag med på en udflugt for rigtigt at opleve de storslåede kreationer fra fortiden.

Dag 13-14
day07_at_sea_solnedgang_skib.jpg

En rolig dag

Til søs

Dage til søs giver mulighed for at overvære ekspeditionsteamets interessante forelæsninger. Lær det det grundlæggende i ekspeditionsfotografering og brug tid på dækket for at nyde den friske, salte havluft, mens du holder udkig efter dyr.

Der er også tid til samvær med andre rejsende eller til bare at finde sig et roligt hjørne og nyde den dybe ro en dag til søs.

Dag 15
Antofagasta_Flickr_Alessandro-Caproni-1200x600-.jpg
Foto: Alessandro Caproni Foto

Nordens perle i Chile

Antofagasta, Chile

Antofagasta er en af det nordlige Chiles ældste og smukkeste byer. Den kaldes "Nordens perle" på grund af dens historiske og økonomiske betydning. Antofagasta er fuld af kontraster fra den tørreste ørken til det bølgende, blå hav.

Tag med på en udflugt for at se det naturlige monument og fænomen La Portada, der er en fascinerende stenformation, der ligner en hvid bue, i et område, hvor stærke bølger styrter ind i klipperne, eller besøg en af de små fiskerbyer i nærheden.

Du kan også udforske de varme strande eller byens historiske monumenter i dit eget tempo. 

Dag 16
At_sea_reading_book_shutterstock_292448078.jpg

En lærerig dag på havet

Til søs

På vej til Valparaiso fortsætter ekspeditionsteamet sit foredragsprogram.  

Dag 17
1200x600_Valparaiso.jpg

Stillehavets juvel

Valparaíso, Chile

Ekspeditionsrejsen slutter i den vidunderlige, farverige og poetiske by Valparaíso. Efter at have forladt M/S Fram har du tid til at slentre i historiske kvarterer, der er på UNESCOs verdensarvliste eller køre med en af kabelbanerne til toppen af en af bakkerne for at få en panoramaudsigt over byen.

Ankomst 31. oktober 2019

Lokalitet Valparaíso, Chile
Oversikt

Inkluderet i rejsens pris:

 • Ekspeditionsrejse med Hurtigruten i valgt kahytskategori og helpension
 • En overnatning i San José inklusive morgenmad
 • Transport fra hotellet inklusive en udflugt
 • Vind- og vandafvisende jakke
 • Landgange og aktiviteter om bord og på land
 • Professionelt, engelsktalende ekspeditionshold, der holder foredrag og følger med på landgange og aktiviteter
 • Kaffe og te om bord

Ikke inkluderet: 

 • Flyrejse
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilvalgsudflugter
 • Drikkepenge

Bemærk venligst:

På denne tur anbefales gul feber-vaccine. Vaccinationen skal ske mindst 10 dage før afrejse og vaccinationscertifikat skal medbringes på turen.

Om bord Oplevelser

Udflugter på rejsen

Giv din indre opdagelsesrejsende en udfordring og se hvad Hurtigruten tilbyder av tilvalgsudflugter.

Forlæng ferien

Kontakt os

På alle Hurtigrutens rejser kan du forlænge opholdet før eller etter sejladsen. Alle hoteller er valgt specielt for at kunne tilbyde den bedste og mest centrale beliggenhed. Vi hjælper gerne med at bestille flyrejse, transport og hotel.

Land adventures: oplevelser før og efter

På mange af vores destinationer tilbyder vi spændende og unikke oplevelser og ture før og efter rejsen, der transport, hotelophold og god mad er inkluderet. Kontakt kundeservice for at tilføje land adventures før eller efter sørejsen.