Svalbard rundt - Den ultimative ekspedition

En ekspeditionsrejse for dem, der ønsker at se og lære så meget som muligt. En rejse til det mest ekstreme af den arktiske vildmark. Vi planlægger at sejle nord for 80. breddegrad på vej rundt om Svalbard, mens vi holder udkig efter den mægtige isbjørn. Denne ekspeditionsrejse kommer længere ud end nogen anden af Hurtigrutens ekspeditioner.

 • Tag med på den ultimative ekspeditionsrejse til Svalbard
 • Sejl rundt om Spitsbergen, Svalbards største ø
 • Få gode muligheder for at se isbjørne
 • Nyd den uberørte arktiske vildmark
Oversigt

Rejseplanen

Hurtigruten tilbyder unikke ekspeditionsrejser til nogle af verdens fjerneste og mest uberørte farvande. Som på alle ekspeditioner hersker naturen, og vejret, is- og havforhold er den endelige ramme for alle Hurtigrutens aktiviteter. De rejsendes sikkerhed og uovertrufne oplevelser er til enhver tid Hurtigrutens højeste prioritet. Alle rejseplaner er vejledende og vurderes konstant efter forholdene. Planerne tilpasses på grund af begrænsninger, uventede elementer eller spændende muligheder - fx natur og dyreliv. Derfor kalder vi det en ekspedition.

Udrejse 30. juni, 10. juli, 28. juli, 7. august 2020

Afrejsehavn Oslo / Longyearbyen
Oversigt

Ultimativ eventyrrejse

Velkommen til en ekspedition, der betragtes som den ultimative Svalbard-ekspeditionsrejse! Inden sejladsen er der tid til at gå på opdagelse i alt, hvad man kan gøre i Longyearbyen, Norges fascinerende arktiske grænseby. Derefter sejler vi nordpå og håber at komme nord for 80. breddegrad - kun 1111 kilometer fra den geografiske nordpol.

Der er gode muligheder for spændende aktiviteter som vandreture, kajakture og andre aktiviteter til lands og til vands på denne Svalbardrejse, mens vi udforsker store nationalparker og nogle af de mest spektakulære seværdigheder i Arktis.

Levende landskaber

Den frosne tundra myldrer af liv. Vi holder udkig efter sæler, tusindvis af havfugle, polarræve, rener og selvfølgelig det største rovdyr, den mægtige isbjørn. Der er en god chance for, at vi kan se en af Svalbards isbjørne - der er jo flere isbjørne end mennesker på øgruppen.

På denne Svalbard-rejse oplever vi utrolig skønhed - dybe fjorde, mægtige gletsjere og ægte vildmark. Midnatssolen gør det muligt at udfylde dage og nætter med uforglemmelige oplevelser.

Dag 1: Oslo / Longyearbyen

Fra 59 º Nord til 78 º Nord

Oplev museer, parker og cafeer i Norges hovedstad inden aftenens flyrejse til Longyearbyen. Her er  kontrasterne til Oslo enorme. En lille by med storbyliv på kanten af tundraen. Transport til hotellet og overnatning.

Dag 2: Longyearbyen

Norges højborg i det højarktiske

Tag med på en spændende udflugt efter frokost og lær denne by på grænsen til den arktiske vildmark at kende. Det arktiske miljø dominerer, men Longyearbyen har et interessant kulturliv, og byen er en førsteklasses destination for eventyrrejsende. Nyd den enestående atmosfære i den farverige forpost til den arktiske vildmark, inden skibet sejler om eftermiddagen.

Dag 3-5: Nordvest-Spitsbergen Nasjonalpark

Imponerende fjorde med fascinerende historie

Svalbards nordvestlige hjørne har masser af øer, fjorde og isolerede strande. Her er ægte vildmark, så skibets navigatører tager bestik af elementerne, når ekspeditionsrejsens endelige sejlplan lægges. Måske kan vi sejle ind i Kongsfjorden, der anses for at være et af Svalbards smukkeste fjordområder med mægtige gletsjere, der kælver isbjerge ud i havet, og fjorden er indrammet af fantastiske fjeldformationer. På Kongfjordens bred ligger den tidligere kulmineby Ny-Ålesund, der nu er internationalt forskningscenter med en pittoresk blanding af gamle og nye bygninger. Der er spændende landgange og mulighed for smukke kajakture på vej nordpå.

Dag 6-8: Øst-Svalbard Naturreservat
Højdepunkt

Ekspeditionsdage i Arktis

Øst-Svalbard har øgruppens største bestand af isbjørne. Vi håber virkelig, at vi ser en på denne rejse! Havet er fyldt med drivis, og det frosne landskab ændres konstant. Vi er i ægte vildmark, så skibets navigatører tager bestik af elementerne for at vurdere, om vi kan komme sikkert på land eller skal sejle videre. Vi satser på at kunne sejle nord for 80. breddegrad og muligvis endnu længere nordpå til Isflakbukta på Phippsøya, der er en af Sjuøyane (De syv øer), der ligger allernordligst i Svalbard-øgruppen. Vi kan måske også sejle øst om Nordaustlandet til Kvitøya, inden vi fortsætter til Edgeøya, den tredjestørste ø I Svalbard-øgruppen. 

Dag 9-10: Syd-Spitsbergen Nasjonalpark og Bellsund-området

Ekspeditionen fortsætter

Vi fortsætter til Spitsbergens sydspids, hvor Hornsunds har store variationer i landskab og geologi inden for korte afstande. Is skubbes ind i fjorden tidligt i sæsonen og tiltrækker isbjørne, der jager fra isflagerne, så hvis vi er heldige, ser vi nogle af disse imponerende rovdyr.

Dag 11: Isfjorden

Fjord og vildmark

Vi tilbringer dagen på Isfjorden, Svalbards mest imponerende fjordsystem. I de indre dele af Isfjorden ændrer landskabet sig konstant. De enorme U-formede dale, der er skåret ud af fjeldene af gigantiske gletsjere, der dækkede området for omkring 10.000 år siden, er hjemsted for store bestande af Svalbardrensdyr.

Dag 12: Longyearbyen / Oslo

Ekspeditionen slutter

Nyd det betagende syn af sne- og islandskaberne, når vi kommer tilbage til Longyearbyen fra rejsen langt mod nord - kun nogle få hundrede kilometer fra den geografiske Nordpol. Transport til luthavnen og natflyvning til Oslo. Ankomst i Oslo tidlig morgen.

Ankomst 11. juli, 21. juli, 8. august, 18. august 2020

Lokalitet Longyearbyen / Oslo
Hva er inkluderet

INKLUDERET:

 • Ekspeditionsrejse med Hurtigruten med valgt kahytskategori
 • Flyrese på økonomiklasse Oslo - Longyearbyen og retur
 • Hotelovernatning, morgenmad og frokost I Longyearbyen inden sejladsen
 • Al transport inklusive en udflugt i Longyearbyen inden sejladsen

KOMFORT OM BORD

 • Alle måltider ombord inklusive skibets øl, vin, sodavand og mineralvand
 • Kaffe og te om bord
 • Mellemmåltider / snacks inden de tre hovedmåltider
 • Træningsrum, varme boblebade og sauna med panoramaudsigt
 • Wi-Fi for alle rejsende. Vi sejler i fjerntliggende områder med begrænset forbindelse. Streaming er ikke muligt.
 • Drikkepenge forventes ikke

AKTIVITETER OG FOREDRAG

 • Et stort aktivitetsprogram til fordybelse i de destinationer, vi besøger - herunder udforskning på land med Ekspeditionsteamet
 • Professionelt, engelsktalende Ekspeditionsteam - internationalt håndplukkede, højtuddannede eksperter fra forskellige fagområder med dybtgående kendskab til regionen, vi sejler i
 • Vind- og vandtæt jakke
 • Lån af støvler, vandrestave og udstyr, der er nødvendige til aktiviteterne
 • Dybdegående videnskabelige foredrag om historie, biologi, geografi, geologi og kultur, der giver rejsen indhold og hjælp til at forstå forholdene på destinationerne
 • Explorer Science-program med uddannelses- og Citizen Science-aktiviteter, hvor man kan lære noget om de seværdigheder, der kan ses, mens vi udforsker
 • Introduktion til fotografering, kameraindstilling, tips og tricks, foto- og filmoptagelser fra rejsen, der deles i en "rejse-mappe"
 • Muligheder for uformelt samvær med Ekspeditionsteamet og andre rejsende - herunder en velkomstbegivenhed, daglige sammenkomster for at tale om dagens begivenheder og forberedelse til den kommende dag
 • Muligheder for at spise sammen med Ekspeditionsteamet og officererne
 • Bibliotek med fokus på destinationerne 
 • Grundig information om de havnebyer og andre destinationer, vi besøger.

IKKE INKLUDERET:

 • Internationale flyrejser 
 • Udflugter, der tilbydes af Hurtigrutens lokale samarbejdspartnere
 • Tilbudte aktiviteter med Ekspeditionsteamet for små grupper - blandt andet kajakture (afhænger af antal pladser, vejrforhold og sikkerhed)
 • Rejseforsikring
 • Bagage-håndtering 

BEMÆRK:

 • Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejr- og isforhold
Praktiske oplysninger