Svalbard og isbjørne - et arktisk eventyr (torsdag - tirsdag)

Longyearbyen, Svalbard - Longyearbyen, Svalbard

Denne eventyrrejse med M/S Nordstjernen er den ultimative Svalbard-oplevelse. Du har to overnatninger på land, og resten af turen foregår resten på havet, men vi sejler langs Spitsbergens vestkyst. Udforsk de usædvanlige arktiske landskaber, gletsjere, fjorde og det storslåede arktiske dyreliv. Hvis vi er heldige, ser vi kongen af Arktis - isbjørnen.

 • Mulighed for at se isbjørne
 • Kryds 80 ° Nord og kom i land for at udforske den arktiske vildmark
 • Opleve midnatssolen (indtil 23. august), der giver 24 timers dagslys til at opleve Svalbard
 • Ekspedition med nostalgiske M/S Nordstjernen

Oversigt

Svalbard er det ​​arktiske Norges krone - en øgruppe skabt af vind, hav, is og sne. På grund af sin placering er det et biologisk knudepunkt. Det er her, det kølige Ishav møder den varmere Golfstrøm. 

Longyearbyen og Barentsburg

De fascinerende bosættelser på Svalbards største ø, Spitsbergen, har deres egne særlige atmosfærer. Et fælles aspekt er den barske pionerånd, de blev grundlagt på.

Eventyrrejsen starter i den norske by, der ofte omtales som Svalbards hovedstad. Her findes alle en moderne, lille bys bekvemmeligheder - i et fantastisk arktisk landskab.

Historien om Longyearbyen er rig med en tradition for kulminedrift, og rester fra de tidlige mineprojekter ses overalt.

I den russiske bosættelse Barentsburg kan man besøge pomor-museet (om handel over grænserne i Arktis) (tilvalgsudflugt) og se et livligt folkloreshow. Derefter fortsætter vi ad Isfjorden og mod nord langs Prins Karls Forland. 

Passage af 80 ° Nord

Vi sejler ind i Magdalenefjorden og Spitsbergens nordvestlige hjørne. Her findes kulturarv i form af en hvalfangststation fra det 16. århundrede. Vi går i land ved hjælp af skibets landgangsbåde.

Moffen er en holm, der ligger højt mod nord -nordligere end den 80. breddegrad. Her findes ofte hvalrosser, og vi forsøger at nå så langt nordpå, hvis vind- og isforhold tillader det. 

Bemærkelsesværdige fjorde og Ny-Ålesund

Woodfjorden og Liefdefjorden er store fjorde i det nordlige Spitsbergen, der har et påfaldende varieret landskab - fra store vidder til resterne af udslukte vulkaner og endda jordens nordligste varme kilder.

Mens vi sejler mod Monaco-gletsjeren, kan vi være heldige at få øje på en isbjørn, der søger efter sæler eller fugleæg.

Kongsfjorden er den største fjord på Spitsbergens nordvestkyst. Landskabet varierer fra store tundrasletter til alpine toppe med dramatiske gletsjere, der kælver i havet. Inderst i fjorden findes den majestætiske Kongsbreen (Kongens Gletsjer).

På 78 º 55 ' Nord ligger Ny-Ålesund, der er et af ​​verdens nordligste helårs-samfund. Den tidligere kulminedriftsby er nu en avanceret højarktisk forskningsstation. En række lande har egne nationale forskningsstationer her, og der er en masse aktivitet her om sommeren.

På vej tilbage til Longyearbyen sejler vi ind i Svalbards mest bemærkelsesværdige fjordsystem. Nyd synet af de store U-formede dale, der er skåret ud af bjergene af gigantiske gletsjere, der dækkede området for ti tusind år siden. 

Hurtigrutens fornemme dame

Udforsk den ekstraordinære natur fra M/S Nordstjernen - et skib med karakter og en aura af nostalgi. Hun blev bygget til Hurtigruten-flåden i 1956, men er nu grundigt moderniseret. Hendes klassiske træ-interiør kombineret med mere moderne komfort skaber en ekstraordinær atmosfære. Fordi M/S Nordstjernen er et lille skib, kan hun tage os til de mindre tilgængelige perler på de smukke kyster. Det gør rejsen enestående og en oplevelse for livet. 

På hele turen kan du på Hurtigrutens udflugter komme tæt på både arktisk dyreliv og de kulturelle miner fra den tidligere hvalfangstæra.

Rejsens pris inkluderer:

 • Ekspeditionsrejse med Hurtigruten med kahytskategori efter eget valg og helpension om bord
 • Transport fra lufthavnen til hotel i Longyearbyen
 • En hotelovernatning i Longyearbyen før sejladsen og en hotelovernatning efter seiladsen, inklusive morgenmad
 • Tre timers sightseeing inklusive Camp Barentz og Museum. Turen slutter på kajen før ombordstigning
 • Transport fra skibet til hotel i Longyearbyen
 • Transport til lufthavnen i Longyearbyen
 • Landgange og aktiviteter om bord i land
 • Professionelt engelsktalende ekspeditionshold, der holder foredrag og deltager i landgange og aktiviteter
 • Te og kaffe om bord 

Ikke inkluderet:

 • Flyrejser
 • Rejseforsikring
 • Håndtering af bagage
 • Drikkepenge (frivilligt)

Lignende rejser

Rejsen dag for dag

Rejseplanen

På denne ekspedition hersker elementerne, og vejr- vind- og isforhold bestemmer vores tidsplan. Sikkerhed har højeste prioritet, og kaptajnen lægger den endelige sejlplan undervejs. Derfor er denne rejseplan blot en indikation af, hvad du kan opleve, og hvorfor hver ekspedition med Hurtigruten er unik.

Maj - September 2018

Afrejsehavn Longyearbyen
Dag 1
Longyearbyen_Natalia_Davidovich_shutterstock_130174376_Day-2.jpg
Foto: Natalia Davidovich Foto

Kulminehistorie og arktisk natur


Lokalitet: Longyearbyen

Eventyrrejsen begynder med en overnatning i Longyearbyen, der er en unik, lille norsk by. Det arktiske miljø dominerer, men byen er også overraskende kosmopolitisk med kunstgallerier, barer, lange vinkort på restauranter, butikker og et butikscenter. Longyearbyen kaldes ofte en modpol til det moderne liv, og den er en førsteklasses destination for eventyrrejsende. Historisk og kulturel arv efter de første minearbejdere ses overalt. Da Kulmine 1 blev åbnet i 1930, flyttede minearbejderne ind i simple to-etagers barakker. Da Anden Verdenskrig hærgede Europa, blev Svalbard også påvirket, da Nybyen blev sat i brand i 1943. Efter krigen flyttede minearbejderne tilbage og ind i en nybygget kaserne. Denne "kaserne" er blevet fuldstændig renoveret for at kunne tilbyde Hurtigrutens gæster en komfortabel indkvartering. Man kan også vælge at bo på Radisson Blu Polar Hotel, verdens nordligste fuldservice-hotel, midt i Longyearbyen. Fra spisepladserne på Restaurant Nansen er der panoramaudsigt mod toppen af majestætiske Hiorthfjellet, mens man nyder en fremragende arktisk menu med et godt udvalg af vine. Hotellet blev færdigbygget i marts 1995. Du overnatter på et af disse hoteller.

Dag 2
Barentsburg_A0004905.jpg

Oplev to meget forskellige bosættelser


Lokalitet: Longyearbyen og Barentsburg

Efter morgenmaden er der guidet sightseeingtur i Longyearbyen med besøg på Svalbard Museum og Camp Barentz. Det fantastiske museum er virkelig et besøg værd, da det giver en stor baggrundsviden om alt det, du oplever på ekspeditionen. Derefter starter eventyrrejsen med M/S Nordstjernen. Vi sejler sydpå i Isfjorden, indtil vi når den russiske bosættelse Barentsburg, der har været russisk kulminedriftsby siden 1932, og der bor fortsat omkring 500 mennesker. Her kan du se den eksotiske samling af gamle russiske artefakter og arkitektur, overvære et folkloreshow og opsuge den ægte russiske stemning i pubben.

Dag 3
Magdalenefjorden_HRT_105.jpg
Foto: Dominic Barrington Foto

Chance for at se isbjørne


Lokalitet: Woodfjorden, Liefdefjorden, Moffen og 80 ° Nord

Nordvest-Spitsbergen Nationalpark er et rigt miljø med øer, fjorde og strande, der alle har en lang historie med opdagelsesrejsende. Da Willhelm Barentz først havde opdaget Svalbard i 1596, var dette det første sted, han så. Han gav området navnet "Spitsbergen", der hentyder til områdets skarpe og stejle bjerge. Du ser nogle af det nordlige Spitsbergens mest spektakulære fjorde. Dybt inde i det gigantiske Woodfjord-system findes den enorme og hurtigt bevægende Monaco-gletsjer. Foran den spaltede gletsjer er der altid kvadderis og større stykker, der er "kælvet af". Nogle gange kan vi også besøge Jotunkjeldane, Jordens nordligste kendte varme kilder. De store fjorde ligger i et storslået varieret landskab - fra Svalbards største flade slette, Reinsdyrflya, til røde ??devongeologiske sten og vulkanrester. Dagens program er sejlads til Monaco-gletsjeren. Undervejs passerer vi en række små holme, hvor edderfugle yngler om sommeren. Hvis vi er heldige, ser vi en isbjørn, der leder efter æg her. Vær på udkig efter vågehvalers runde rygge og efter remmesæler, der solbader på isflager tæt på gletsjeren. Hvis isforholdene er gunstige, sejler vi forbi 80 ° Nord og mod Moffen, en ø der ofte besøges af hvalrosser.

Dag 4
Krossfjorden_P1010486.jpg
Foto: Nina Helland Foto

Fjorde, gletsjere og forskning


Lokalitet: Kongsfjorden og Ny-Ålesund

Kongsfjorden er den største fjord på Spitsbergens nordvestkyst. Der er stor chance for, at vi også sejler ind i den store sidefjord Krossfjorden. Landskabet varierer fra store tundrasletter til alpine toppe med dramatiske gletsjere, der kælver i havet. Se fjeldet Mitra, der er opkaldt efter den katolske bispehue, på den nordlige bred af indgangen til Kongsfjorden. Inderst i fjorden ser vi den majestætiske Kongsbreen (kongens gletsjer) med tre karakteristiske nunatakker: Nora, Dana og Svea - opkaldt efter de tre skandinaviske lande. Senere anløber vi Ny-Ålesund, der ligger på 78 º 55 ' Nord og er et af verdens nordligste helårssamfund. Det tidligere kulminedriftscenter er nu en avanceret højarktiske forskningsstation. En række lande har egne nationale forskningsstationer her, og aktiviteten er særlig høj om sommeren.

Dag 5
Isfjorden_Alkhornet-Spitsbergen-21.jpg
Foto: Ester Kokmeijer Foto

Fjorde, gletsjere og forskning


Lokalitet: Kongsfjorden og Ny-Ålesund

Kongsfjorden er den største fjord på Spitsbergens nordvestkyst. Der er stor chance for, at vi også sejler ind i den store sidefjord Krossfjorden. Landskabet varierer fra store tundrasletter til alpine toppe med dramatiske gletsjere, der kælver i havet. Se fjeldet Mitra, der er opkaldt efter den katolske bispehue, på den nordlige bred af indgangen til Kongsfjorden. Inderst i fjorden ser vi den majestætiske Kongsbreen (kongens gletsjer) med tre karakteristiske nunatakker: Nora, Dana og Svea - opkaldt efter de tre skandinaviske lande. Senere anløber vi Ny-Ålesund, der ligger på 78 º 55 ' Nord og er et af verdens nordligste helårssamfund. Det tidligere kulminedriftscenter er nu en avanceret højarktiske forskningsstation. En række lande har egne nationale forskningsstationer her, og aktiviteten er særlig høj om sommeren.

Dag 6
Longyearbyen_A0001043.jpg
Foto: Dominic Barrington Foto

Hjemrejse med fly fra Arktis


Lokalitet: Longyearbyen

Eventyrrejsen på Svalbard er slut, og det er tid til at tage afsked. Tidligt om morgenen er der transport til lufthavnen og din flyrejse hjem.

Maj - September 2018

Lokalitet Longyearbyen
Om bord Oplevelser Forlæng ferien

Getting you there

Please contact us if you wish to add on return flights and airport transfers to Longyearbyen.