Spitsbergen og isbjørne – et arktisk eventyr (søndag til fredag)

Spitsbergen og isbjørne – et arktisk eventyr (søndag til fredag)

Spitsbergen og isbjørne – et arktisk eventyr (søndag til fredag)

Spitsbergen og isbjørne – et arktisk eventyr (søndag til fredag)

Rejseinformation 6 dage M/S Nordstjernen
Afrejser
16 afgange mellem maj 2023 og aug 2023
Pris fra
kr 12.353
Helpension inkluderet

Majestætiske gletsjere, forrevne bjergtoppe og chancen for at se isbjørne under midnatssolen – tag med os på en uforglemmelig ekspedition til Spitsbergen.

Verdens nordligst beliggende by

Dit eventyr starter i den enestående by Longyearbyen, der ligger lige ved kanten af d​​en arktiske vildmark. Nyd en guidet tur, der omfatter besøg til Svalbard Museum, inden vi ser Isfjords forrevne skønhed på en smuk sejlads. Gør dig klar til at se imponerende gletsjerfronter, arktisk dyreliv og historiske landemærker. Vi vil også lære mere om historien og kulturen hos det folk, der først opdagede Svalbard.

Hvor skønhed og historie blandes

Kaptajnen og ekspeditionsteamet vil bestemme, hvilke dele af Spitsbergens sagnomspundne, nordvestlige hjørne, vi skal udforske. Vi vil forsøge landgang ved Magdalenefjord. Indrammet af en spektakulær udsigt over takkede bjergtoppe og gletsjere vil du sætte foden på en ø med en fascinerende historie om opdagelsesrejsende og hvalfangst. Hvis forholdene er gunstige, planlægger vi at sejle over 80 °N, så du er inden for 600 sømil af Nordpolen.

Dramatiske fjorde og gletsjere

Vi sejler i Isfjorden, når vi nærmer os slutningen på vores eventyr. Denne imponerende fjord danner et frodigt og smukt fjordsystem med masser af vilde dyr og vegetation. Dens enorme, u-formede dale her blev hugget ud af bjergene af kæmpe gletsjere for omkring 10.000 år siden. Din opdagelsesrejse slutter der, hvor den begyndte, i Longyearbyen, byen på toppen af Jorden.

Spitsbergen og isbjørne – et arktisk eventyr (søndag til fredag) Spitsbergen og isbjørne – et arktisk eventyr (søndag til fredag)
 • Dag 1
  Longyearbyen, Svalbard

  På kanten af vildmarken

  Dit eventyr starter med en overnatning for at nyde Longyearbyens gallerier, barer, restauranter og fantastiske rammer på kanten af den arktiske vildmark. Der er påmindelser om en minearv overalt i denne grænseby. De 2.000 indbyggere her er i undertal i forhold til snescootere, og rensdyr strejfer rundt i gaderne, som har fået numre i stedet for navne.

  Få indtryk af, hvordan det er at leve her på dette legendariske sted på kanten til den arktiske ødemark, mens du går en tur i hovedgaden og beundrer de farverige bygninger. Tag til North Pole Expedition Museum, med det passende navn, og fordyb dig i Svalbards historie med polarforskning. Her findes gamle aviser, fotos, postkort, adskillige timers originale ekspeditionsfilmoptagelser og sjove, historiske genstande fra den sagnomspundne opdagelsestid.

  Besøg Svalbard-bryggeriet, og smag på øl, der er brygget i det arktiske område. Du vil ikke kun smage fremragende øl, men du vil også få mulighed for at sidde skulder om skulder med de ukuelige indbyggere i denne enestående by. Du møder måske naturentusiaster og opdagelsesrejsende som dig selv, eller forskere og ingeniører, der er tilknyttet forskellige projekter, såsom Den globale frøbank, der ligger i nærheden.

  De lokale kan godt lide at tage skoene af, når de går ind i de fleste offentlige bygninger. Det er en skik, der opstod i minedagene for at forhindre folk i at slæbe kulstøv med indenfor og er blot en af måderne, hvorpå byens minedrift fortsætter med at påvirke dens kultur.

  Krydstogtpakken inkluderer en overnatning på et hotel, der tilbyder moderne bekvemmeligheder i historiske omgivelser. For en unik, kulinarisk oplevelse kan du prøve kongekrabbe på restaurant Funktionærmessen, inden du går ud og oplever de mange caféer og barer i denne grænseby.

  Dag 1
  Longyearbyen, Svalbard

  På kanten af vildmarken

 • Dag 2
  Longyearbyen – ombordstigning

  Bosættelser i det fjerne nord

  Forventet afgangstid er 13:00

  Efter morgenmad kan du slappe af og udforske denne malerisk by. Gå op til kirken blot et par minutter væk. På vejen møder man ofte Svalbard-rensdyrene, der går rundt i byen og passer sig selv. Selvom de er vilde dyr, vil du finde ud af, at de er mere nysgerrige og tamme. Gå en tur i hovedgaden, mens du beundrer de farverige bygninger og udvælger souvenirs og gaver fra butikkerne i verdens nordligst beliggende by.

  Efter frokost på en af byens restauranter tager vi vores tasker med til bussen og nyder en guidet tur, der inkluderer et besøg til Svalbard Museum. Du kan finde ud af alt om denne øgruppes historie, geologi og dyreliv. Nyd et besøg til Camp Barentz, hvor du vil lære om isbjørne. Mens du er der, skal du holde udkig efter rensdyr, ryper og ræve.

  Det historiske MS Nordstjernen venter på os i havnen. Det blev bygget i 1956 og er et af vores mest elskede fartøjer, som også har tjent os længst. På trods af modernisering så det kunne blive brugt til eksklusiv, arktisk sejlads i det nye årtusind har MS Nordstjernen ikke mistet noget af sin stemningsfulde gammeldags atmosfære.

  Efter vi er kommet på plads, oplever vi Isjords vidundere på en smuk sejlads. Kig efter arktisk dyreliv, der passer perfekt i Svalbards næststørste fjord, mens vi sejler. Vi vil også være vidne til naturens rå kræfter i form af majestætiske gletsjerfronter og forrevne stenformationer.

  Kulturelle levn fra Svalbards hvalfangst- og jagtarv kan ses langs Isjords strande og bugter. Længere sydpå i fjordene ligger et mere moderne kulturikon. Her ligger de berømte bygninger fra Isfjord Radiostation, en tidligere radio- og vejrstation, der blev etableret i 1933, og som nu fungerer som et stilfuldt og komfortabelt hotel for nutidens opdagelsesrejsende.

  Dag 2
  Longyearbyen – ombordstigning

  Bosættelser i det fjerne nord

 • Dag 3
  Magdalenefjorden, nordvestlige hjørne, Moffen og 80°Nord

  Chancer for at se isbjørne

  Vi efterlader denne lille civilisation og vil nu gå i gang med at udforske. I disse smukke, men alligevel fjerntliggende områder, er der intet internet, og der er heller ikke telefonmaster til at give et mobiltelefonsignal.

  Uden e-mails og sms'er er dette derfor din sjældne mulighed for at være koblet helt af fra den moderne verden. Det er tid til at virkelig at komme tilbage til det, der virkelig betyder noget.

  Spitsbergens nordvestlige hjørne omfatter arktisk skønhed i al sin forrevne, uberørte pragt. Det er en vildmark af stejle bjerge, nøgne gletsjere og stille, smukke øer ud for kysten. Det er også et af de sjældne steder i verden, hvor storslået natur og fascinerende historie går hånd i hånd. Et mekka for fuglesafari i sommermånederne, og hvis vi er heldige, får vi øje på en isbjørn i sin søgen efter fugleæg i nærheden.

  Hvis der er et sted, der repræsenterer essensen af, hvad Svalbard har at tilbyde, så er det Magdalenefjord. Her er en imponerende fjord, der er indrammet af en spektakulær udsigt over takkede bjergtoppe og gletsjere. Der er en alpin stemning over den, på trods af dens fjerntliggende beliggenhed langt mod nordvest.

  Magdalenefjords smukke strand er fyldt med levn efter en hvalfangerstation fra det 17. århundrede. Du vil kunne se rester af spækovne, en kirkegård med 130 grave og et mindesmærke for hvalfangere.

  Hvis forholdene er gunstige, planlægger vi at sejle over 80 °N, så du er inden for 600 sømil af Nordpolen. Så langt nordpå er solen fremme i 24 timer. Nyd den pragtfulde midnatssol, mens du står på dækket og kigger efter dyr.

  Direkte over 80 °N ligger Moffen, den største ø på øgruppen Svalbard. Moffen, en spændende lille ø, er kendt for sin bestand af hvalrosser. Mange af dem samles på øens sydlige spids. Vi nærmer os øen på en måde, så vi overholder den sikre afstand på 300 m for at undgå at forstyrre dette sårbare dyr.

  Dag 3
  Magdalenefjorden, nordvestlige hjørne, Moffen og 80°Nord

  Chancer for at se isbjørne

 • Dag 4
  Kongsfjorden og Ny-Ålesund

  Fjorde, gletsjere og forskning

  Kongsfjorden er den største fjord på Spitsbergens nordvestlige kyst. To imponerende gletsjere, Kongsvegen og den kolossale Kongsbreen vogter ved fjordens indgang. Mens vi roligt sejler af sted, kan du muligvis høre den afslørende knirken fra blokke af gletsjeris, der er på vej til at vælte ned i havet. Indrammet af maleriske bjergformationer er det uden tvivl et af Svalbards smukkeste steder.

  Når du vandrer på den frodige tundra, kan du observere fugle i det uberørte miljø. Kongsfjorden er et paradis for fugleelskere. Mallemukkere, sortbenede rider, atlantiske søpapegøjer og lomvier er blot nogle af de arter, du kan finde her om sommeren. Et fuglereservat bestående af omkring 10 øer ligger i den indre del af fjorden. De understøtter ynglende bestande af beskyttede arter som den kortnæbbede gås og edderfugle.

  Senere lægger vi til i den tidligere mineby Ny-Ålesund. Ved 78º 55’N er dette en af verdens nordligst beliggende samfund, der er her hele året rundt. Eftersom at det er omdannet til et internationalt videnskabscenter, kan du finde et stort antal forskningsstationer fra forskellige lande dedikeret til studier af glaciologi, vilde dyr og klimaforandringer. Her bor omtrent 30-35 indbyggere, og byen består af en malerisk blanding af gamle og nye bygninger, inklusive en lokal café og verdens nordligst beliggende posthus.

  Du vil få afsløret en fascinerende historie, når du udforsker bosættelsen. Ny-Ålesund og dens omkringliggende område er hjem for en stor koncentration af fredede bygninger og kulturelle genstande, der er blevet efterladt af Svalbards tidligere bosættere.

  Opdag den rige udforskerhistorie på museet – denne lillebitte bosættelse er synonym med historiske forsøg på at nå Nordpolen. Se Roald Amundsens fortøjningsmast til hans luftskib “Norge”, inden du sender et postkort fra den nordligst beliggende postkasse i verden!

  Dag 4
  Kongsfjorden og Ny-Ålesund

  Fjorde, gletsjere og forskning

 • Dag 5
  Isfjorden og Longyearbyen

  Sejlads ind i Isfjorden

  Forventet ankomsttidspunkt er 10:00

  Denne morgen sejler vi i Isfjorden. Det er det største fjordsystem i øgruppen Svalbard. Den forgrener sig i mange mindre fjorde og danner et frodigt og smukt system, med masser af vilde dyr og vegetation. Gør dig klar til at se de enorme, u-formede dale hugget ud af bjergene af kæmpe gletsjere for omkring 10.000 år siden.

  Nord for fjorden er Alkhornet et fremtrædende vartegn. Det er et imponerende eksempel på carbonatsten, med en næsehornsformet udformning i toppen. Det omgivende dyreliv har naturligvis erobret den. Denne region er hjemsted for polarræve, Svalbards rensdyr og kolonier af lomvie og rider.

  Din ekspedition ender der, hvor den begyndte, i Longyearbyen. Hvorfor ikke udnytte endnu en mulighed for at lære Longyearbyen endnu bedre at kende?

  Få indtryk af, hvordan det føles at leve så langt nordpå. Du vil finde ud af, at mange steder her har rekorden i at være det nordligste for alting. Verdens nordligst beliggende biograf, kirke, bibliotek, gymnasium, supermarked – de er her alle sammen. Du kan afkrydse alle landemærker med den sædvanlige selfie.

  Find nogle souvenirs i den lokale butik, nu du er her. En varm Svalbard-sweater eller en æske med lokalt håndlavede chokolader ville være en vidunderlig gave til familie og venner. Svalbard er en toldfri zone, og Longyearbyen har flere butikker med sports- og friluftstøj, så du kan køb ind til dit næste eventyr!

  Tag en drink med de lokale i verdens nordligst beliggende bryggeri. Mød de oprindelige, ukuelige og hærdede indbyggere i denne unikke by. Kunstelskere vil helt sikkert sørge for at få tid til at besøge Galleri Svalbard for at beundre forskellige kunstværker inspireret af det højarktiske område. Ved afskedsmiddagen på hotellet vil du sige farvel til dine nyfundne venner.

  Dag 5
  Isfjorden og Longyearbyen

  Sejlads ind i Isfjorden

 • Dag 6
  Longyearbyen, Svalbard

  Sig farvel til det arktiske område

  Dit arktiske eventyr rundt om Svalbard er slut for denne gang. Når du slapper af efter din ekspedition, vil du have lidt tid til at se tilbage på alle dine nye minder, mens du stadig holder fast i den fascinerende følelse af at have været bogstaveligt talt nær “toppen af verden”.

  Når vi har taget afsked med Longyearbyen, vil vi transportere dig til lufthavnen, hvorfra du skal flyve tilbage. Uanset, hvad der er det næste for dig, ønsker vi dig en sikker rejse videre og ser frem til at se dig igen!

  Dag 6
  Longyearbyen, Svalbard

  Sig farvel til det arktiske område

Afrejser

2023

Maj:
14.
21.
28.
Juni:
4.
11.
18.
25.
Juli:
2.
9.
16.
23.
30.
August:
6.
13.
20.
27.

Dette er inkluderet

Inkluderet i din rejse

Hotel

 • En overnatning på hotel i Longyearbyen før ekspeditionskrydstogtet, inklusive let aftensmad og morgenmad
 • En overnatning på hotel i Longyearbyen efter ekspeditionskrydstogtet, inklusive let frokost, aftensmad og morgenmad

Transport

 • Transport mellem lufthavnen og hotellet i Longyearbyen
 • 3 timers sightseeing i Longyearbyen inklusive museum og Camp Barentz, ender vej kajen
 • Transport mellem skibet og hotellet i Longyearbyen

Ekspeditionskrydstogt

 • Ekspeditionskrydstogt i en kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad
 • Gratis te og kaffe
 • Engelsktalende Ekspeditionsteam, som organiserer og ledsager dig i løbet af aktiviteter ombord og på land
 • Gratis Wi-Fi ombord. Internetadgang og telefonsignal er meget begrænset i de fjerntliggende områder, vi rejser til, og streaming er ikke understøttet. Når vi er på Svalbard, er der ingen Wi-Fi eller mobildækning, bortset fra i Longyearbyen.

Aktiviteter ombord

 • Ekspeditionsteamets eksperter holder dybdegående foredrag om en lang række emner
 • Uformelle sammenkomster med besætningen, som f.eks. daglige opsummeringer og forberedelser til næste dag

Aktiviteter ved landgang

 • Eskorterede landgange med små ekspeditionsbåde på Svalbard
 • Lån af vandrestave og termodragter til aktiviteter

Ikke inkluderet

 • Internationale flyafgange
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering

Bemærk

Magdalenefjord
Foto: Photo competition
Nordstjernen passerer et isbjerg ved Spitsbergen
Foto: Trym Ivar Bergsmo
Fru Nordstjernen
Foto: Hans Jacobsen - Guest image
Dit skib

M/S Nordstjernen

Byggeår 1956
Skibsværft Blohm & Voss
Passagerkapacitet 108
Senge 150
Brutto last 2.191
Længde 80,77 m
Ræling 12,6 m
Fart 15 Knob
Magdalenefjord
Foto: Photo competition

M/S Nordstjernen er opkaldt efter Nordstjernen (Stella Polaris), der er berømt for at have hjulpet søfarende helt tilbage fra vikingetiden med at navigere mod nord

Læs mere om M/S Nordstjernen

Om bord på MS Nordstjernen er der et godt, gammelt speedometer.
Foto: Spitsbergen Travel
Find priser og ledige pladser

Du synes sikkert også om