Spitsbergen og isbjørne – et arktisk eventyr (onsdag til mandag)

Spitsbergen og isbjørne – et arktisk eventyr (onsdag til mandag)

Spitsbergen og isbjørne – et arktisk eventyr (onsdag til mandag)

Spitsbergen og isbjørne – et arktisk eventyr (onsdag til mandag)

Rejseinformation 6 dage M/S Nordstjernen
Afrejser
16 afgange mellem maj 2023 og aug 2023
Pris fra
kr 13.448
Helpension inkluderet

Tag med os på en ekspedition til Spitsbergen, og få chancen for at se tårnhøje gletsjere, dramatiske bjergformationer og isbjørne under midnatssolen.

Byen på toppen af verden

Dit eventyr starter i den enestående by Longyearbyen, der ligger lige ved kanten af ​​en arktisk vildmark. Nyd en guidet tur, der omfatter besøg til Svalbard Museum, inden vi ser Isfjords forrevne skønhed på en smuk sejlads. Gør dig klar til at se imponerende gletsjerfronter, arktisk dyreliv og historiske landemærker. Vi vil også lære mere om historien og kulturen hos det folk, der først opdagede Svalbard.

Hvor skønhed og historie blandes

Kaptajnen og ekspeditionsteamet vil bestemme, hvilke dele af Spitsbergens sagnomspundne nordvestlige hjørne, vi skal besøge. Vi vil forsøge landgang ved Magdalenefjord. Indrammet af en spektakulær udsigt over takkede bjergtoppe og gletsjere vil du sætte foden på en ø med en fascinerende historie om opdagelsesrejsende og hvalfangst. Hvis forholdene er gunstige, planlægger vi at sejle over 80 °N, så du er inden for 600 sømil af Nordpolen.

Dramatiske fjorde og gletsjere

Vi planlægger at udforske Kongsfjorden, den største fjord på Spitsbergens nordvestlige kyst. Du får muligvis gletsjere at se, der kælver sig i havet, når vi kommer ind i fjorden, og hvis vi er heldige også isbjørne, når de vandrer langs kystens drivis på jagt efter sæler. Din ekspedition vil ende, hvor det hele startede, i Longyearbyen.

Spitsbergen og isbjørne – et arktisk eventyr (onsdag til mandag) Spitsbergen og isbjørne – et arktisk eventyr (onsdag til mandag)
 • Dag 1
  Longyearbyen, Svalbard

  Minehistorie og arktisk natur

  Dit eventyr starter med en overnatning for at nyde Longyearbyens gallerier, barer, restauranter og fantastiske rammer på kanten af den arktiske vildmark. Der er påmindelser om en minearv overalt i denne grænseby. De 2.000 indbyggere her er i undertal i forhold til snescootere, og rensdyr strejfer rundt i gaderne, som har fået numre i stedet for navne.

  Få indtryk af, hvordan det er at leve her på dette legendariske sted på kanten til den arktiske ødemark, mens du går en tur i hovedgaden og beundrer de farverige bygninger. Tag til North Pole Expedition Museum, med det passende navn, og fordyb dig i Svalbards historie med polarforskning. Du vil finde gamle aviser, fotos, postkort, adskillige timers originale ekspeditionsfilmoptagelser og sjove, historiske genstande fra den sagnomspundne opdagelsestid.

  Besøg Svalbard-bryggeriet, og smag på øl, der er brygget i det arktiske område. Du vil ikke kun smage fremragende øl, men du vil også få mulighed for at sidde skulder om skulder med de ukuelige indbyggere i denne enestående by. Du møder måske naturentusiaster og opdagelsesrejsende som dig selv, eller forskere og ingeniører, der er tilknyttet forskellige projekter, såsom Den globale frøbank, der ligger i nærheden.

  De lokale kan godt lide at tage skoene af, når de går ind i de fleste offentlige bygninger. Det er en skik, der opstod i minedagene for at forhindre folk i at slæbe kulstøv med indenfor og er blot en af måderne, hvorpå byens minedrift fortsætter med at påvirke dens kultur.

  Krydstogtpakken inkluderer en overnatning på et hotel, der tilbyder moderne bekvemmeligheder i historiske omgivelser. For en unik, kulinarisk oplevelse kan du prøve kongekrabbe på restauranten Funktionærmessen, inden du nyder de mange cafeer og barer i denne grænseby.

  Dag 1
  Longyearbyen, Svalbard

  Minehistorie og arktisk natur

 • Dag 2
  Longyearbyen – ombordstigning

  Bosættelser i det fjerne nord

  Forventet afgangstid er 17:00

  Når folk er kommet på plads, sejler vi i Isfjorden, det mest prominente fjordsystem i øgruppen Svalbard. Den forgrener sig i mange mindre fjorde og danner et frodigt og smukt system, med masser af vilde dyr og vegetation. Gør dig klar til at se majestætiske gletsjerfronter og enorme, u-formede dale hugget ud af bjergene af kæmpe gletsjere for omkring 10.000 år siden.

  Nord for fjorden er Alkhornet et fremtrædende vartegn. Det er et imponerende eksempel på carbonatsten, med en næsehornsformet udformning i toppen. Det omgivende dyreliv har naturligvis erobret den. Denne region er hjemsted for polarræve, Svalbards rensdyr og kolonier af lomvie og rider.

  Mens vi sejler, kigger vi efter de berømte bygninger fra Isfjord Radiostation, der ligger længere syd for fjordene. Den tidligere radio- og vejrstation tjener nu som et stilfuldt og komfortabelt hotel for nutidens opdagelsesrejsende.

  Dag 2
  Longyearbyen – ombordstigning

  Bosættelser i det fjerne nord

 • Dag 3
  Magdalenefjorden og det nordvestlige hjørne

  Ind i den arktiske vildmark

  Vi efterlader denne lille civilisation og vil nu gå i gang med at udforske. I disse smukke, men alligevel fjerntliggende områder, er der intet internet, og der er heller ikke telefonmaster til at give et mobiltelefonsignal.

  Uden e-mails og sms'er er dette derfor din sjældne mulighed for at være koblet helt af fra den moderne verden. Det er tid til virkelig at komme tilbage til det, der virkelig betyder noget.

  Spitsbergen betyder “spidse bjerge”. Hvis der er et sted, hvor dette virkelig opleves, er det Magdalenefjorden. Denne imponerende fjord er indrammet af en spektakulær udsigt over takkede bjergtoppe og gletsjere. Der er en alpin stemning over den, på trods af dens fjerntliggende beliggenhed langt mod nordvest. Spejlbilledet af de ​​snedækkede bjerge, perfekt reflekteret på vandets glasagtige overflade, er utvivlsomt en af ​​Svalbards mest ikoniske seværdigheder.

  Vi ankommer om morgenen og håber at kunne foretage en landgang for at udforske denne vidunderlige, arktiske vildmark. Hvis det lykkes os, vil du sætte foden på en ø med en fascinerende historie om opdagelsesrejsende – Magdalenefjorden har lokket opdagelsesrejsende til i århundreder. Polarforskeren Willem Barents kom her på berømt vis i 1596 og kaldte den Stødtandsbugten på grund af de stødtænder fra hvalrosser, han fandt her.

  Den smukke strand er fyldt med levn efter en hvalfangerstation fra det 17. århundrede med spækovne, en kirkegård med 130 grave og et mindesmærke for hvalfangere.

  Længe før opdagelsesrejsende satte foden i Magdalenefjord, var den fantastiske udsigt det beskyttede ​​dyreliv. De skrå skrænter er ynglepladser for et stort antal søkonger. Arktiske terner, kjover, edderfugle og bramgæs er blot nogle af de fugle, du højst sandsynligt vil se. I de omkringliggende farvande er der vågehvaler og hvidhvaler i sommermånederne. Hold udkig efter sæler på det flydende havis, og hvis vi er heldige, isbjørne.

  Dag 3
  Magdalenefjorden og det nordvestlige hjørne

  Ind i den arktiske vildmark

 • Dag 4
  Woodfjorden, Liefdefjorden, Moffen og 80 °N

  Se efter isbjørne

  Svalbard er et kontrasternes land. Inden for Woodfjordens store fjordsystem er der et varieret og unikt landskab med slående røde bjerge af devoniske sandsten, kegleformede rester af tre vulkaner og termiske kilder. Woodfjordens smukke tundra er rig på fauna, der er forstærket af den oxyderede jord i de gamle røde områder. Vandreture her vil belønne dig med smuk udsigt over lilla stenbræk og edderkoppeplanter.

  Den betagende udsigt fortsætter i Liefdefjorden, som betyder “kærlighedsbugten” på dansk. Den er muligvis opkaldt efter et hollandsk skib, men det kan også meget vel være efter dens imponerende udsigt. Kuperede, røde bakker giver plads til snedækkede bjerge inde i landet.

  Området omkring Liefdefjorden er også et fantastisk sted at kigge efter fugle. Synet og lyden af ​​tusinder af havfugle som rider, terner og edderfugle fylder himlen. Som altid vil vejret og isen bestemme, hvor vi går i land, og hvilke aktiviteter vi vil foretage os.

  Hvis forholdene er gunstige, planlægger vi at sejle over 80 °N, så du er inden for 600 sømil af Nordpolen. Så langt nordpå er solen fremme i 24 timer. Under den strålende midnatssol vil du have endnu mere tid til at nyde den fantastiske udsigt fra dækket.

  Direkte over 80 °N ligger Moffen, den største ø på øgruppen Svalbard. Moffen, der er en bar, mørk ø, er kendt for sin bestand af hvalrosser. Et stort antal af dem er kendt for at samles på øens sydlige spids. At se disse enorme havpattedyr tumle rundt på kysten er altid et højdepunkt. Vi nærmer os øen med sikker afstand for at undgå at forstyrre dette sårbare dyr.

  Dag 4
  Woodfjorden, Liefdefjorden, Moffen og 80 °N

  Se efter isbjørne

 • Dag 5
  Kongsfjorden og Ny-Ålesund

  Fjorde, gletsjere og forskning

  Kongsfjorden er den største fjord på Spitsbergens nordvestlige kyst. To imponerende gletsjere, Kongsvegen og den kolossale Kongsbreen vogter ved fjordens indgang. Mens vi roligt sejler af sted, kan du muligvis høre den afslørende knirken fra blokke af gletsjeris, der er på vej til at vælte ned i havet. Indrammet af maleriske bjergformationer er det uden tvivl et af Svalbards smukkeste steder.

  Når du vandrer på den frodige tundra, kan du observere fugle i det uberørte miljø. Kongsfjorden er et paradis for fugleelskere. Mallemukkere, sortbenede rider, atlantiske søpapegøjer og lomvier er blot nogle af de arter, du kan finde her om sommeren. Et fuglereservat bestående af omkring 10 øer ligger i den indre del af fjorden. De understøtter ynglende bestande af beskyttede arter som den kortnæbbede gås og edderfugle.

  Senere lægger vi til i den tidligere mineby Ny-Ålesund. Ved 78º 55’N er dette en af verdens nordligst beliggende samfund, der er her hele året rundt. Eftersom at det er omdannet til et internationalt videnskabscenter, kan du finde et stort antal forskningsstationer fra forskellige lande dedikeret til studier af glaciologi, vilde dyr og klimaforandringer. Dets omtrent 30-35 beboere nyder en malerisk blanding af gamle og nye bygninger, inklusive en lokal café og verdens nordligst beliggende posthus.

  Du vil få afsløret en fascinerende historie, når du udforsker bosættelsen. Ny-Ålesund og dens omkringliggende område er hjem for en stor koncentration af fredede bygninger og kulturelle genstande, der er blevet efterladt af Svalbards tidligere bosættere.

  Opdag den rige udforskerhistorie på museet – denne lillebitte bosættelse er synonym med historiske forsøg på at nå Nordpolen. Se Roald Amundsens fortøjningsmast til hans luftskib “Norge”, inden du sender et postkort fra den nordligst beliggende postkasse i verden!

  Dag 5
  Kongsfjorden og Ny-Ålesund

  Fjorde, gletsjere og forskning

 • Dag 6
  Longyearbyen, Svalbard

  Vi flyver hjem fra Arktis

  Forventet ankomsttidspunkt er 08:00

  Dit arktiske eventyr rundt om Svalbard er slut for denne gang. Når du slapper af efter din ekspedition, vil du have lidt tid til at se tilbage på alle dine nye minder, mens du stadig holder fast i den fascinerende følelse af at have været bogstaveligt talt nær “toppen af verden”.

  Efter du har sagt farvel til skibet og dets besætning, bliver du transporteret til lufthavnen, så du kan flyve tilbage til Oslo.

  Hvis du har tiden, så køb nogle souvenirs fra de lokale butikker, inden du tager hjem. En varm Svalbard-sweater eller en æske med lokalt håndlavede chokolader ville være en vidunderlig gave til familie og venner. Svalbard er en toldfri zone, og Longyearbyen har flere butikker med sports- og friluftstøj, så du kan fylde lageret op til dit næste ekspeditionskrydstogt.

  Uanset, hvad der er det næste for dig, ønsker vi dig en sikker rejse videre og ser frem til at se dig igen!

  Dag 6
  Longyearbyen, Svalbard

  Vi flyver hjem fra Arktis

Afrejser

2023

Maj:
17.
24.
31.
Juni:
7.
14.
21.
28.
Juli:
5.
12.
19.
26.
August:
2.
9.
16.
23.
30.

Dette er inkluderet

Inkluderet i din rejse

Hotel

 • En overnatning på hotel i Longyearbyen før ekspeditionskrydstogtet, inklusive let aftensmad, morgenmad og frokost

Transport

 • Transport fra lufthavnen til hotellet i Longyearbyen
 • 3 timers sightseeing i Longyearbyen inklusive museum og Camp Barentz, ender vej kajen
 • Transport mellem skibet og lufthavnen i Longyearbyen

Ekspeditionskrydstogt

 • Ekspeditionskrydstogt i en kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad
 • Gratis te og kaffe
 • Engelsktalende Ekspeditionsteam, som organiserer og ledsager dig i løbet af aktiviteter ombord og på land
 • Gratis Wi-Fi ombord. Internetadgang og telefonsignal er meget begrænset i de fjerntliggende områder, vi rejser til, og streaming er ikke understøttet. Når vi er på Svalbard, er der ingen Wi-Fi eller mobildækning, bortset fra i Longyearbyen.

Aktiviteter ombord

 • Ekspeditionsteamets eksperter holder dybdegående foredrag om en lang række emner
 • Uformelle sammenkomster med besætningen, som f.eks. daglige opsummeringer og forberedelser til næste dag

Aktiviteter ved landgang

 • Eskorterede landgange med små ekspeditionsbåde på Svalbard
 • Lån af vandrestave og termodragter til aktiviteter

Ikke inkluderet

 • Internationale flyafgange
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering

Bemærk

 • Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejr- og isforhold
 • Aktiviteter kan ændres
 • Sørg for, at du overholder alle krav ift. tilmelding og ombordstigning  
 • Der forventes ikke drikkepenge
Magdalenefjord
Foto: Photo competition
Nordstjernen passerer et isbjerg ved Spitsbergen
Foto: Trym Ivar Bergsmo
Fru Nordstjernen
Foto: Hans Jacobsen - Guest image
Dit skib

M/S Nordstjernen

Byggeår 1956
Skibsværft Blohm & Voss
Passagerkapacitet 108
Senge 150
Brutto last 2.191
Længde 80,77 m
Ræling 12,6 m
Fart 15 Knob
Magdalenefjord
Foto: Photo competition

M/S Nordstjernen er opkaldt efter Nordstjernen (Stella Polaris), der er berømt for at have hjulpet søfarende helt tilbage fra vikingetiden med at navigere mod nord

Læs mere om M/S Nordstjernen

Om bord på MS Nordstjernen er der et godt, gammelt speedometer.
Foto: Spitsbergen Travel
Find priser og ledige pladser

Du synes sikkert også om