Spitsbergen, Island, Færøerne - Øhop i og omkring Arktis (sydgående)

Spitsbergen, Island, Færøerne - Øhop i og omkring Arktis (sydgående)

Spitsbergen, Island, Færøerne - Øhop i og omkring Arktis (sydgående)

Spitsbergen, Island, Færøerne - Øhop i og omkring Arktis (sydgående)

Rejseinformation 15 dage MS Spitsbergen
Afrejser
22. september 2022
23. september 2023
Pris fra
kr 45.178
Helpension inkluderet

Opdag fem vilde og smukke øers historie og naturvidundere i og omkring Arktis og besøg fire lande.

Udforskning af Spitsbergen og Jan Mayen

Din ekspedition starter i Longyearbyen - byen på toppen af verden. I løbet af de to dage, hvor vi udforsker Spitsbergen, vil du holde skarpt øje med “kongen af Arktis”, den imponerende isbjørn. Bagefter forsøger vi landgang på Jan Mayen, Norges mest isolerede ø, hvor fjeldet Beerenberg, den nordligst beliggende aktive vulkan i verden, dominerer horisonten.

Ild- og islandet

Vores første stop i Island er den livlige “Nordens hovedstad”, Akureyri. Mens vi tager mod øst vil du udforske Husavik, der bliver kaldt Islands “Hvalhovedstad”. Hvis vi er heldige, får vi måske chancen for at se en eller flere af disse kæmper fra havet, inden vi tager til Bakkagerdi. Det er en lille landsby på kysten af Borgarfjörður Eystri, der siges at være beboet af elverfolket. Vi kan ikke garantere, at du vil komme til at se elverfolk, men du vil kunne opleve en uberørt vildmark få fantastiske muligheder for at se fugle.

Øhop i ekspeditionsstil

Oplev den fredelige og afslappende atmosfære i Elduvik på Færøerne. Tæt ved ligger Torshavn, et sted, hvor det nye og gamle står side om side. Prøv udvalget af fiskeretter i Lerwick på Shetlandsøerne, fra laks og skaldyr til lubbe, lange og Sanktpetersfisk. Din rejse slutter i Bergen, hvor du kan udforske havnekvarteret Bryggen med dets berømte fiskemarked og farverige havepromenade i træ, der er på UNESCO’s verdensarvsliste.

Spitsbergen, Island, Færøerne - Øhop i og omkring Arktis (sydgående) Spitsbergen, Island, Færøerne - Øhop i og omkring Arktis (sydgående)
 • Dag 1
  Oslo/Longyearbyen

  Fra 59 ºN til 78 ºN

  Din rejse starter med en flyvetur fra Oslo, Norges hovedstad ved fjorden, omgivet af skovklædte fjelde og søer. Det høje antal af el-biler, du vil se på vejene, fortæller noget om byens engagement i bæredygtighed, der har ført til, at den har fået prisen som Europas grønne hovedstad i 2019. I denne grønne by kan du opleve både en blomstrende kunstscene, moderne skønhed og kulinariske fornøjelser.

  Takket være et effektivt og godt forbundet offentligt transportsystem kan alle områder nås uden brug af bil, så brug busserne, togene og sporvognene, mens du er her! Du kan endda se Oslo på en bycykel og selv køre rundt og beundre de fine bygninger af verdenskendte arkitekter.

  Her kan du vælge mellem et væld af kulturelle oplevelser og bruge dagen på at besøge nogle af de mange fremragende museer og gallerier for samtidskunst. Indsnus historien om den norske polarforskning på Fram-museet, som har mange udstillinger, og prøv at gå ombord på et polarskib. Oplev, hvordan det må have været at leve og arbejde på skibet, mens du udforsker dækkene og kahytterne.

  Når du har brug for at hvile dig, finder du masser af muligheder for at nyde de traditionelle, norske retter eller det nye, nordiske køkken. Vælg mellem hyggelige caféer, hippe kaffebarer, fine og moderne spisesteder, pølsevogne og måske endda et mikrobryggeri.

  Oslo ligger omgivet af natur og byder på et væld af aktiviteter. Hvis du har tid, kan du eventuelt gå en tur i de skovklædte fjelde, som indrammer byen. Eller du kan blot bruge den tid, du har, til at slappe af i en af de mange parker, inden din flyvetur til Longyearbyen på Svalbard.

  Dag 1
  Oslo/Longyearbyen

  Fra 59 ºN til 78 ºN

 • Dag 2
  Longyearbyen

  Levende grænseby i det højarktiske

  Forventet afgangstid er 20:00

  Efter en overnatning på dit hotel har du mulighed for at udforske den farverige udpost Longyearbyen på egen hånd, inden du går ombord på skibet om eftermiddagen. En udflugt er inkluderet i din rejse – eller vælg fra et udvalg af valgfrie eventyr, inden dit krydstogt starter.

  Longyearbyen er en lille by på øen Spitsbergen med 2000 indbyggere - og flere snescootere end der er indbyggere. Her må du ikke gå glip af at gå op til kirken, der er blot et par minutter væk. Måske møder du Svalbard-rensdyrene, der ofte går rundt i byen og passer sig selv. Selvom de er vilde dyr, vil du finde ud af, at de er ret nysgerrige og tamme. Gå en tur på hovedgaden, mens du beundrer de farverige bygninger og udvælger souvenirs og gaver fra butikkerne i verdens nordligst beliggende by.

  Inden du går ind i de fleste offentlige bygninger, skal du huske at tage dine sko af! Det er en skik, der opstod i minedagene for at forhindre folk i at slæbe kulstøv med indenfor og er blot en af måderne, hvorpå byens minedrift fortsætter med at påvirke dens kultur.

  Der lever isbjørne uden for Longyearbyen, og selvom det er sjældent at se en i selve byen, skal du holde øje med kunst inspireret af disse ikoniske isbjørne. Se om du kan finde isbjørnestatuen eller det kæmpe vægmaleri i centrum af byen.

  Når du er kommet ombord på skibet, kan du hente din gratis ekspeditionsjakke, finde din kahyt og deltage i en obligatorisk sikkerhedsøvelse. Find restauranterne, videnskabscentret, observationsdækket og Explorer Lounge & Bar – du vil komme til at tilbringe meget tid her. Vi siger herefter pænt farvel til Longyearbyen, når vi begiver os ud på vores opdagelsesrejse.

  Dag 2
  Longyearbyen

  Levende grænseby i det højarktiske

 • Dag 3-4
  Spitsbergen

  Udforskning af Spitsbergen

  Vi efterlader denne lille civilisation og vil nu gå i gang med at udforske. I disse smukke, men alligevel fjerntliggende områder, er der intet internet, og der er heller ikke telefonmaster til at give et mobiltelefonsignal.

  Uden e-mails og sms'er er dette derfor din sjældne mulighed for at være koblet helt af fra den moderne verden. Det er tid til at virkelig at komme tilbage til det, der virkelig betyder noget.

  Spitsbergen er arktisk skønhed i al sin barske, uberørte storhed. Det er en vildmark af stejle bjerge, nøgne gletsjere og stille, smukke øer ud for kysten. I løbet af de næste to dage vil vi forsøge flere spændende landgange forskellige steder på øgruppen.

  Nogle af de mest dramatiske fjorde i verden findes på Spitsbergen. Mens vi sejler langs denne smukke ø under midnatssolen, vil du kunne nyde de enorme, u-formede dale med frodig, arktisk flora. Du vil have udsigt til dramatiske bjergkæder, der perfekt spejler sig i havets spejlblanke overflade. Mens vi roligt sejler på havet, kan du muligvis også høre den afslørende knirken fra blokke af is, der er på vej til at vælte ned i havet.

  Det imponerende terræn i dette område gør det naturligvis velegnet til friluftseventyr. Vi vil forsøge benytte alle de muligheder, vi kan. Aktiviteterne kan omfatte brug af vores ekspeditionsbåde til at komme i land for at vandre, deltagelse i strandoprydning eller at vi sætter vores kajakker i havet.

  Svalbard er et af de sjældne steder i verden, hvor storslået natur og fascinerende historie går hånd i hånd. Du vil høre historier fra vores ekspeditionsteam om opdagelsesrejsende, som enten har erobret Svalbard eller er omkommet under de barske forhold.

  Sommeren er også det tidspunkt, hvor isbjørnene vandrer langs kystens drivis på jagt efter sæler. Med lidt held, håber vi på at få øje på en af disse store rovdyr, mens vi er på Svalbard. Når alt kommer til alt, er vi sikre på, at du, som så mange andre opdagelsesrejsende før dig, vil elske dit eventyr på Svalbard.

  Dag 3-4
  Spitsbergen

  Udforskning af Spitsbergen

 • Dag 5
  Til søs

  Afslapning til søs

  Nyd en afslappende dag til søs med foredrag ombord, mens vi sætter kursen mod Jan Mayen. Dage til søs kan være aktive eller afslappende, det er op til dig!

  Gå mere i dybden med steder, du har besøgt, i videnskabscentret. Det har det nyeste, videnskabelige udstyr og et omfattende bibliotek, der giver dig større viden om topografien, historien og dyrelivet på de øer, som vi er på vej til. Gå endelig ikke glip af de fascinerende foredrag, der holdes af medlemmer af ekspeditionsteamet. De vil opsummere din ekspedition indtil nu, dele deres viden om regionen med dig og forberede dig på de kommende eventyr. Du vil måske også finde ud af mere om de forskere og meteorologer, der er udstationeret på Jan Mayen.

  Dag 5
  Til søs

  Afslapning til søs

 • Dag 6
  Øen Jan Mayen

  Den isolerede arktiske ø med en aktiv vulkan

  I midten af Norskehavet ligger Jan Mayen indhyllet i tåge. En snedækket bjergrig ø oversået med frodige moser og lav, der næsten ser ud til at lyse grønt mod den sorte klippe. Denne vulkanø ligger omtrent så fjernt, som du kan komme. Det er en uberørt vildmark med en surrealistisk atmosfære og ingen permanente indbyggere, hvilket gør det til en uforglemmelig del af dit arktiske eventyr.

  Jan Mayen har to hovedområder. Den nordlige del er domineret af Beerenberg, den nordligst beliggende aktive vulkanø på jorden, som mest er dækket af is og sidst var i udbrud i 1985. Den sydlige del er mere flad og uden is, med en vejrstation, der huser 30 personer om sommeren, som alle sammen arbejder for det norske meteorologiske institut eller Norges væbnede styrker.

  Selvom der ikke er nogle hjemmehørende pattedyr på Jan Mayen, er øen langt fra tom. Som et udpeget vigtigt fugleområde strømmer et stort antal havfugle til Jan Mayens stejle klipper og skråninger for at yngle. Øen understøtter bestande af fugle som mallemukkere, polarlomvier og søkonger.

  Jan Mayen er ikke kun en førsteklasses destination for fugleentusiaster, havet omkring øen er også rigt på liv. Hvis vejret er roligt, kan du måske få øje på en række hvalarter i nærheden, eller endda sæler, der holder en festmiddag i de rige fiskeområder. Det er ekstremt sjældent, der kommer besøgende til Jan Mayen, og Hurtigruten er nogle af de få, der forsøger landgange på denne arktiske ø. Hvis det lykkes for os, vil du sætte foden på Jordens mest fjerntliggende øer og opleve landskaber, som ses af meget få mennesker. Du vil også mærke den følelse af ​​fred, der kommer af at være omgivet af en sådan uberørt natur.

  Dag 6
  Øen Jan Mayen

  Den isolerede arktiske ø med en aktiv vulkan

 • Dag 7
  Til søs

  Mod Island

  Nyd en afslappende dag til søs med foredrag ombord, mens vi sætter kursen mod Akureyri. Sæt dig på en bar med en drink i hånden, og få snakket med dine nye skibskammerater. Du vil måske blive overrasket over, hvor meget I har tilfælles!

  For en sand, afslappende oplevelse kan du lade dig sænke ned i et boblebad på dækket. Glem ikke at holde øjnene åbne for havliv og havfugle.

  Besøg ekspeditionsteamet i videnskabscentret for at få mere at vide om, hvad der venter i det nordlige Island, den næste strækning af din ekspedition. Du kan lære om Islands fantastiske landskab, kultur og tro på det skjulte folk, også kaldet det islandske elverfolk. Der bliver måske endda en chance for at forbedre dine strikkekundskaber på en af vores workshops.

  Dag 7
  Til søs

  Mod Island

 • Dag 8
  Akureyri

  Nordislands hovedstad

  Akureyri er beliggende i nærheden af basen for den længste fjord på Island, Eyjafjörður. Når vi sejler langs fjorden, vil du have en utrolig udsigt til snedækkede bjergtoppe og en frodig kystlinje. Det frugtbare hav her gør det til et af de bedste steder i landet at få øje på hvaler og delfiner. Her kan du regelmæssigt se pukkelhvaler, hvidnæsede delfiner og marsvin, men også spækhuggere, blå- og finhvaler.

  Akureyri, der har fået kaldenavnet “Islands nordlige hovedstad”, er også en livlig universitetsby. Med en befolkning på næsten 20.000 er den det største byområde uden for den befolkede, sydvestlige region, hvilket betyder, at der er masser at opleve her – man kan blandt andet finde førsteklasses spisesteder og museer. Besøg Akureyri Museum, som giver dig et indblik i, hvordan islændinge engang levede her. Nordurslod Museum for naturhistorie kombinerer også udstillinger om det lokale miljø og bosætternes historie.

  Du vil blive forbløffet over udvalget af blomster og løv i den arktiske botaniske have. Dens fredfyldte atmosfære er som en oase af frodig grøn i de mest fantastiske omgivelser. Og mens du udforsker byen, skal du også tjekke Akureyri-kirkens fantastiske arkitektur, tegnet af den berømte arkitekt Gudjon Samuelsson.

  På en udflugt med frivillig deltagelse ud af byen kan du opleve naturskatte, der ofte betragtes som nogle af Islands mest populære seværdigheder. Ved Goðafoss-vandfaldet, med kaldenavnet “Gudernes vandfald”, vil du have chancen for at se gennemskinneligt turkis vand, der falder ned og rammer nogle enorme, sorte klipper.

  Søen Mývatn, som ligger i et yderst aktivt vulkanområde, har en unik og smuk geologi, med glitrende vand og farver som fra en anden verden. Det er også et fantastisk sted for fugle; særligt edderfugle og strømænder. Seere af hit-serien Game of Thrones kan måske genkende det.

  • Inkluderet Byvandring i Akureyri
  Dag 8
  Akureyri

  Nordislands hovedstad

 • Dag 9
  Húsavík

  Fantastisk sted til hvalsafari

  Velkommen til Husavik! Denne lille by på Islands nordlige kyst, som af mange betragtes som Islands hvalhovedstad, har høstet international popularitet som et af verdens bedste steder til at se hvaler.

  Husavik har udsigt over Skjálfandi-bugten, som nyder godt af de regelmæssige besøg fra hvalarter som pukkelhvaler, vågehvaler, hvidnæser, marsvin og endda den sky blåhval. Hvis du er heldig, får du måske chancen for at se en eller flere af disse kæmper fra havet.

  Det er kun passende, at en by, der orienterer sig så meget omkring hvaler, også har et matchende museum. Hvis du vil lære mere om disse blide kæmper fra havet, skal du besøge Husaviks yderst informative hvalmuseum.

  Hvis du er interesseret i rumrejse er Exploration Museum også fascinerende. De astronauter, der var involveret i Apollos rummissioner blev trænet i Husavik i 1965 og 1967. Islands basaltklipper kan næsten sammenlignes med månesten og gav derfor mulighed for vigtig geologisk træning. Museets hovedudstilling er centreret omkring disse banebrydende bestræbelser.

  Omkring 2 km syd for Husavik tilbyder Kaldbakur-søen en svømmeoplevelse ud over det sædvanlige, hvis du er på udkig efter en lidt anderledes oplevelse. Ikke alene er det en heitur pottur opvarmet af geotermisk energi, men du vil også svømme sammen med guldfisk.

  • Inkluderet Oplev Islands hvalhovedstad
  Dag 9
  Húsavík

  Fantastisk sted til hvalsafari

 • Dag 10
  Bakkagerði

  Elvernes land

  Med de betagende ryolittoppe på den ene side og de majestætiske Dyrfjöll-bjerge på den anden kunne placeringen ikke være smukkere. Ifølge den regionale folklore har denne lille landsby på kysten af Borgarfjörður Eystri en stor gruppe af elver. Faktisk henter landsbyen sit navn fra den stenede bakke Alfaborg, hvor selveste elverdronningen siges at bo.

  Med et indbyggertal på ca. 100 personer er Bakkagerdi langt væk fra det typiske turistspor og byder på fred, ro og en skøn udsigt. En kort gåtur er alt, hvad der skal til for at udforske byen. Du kan smage friskfanget fisk på en af caféerne; den lækre fiskesuppe er en lokal favorit.

  Dette områdets naturlige skønhed er dog hovedattraktionen og giver fantastiske vandremuligheder. Skygger af lyserøde, blå og gule ryolitklipper giver plads til frodige grønne dale på flere af vandrestierne. Uanset i hvilken retning du kigger, vil du blive belønnet med en uberørt vildmark og udsigten til og lydene fra det prominente dyreliv, der findes her - fuglene.

  Bakkagerdis kystklipper er hjemsted for et bredt udvalg af fugle, herunder fulmars og rissaer. Det er også et godt sted at se edderdunsproduktion, som man har ernæret sig ved i hundredvis af år i Island. Slutproduktet er den meget eksklusive edderdun, den mest værdsatte dunvariant i verden.

  Showets stjerner er dog søpapegøjerne. Hvis forholdene tillader det, forsøger vi at besøge Hafnarhólmi, en fiskerihavn, der er hjemsted for store søpapegøjekolonier, og et af de bedste steder at se på fugle i Island. En promenade og flere platforme giver dig mulighed for at komme virkelig tæt på søpapegøjerne på en sikker måde. For natur- og fugleelskere er denne region absolut en perle

  • Inkluderet Gåtur i lokalsamfundet i Bakkagerði
  Dag 10
  Bakkagerði

  Elvernes land

 • Dag 11
  Til søs

  Nyd en dag til søs

  Dagen er på egen hånd ombord på skibet. Hvil dig, nyd skibets faciliteter og gør status over, hvad du har oplevet indtil videre. Måske har du lyst til at få sveden frem i det indendørs motionscenter, eller blot at slappe af i den panoramiske sauna, mens du nyder udsigten.

  For at opbygge noget spænding til den næste del af dit eventyr kan du tilbringe lidt tid i biblioteket med at læse op på de steder, du endnu har til gode at besøge, eller tage til et foredrag med ekspeditionsteamet i videnskabscentret.

  Nu har du sikkert masser af fotografier og historier fra de forskellige udflugter, og du vil være ivrig efter at udveksle erfaringer fra ekspeditionen indtil nu med dine medopdagelsesrejsende.

  Dag 11
  Til søs

  Nyd en dag til søs

 • Dag 12
  Elduvík

  Charmerende landsby på Færøerne

  Landsbyen Elduvík, der er beliggende ved indløbet til Funningsfjordur på Færøerne, ligger ved kysten ved enden af en lang, frodig dal med tårnhøje, grønne bjerge på begge sider. Floden Stórá løber midt igennem og deler landsbyen i to. Der bor kun 23 mennesker i Elduvík, og du vil helt sikkert finde dens fredelige atmosfære og naturlige omgivelser afslappende.

  Mens du går rundt i gaderne, kan du beundre de små, rustikke huse. De er næsten alle sammen bygget i traditionel, islandsk landsbystil, med malede eller tjærede trævægge. Mange af tagene er dækket af græs i stedet for skifer, et traditionelt stilelement, der isolerer og beskytter mod vejret, hvilket der er meget behov for.

  Selvom her bor få mennesker i denne fjerntliggende landsby, er her både skole, kirke, havn og kaj. Gå rundt og få en smag på landsbylivet. Besøg kirken, som blev indviet i 1951, så beboerne i Elduvík ikke længere behøvede at rejse til den nærliggende by Oyndarfjørdur hver eneste uge for at komme til gudstjeneste.

  Havfuglenes sang og fårenes brægen kombineret med de buldrende bølger i fjorden skaber Elduvíks fine lydtæppe. Lyt til lydene fra Færøernes natur, og fornem den kølige havluft i ansigtet, mens du står på kajen og ser ud over det sprudlende hav, med den nærliggende ø Kalsoy, der hæver sig over bølgerne i det fjerne.

  Dag 12
  Elduvík

  Charmerende landsby på Færøerne

 • Dag 13
  Torshavn, Færøerne

  Nordeuropas ældste hovedstad

  Ved den sydøstlige kyst på Streymoy, den største af Færøerne, befinder sig en by, hvor det moderne og det gamle står side om side i et skandinavisk landskab. Brug lidt tid på at gå rundt i de brostensbelagte gyder, der snor sig mellem de traditionelle færøske, græstørvsbelagte tage og træhusene malet i lyse farver, et meget malerisk og eventyrligt syn.

  Torshavn, som egentlig betyder “Thors” havn, efter tordenguden, blev grundlagt af nordboer i det 10. århundrede og kan meget vel være den ældste hovedstad i Nordeuropa. Besøg de lokale museer, og bliv ført tilbage gennem tiden for at lære om byens oprindelse, eller få en dybere forståelse af Færøernes flora, fauna og geologi.

  Gør brug af den gratis busservice for at komme rundt i byen og få en autentisk oplevelse af livet på en ø. Vælg mellem et traditionelt eller mere nutidigt måltid på en af Tórshavns restauranter, eller sæt dig for en stund på en af dens maleriske cafeer. Et besøg til Svartafoss-vandfaldet vil helt få dig til at glemme, at du befinder dig midt i en by! Slap af på de mosklædte sten, og nyd udsigten, mens du lytter til det brusende hav.

  Der er stort set ingen træer på Færøerne, men derimod klippefyldte bjergsider dækket af et lag blødt græs, der strækker sig næsten hele vejen til kystlinjen. Mens du udforsker de åbne sletter, vil du højst sandsynligt møde får, og ved havet vil du kunne se forskellige arter af havfugle, der flyver højt ovenfor. Prøv at se, om du kan få øje på en færøsk stær, med dens beige-prikkede, metalfarvede vinger, eller edderfuglen, med dens karakteristiske grønne aftegning i nakken.

  • Inkluderet Udforsk Torshavn (gåtur)
  Dag 13
  Torshavn, Færøerne

  Nordeuropas ældste hovedstad

 • Dag 14
  Lerwick

  Midt blandt Skotlands Shetlandsøer

  Lerwick er Skotlands nordligst beliggende by og er vokset med tiden til at rumme en tredjedel af Shetlandsøernes befolkning. Det er et sted med stærke, skandinaviske rødder, som dyrkes af dem, der bor her. Lyt til de lokale for at høre en dialekt med påvirkning fra nordisk, og besøg Lerwicks rådhus for at beundre de farvede glasvinduer, der skildrer begivenheder fra vikingeperioden.

  Lerwick, der er bygget op omkring handel med sild i det 17. århundrede, her fanges stadig flere fisk end hele England, Wales og Nordirland tilsammen. Dette afspejles i dets gastronomi. Prøv udvalget af fiskeretter her, fra laks og skaldyr til lubbe, lange og Sanktpetersfisk. Hvis skaldyr ikke lige er dig, så prøv i stedet den traditionelle suppe med fårekød, reestit mutton.

  Køb souvenirs i de små, lokale butikker langs Commercial Street, eller besøg Shetland Museum for at lære mere om byens nordiske arv og kultur. Tag et kig rundt i gallerierne, hvor piktiske udskæringer står i kontrast til de fine, shetlandske blondesjaler. Stå på toppen af Fort Charlotte, et artillerifort i centrum af byen med en fascinerende fortid, og se den bemærkelsesværdige udsigt, der strækker sig tværs over Lerwick og videre til øen Bressay.

  Spættede sæler og gråsæler er hyppige gæster på Lerwicks strande, så hvis du bruger nogen tid langs strandpromenaden, får du måske chancen for at se en af disse herlige havpattedyr stikke hovedet op over vandoverfladen i nærheden af kysten. Glem ikke din kikkert, da Shetlandsøerne er berømte for deres unikke fugleliv, med ynglende arter som den rødbenede lom, rødben og spover.

  Dag 14
  Lerwick

  Midt blandt Skotlands Shetlandsøer

 • Dag 15
  Bergen

  Slutningen af ekspeditionen

  Forventet ankomsttidspunkt er 08:00

  Dit eventyr slutter i den travle havneby Bergen. Bergen, der blev grundlagt i 1070 e.Kr., var Norges hovedstad i mange år, og du vil se, at byen har bevaret en stor del af dens lokale karakter, arv og charme.

  Hvis du har tid, er det et must at se Bryggen-kvarteret med dens farverige trælagerbygninger, et sted, der er på UNESCO’s verdensarvsliste. Området er fra det 14. århundrede og huser nu små butikker, der sælger norsk kunst og kunsthåndværk. Du kan også besøge Bergens berømte fiskemarked med dets frisk fremskaffede delikatesser fra dybet.

  Vi anbefaler at booke et program efter sejladsen for at udforske denne smukke og særprægede by endnu mere. Bergen har udviklet sig til et af Norges vigtigste, kulturelle hotspots. Hvis du har lyst til at dykke ned i Bergens historie, skal du tage til Gamle Bergen Museum. Det er et frilandsmuseum, hvor du kan se, hvordan Bergen var i 1700- og 1800-tallet. Et andet historisk højdepunkt er Fantoft stavkirkens gamle middelalderarkitektur – en smuk kombination af hedensk og kristen stil.

  Du kan hoppe ombord på en svævebane op til fjeldet Fløyen. Turen til toppen af bjerget tager kun seks minutter. På toppen, i en højde på over 320 meter, kan du nyde den fantastiske udsigt over byen omgivet af de syv fjelde og havet.

  Når vi er tilbage i centrum af Bergen igen, kan du tilbringe nogen tid på at slentre en tur i de brostensbelagte gader og gyder i denne blomstrende, kompakte by. Hvis du vil smage en lokal specialitet, så besøg en af de mange caféer, og prøv en lokal kanelbolle, en skillingsbolle – den passer utrolig godt sammen med en kop kaffe.

  Hvad der end venter dig derefter, ser vi frem til at byde dig velkommen tilbage på dit næste eventyr.

  Dag 15
  Bergen

  Slutningen af ekspeditionen

Afrejser

2022

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
September:
22.

2023

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
September:
23.

Aktuelle tilbud:

 • Bestil Trygt

  Vores populære Bestil Trygt-ordning giver dig ro i sindet i forhold til din næste eventyrrejse med os.
  Bestil Trygt-ordningens fordele gælder for alle nye bestillinger, der foretages mellem 16. februar 2022 og 30. juni 2022 for ekspeditionskrydstogter med afrejse 31. december 2022 eller tidligere.
  Læs mere og bestil
 • Ny sæson

  Skelsættende oplevelser begynder her. Se vores nye ekspeditionsrejser i 2023 og 2024.
  Læs mere og bestil

Hvad er inkluderet

Inkluderet

Flyafgange

 • Flyrejse på økonomiklasse fra Oslo til Longyearbyen før ekspeditionskrydstogtet

Hotel

 • Overnatning i Longyearbyen før ekspeditionskrydstogtet, inklusive morgenmad og frokost

Transport

 • Al transport i Longyearbyen inklusive en udflugt før ekspeditionskrydstogtet

Ekspeditionskrydstogt

 • Ekspeditionskrydstogt i en kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer (husets øl og vin, sodavand og mineralvand) i restaurant Aune
 • Gratis te og kaffe
 • Gratis Wi-Fi ombord. Bemærk venligst, at der ikke er nogen Wi-Fi- eller mobildækning, bortset fra i Longyearbyen eller Barentsburg.
 • Gratis, genanvendelig vandflaske til brug ved drikkevandshaner ombord
 • Engelsktalende Ekspeditionsteam, som organiserer og ledsager dig i løbet af aktiviteter ombord og på land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter

Aktiviteter ombord

 • Ekspeditionsteamets eksperter holder dybdegående foredrag om en lang række emner
 • Benyt skibets videnskabscenter, som har et omfattende bibliotek og omfattende biologiske og geologiske mikroskoper
 • Videnskabsprogram for civile giver dig mulighed for at hjælpe med faktisk videnskabelig forskning 
 • Professionelle fotografer ombord giver de bedste tips og tricks til de bedste billeder af landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, panoramiske sauna og indendørs motionscenter
 • Uformelle sammenkomster med besætningen, som f.eks. daglige opsummeringer og forberedelser til næste dag

Aktiviteter ved landgang

 • Eskorterede landgange med små ekspeditionsbåde
 • Lån af støvler, vandrestokke og alt udstyr til aktiviteter
 • Gratis vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
 • Ekspeditionsfotograferne hjælper dig med dine kameraindstillinger

Ikke inkluderet

 • Internationale flyafgange
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilvalgsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Tilvalgsaktiviteter i små grupper med vores Ekspeditionsteam

Bemærk

 • Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejr- og isforhold
 • Udflugter og aktiviteter kan ændres
 • Sørg for, at du opfylder alle visumkrav ved indrejse
 • Der forventes ikke drikkepenge
Longyearbyen, Svalbard - MS Spitsbergen
Foto: Genna Roland
Et stort skib i vandet
En stor seng i et værelse
Dit skib

MS Spitsbergen

Byggeår 2009
Renoveret 2016
Skibsværft Estaleiro Navais de Viana do Castelo (POR)
Passagerkapacitet 180
Senge 243
Bilkapacitet 0
Brutto last 7.344
Længde 100,54 m
Ræling 18 m
Fart 14,5 knob
Longyearbyen, Svalbard - MS Spitsbergen
Foto: Genna Roland

MS Spitsbergen tager dig med på en rejse langt ud over det ordinære. Hun sejler langs den norske kyst fra september til maj, og bliver en del af vores globale ekspeditionssejladser resten af året.

Læs mere om MS Spitsbergen

A group of people posing for the camera
Foto: Stefan Dall / Hurtigruten
Find priser og ledige pladser

Du synes sikkert også om