Island, Jan Mayen, Spitsbergen - Udforskning af de arktiske øer (østgående)

Island, Jan Mayen, Spitsbergen - Udforskning af de arktiske øer (østgående)

Island, Jan Mayen, Spitsbergen - Udforskning af de arktiske øer (østgående)

Island, Jan Mayen, Spitsbergen - Udforskning af de arktiske øer (østgående)

Rejseinformation 13 dage M/S Fram
Afrejse
28. maj 2023
Pris fra
kr 55.912
Helpension inkluderet

Oplev maleriske fjorde, majestætiske gletsjere, fjeldtoppe og spændende dyreliv på en respektindgydende ekspedition til de fjerntliggende, arktiske øer.

Landet af ild og is

Rejsen begynder i Reykjavik, verdens nordligste hovedstad. Nyd det langsomme liv i de fjerntliggende fiskerbyer som Stykkishólmur og Patreksfjördur, der ligger tæt på mange af Islands berømte laguner, gejsere, varme kilder og vandfald, inden vi udforsker deres smukke omgivelser.

Sjældent besøgte arktiske øer

Nyd stemningen i Islands levende, “nordlige hovedstad” Akureyri, inden vi ændrer tempoet helt på fjerntliggende Grimsey, der er hjemsted for store kolonier af atlantiske søpapegøjer. På den store ø Jan Mayen kan man se det imponerende Beerenberg, verdens nordligste aktive vulkan. Der kommer sjældent besøgende til denne isolerede ø, da det ujævne terræn og uforudsigelige vejr betyder, at vi er nogle af de få, der forsøger at gå i land her.

Spitsbergens nordvestlige nationalpark i Svalbard-øgruppen er et eksempel på arktisk skønhed i al sin forrevne og uberørte pragt. Oplev maleriske fjorde, stejle fjelde og smukke øer, imens du holder udkig efter dyrelivet. Ekspedition slutter i Longyearbyen, byen på toppen af verden. Få en smag på, hvordan det føles at leve så langt nordpå, når du udforsker den unikke bosættelse.

Island, Jan Mayen, Spitsbergen - Udforskning af de arktiske øer (østgående) Island, Jan Mayen, Spitsbergen - Udforskning af de arktiske øer (østgående)
 • Dag 1
  Reykjavik

  Eventyrrejsens begyndelse

  Vores opdagelsesrejse starter i Reykjavik, verdens nordligste hovedstad. Reykjavik er hyggelig og kosmopolitisk på samme tid. Denne lille by har den perfekte størrelse til en vandretur, der er pakket med kunst, kultur og historie.

  Gå en tur langs Laugavegur, som er den største shoppinggade med lækre butikker og udendørs boder. Eller tag hen til den arkitektonisk imponerende Hallgrimskirkja. Kunstelskere kan besøge Reykjavik Kunstmuseum, Nationalgalleriet og de mange mindre gallerier og museer rundt om i hele byen. Fra det omfattende Nationalmuseum til det skønne islandske punkmuseum, kan man ikke undgå at blive fascineret.

  Et overflod af geotermiske energikilder på Island har skabt en stærk tradition for offentlig badning i swimmingpools og boblebade, kendt som “heittur pottur” på islandsk. De er, hvad pubberne er for blandt andre englændere - en perfekt måde at mødes med vennerne på og slappe af efter en lang dag. Reykjavik har 18 offentlige svømmebassiner, mange med saunaer og heitur pottur.

  Program før sejladsen

  Bestil et program før sejladsen med os, så du kan tilbringe ekstra tid med at opdage et par af Islands natur-seværdigheder. Den Gyldne Cirkel er en rute til tre af Islands mest populære seværdigheder. ÞTingvellir Nationalparks unikke geologi og natur giver den en næsten uvirkelig skønhed. Naturens rå kræfter kommer til udtryk i Islands værdsatte vandfald Gullfoss. Geysirs geotermiske område med dets væld af varme kilder fuldender trioen.

  Dag 1
  Reykjavik

  Eventyrrejsens begyndelse

 • Dag 2
  Stykkishólmur

  Island i miniature

  Stykkisholmur, udtalt “Stikkish – holmur”, er en lille fiskerby, hvor der alle steder er udsigt til de utallige holme i den maleriske bugt Breiðafjörður. Med en befolkning på omkring tusind mennesker, ingen trafik og et afslappet, roligt tempo giver byen indtryk af et sted, hvor tiden er gået i stå.

  Stykkisholmurs mest karakteristiske træk er måske byens velbevarede huse, der ligger i byens gamle centrum. Sprængfyldt med farver står de i kontrast til bjergene i baggrunden. Det tidligere bibliotek er nu omdannet til en kunstinstallation, det gamle fritidscenter huser nu et vulkanmuseum, og i fiskefabrikken er der restaurant, hvor man kan få en lækker fiskesuppe.

  En af byens andre seværdigheder er Det norske Hus, opkaldt efter det importerede træ fra Norge, man brugte til at bygge det med i 1832. Det regionale museum i Snæfellsnes ligger her med skiftende udstillinger - og kunsthåndværk til salg. For at få en dejlig udsigt over byen kan man vandre til toppen af klippen med det lille orange fyrtårn.

  De fleste kommer her dog for at se den fantastiske Snæfellsnes Nationalpark. Området kaldes “Lille Island”, fordi alt, hvad landet tilbyder, kan findes her, inklusive fjorde, bjerge, vandfald, vulkaner, lavamarker m.m.

  På en valgfri udflugt til Snæfellsnes ser man nogle af dens mest ikoniske seværdigheder - f.eks. den sortsandede strand ved Djúpalónssandur, hvor man – hvis energien er til det – kan forsøge at løfte de “styrkeprøvesten”, der blev anbragt her af vikingerne. En lille advarsel: den tungeste vejer 154 kg!

  Et andet stop er basaltklipperne ved Lóndrangar, hvor kæmpe stabler med takkede sten stikker op af havet. Interessant faktum: den massive Snæfellsjökull-vulkan, som toner frem over landskabet, er rammerne for den klassiske science fiction-roman Rejsen til Jordens Indre af Jules Verne.

  • Inkluderet Opdagelsestur i Stykkishólmur
  Dag 2
  Stykkishólmur

  Island i miniature

 • Dag 3
  Patreksfjördur

  Vest for de vestlige fjorde

  Da Orlygur Harppsson så dagens destination for første gang i det 9. århundrede, gav han den navnet Patreksfjöördur, eller “Sankt Patricks Fjord” efter sin åndelige vejleder. Stedets appel er fortsat lige ukompliceret – bosættelsen på Islands vestkyst er fuldkommen fantastisk.

  Oplev freden og roen ved en fiskerlandsby. Denne by har været fiskerihavn helt tilbage fra det 16. århundrede og er formet af en rig søfartshistorie. Patreksfjöördur var base for engelske, franske og tyske fiskere, handlende og søfolk i gamle dage.

  Når man går på opdagelse i den livlige havn, lærer man noget om den lokale fiskeritradition og de fiskearter, der findes i havet her. Man kan også tage et dyp i byens nye udendørs pool med en vidunderlig udsigt over fjorden. Det er utrolig skønt at vandre i den storslåede natur i denne region, hvis forholdene tillader det.

  På en valgfri udflugt kan man besøge Latrabjarg, Europas største havfugleklippe og vestligste punkt. Det er hjemsted for millioner af fugle inklusive søpapegøjer, suler, lomvier og alke. Det er spektakulært at se på fugle her. I sikkerhed for polarræve klamrer fuglene sig til de høje klipper, og der er fremragende muligheder for at tage fotos.

  Drømmestranden Raudsandur ligger også lige i nærheden. I kontrast til mange af Islands andre strande, der er sorte med vulkansand, er Raudsandurs sand rosa–farvet med gyldne toner.

  Rækken af vandfald, som kaldes Dynjandi, er en af de store attraktioner i dette område, og det er let at se hvorfor. Seks vandfald udgør til sammen det største vandfald i Vestfjord-regionen med en samlet højde på 100 meter. I et land, der berømt for sine vandfald, er dette et af de mest imponerende.

  • Inkluderet Patreksfjörður - oplev den vestligste landsby i Europa
  Dag 3
  Patreksfjördur

  Vest for de vestlige fjorde

 • Dag 4
  Akureyri

  Nordislands hovedstad

  Akureyri ligger i nærheden af udløbet af Islands længste fjord, Eyjafjörður. Når vi sejler på fjorden, har vi en utrolig udsigt til snedækkede bjergtoppe og en frodig kystlinje. Det næringsrige hav gør det til et af de bedste steder i landet at få øje på hvaler og delfiner. Her kan man regelmæssigt se pukkelhvaler, hvidnæsede delfiner og marsvin, men også spækhuggere, blå- og finhvaler.

  Akureyri kaldes “Islands nordlige hovedstad” og er en livlig universitetsby. Med en befolkning på næsten 20.000 er den det største byområde uden for den sydvestlige region, hvilket betyder, at der er masser at opleve her – man kan blandt andet finde førsteklasses spisesteder og museer. Besøg Akureyri Museum og få et indblik i, hvordan islændinge engang levede her. Nordurslod Museum for naturhistorie kombinerer også udstillinger om det lokale miljø og bosætternes historie.

  Man forbløffes over mangfoldigheden af blomster og løv i den arktiske botaniske have. Dens fredfyldte atmosfære er som en oase af frodig grøn i det mest fantastiske miljø. Mens man udforsker byen, bør man tjekke Akureyri-kirkens fantastiske arkitektur, tegnet af den berømte arkitekt Gudjon Samuelsson.

  På en tilkøbsudflugt ud af byen kan man opleve naturskatte, der ofte betragtes som nogle af Islands mest populære seværdigheder. Ved Goðafoss-vandfaldet, der kaldes “Gudernes vandfald”, har man chance for at se klart turkis vand, der falder ned på nogle enorme, sorte klipper.

  Søen Mývatn, der ligger i et yderst aktivt vulkanområde, har en unik og smuk geologi, med glitrende vand og farver som fra en anden verden. Det er også et fantastisk sted for fugle; særligt edderfugle og strømænder. Seere af hit-serien Game of Thrones kan måske genkende det.

  • Inkluderet Byvandring i Akureyri
  Dag 4
  Akureyri

  Nordislands hovedstad

 • Dag 5
  Grímsey

  Træd over den arktiske polarcirkel

  Når folk forestiller sig en forblæst, fjerntliggende islandsk ø, tænker de sandsynligvis på Grimsey. Vi bruger skibets ekspeditionsbåde til at nå den lille, grønne og græsklædte ø. Grimseys 60 indbyggere bor på den sydlige og vestlige del – de fleste rundt om den lille havn.

  Grimsey er rolig, smuk og gennemsyret af folklore og legender. At de lokale fiskere er så hærdede, tilskrives Grimseys første bosætter, Grímur. Legenden fortæller, at han dræbte kæmperne og troldene, der boede på øen og tog en af deres døtre som sin brud.

  På Grimseys stejle klippesider findes der kæmpe kolonier af havfugle – 17.000 fugle for hvert menneske – og om sommeren firer frygtløse islændinge sig ned med reb for at indsamle æg, der lokalt anses som en delikatesse. Chancen for at se atlantiske søpapegøjer, Grimseys ikoniske havfugleart, er en kæmpe attraktion for fugleelskere.

  Grimsey er sandsynlig bedst kendt for sin beliggenhed tæt på den arktiske polarcirkel, der skærer sig gennem øen – som den eneste del af Island, der berøres af Polarcirklen. Du vil få chancen for at krydse Polarcirklen.

  Man kan udforske øen til fods og vandre til “Orbis et Globus”, en ni ton tung cementkugle, der markerer kanten af den arktiske polarcirkel. Gåturen til monumentet gør det muligt at nyde det vindblæste landskab og observere fugle. Den 2,75 meter store globus flyttes en smule hvert år af de lokale, da den arktiske polarcirkel kryber nordpå med en hastighed på ca. 14 meter om året.

  Inden 2050 vil Grimsey-øen ligge uden for Arktis – endnu en grund til at besøge stedet nu.

  • Inkluderet Ceremoni ved krydsningen af Den arktiske Polarcirkel
  Dag 5
  Grímsey

  Træd over den arktiske polarcirkel

 • Dag 6
  Til søs

  En afslappende dag til søs

  Nyd en afslappende dag til søs med foredrag ombord, mens vi har kurs mod Jan Mayen. Dage til søs kan være aktive eller afslappende, det er op til dig!

  Gå en tur i Videnskabscentret og find ud af mere om de steder, vi udforsker. Centret har det nyeste, videnskabelige udstyr og et omfattende bibliotek, der kan give dig større viden om Svalbards topografi, historie og dyreliv.

  Gå endelig ikke glip af de fascinerende foredrag, der holdes af ekspeditionsteamets medlemmer. Teamet opsummerer ekspeditionen indtil nu, deler viden om regionen og forbereder dig på de kommende eventyrlige oplevelser. Foredragsemnerne kan variere fra lokalhistorie og historiefortælling til biologi og geologi.

  Brug lidt tid undervejs på at lære besætningen og de andre opdagelsesrejsende at kende. Indled en samtale i baren og se, hvad du har til fælles med dine skibskammerater!

  Dag 6
  Til søs

  En afslappende dag til søs

 • Dag 7
  Øen Jan Mayen

  Isoleret, arktisk ø med en aktiv vulkan

  I midten af Norskehavet ligger Jan Mayen indhyllet i tåge. Det er en snedækket bjergrig ø oversået med frodig mos og lav, der næsten ser ud til at lyse grønt mod den sorte klippe. Vulkanøen ligger omtrent så fjernt, som man kan komme. Det er en uberørt vildmark med en surrealistisk atmosfære og ingen permanente indbyggere, hvilket gør det til en uforglemmelig del af en arktisk eventyrrejse.

  Jan Mayen har to hovedområder. Den nordlige del er domineret af Beerenberg, den nordligste, aktive vulkan på Jorden. Øen er mest dækket af is og var senest i udbrud i 1985. Den sydlige del er mere flad og uden is, med en vejrstation, der om sommeren huser 30 personer, der alle arbejder for Norges meteorologiske institut eller Norges væbnede styrker.

  Selv om der ikke er hjemmehørende pattedyr på Jan Mayen, er øen langt fra tom. Området er udpeget som et vigtigt fugleområde, og et stort antal havfugle søger til de stejle klipper og skråninger for at yngle. Øen har bestande af fugle, herunder mallemukker, polarlomvie og søkonger.

  Jan Mayen er ikke kun en førsteklasses destination for fugleentusiaster, havet omkring øen er også rigt på liv. Hvis vejret er roligt, kan man måske få øje på en række hvalarter i nærheden, eller endda sæler, der holder en festmiddag i de rige fiskeområder. Det er ekstremt sjældent, der kommer rejsende til Jan Mayen, og Hurtigruten er blandt de få, der forsøger landgange på den arktiske ø. Hvis det lykkes for os, kan du sætte fødderne på et af Jordens mest fjerntliggende steder og opleve landskaber, der kun ses af meget få mennesker. Du kan også mærke den følelse af fred, der kommer af at være omgivet af en sådan uberørt natur.

  Dag 7
  Øen Jan Mayen

  Isoleret, arktisk ø med en aktiv vulkan

 • Dag 8
  Til søs

  En afslappende dag til søs

  Dage til søs er en mulighed for at komme ned i gear. Læn dig tilbage i den panoramiske Explorer Lounge med en drink i hånden, mens du nyder udsigten. Du kan også få endnu dybere afslapning, sætte dig i et boblebad og opsummere det, der er sket indtil videre på rejsen, sammen med dine skibskammerater.

  Hvis du hellere vil træne og svede, så tag et smut i motionscentret på dæk 7. Det har store vinduer, så du kan træne uden at gå glip af nogle af de fantastiske naturscenerier udenfor.

  Besøg ekspeditionsteamet i Videnskabscentret for at få mere at vide om, hvad der venter på Svalbard, der er næste etape på ekspeditionsrejsen. Lær noget om Svalbards imponerende landskab, rige historie for opdagelsesrejser og sjældne dyreliv.

  Dag 8
  Til søs

  En afslappende dag til søs

 • Dag 9-12
  Svalbards nordvestlige nationalpark

  Eventyr i den arktiske vildmark

  Spitsbergens nordvestlige nationalpark er ren uberørt og vild arktisk skønhed i al sin pragt. Det er en vildmark af stejle fjelde, nøgne gletsjere og stille, smukke øer ud for kysten. Det er også et af de sjældne steder i verden, hvor naturlig skønhed og fascinerende historie går hånd i hånd. Her kan man finde en del grave, spækovne og andre levn fra Svalbards første opdagelsesrejsende.

  Vejr- og havforholdene afgør, hvilke områder vi vil prøve at besøge. Kongsfjorden er et af Spitsbergens smukkeste fjordområder med en panoramisk kystudsigt og frodig, alpin tundra. Mellem de dramatiske fjeldformationer kan man få øje på gletsjere, der kælver isbjerge i havet.

  Vi lægger måske også til ved Ny-Ålesund, en tidligere mineby, der er rig på kultur, og nu omdannet til et internationalt videnskabscentrum. Med en malerisk blanding af gamle og nye bygninger kan man finde forskningsstationer fra adskillige lande dedikeret til studier af glaciologi, vilde dyr og klimaforandringer.

  Det nordvestlige hjørne af Spitsbergen er et fantastisk sted for fugleentusiaster i sommermånederne. Man kan også holde udkig efter vilde dyr, herunder hvaler, remmesæler, hvalrosser, Svalbard-rensdyr og selveste “kongen af Arktis”, den kæmpe isbjørn. Med lidt held kan man få øje på en eller flere af disse store rovdyr, mens de vandrer langs kystens drivis på jagt efter sæler.

  Det imponerende terræn i dette område gør det velegnet til friluftseventyr. Vi vil forsøge at udnytte alle de muligheder, vi har. Aktiviteterne kan omfatte brug af vores ekspeditionsbåde til at komme i land for at vandre, deltagelse i strandoprydning eller at vi søsætter vores kajakker.

  Dag 9-12
  Svalbards nordvestlige nationalpark

  Eventyr i den arktiske vildmark

 • Dag 13
  Longyearbyen

  Levende grænseby i det højarktiske

  Dit arktiske eventyrrejse rundt om Svalbard er slut for denne gang. Når du slapper af efter ekspeditionen, kan du se tilbage på alle dine nye minder, mens du stadig holder fast i den fascinerende følelse af at have været bogstaveligt talt tæt på “toppen af verden”.

  Efter afskeden med skibet og dets besætning, bliver du transporteret til lufthavnen til dit fly. Hvis du ønsker at tilbringe mere tid i Longyearbyen, kan du forlænge opholdet med et af vores programmer efter sejladsen for virkelig at komme til at lære området at kende.

  I Longyearbyen findes mange steder, der har rekorden i at være det nordligste af alting. Verdens nordligste biograf, kirke, bibliotek, gymnasium, supermarked – de er her alle sammen. Du kan afkrydse alle landemærker med den sædvanlige selfie.

  Hvis du har tid, så køb nogle souvenirs fra de lokale butikker, inden du tager hjem. En varm Svalbard-sweater eller en æske med håndlavet lokal chokolade vil være en vidunderlig gave til familie og venner. Svalbard er en toldfri zone, og Longyearbyen har flere butikker med sports- og friluftstøj, så man kan købe ind til næste eventyrrejse!

  Uanset, hvad der er det næste for dig, ønsker vi dig en sikker rejse videre og ser frem til at se dig igen!

  Dag 13
  Longyearbyen

  Levende grænseby i det højarktiske

Afrejser

2023

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Maj:
28.

Aktuelle tilbud:

 • Singletilbud ved udvalgte afgange

  Vil du rejse alene? På udvalgte afgange på vores ekspeditionsrejser behøver du ikke at betale ekstra på din kahyt, hvis du vil rejse for dig selv.
  Læs mere og bestil

Dette er inkluderet

Inkluderet i din rejse

Transport

 • Transport fra skibet til lufthavnen i Longyearbyen efter ekspeditionskrydstogtet

Flyafgange

 • Flyrejse på økonomiklasse fra Longyearbyen til Oslo efter ekspeditionskrydstogtet

Ekspeditionskrydstogt

 • Ekspeditionskrydstogt i en kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer (husets øl og vin, sodavand og mineralvand) i restaurant Aune
 • À A la carte-restaurant Lindstrøm inkluderet for gæster i suite
 • Te og kaffe er inkluderet ombord
 • Internetadgang er inkluderet ombord. Internetadgang og telefonsignal er meget begrænset i de fjerntliggende områder, vi rejser til, og streaming er ikke understøttet. Når vi er på Svalbard, er der ingen internetadgang og mobildækning, bortset fra i Longyearbyen og i Barentsburg.
 • Genanvendelig vandflaske til brug ved drikkevandshaner ombord er inkluderet
 • Engelsktalende ekspeditionsteam, som organiserer og ledsager dig på aktiviteter ombord og på land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter

Aktiviteter ombord

 • Ekspeditionsteamets eksperter holder dybtgående foredrag om en lang række emner
 • Benyt skibets Videnskabscenter, som har et omfattende bibliotek og avancerede biologiske og geologiske mikroskoper
 • Videnskabsprogram for civile giver dig mulighed for at hjælpe med faktisk videnskabelig forskning 
 • Professionelle fotografer ombord giver de bedste tips og tricks til de bedste billeder af landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, sauna og indendørs motionscenter
 • Uformelle sammenkomster med besætningen, som f.eks. daglige opsummeringer og forberedelser til næste dag

Aktiviteter ved landgang

 • Eskorterede landgange med små ekspeditionsbåde
 • Lån af støvler, vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
 • Vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
 • Ekspeditionsfotograferne hjælper dig med kameraindstillinger

Ikke inkluderet

 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilvalgsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Tilvalgsaktiviteter i små grupper med skibets ekspeditionsteam

Bemærk

 • Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejr- og isforhold
 • Udflugter og aktiviteter kan ændres
 • Sørg for at overholde alle krav ved tilmelding og boarding
 • Der forventes ikke drikkepenge
MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo
Fru Fram i Antarktis
Foto: Sandra Walser
Dit skib

M/S Fram

Byggeår 2007
Renoveret 2022
Skibsværft Fincantieri, Italy
Passagerkapacitet 250 (200 i Antarktis)
Senge 276
Bilkapacitet 0
Brutto last 11.647 tons
Længde 114 meter
Ræling 20,2 meter
Fart 13 knob
MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo

Den originale Fram var sin tids mest berømte polarforskningsskib, og resultaterne af hendes ekspeditioner er uden sidestykke. M/S Fram, der bringer arven videre fra den originale Fram, benytter den mest avancerede teknologi, hvilket gør hende usædvanligt velegnet til ekspeditionsrejser i polarområder.

Læs mere om M/S Fram

Isbjerge-en af mange yndlings foto motiver, når på en ekspedition med MS Fram
Foto: Tomas Mauch

Du synes sikkert også om