Sejlads rundt om Svalbard – den ultimative ekspedition

Sejlads rundt om Svalbard – den ultimative ekspedition

 • Attempt

Sejlads rundt om Svalbard – den ultimative ekspedition

Sejlads rundt om Svalbard – den ultimative ekspedition

 • Attempt
Rejseinformation 12 dage MS Fram, M/S Spitsbergen
Afrejser
9 afgange mellem aug 2022 og sep 2023
Pris fra
kr 55.541
Helpension inkluderet

Tag med os, når vi forsøger at sejle hele vejen rundt om Svalbard, mens vi ser de kæmpe gletsjere, smukke fjorde og det arktiske dyreliv.

Grænselandet før Nordpolen

Din ekspedition starter i Longyearbyen, byen på toppen af verden. Afkryds din liste over ting, du kan lave i verdens nordligst beliggende by. Herfra går vi ombord på vores episke sejlads rundt om øgruppen Svalbard og starter med Spitsbergens nordvestlige nationalpark. Udforsk maleriske fjorde, stejle bjerge og smukke øer ud for kysten, mens du kigger efter fugle i landskabet.

Vær opmærksom på, at de fleste steder på Svalbard ikke har mobildækning. Så benyt denne mulighed for at lægge alt digitalt udstyr til side, og nyd at være i nuet og roen i denne vidunderlige øgruppe!

På udkig efter bjørne og fugle

Det østlige Svalbard kan prale af at have øgruppens største bestand af isbjørne. I løbet af vores 3-dages udforskning langs Spitsbergens østkyst, vil vi være på udkig efter disse ikoniske, men sky rovdyr. Klipperne i denne region tiltrækker et stort antal fugle, da Svalbard er hjemsted for en bred vifte, herunder tusindvis af of polarlomvie, måger og rider.

Imponerende landskaber

Gør dig klar til at udforske Hornsunds majestætiske landskab og geologi. De forrevne bjerge og betagende fjorde her skaber nogle af Svalbards mest naturskønne panoramaer. Efter at have udforsket dette område sejler vi nordpå mod Isfjorden, inden vi afslutter vores ekspeditionskrydstogt i Longyearbyen.

Sejlads rundt om Svalbard – den ultimative ekspedition Sejlads rundt om Svalbard – den ultimative ekspedition
Attempt

Vores sejlads i Svalbard består af ekspeditioner, hvor vi, i ægte ekspeditionsstil, udfordrer elementerne og det arktiske oceans isflager ved at sejle rundt om dette fjerntliggende øhav – på en sikker måde. Adskillige alternative ruter kombineret med vores store viden om området og fleksibilitet er de centrale faktorer i forhold til at give dig den mest fantastiske oplevelse. Og hvis det virkelig lykkes os at sejle rundt om Svalbard, vil det være en uforglemmelig oplevelse.

 • Dag 1
  Oslo/Longyearbyen - Hotel

  Fra 59 ºN til 78 ºN

  Din rejse starter med en flyvetur fra Oslo, Norges hovedstad ved fjorden, omgivet af skovklædte fjelde og søer. Det høje antal af el-biler, du vil se på vejene, fortæller noget om byens engagement i bæredygtighed, der har ført til, at den har fået prisen som Europas grønne hovedstad i 2019. I denne grønne by kan du både opleve en blomstrende kunstscene, moderne skønhed og kulinariske fornøjelser.

  Takket være et effektivt og godt forbundet offentligt transportsystem kan alle områder nås uden brug af bil, så brug busserne, togene og sporvognene, mens du er her! Du kan endda se Oslo på en bycykel og selv køre rundt og beundre de fine bygninger af verdenskendte arkitekter.

  Her kan du vælge mellem et væld af kulturelle oplevelser og bruge dagen på at besøge nogle af de mange fremragende museer og gallerier for samtidskunst. Indsnus historien om den norske polarforskning på Fram-museet, som har mange udstillinger, og prøv at gå ombord på et polarskib. Oplev, hvordan det må have været at leve og arbejde på skibet, mens du udforsker dækkene og kahytterne.

  Når du har brug for at hvile dig, finder du masser af muligheder for at nyde de traditionelle, norske retter eller det nye, nordiske køkken. Vælg mellem hyggelige caféer, hippe kaffebarer, fine og moderne spisesteder, pølsevogne og måske endda et mikrobryggeri.

  Oslo ligger omgivet af natur og byder på et væld af aktiviteter. Hvis du har tid, kan du eventuelt gå en tur i de skovklædte fjelde, som indrammer byen. Eller du kan blot bruge den tid, du har, til at slappe af i en af de mange parker, inden din flyvetur til Longyearbyen på Svalbard.

  Dag 1
  Oslo/Longyearbyen - Hotel

  Fra 59 ºN til 78 ºN

 • Dag 2
  Longyearbyen

  Det norske tilholdssted i det højarktiske område

  Forventet afgangstid er 20:00

  Efter en overnatning på dit hotel har du mulighed for at udforske den farverige udpost Longyearbyen på egen hånd, inden du går ombord på skibet om eftermiddagen. En udflugt er inkluderet i din rejse – eller vælg fra et udvalg af valgfrie eventyr, inden dit krydstogt starter.

  Longyearbyen er en lille by på øen Spitsbergen med 2000 indbyggere - og flere snescootere end der er indbyggere. Her må du ikke gå glip af at gå op til kirken, der er blot et par minutter væk. Måske møder du Svalbard-rensdyrene, der ofte går rundt i byen og passer sig selv. Selvom de er vilde dyr, vil du finde ud af, at de er ret nysgerrige og tamme. Gå en tur på hovedgaden, mens du beundrer de farverige bygninger og udvælger souvenirs og gaver fra butikkerne i verdens nordligst beliggende by.

  Inden du går ind i de fleste offentlige bygninger, skal du huske at tage dine sko af! Det er en skik, der opstod i minedagene for at forhindre folk i at slæbe kulstøv med indenfor og er blot en af måderne, hvorpå byens minedrift fortsætter med at påvirke dens kultur.

  Der lever isbjørne uden for Longyearbyen, og selvom det er sjældent at se en i selve byen, skal du holde øje med kunst inspireret af disse ikoniske isbjørne. Se om du kan finde isbjørnestatuen eller det kæmpe vægmaleri i centrum af byen.

  Når du er kommet ombord på skibet, kan du hente din gratis ekspeditionsjakke, finde din kahyt og deltage i en obligatorisk sikkerhedsøvelse. Undersøg restauranterne, videnskabscentret, observationsdækket og Explorer Lounge & Bar – du vil komme til at tilbringe meget tid der. Vi siger herefter pænt farvel til Longyearbyen, når vi begiver os ud på vores opdagelsesrejse.

  Dag 2
  Longyearbyen

  Det norske tilholdssted i det højarktiske område

 • Dag 3-5
  Svalbards nordvestlige nationalpark

  Udforskning af fantastiske fjorde med en fascinerende historie

  Vi efterlader denne lille civilisation og vil nu gå i gang med at udforske. I disse smukke, men alligevel fjerntliggende områder, er der intet internet, og der er heller ikke telefonmaster til at give et mobiltelefonsignal. Uden e-mails og sms'er er dette derfor din sjældne mulighed for at være koblet helt af fra den moderne verden. Det er tid til at virkelig at komme tilbage til det, der virkelig betyder noget.

  Spitsbergens nordvestlige nationalpark er ren uberørt og vild arktisk skønhed i al sin pragt. Det er en vildmark af stejle bjerge, nøgne gletsjere og stille, smukke øer ud for kysten. Det er også et af de sjældne steder i verden, hvor storslået natur og fascinerende historie går hånd i hånd. Her vil du finde en del grave, spækovne og andre levn fra Svalbards første opdagelsesrejsende.

  Vejr- og havforholdene vil bestemme, hvilke områder vi vil prøve at besøge. Kongsfjorden er en af de smukkeste fjordområder på Spitsbergen, med en panoramisk kystudsigt og frodig, alpin tundra. Mellem de dramatiske bjergformationer kan man få øje på gletsjere, der kælver isbjerge i havet.

  Vi lægger måske også til ved Ny-Ålesund, en tidligere mineby, der er rig på kultur, og nu omdannet til et internationalt videnskabscentrum. Med en malerisk blanding af gamle og nye bygninger kan du finde en del forskningsstationer fra forskellige lande dedikeret til studier af glaciologi, vilde dyr og klimaforandringer.

  Det nordvestlige hjørne af Spitsbergen er et fantastisk sted for fugleentusiaster i sommermånederne. Du kan også holde udkig efter vilde dyr, herunder hvaler, remmesæler, hvalrosser, Svalbard-rensdyr og selveste “kongen af Arktis”, den kæmpe isbjørn. Med lidt held vil du kunne få øje på en eller flere af disse store rovdyr, mens de vandrer langs kystens drivis på jagt efter sæler.

  Det imponerende terræn i dette område gør det velegnet til friluftseventyr. Vi vil forsøge benytte alle de muligheder, vi kan. Aktiviteterne kan omfatte brug af vores ekspeditionsbåde til at komme i land for at vandre, deltagelse i strandoprydning eller at vi sætter vores kajakker i havet.

  Dag 3-5
  Svalbards nordvestlige nationalpark

  Udforskning af fantastiske fjorde med en fascinerende historie

 • Dag 6-8
  Det østlige Svalbards naturreservat

  Nyd ekspeditionsdage i det arktiske område

  Det østlige Svalbard kan prale af at have øgruppens største bestand af isbjørne. Vi har høje forhåbninger til, at du i løbet af de næste tre dage i dette område vil få øje på den sky “konge af Arktis”.

  I denne del af Svalbard er det arktiske ocean fuld af drivis og dets frosne havmiljø ændrer sig konstant. Som moderne opdagelsesrejsende vil kaptajnen og ekspeditionsteamet grundigt analysere havisens tykkelse og bevægelser ved hjælp af avancerede sonarsystemer og direkte transmitterede satellitbilleder. De bestemmer, hvilken del af denne arktiske vildmark, vi vil udforske på landgange, vandreture og valgfri kajaksejlads.

  Hvis forholdene tillader det, vil vi krydse 80 °N, sejle gennem Hinlopen-strædet og fortsætte sydpå, mens vi holder udkig efter hvalrosser og havfugle undervejs. Denne region er hjemsted for tusindvis af polarlomvier, måger og rider.

  Mens vi sejler gennem Freemansundet, kan du beundre synet af havfugle i de storslåede omgivelser. Freemansundet, som ikke må forveksles med kusinen, fjorden, er et sund, er adskiller Barentsøya, mod nord, fra Edgeøya.

  Vi vil forsøge landgang på kysten af Barentsøya eller Edgeøya. Vi udforsker måske Kapp Lee, et fantastisk sted, hvor du kan finde historiske minder om alle perioderne, hvor mennesker har udforsket Svalbard. Hvis vi er heldige, møder vi nogle af Svalbards havpattedyr, mens vi sejler mod South Cape Land.

  Dag 6-8
  Det østlige Svalbards naturreservat

  Nyd ekspeditionsdage i det arktiske område

 • Dag 9-10
  Spitsbergens sydlige nationalpark og Bellsund-området

  Ekspeditionen fortsætter

  Vores mål i dag er at nå den sydligste spids af Spitsbergen. Udforsk Hornsunds vidunderligt varierede landskab og geologi, en del af Spitsbergens sydlige nationalpark. For mange er dette Svalbards smukkeste fjord.

  Hornsunds forrevne, stejle bjerge, fascinerende fjorde og rige, farvestrålende vegetation gør det til et af verdens mest natursmukke hjørner. Mens vi sejler i den 30 kilometer lange fjord, vil du måske se en gletsjer kælve is ud i vandet. På en klar dag kan du også se det tårnhøje Hornsundtind, der når 1.431 m op over havets overflade. Efter at have udforsket dette område sejler vi nordpå mod Bellsund.

  Hvis du har gættet, at navnet Bellsund betyder det smukke sund, bebrejder vi dig det ikke. Det har snedækkede bjerge, gletsjere og slående, geologiske formationer, der er dannet af tektoniske plader, der har bevæget sig mod hinanden. Men faktisk har Bellsund lånt sit navn fra det klokkeformede Klokkefjellet ved sundets munding.

  Store kolonier af alke, lomvier og mallemukkere har gjort de store klipper i området til deres hjem. Du får måske øje på gæs, og Svalbards rensdyr, der græsser på den frodige vegetation, der er blevet bestøvet af tabte frø fra fuglene ovenover – så kan man tale om livets cyklus!

  Bellsund har en lang historie med jagt og fangst, der starter med hvalfangst i begyndelsen af det 17. århundrede. En af de historier, som ekspeditionsteamet kan genfortælle på de valgfri foredrag om jægere og fangere, er den om Wanny Woldstad. Hun var en taxichauffør fra Tromsø, som blev den første, kvindelige, arktiske fanger.

  Kulturelle levn fra andre perioder af Svalbards historie kan ses overalt i Bellsund. Ruinerne fra minebosættelserne er stadig synlige. Du får måske øje på dem, når vi tilbringer dagen med at udforske området.

  Dag 9-10
  Spitsbergens sydlige nationalpark og Bellsund-området

  Ekspeditionen fortsætter

 • Dag 11
  Isfjorden

  Fjord, vildmark

  I dag sejler vi ind i den bemærkelsesværdige Isfjord, det mest prominente fjordsystem i øgruppen Svalbard. Den fører ud til mange mindre fjorde og danner et frodigt og smukt system, med masser af vilde dyr og vegetation. Gør dig klar til at udforske de enorme, u-formede dale hugget ud af bjergene af kæmpe gletsjere for omkring 10.000 år siden.

  Nord for fjorden er Alkhornet et fremtrædende vartegn. Det er et imponerende eksempel på carbonatsten, med en næsehornsformet udformning i toppen. Det omgivende dyreliv har naturligvis erobret den. Du får måske øje på polarræve her, samt Svalbards rensdyr og tusindvis af lomvier og rider.

  Det er bemærkelsesværdigt, hvor godt spor efter tidlig menneskelig tilstedeværelse er blevet bevaret i Isfjorden. Du kan finde kulturminder fra Svalbards hvalfangst- og jagtarv langs strande og bugter, som f.eks. jagtstationer og et anlæg til udvinding af hvalolie.

  Længere sydpå i fjordene ligger et mere moderne kulturikon. Her ligger bygninger fra den berømte Isfjord Radiostation, en tidligere radio- og vejrstation etableret i 1933, der i dag er et af de utvivlsomt smukkest beliggende hoteller i verden.

  Landskabet i de indre dele af Isfjorden ændrer sig konstant. Men vi har stadig adskillige gode landgangssteder i dette område. Hvor vi tager hen, og hvad vi vil lave, bliver besluttet på grundlag af vejr- og isforholdene, når vi ankommer.

  Dag 11
  Isfjorden

  Fjord, vildmark

 • Dag 12
  Longyearbyen/Oslo

  Slutningen af ekspeditionen

  Forventet ankomsttidspunkt er 06:00

  Dit arktiske eventyr rundt om Svalbard er slut for denne gang. Når du slapper af efter din ekspedition, vil du have lidt tid til at se tilbage på alle dine nye minder, mens du stadig holder fast i den fascinerende følelse af at have været bogstaveligt talt nær “toppen af verden”.

  Efter du har sagt farvel til skibet og dets besætning, bliver du transporteret til lufthavnen, så du kan flyve tilbage til Oslo.

  I Longyearbyen vil du ofte finde mange steder, der har rekorden i at være det nordligste for alting. Verdens nordligst beliggende biograf, kirke, bibliotek, gymnasium, supermarked – de er her alle sammen. Du kan afkrydse alle landemærker med den sædvanlige selfie.

  Hvis du har tid, så køb nogle souvenirs fra de lokale butikker, inden du tager hjem. En varm Svalbard-sweater eller en æske med lokalt håndlavede chokolader ville være en vidunderlig gave til familie og venner. Svalbard er en toldfri zone, og Longyearbyen har flere butikker med sports- og friluftstøj, så du kan købe ind til dit næste ekspeditionskrydstogt. Uanset, hvad der er det næste for dig, ønsker vi dig en sikker rejse videre og ser frem til at se dig igen!

  Program efter sejladsen

  Gæster, der sejler ombord på MS Fram, har mulighed for at forlænge deres ophold i Longyearbyen med et af vores unikke programmer efter sejladsen. Spørg venligst for yderligere detaljer.

  Dag 12
  Longyearbyen/Oslo

  Slutningen af ekspeditionen

Afrejser

2022

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
August:
25.
September:
4.

2023

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
Juli:
2.
17.
27.
August:
6.
16.
26.
September:
5.

Dette er inkluderet

Inkluderet

Flyafgange

 • Returflyrejser på økonomiklasse mellem Oslo og Longyearbyen

Hotel

 • Overnatning i Longyearbyen før ekspeditionskrydstogtet, inklusive morgenmad og frokost

Transport

 • Al transport i Longyearbyen inklusive en udflugt før ekspeditionskrydstogtet

Ekspeditionskrydstogt

 • Ekspeditionskrydstogt i en kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer (husets øl og vin, sodavand og mineralvand) i restaurant Aune
 • À la carte-restaurant Lindstrøm inkluderet for gæster i suite (kun på MS Fram)
 • Gratis te og kaffe
 • Gratis Wi-Fi ombord. Bemærk venligst, at der er meget begrænset Wi-Fi og telefonsignal i de fjerntliggende områder, vi rejser til og streaming er ikke understøttet. Når vi er på Svalbard, er der ingen Wi-Fi eller mobildækning, bortset fra i Longyearbyen eller Barentsburg.
 • Gratis, genanvendelig vandflaske til brug ved drikkevandshaner ombord
 • Engelsktalende Ekspeditionsteam, som organiserer og ledsager dig i løbet af aktiviteter ombord og på land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter

Aktiviteter ombord

 • Ekspeditionsteamets eksperter holder dybdegående foredrag om en lang række emner
 • Benyt skibets videnskabscenter, som har et omfattende bibliotek og omfattende biologiske og geologiske mikroskoper
 • Videnskabsprogram for civile giver dig mulighed for at hjælpe med faktisk videnskabelig forskning 
 • Professionelle fotografer ombord giver de bedste tips og tricks til de bedste billeder af landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, panoramiske sauna og indendørs motionscenter
 • Uformelle sammenkomster med besætningen, som f.eks. daglige opsummeringer og forberedelser til næste dag

Aktiviteter ved landgang

 • Eskorterede landgange med små ekspeditionsbåde
 • Lån af støvler, vandrestokke og alt udstyr til aktiviteter
 • Gratis vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
 • Ekspeditionsfotograferne hjælper dig med dine kameraindstillinger

Ikke inkluderet

 • Internationale flyafgange
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilvalgsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Tilvalgsaktiviteter i små grupper med vores Ekspeditionsteam

Bemærk

 • Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejr- og isforhold
 • Udflugter og aktiviteter kan ændres
 • Sørg for, at du overholder alle krav ift. tilmelding og boarding
 • Der forventes ikke drikkepenge

Skib

MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo

MS Fram

Byggeår 2007
Renoveret 2022
Skibsværft Fincantieri, Italy
Passagerkapacitet 250 (200 i Antarktis)
Senge 276
Bilkapacitet 0
Brutto last 11.647 tons
Længde 114 meter
Ræling 20,2 meter
Fart 13 knob

Den originale Fram var sin tids mest berømte polarforskningsskib, og resultaterne af hendes ekspeditioner er uden sidestykke. MS Fram, der bringer arven videre fra den originale Fram, benytter den mest avancerede teknologi, hvilket gør hende usædvanligt velegnet til ekspeditionsrejser i polarområder.

Læs mere om MS Fram

M/S Spitsbergen

Byggeår 2009
Renoveret 2016
Skibsværft Estaleiro Navais de Viana do Castelo (POR)
Passagerkapacitet 180
Senge 243
Bilkapacitet 0
Brutto last 7.344 tons
Længde 100,54 meter
Ræling 18 meter
Fart 14,5 knob

M/S Spitsbergen tager dig med på en rejse langt ud over det ordinære. Hun sejler langs den norske kyst fra september til maj, og bliver en del af vores globale ekspeditionssejladser resten af året.

Læs mere om M/S Spitsbergen

Longyearbyen, Svalbard - MS Spitsbergen
Foto: Genna Roland
Find priser og ledige pladser

Du synes sikkert også om