Færøerne, Island, Spitsbergen – øhop i og omkring Arktis (nordgående)

Færøerne, Island, Spitsbergen – øhop i og omkring Arktis (nordgående)

Færøerne, Island, Spitsbergen – øhop i og omkring Arktis (nordgående)

Færøerne, Island, Spitsbergen – øhop i og omkring Arktis (nordgående)

Rejseinformation 14 dage M/S Spitsbergen
Afrejse
1. juni 2024
Pris fra
kr 43.422
Helpension inkluderet

14-dages ekspeditionskrydstogtfra Bergen til Shetlandsøerne, Færøerne, Island og Svalbard, inden rejsen slutter i Oslo

Ø-eventyr

Vores forårseventyr begynder i Bergen i Norge, hvorfra vi sejler til Lerwick på Skotlands Shetlandsøer. Herfra sejler vi til de grønne Færøerne og krydser videre til Islands nordkyst. Vi slutter vores ekspeditionskrydstogt i Longyearbyen efter en idyllisk sejlads til Svalbard i de højarktiske egne i al deres uberørte skønhed.

Hold øje med dyrelivet

De uberørte farvande og storslåede øer på dette eventyrlige ø-hop i Nordatlanten er hjemsted for mangfoldigt dyreliv. Undervejs holder vi udkig efter fugle, hvaler og andre havdyr. Hold udkig efter den majestætiske, men sky isbjørn i farvandet omkring Svalbard.

Færøerne, Island, Spitsbergen – øhop i og omkring Arktis (nordgående) Færøerne, Island, Spitsbergen – øhop i og omkring Arktis (nordgående)
 • Dag 1
  Bergen

  Ekspeditionsrejsen begynder

  1. juni 2024
  Forventet afgangstid er 18:00

  Udforsk UNESCO-kvarteret Bryggen og fjeldtinderne

  Vores eventyrlige oplevelse begynder i charmerende Bergen. Norges tidligere hovedstad, der er omgivet af syv fjelde og havet, er også en af dets mest maleriske byer.

  Gå en tur gennem havnekvarteret Bryggen, der er på UNESCOs verdensarvsliste, med dets farverige træhuse fra det 14. århundrede. Lige over for Bryggen ligger Bergens fiskemarked.

  Tag kabelbanen til toppen af Fløy-fjeldet til en forfriskende vandretur og en fantastisk udsigt over byen, fjeldene og havet.

  Dag 1
  Bergen

  Ekspeditionsrejsen begynder

 • Dag 2
  Lerwick

  Shetlandsøerne

  2. juni 2024

  Udforsk Skotlands nordligste by

  I Lerwick, der er bygget op omkring handel med sild, fanges der flere fisk end i hele England, Wales og Nordirland tilsammen.

  Byen har dybe, nordiske rødder. Man kan høre det på dialekten og fra vikingehistorier, der på smuk vis er skildret på de imponerende, farvede glasvinduer i Lerwicks rådhus. Ved den gamle havnefront finder man Shetland Museum, der udstiller piktiske udskæringer og blondesjaler. I nærheden findes Fort Charlotte og det storslåede rådhus.

  Hav kikkert ved hånden for at spejde efter spættede og gråsæler på Lerwicks strande og efter fugle som rødbenede lom, rødben og spover.

  Dag 2
  Lerwick

  Shetlandsøerne

 • Dag 3
  Torshavn, Færøerne

  Tórshavn fra det 10. århundrede

  3. juni 2024

  Et besøg på Streymoy, Færøernes største ø

  Tórshavn ligger på Streymoy, der er den største af Færøerne. Tórshavn, der blev grundlagt af nordboere i det 10.  århundrede, er en af Nordeuropas ældste hovedstæder.

  Gå en tur i de brostensbelagte gyder og nyd de farverige, græstørvsbelagte huse. På museerne kan man lære noget om byens oprindelse og Færøernes flora, fauna og geologi.

  Cirka 800 meter uden for byen bruser Svartafoss-vandfaldet over mosklædte sten. På en gåtur langs havet kan man spejde efter edderfugle og den karakteristiske, færøske stær med beige-prikkede vinger

  • Inkluderet Udforsk Torshavn (gåtur)
  Dag 3
  Torshavn, Færøerne

  Tórshavn fra det 10. århundrede

 • Dag 4
  Elduvík

  Fredelige, lille Elduvík

  4. juni 2024

  Nyd lyden af Færøernes natur

  Vi udforsker landsbyen Elduvík, der kun har 23 indbyggere. Den ligger ved Funningsfjørður-indløbet på Færøerne. Elduvík er opdelt i to af vandløbet Stórá

  Selv om byen er lille, er den komplet med en skole, kirke, havn og kaj. Fra kajen kan man nyde udsigten over det funklende vand til den nærliggende ø Kalsoy. Der er forbavsende fredeligt her.

  Mens vi går i landsbyens charmerende gader, hører vi fuglesang, fårenes brægen og fjordens bølger, der møder kysten. Mange af hustagene er i traditionel, færøsk stil dækket af græs, der isolerer og beskytter mod vejret, hvilket der er meget behov for.

  Dag 4
  Elduvík

  Fredelige, lille Elduvík

 • Dag 5
  Til søs

  En afslappende dag til søs

  5. juni 2024

  Nyd en afslappende dag, mens vi sejler til Island

  Mens vi sejler til Bakkagerði, kan man læne sig tilbage og udveksle historier fra vores eventyrlige oplevelser med de medrejsende.. Spejd efter vidunderlige havdyr fra dækket. Eller slap af i et boblebad og spejd samtidig efter havfugle.

  Besøg ekspeditionsteamet i videnskabscentret, mens rammerne for næste del af sejladsen i Nordisland sættes. Lær om Islands imponerende landskaber, kultur og tro - for eksempel om alferne. Hvis man har lyst til at prøve noget nyt, kan man deltage i et strikkekursus!

  Dag 5
  Til søs

  En afslappende dag til søs

 • Dag 6
  Bakkagerði

  Vandretur i Bakkagerði

  6. juni 2024

  Spejd efter alfer i smuk natur

  Vores islandske krydstogt fortsætter til Bakkagerði, der er en lille, fjerntliggende bosættelse. Ifølge folkloren er Bakkagerði beboet af alfer, der også kaldes huldufólk, der betyder det “skjulte folk”. Vi går en tur i byen for at udforske det magiske sted.

  Et populært vandreområde, hvor man kan gå gennem frodige, grønne dale og fantastiske landskaber blandt farverige ryolitklipper. På kystklipperne lever stormfugle, rider, edderfugle og søpapegøjer. Vi besøger måske også søpapegøjekolonien på Hafnarhólmi, der er sand perle for naturelskere og dyrefotografer.

  • Inkluderet Gåtur i lokalsamfundet i Bakkagerði
  Dag 6
  Bakkagerði

  Vandretur i Bakkagerði

 • Dag 7
  Húsavík

  Hvalsafari i Húsavík

  7. juni 2024

  Islands bedste sted for hvalsafari

  Húsavík er en fascinerende lille by og et af de bedste steder i verden at se hvaler.

  Húsavík har udsigt til Skjálfandi-bugten, der nyder godt af besøg fra pukkelhvaler og vågehvaler, hvidnæsede delfiner, marsvin og endda den sky blåhval. Hvis man er heldig, ser man en eller flere af disse kæmper fra havet. Lær mere om dem på Húsavíks Hvalmuseum.

  Der er endda et rumforskningsmuseum her. NASA mente, at Húsavíks geologi minder om et månelandskab og sendte astronauter fra Apollo-rummissionerne hertil for at træne. Man kan også nyde det geotermiske vand ved Geosea, der har udsigt over Skjálfandi-bugten, og få en forfriskende øl på det lokale mikrobryggeri.

  • Inkluderet Oplev Islands hvalhovedstad
  Dag 7
  Húsavík

  Hvalsafari i Húsavík

 • Dag 8
  Akureyri

  Akureyri og Goðafoss

  8. juni 2024

  Se dramatiske, golde landskaber og vandfald

  Nyd synet af snedækkede tinder, mens vi sejler i Eyjafjörður, Islands længste fjord. Det er et af de bedste steder i Europa til at se pukkelhvaler, hvidnæsede delfiner og marsvin. Spejd efter spækhuggere, blå- og finhvaler.

  Islands næststørste by, Akureyri, ligger for enden af en fjord. Her kan man nyde oaserne i en botanisk have og besøge førsteklasses spisesteder og museer.

  Lidt længere væk kan man opleve det maleriske Goðafoss-vandfald, hvor det turkisblå hav slår mod de sorte klipper. Man kan også spejde efter edderfugle og strømænd (andefugle) ved Mývatn, der er et af Islands mest aktive vulkanområder.

  • Inkluderet Byvandring i Akureyri
  Dag 8
  Akureyri

  Akureyri og Goðafoss

 • Dag 9
  Til søs

  Oplev og lær havet at kende

  9. juni 2024

  Det er tid til at slappe af og finde ud af, hvilke eventyrlige oplevelser vi har i vente

  Mens vi krydser Den arktiske Polarcirkel og sejler til øen Jan Mayen, nyder vi en dag til søs. Der er masser at lave på skibet. Spejd efter havdyr fra dækket, nyd den panoramiske sauna, synk ned i et boblebad eller slap af i Explorer Lounge & Bar, der er et fantastisk sted til at læse eller bare se verden glide forbi.

  Besøg videnskabscentret for at få indblik i de kommende destinationer på vores ekspeditionskrydstogt til øerne. Nyd et fascinerende foredrag fra ekspeditionsteamet eller hjælp med at indsamle vigtige data og bidrag til borgervidenskabsprojekter.

  Fotoentusiaster kan få gode råd hos skibets fotograf om, hvordan man fanger dyr og landskaber på billeder.

  Dag 9
  Til søs

  Oplev og lær havet at kende

 • Dag 10
  Øen Jan Mayen

  Vulkanøen Jan Mayen

  10. juni 2024

  Besøg en aktiv vulkan, der er et fugleparadis

  Jan Mayen har ingen permanente indbyggere, og besøg på øen er sjældne. Faktisk er vi nogle af de få, der forsøger at gå i land her. Hvis forholdene tillader det, sætter vi fødderne på et af Jordens mest fjerntliggende steder.

  Jan Mayens surrealistiske mos- og lavdækkede landskab domineres af den vulkanske kegle Beerenberg. Det er verdens nordligste, aktive vulkan, og den var senest i udbrud i 1985.

  Her findes ikke landpattedyr, men øen er et vigtigt fugleområde med store bestande af mallemukker, polarlomvier og søkonger. Kig også efter hvaler og sæler i det omgivende vand..

  Dag 10
  Øen Jan Mayen

  Vulkanøen Jan Mayen

 • Dag 11
  Til søs

  Nyd en dag til søs

  11. juni 2024

  Et fredeligt mellemspil i vores eventyrlige oplevelse

  Tilbring dagen på egen hånd, mens vi sejler dybere ind i Arktis mod Svalbard-øgruppen. Nyd de rolige øjeblikke og værdsæt den fredelige følelse af at være til søs. Det er en sjælden mulighed for at koble af og få en pause fra den moderne verden.

  Aktivitet eller afslapning Nyd at træne i motionsområdet eller slap af i den panoramiske sauna og nyd udsigten imens. Som altid besvarer ekspeditionsteamet spørgsmål, man måtte have, og tilbyder indsigt i de arktiske øer.

  Dag 11
  Til søs

  Nyd en dag til søs

 • Dag 12-13
  Svalbard

  Smukke Svalbard

  12. juni 2024 - 13. juni 2024

  En øgruppe med spektakulær, skøn natur

  Spitsbergen viser arktisk skønhed i sin uberørte form, en vildmark af stejle fjelde, nøgne isbræer og stille, smukke øer. Vi besøger nogle af verdens mest dramatiske fjorde, store u-formede dale og isbræer, der er klar til at kælve isbjerge i havet. Nyd den sjældne chance for at søge efter regionens ubestridte rovdyr, den fantastiske isbjørn i den eget miljø. Isbjørnene vandrer langs kysten på jagt efter sæler.

  Vi udnytter enhver mulighed for at gå i land for at vandre og lave andre aktiviteter. Hvis vi kan, sætter vi skibets kajakker i havet for at nyde naturen i næsten perfekt stilhed.

  Dag 12-13
  Svalbard

  Smukke Svalbard

 • Dag 14
  Longyearbyen / Oslo

  Longyearbyen

  14. juni 2024
  Forventet ankomsttidspunkt er 06:00

  Sidste dag på toppen af verden

  Vores arktiske eventyrrejse slutter i Longyearbyen.

  Inden flyvrejsen til Oslo, er der tid til at udforske mere af Longyearbyen og shoppe - måske en varm Svalbard-sweater.

  Vi rejser hjem med mere viden om arktisk dyreliv, historie, polaris og klimaændringer - og med minder om utrolige oplevelser.

  Dag 14
  Longyearbyen / Oslo

  Longyearbyen

Afrejser

2024

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Juni:
1.

Dette er inkluderet

Inkluderet i din rejse

Flyrejser

 • Flyrejse på økonomiklasse fra Longyearbyen til Oslo efter ekspeditionskrydstogtet

Transport

 • Transport fra skibet til lufthavnen i Longyearbyen efter ekspeditionskrydstogtet

Ekspeditionskrydstogt

 • Ophold i kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer* på Restaurant Aune
 • Te og kaffe ombord
 • Internetadgang ombord†
 • Genanvendelig vandflaske
 • Engelsktalende ekspeditionsteam, der organiserer og leder aktiviteter ombord og på land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter

*) Skibets øl og vin, sodavand og mineralvand

†Internetadgang og telefonsignal er meget begrænset i de fjerntliggende områder, vi rejser til, og streaming er ikke understøttet. Når vi er på Svalbard, er der ingen internetadgang og mobildækning bortset fra i Longyearbyen.

Aktiviteter ombord

 • Dybdegående foredrag og diskussioner, der holdes af ekspeditionsteamets eksperter
 • Fuld benyttelse af skibets videnskabscenter, et omfattende bibliotek og avanceret biologisk og geologisk udstyr
 • Borgervidenskabsprogram, hvor man kan hjælpe med igangværende, videnskabelig forskning
 • Tips og teknikker fra skibets professionelle fotograf til at fotografere landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, panoramiske sauna og motionsområde
 • Uformelle møder med besætningen til daglige briefinger

Aktiviteter ved landgang

 • Guidede landgange med skibets små ekspeditionsbåde
 • Lån af støvler, vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
 • Vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
 • Hjælp til fotografering fra skibets ekspeditionsfotografer

Bemærkninger

 • Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejr- og havforhold
 • Udflugter og aktiviteter kan ændres
 • Overhold alle krav ved indrejse og ombordstigning
 • Drikkepenge forventes ikke.

Ikke inkluderet

 • Internationale flyrejser
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilkøbsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Tilkøbsaktiviteter i små grupper med skibets ekspeditionsteam

Bemærk

Et stort skib i en vandmængde
Longyearbyen, Svalbard - MS Spitsbergen
Foto: Genna Roland
A group of people posing for the camera
Foto: Stefan Dall / Hurtigruten
Dit skib

M/S Spitsbergen

Byggeår 2009
Renoveret 2016
Skibsværft Estaleiro Navais de Viana do Castelo (POR)
Passagerkapacitet 180
Senge 243
Bilkapacitet 0
Brutto last 7.344 tons
Længde 100,54 meter
Ræling 18 meter
Fart 14,5 knob
Et stort skib i en vandmængde

M/S Spitsbergen tager dig med på en rejse langt ud over det ordinære. Hun sejler langs den norske kyst fra september til maj, og bliver en del af vores globale ekspeditionssejladser resten af året.

Læs mere om M/S Spitsbergen

Et stort skib i vandet
Find priser og ledige pladser

Du synes sikkert også om