Ekspeditionsrejse over Ishavet

Bergen - Longyearbyen - Oslo

Denne ekspedition tager dig med fra Norges fjorde til den arktiske vildmark Svalbard. Hør de fascinerende historier om opdagelsesrejsende og hvalfangere og oplev det blomstrende dyreliv og den uberørte natur. Besøg isolerede øer, bygder og charmerende fiskerlandsbyer, hvoraf nogle kun kan nås ad søvejen

 • Oplev Norges kyst og kronen af det arktiske Norge - Svalbard
 • Oplev Nordkap og den isolerede Bjørnø i Ishavet
 • Sejl gennem berømte Lofoten
 • Oplev ægte arktisk vildmark med chance for at se hvaler og isbjørne

Oversigt

Nyd kombinationen af ​​at opleve en af verdens smukkeste og mest varierede kyster og at udforske kronen af ​​Arktis - Svalbard. 

Den barske norske kyst

Norge har en utrolig lang kystlinje, der strækker sig fra 58 ° til 71 ° N. Den robuste kystlinje har et enormt varieret landskab - fra frodige fjorde til stejle bjerge, øer, skær og arktisk vildmark. Fra historiske Bergen, kendt som porten til fjordene, sejler vi dybt ind i Dalsfjord, der ligger i hjertet af det vestlige Norge med et overskud af dramatiske fjordlandskaber. I dette område oplever du frodige bakker, høje bjerge, kraftfulde vandfald og charmerende, små landsbyer. 

Nord for Polarcirklen og mod toppen af ​​verden

Efter at have besøgt et forladt fiskerleje og et legendarisk bjerg krydser vi Polarcirklen og fortsætter til en af ​​Norges mest berømte øgrupper. Lofotens skønhed er simpelthen overvældende - kendetegnet ved forrevne bjerge og tinder, dybe fjorde, beskyttede vige, hvide strande og idylliske fiskerlandsbyer. Lidt længere mod nord kan du opleve mere uberørt skønhed på de arktiske paradis-øer i Sommarøy.

En dag senere er du på det europæiske fastlands nordligste punkt. I århundreder har Nordkap været en stor eventyrdestinationer for rejsende, der kom langvejs fra for at nyde udsigten og stå på den stejle fjeldklint, der rejser sig 307 meter over Det Arktiske Ocean / Ishavet. 

Ishavet, den isolerede Bjørnø og isbjørnenes rige

Når vi krydser Det Arktiske Ocean / Ishavet, forsøger vi at gå i land på den meget isolerede Bjørnø. Vulkanøen ligger midt mellem det norske fastland og Svalbard. På trods af sin isolation er Bjørnø meget livlig, da et astronomisk antal ynglefugle tilbringer sommeren her.

Til sidst når vi Svalbard, hvor elementerne hersker - et land af is og sne, der er den mægtige isbjørns naturlige levested. Her kan du udforske nogle af de smukkeste fjorde, besøge bosættelsen ​​Ny-Ålesund (som er verdens nordligste samfund) og slutte ekspeditionen i livlige Longyearbyen.

Inkluderet i rejsens pris:

 • Ekspeditionsrejse med Hurtigruten med valgt kahytskategori og helpension
 • Transport fra skibet til lufthavnen
 • Flyrejse fra Longyearbyen til Oslo
 • Vind- og vandafvisende jakke
 • Landgange og aktiviteter om bord og på land
 • Professionelt, engelsktalende ekspeditionshold, der holder foredrag og følger med på landgange og aktiviteter
 • Kaffe og te om bord

 Ikke inkluderet:

 • Rejseforsikring
 • Flyrejse
 • Bagagehåndtering
 • Tilvalgsudflugter
 • Drikkepenge

Lignende rejser

Rejsen dag for dag

Rejseplanen

På denne ekspedition hersker elementerne, og vejr-, vind- og isforhold bestemmer vores tidsplan. Sikkerhed har højeste prioritet, og kaptajnen lægger den endelige sejlplan undervejs. Derfor er denne rejseplan blot en indikation af, hvad du kan opleve, og hvorfor hver ekspedition med Hurtigruten er unik.

19 maj 2018

Afrejsehavn Bergen
Dag 1
Day 1_Bergen_altafoto.no.jpg
Foto: Altafoto.no Foto

Porten til fjordene


Lokalitet: Bergen

Bergen ligger mellem syv fjelde, emmer af historie og har en bred vifte af attraktioner. Byen er berømt for sin unikke charme og atmosfære. Sørg for at tilbringe en dag eller to i denne internationale by med lille-by-charme, inden din nordgående ekspedition. Gå en tur i de maleriske gader og nyd velkendte steder som Håkonshallen, Rosenkrantz-tårnet, Mariakirken, Bergen Havn og det berømte fiskemarked. Bergen blev grundlagt i 1070, og det anbefales især at besøge havneområdet "Bryggen", der er på UNESCOs verdensarvliste.

Dag 2
Day 2_Sunnfjord_shutterstock_MARTAFR.jpg
Foto: Martafr / Shutterstock Foto

Fjelde og vandfald


Lokalitet: Dalsfjord

Sunnfjord-egnen er kendt for sine høje fjelde og smukke vandfald. Vi sejler dybt ind i Dalsfjord, og langt inde lægger vi til i den smukke landsby Bygstad. Gå med i land og oplev det lille fjordsamfund med dens historiske kirke, se vandfaldene, gør nogle indkøb eller besøg cafeen.

Dag 3
1200x600_shutterstock_219073939_Day-11.jpg
Foto: Sergey Goryachev Foto

Den forladte fiskerby


Lokalitet: Grip

Øgruppen Grip ligger 14 km ud for fastlandet. Den forladte fiskerlandsby Gripholmen blev anlagt i 1400-tallet og var engang Norges mindste kommune med et par hundrede indbyggere. Nu er Gripholmen et elsket sommerferiested. Et væld af farverige huse og en gammel stavkirke byder velkommen til det unikke sted.

Dag 4
Day 4_Torghatten_shutterstock_Tupungato.jpg
Foto: Tupungato / Shutterstock Foto

Et berømt vartegn


Lokalitet: Helgelandskysten

Tag et nærmere kig på "Torghatten", et fjeld med et stort eroderet hul på Helgelandskysten. Det smukke og berømte vartegn har en fascinerende geologisk historie og er kilde til en lokal legende. Det er relativt let at gå gennem hullet, og man belønnes med en fantastisk panoramaudsigt over hundredvis af små øer og majestætiske bjerge. Gå i land, udforsk øen eller tag en vandretur op på fjeldet for at gå gennem hullet.

Dag 5
day 5_Træna_oykl_8355.jpg
Foto: Eli Kleven Foto

Kryds Polarcirklen


Lokalitet: Træna og Vikingen

Træna ved Polarcirklen er et af Norges mindste distrikter med flere end 1000 småøer, klipper og skær og færre end 500 indbyggere. Senere kan du gå i land på øen Vikingen, der har en statue, der repræsenterer Polarcirklens faktiske beliggenhed og være med til en arktisk ceremoni.

Dag 6
Day 6_Trollfjord_Bjørn Rasch Tellefsen.jpg
Foto: Bjørn Rasch Tellefsen Foto

Lofotens betagende skønhed


Lokalitet: Lofoten

Henningsvær er en super charmerende fiskerby med fjeldet Vågakallen som det højeste punkt. Byen ligger ud for Austvågøy i Lofoten-øgruppen. Henningsvær er kendt for sin traditionelle og velbevarede fiskerleje-arkitektur og fantastiske naturlige beliggenhed. Senere på dagen sejler vi gennem Raftsundet ind i den storslåede Trollfjord. Den smalle fjord er omgivet af fjelde, der rækker op til 1.200 meter op over havets overflade. Fjorden skærer sig dybt og dramatisk ind i fjeldene. Vi navigerer forsigtigt langt ind i Trollfjorden, hvor fjeldvæggene stiger direkte op af havet. Nyd at sejle ind i den uberørte fjord, der til tider er så snæver, at det føles, som om man kan række ud og røre fjeldsiden.

Dag 7
Day 7_Sommerøy_Kristine Melsom.jpg
Foto: Kristine Melsom Foto

Et arktisk paradis


Lokalitet: Sommarøy

Sommarøy er en gruppe små øer med hvide sandstrande og et livligt fiskersamfund. Sommarøy har et par små butikker, der sælger kunsthåndværk og dagligvarer. I en butik findes "Kaillkråa" (mændenes hjørne), hvor mænd "parkeres", mens konerne handler. At købe ind kan være en tidkrævende aktivitet, så mændene har kroge på væggen til deres krus. Hurtigruten tilbyder en bred vifte af udflugter som vandre- og kajakture, og du kan besøge livlige Tromsø, der er kendt som Porten til Arktis. Den farverige bymidte er rig på polarhistorie, og den ligger smukt omgivet af de dramatiske Lyngsalperne, blå fjorde og hundredvis af øer.

Dag 8
day 8_North Cape.jpg
Foto: Malvina Westermark Foto

Europas nordligste punkt


Lokalitet: Nordkap

I de seneste århundreder har eventyrere, kongelige og ekspeditioner haft Nordkap-plateauet som deres mål. At stå langt ude på kanten af det europæiske fastland med udsigt over stejle klipper og kigge mod den evige horisont er en følelse, der ikke kan beskrives fuldt ud. Tilmeld dig Hurtigrutens tilvalgsudflugt - til fods eller med bus. Alternativt kan du besøge Skarsvåg, der siges at være verdens nordligste fiskerleje eller Gjesvær, et gammelt fiskerleje med historie, der går tilbage til vikingetiden. Når vi fortsætter mod nord, kan du nyde en fantastisk udsigt over Nordkap fra havet.

Dag 9
Day 9_ Bjørnøya_SteinBjorge_12.jpg
Foto: Stein Bjørge Foto

En isoleret ø med ni mennesker og millioner af fugle


Lokalitet: Bjørnø

Bjørnø er den sydligste ø i Svalbard-øgruppen i Det Arktiske Ocean / Ishavet mellem det norske fastland og Spitsbergen. Dette 178 kvadratkilometer store ø har en fascinerende historie og geologi og et rigt fugleliv. De ni mennesker, der bor her, er udpeget og sendt til øen af ??det norske meteorologiske institut. Øen siges at være "den største koncentration af havfugle på den nordlige halvkugle". På sydspidsen er klipperne, der hænger ud over havet, og skærene udenfor et meget vigtigt ynglested for havfugle. Her er fx den nordlige grænse for nogle alkearter. En af årsagerne til, at øen er et fugleparadis, er, at koldt vand fra Ishavet her møder den varme Golfstrøm, der er en del af det globale havstrømsystem. I konvergensen af vand med forskellig saltholdighed og temperatur er der ofte optimale fourageringsområder for havfugle. Her kan man også måle koncentrationen af ??forurenende stoffer i arter højt oppe i fødekæden.

Dag 10
Day 10_Hornsund_Puffins_Camille Seaman.jpg
Foto: Camille Seaman Foto

I den arktiske vildmark


Lokalitet: Syd-Spitsbergen Nasjonalpark, Hornsund

Den forholdsvis lille fjord, Hornsund, i Syd-Spitsbergen Nasjonalpark har en lang tradition i Hurtigrutens historie. Den gamle Hurtigruten-damper D/S Lyngen lagde til her for at servicere pelsjægere. Hornsund var en højborg for hårdføre folk, der koncentrerede sig om isbjørnejagt, der varede frem til 1973, hvor isbjørnejagt blev forbudt i alle arktiske lande - undtagen for oprindelige folk, der havde en tusind år gammel tradition at henvise til. Hornsunds landskab er stort set alpint med den majestætiske Hornsundtinden som den højeste af alle. Et andet meget specielt fjeld er Bautaen eller Obelisken, der ligner et kæmpe vikingesværd. Lad din fantasi fare, mens du tilbringer dagen her med usædvanlige omgivelser.

Dag 11
Day 11 Ny_aalesund_Ragnar-Hartvig.jpg
Foto: Ragnar Hartvig Foto

78 º 55 ' Nord


Lokalitet: Ny-Ålesund/Longyearbyen

Når vi sejler ind i Kongsfjord, kommer vi til en af kun fire permanente bosættelser på Svalbard - den gamle kulmineby Ny-Ålesund, en af verdens nordligste byer. Ny-Ålesund var startsted for mange ekspeditioner til Nordpolen. Navne som Amundsen, Ellsworth og Nobile er stærkt knyttede til stedet. Man kan fortsat se masten, som luftskibet "Norge" blev fortøjet til før hendes start på den allerførste flyvning over polarområdet. En række lande har forskningsstationer her, og der er altid masser af videnskabelig aktivitet i sommermånederne. Vi sejler også ind i Isfjord, der er Svalbards største fjordsystem, på vej til Longyearbyen.

Dag 12
Day 12_Oslo_shutterstock_Morten Normann Almeland.jpg
Foto: Morten Normann Almeland / Shutterstock Foto

Fly mod syd


Lokalitet: Longyearbyen/Oslo

Vi kommer til Longyearbyen om aftenen, og du bliver kørt til lufthavnen til natflyvning til Oslo. Du ankommer i Oslo tidligt om morgenen. Du kan enten flyve videre hjem eller tilbringe nogen tid i Norges hovedstad inden hjemrejsen.

30 maj 2018

Lokalitet Longyearbyen/Oslo
Om bord Oplevelser

Videoer

Fordyb dig i de eventyr, du kan opleve på en rejse til Svalbard med Hurtigruten.

Forlæng ferien

Hurtigruten Land Adventures

Vælg mellem nye land adventures, hvor du forlænger med 1-4 dage før eller efter rejsen, så du får endnu mere ud af din ferie med Hurtigruten. Du kan deltage i spændende og unikke aktiviteter, hvor transport, hotelophold og god mad er inkluderet.

Rejsen dertil - Oslo

På alle Hurtigrutens rejser kan du forlænge opholdet før eller efter sejladsen. Alle hoteller er specielt udvalgt for at give dig den bedste og mest centrale beliggenhed. Vi hjælper gerne med at bestille flyrejse, transport og hotel. Mandag - fredag: Kl. 08.00-18.00 Lørdag: Kl. 10.00-14.00 Ring til kundeservice på telefon 89881205