Svalbard rundt - I isbjørnenes rige

Denne arktiske ekspeditionsrejse er enestående! Vi planlægger at sejle nord for 80 º Nord på vej rundt om Svalbard under Midnatssolen. Udforsk Europas største arktiske vildmark på udflugter, der omfatter vandreture, kajakture og krydsning af en gletsjer, der alle giver en god chance for at få øje på den mægtige isbjørn.

 • Besøg Svalbard i den arktiske sommer
 • Sejl hele vejen rundt om Spitsberg
 • Få gode muligheder for at se isbjørne
 • Oplev midnatssolen over den uberørte arktiske vildmark
Oversigt

Rejseplanen

Hurtigruten tilbyder unikke ekspeditionsrejser til nogle af verdens fjerneste og mest uberørte farvande. Som på alle ekspeditioner hersker naturen, og vejret, is- og havforhold er den endelige ramme for alle Hurtigrutens aktiviteter. De rejsendes sikkerhed og uovertrufne oplevelser er til enhver tid Hurtigrutens højeste prioritet. Alle rejseplaner er vejledende og vurderes konstant efter forholdene. Planerne tilpasses på grund af begrænsninger, uventede elementer eller spændende muligheder - fx natur og dyreliv. Derfor kalder vi det en ekspedition.

Udrejse 6. juni, 14. juni, 22. juni & 17. august 2020

Afrejsehavn Oslo / Longyearbyen
Oversigt

Enestående ekspeditionsrejse

Denne ekspedition til Svalbard er enestående med en stor variation af landgangssteder og spænddende arktiske oplevelser. Vi planlægger at sejle nord for 80 º Nord for at få mulighed for at vandre, ro i kajak og meget andet til lands og til vands.

Nord for 80. breddegrad

Rejsen begynder med muliged for at opleve de mange ting, man kan gøre i Longyearbyen. På havet håber vi at kunne sejle nord for den 80. breddegrad - 1111 kilometer fra den geografiske Nordpol.

På denne Svalbard-ekspedition ser vi nogle af de mest spektakulære seværdigheder i Arktis. Floraen står i fuldt flor, og faunaen omfatter sæler, tusindvis af havfugle, polarræve og rensdyr.

Nordens dyrekonge

I toppen af fødekæden er den mægtige isbjørn. Der er gode muligheder for at se nogle af Svalbards isbjørne - der er trods flere isbjørne end mennesker på øgruppen.

Naturens sommer-udstillingsvindue

Midnatssolen belyser Svalbards dybe fjorde, magtfulde gletsjere og ægte vildmark. Smukke farver og kontraster er rammerne for dramatiske gletsjere, majestætiske fjeldformationer, dybe fjorde, summende fuglefjelde og endeløs arktisk tundra med mangfoldig flora og fauna. Denne sommerrejse til Svalbard i isbjørnenes rige er fyldt med uforglemmelige oplevelser.

Dag 1: Oslo / Longyearbyen

Fra 59 º Nord til 78 º Nord

Oplev museer, parker og cafeer i Norges hovedstad inden aftenens flyrejse til Longyearbyen. Her er kontrasterne til Oslo enorme. En lille by med et storbyliv på kanten af tundra. Transport til hotellet og overnatning.

Dag 2: Longyearbyen

Norges højborg i det højarktiske

Tag med på en spændende udflugt efter frokost og lær denne by på grænsen til den arktise vildmark at kende. Det arktiske miljø dominerer, men Longyearbyen har et interessant kulturliv, og byen er en førsteklasses destination for eventyrrejsende. Nyd den enestående atmosfære i den farverige forpost til den arktiske vildmark, inden skibet skal sejle.

Dag 3-4: Nordvest-Spitsbergen Nasjonalpark

Imponerende fjorde med fascinerende historie

Svalbards nordvestlige hjørne har masser af øer, fjorde og isolerede strande. Her er ægte vildmark, så skibets navigatører tager bestik af elementerne, når ekspeditionsrejsens endelige sejlplan lægges. Måske kan vi sejle ind i Kongsfjorden, der anses for at være et af Svalbards smukkeste fjordområder med mægtige gletsjere, der kælver isbjerge ud i havet, og fjorden er indrammet af fantastiske fjeldformationer. På Kongfjordens bred ligger den tidligere kulmineby Ny-Ålesund, der nu er internationalt forskningscenter med en pittoresk blanding af gamle og nye bygninger. Uanset, hvor vi ankrer op for at udforske, arrangerer Ekspeditionsteamet muligheder for at komme på land, sejle i skibets RIB-både mellem isbjerge og meget andet.

Dag 5-7: Øst-Svalbard Naturreservat
Højdepunkt

Ekspeditionsdage i Arktis

Øst-Svalbard har øgruppens største bestand af isbjørne. Vi håber virkelig, at vi ser en på denne rejse!

Havet er fyldt med drivis, og vi sejler nord for 80. breddegrad, hvis forholdene tillader det. Vi håber, vi kan komme helt til Isflakbukta på Phippsøya, der er en af Sjuøyane (De syv øer), der ligger allernordligst i Svalbard-øgruppen.

På vej sydpå sejler vi gennem Hinlopet-strædet, hvor tusindvis af havfugle yngler, og hvalrosser dykker efter muslinger i bugterne.

Vi fortsætter til Edgeøya, der er Svalbards tredjestørste ø. På øens vestkyst er landskabet stort set ikke dækket af is i modsætning til de fleste andre steder på Svalbards østside.

Dag 8: Syd-Spitsbergen Nasjonalpark

Smuk nationalpark

Vi fortsætter til Spitsbergens sydspids, hvor Hornsunds har store variationer i landskab og geologi inden for korte afstande. Is skubbes ind i fjorden tidligt i sæsonen og tiltrækker isbjørne, der jager fra isflagerne, så hvis vi er heldige, ser vi nogle af disse imponerende rovdyr.

Dag 9: Isfjorden

Fjord og vildmark

Vi tilbringer dagen på Isfjorden, Svalbards mest imponerende fjordsystem. De enorme U-formede dale er skåret ud af fjeldene af gigantiske gletsjere, der dækkede området for omkring 10.000 år siden. Her lever store bestande af Svalbardrensdyr.

Dag 10: Longyearbyen / Oslo

Ekspeditionen slutter

Nyd det betagende syn af sne- og islandskaberne, når vi kommer tilbage til Longyearbyen fra rejsen langt mod nord - kun nogle få hundrede kilometer fra den geografiske Nordpol. Transport til luthavnen og natflyvning til Oslo. Ankomst i Oslo tidlig morgen.

Ankomst 15. juni 2020, 23. juni 2020, 1. juli 2020 og 26. august 2020

Lokalitet Longyearbyen / Oslo
Hva er inkluderet

INKLUDERET:

 • Ekspeditionsrejse med Hurtigruten med valgt kahytskategori
 • Flyrejse på økonomiklasse Oslo - Longyearbyen og retur
 • Hotelovernatning, morgenmad og frokost I Longyearbyen inden sejladsen
 • Al transport inklusive en udflugt i Longyearbyen inden sejladsen

KOMFORT OM BORD

 • Alle måltider ombord inklusive skibets øl, vin, sodavand og mineralvand
 • Kaffe og te om bord
 • Mellemmåltider / snacks inden de tre hovedmåltider
 • Træningsrum, varme boblebade og sauna med panoramaudsigt
 • Wi-Fi for alle rejsende. Vi sejler i fjerntliggende områder med begrænset forbindelse. Streaming er ikke muligt.
 • Drikkepenge forventes ikke

AKTIVITETER OG FOREDRAG

 • Et stort aktivitetsprogram til fordybelse i de destinationer, vi besøger - herunder udforskning på land med Ekspeditionsteamet
 • Professionelt, engelsktalende Ekspeditionsteam - internationalt håndplukkede, højtuddannede eksperter fra forskellige fagområder med dybtgående kendskab til regionen, vi sejler i
 • Vind- og vandtæt jakke
 • Lån af støvler, vandrestave og udstyr, der er nødvendige til aktiviteterne
 • Dybdegående videnskabelige foredrag om historie, biologi, geografi, geologi og kultur, der giver rejsen indhold og hjælp til at forstå forholdene på destinationerne
 • Explorer Science-program med uddannelses- og Citizen Science-aktiviteter, hvor man kan lære noget om de seværdigheder, der kan ses, mens vi udforsker
 • Introduktion til fotografering, kameraindstilling, tips og tricks, foto- og filmoptagelser fra rejsen, der deles i en "rejse-mappe"
 • Muligheder for uformelt samvær med Ekspeditionsteamet og andre rejsende - herunder en velkomstbegivenhed, daglige sammenkomster for at tale om dagens begivenheder og forberedelse til den kommende dag
 • Muligheder for at spise sammen med Ekspeditionsteamet og officererne
 • Bibliotek med fokus på destinationerne 
 • Grundig information om de havnebyer og andre destinationer, vi besøger.
 • Afslutningsarrangement

IKKE INKLUDERET:

 • Internationale flyrejser 
 • Udflugter, der tilbydes af Hurtigrutens lokale samarbejdspartnere
 • Tilbudte aktiviteter med Ekspeditionsteamet for små grupper - blandt andet kajakture (afhænger af antal pladser, vejrforhold og sikkerhed)
 • Rejseforsikring
 • Bagage-håndtering 

BEMÆRK:

 • Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejr- og isforhold
Praktiske oplysninger