Den store arktiske sørejse

Oslo/Longyearbyen - Longyearbyen/Oslo

Deltag i en stor eventyrrejse rundt om Svalbards største ø, Spitsbergen. Denne 12-dages rejse er den ultimative Spitsbergen-ekspeditionen, hvor vi passerer 80 º Nord til Polarhavets iskant. Vær aktiv og gå på vandreture på tværs af gletsjere eller kryds arktiske farvande i kajak. Pas på kongen af Arktis, isbjørnen, når vi udforsker den fjerne og uberørte vildmark.

 • Oplev Spitsbergen til bunds på en omsejling af øen, herunder Nordøst-Svalbard Naturreservatet.
 • Overvær ekspeditionsholdets spændende foredrag om fascinerende emner
 • Prøv brævandring, den norske måde at krydse en gletsjer på
 • Nyd forventningens glæde om at se kongen af Arktis, isbjørnen.

Oversigt

Prøv brævandring

Den særlige norske aktivitet brævandring går ud på at krydse en gletsjer, ikke at forveksle med isklatring. Vores gletsjertur går på tværs af relativt jævn is, men nogle gange er vi nødt til at krydse små gletsjerspalter. Det er unikke oplevelser på isen. 60 % af Svalbard er dækket af gletsjere, så denne udflugt er næsten obligatorisk for at få en fuld oplevelse af Svalbard.

Flere bjørne end mennesker

På Svalbard findes cirka 3.000 isbjørne og 2.500 mennesker. Isbjørne lever alene uden fast koloni eller boplads. De flytter sig konstant til steder, hvor de forventer at kunne finde mad. Jo flere øjne, der stirrer gennem kikkerter, jo mere sandsynligt er det at se kongen af Arktis. Isbjørnen er et marint pattedyr, og derfor ses isbjørne oftest i nærheden af eller i vandet. Så når vi sejler i tæt pakis, er der chance for, at en isbjørn bruger den platform.

Sidste chance!

Spar 20 % på ekspeditioner i 2017

Vi har nedsat prisene på et udvalg af vores spændende rejser til Island, Svalbard, Grønland, Antarktis og Canada. Nu kan du realisere både små og store drømme!

Læs mere om tilbuddet her.

Inkluderet i rejsens pris: 

 • Ekspeditionsrejse med Hurtigruten med valgt kahytskategori og helpension
 • Flyrejse Oslo-Longyearbyen og retur
 • Hotelovernatning inklusive morgenmad i Longyearbyen inden sejladsen
 • Transport fra lufthavnen til hotellet, fra hotellet til skibet og fra skibet til lufthavnen
 • Al transport i Longyearbyen samt frokost og en udflugt inden afrejse
 • Vind- og vandafvisende jakke
 • Landgange og aktiviteter om bord og på land
 • Professionelt, engelsktalende ekspeditionshold, der holder foredrag og følger med på landgange og aktiviteter
 • Indkvartering i suite inkluderer tillægsydelser - bl.a. drikkevarer til måltiderne og en velkomstgave

Ikke inkluderet:

 • Flyrejse og transport
 • Rejseforsikring og afbestillingsforsikring
 • Tilvalgsudflugter
 • Drikkepenge

I øvrigt:

 • Priserne er i danske kroner pr. person i dobbeltkahyt
 • Alle planlagte landgange afhænger af vejr- og isforhold
 • Program og rejserute kan ændres
 • Gummistøvler kan lånes om bord

Lignende rejser

Rejsen dag for dag

Rejseplanen

På denne ekspedition hersker elementerne, og vejr-, vind- og isforhold bestemmer vores tidsplan. Sikkerhed har højeste prioritet, og kaptajnen lægger den endelige sejlplan undervejs. Derfor er denne rejseplan blot en indikation af, hvad du kan opleve, og hvorfor hver ekspedition med Hurtigruten er unik.

Udrejse 4. eller 14. august 2017

Afrejsehavn Oslo/Longyearbyen
Dag 1
Longyearbyen_©shutterstock_Tyler Olson_day_1200x600.png
Foto: Tyler Olson / Shutterstock Foto

Fra storbyen til fantastiske Arktis


Lokalitet: Oslo/Longyearbyen

Denne store Arktis-rejse begynder på aftenflyet fra Oslo. Norges hovestad kaldes ofte "Blå, grøn og byen midt imellem" på grund af sin beliggenhed mellem fjorden og skoven. Dagen kan bruges til at opleve byens mange museer, parker, forskelligartet arkitektur eller afslapning på en af de mange caféer eller barer. Oslo står i skarp kontrast til arktiske Longyearbyen, som vi skal besøge nogle timer senere, men denne lille by kan dog også tilbyde mange af en moderne bys bekvemmeligheder, charmerende arkitektur, et internationalt anerkendt museum og flere barer og restauranter – midt i det uberørte arktiske landskab.

Dag 2
Barentsburg_ ©Ester Kokmeijer_day 2_1200x600.png
Foto: Ester Kokmeijer Foto

Udforsk de gamle bosættelser


Lokalitet: Longyearbyen og Barentsburg

Efter en nat på et af vores hoteller kan du tage med på en spændende tur rundt i Longyearbyen og omegn. Denne lille norske by er unik. Det arktiske klima skinner tydeligt igennem, men byen er også overraskende kosmopolitisk med sine kunstgallerier, pubs, restauranter med et varieret vinkort, butikker og et storcenter i miniformat. Byen betegnes ofte som modpol og modgift til den moderne livsstil og er en populær rejsedestination for opdagelsesrejsende. De historiske og kulturelle spor efter de første kulminearbejdere ses stadig overalt. Barentsburg er en russisk koloni, der er kendt for sine kulminer og sovjetisk arkitektur. Byen adskiller sig meget fra Longyearbyen. Museet, biblioteket og det nyligt åbnede bryggeri fungerer som samlingssteder, og der er ved at blive bygget en forskningsstation. Se en farverig folkemindeopvisning, eller besøg hotellet og museet. Oplev en anden side af Svalbard, når vi kommer til det lille stykke Rusland i Arktis. 

Dag 3-5
Kongsfjorden_ ©Ester Kokmeijer_day 3_1200x600.png
Foto: Ester Kokmeijer Foto

Fjorde, geltsjere og fjelde


Lokalitet: Nordvest-Spitsbergen Nationalpark

Kongsfjorden og omegn er kendt for at være et af de smukkeste fjordområder på Spitsbergen. I bunden af fjorden kælver de imponerende gletsjere ud i havet, og det hele indrammes af karakteristiske klippeformationer. 

Dag 6-9
Alkefjellet_ ©Ester Kokmeijer_day 6_1200x600.png
Foto: Ester Kokmeijer Foto

Ind i den uberørte vildmark


Lokalitet: Øst-Svalbard Naturreservat og Syd-Spitsbergen Nationalpark

På det østlige Svalbard er isbjørnebestanden større end noget andet sted på Svalbard – vi håber, vi kommer til at se mange på denne rejse! I Sorgfjorden fandt et berømt opgør mellem hvalfangere sted sidst i det 17. århundrede. Fjordens østvendte kyster ligger i Nordøst-Spitsbergen Naturreservat. Alkefjellet er et knejsende fuglefjeld og et af de største af sin art på Svalbard. Udsigten fra skibsdækket er fantastisk. 

Dag 10
Bellsund_©Nina Helland_day 10_1200x600.png
Foto: Nina Helland Foto

Majestætiske fjelde og vidunderligt dyreliv


Lokalitet: Bellsund

Bellsund er det tredjestørste fjordsystem på Spitsbergen. Vi passerer det majestætiske Klokkefjellet, når vi sejler ind af sundets sydlige indgang. Nyd udflugterne, hvor vi udforsker gamle fældestationer og den smukke arktiske flora og fauna, og der er en fantastisk udsigt over denne enestående fjords enorme vidder. 

Dag 11
Isfjord_©Camille Seaman_day 11_1200x600.png
Foto: Camille Seaman Foto

Udforsk fjorden


Lokalitet: Isfjord, Svalbard

Vi tilbringer dagen med at udforske Isfjorden, som er det mest iøjnefaldende fjordsystem på Svalbard.  Isfjorden er det mest iøjnefaldende fjordsystem på Svalbard. Vi bruger dagen på at udforske både de ydre og de indre områder af fjorden. Et af de mest imponerende steder på den ydre del er Alkehornet, hvor tusinder af kortnæbbede lomvier har reder om sommeren. I den indre del af Isfjorden ændrer landskabet sig. Store U-formede dale, som kæmpe gletsjere igennem årtusinder har formet i bjergsiderne, er hjemsted for en stor bestand af den lokale svalbardren. Senere finder vi en smuk fjordpassage og organiserer en afskedsgrillaften i de mest fantasiske arktiske omgivelser. 

Dag 12
Longyearbyen_©Dominic Barrington_day 12_1200x600.png
Foto: Dominic Barrington Foto

Tilbage til civilisationen


Lokalitet: Fra Longyearbyen til Oslo

Alle gode ekspeditionsrejser får en ende. Du føler sikkert, at tiden er fløjet afsted. Det er nu tid til at fordøje alle de mange indtryk fra en verden af is og hav, hvor vi har stået på toppen af verden nogle få hundrede kilometer fra den geografiske Nordpol. Der er en tidlig transfer til lufthavnen, hvorfra du rejser med fly tilbage til Oslo.

Ankomst 15. eller 25. august

Lokalitet Fra Longyearbyen til Oslo
Om bord Oplevelser Forlæng ferien

Rejsen dertil - Oslo

På alle Hurtigrutens rejser kan du forlænge opholdet før eller efter sejladsen. Alle hoteller er specielt udvalgt for at give dig den bedste og mest centrale beliggenhed. Vi hjælper gerne med at bestille flyrejse, transport og hotel. Mandag - fredag: Kl. 08.00-18.00 Lørdag: Kl. 10.00-14.00 Ring til kundeservice på telefon 89881205