Den komplette Spitsbergen-ekspedition

Longyearbyen, Svalbard rundt til søs

Denne arktiske ekspeditionsrejse er enestående! Vi sejler nord for 80 º Nord for at komme til kanten af Ishavet på vej rundt om Svalbard. Nyd udflugter - blandt andre vandreture, kajakture og gletsjervandring. I Europas største arktiske vildmark er der en god chance for to se isbjørne.

 • Sejl rundt om Svalbard
 • Prøv brævandring - den norske måde at krydse en gletsjer på
 • Store chancer for at se isbjørne
 • Se midnatssolen og uberørt arktisk vildmark

Oversigt

Da der er flere isbjørne end mennesker på Svalbard, er der gode muligheder for at se disse fantastiske rovdyr 

Denne ekspedition er enestående med et væld af landingssteder og spændende oplevelser i Arktis. Vi sejler nord for 80 º Nord for at komme til kanten af Ishavet. Eventyrrejsen omfatter flere udflugter herunder vandreture, kajakroning og andre aktiviteter til lands og til vands. Der er også en god chance for at se en isbjørn - trods alt, er der flere isbjørne end mennesker på Svalbard. 

Seværdigheder i Arktis

Fra Longyearbyen sejler vi et godt stykke nord for den 80. breddegrad - tættere end 600 sømil fra den geografiske nordpol. Oplev de store nationalparker og nogle af de mest spektakulære seværdigheder i Arktis. Man kunne forvente, at der er ulideligt koldt så langt nordpå. Men takket være Golfstrømmen, har øgruppen Svalbard et overraskende mildt klima om sommeren. Til dyrelivet hører sæler, tusindvis af havfugle, polarræve, rensdyr og rovdyret over dem alle - isbjørnen. 

Dybe fjorde, mægtige gletsjere og ægte vildmark

Om sommeren er smukke farver og kontraster rammer om dramatiske gletsjere, majestætiske bjergformationer, dybe fjorde, summende fuglefjelde og endeløs arktisk tundra med mangfoldig flora og fauna. Midnatssolen gør det muligt at fylde dage og nætter med oplevelser.

Inkluderet i rejsens pris:

 • Ekspeditionsrejse med Hurtigruten med kahytskategori efter eget valg og helpension.
 • Flyrejse mellem Oslo og Longyearbyen på økonomiklasse.
 • En overnatning på hotel inklusive morgenmad i Longyearbyen før sejladsen.
 • Al transfer i Longyearbyen inklusive en udflugt inden sejladsen
 • Vind- og vandtæt jakke.
 • Landgange og aktiviteter om bord og på land.
 • Professionelt, engelsktalende ekspeditionshold, der holder foredrag og deltager i landgange og aktiviteter.
 • Te og kaffe om bord. 

Ikke inkluderet:

 • Rejseforsikring
 • Flyrejse
 • Bagagehåndtering
 • Tilvalgsudflugter
 • Drikkepenge

Lignende rejser

Rejsen dag for dag

Rejseplanen

På denne ekspedition hersker elementerne, og vejr-, vind- og isforhold bestemmer vores tidsplan. Sikkerhed har højeste prioritet, og kaptajnen lægger den endelige sejlplan undervejs. Derfor er denne rejseplan blot en indikation af, hvad du kan opleve, og hvorfor hver ekspedition med Hurtigruten er unik.

14. juni 2018, 22. juni 2018, 30. juni 2018 og 8. juli 2018

Afrejsehavn Oslo/Longyearbyen
Dag 1
Longyearbyen_MG_4494-Edit_Day-1.jpg
Foto: Hanne Feyling Foto

From 59 º Nord til 78 º Nord


Lokalitet: Oslo/Longyearbyen

Rejsen ”Svalbard rundt til søs” starter med en aftenflyvning fra Oslo. Norges hovedstad kaldes ofte "Det blå, det grønne og byen midt imellem”, fordi den ligger mellem fjorden og skoven. Brug dagen inden flyrejsen på museer og i parker, se banebrydende arkitektur eller slap af på en café eller i bar. Kontrasterne er betydelige i Longyearbyen nogle timer senere. Utroligt, at denne by på kanten af den barske is er et moderne sted med førsteklasses faciliteter, charmerende arkitektur, et internationalt anerkendt museum og flere barer og restauranter - midt i den uberørte arktiske vildmark.

Dag 2
Day 2Longyearbyen_Natalia_Davidovich_shutterstock.jpg
Foto: Natalia Davidovich / shutterstock Foto

Norges højborg i det højarktiske


Lokalitet: Longyearbyen

Efter overnatning på et af vore hoteller kan du tage med på en udflugt i den unikke lille by Longyearbyen og i omegnen, inden du går om bord på M/S Spitsbergen. Den norske by ligger i skyggen af den store arktiske vildmark. Det arktiske miljø dominerer, men byen har en overraskende kosmopolitisk karakter. Longyearbyen kaldes ofte en modpol til moderne liv, og byen er en førsteklasses destination for eventyrrejsende

Dag 3 - 5
Day 3-5NY_Aalesund_Dominic Barrington.jpg
Foto: Dominic Barrington Foto

Store fjorde og fascinerende historie


Lokalitet: Nordvest-Spitsbergen Nationalpark

Kongsfjorden anses for at være et af Svalbards smukkeste fjordområder med mægtige gletsjere, kælvende isbjerge og indrammet af fantastiske bjergformationer. Mens vi sejler mod nordvest, når vi til Krossfjorden og Mitrahalvøya, hvor man kan se ruiner fra hvalfangstperiode, smuk alpin flora, fuglefjelde og - ganske ofte - Svalbardrensdyr. Prøv at krydse en gletsjer med skibets ekspeditionshold. På tilbagevejen besøger vi den tidligere minedriftby Ny-Ålesund, der nu er internationalt forskningscenter med en malerisk blanding af gamle og nye bygninger. Spitsbergens nordvestlige hjørne har den største koncentration af grave, spækovne og andre kulturskatte fra dengang, mennesker først begyndte at bebo Svalbard. Raudfjorden tilbyder masser af muligheder for gode vandreture. Hamiltonbukten er for lavvandet til vores skib, men den er perfekt til kajakroning og oplevelser tæt på havoverfladen. Vi ser også se den enorme Monaco-gletsjer i Liefdefjord.

Dag 6-8
Day 6-8_Spitsbergen_Camille Seaman.jpg
Foto: Camille Seaman Foto

Nyd nogle ekpeditionsdage i Arktis


Lokalitet: Øst-Svalbard Naturreservat og Syd-Spitsbergen Nationalpark

Øst-Svalbard har øgruppens største bestand af isbjørne. Vi håber virkelig, at vi ser en på denne rejse! Vi sejler i Sorgfjorden, der grænser op til Nordøst- Spitsbergen Naturreservat. Det var her hvalfangere havde et berømt slag i det 17. århundrede. Nyd udsigten fra dækket, når vi passerer det spektakulære fuglefjeld Alkefjellet, et af de største af sin art. Edgeøya er øgruppen Svalbards tredjestørste ø. På dens vestkyst er landskabet stort set ikke dækket af is i modsætning til de fleste andre steder på Svalbards østside.

Dag 9
day 9_Alkhornet-Spitsbergen-Ester Kokmeijer.jpg
Foto: Ester Kokmeijer Foto

Fjord, vildmark og grill


Lokalitet: The Isfjord

Vi bruger dagen på Isfjord, Svalbards mest imponerende fjordsystem. I de indre dele af Isfjorden ændrer landskabet sig konstant. De enorme U-formede dale, der er skåret ud af fjeldene af gigantiske gletsjere, der dækkede området for omkring 10.000 år siden, er hjemsted for store bestande af Svalbardrensdyr. Senere finder vi en smuk fjordarm og arrangerer en afslutningsgrillfest med spektakulære arktiske omgivelser.

Dag 10
Day 10_Oslo_shutterstock_Morten Normann Almeland.jpg
Foto: Morten Normann Almeland / Shutterstock Foto

Ekspeditionen slutter


Lokalitet: Longyearbyen/Oslo

Enhver god opdagelsesrejse slutter på et tidspunkt. Du fornemmer sikkert, at tiden er gået hurtigere end forventet. Mange kommer i løftet stemning af en tur til toppen af kloden, blot nogle hundrede kilometer fra den geografiske nordpol. Tidligt om morgenen er der biltransport til lufthavnen og flyrejsen til Oslo.

23. juni 2018, 1. juli 2018, 9. juli 2018 og 17. juli 2018

Lokalitet Longyearbyen/Oslo
Om bord Oplevelser Forlæng ferien

Rejsen dertil - Oslo

På alle Hurtigrutens rejser kan du forlænge opholdet før eller efter sejladsen. Alle hoteller er specielt udvalgt for at give dig den bedste og mest centrale beliggenhed. Vi hjælper gerne med at bestille flyrejse, transport og hotel. Mandag - fredag: Kl. 08.00-18.00 Lørdag: Kl. 10.00-14.00 Ring til kundeservice på telefon 89881205