Sejlads rundt om Island og Østgrønlands fjorde

Sejlads rundt om Island og Østgrønlands fjorde

Sejlads rundt om Island og Østgrønlands fjorde

Sejlads rundt om Island og Østgrønlands fjorde

Rejseinformation 21 dage M/S Fram
Afrejse
25. juli 2023
Pris fra
kr 87.808
Helpension inkluderet

Gå ombord på et episk ekspeditionskrydstogt for at udforske majestætiske, vilde landskaber i Island og på Grønlands østkyst – to nordlige lande, der er som taget ud af de gamle sagaer.

Sejl rundt om Island – ild- og islandet

Reykjavik er udgangspunktet, når vi udforsker det såkaldte is- og ildland. Vi rejser nordpå og begynder vores sejlads rundt om Islands imponerende kyst, hvor vi besøger de billedskønne fiskerbyer Stykkishólmur og Patreksfjörður. Herefter ser vi Akureyri – “Islands nordlige hovedstad”.

Spring over den arktiske polarcirkel på den vindomsuste og isolerede ø Grimsey, sejl herefter til Bakkagerdi med en betagende udsigt over bjergene og, som legenden fortæller, adskillige elvere. Til sidst udforsker vi Islands “Pompeii”, Heimaey, inden vi afslutter vores rundrejse tilbage i Reykjavik.

Nyd synet af Grønlands majestætiske og uberørte vildmark

Fra Reykjavik sejler vi tværs over Danmarksstrædet til Grønlands spektakulære og vilde østkyst. Vores destination er Scoresbysund, verdens største fjordsystem, der strækker sig over 36.250 kvadratkilometer. Under ekspertvejledning fra vores ekspeditionsteam får vi et intimt kig på dette dyrebare økosystem på landgange, vandreture i naturen og kajakture.

Et væld af dyreliv i den fredelige vildmark. Mens vi sejler over mørkt, stille vand ved foden af de høje bjerge, kan man holde øje med hvaler og andre havdyr. Fugleentusiaster kan holde øje med arter som polarlomvier, sneugler og grønlandske jagtfalke. Herefter slutter vi vores storslåede ekspedition der, hvor det hele startede, i Reykjavik.

Sejlads rundt om Island og Østgrønlands fjorde Sejlads rundt om Island og Østgrønlands fjorde
 • Dag 1
  Reykjavík

  Eventyrrejsens begyndelse

  25. juli 2023

  Begynd ekspeditionskrydstogtet i Islands hovedstad, der er centrum for kunst, kultur, historie og fornøjelser

  Ekspeditionskrydstogtet begynder i Reykjavík, hvor MS Fram venter i havnen. Reykjavík betyder “den rygende bugt” og fik navnet på grund af dampen, der steg op fra dens varme kilder. I dag forsyner det varme vand fra den geotermiske energi adskillige swimmingpools og boblebade.

  Verdens nordligste hovedstad er traditionel og kosmopolitisk på en og samme tid, med masser at lave og se. Udforsk travle Laugarvegur med dens skønne småbutikker, udendørs butikker og barer, og sug så meget viden til dig, som du ønsker på vidunderlige museer med kunst, kultur og historie. Herefter er det tid til at gå ombord, møde ekspeditionsteamet og begynde eventyret!

  Program før sejladsen

  Da vi ankommer et par dage inden, er der mulighed for at udforske dette smukke land mere i dybden. Hvorfor ikke bestille et to- eller fire-dages program inden sejladsen, så du kan komme med os til Islands berømte Gyldne Cirkel? Her venter der højdepunkter som Gullfoss-vandfaldet og Thingvellir Nationalpark, en dukkert i Islands ældste swimmingpool samt vandreture i unikke, smukke omgivelser!

  Dag 1
  Reykjavík

  Eventyrrejsens begyndelse

 • Dag 2
  Stykkishólmur - Heldag

  Velkommen til Sagaland

  26. juli 2023

  Besøg fjorden med de tusind småøer og landet, der gav inspiration til Jules Verne

  Vores første stop er den maleriske fiskerby Stykkishólmur, der ligger på nordsiden af Snæfellsnes-halvøen. Med fraværet af trafik og en befolkning på kun omkring tusind, føles det af og til, som om tiden er gået i stå her. Herfra har man en fantastisk udsigt over Breiðafjörður (“den brede fjord”) med dens utallige småøer.

  Det gamle bycentrum er karakteriseret ved farverige, gamle huse, der skiller sig ud fra det rå landskab. Tag et kig på vulkanmuseet og det regionale museum, og prøv nogle af de lokale delikatesser i restauranten. Denne region udgjorde kulissen for Jules Vernes bog Rejsen til Jordens Indre!

  Dag 2
  Stykkishólmur - Heldag

  Velkommen til Sagaland

 • Dag 3
  Patreksfjördur - Heldag

  Patreksfjord

  27. juli 2023

  Spejd efter søpapegøjer og polarræve, når vi besøger en rosafarvet strand og Islands højeste vandfald

  Denne rolige fiskerby blev opkaldt efter Skt. Patrick af sin opdager tilbage i det 8. århundrede. Havnen har en rig søfartshistorie og er stadig travl, så der er mulighed for at lære om de mange fiskearter, der hives op på land. Man kan også tage et dyp i dens udendørs swimmingpool.

  Den nærliggende fugleklippe Latrabjarg er hjemsted for søpapegøjer, suler, lomvier og alke. De yngler på klippens forside, i sikkerhed for polarrævene. Tæt på ligger også Rauðsandur-stranden (“det røde sand”), der er berømt for sit rosafarvede sand, og Dynjandi-vandfaldene, hvor seks vandfald kombineres for at danne det højeste vandfald i de vestlige fjorde.

  Dag 3
  Patreksfjördur - Heldag

  Patreksfjord

 • Dag 4
  Det nordvestlige Island - Heldag

  Det nordvestlige Island

  28. juli 2023

  En dag med spontan udforskning i Islands nordvestlige region

  En af de bedste ting ved ekspeditionssejlads er, at alt kan ske på en hvilken som helst dag. Derfor har vi også afsat en dag til at udforske uden nogen planlagte ting på programmet. 

  Vi sigter efter at være i Islands nordvestlige region, men kaptajnen og ekspeditionsteamet vil fastsætte den endelige plan for dagen, afhængigt af vejrforhold og muligheder, der kan opstå.

  Aktiviteterne kan omfatte vandreture, deltagelse i en strandoprydning eller at sætte vores kajakker i havet. Hvis vi spotter en flok hvaler, mens vi sejler, kan vi beslutte at blive hængende og nyde synet. At være i stand til at kunne tilpasse sig eventyret, er, hvad ekspeditionssejlads handler om. 

  Dag 4
  Det nordvestlige Island - Heldag

  Det nordvestlige Island

 • Dag 5
  Akureyri - Heldag

  Nordens hovedstad

  29. juli 2023

  Se Islands levende hovedstad i nord og “Gudernes vandfald”

  Den livlige universitetsby Akureyri, der ligger for enden af Islands længste fjord, er kendt som landets nordlige hovedstad. Mens vi sejler forbi høje, snedækkede bjergtoppe langs fjordens frodige kystlinje, har man den bedste mulighed for at spejde efter hvaler af forskellige arter. Selve byen har talrige spisesteder i topklasse og to fascinerende museer.

  Man kan også besøge de arktiske, botaniske haver og se Akureyri-kirkens slående arkitektur.

  Der er valgfrie udflugter til betagende Goðafoss, “Gudernes vandfald”, og til den enestående smukke M‘vatn, der er et fantastisk sted at spejde efter fugle. “Game of Thrones”-fans kan måske genkende landskabet!

  Dag 5
  Akureyri - Heldag

  Nordens hovedstad

 • Dag 6
  Grimsey - Heldag

  Træd over den arktiske polarcirkel

  30. juli 2023

  Udforsk folklorens og legendernes ø, når vi sejler over den arktiske polarcirkel

  For en uforglemmelig oplevelse kan man besøge den lille, græsklædte ø Grimsey. Denne ø, der er gennemsyret af folklore og legender, deler den arktiske polarcirkel i to, hvilket betyder, at man kan stå med fødderne over dette vigtige, geografiske sted. Cirklen er markeret med en stor cementkugle.

  Der bor kun 60 mennesker her, men mange tusind havfugle, og de lokale går nogle gange frygtløse ned ad klipperne på jagt efter æg. Vi sejler fra skibet i både til denne rå, vildblæste ø, og om aftenen vender vi tilbage til Húsavík Havn for at overnatte.

  Dag 6
  Grimsey - Heldag

  Træd over den arktiske polarcirkel

 • Dag 7
  Bakkagerði - Heldag

  Elverfolkets land

  31. juli 2023

  Nyd spektakulære landskaber og dyreliv i selskab med det såkaldte “skjulte” folk

  Ifølge folkloren er denne lille by med omkring 100 indbyggere også hjemsted for en betragtelig gruppe af elvere, og når man oplever roen og ser de imponerende naturlandskaber, forstår man hvorfor. Bakkagerði, der ligger omgivet af bjergtoppe, er en fremragende base for vandrere, fugleentusiaster og alle naturelskere.

  Der er masser af mallemukker, rissaer, edderfugle og søpapegøjer på kystens klipper. Efter gåturen kan man nyde et måltid frisk fisk eller den lokale specialitet, fiskesuppe, på en af caféerne, eller blot nyde roen og den imponerende udsigt. Måske får man endda øje på en elver!

  Dag 7
  Bakkagerði - Heldag

  Elverfolkets land

 • Dag 8
  Heimaey - Heldag

  Islands Pompeii

  1. august 2023

  En venlig velkomst venter på ildøen med den turbulente historie

  Med omkring 4.000 venlige beboere er Heimaey (“hjemmeøen”) den eneste beboede ø i Vestmannaeyjar-øgruppen syd for Islands fastland. I 1973 blev bosættelsen nær udslættet af et vulkanudbrud. Den vulkanske kegle Eldfell (“ildbjerget”) rager stadig 220 meter op over havets overflade.

  Længere nede kan man se lavafloden, der næsten blokerede havnen og kun blev standset af en heroisk indsats. På denne vindblæste, men gæstfri ø kan man bestige vulkanen og også lære om dens mørke og turbulente historie med slaver, der løb væk, mord, hævn, magi og barbary-pirater.

  Dag 8
  Heimaey - Heldag

  Islands Pompeii

 • Dag 9
  Reykjavík

  Eventyrrejsen begynder

  2. august 2023

  Tag en tur til Den Blå Lagune for en uforglemmelig, udendørs spa-oplevelse

  Når vi vender tilbage til Reykjavík, er der igen mulighed for at udforske de glæder, du måske er gået glip af ved dit første besøg. Glem ikke, at dette er en by med kunst, kultur, gallerier og museer. Eller hvorfor ikke tage en tur til den berømte Den Blå Lagune for at slappe af?

  Her kan man slappe af i geotermisk opvarmet vand i en klar blå farve, der stammer fra silica og mange andre mineraler, der er kommet ned fra det vulkanske landskab. Mens man slapper af, kan man også nyde en drink og tale med de lokale og de andre gæster, mens man ser frem til næste skridt på eventyret – Grønland!

  Dag 9
  Reykjavík

  Eventyrrejsen begynder

 • Dag 10
  Til søs

  Vi krydser Danmarksstrædet

  3. august 2023

  Slap af, og lær alt om Arktis, når vi følger i kølvandet på vikingerne

  Når vi sejler vestpå, sejler MS Fridtjof Nansen ind i Danmarksstrædet, et farvand, hvor Erik den Røde og andre vikinger på opdagelsesrejse engang sejlede på vej til Grønland. Mens vi sejler, har skibet masser af faciliteter ombord, som man kan benytte. I Videnskabscentret kan man lære alt om det arktiske område, dets dyreliv og beboere.

  Hvorfor ikke tilbringe lidt tid med at udnytte skibets motionsrum og få gang i blodomløbet? Herefter kan man nyde en afslappende tur i saunaen, mens man betragter havet. Senere kan man tale med de andre gæster, mens man nyder en drink i Explorer Lounge & Bar – alt sammen blot forslag, naturligvis!

  Dag 10
  Til søs

  Vi krydser Danmarksstrædet

 • Dag 11-19
  Scoresbysund fjordsystemet

  Største fjordsystem på Jorden

  4. august 2023 - 12. august 2023

  Tilbring mere end en uge med at udforske det største fjordsystem i verden

  Dette enorme fjordsystem er berømt for sine spektakulære landskaber. Midt blandt bjerge, der tårner sig op i 1980 meters højde, flyder skinnende hvide og blå isbjerge på det spejllignende vand, og roen afbrydes kun af skrig fra havfugle, såsom søkonger, søpapegøjer, mallemukker og havmåger.

  Havene er også hjemsted for forskellige hval- og sælarter. Kaptajnen og ekspeditionsteamet vil opsøge mulighederne for at gå i land på vandreture i naturen eller udforske fjordene i kajak. På land kan man være heldig at se moskusokser, polarræve, grønlandske jagtfalke og sneharer, hvis man holder godt øje!

  Dag 11-19
  Scoresbysund fjordsystemet

  Største fjordsystem på Jorden

 • Dag 20
  Danmarksstrædet

  Tilbage til Island

  13. august 2023

  Vi tager tilbage til Island – tid til at slappe af til søs

  Efter at have udforsket Østgrønlands fjerntliggende skønhed sætter vi kursen tilbage mod Island. Tilbring tiden til søs med at tale om oplevelserne med nye venner, studere naturen i Videnskabscentret eller bare slappe af på dækket. Hold øje med de havfugle, som følger efter vores skib, eller se om du måske kan få øje på nogle hvaler.

  Mens du reflekterer over dit ekspeditionskrydstogt, kan du påskønne, hvilket dyrebart sted Grønland er. Fra fjordsystemernes skrøbelige økologi og den flydende is og gletsjernes overjordiske elegance håber vi, at den skønhed, du har oplevet, har sat sit præg på dig.

  Dag 20
  Danmarksstrædet

  Tilbage til Island

 • Dag 21
  Reykjavík

  Eventyrrejsen slutter

  14. august 2023

  MS Fram vil ankomme til den islandske hovedstad igen tidligt om morgenen. Når du er gået i land, hvorfor så ikke prøve nogle af de ting, du måske gik glip af i denne charmerende og kompakte by?

  Vi er sikre på, at du vil have haft en fantastisk oplevelse med at udforske Island, og Grønlands østkyst med os, og vi håber at se dig igen i fremtiden for flere eventyr.

  Program efter sejladsen

  Vil du forlænge eventyret? Hvis du vil udforske mere af Island, hvorfor så ikke tilføje vores program efter sejladsen, inden du tager hjem? Eller du kan blot forlænge dit ophold for at nyde Reykjavik og de omkringliggende geotermiske seværdigheder. Island har trods alt så meget at byde på, at du måske vil blive hængende lidt længere!

  Dag 21
  Reykjavík

  Eventyrrejsen slutter

Afrejser

2023

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Juli:
25.

Dette er inkluderet

Inkluderet i din rejse

Ekspeditionskrydstogt

 • Ekspeditionskrydstogt med kahyt i kategori efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer (skibets øl og vin, sodavand og mineralvand) i restaurant Aune
 • À A la carte-restaurant Lindstrøm inkluderet for rejsende i suiter
 • Te og kaffe ombord.
 • Internetadgang ombord. Vi sejler i fjerntliggende områder med begrænset forbindelse. Der er ikke mulighed for at streame.
 • Genanvendelig vandflaske til brug ved drikkevandshaner ombord
 • Engelsktalende Ekspeditionsteam organiserer og deltager i aktiviteter ombord og på land
 • Mange inkluderede udflugter

Aktiviteter om bord

 • Ekspeditionsteamets eksperter holder dybdegående foredrag om en lang række emner
 • Benyt skibets Videnskabscenter, der har et omfattende bibliotek og avancerede biologiske og geologiske mikroskoper
 • Borgervidenskabsprogrammer med mulighed for at hjælpe med videnskabelig forskning
 • Professionelle fotografer ombord giver de bedste tips og tricks til at tage de bedste billeder af landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, panoramiske sauna, udendørs og indendørs motionscenter og udendørs løbebane
 • Uformelle sammenkomster med besætningen, som f.eks. daglige opsummeringer og forberedelser til næste dag

Aktiviteter ved landgang

 • Eskorterede landgange med skibets små ekspeditionsbåde
 • Lån af støvler, vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
 • Vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
 • Ekspeditionsfotograferne hjælper med kameraindstillinger

Ikke inkluderet

 • Internationale flyrejser
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilkøbsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Tilkøbsaktiviteter i små grupper med skibets ekspeditionsteam

Bemærk

MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo
Fru Fram i Antarktis
Foto: Sandra Walser
Dit skib

M/S Fram

Byggeår 2007
Renoveret 2022
Skibsværft Fincantieri, Italy
Passagerkapacitet 250 (200 i Antarktis)
Senge 276
Bilkapacitet 0
Brutto last 11.647 tons
Længde 114 meter
Ræling 20,2 meter
Fart 13 knob
MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo

Den originale Fram var sin tids mest berømte polarforskningsskib, og resultaterne af hendes ekspeditioner er uden sidestykke. M/S Fram, der bringer arven videre fra den originale Fram, benytter den mest avancerede teknologi, hvilket gør hende usædvanligt velegnet til ekspeditionsrejser i polarområder.

Læs mere om M/S Fram

Isbjerge-en af mange yndlings foto motiver, når på en ekspedition med MS Fram
Foto: Tomas Mauch

Du synes sikkert også om