Eventyrrejse fra pol til pol – unikt ekspeditionskrydstogt fra det højarktiske til Antarktis

Eventyrrejse fra pol til pol – unikt ekspeditionskrydstogt fra det højarktiske til Antarktis

Eventyrrejse fra pol til pol – unikt ekspeditionskrydstogt fra det højarktiske til Antarktis

Eventyrrejse fra pol til pol – unikt ekspeditionskrydstogt fra det højarktiske til Antarktis

Rejseinformation 93 dage M/S Fridtjof Nansen
Afrejse
13. august 2023
Pris fra
kr 349.870
Helpension inkluderet

Tag med på et storslået ekspeditionskrydstogt fra Arktis til Antarktis, når vi sætter kurs mod en enestående oplevelse mellem de to polarområder. Basecamp til havs er det behagelige og stilfulde M/S Fridtjof Nansen, der er vores banebrydende, hybriddrevne ekspeditionsskib.

Fra pol til pol på en episk udforskningsekspedition

Det 93 dage lange ekspeditionskrydstogt begynder i islandske Reykjavik, hvorfra vi sejler over Danmarksstrædet til Grønland, inden vi krydser gennem den sagnomspundne Nordvestpassage til det canadiske Arktis og Alaska. Vi går i land på steder, der er knyttet til tidlig opdagelseshistorie, besøger inuitsamfund og holder udkig efter det arktiske dyreliv, herunder havfugle, sæler, hvaler og isbjørne.

Derefter sætter vi kurs mod syd langs USAs vestkyst. På landgangene og kystudflugterne kan vi udforske nationalparkerne ved Stillehavskysten, inden vi kommer til det varme hav og de pulserende kulturer i Mexico og Mellemamerika. I Sydamerika besøger vi ældgamle steder i Ecuador, Peru og Chile, inden vi ser den nærmest overnaturlige pragt i Chiles fjorde og Patagonien. Ekspeditionen slutter med stil med fire dage i Antarktis’ uberørte overjordiske skønhed, inden vi vender tilbage til Ushuaia i Argentina.

Kultur, natur og læring

På det storslåede ekspeditionskrydstogt oplever vi kulturens og naturens fantastiske mangfoldighed i Amerika og Antarktis. Skibets håndplukkede ekspeditionsteam guider og inspirerer dig på hele rejsen og sikrer, at krydstogtet bliver en eventyrlig oplvelse for livet.

Eventyrrejse fra pol til pol – unikt ekspeditionskrydstogt fra det højarktiske til Antarktis Eventyrrejse fra pol til pol – unikt ekspeditionskrydstogt fra det højarktiske til Antarktis
 • Dag 1
  Reykjavik, Island

  Verdens nordligste hovedstad

  13. august 2023

  Eventyrrejsen begynder i Reykjavik, der er verdens nordligste hovedstad. Reykjavik er både traditionel og kosmopolitisk. Den lille storby er pakket med kunst, kultur og historie og har en perfekt størrelse til en byvandring.

  Gå en tur på Laugavegur, der er byens største shoppinggade med lækre butikker og udendørs boder. Køb eventuelt islandsk strik, der er berømt for sin kvalitet, stil og varme. Se den arkitektonisk smukke Hallgrimskirkja. Kunstelskere kan besøge Reykjavik Kunstmuseum, Nationalgalleriet og byens mange mindre gallerier og museer.

  Lær noget om Islands historie på Nationalmuseet, Saga Museum og Søfartsmuseet. Tag badetøj med og snup en dukkert i en af byens 18 swimmingpools, hvoraf mange har saunaer og boblebade.

  Men mulighederne stopper ikke der. I Reykjavik, hvis navn betyder “den røgfyldte bugt” på grund af dampen fra de omkringliggende geotermiske kilder, er man kun få timer væk fra gejsere, gletsjere, varme kilder og vandfald.

  I Reykjaviks havn venter M/S Fridtjof Nansen. Efter at have fået udleveret den ekspeditionsjakke, der er inkluderet i rejsens pris, og efter check-in, er der tid til at komme på plads i kahytten. Der er obligatorisk sikkerhedsøvelse lige før afgang, hvorefter man kan gå rundt for at udforske skibet.

  Velkomstmiddagen om aftenen slutter med, at kaptajnen udbringer en skål. Derefter holder ekspeditionsteamet og de vigtigste besætningsmedlemmer en vigtig briefing om sundhed og sikkerhed.

  Program inden sejladsen

  Hvis man kommer til Reykjavik et par dage før, kan man udforske det smukke land mere i dybden. Bestil et to- eller firedages program før sejladsen og kom med os til Islands berømte Gyldne Cirkel? Her venter seværdigheder som Gullfoss-vandfaldet og Thingvellir Nationalpark, en dukkert i Islands ældste swimmingpool og vandreture med unikke, smukke omgivelser!

  Dag 1
  Reykjavik, Island

  Verdens nordligste hovedstad

 • Dag 2-8
  Til søs

  Vestgrønland og Davisstrædet

  14. august 2023 - 20. august 2023

  Nyd eventyrrejsen og tiden til søs på vej til Grønland og Nordvestpassagen. I Danmarksstrædet findes verdens største vandfald ... under vandoverfladen! Blandingen af de varme og kolde strømme plus den stærke vind gør havet omskifteligt.

  På skibet er der tid til at slappe af, lære de medrejsende bedre at kende og udforske faciliteterne. I Videnskabscentret holder ekspeditionsteamet et foredrag om dyrelivet og økosystemet i Arktis som forberedelse til de kommende eventyrlige oplevelser.

  Teamet forklarer også de vigtige retningslinjer fra AECO, der står for Association of Arctic Expedition Cruise Operators. Det forklares, hvordan man kan beskytte dyrelivets habitater, holde en sikker afstand til dyrene og besøge arktiske samfund på en værdig og respektfuld måde. 

  Prins Christians Sund – udforskning

  I området ved Prins Christians Sund findes nogle af verdens mest storslåede udsigter. Man kan nyde labyrinterne af geologiske mønstre i klippefladerne og de talrige gletsjeres klare, hvide farve. De langsomt bevægende ismasser gnaver sig vej fra det enorme grønlandske ismassiv og flyder lige ud i sundet og kælver hvidblå isbjerge fra sig i alle størrelser, nuancer og former.

  Sundet er ikke altid farbart, men når det er, kan man være heldig at se ringsæler og skæggede sæler på isen og gråmåger og sorte lomvier, der bygger reder i klipperne. Man kan måske også se vågehvaler og pukkelhvaler, selv om de ikke plejer at svømme ind i det smalle sund, men foretrækker de bredere områder ved indløbet.

  Ivittuut – Grønland

  Tag med på besøg i en spøgelsesby? Ivittuut er lige præcis sådan en gammel mineby – med gamle spøgelser. Stedet var engang en travl kryolit-minestation, men nu er de eneste indbyggere, vi måske får at se, nogle omvandrende moskusokser, der græsser på de tilgroede arealer omkring de forladte bygninger.

  Man mener, at Ivittuut er den sidste vikingeby i Grønland, men det var også den første, der blev forladt. Byen spillede også en vigtig rolle under Anden Verdenskrig på grund af dens aflejringer af sjælden kryolit, der blev brugt til at bygge fly.

  Gå en tur i de uhyggelige, men alligevel fotogene ruiner og se de forfaldne og forladte bygninger, rustne maskiner og den ensomme kirkegård som en kontrast til den omkringliggende smukke natur.

  Nuuk – Grønland

  Nuuk ligger ved udmundingen af et område med spektakulære fjorde og bjerge. Byen blev grundlagt i 1728 og er Grønlands ældste bosættelse. Selv om Grønlands hovedstad regnes for at være en storby, så har den færre end 17.000 indbyggere.

  I Nuuk mødes gamle og nye traditioner - fra de maleriske, gamle bygninger på kanten af fjorden til Grønlands Landstings ultramoderne bygning og det bølgeformede Katuaq Kulturcenter, hvis arkitektur er inspireret af nordlyset. Oplev den fascinerende kultur eller nyd kystlandskabet på en vandretur gennem Paradisdalen.

  Efter Nuuk krydser vi Davisstrædet og sejler mod Canada og den sagnomspundne Nordvestpassage.

  Dag 2-8
  Til søs

  Vestgrønland og Davisstrædet

 • Dag 9-25
  Nordvestpassagen

  Hele vejen gennem Nordvestpassagen

  21. august 2023 - 6. september 2023

  Nu vil vi forsøge at komme hele vejen gennem Nordvestpassagen. De første forsøg på at navigere denne søvej var så tidligt som 1497. James Cook forsøgte i 1776, og mange er bekendte med den skæbnesvangre Franklin-ekspedition fra 1845. Den første, der overvandt Nordvestpassagen med skib var den norske opdagelsesrejsende Roald Amundsen på en ekspedition, der varede fra 1903 til 1906.

  Ombord på det banebrydende ekspeditionsskib M/S Fridtjof Nansen sejler vi ind i Nordvestpassagen på vores egen eventyrrejse med målet om at sejle til Alaska.

  I løbet af rejsen er der landgang på steder, der er forbundet med de tidlige opdagelsesrejser og besøg i inuitiske bosættelser, og vi håber at se arktisk dyreliv såsom isbjørne, hvaler, sæler og mange havfuglearter.

  Vi kan også tage på rib-sejlads mellem isflager og i ægte ekspeditionsstil gå i land og opleve den uberørte vildmark på første række.

  Skibets kaptaj og ekspeditionslederen vurderer kontinuerligt de aktuelle vejr- og havforhold og tilpasser aktiviteterne i overensstemmelse hermed og lægger ruteplanen efter, hvor havisen tillader os at sejle. Ligesom alle andre gode opdagelsesrejsende respekterer vi og arbejder med naturen - ikke imod den.

  Her er nogle af de steder i området, som vi håber at komme til at udforske sammen ved landgange og korte gåture, hvis vind, bølger og havis tillader det:

  Pond Inlet

  Kaldet “Mittimatalik”. På inuktitut betyder det ”stedet, hvor landingspladsen er”. Det er et traditionelt inuitisk samfund på Baffin Island, der kan prale af en udsigt over Eclipse Sound og bjergene på Bylot Island. Det er også kendt for at være et fantastisk sted at se narhvaler – havets enhjørninger.

  Devon Island

  Velkommen til verdens største, ubeboede ø. De eneste tegn på liv efter mennesker findes i den forlængst forladte bosættelse Dundas Harbour sammen med flere arkæologiske steder fra Thule-perioden.

  Beechey Island

  Det er det sidste hvilested for tre medlemmer fra den forliste Franklin-ekspedition, der sejlede ind i Nordvestpassagen i 1845, men aldrig vendte tilbage. Det er kutyme for opdagelsesrejsende i området at stoppe og vise deres respekt ved gravene, som Roald Amundsen gjorde det i 1903.

  Fort Ross

  En forladt Hudson’s Bay Trading Post-handelsstation i den sydlige del af Somerset Island. Forrådshuset – med køjesenge og hylder med dåsemad – bruges endnu som overnatningssted af rejsende.

  Gjoa Haven

  Den norske opdagelsesrejsende Roald Amundsen overvintrede i denne lille havneby i 1903 på den ekspedition, som “haven” er opkaldt efter. I løbet af hans tid her lærte han afgørende overlevelsesfærdigheder fra de lokale nesilik-inuitter. Denne viden gav ham senere overtaget i det berømte kapløb til Sydpolen i 1911. Der er en informativ vandretur, kulturarvscenter og landsbycenter dedikeret til områdets historie og kultur.

  Cambridge Bay

  Byen på Victoria Island er det største stoppested for fartøjer, der sejler gennem Nordvestpassagen. Det bliver også kaldet “Iqaluktuuttiaq”, eller “et godt fiskested”, på grund af Ekalluk-floden, der tiltrækker fjeldørreder, moskusokser og caribou-hjorte.

  Ulukhaktok

  Mange af de 500 indbyggere i samfundet er involveret i de lokale kunstneres kooperativ, der producerer tryk, gobeliner og andet kunsthåndværk. Her findes også verdens nordligste golfbane, der er vært for en turnering hver sommer.

  Smoking Hills

  Vi fortsætter ind i Amundsen Gulf, hvor vi håber at observere de bemærkelsesværdige og farverige Smoking Hills – et fantastisk syn, med røg fra klipperne på Cape Bathursts østkyst. Brunkul – der er en kombination af eroderet skifer og pyrit – antændes spontant, når det udsættes for ilt, hvilket skaber dette smukke fænomen.

  Efter Smoking Hills kan man reflektere over sin utrolige rejse gennem Nordvestpassagen, mens man spejder efter grønlandshvaler og gråhvaler, når vi sejler ind i Tjuktjerhavet og farvandet omkring det nordlige Alaska. Vi passerer gennem Beringstrædet med USA mod øst og Rusland mod vest på vores rejse mod Nome.

  Dag 9-25
  Nordvestpassagen

  Hele vejen gennem Nordvestpassagen

 • Dag 26-42
  Nome, Alaska, til Vancouver

  Alaska og British Columbia – Den Indre Passage, bjørne og Aleuterne

  7. september 2023 - 23. september 2023

  Nome

  Nome på Seward-halvøen gik over i Alaskas historie den dag, “tre heldige svenskere” fandt guld i Anvil Creek i 1898. Flokke af guldgravere ankom snart med dampskibe fra Yukon og San Francisco Selv den berømte sherif Wyatt Earp fulgte råbet om guld og åbnede en saloon her. Der er tegn på guldfeberæraen overalt – f.eks. forladte udgravninger, dampmaskiner fra århundredeskiftet og nedlagte jernbanespor. Råbene om guld! Guld!’ kan fortsat høres af dem, der søger ved Snake Rivers bredder og andre steder i området.

  Hold udkig efter pukkelhvaler i vandet. Mens skibet sejler gennem Beringstrædet, kan man under himlen se forskellige havfugle. Det er også den internationale datolinje, så vi har “i morgen” til venstre og “i dag” til højre.

  Saint Matthews Island

  Saint Matthew Island midt ude i Beringshavet mellem Rusland og USA. Når vi går i land på de sorte sandstrande er vi de eneste mennesker på øen.

  Her er mere end 300 km til den nærmeste by, så det er sandsynligvis det mest isolerede sted i Alaska. Og det siger en del, når man tænker på, hvor tyndt befolket staten i forvejen er.

  Saint Paul

  Den vindblæste Saint Paul Island er den største af Pribilof-øerne. De 480 indbyggere bor tæt sammen i landsbyen Saint Paul Tæt på 90 % er oprindelige aleutere, der repræsenterer det største aleutiske samfund i USA.

  Som en del af den stærke, aleutiske arv er der her historiske steder, hvor man kan se resterne af barabaraer, der er traditionelle halvunderjordiske aleutiske huse lavet af jord. Det unikke design gjorde boligen mindre udsat for de kraftige vinde fra Beringshavet og bevirkede, at jorden kunne fungere som naturlig isolering for at holde på varmen.

  Dutch Harbor

  Den lille by Dutch Harbour er en af Amerikas vigtigste fiskerihavne. På havnen, der oser af historie, ligger Aleutians Museum, det aleutiske nationalhistoriske område fra 2. Verdenskrig samt en russisk-ortodoks katedral fra 1896. Omkring 600 havørne sammen med 40-50 millioner havfugle – f.eks. søpapegøjer, skarver og rissaer – lever i området omkring Dutch Harbor.

  Unga Village

  Unga Village er en malerisk, forladt by i den sydlige ende af den ubeboede ø Unga Island i den afsides øgruppe Aleuterne. De lokale folk, som også kaldes aleuterne, bosatte sig her i 1833, men da fiskeriet ikke var tilstrækkeligt til at ernære samfundet, var de næsten forsvundet igen allerede inden 1969. Nu er en samling træbygninger alt, hvad der er tilbage, omgivet af et tæppe med lyserød troldurt og gederams.

  Chignik

  Den lille landsby Chignik er et godt eksempel på Alaskas typiske fiskeristeder. Fiskeri efter rødlaks har været kernen i samfundets økonomi i over et århundrede. Stop ved fiskefabrikken og mød de imødekommende lokale eller udforsk laksestrømmene i den smukke natur. Der lever omkring 20 vandfuglearter i området, så prøv at få øje på dem, og husk også at se op mod himlen for at få øje på havørne.

  Katmai National Park

  Oplev en park på 19.122 kvadratkilometer med over et dusin aktive vulkaner, og stedet med den dramatiske dal Ten Thousand Smokes. I 1912 skete her et af de mest ødelæggende vulkanudbrud i nyere tid.

  Vi tilbringer dagen med at tage rundt og spejde efter bjørne fra dækket eller fra vores små ekspeditionsbåde på et af tre mulige steder i parken, der hver især er kendt for deres grupper af brune bjørne. Katmai Nationalpark er synonym med fantastiske muligheder for at se bjørne. Bestanden af fredede grizzlybjørne tæller flere end 2.000.

  Kodiak

  Den travle fiskerihavn i Kodiak ligger på den østlige side af Kodiak Island. Den omkringliggende granskov og græsarealerne her har inspireret til kælenavnet “Emerald Isle”, den stedsegrønne ø. Med et areal på 9.590 kvadratkilometer og over 160 km i længden er det Alaskas største og den næststørste ø i USA - efter Hawaii (The Big Island)

  Den mest kendte park her er Kodiak National Wildlife Refuge, der dækker to tredjedele af øen. Der findes en række habitater her - fra bjerge til enge, der er hjemsted for øens mest berømte beboere, cirka 3.500 brune kodiakbjørne.

  Icy Bay

  Enorme isblokke fra de tre store gletsjere, Guyot, Yahtse og Tyndall, flyder i bugten. Vores mål er at besøge den 55 km lange og 13 km brede Guyot-gletsjer, men det afhænger dog af de lokale vejrforhold.

  Vi kan forhåbentligt gå i land så tæt på gletsjeren, som det er sikkert, eller udforske farvandet i kajak som en del af en tilkøbsudflugt. Som altid holder vi udkig efter alt det fantastiske dyreliv, der bugner i Alaskagolfen, herunder pukkelhvaler, spækhuggere, Stellers søløver, havoddere og spættede sæler.

  Sitka

  Sitka, der ligger på Baranof Island i den ydre del af Den Indre Passage, kan kun nås med skib og fly. Tongass National Forest, der omgiver byen, er verdens største, tempererede regnskov, og en lokal seværdighed er Sitka National Historic Park, der er en halv kvadratkilometer stor. Sitkas bosættelseshistorie går over 10.000 år tilbage, og man kan endnu mærke den gamle kultur. Tlingit-traditionerne er forblevet stærke og eksisterer side om side med russisk og amerikansk indflydelse.

  Wrangell, Alaska

  Ved Wrangell, der er en af Alaskas ældste og mest historiske øbyer. føler man virkelig, at man er trådt tilbage i tiden. Nationalparken ligger i et smukt landskab for foden af Dewey Peak ved udmundingen af Stikine River, og her er er det nemt at komme ud i naturen på stier til kanten af den tempererede regnskov.

  Misty Fjords

  Nationalmonumentet Misty Fjords er intet mindre end spektakulært. Det er en uberørt, kystnær vildmark med stedsegrønne træer, dybe fjorde og majestætiske, snedækkede bjergtoppe og en del af den 68.000 kvadratkilometer store Tongass National Forest (halvanden gange Danmarks areal).

  Vi sejler sydpå mod de snævre kanaler i Canadas Indre Passage. Ved at navigere gennem de tusindvis af øer i det nordvestlige Stillehav kommer vi til Vancouver, hvor næste del af rejsen begynder.

  Vancouver

  Vancouver ligger mellem smukke bjerglandskaber og farvandet ved English Bay og er både en travl havneby og en storby.

  Dens forskellige kvarterer summer med restauranter i verdensklasse. I Chinatown og på Punjabi Market får man den måske bedste asiatiske mad i Nordamerika, og Little Italy ligger på Commercial Drive.

  Gå ikke glip af Vancouvers ældste kvarter. Gastowns victorianske bygninger huser nogle af de mest populære restauranter, og fra det 167 meter høje Vancouver Lookout har man en perfekt panoramaudsigt over byen.

  Betragt neonlysene og nattelivet på Granville Street og slap af på en af strandene i West End. Sidstnævnte er også porten til at udforske de vidtåbne omgivelser og høje, røde cedertræer i Stanley Park.

  Dag 26-42
  Nome, Alaska, til Vancouver

  Alaska og British Columbia – Den Indre Passage, bjørne og Aleuterne

 • Dag 43-49
  Fra Vancouver til San Diego

  Stillehavets seværdigheder og nationalparker

  24. september 2023 - 30. september 2023

  Smuk sejltur ved San Juan Islands

  Vi sejler rundt i San Juan Islands’ økologiske farvand. Klippe-øgruppen mellem den amerikanske stat Washington og Canadas Vancouver Island er i verdensklasse, hvis man vil se havets dyreliv. Sid på dækket og kig på de fyrretræsklædte øer med snedækkede bjergtoppe i det fjerne.

  Olympic National Park

  Vi lægger til i den lille havneby Port Angeles for at udforske bjergene. Vi udforsker den subalpine region Olympic National Park og tager til det bjergrige område Hurricane Ridge. Herfra kan man tage på en guidet vandretur gennem parken for at opleve dens rige og varierede flora og fauna.

  Der er også masser af muligheder for at se fugle på vejen, og man kan endda støde på en Roosevelt-elg, der ligesom sortbjørne stammer fra området.

  Redwood Nationalpark

  Vi kaster anker ved Eureka, og herfra tager vi på en inkluderet udflugt til fantastiske Redwood National Park, der er et internationalt biosfærereservat. Når man ser de ældgamle, kæmpe rødtræer på over 100 meter, forstår man, hvorfor verdens højeste træer ofte kaldes “naturens skyskrabere”. Nogle af træerne her er over 1.500 år gamle og et levende bevis på et succesfuldt bevaringsprojekt, der har reddet de gamle kæmper fra at blive fældet.

  Santa Barbara

  Santa Barbara ligger mellem frugtbare vingårde i Santa Ynez-bjergene og Stillehavets uberørte kyststrande og emmer af gammeldags spansk charme i californiske omgivelser. I over et årti husede byen verdens største filmstudie for stumfilm, indtil det voksede sig for stort, og det hele blev rykket til Hollywood.

  Santa Barbara-missionskirken er et ideelt sted at begynde en tur rundt i byen. Man kan nyde synet af de smukke bygninger fra den spanske æra, kigge i butikkerne i State Street, der er belagt med terracottafliser, og slentre rundt i den skønne Mission Rose Garden.

  Ved Stearns Wharf, Californiens ældste mole, kan man nyde udsigten over Stillehavet og få sig en hjemmelavet is. Hvis der er tid, kan man slappe af på en af de mange fremragende restauranter og barer. Det kan kombineres med en vinsmagning fra en lokal vingård – byen er trods alt berømt for sine vine.

  På vej til eller fra Santa Barbara må man ikke gå glip af muligheden for at se hvaler fra dækket, når vi sejler gennem de omkringliggende Channel Islands.

  San Diego

  Velkommen til “Amerikas fineste by” og Californiens “strandby”! Med sin stærke blanding af mangfoldig, sofistikeret storbyliv, tilbagelænet surfer-vibe og sol året rundt har San Diego det hele.

  Man kan tilbringe dagen med sjov i solen og vandsport på en af de mange strande. Eller tag en sporvognstur og udforsk bymidten fra det historiske Gaslamp Quarter til strandpromenaden ved San Diego Bay.

  Dag 43-49
  Fra Vancouver til San Diego

  Stillehavets seværdigheder og nationalparker

 • Dag 50-61
  Fra San Diego til Puntarenas

  Oplev den nord- og centralamerikanske Stillehavskysts natur og kultur

  1. oktober 2023 - 12. oktober 2023

  Vi vinker farvel til USA, mens vi sejler sydpå langs Baja Californias kyst til Cabo San Lucas.

  Vores foredragsprogram fortsætter med et bredt udvalg af spændende emner. Undervejs kan man finpudse sine evner som ekspeditionsfotograf ude på dækket, mens man holder udkig efter vilde dyr og havfugle. Hvis vejret tillader det, kan man deltage i yoga- og meditationsprogrammerne eller slappe af i wellnesscentret på egen hånd.

  Cabo San Lucas, Mexico

  Los Cabos-halvøen på Baja Californias sydspids, hvor Cortezhavet møder Stillehavet, er en blanding af ørken og kystlandskaber. Med dets betagende strande og azurblå vand har Cabo San Lucas længe været det foretrukne resort for Hollywood-stjerner og rige feriegæster. Det har ry for at være en festlig by, hvor man kan muntre sig i havet hele dagen og nyde det livlige barmiljø..

  Puerto Vallarta

  Puerto Vallarta ved Bahía de Banderas er en af Mexicos førende kystdestinationer. Byen er livlig og stemningsfuld. På strandene er der mange muligheder for vandsport, og havet myldrer med dyr og planter. Centrum i El Malecón med dens strandpromenade summer af aktivitet. Stop op for at beundre gadegøglerne og kig i de mange boder med souvenirs og kolde forfriskninger som jalisco tejuino – en lokal drink lavet af gæret majs – og agua frescas.

  Puerto Vallarta er et fantastisk sted at finde mexicansk kunsthåndværk som farverige tasker, sølvsmykker, trælegetøj og lædervarer, og forvent at sælgeren på venlig vis vil prutte om prisen.

  Huatulco

  Vi tilbringer dagen i Huatulco, der har ni smukke bugter, 36 uberørte strande, beskyttede vige og en række øko-hytter og strandresorter.

  Nationalparken dækker tre af de ni bugter og adskillige økosystemer, inklusive løvfældende skov, mangrover, savanne, vådområder og koralrev. I parken findes flere end 700 plantearter, 130 pattedyr, 300 fuglearter og flere end 80 typer krybdyr og padder, hvilket gør den til en drøm for både naturelskere, fugleentusiaster og fotografer.

  Puerto Chiapas

  Vi ankommer til Puerto Chiapas i Mexico. Det er den vigtigste havn, der er forbundet til det travle handelscentrum i Tapachula cirka 30 minutters kørsel ind i landet. Den frugtbare jord i Soconusco-provinsen er berømt for produktionen af kaffe, bananer, kakao og sukkerrør.

  Takket være regionens ry for førsteklasses kaffe- og kakaoplantager strømmede immigranter fra Tyskland, Kina og Frankrig hertil, og deres indflydelse er tydelig - særligt i byen. Det kinesiske køkken er fusioneret med de regionale maya- og mestizokulturer og den spanske kultur, og et par fusionsretter har fundet vej til Puerto Chiapas' restauranter fra Tapachulas lille Chinatown.

  Acajutla

  Vi lægger til i Acajutla, El Salvadors vigtigste havn for eksport af kaffe, sukker og balsam fra Peru. Acajutla er oprindeligt en mayalandsby, og man kan få en fornemmelse af historien ved nogle ruiner i nærheden af havnen. Desuden kan man nyde den behagelige atmosfære, snuse rundt i butikkerne og gå en tur på de mørke sandstrande.

  Havnerestauranterne serverer med glæde fantastisk fisk og skaldyr og introducerer typiske retter fra Salvador. Bestil El Salvadors nationalret, pupusa, der er en majstortilla fyldt med enten ost, svinekød eller bønner og toppet med surkålssalat og tomatsauce. Prøv også den lokale kaffe – regionen er berømt for den.

  Corinto, Nicaragua

  En times buskørsel fra Puerto Corinto ligger Nicaraguas tidligere hovedstad, León. Med sin store befolkning af studerende er León en kosmopolitisk og livlig by og betragtes som landets intellektuelle og frisindede centrum. Gå rundt i gaderne og oplev livet i og omkring kaffehusene og barerne.

  San Juan del Sur

  Strandbyen San Juan del Sur i det sydlige Stillehav ligger ved en smuk, hesteskoformet bugt med skøn udsigt til bjerge. Den engang søvnige fiskerby er en populær destination i Nicaragua for surfere. Den er kendt for sine mørke sandstrande, kuperede grønne bakker, farverige victorianske klinkebeklædte huse, restauranter med friske fisk og en afslappet surferlivsstil.

  Slap af på stranden, nyd solen og se på menneskene her. I kort gåafstand fra byen ligger en spektakulær 1.500 år gammel petroglyf med en udskåret gengivelse af en jagtscene på en stor sten. Tag en times vandretur op til Cristo de la Misericordia, der er en 25 meter høj statue af Jesus, hvor man belønnes med en storslået udsigt over byen og stranden. Dagens inkluderede aktivitet er en bustur til byen Granada.

  Puntarenas

  Vi ankommer til Puntarenas, der er en by på en smal landtange på Costa Ricas Stillehavskyst. De smarte storbyfolk fra San José tager normalt til Puntarenas i løbet af dagen for at få et skud afslappet kystliv og frisk havluft. Selv om det stadig er en aktiv fiskerihavn, fungerer Puntarenas hovedsageligt som et transitpunkt for folk på vej andre steder hen i regionen såsom til de hvide sandstrande på Nicoya-halvøen eller Isla Tortuga, der har masser af vandfald.

  Dag 50-61
  Fra San Diego til Puntarenas

  Oplev den nord- og centralamerikanske Stillehavskysts natur og kultur

 • Dag 62-76
  Fra Puntarenas til Valparaiso

  Latinamerikas kulturer og nationalparker

  13. oktober 2023 - 27. oktober 2023

  Quepos, Costa Rica

  Der er masser af ting at se og lave i og omkring Quepos. De mange både i den smukke Marina Pez Vela bliver brugt til sportsfiskeri efter de store fisk, som Quepos er kendt for.

  Quepos’ største attraktion er dog, at byen ligger tæt på Parque Nacional Manuel Antonio. Det er en af Costa Ricas mest populære nationalparker, og den er på Forbes’ liste over verdens 12 smukkeste nationalparker.

  Parken har imponerende udsigt til bjerge, mangrover, laguner, strande og tropisk skov. Med 350 fuglearter og 109 arter af pattedyr beskrives den ofte som en “udendørs zoo” af besøgende. Hvis man følger den betagende Perezoso-sti, kan man håbe på at få øje på skarlagenrøde araer, tukaner, høge, fire abearter, dovendyr, leguaner og bæltedyr.

  Golfito, Costa Rica

  Den rolige by Golfito ligger beskyttet i den fantastisk smukke Bahia Golfito i den større Golfo Dulce. Man kan nyde udsigten fra lystbådehavnene ved vandet eller – endnu bedre – gå en tur på de smukke vandrestier op til dyrenes tilflugtssteder oppe på bakken og videre til Parque Nacional Piedras Blancas.

  Når man udforsker den frodige regnskov, støder man på smukke vandfald og måske spionerende tukaner, araer, blå sommerfugle med navnet Cypris morpho, myreslugere, dovendyr, kappebrøleaber og meget mere. Det rolige vand ved bugten gør det også ideelt at tage på en tur i de lokale mangrover og besøge de isolerede strande i kajak som en del af en tilkøbsudflugt.

  Manta, Ecuador

  M/S Fridtjof Nansen tager os med over ækvator tidligt om morgenen, og man kan deltage i en traditionel ceremoni ombord, hvor vi søger Kong Neptuns velsignelse.

  Vi sætter fødderne på sydamerikansk jord, og vores første anløbshavn er Montecristi, der ligger 8 km inde i landet fra tunfiskerihavnen Manta. Byen blev grundlagt i det 16. århundrede af manteños – et oprindeligt folkeslag fra Ecuador – der søgte fred for de hyppige piratplyndringer på kysten. De traditionelle panamahatte stammer trods navnet egentlig fra Montecristi i Ecuador.

  Puerto Bolivar (Machala), Ecuador

  Machalas er især berømt for Puerto Bolivar, der er en vigtig havn til eksport af kaffe, kakao, rejer og bananer, som lokalbefolkningen kalder oro verde – “det grønne guld” – da der vokser så mange af dem i regionen. Den nærliggende forstenede skov Bosque Petrificado de Puyango har en af verdens største samlinger af fossile træer, der menes at være omkring 100 millioner år gamle.

  Salaverry, Peru

  På grund af vinden og bølgerne fra Stillehavet kan Salaverry være en vanskelig havn at få adgang til. Hvis vi er i stand til at lægge til her, er det et godt udgangspunkt for at udforske Trujillo, Perus tredjestørste by, samt en række præcolumbianske, arkæologiske steder, der ligger spredt over hele regionen.

  Lima, Peru

  Perus hovedstad, Lima, ligger på en strimmel ørken mellem Stillehavet og Andesbjergene. Lima, der betjenes af havnen i Callao, er landets største by, og den fremstår som en moderne og udstrakt metropol, hvor traditioner og moderne tendenser mødes i en spændende cocktail af kultur og gastronomi. I kontrast til den moderne metropol er lerruinerne af de ceremonielle pyramider Huaca Pucllana og Huaca Huallamarca det eneste, der er tilbage som en påmindelse om inkacivilisationenen, der forsvandt for længe siden.

  Paracas, Peru

  Den lille og søvnige ferieby Paracas, der ligger i en bugt bag en halvø, er omgivet af brune klipper og dejlige strande. Modsat Paracas havn findes en mystisk geoglyf, der er udskåret i landskabet – et symbol, der minder om en kandelaber, hvis oprindelse og betydning er et mysterium. Den kan være relateret til de berømte Nazca-linjer, som man kan se i Pisco-dalen på en kort køretur sydpå som del af en tilkøbsudflugt.

  Arica, Chile

  Arica er badet i strålende solskin næsten hver eneste dag hele året, og indbyggerne snakker stolt om Arica som et sted, hvor foråret synes at vare evigt, hvilket er usædvanligt for en by ved havet. Se også den iøjnefaldende San Marcos-katedral, der er tegnet af Gustave Eiffel, som er berømt for sit tårn i Paris fra 1876.

  Iquique, Chile

  Velkommen til en lille bid af paradis ved Stillehavet – komplet med palmer og strandpromenader. Vores vigtigste plan her er at besøge den nærliggende og forladte saltpetermineby Humberstone i Atacama-ørkenen, der er på UNESCOs verdensarvsliste og har et stykke historie, som vi bogstaveligt går igennem.

  La Serena, Chile

  La Serena ligger ud til havet og er velsignet med smukke sandstrande – blandt andet langs Avenida del Mar. Chiles næstældste by har en helt særlig atmosfære med en blandet, nykolonialistisk stil. Moderne bygninger står blandt klassisk arkitektur – f.eks. de omkring 30 omhyggeligt restaurerede stenkirker, hvoraf nogle er omkring 350 år gamle.

  Valparaíso, Chile

  “Paradisets juvel”, der er kendt for at være på UNESCOs verdensarvsliste, har masser af monumenter, kirker, historiske kabelbaner, smarte kvarterer, brostensbelagte gyder, farverige huse og charmerende pladser.

  Dag 62-76
  Fra Puntarenas til Valparaiso

  Latinamerikas kulturer og nationalparker

 • Dag 77-86
  Patagonien

  Vi sejler mod Antarktis

  28. oktober 2023 - 6. november 2023

  Castro

  Vi er nået helt til Patagonien. I Castro bør man tage kamera med i land for at tage billeder af husene malet i klare farver, også kaldt palafitos. Det er de traditionelle træhuse ved kanten af fjorden langs Gamboa-kajen. Den nærliggende Iglesia de San Francisco, der er på UNESCOs verdensarvsliste, er et mesterværk i tømrerarbejde og er udelukkende lavet af træ i nygotisk stil.

  Puerto Edén

  Den lille landsby Puerto Edén ligger i en bugt og er en del af en fjerntliggende øgruppe, der stikker ud i en fjord i provinsen Última Esperanza – som betyder “det sidste håb”. Herfra er der adgang til de exceptionelle landskaber i Parque Nacional Bernardo O'Higgins – Chiles største, beskyttede område, der består af et betagende netværk af fredelige fjorde og fantastiske, skovdækkede bjerge. Der er ingen veje til, fra eller endda inde i den isolerede landsby, kun gangbroer og stier, der forbinder de færre end 200 indbyggeres huse.

  Puerto Natales

  Nyd den betagende udsigt til de sydlige Andesbjerge, når vi kommer til Puerto Natales. Byen er et indgangssted til Parque Nacional Torres del Paine, der tiltrækker vandrere og klatrere fra hele verden. Ud over en tilkøbs-heldagsudflugt til nationalparken kan man bruge lidt tid på at slappe af og udforske Puerto Natales til fods. Den fredfyldte by er en blanding af boheme-agtige barer, butikker med grej til friluftsliv, huse af bølgeblik og spisesteder, der serverer alverdens mad.

  Chiles fjorde

  Vi sejler i de sagnomspundne fjorde og omkring et væld af øer i Chiles forrevne provins Magallanes, hvor stejle bjerge når op til skyerne. Herefter passerer vi igennem den vestlige del af Magellanstrædet, der er opkaldt efter den berømte portugisiske opdagelsesrejsende fra det 16. århundrede, der var den første til at sejle gennem strædet. Naturscenerierne er så fantastiske her, at man får en naturlig, vidunderlig følelse af fred!

  Kap Horn og Drake-passagen

  Efter at have sejlet i en løkke rundt om den gletsjerskårne Parque Nacional Alberto de Agostini sejler vi ind i Beaglekanalen. Se på de overdådige landskaber, når vi passerer mellem nationalparken og Isla Gordo, der er en del af øgruppen Tierra del Fuego.

  På spidsen af Sydamerika ligger det legendariske Kap Horn, der var en vigtig milepæl på de gamle clipper-ruter, der forbandt Europa med Fjernøsten og Oceanien. Det er her, det åbne hav fra Atlanterhavet og Stillehavet støder sammen og skaber kraftige bølger, der gøres endnu stærkere af de hvirvlende vestenvinde.

  For yachtbåde er det en maritim bedrift at komme rundt om Kap Horn – i stil med at bestige Mount Everest. Farvandene er både berygtede og turbulente, så vi kan ikke garantere landgang, men hvis lykken står os bi med stabilt vejr, kan man blive blandt de få i verden, der kan prale af at have sat fødderne på øen. Mellem Kap Horn og Antarktis findes intet andet end Drake-passagen.

  Dag 77-86
  Patagonien

  Vi sejler mod Antarktis

 • Dag 87-90
  Antarktis

  Det mest isolerede og smukke sted på jorden

  7. november 2023 - 10. november 2023

  Få steder i verden føler man sig fuldstændig overvældet af naturens skønhed. Sådan er det, når man nærmer sig Antarktis. Nogle bliver så bjergtaget af de overvældende landskaber og den rene skønhed, at de kommer til at græde af glæde og ærefrygt. For at gøre hele oplevelsen endnu mere storslået kommer vi i det sene forår, hvor mange skulpturelle isbjerge flyder i stræderne.

  Dyrelivet viser sig fra den romantiske side, når æselpingvinerne og rempingvinerne starter deres kurmageri og parringsritualer. De klumpede, men charmerende væsener smelter vore hjerter, når de vralter rundt og flirter med deres partnere og bygger rede. Oppe i luften skal man holde øje med de op til 45 havfuglearter - f.eks. måger, terner og hejrer.

  I løbet af de næste fire dage her arrangerer ekspeditionsteamet flere landgange og issejladser til de smukkeste steder og pingvinkolonierne på og omkring Den antarktiske Halvø og de omkringliggende øer. Hvis forholdene tillader det, kan man tage på sneskovandring eller ro kajak som tilkøbsaktiviteter. Man ved aldrig, hvilken pingvin eller sæl, der måske dukker op i vandet foran kajakken.

  For at engagere sig endnu mere i Antarktis’ unikke miljø kan man deltage i forskellige borgervidenskabsprogrammer – f.eks. at fotografere hvaler, havfugle og leopardsæler, tage prøver af fytoplankton eller foretage observationer af himlen og havisen.

  Hvis man deltager i forskningsprojekter, hjælper man ikke bare videnskabsfolk over hele verden, men man får også selv en bedre forståelse af hele det skrøbelige økosystem på Antarktis. Foredragene ombord gør oplevelsen endnu større, og ved at analyse dagens prøvetagninger kommer man til at se “dyrelivet” på et helt andet cellulært niveau.

  Dag 87-90
  Antarktis

  Det mest isolerede og smukke sted på jorden

 • Dag 91-93
  Ushuaia / Buenos Aires

  Til bunden af verden og tilbage igen.

  11. november 2023 - 13. november 2023

  Efter det magiske Antarktis har vi to dages rejse tilbage tværs over Drake-passagen til Sydamerika. Det er det perfekte tidspunkt til at geare ned og reflektere over oplevelserne fra det frosne kontinent. Forkæl dig selv i wellness-centret med en afslappende behandling,og hyg dig i Explorer Bar med de medrejsende, mens I taler om jeres fælles minder fra rejsen.

  Tag med ekspeditionsteamet i videnskabscentret for at se tilbage på alt det, I har set og lært undervejs.

  Når vi ankommer til Ushuaia i Argentina, er rejsen fra pol til pol slut. Der er transport til lufthavnen, hvorfra man kan flyve til Buenos Aires. Man bestemmer selv, om man vil flyve direkte hjem eller bruge et par dage ekstra på at udforske tangoens fødested.

  Inden vi går i land, er det tid til at sige farvel til skibet, besætningen, de medrejsende og ekspeditionsteamet. Hvert eneste teammedlem har arbejdet hårdt for at gøre eventyrrejsen både glædelig og uforglemmelig.

  Vi er fælles om et overordnet mål – at vise at ekspeditionskrydstogter kan og bør udføres så bæredygtigt som muligt og inspirere os alle til at gøre mere for at passe på og påskønne det skrøbelige liv på vores planet. Det er den samme påskønnelse, vi gerne vil have dig til at tage med hjem og dele med venner og familie. Vi håber at se dig igen på din næste eventyrrejse!

  Program efter sejladsen

  Måske er du ikke helt klar til, at de eventyrlige oplevelser skal slutte. Tilføj eventuelt et program efter sejladsen for at se de storslåede Iguazú-vandfald på grænsen mellem Brasilien og Argentina. Se Iguazus vandfald og udsigtssteder fra både den argentinske og brasilianske side. Turen inkluderer en smuk togtur til de øverste vandfald.

  Dag 91-93
  Ushuaia / Buenos Aires

  Til bunden af verden og tilbage igen.

Afrejser

2023

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
August:
13.

Dette er inkluderet

Inkluderet i din rejse

Transport

 • Transport fra skibet til lufthavnen ved Ushuaia efter ekspeditionskrydstogtet

Flyrejser

 • Flyrejse på økonomiklasse fra Ushuaia til Buenos Aires

Ekspeditionskrydstogt

 • Ekspeditionskrydstogt med kahyt i kategori efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer (skibets øl og vin, sodavand og mineralvand) i restaurant Aune og Fredheim
 • À la carte-restaurant Lindstrøm inkluderet for rejsende i suiter
 • Tøjvask
 • Te og kaffe ombord
 • Internetadgang ombord. Vi sejler i fjerntliggende områder med begrænset forbindelse. Der er ikke mulighed for at streame.
 • Genanvendelig vandflaske til brug ved drikkevandshaner ombord
 • Engelsktalende ekspeditionsteam, der organiserer og deltager i aktiviteter ombord og på land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter

Aktiviteter ombord

 • Ekspeditionsteamets eksperter holder dybdegående foredrag om en lang række emner
 • Benyt skibets Videnskabscenter, der har et omfattende bibliotek og avancerede biologiske og geologiske mikroskoper
 • Borgervidenskabsprogram med mulighed for at deltage i videnskabelig forskning 
 • Professionelle fotografer ombord giver de bedste tips og tricks til at tage de bedste billeder af landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, infinity-pool, panoramiske sauna, udendørs og indendørs motionscenter og udendørs løbebane
 • Uformelle sammenkomster med besætningen - f.eks. daglige opsummeringer og forberedelser til næste dag

Aktiviteter ved landgang

 • Guidede landgange med skibets små ekspeditionsbåde
 • Lån af støvler, vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
 • Vind- og vandtæt ekspeditionsjakke er inkluderet i rejsens pris.
 • Ekspeditionsfotograferne hjælper med kameraindstillinger

Ikke inkluderet

 • Internationale flyrejser
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilkøbsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Aktiviteter i små grupper med skibets ekspeditionsteam
 • Behandlinger i skibets wellness- og spa-område

Bemærk

Pool area on MS Fridtjof Nansen
Foto: Oscar Farrera
Dit skib

M/S Fridtjof Nansen

Byggeår 2020
Skibsværft Kleven Yards, Norway
Passagerkapacitet 528 (500 i Antarktis)
Brutto last 20.889 tons
Længde 140 meter langt
Ræling 23,6 meter bredt
Fart 15 knob sejlhastighed

M/S Fridtjof Nansen er det nyeste i Hurtigrutens flåde af specialbyggede skibe – og den nyeste generation af ekspeditionsskibe. Skibet udforsker nogle af klodens mest spektakulære afkroge.

Læs mere om M/S Fridtjof Nansen

A large boat in a body of water with a mountain in the background

Du synes sikkert også om