Ekspedition til Antarktis, Patagonien og chilenske fjorde

Ekspedition til Antarktis, Patagonien og chilenske fjorde

Ekspedition til Antarktis, Patagonien og chilenske fjorde

Ekspedition til Antarktis, Patagonien og chilenske fjorde

Rejseinformation 26 dage MS Roald Amundsen
Afrejse
9. marts 2024
Pris fra
kr 98.976
Helpension inkluderet

Udforsk Antarktis’ frosne kontinent, Patagoniens imponerende nationalparker og de fantastiske chilenske fjorde på et uforglemmeligt ekspeditionskrydstogt.

Det frosne kontinent

Vi starter i den romantiske by Buenos Aires, inden vi tager til Ushuaia for at gå ombord på vores hybriddrevne ekspeditionsskib. Vi sejler gennem Drake-passagen til Antarktis’ hvide vildmark, hvor vi tilbringer fem smukke dage.

At besøge Antarktis i marts er en fremragende mulighed for at se dyreliv. Pingvinunger udklækkes, og det næringsrige vand tiltrækker hvaler. Vores ekspeditionsteam vil også afholde fascinerende forelæsninger og føre an på landgange og sejlads gennem is. Helt præcist hvor vi tager hen og hvornår, er op til havisen og vejrforholdene på dagen, men vi tager altid til de bedste steder, der er tilgængelige på tidspunktet.

Eventyrlig rejse til Sydamerika

Vi tager straks eventyrhatten på igen og forsøger at gå i land ved Kap Horn. Stillehavets og Atlanterhavets bølger mødes her, hvilket skaber udfordrende forhold. Dette faktum gør det blot endnu mere spændende, hvis vi har heldet med os. Vi fortsætter herefter til den lille by Puerto Williams, og vi vil forsøge at sejle ind i Garibaldi-fjorden, et UNESCO-biosfærereservat, hvor der findes en gletsjer af samme navn.

Patagoniens nationalparker

Når vi ankommer til Puerto Natales, er der mulighed for at tage på en tilkøbsudflugt til den verdensberømte Torres del Paine Nationalpark. Herefter er turen kommet til Pio XI, den længste gletsjer på den sydlige halvkugle uden for Antarktis. De isolerede, men indbydende samfund, Puerto Edén og Caleta Tortel, følger herefter. Castro er en charmerende rustik by med adgang til ChiloéNationalpark, mens Niebla og dens gamle spanske fæstning er sidste stop inden den dynamiske by på bjergtoppen, Valparaíso.

Ekspedition til Antarktis, Patagonien og chilenske fjorde Ekspedition til Antarktis, Patagonien og chilenske fjorde
 • Dag 1
  Buenos Aires

  Tango er kun begyndelsen

  9. marts 2024

  Velkommen til Buenos Aires, Sydamerikas svar på Paris

  Eventyret kickstartes med en overnatning i Buenos Aires, der er kendt som “Sydamerikas Paris”. Buenos Aires, der er en sanselig fusion af falmet, europæisk storhed og latinamerikansk pragt, er hjemsted for talrige gode og moderne kunstmuseer, parker og et af verdens største operahuse.

  Tilbring aftenen på egen hånd, spis en autentisk bøf til aftensmad på en af byens mange parrillas eller se nogle af byens mest kendte vartegn på Plaza de Mayo. Der er også mulighed for at deltage i en uformel tangolektion sammen med de lokale, eller i det mindste at se et danseshow. 

  Program inden sejladsen

  Lyst til at få endnu mere ud af eventyret? Hvis ja, kan opholdet forlænges med et tilkøbsprogram, hvor vi udforsker Patagonien inden sejladsen.

  Dag 1
  Buenos Aires

  Tango er kun begyndelsen

 • Dag 2
  Buenos Aires/Ushuaia

  10. marts 2024

  Ekspeditionen starter i Ushuaia, verdens sydligste by

  Som det første flyver vi om morgenen til Ushuaia, der går under navnet “verdens ende”. Det er her, i den selvudnævnte sydligste by i verden, ekspeditionen rigtig begynder. Vores basecamp til søs er verdens første hybriddrevne ekspeditionsskib MS Roald Amundsen. Når alle er ombord, møder vi ekspeditionsteamet og deltager i et obligatorisk sikkerhedsmøde. 

  Efter en velkomstmiddag kan man lære vores banebrydende fartøj bedre at kende. Det er specielt designet til bæredygtige rejser i polarhavene. På vores vej gennem den smukke Beagle-kanal kan man spejde efter den sjældne, endemiske sydlige hvidskæving og andre vilde dyr.

  Dag 2
  Buenos Aires/Ushuaia

 • Dag 3-4
  Drake-passagen

  Vi krydser videre til et andet kontinent

  11. marts 2024 - 12. marts 2024

  Nyd to afslappende dage til søs, hvor vi krydser Drake-passagen

  I løbet af de næste to dage krydser vi den sagnomspundne Drake-passage, porten til det Antarktiske område. Gør klar til det, der venter forude, med forelæsninger afholdt af vores ekspeditionsteam i det dedikerede Videnskabscenter. De fortæller om Antarktis’ opdagelseshistorie, dyreliv, og hvordan man kan blive involveret i borgervidenskabsprogrammer. 

  Dage til søs er også en mulighed for at komme ned i gear. Uanset om man nyder en tur i boblebadet, infinity-poolen eller slapper af i den spektakulære panoramasauna, må man ikke gå glip af den betagende udsigt. Når man bliver sulten, kan man stille appetitten i en af vores tre stilfulde restauranter.

  Dag 3-4
  Drake-passagen

  Vi krydser videre til et andet kontinent

 • Dag 5-9
  Antarktis

  Hvor naturen hersker suverænt

  13. marts 2024 - 17. marts 2024

  Vær vidne til naturens utæmmede kraft og det vidunderlige dyreliv på det frosne kontinent

  Velkommen til Antarktis, en endeløs vildmark af is, isbjerge og gletsjere. Et sted, hvor naturen er kongen, og vi andre kun er tilskuere. I løbet af de næste fem dage kan man komme på vandreture på land, sejle forbi isbjerge og gletsjere og spejde efter havfugle, sæler, hvaler og pingvinkolonier.  

  Ved at følge mottoet “tag kun billeder, og efterlad kun dine fodspor” vil vores ekspeditionsteam hjælpe med at overholde de strenge sikkerheds- og bæredygtighedsprocedurer. Helt præcist hvor vi tager hen og hvornår, er op til vejrforholdene den givne dag, men vi tager altid til de bedste steder, der er tilgængelige på tidspunktet.

  Dag 5-9
  Antarktis

  Hvor naturen hersker suverænt

 • Dag 10-11
  Drake-passagen

  Tilbage til de åbne have

  18. marts 2024 - 19. marts 2024

  Gør klar til næste kapitel af eventyret med to spændende dage til søs

  Efter fem dage, hvor vi har taget så mange billeder af Antarktis som muligt, er der brug for lidt tid til at reflektere over denne livsbekræftende oplevelse. Den tid, og mere til, får vi på de to dage, det tager at sejle tilbage igennem Drake-passagen. Hvis man har lyst, kan man deltage i borgervidenskabsprogrammer og analysere prøver på mikroskopisk plan.

  Man kan også deltage i miljømæssige forelæsninger om emner som f.eks. det skiftende klima eller plastikforurening i havene, og vi vil reflektere ud fra vores oplevelser på det frosne kontinent. Der er også mulighed for at tage den med ro og slappe af.

  Dag 10-11
  Drake-passagen

  Tilbage til de åbne have

 • Dag 12
  Ushuaia

  Udforsk Ushuaia

  20. marts 2024

  Betagende udsigt og smuk natur venter ved “verdens ende” 

  I dag bruger vi på at udforske Ushuaia. Tag til Galería Temática – Historia Fueguina, hvor man kan lære mere om byens fascinerende historie. Med dets mange billeder og udstillinger om Ushuaias første bosættere, europæernes ankomst og Charles Darwins besøg er det absolut et besøg værd.

  Man kan få et stempel i sit pas i turistinformationscentret, der markerer besøget i verdens sydligste by. Smag noget fra det lækre, lokale køkken, eller tilbring dagen med at vandre på en af de mange stier, der findes lige uden for byen. Med en spektakulær bjergudsigt og rolige søer er det anstrengelserne værd.

  Dag 12
  Ushuaia

  Udforsk Ushuaia

 • Dag 13
  Til søs

  Hvor to oceaner støder sammen

  21. marts 2024

  Vær en af de få, der når det sagnomspundne Kap Horn 

  Efter vi er kommet ud ad den smukke Beagle-kanal, sejler vi til legendariske Kap Horn. Farvandet rundt om øen er her, hvor det åbne hav fra Atlanterhavet og Stillehavet kolliderer og skaber kraftige bølger, der gøres endnu stærkere af de hvirvlende vestlige vinde.

  At runde Kap Horn er en bedrift som ikke mange mennesker har oplevet. Da disse farvande er både berygtede og turbulente, kan vi ikke garantere landgang, men hvis lykken står os bi med vejr, der er stabilt nok til at sætte foden på øen og gå op til kappen, kan du blive blandt de få udvalgte i verden, der kan prale af det.

  Dag 13
  Til søs

  Hvor to oceaner støder sammen

 • Dag 14
  Puerto Williams, Chile

  Landsbyatmosfære i smukke omgivelser

  22. marts 2024

  Puerto Williams er vild, afsidesliggende og skabt til vandreture.

  Som en ud af tre kandidater til titlen som verdens sydligst beliggende by har Puerto Williams en rolig atmosfære, der er mere i stil med en lille by. Besøg det antropologiske museum Martin Gusinde, hvor man kan lære mere om folkets historie og byen. Man kan se yahganernes kunstgenstande, kort, fotografier og en traditionel kano. 

  Man kan også tage på gåture og blive en del af de smukke landskaber, både på egen hånd eller som del af en guidet tilkøbsudflugt. Hvis vejret er godt, vil der eventuelt være mulighed for at ro i kajak. Hav kikkerten klar til at spejde efter de mange havfugle, blandt andet den kæmpestore albatros.

  Dag 14
  Puerto Williams, Chile

  Landsbyatmosfære i smukke omgivelser

 • Dag 15
  Garibaldi-gletsjeren eller Pia-gletsjeren, Chile

  Synet og lydene af en gletsjer

  23. marts 2024

  Se en af de mest imponerende gletsjere i Chile 

  Målet for dagen er at komme på en smuk sejltur ind i Garibaldi-fjorden i Alberto de Agostini-nationalparken, hele vejen op til Garibaldi-gletsjeren. Det er et betagende område, hvor Andesbjergene tumler ned i Stillehavet, og fantastiske gletsjere føjer is, og nogle gange isbjerge, til de smukke chilenske fjorde.

  Hvis vejret og havet opfører sig ordentligt, er der mulighed for at komme hen til Garibaldi-gletsjeren inderst inde i fjorden, en af de mest imponerende gletsjere i hele Chile. Fjorden er også et UNESCO-biosfærereservat og hjemsted for sæler, søløver og havfugle, inklusive andeskondoren.  

  Dag 15
  Garibaldi-gletsjeren eller Pia-gletsjeren, Chile

  Synet og lydene af en gletsjer

 • Dag 16
  De chilenske fjorde

  Vi sejler gennem paradis

  24. marts 2024

  Øer, gletsjere og stejle bjerge – oplev udsigten over de chilenske fjorde

  Dette vilde og afsidesliggende område var engang hjemsted for de kanosejlende, oprindelige folkeslag, der gennem århundreder boede, sejlede og jagede her. Gå ud på dækket og nyd den vidunderlige labyrint af vandveje, omgivet af øer, gletsjere og høje bjerge, samtidig med at der er mulighed for at se søelefanter, delfiner og hvaler. 

  Ikke alle ekspeditionsteamets forelæsninger foregår indenfor. Hvis skibet tiltrækker havfugle, der kommer for at flyve sammen med os, kan de muligvis hjælpe at spotte og identificere dem ude på dækket. Der er også en fotograf ombord, som kan hjælpe de rejsende med at tage gode billeder.

  Dag 16
  De chilenske fjorde

  Vi sejler gennem paradis

 • Dag 17-18
  Puerto Natales, Chile

  Nationalparken Torres del Paine

  25. marts 2024 - 26. marts 2024

  Opdag charmen ved Puerto Natales, porten til Torres del Paine Nationalpark 

  Puerto Natales er den by, der ligger tættest på den verdensberømte Torres del Paine Nationalpark.  

  Tag med på vores frivillige udflugt til parken for at opdage et landskab med en fantastisk alsidighed, lige fra store, åbne stepper til forrevent bjergterræn krydret med tårnende bjergtoppe, der er hjemsted for et varieret dyreliv. Hold øje med lamaer, pumaer og ræve samt mere end 100 fuglearter, for eksempel den store andeskondor.

  Måske får man lyst til at tilbringe tid i selve Puerto Natales. Byen har mange trendy spisesteder, bohemeagtige barer, et fantastisk gin-destilleri og en kunsthåndværkerlandsby, der sælger forskelligt kunsthåndværk og gaver. 

  Dag 17-18
  Puerto Natales, Chile

  Nationalparken Torres del Paine

 • Dag 19
  Pio XI-gletsjeren, Chile

  Kæmpen, der stadig vokser

  27. marts 2024

  Pio XI’s svimlende størrelse vil forbløffe dig

  Den vidtstrakte Pio XI-gletsjer i Bernado O’Higgins Nationalpark vokser så meget som 46 meter om dagen og er den længste på den sydlige halvkugle uden for Antarktis. For at nå hen til den vil vi sejle mod øst gennem smukke Eyre-fjord, der er omkranset af tempereret skov. I farvandene her er der delfiner, som får selskab af havfugle inklusive terner.

  Hvis vejr- og bølgeforholdene er rigtige, sætter vi vores små ekspeditionsbåde i vandet for at udforske fjorden og gletsjerne, og vi passer selvfølgelig på ikke at komme for tæt på. Isen kælver af og til fra Pio XI’s væg i vandet nedenfor, hvilket skaber spændende syn og lyde.

  Dag 19
  Pio XI-gletsjeren, Chile

  Kæmpen, der stadig vokser

 • Dag 20
  Puerto Edén, Chile

  En lille bid af paradis

  28. marts 2024

  Afsidesliggende Puerto Edén, en smuk landsby med et unikt samfund

  Puerto Edén, et paradis væk fra alfarvej, er kun tilgængelig ad søvejen og er et af Chiles vanskeligst tilgængelige, men stadig beboede steder. Der er ingen veje til, fra eller endda i denne landsby, kun gangbroer og stier, der forbinder de under 200 indbyggeres huse.

  Landsbyen er hjemsted for det sidste, kendte samfund for kawéskar-folket og udpeget som en levende menneskelig skat af UNESCO. Mulighed for at tale med de lokale. Man kan beundre deres synergi med lokale planter og havdyr, og uden tvivl respektere deres ønske om at bevare deres dyrebare historie og vaner.

  Dag 20
  Puerto Edén, Chile

  En lille bid af paradis

 • Dag 21
  Tortel, Chile

  Aiséns charme, chilensk arkitektur

  29. marts 2024

  Udforsk Caleta Tortel, tømmerbyen bygget på pæle

  Takket være den smeltende is fra de omkringliggende gletsjere er vandet omkring Caleta Tortel en iøjnefaldende blanding af turkise og mælkeblå farver. Hvis vejret er med os, er det muligt at komme helt tæt på vandet på en kajak-udflugt.

  Der er ingen gader i landsbyen som sådan, men i stedet er der et labyrintisk gangsystem, som man kan slentre rundt i. Mange af husene er bygget på pæle, hvilket er typisk for Chiloés arkitektur. De lokale byder varmt velkommen, og måske er der endda en forestilling udført af folkedansere.  Der er mulighed for at komme en tur rundt i landsbyen med en lokal guide som en ekstra tilkøbstur.

  Dag 21
  Tortel, Chile

  Aiséns charme, chilensk arkitektur

 • Dag 22
  Til søs

  Patagoniens blå hav

  30. marts 2024

  Nyd Patagoniens blå hav, mens vi rejser i kølvandet på de berømte opdagelsesrejsende

  Ekspeditionskrydstogtet fortsætter nordpå gennem Patagoniens farvande. Da Magellan sejlede her i 1520, kaldte han de angiveligt kæmpestore lokale for “patagonere” efter en litterær person i en spansk roman. Navnet hængte ved. Heldigvis er de eneste giganter, der bor i Patagonien, de hvaler, man kan se under sejladsen.

  Man kan deltage i flere interessante foredrag, måske om havfugle, geografi eller den oprindelige kultur. Man kan deltage i en kunst-workshop, hvor man kan male noget fra sine oplevelser indtil nu, eller dykke ned i et borgervidenskabsprogram i Videnskabscentret.

  Dag 22
  Til søs

  Patagoniens blå hav

 • Dag 23
  Castro, Chile

  Chilensk charme

  31. marts 2024

  Farverige huse på pæle, markeder med kunsthåndværk og historie – velkommen til Castro 

  Castro, der er beliggende midt i de vindblæste bjerge og frodig, grøn flora, er hovedstaden på Chiloé Island. De fleste besøgende stiler direkte mod havnepladsen i Gamboa-kvarteret for at se de berømte palafitos – træhuse malet i klare farver og bygget på pæle langs Fiordo de Castro. Men denne lille by har så meget mere at byde på.

  Tag mod den centrale plads for at besøge Iglesia San Francisco, der er på UNESCO’s verdensarvsliste. Museet for moderne kunst i Chiloé er ligeledes et besøg værd. Sulten? Prøv det lokale køkken på en af de mange fantastiske restauranter. En tilkøbsudflugt til Chiloé Nationalpark i nærheden er også en mulighed. 

  Dag 23
  Castro, Chile

  Chilensk charme

 • Dag 24
  Niebla, Chile

  Fæstningen i tågen

  1. april 2024

  Niebla, den lille kystby med et vidunderligt, velbevaret fort 

  Niebla, det spanske ord for “tåge”, ligger på en malerisk halvø med udsigt over Corral-bugten på den ene side og Valdivia-flodens udmunding på den anden. Tag en slentretur på den brede strand, og hvis markedet Feria Costumbrista er åbent, kan man prøvesmage traditionelle empanadas, antichuchos, churros og meget mere.

  Man vil højst sandsynligt bruge det meste af sin tid her med at udforske ruinerne fra det gamle, spanske fort. Lær mere om områdets strategiske historie på museet, gå en tur rundt om fyrtårnet, bliv fotograferet ved siden af rækken af de rustfarvede kanoner og nyd den smukke udsigt over floden og bugten.

  Dag 24
  Niebla, Chile

  Fæstningen i tågen

 • Dag 25
  Til søs

  Vi sejler nordpå

  2. april 2024

  Mere afslappende tid til søs, hvor livet ombord på skibet kan nydes

  Få mest muligt ud af tiden på MS Roald Amundsen, uanset om det er at spejde efter fugle og havdyr, sidde i et boblebad på dækket eller nyde en drink i Explorer Lounge & Bar. Ekspeditionsteamet vil opsummere højdepunkterne fra dit krydstogt og holde dig aktiv. Vores fotografer præsenterer måske endda et diasshow med billeder taget på det eventyrlige ekspeditionskrydstogt.

  Dag 25
  Til søs

  Vi sejler nordpå

 • Dag 26
  Valparaíso, Chile

  “Stillehavets perle” på UNESCO’s verdensarvsliste

  3. april 2024

  Ekspeditionskrydstogtet slutter i Valparaíso, Chiles kulturelle knudepunkt 

  Det 26 dages ekspeditionskrydstogt slutter, når vi kommer til havnen i Valparaíso – en by, der er bygget på en stejl bjergside med udsigt over havet. Denne, der er på UNESCO’s verdensarvsliste, er en labyrint af monumenter, kirker, historiske kabelbaner, brostensbelagte gyder, farverige huse og charmerende pladser.

  Når det er tid til at sige farvel til MS Roald Amundsen, besætningen og ekspeditionsteamet, føler vi os sikre på, at du har oplevet nogle af de smukkeste landskaber i verden. Måske er du allerede i gang med at planlægge din næste tur … hvis ja, glæder vi os til at byde dig velkommen ombord igen!

  Program efter sejladsen

  Denne farverige og usædvanlige by er virkelig fascinerende, så hvorfor ikke planlægge at blive hængende en ekstra dag eller to og tage på en valgfri byrundtur efterfulgt af en overnatning i Santiago de Chile? Herfra kan man også deltage i et program efter sejladsen til Påskeøen, der er berømt for sine mystiske statuer med kæmpehoveder.

  Dag 26
  Valparaíso, Chile

  “Stillehavets perle” på UNESCO’s verdensarvsliste

Afrejser

2024

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Marts:
9.

Dette er inkluderet

Inkluderet i din rejse

Flyrejser

 • Flyrejse på økonomiklasse fra Buenos Aires til Ushuaia

Hotel

 • Overnatning i Buenos Aires før ekspeditionskrydstogtet, inklusive morgenmad

Transport

 • Transport fra hotellet i Buenos Aires til Buenos Aires lufthavn inden ekspeditionskrydstogtet
 • Transport mellem Ushuaia lufthavn og skibet, inklusive en kort byrundtur

Ekspeditionskrydstogt

 • Ekspeditionskrydstogt med kahyt i kategori efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer (skibets øl og vin, sodavand og mineralvand) i restaurant Aune og Fredheim
 • À la carte-restaurant Lindstrøm inkluderet for rejsende i suiter
 • Te og kaffe ombord.
 • Internetadgang ombord. Vi sejler i fjerntliggende områder med begrænset forbindelse. Der er ikke mulighed for at streame.
 • Genanvendelig vandflaske til brug ved drikkevandshaner ombord
 • Engelsktalende ekspeditionsteam, der organiserer og deltager i aktiviteter ombord og på land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter

Aktiviteter ombord

 • Ekspeditionsteamets eksperter holder dybdegående foredrag om en lang række emner
 • Benyt skibets Videnskabscenter, der har et omfattende bibliotek og avancerede biologiske og geologiske mikroskoper
 • Borgervidenskabsprogram med mulighed for at deltage i videnskabelig forskning 
 • Professionelle fotografer ombord giver de bedste tips og tricks til de bedste billeder af landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, panoramisk sauna, udendørs og indendørs motionscenter samt udendørs løbebane
 • Uformelle sammenkomster med besætningen - f.eks. daglige opsummeringer og forberedelser til næste dag

Aktiviteter ved landgang

 • Eskorterede landgange med skibets små ekspeditionsbåde
 • Lån af støvler, vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
 • Vind- og vandtæt ekspeditionsjakke er inkluderet i rejsens pris.
 • Ekspeditionsfotograferne hjælper med kameraindstillinger

Ikke inkluderet

 • Internationale flyrejser
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilkøbsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Aktiviteter i små grupper med skibets ekspeditionsteam
 • Behandlinger i skibets wellness- og spa-område - mod betaling

Bemærk

MS Roald Amundsen in Antarktis
Foto: Dan Avila
MS Roald Amundsen
Aune Restaurant, MS Roald Amundsen
Foto: Espen Mills
Dit skib

MS Roald Amundsen

Byggeår 2019
Skibsværft Kleven Yards
Passagerkapacitet 528 (500 i Antarktis)
Brutto last 20.889 T
Længde 140 m
Ræling 23,6 m
Fart 15 knob
MS Roald Amundsen in Antarktis
Foto: Dan Avila

I 2019 tilføjede Hurtigruten et helt nyt skib til sin flåde: MS Roald Amundsen. Det banebrydende fartøj har ny og bæredygtig hybridteknologi, der vil reducere brændstofforbrug og vise verden, at hybrid fremdrift på store skibe er muligt.

Læs mere om MS Roald Amundsen

Science Center
Foto: Agurtxane Concellon
Find priser og ledige pladser

Du synes sikkert også om