Ekspeditionskrydstogt til Hvidehavet – Eventyr i Norge og Rusland

Ekspeditionskrydstogt til Hvidehavet – Eventyr i Norge og Rusland

Ekspeditionskrydstogt til Hvidehavet – Eventyr i Norge og Rusland

Ekspeditionskrydstogt til Hvidehavet – Eventyr i Norge og Rusland

Rejseinformation 17 dage MS Spitsbergen
Afrejse
6. oktober 2022
Pris fra
kr 56.605
Helpension inkluderet

Opdag spektakulære kystlinjer, naturvidundere og kulturelle højdepunkter mellem Bergen i Norge og Hvidehavet i Rusland på et anderledes ekspeditionskrydstogt.

Smukke norske fjorde og farverige fiskerbyer

Dette er en rejse til to virkeligt forskellige steder – den norske kysts imponerende naturlandskaber og den uberørte afsondrethed i Ruslands hvidehavsregion. Hjørundfjord er vores første stop – en smuk fjord – inden vi sejler over den arktiske polarcirkel og besøger Lofoten-øerne, berømt for deres postkortsmukke skønhed.

Herefter besøger vi den idylliske fiskerlandsby Sommarøy, inden vi stopper ved Nordkap, det nordligste punkt på det europæiske fastland. Vardø, engang centrum for pomorerne, som handlede med Rusland, er vores sidste stop, inden vi forlader Norge.

Eventyrligt ekspeditionskrydstogt i Ruslands Hvidehav

Havnen i Murmansk markerer vores rejse i hvidehavsregionen, hvor ruter og landgangssteder er afhængige af vejrforholdene. Byen Arkhangelsk markerer vores første stop, inden vi bevæger os videre til de sjældent besøgte Solovetsky-øer. På vores sidste dag i Hvidehavet, hvis vejret tillader, sigter vi efter at besøge en traditionel landsby på Kolahalvøens sydlige kyst, inden vi vender tilbage til Murmansk.

Vores sidste to dage er i de norske farvande igen. I Troms og Finnmarken er vores mål at foretage landgang og udforske. På vores næstsidste dag sejler vi ind i og kaster anker i nærheden af de forbløffende Lyngsalper, og vi tilbringer vores dag med at vandre, ro i kajak og nyde landskabets skønhed.

Vi siger farvel i Tromsø, startpunktet for så mange arktiske ekspeditioner, hvoraf mange er beskrevet præcist på Polar Museum. For dem, der ønsker at forlænge deres rejse, er der et valgfrit program efter sejladsen i Tromsø.

Ekspeditionskrydstogt til Hvidehavet – Eventyr i Norge og Rusland Ekspeditionskrydstogt til Hvidehavet – Eventyr i Norge og Rusland
 • Dag 1
  Bergen, Norge

  Vores rejse begynder

  6. oktober 2022
  Forventet afgangstid er 20:00

  Selv inden vi sætter sejl, vil du kunne finde en masse, der vil vække din appetit for udforskning i Bergen – porten til fjordene.

  Bergens historiske havneområde giver en optakt til din ekspedition, og det anbefales på det kraftigste at udforske inden din sejlads. Besøg den berømte havnepromenade Bryggen, et UNESCO-beskyttet sted med unikke butikker, hvor du kan købe kunsthåndværk lavet af lokale kunstnere.

  Svævebanen, som har transporteret besøgende til toppen af det nærliggende Fløyen-fjeld i over 100 år, vil give dig en udsigt i fugleperspektiv over Bergen. Med en udsigt over den maleriske by vil du blive tiltrukket af blandingen af farverige huse, bjerglandskab og det klare, blå hav. Mens du scanner havneområdet, kan du endda få øje på vores skib, MS Spitsbergen, der lægger til nedenfor og klar til at sætte sejl.

  Når vi igen er ombord på vores lille ekspeditionsskib, vil du have tid til at komme på plads i din kahyt og derefter deltage i en obligatorisk sikkerhedsøvelse, inden vi drager af sted. Find videnskabscentret, Explorer Lounge & Bar, vores restaurant ombord og observationsdækket – du vil komme mange gange disse steder. Efter velkomstmiddagen, under hvilken kaptajnen til skåle for vores ekspeditionskrydstogt, kan du synke ned i en lænestol i Explorer Lounge med et glas vin – din ekspedition er i gang!

  Program før sejladsen

  Hvis du har ekstra tid i Bergen, hvorfor så ikke booke vores program efter sejladsen og give dig selv mulighed for at prøve noget mere af det, denne charmerende by har at byde på?

  Dag 1
  Bergen, Norge

  Vores rejse begynder

 • Dag 2
  Hjørundfjorden, Norge (uden for Urke eller Sæbø)

  Fjordlandskaber

  7. oktober 2022

  De norske fjorde er berømte rundt om i verden for deres betagende skønhed, men Hjørundfjord vil overraske selv de mest garvede rejsende. Dette naturvidunder skiller sig ud fra andre populære fjorde i dets enlige storslåethed – det er et fristed langt fra de sædvanlige turiststier. Hjørundfjord betragtes som en af de reneste og smukkeste fjorde i Norge.

  Vores togt ind i de norske fjorde giver et sjældent glimt af den slags terræn, som de tidlige pionerer, som f.eks. William Cecil Slingsby og Roald Amundsen, ville have mødt, da de udforskede dette enorme område. Sunnmørsalpernes magiske toppe kaster deres skygger over fjordens stillestående vand, hvilket giver en dramatisk baggrund til de betagende naturlandskaber.

  Det er udfordrende at dyrke jorden her på grund af det stejle terræn, men du vil kunne se et par få, små, afsondrede gårde ligge spredt ud omkring kystlinjen, mens vi sejler forbi. Hvordan klarer de lokale landmænd sig under sådanne udfordrende betingelser? Ekspeditionsteamet kan fortælle dig om de traditionelle metoder, der er blevet brugt i århundreder, overleveret fra generation til generation.

  Vi kaster anker tæt på en bosættelse i fjorden og går i land. Tag dig tid til at nyde den sprøde efterårsluft og de smukke landskaber, og gå eventuelt af sted til fods for at udforske området.

  Dag 2
  Hjørundfjorden, Norge (uden for Urke eller Sæbø)

  Fjordlandskaber

 • Dag 3
  Til søs

  Vi sejler nordpå

  8. oktober 2022

  Vi vil tilbringe dagen til søs og sejle nordpå mod de postkortsmukke Lofoten-øer. Ekspeditionsteamet vil forberede dig på eventyrerne forude ved foredrag i Explorer Lounge. Disse informative og interaktive møder giver dig indsigt i de kommende destinationer, inklusive krydsning af den arktiske polarcirkel, og vil afsløre nogle af myterne og legenderne fra de områder, vi sejler igennem.

  Hvis du ikke allerede har gjort det, er dette et godt tidspunkt til at prøve MS Spitsbergens faciliteter. Sænk din krop ned i boblebadene, eller få sveden frem i motionscentret eller i den panoramiske sauna. Hvad kunne være bedre end at sidde i en varm sauna, mens de majestætiske efterårslandskaber af bjerge og fjorde langsomt passerer forbi udenfor?

  De næste par dage vil der være mulighed for at se nordlyset for første gang på vores krydstogt. Ekspeditionsteamet vil stå klar til at tilbyde tip og tricks til, hvordan du får de bedste billeder af de fascinerende farver.

  Dag 3
  Til søs

  Vi sejler nordpå

 • Dag 4
  Svolvær, Norge

  Majestætisk skønhed på Lofoten

  9. oktober 2022

  Velkommen til Lofoten – en malerisk øgruppe, der vil få dig til at tabe pusten! Denne gruppe af utæmmede øer har kulturelle rødder dybt forbundet med vikingerne og er obligatorisk for alle, der ønsker at opleve Norge. Stenfremspringene befinder sig over den arktiske polarcirkel, og kaptajnen vil sammen med ekspeditionsteamet markere vores krydsning med en hædret ceremoni på dækket.

  Kombinationen af dramatiske fjeldtoppe, skjulte bugter og klart vand er simpelthen smukkere end noget andet. Lofoten er også kendt for sine maleriske landsbyer og sandstrande. Du vil aldrig glemme første gang, du nærmer dig Lofoten og ser de massive fjeldvægge, der stiger op fra havet.

  Det har i århundreder været en livsstil at leve af havet, og du vil blive begejstret over fiskerlandsbyerne med deres bedårende hytter – eller rorbu – som står i rækker langs kysten. Disse hytter blev oprindeligt bygget til at huse dem, der kom her i sæsonen for at fiske efter torsk, og giver landsbyerne en stemning af forgangne tider.

  Svolvær er øgruppens største by og ligger tæt på Lofotens mange storslåede seværdigheder og giver nem adgang til aktiviteter som kajakroning, vandreture og ekspeditionsbådsejlads. Du finder også spændende butikker, gallerier, caf’er og restauranter over alt i byen.

  Dag 4
  Svolvær, Norge

  Majestætisk skønhed på Lofoten

 • Dag 5
  Sommarøy, Norge

  En billedskøn ø

  10. oktober 2022

  Vores krydstogt videre nordpå bringer os til Sommarøy, beliggende i en øgruppe bestående af små øer, med hvide sandstrande og en livlig fiskeindustri. Landsbyens beliggenhed lige over havoverfladen vil være en fryd for øjet, når du sejler ind i havnen – med spredtliggende små huse beliggende på bjergskråningen. I løbet af sommeren oplever disse øer 68 fulde dage med solskin og 48 dage med fuldstændig mørke om vinteren.[hn1]

  Der er omkring 400 indbyggere på øerne, og besøgende er altid velkomne. Inden for i den lokale butik finder du de lokales’ Kaillkråa, et hjørne, der er reserveret til blot at hænge ud, og hvor øboerne får en lille sludder med vennerne – de har endda deres egne kroge på væggen, hvor de kan hænge deres krus. Det kan godt være, at krogene er reserveret til stamkunderne, men du er velkommen til at tage en stol og bruge en stund på at høre om, hvordan livet er her.

  I Sommarøy tilbyder vi en række udflugter, som f.eks. vandreture i bjergene og kajakroning i det klare, blå vand, der omgiver øen. Du kan også benytte muligheden for at besøge den nærliggende Tromsø – den såkaldte “port til det arktiske område”.

  Du vil besøge Tromsø igen senere på dit krydstogt, så et besøg her vil tilbyde et smugkig, så du kan se, hvad denne farverige, norske by har at tilbyde. Med sin beliggenhed mod en dramatisk baggrund af bjerge er Tromsø også et fantastisk sted at gå i de små butikker. Som dagene bliver køligere, hvorfor så ikke forkæle dig selv med en traditionel striktrøje, som bliver solgt over alt i byen? Den vil gøre dig godt på de koldere dage fremover, når vi vover os endnu længere mod nord.

  Dag 5
  Sommarøy, Norge

  En billedskøn ø

 • Dag 6
  Skarsvåg, Norge

  Nordkap – Europas nordligste punkt

  11. oktober 2022

  I dag tilbringer vi en hel dag med at udforske Skarsvåg, en lille fiskerlandsby på øen Magerøya. Beliggende i Risfjorden, på den nordlige side af øen, er Skarsvåg det ideelle sted til at foretage landgang og udforske nogle af de betagende landskaber, der findes her. Huse malet i lyse farver, bygget lige under de stejle bjergsider, kommer til syne, når vi nærmer os den lille havn – en kontrast til bjergsidernes dybe grønne og havets blå farver.

  Vi begynder dagen med at tage på en smuk bustur fra landgangsstedet ved Skarsvåg. Dette bringer os forbi små bugter og bittesmå landsbyer, herefter over et bjergplateau, inden vi ankommer til spektakulære Nordkap. 71°10’21´N, Nordkap – også kendt som Nordkapp – er blot 2098 km væk fra den geografiske nordpol. Stående på kanten af klippen kan du se ud på Barentshavet med kun øgruppen Svalbard til at adskille dig fra Nordpolen.

  Når du står på Nordkap, betyder det, at du nu er på det nordligste punkt i Europa. Få taget det obligatoriske billede af dig selv ved siden af den berømte globusskulptur i metal, og sørg for at have nok tid til at besøge biografen her, hvor du kan se en kortfilm om Nordkap-plateauet og se udstillinger, der viser øens historie.

  Vores ekspeditionsteam vil føre an på en valgfri gåtur til udsigtsposten Kirkeporten, en naturligt formet hvælving på bjergtoppen. Når du ser tilbage mod Nordkap, vil du få det perfekte billede af det såkaldte hornet, en usædvanlig stenformation, der stikker ud af kappen og bemærkelsesværdigt ligner et dyrehorn. Det er også et ideelt sted til at bruge på et reflektere et øjeblik i stilhed, mens du ser ud på det smukke landskab.

  Dag 6
  Skarsvåg, Norge

  Nordkap – Europas nordligste punkt

 • Dag 7
  Vardø, Norge

  Pomor-handlere og hekseprocesser

  12. oktober 2022

  Vi har et stop mere, inden vi sejler ind i russisk farvand. I dag udforsker vi Vardø, som er den østligst beliggende bosættelse i Norge. Sammen med Hammerfest fik Vardø markedsøkonomisk status i 1789, hvilket giver disse to byer anerkendelsen af at være de ældste i det nordlige Norge.

  Efter 1850 oplevede byen en markant udvidelse. Fiskeriet voksede i betydning, og det samme gjorde handel med Ruslands Hvidehavsregion. På grund af byens tætte beliggenhed til Rusland, refereres den ofte til som Norges “pomor-hovedstad”, da den var et vigtigt centrum for handel mellem pomorerne i det nordvestlige Rusland og dem i det nordlige Norge.

  Pomor-jægere og -fiskere var sandsynligvis allerede aktive i de arktiske farvande i løbet af det 16. århundrede og byggede bosættelser på de forskellige øer. Du kan lære mere om disse hårdføre mennesker, og den økonomiske og kulturelle forbindelse mellem det nordlige Norge og det nordlige Rusland på Pomor Museum.

  Vardø har en rig og også lidt mørk historie. I det 17. århundrede var den centrum for et antal hekseprocesser, hvor mere end 90 personer, norske og sámiske, fik dødsstraf. Vardøhus-fæstningen indtog en central placering under processen, og de, hvad man mente var hekse, blev holdt fanget her for at afvente deres skæbne. Nu om dage huser det et museum, hvor du kan lære alt om dens fascinerende historie.

  Tag med ekspeditionsteamet på en naturvandring i området, eller besøg Vardøhus-fæstningen og heksemonumentet. Næste stop – Rusland!

  Dag 7
  Vardø, Norge

  Pomor-handlere og hekseprocesser

 • Dag 8
  Murmansk, Rusland

  Ind i Rusland

  13. oktober 2022

  Velkommen til Rusland! Murmansk, grundlagt i 1916, er den største by, der findes nord for den arktiske polarcirkel. Murmansk opstod på grund af Sovjetunions behov for en havn mod nord, og du kan stadig se den maritime indflydelse her.

  Når vi er blevet godkendt til at komme ind i Rusland, kan vi udforske nogle af byens seværdigheder og lære om livet i denne nordligt beliggende havn. Du kan se monumenter, der hylder byens historie, hvoraf mange af dem mindes dens militære betydning under Anden verdenskrig såvel som dens maritime arv.

  Med udsigt over havnen står en 35 meter høj statue af en russisk soldat, kendt som Alyosha. Dette mindesmærke for soldaterne, der kæmpede i Anden verdenskrig, åbnede i 1974, og står solidt, som forsvarede det byen mod angreb fra vest. Den imponerende figur er den næsthøjeste statue i Rusland, og du kan lære mere om de liv, der blev tabt til krigen ved at studere inskriptionerne på dens piedestal.

  Murmansk er hjemsted for verdens første atomdrevne isbryder, med navnet Lenin. Det blev sat i drift i 1959 og tilbragte fire årtier med at rydde is for fragtskibe, der krydsede den arktiske kyst. Denne atomdrevne pioner er blevet omdannet til et interaktivt museum dedikeret til isbryderflådens historie.

  Vores ekspedition ind i Ruslands frosne nord er lige begyndt. Herfra tager vi videre ind i det arktiske områdets kolde farvande. De evigt skiftende vejrforhold gør hvert krydstogt unikt, og vores erfarne ekspeditionsteam vil bruge dette til vores fordel, da de tilpasser sig de udfordringer, der kan være ved at sejle her, og få øje på muligheder for unikke oplevelser.

  Dag 8
  Murmansk, Rusland

  Ind i Rusland

 • Dag 9
  Barentshavet

  Rejse til Hvidehavet

  14. oktober 2022

  Mens vi fortsætter vores rejse videre mod øst, sejler vi langs handelsruterne, der blev foretaget af pomorere, med Arkhangelsk som vores næste anløbshavn. Vores ekspeditionsteam og deres russiske kolleger vil forberede dig på vores destinationer forude ved en række briefinger. Foredragene kan eventuelt handle om livet i det nordlige Rusland, historien om handel i regionen og indsigt i samernes og pomorernes kultur.

  Vi følger kystlinjen gennem Barentshavet, indtil vi når indløbet, der flyder ind i Hvidehavet. Dette område er næsten fuldstændigt lukket, og i årtier var det forbudt at sejle her. Udover at være rig på historie og naturlig skønhed betyder dets fjerntliggende, geografiske beliggenhed, at det stadig er et område omgivet af mystik for mange. Vores næste anløbshavn er Arkhangelsk – det nordvestlige Ruslands kulturhovedstad.

  Dag 9
  Barentshavet

  Rejse til Hvidehavet

 • Dag 10
  Arkhangelsk, Rusland

  Ruslands kulturhovedstad

  15. oktober 2022

  Det første sted vi besøger i Hvidehavet er byen Arkhangelsk, der betragtes som den kulturelle og historiske hovedstad i den nordlige del af Rusland.

  Arkhangelsk, grundlagt i 1584, blev vigtig som havn, samt centrum for handel og skibsbyggeri. Byen var den vigtigste havn i middelalderen og i det tidlige, moderne Rusland, indtil den blev erstattet af Skt. Petersborg. Da den blev betragtet som Ruslands “pomor-hovedstad”, var det herfra disse hvidehavsfolk bragte kornprodukter og tømmer til det nordlige Norge i bytte for fisk. Arkhangelsk har også været porten til det arktiske område for mange kendte ekspeditioner og spillede en afgørende rolle som forsyningssted under begge verdenskrige.

  Byen er fortsat en stor havneby og er også centrum for fiskeri- og træindustrien. Faktisk betyder tilgængeligheden af ​​så meget træ, at træ stadig bruges rigtig meget i bygninger, du kan se i byen. For at lære mere om regionens traditionelle træarkitektur, kan du besøge frilandsmuseet Malye Korely. Smukt bevaret arkitektur, palæer, kapeller og kirker fremviser de dygtige håndværkeres talent og deres inspiration fra det lokale landskab gennem tiderne.

  Mens du slentrer en tur langs bredden af Nordlige Dvina, skal du prøve det lokale ingefærbrød, kaldet kozoola, oprindeligt en julespecialitet for pomorerne, og en delikatesse, der bare skal prøves. Du vil også se de mange historiske monumenter fra den sovjetiske æra, og helt tilbage til Peter den Store. På Lore Museum vil du lære om regionens bemærkelsesværdige historie. Museet er beliggende i handelsgården, Gostny Dvor, den ældste bygning i Arkhangelsk.

  Dag 10
  Arkhangelsk, Rusland

  Ruslands kulturhovedstad

 • Dag 11
  Solovetsky-øerne, Rusland

  Hvidehavets perler

  16. oktober 2022

  Beliggende lige under den arktiske polarcirkel i Hvidehavets vestlige del finder vi Solovetsky-øerne – nogle gange blot kaldet Solovki. En sjældent besøgt øgruppe bestående af seks øer og talrige skærgårde.

  Solovetsky-øerne kaldes af og til “Hvidehavets perler”, og når du ser deres naturlige skønhed, er det ikke svært at forstå, hvorfor de har fået dette navn. Vi besøger den største af øerne, Bolshoy Solovetsky, der er hjemsted for et af de mest berømte og magtfulde klostre i Rusland, og nu et historisk og arkitektonisk museum.

  I løbet af det 15. århundrede udvidede klostret sine kommercielle aktiviteter og voksede til at blive et økonomisk og politisk centrum for Hvidehavet. Det var på dette tidspunkt, at det blev et enormt forstærket citadel med omgivet af høje vagttårne.

  I løbet af en særlig mørk periode i historien blev dette kloster forvandlet til et af Stalins fangelejre. I sin bog Gulag Øhavet beskrev den russiske forfatter Aleksandr Solzhenitsyn Solovki som så fjernt, at “et skrig herfra aldrig ville kunne høres”. Mens du udforsker området, får du en fornemmelse af, hvordan det må have været for de uheldige sjæle, der var i eksil her.

  Klostret, sammen med Solovetsky-øerne, er et beskyttet sted, som er på UNESCO’s verdensarvsliste. Et museum her beretter om Solovkis historie og vil give dig en indsigt i regionens strategiske betydning.

  Dag 11
  Solovetsky-øerne, Rusland

  Hvidehavets perler

 • Dag 12
  Hvidehavskysten, Kolahalvøen

  Udforskning af Kolahalvøen

  17. oktober 2022

  Når vi tager tilbage og væk fra Hvidehavet mod Barentshavet, prøver vi kræfter med sæsonens foranderlige natur. Afhængigt af tidevand og vejrforhold sigter vi mod at tilbringe en dag med at udforske den fjerne Kolahalvø. Vi kan måske gå i land på den sydlige side, og hvis det lykkes, får du lov til at besøge en lokal fiskerby og komme på en udforskende naturvandring.

  Kolahalvøen ligger mellem Hvidehavet og Barentshavet. Dette vidtstrakte område har mange naturhavne, og hele regionen er sparsomt befolket og hjemsted for blot et par spredtliggende bosættelser. Dit ekspeditionsteam tager dig muligvis til de små landsbyer Chapoma eller Pyalitsa.

  Her vil du opdage traditionelle bosættelser med huse lavet af træ og andre naturmaterialer. Folk lever stadig på den traditionelle måde her, sætter deres lid til fiske- og jagtmetoder, der blev anvendt af de oprindelige bosættere. Hvis forholdene tillader det, og du faktisk kommer til at sætte foden i dette smukke område, vil du kunne nyde synet af de daglige udfordringer for dem, som kalder dette barske område for deres hjem.

  Denne vilde, fjerntliggende halvø har meget at tilbyde, mens vi udforsker. Tag dit kamera med, og tag billeder af landskabernes yndefulde skønhed samt den fantastiske udsigt over Hvidehavet.

  Dag 12
  Hvidehavskysten, Kolahalvøen

  Udforskning af Kolahalvøen

 • Dag 13
  Barentshavet

  Vi sejler til Murmansk

  18. oktober 2022

  Efter et par fornøjelige dage med udforskning af de hemmeligheder, som Hvidehavet har at byde på, får du i dag mulighed for at slappe af og se verden passere forbi, mens vi sejler i vestlig retning mod den norske grænse.

  Ekspeditionsteamet vil opsummere rejsen indtil nu, besvare spørgsmål du måtte have om regionen og forberede dig på de kommende dages landgange. Hvorfor ikke udnytte muligheden for bare at slappe af og bruge tiden på at nyde faciliteterne ombord?

  Dag 13
  Barentshavet

  Vi sejler til Murmansk

 • Dag 14
  Murmansk, Rusland

  Et sidste kig på Murmansk

  19. oktober 2022

  Vores returrejse bringer os tilbage til Murmansk. Denne by har meget at byde på – mere end vi kan nå at udforske på en dag. Du vil få noget mere tid til at udforske og lære om livet i den største by nord for den arktiske polarcirkel.

  Besøg Frelserens Kirke på Vandene, bygget så sent som i 2002. Denne kirke med guldkuplen, med påfaldende himmelblå tårne, har udsigt over havneområdet. Offentlige donationer finansierede dette byggeprojekt, og det er en del af et kompleks, der er dedikeret til mindet om søfolk fra Murmansk, der omkom i fredstid. Tag dig tid til at udforske dette enestående mindesmærke.

  Fyrtårnet, der også er et mindesmærke, er også en del af det samme kompleks, og tjener som en påmindelse om alle dem, som er omkommet til søs, både militærfolk og civile. Du kan finde en bog her med dem, der har mistet livet på denne måde, samt et mindesmærke med navnene fra det ubådsmandskab, der mistede livet i fredstid.

  Som noget lidt mere opmuntrende er Murmansk en moderne russisk by, og der er mange barer, restauranter og caféer, du kan udforske. Her, mens du socialiserer med de lokale, vil du få en rigtig følelse af, hvordan livet er i Ruslands nordligst beliggende by. Eftersom det er din sidste dag i Rusland, er nu tiden til at købe en souvenir eller to som et minde om din tid her.

  Om aftenen, efter indrejsetilladelsen er fuldført, vil kaptajnen sætte kurs mod de norske farvande.

  Dag 14
  Murmansk, Rusland

  Et sidste kig på Murmansk

 • Dag 15
  Troms og Finnmarkens kystlinje, Norge

  Udforskning af Barentshavet

  20. oktober 2022

  Når vi er herude i et af Europas fjerneste afkroge, har vi muligheden for at komme tæt på landskabet på denne robuste kystlinje. Vi udforsker områderne Troms og Finnmarken og finder en passende fjord, ø eller bugt, hvor vi kan kaste anker. Dit ekspeditionskrydstogt har indtil nu handlet om at opleve forskellige forhold, og her har vi endnu en chance for at gøre netop det.

  Det forblæste landskab ved Barentshavet står i skarp kontrast til de beskyttede fjorde, der skærer dybt ind i landet. Landskabet varierer meget, fra de golde kystområder, der vender ud mod havet, til mere beskyttede fjordområder og floddale med kløfter og træer. Omkring halvdelen af ​​terrænet er over trægrænsen, og store dele af den anden halvdel er dækket af små, dunede birketræer.

  Der er mange fjorde og mulige landgangssteder at vælge imellem i dette område, og vi vil lede efter de mest velegnede.

  Skibet vil kaste anker ud for en af øerne eller søge ly i en lille bugt, og ekspeditionsbådene til bringe os i land, så vi kan udforske terrænet.

  Husk, kystlinjen kan være usamarbejdsvillig på et hvilket som helst tidspunkt af året, og hvis vejret ikke tillader landgange et sted, finder vi et alternativt sted, eller endda en havn. Vores ekspeditionsteam vil benytte deres viden og erfaring i dette område og tilpasse til disse omskiftelige forhold.

  Dag 15
  Troms og Finnmarkens kystlinje, Norge

  Udforskning af Barentshavet

 • Dag 16
  Havnnes, Norge

  De imponerende Lyngsalper

  21. oktober 2022

  Denne morgen sejler vi ind i en fjord for enden af de fantastiske Lyngsalper. Havnnes er vores første stop, en charmerende by ved kysten med kun et par dusin indbyggere. De gamle, hvidmalede huse i denne handelsstation titter lige frem over vandlinjen, indrammet af de trekantede bjergtoppe, der toner frem ovenfor.

  Havnnes vil sende dig et århundrede eller mere tilbage i tiden til dagene med damp og sejl. Traditionelle tørremetoder anvendes stadig her for at konservere klipfisk, som er blevet eksporteret fra Norge i århundreder. Det var engang et job, der blev udført af fiskerne, men blev overtaget af de lokale, da fiskerne selv stoppede med at gøre det. Denne metode til at tørre og konservere fisk er gået i arv fra generation til generation.

  Tag en snak med en af de venlige lokale her, og besøg den gamle butik. Du kan også opleve det lokale museum, en gammel træbygning på havnen. Det huser en fotoudstilling om Annie Giævers liv. Hun tog billeder af området i løbet af den første halvdel af det 20. århundrede. Familien Giæver har haft en enorm indflydelse på bosættelsen igennem årene, og generationer af dem har varetaget denne handelsstation siden 1795.

  Hvis vejrforholdene er gode mod os, giver Havnnes’ spektakulære omgivelser fantastiske muligheder for at nyde naturen til fods eller via kajak. Dette næstsidste stop på vores rejse vil helt sikkert skabe glæde.

  Dag 16
  Havnnes, Norge

  De imponerende Lyngsalper

 • Dag 17
  Tromsø, Norge

  Slutningen af ekspeditionskrydstogtet

  22. oktober 2022
  Forventet ankomsttidspunkt er 06:00

  Når dit ekspeditionskrydstogt slutter, vil du finde Tromsø som et passende sted at afslutte din rejse. Det kan synes som om tiden fløj alt for hurtigt af sted, da vi rejste derhen, hvor kun få andre kommer.

  Tromsø er en lille by med mange store attraktioner, men det er også nemt at tage væk og ud til det omkringliggende opland, hvis du har lyst til det. En af måderne er ved at tage Fjellheisen-svævebanen til klippefremspringet Storsteinen, hvor du kan nyde en imponerende udsigt over byen, bjergene og fjordene. Den blev bygget i 1961 og bærer logoet for den lokale shipping-virksomhed, der byggede den – en isbjørn og en sæl.

  Hvis du stadig er på jagt efter nordlys, kan dette være sidste mulighed for at få et billede af det magiske aurora borealis. Måske har du, efter de sidste to ugers spænding, lyst til at sidde ned og slappe af. Tromsø tilbyder mange steder, hvor du kan sidde ned og fundere over dine oplevelser med nye venner.

  Det ældste værtshus i Tromsø, Ølhallen, er det perfekte sted at nyde en omgang drinks efter sejladsen. Prøv en øl, der er brygget af Mack, det nordligst beliggende bryggeri i verden – en passende afslutning på dit eventyr i Norge og Hvidehavet!

  Program efter sejladsen

  Hvis du har lyst til at forlænge din rejse, anbefaler vi, at du booker vores program efter sejladsen. Det inkluderer en fantastisk udflugt i Tromsø og en tur med svævebane til byens top. En overnatning på et centralt placeret hotel er også inkluderet i pakken.

  Dag 17
  Tromsø, Norge

  Slutningen af ekspeditionskrydstogtet

Afrejser

2022

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Oktober:
6.

Hvad er inkluderet

Inkluderet

Ekspeditionskrydstogt

 • Ekspeditionskrydstogt i en kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer (husets øl og vin, sodavand og mineralvand) i restaurant Aune
 • Gratis te og kaffe
 • Gratis Wi-Fi ombord. Vær opmærksom på, at vi sejler i fjerntliggende områder med begrænset forbindelse. Der er ikke mulighed for at streame.
 • Gratis, genanvendelig vandflaske til brug ved drikkevandshaner ombord
 • Engelsktalende Ekspeditionsteam, som organiserer og ledsager dig i løbet af aktiviteter ombord og på land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter

Aktiviteter ombord

 • Ekspeditionsteamets eksperter holder dybdegående foredrag om en lang række emner
 • Benyt videnskabscentret, som har et omfattende bibliotek og avancerede biologiske og geologiske mikroskoper og prøver
 • De civile videnskabsprogrammer giver dig mulighed for at hjælpe med faktisk videnskabelig forskning
 • Professionelle fotografer ombord giver de bedste tips og tricks til de bedste billeder af landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, panoramiske sauna og indendørs motionscenter
 • Uformelle sammenkomster med besætningen, som f.eks. daglige opsummeringer og forberedelser til næste dag

Aktiviteter ved landgang

 • Eskorterede landgange med små ekspeditionsbåde
 • Gratis vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
 • Ekspeditionsfotograferne hjælper dig med dine kameraindstillinger

Ikke inkluderet

 • Flyrejse
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilvalgsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Tilvalgsaktiviteter i små grupper med vores Ekspeditionsteam

Bemærk

 • Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejr- og isforhold
 • Udflugter og aktiviteter kan ændres
 • For denne rejse kræves et visum til én indrejse til Rusland. Sørg for, at du overholder alle krav ift. indrejse og boarding.
 • Der forventes ikke drikkepenge
Et stort skib i vandet
A group of people posing for the camera
Foto: Stefan Dall / Hurtigruten
Et værelse fyldt med møbler og et stort vindue
Foto: © Tor Farstad
Dit skib

MS Spitsbergen

Byggeår 2009
Renoveret 2016
Skibsværft Estaleiro Navais de Viana do Castelo (POR)
Passagerkapacitet 180
Senge 243
Bilkapacitet 0
Brutto last 7.344
Længde 100,54 m
Ræling 18 m
Fart 14,5 knob
Et stort skib i vandet

MS Spitsbergen tager dig med på en rejse langt ud over det ordinære. Hun sejler langs den norske kyst fra september til maj, og bliver en del af vores globale ekspeditionssejladser resten af året.

Læs mere om MS Spitsbergen

En stor seng i et værelse
Find priser og ledige pladser

Du synes sikkert også om