I piraternes kølvand - Fra Portugal til Amazonas

Lissabon, Portugal - Manaus, Brasilien

Tag med på en unik eventyrrejse i kølvandet efter de berygtede pirater, der gjorde Atlanterhavet usikkert i århundreder. Efter starten i Lissabon, Portugal, sejler vi i 17-dage til tre meget forskellige kontinenter. Først sejler vi ned til Afrika, Kap Verde og ud i åbne farvande. Rejsen kulminerer i Sydamerika, hvor vi sejler dybt ind i den imponerende Amazonas-regnskov - en fantastisk ekspedition for ægte eventyrere.

 • Kryds Atlanterhavet og besøg spændende øer
 • Udforsk den enorme regnskov og Amazon-floden
 • Vælg fra et spændende og varieret udflugtsprogram
 • Sejlads i varme farvande, der var farlige i flere hundreder år

Oversigt

Kaptajn Kidd, Sortskæg og Long Ben - piraterne lever videre i historien, uanset omdømme, malplaceret berømmelse eller grusomhed. De havde i en periode succes i deres respektive farvande, og for hver pirat i virkeligheden er der snesevis af piratlegender. Med de talrige fiktive pirathistorier kom også romantiske, idealiserede fortolkninger af piraternes liv og deres fantastiske skatte.

Find skatten ved X på kortet

Dette er en ekspedition på farvande, der var for århundreder siden var hærget af pirater, sørøvere og kapere. Tag med fra Portugal via Spanien og langs den gamle barbarkyst til Kap Verde-øerne. Derfra krydser vi Atlanterhavet og udforsker Amazonfloden og regnskoven. Lær mere om pirat historie i middelalderen og piraternes guldalder - og om regnskovens økologi og oplev det unikke dyreliv på vandreture eller fra en kano.

Inkluderet i rejsens pris:

 • Ekspeditionsrejse med Hurtigruten med kahytskategori efter eget valg og helpension.
 • Vind- og vandtæt jakke.
 • Landgange og aktiviteter om bord og på land.
 • Professionelt, engelsktalende ekspeditionshold, der holder foredrag og deltager i landgange og aktiviteter.
 • Te og kaffe om bord.

Ikke inkluderet:

 • Flyrejser, der ikke er nævnt ovenfor.
 • Rejse- og afbestillingsforsikringer.
 • Bagagehåndtering.
 • Tilvalgsudflugter.
 • Drikkepenge.

I øvrigt:

 • Priserne er i danske kroner pr. person i dobbeltkahyt.
 • Alle planlagte landgange er afhængige af vejr- og isforhold.
 • Program og rejserute kan ændres.
 • Helbredsattest kræves.
Rejsen dag for dag

Rejseplanen

Lær noget om, hvad du kan lave og opleve på en ekspedition til tre kontinenter i piraternes kølvand

day1_lisbon, portugal_shutterstock-sean pavone_1200x600.jpg

Lissabon, Portugal


Lokalitet:

Lissabons historie tilskrives byens strategiske position ved Tagusflodens munding. Den store og naturligt beskyttede havn gjorde byen til en vigtig havneby for handlen mellem Middelhavslandene og det nordlige Europa. Det er sandsynligvis grunden til, at Lissabon har en lang historie af piratplyndringer bag sig, fra vikinger til saracenerpirater og senere hollandske og engelske sørøvere. Før vi sejler, kan du besøge kendte bygninger og UNESCO-udpegede seværdigheder, bl.a. Bélemtårnet og Jéronimosklostret. 

day2_cádiz, spain_shutterstock-nito_1200x600.jpg

Cadiz, Spanien


Lokalitet:

Cadiz er næsten omringet af Atlanterhavet, og de langstrakte strande indbyder til en badetur. Cadiz er den ældste by i den vestlige verden. Den blev grundlagt af fønikerne omkring år 1100 f.Kr. Senere kom kartagerne, romerne, vestgoterne og maurerne til byen. Og igennem 200 år blev Cadiz jævnligt angrebet i en bølge af engelske sørøvertogter. Sir Francis Drake er nok kendt for sine verdensomsejlinger, men han var også Dronning Elizabeth II's yndlingssørøver. Patrioten og sørøverens største bedrift var et angreb mod Kongen af Spanien; et angreb, der ødelagde flere skibe, som var samlet til den store armada, der skulle sættes ind mod England.

day3_casablanca, morocco_shutterstock-saiko3p_1200x600.jpg

Casablanca, Marokko


Lokalitet:

Havnebyerne i Marokko var kendt som barbariske steder, og Casablanca var dengang en gammel piratrede. I dag er byen en eksotisk blanding af gammelt og nyt. Nyd udsigten ud over byen og havnen fra dækket, når vi sejler ud fra "Den Hvide By" med dens små, åbne og farvestrålende træbåde side om side med de større fiskerfartøjer og de endnu større oceanliners, og oplev byens vartegn, Hassan II-moskéen, i solnedgangen.

day4-7_atlantic ocean and north atlantic gyre_Ester Kokmeijer_1200x600.jpg

Til søs


Lokalitet:

Nyd en dag på havet, hvor ekspeditionsteamet tager hul på deres spændende foredragsserie. 

day8_praia, cape verde_shutterstock-samuel borges photography_1200x600.jpg

Praia, Kap Verde


Lokalitet:

De Kapverdiske Øer blev opdaget i starten af det 15. århundrede. De blev flittigt brugt af rejsende, der skulle tanke forsyninger af vand, mad og frugt op til den videre rejse. Den fordelagtige placering udsatte øgruppen for angreb fra mange af datidens berygtede sørøvere som Francis Drake, Henry Long Ben Avery, Henry Morgan og Dampier. Kaptajn Kidd besejlede også ofte disse farvande. Flere skattejægere tror på, at hans Skeleton Island må være Maio Island ud for Santiago og Praia, hvor vi lægger til. Tilbring en dag med at dykke med snorkel, eller tag en gåtur langs stranden, og oplev det travle liv her.

1200x600_At sea_©S.Borisov - Shutterstock_Day 9-13.png

Til søs


Lokalitet:

Mens vi krydser Atlanten, kan du deltage i ekspeditionsteamets lærerige foredrag.

day14_crossing into the amazon_shutterstock-esteban vidal_1200x600.jpg

Til søs/Amazonas


Lokalitet:

Den mægtige Amazonasflod krydser det amerikanske kontinent. Amazonas' regnskov, hjemsted for over en tredjedel af verdens dyrearter, vokser omkring den. Under denne flodsejlads har du panoramaudsigt ud over den utæmmede regnskov og den biologiske mangfoldighed fra skibets dæk.

day15_santarem, amazonas_shutterstock-kovgabor_1200x600.jpg

Santarém, Brasilien


Lokalitet:

Amazonasfloden er verdens største flod og går igennem verdens største skov. Efter syv dage på havet bliver det dejligt at mærke fast grund under fødderne igen. Tag en slentretur på havnepromenaden i Santarém, hvor den lysebrune Amazonas møder den mørkeblågrønne Rio Tapajós. Byen er på én gang hyggelig og en grovkornet havneby. Santarém er samtidig det perfekte udgangspunkt for udflugter til Tapajós-skoven, et smukt skovområde, hvor du kan vandre og ro i kano. Herfra kan du også tage på opdagelse i Amazonas' enestående regnskov.

day17_manaus_shutterstock-esb professional_1200x600.jpg

Parintins


Lokalitet:

Parintins er en meget lille ø med masser af små butikker og spisesteder, og den lokale katedral tårner sig op over byen. Oplev hverdagen i byen, smag på en af de lokale drinks eller en lokal suppe, prøv den traditionelle boi-dans, eller tag med ekspeditionsteamet på vandretur eller kajaktur i junglen. 

day16_parintins, amazonas_shutterstock-christian vinces_1200x600.jpg

Manaus


Lokalitet:

Manaus er hovedstad i staten Amazonas og ligger midt i regnskoven.

Manaus kaldes også for porten til junglen. 

Om bord Oplevelser

Udflugter

Giv din indre opdagelsesrejsende en udfordring og oplev alt, hvad rejsens destinationer tilbyder på Hurtigrutens mangfoldige tilvalgsudflugter.

Forlæng ferien

Rejsen dertil

På alle Hurtigrutens rejser kan du forlænge opholdet før eller efter sejladsen. Alle hoteller er specielt udvalgt for at give dig den bedste og mest centrale beliggenhed. Vi hjælper gerne med at bestille flyrejse, transport og hotel. Mandag - fredag: Kl. 08.00-18.00 Lørdag: Kl. 10.00-14.00 Ring til kundeservice på telefon 89881205