Trondheim - Bergen: Fjordlandskab og historiske byer

Trondheim - Bergen

En rejse fra Trondheim til Bergen bringer ro til at nyde livet og udsigten eftersom skibet sejler langsomt. Vi vil besøge Kristiansund, Molde, Ålesund og sejle forbi Vestlandets fjorde mod Bergen, med sin UNESCO-fredede Bryggen og udsigtspunktet Fløyen.

 • Trondheim
 • Romsdal Alperne
 • Nordfjord
 • Bergen

Oversigt

Når vi forlater Trondheim, passerer vi øerne Munkholmen og Hitra, og vi er på vej mod Kristiansund. Byen Kristiansund betragtes som klipfisk-hovedstaden og har længe været den vigtigste eksporthavn for dette berømte produkt. Tag med på udflugt til den berømte Atlanterhavsvejen, en af Norges mest besøgte turistattraktioner. Vejen er 8,2 kilometer lang, har otte broer og er omgivet af et storslået landskab. Den er kåret som verdens smukkeste vejstrækning i den britiske avis The Guardian. På vej mod Molde ser vi de stejle, grå og spidse tinder i Romsdal Alperne skinner i baggrunden.

I løbet af natten har vi lagt til kaj i Ålesund, Torvik og Måløy. Nyd synet af den smukke Nordfjord, der ligger under den enorme Jostedalsbræ. Nordjord strækker sig 90 km fra de små bygder Loen og Olden ud til Atlanterhavet. Det karrige landskab yderst i fjorden står i stærk kontrast til det frugtbare landskab inderst. Frodige frugthaver og isbræens arme strækker sig mod glitrende indsøer og stejle vandfald. Nyd dette smukke syn og sørg for at få mest muligt ud af de sidste timer om bord.

Inkluderet i prisen:

 • Rejse med Hurtigruten med valgt kahytskategori og morgenmad om bord.

Ikke inkluderet:

 • Rejse- og afbestillingsforsikring.
 • Valgfrie udflugter
 • Flyrejse og transport

I øvrigt:

 • Priserne er i danske kroner pr. person baseret på to personer, der rejser sammen og deler en dobbelt-kahyt.
 • Ikke alle kategorier er tilgængelige på alle afgange. 
 • Pris på ene-kahyt oplyses på anmodning. 
 • Hurtigruten har et fleksibelt prissystem, og alle priser afhænger af kapacitet og tilgængelighed.

Lignende rejser

Rejsen dag for dag

Rejseplanen

Lær mere om, hvad du kan opleve på kyst-ekspeditionssejladsen fra Trondheim til Bergen. Dag-til-dag programmet giver et par ideer om, hvad du kan se og gøre på din kystrejse, men det er blot en indikation af, hvad du kan opleve. Det er en sejlads hvor elementerne bestemmer, og vejrforholdene kan variere. Det er grunden til, at hver ekspedition med Hurtigruten er unik.

Udrejse Varierer efter årstiden

Afrejse hver dag hele året

Afrejsehavn
Dag 1
2500x1250_Trondheim_Nidaros-Cathedral_By_Klaus-Prediger_Guest-Image.jpg
Foto: Klaus Prediger - Gästefoto Foto

Trondheim


Lokalitet: Trondheim

Start din rejse i Trondheim, og du har hele dagen og aftenen til at nyde byen før afrejsen med Hurtigruten klokken 10 den følgende dag. Trondheim er fuld af attraktioner, restauranter og kultur - noget for enhver. Byen har alt fra Nidarosdomen, Rockheim, Sverresborg, Tyholttårnet og Bakklandet til ture i Bymarka, Pirbadet og vandsport i Nidelven. Byen har gode shoppingmuligheder og en række store indkøbscentre, men også sjove butikker som Tante Isabel, Banana Moon og den franske modebutik Shine. Når du har brug for en pause fra sightseeing og shopping, er det ikke svært at finde en café eller restaurant i "overskægenes by". Hvad med frisk fisk og skaldyr på Havfruen eller ægte trøndermad på To Rom og Kjøkken?

På vores fartplan kan du se alle havne, vi besøger under rejsen, samt hvornår og hvor længe vi er i hver havn.

Dag 2
2500x1250_Aalesund_By_Rudy-Balasko-Shutterstock.jpg
Foto: Rudy Balasko, Shutterstock Foto

I vikingernes kølvand


Lokalitet: Trondheim - Ålesund

Vi sejler ud gennem den smukke Trondheimfjord, der er 170 km lang og 25 km bred. Ligesom de fleste andre norske fjorde er den også dyb; 577 meter på sit dybeste. Undervejs indser du, hvor meget fiskeri har betydet for de kystnære kommuner. Kristiansunds placering har givet byen dens ressourcer gennem fiskeri, skibsbygning og olieindustrien. Byen kaldes Norges klipfisk-hovedstad på grund af klipfisk-eksportens lange historie. Deltag i en udflugt til Atlanterhavsvejen, dr er en af ​​Norges mest besøgte turistattraktioner. Derefter krydser vi det åbne hav på vej til Rosernes By, Molde.

Dag 3
KPK123337©Klaus-Peter-Kappest.jpg
Foto: Klaus Peter Kappest Foto

En dag med mesterværker


Lokalitet: Bergen

I løbet af natten lægger skibet til i Ålesund, Torvik og Måløy, så hvis du lider af lagenskræk, kan du få et glimt af disse havne. Før vi lægger til i Bergen, er der endnu nogle sømil tilbage af ​​det fascinerende landskab. Nyd synet af Nordfjorden under den mægtige Jostedalsbræ. Om morgenen har vi et kort stop i Florø, Norges vestligste by. Nogle sømil syd for Florø passerer vi den smukke Sognefjords udmunding og derefter den storslåede øgruppe Fedje og smukke Øygarden mod Bergen. Vi ankommer til Bergen om eftermiddagen.

Ankomst Varierer efter årstiden

Afrejse hver dag hele året

Lokalitet
Om bord

Skibene langs Norges kyst

Skibene, der sejler den klassiske rundtur. Hvert skib har sin egen atmosfære, stil og identitet så du kan vælge, hvordan du ønsker at opleve Norges kyst.

Unge opdagelsesrejsende

Fra 1. april 2017 kan 7-13-årige deltage i Hurtigrutens program for Unge Opdagelsesrejsende. Programmet er specialdesignat for børn, der rejser med voksnes til storslåede destinationer med fokus på at lære noget, at have det sjovt og at være aktiv.

Oplevelser Forlæng din ferie

Rejsen dertil

På alle Hurtigrutens rejser kan du forlænge opholdet før eller etter sejladsen. Alle hoteller er valgt specielt for at kunne tilbyde den bedste og mest centrale beliggenhed. Vi hjælper gerne med at bestille flyrejse, transport og hotel. Mandag - Fredag: Kl. 08.00-18.00 Lørdag: Kl. 10.00-14.00. Tlf: 89881205