Tromsø - Trondheim: Eventyr i Lofoten

Tromsø - Trondheim

På denne rejse, har du ikke meget tid til søvn. Tromsø bør nydes før afgang, og foran dig, har du Vesterålen, Lofoten og eventyret langs Helgeland før du oplever den middelalderlige by Trondheim.

 • Raftsundet
 • Lofoten og Helgelandskysten
 • Helgelandskysten
 • Polarcirklen

Oversigt

Med afgang fra Tromsø efter midnat sejler vi sydpå, og du kan se frem til at opleve Vesterålen og Lofoten næste dag. Sov ikke for længe! Dagens sejlads i det smukke ørige Vesterålen til spektakulære Lofoten er for mange et højdepunkt på rejsen. Mellem Sortland og Stokmarknes ser vi Møysalen, et fjeld, som mange kunstnere har malet. På vej sydover gennem Vesterålen ser det ud, som om vi sejler lige ind i fjeldmuren, men der er en åbning - Raftsundet. Her finder vi den snævre Trollfjord. Dagen slutter med aktiviteter i Lofotens hovedstad, Svolvær. Havørnesafari, fisketure og RIB-ture (sejlads i oppustede gummibåde med kraftige påhængsmotorer), hesterideture m.m. Sikke en dag! 

Vi forlader Lofoten i løbet af natten og sætter kurs mod fastlandet. Helgelandskysten, med hundredvis af holme, frodige landbrugsområder og stejle bjergvægge i granit er værd at stå tidligt op for at opleve. Ligeledes at opleve når vi krydser Polarcirklen er en vigtig tradition. Nu kan du roligt forlade det arktiske område. Legender og myeer der rigelig af langs denne del af kysten. Blandt andet er der en legende om De Syv Søstre, en klippeformation. En anden myte fortæller, hvordan pilen fra Hestemannes bue lavede hul i bjerget Torghatten. Vega-øerne nær Sandnessjøen, er på UNESCOs liste over Verdens-arv. Øerne fik en plads på denne prestigefyldte liste på grund af det unikke samspil mellem menneske og natur. I århundreder har de lokale beskyttet edderfuglenes reder i bytte for de værdifulde dun fra fuglene. Vi ankommer til det historisk Trondheim tidligt næste morgen. Vi anbefaler at du tager dig tid til at besøge denne store by, før du rejser hjem. ”Nidarosdomen” er mere værd end blot et kig udefra

Inkluderet i prisen:

 • Rejse med Hurtigruten med valgt kahytskategori og morgenmad om bord.

Ikke inkluderet

 • Rejse- og afbestillingsforsikring.
 • Valgfrie udflugter
 • Flyrejse og transport

I øvrigt:

 • Priserne er i danske kroner pr. person baseret på to personer, der rejser sammen og deler en dobbelt-kahyt.
 • Ikke alle kategorier er tilgængelige på alle afgange. 
 • Pris på ene-kahyt oplyses på anmodning. 
 • Hurtigruten har et fleksibelt prissystem, og alle priser afhænger af kapacitet og tilgængelighed.

Lignende rejser

Rejsen dag for dag

Rejseplanen

Lær mere om, hvad du kan opleve på kyst-ekspeditionssejladsen fra Tromsø til Trondheim. Dag-til-dag programmet giver et par ideer om, hvad du kan se og gøre på din kystrejse, men det er blot en indikation af, hvad du kan opleve. Det er en sejlads hvor elementerne bestemmer, og vejrforholdene kan variere. Det er grunden til, at hver ekspedition med Hurtigruten er unik.

Udrejse Varierer efter årstiden.

Afrejsehavn
Dag 1
2500x1250_Tromso_The-Arctic-Cathedral_By_Utflytter-shutterstock.jpg
Foto: Utflytter - Shutterstock Foto

Nordens Paris


Lokalitet: Tromsø

Vær sikker på at fange en tidlig flyvning, så du får hele dagen til at udforske byen Tromsø

Dag 2
2500x1250_Svolvaer_By_Jelena_Pavova_Guest-Image.jpg
Foto: Jelena Pavova - Gästefoto Foto

Velkommen til Lofoten


Lokalitet: Tromsø - Stamsund

Vi ankommer til Harstad om morgenen, og man kan deltage i en af Hurtigrutens udflugts​​klassikere, En smag af Vesterålen. Risøyrenna (-renden) er bare syv meter og blev lavet specielt til Hurtigruten i 1920'erne, hvilket giver en "inside rute" mellem Harstad og Sortland. Sandbankerne kan ses gennem det klare, grønne vand. Risøyhamn er en lille landsby med kun 200 indbyggere, og vi stopper kort for at sætte passagerer, dagligvarer og post i land. Fra havnen kan man deltage i en spektakulær hvalsafari om vinteren.

Derefter fortsætter vi via Sortland til Stokmarknes, hvor Hurtigruten blev grundlagt for mere end 120 år siden. På vej videre mod syd ser det ud, som om vi sejler lige ind i bjergvæggen, men kaptajnen finder en åbning og sejler gennem det smalle Raftsund. Som en hyldest til regionens fiskerihistorie fileterer kokken om vinteren dagens fangst på dækket.

Nu kommer vi til den spektakulære Trollfjorden - kun 2 km lang og 100 m bred med majestætiske bjerge omkring sig. Hvis vejret og tiden tillader det, tager kaptajnen en omvej ind her. Deltag i en havørneudflugt for at se fuglenes konge på tæt hold.

I Svolvær kan man vælge mellem adskillige udflugter sommer, forår og vinter. Fra Svolvær fortsætter vi til Stamsund, hvor Lofotvæggens majestætiske toppe kan ses. Vi forlader øerne i løbet af aftenen og sætter kurs mod fastlandet.

Dag 3
Neshavna-foto-Rita-Johansen.jpg
Foto: Rita Johansen Foto

Kryds Polarcirklen


Lokalitet: Bodø - Rørvik

Vi krydser Polarcirklen ved 66 ° 33' Nord, der er en vigtig passage, der fejres på dækket med arktiske traditioner på dækket. Et andet højdepunkt er, at vi sejler forbi fjeldkæden De Syv Søstre. Fjeldene er mellem 910 og 1.072 meter høje, og det er let at forstå, hvordan de syv "damer” har inspireret til gamle myter. Vi stopper kort ved Nesna, en idyllisk gammel handelsstation, før vi fortsætter til Sandnessjøen.

Vega-øerne, der er på UNESCOs verdensarvliste, ligger tæt på anløbsstedet Sandnessjøen og kan besøges på en valgfri udflugt om sommeren. I Brønnøysund tilbydes en udflugt til det norske akvakulturcenter.

Dag 4
IMG_1076©Ole-Størksen.jpg
Foto: Ole H. Størksen Foto

Trondheim


Lokalitet: Trondheim

Efter en dejlig morgenmad om bord er det på tide at forlade skibet for at opleve fantastiske Trondheim. Måske vil du ta’ det lidt med ro og slentre blandt butikkerne og caféerne i Bakklandet? Eller frister det mere med en øl på Mikrobryggeriet efterfulgt af en tur til Samfundet og en burger på Sesam?

Hvis du holder af at shoppe, har du mange muligheder - fra Nordre Gate i centrum til byens mange shoppingsentre. Om vinteren er der også gode muligheder for en skitur i Bymarka - det er svært at kede sig i Trondheim! 

Ankomst Varierer efter årstiden

Afrejse hver dag hele året

Lokalitet
Om bord

Skibene langs Norges kyst

Skibene, der sejler den klassiske rundtur. Hvert skib har sin egen atmosfære, stil og identitet så du kan vælge, hvordan du ønsker at opleve Norges kyst.

Unge opdagelsesrejsende

Fra 1. april 2017 kan 7-13-årige deltage i Hurtigrutens program for Unge Opdagelsesrejsende. Programmet er specialdesignat for børn, der rejser med voksnes til storslåede destinationer med fokus på at lære noget, at have det sjovt og at være aktiv.

Oplevelser
Forlæng din ferie

Rejsen dertil

På alle Hurtigrutens rejser kan du forlænge opholdet før eller etter sejladsen. Alle hoteller er valgt specielt for at kunne tilbyde den bedste og mest centrale beliggenhed. Vi hjælper gerne med at bestille flyrejse, transport og hotel. Mandag - Fredag: Kl. 08.00-18.00 Lørdag: Kl. 10.00-14.00. Tlf: 89881205