Norge | Polarhistorie, Nordkap og den arktiske vildmark

Fra Tromsø til Kirkenes

Fra Tromsø til Kirkenes

Norge | Polarhistorie, Nordkap og den arktiske vildmark

Fra Tromsø til Kirkenes

Fra Tromsø til Kirkenes

Rejseinformation 3 dage
Afrejsedatoer Regelmæssige afrejser året rundt
Pris fra
kr 1.827
 • Nyd de forrevne, arktiske landskaber i Nordnorge
 • Chancer for at opleve nordlys om vinteren eller midnatssol om sommeren
 • Udforsk charmerende fiskerbyer som Honningsvåg
Fra Tromsø til Kirkenes

Rejseplan

Allerede når man går ombord i Tromsø, er man i det arktiske område, med mulighed for, at nordlyset viser sig fra oktober til marts. Der er midnatssol fra juni til august. Besøg Europas nordligste punkt ved Nordkap eller lær mere om den samiske kultur gennem et væld af tilkøbsudflugter.

DAG 1 : Tromsø – Skjervøy

Porten til Arktis

En stor båd i en vandkrop med et bjerg i baggrunden

Velkommen til den historiske, arktiske hovedstad - Tromsø. Hvis man ankommet om formiddagen eller eftermiddagen, er der tid til at udforske byen, inden skibet sejler tidligt på aftenen.

Polaria, der er verdens nordligste akvarium, ligger på havnefronten. Vælg blandt de mange butikker og restauranter i bycentrum, herunder Macks Ølbryggeri og de lokales foretrukne værtshus, Ølhallen. På trendy caféer serveres lækre kanelboller, og baristaerne udøver deres innovative kaffekunst.

På tværs af fjorden, hvor skibet lægger til, bør vi kunne se den ikoniske Ishavskatedral med det smukke, farvede mosaikglas. Tag en tur med svævebanen Fjellheisen Tromsø , 450 meter op over havets overflade til et udsigtspunkt på Storsteinen, hvorfra der er en storslået udsigt over den betagende natur.

Efter Tromsø går turen nordpå til handelsposten Skjervøy, der blev grundlagt i 1622. På vejen passerer vi Lyngsalperne, der stiger majestætisk op fra havet.

En stor båd i en vandkrop med et bjerg i baggrunden
Den Vista mod Nordpolen fra Nordkap
Udsigten mod Nordpolen fra Nordkap.
Foto: Filip Hoel
Oplev livet i kystbyer som Hammerfest
Oplev livet i en havneby.
Foto: Ørjan Bertelsen

DAG 2 : Øksfjord – Berlevåg

Norges nordlige grænse

Den Vista mod Nordpolen fra Nordkap
Udsigten mod Nordpolen fra Nordkap.
Foto: Filip Hoel

Skibet nærmer sig Hammerfest på Kvaløya tidligt om morgenen. Om sommeren har øen flokke af rensdyr, der migrerer hertil i tusindvis.

Man ved, at man er kommet til Havøysund, når man får øje på vindmøller ved vartegnet Havøyglaven Vindpark, der producerer nok elektricitet til at forsyne 6.000 af de nærliggende huse.

På toppen af Europa

Vi ankommer til Honningsvåg midt på morgenen, porten til Nordkap, hvor et globusmonument markerer toppen af ​​det kontinentale Europa. Tilkøbsudflugten op til det dramatiske forbjerg er meget populær, så det gælder om at bestille tidligt.

I hjertet af samernes land

Tæt på indgangen til landsbyen Kjøllefjord skal man holde udkig efter den slående, stenlignende formation Finnkirka, der er et gammelt offersted, som det oprindelige, samiske folk brugte. Man kan tage på en tilkøbsudflugt for at møde samerne, lære om deres liv som rensdyrpassere og lytte til joik (folkesange).

Vi fortsætter nordpå

Vi når vores nordligste anløbshavn, Mehamn, om aftenen. I februar og marts kan man muligvis se tonsvis af torsk, der tørrer udenfor på træstativer, der kaldes hjell. Torskene eksporteres hovedsageligt.

Herefter sejler skibet videre til Berlevåg. Undervejs passerer vi det høje Slettnes fyr, verdens nordligste fastlandsfyr.

Udflugter
 • Nordkap
  Kryds den 71. breddegrad og besøg Nordkap, der er et af det europæiske kontinents nordligste punkter, der er markeret af det fotogene globusmonument.
 • Fuglesafari
  Tag med på en udflugt for at se Gjesværstappan, der er et af Norges største og mest imponerende fuglefjelde.
 • Samisk kultur
  Mød en indfødt, samisk familie i dens traditionelle lavvo-telt for at lære noget fra dem om deres levemåde og om samernes bemærkelsesværdige kultur.
 • Snescootertur i det arktiske område
  Kør selv en snescooter gennem et smukt vinterlandskab mellem to havne - forhåbentligt under nordlyset.
 • Besøg en fiskeriby
  Tag med på en tur til to farverige fiskeribyer og oplev julen, uanset tidspunkt på året - helt oppe på toppen af Norge.

DAG 3 : Båtsfjord – Kirkenes

Hvor Norge møder Rusland

The traditional fishing boads at dock in Kirkenes. In the back you can see Hurtigrutens ship sailing past the harbor. Snow covered peaks in the background.
Foto: Jaap Griep / Hurtigruten

Vi har ophold i Båtsfjord og Vardø om natten, inden vi lægger til ved Vadsø tidligt om morgenen.

Se op mod himlen

Området omkring Vadsø er et af de smukkeste og mest populære steder til fuglesafari i det arktiske område. Det ligger direkte under fuglenes øst-vestlige trækrute. Hold udkig efter gråkrager og havørne.

Naboerne inde ved siden af

Kirkenes ligger cirka 15 kilometer fra grænsen mellem Norge og Rusland, og der er megen indflydelse fra naboen; fra vejskilte på både norsk og russisk, et månedligt, russisk marked og det russiske monument fra Anden Verdenskrig.

Det er her, vores norske kystsejlads slutter, og vi er rejst længere østpå end Sankt Petersborg og Istanbul.

Ved ankomst til Kirkenes omkring klokken 09.00 er der måske lidt tid til at udforske den fascinerende by på egen hånd inden den videre rejse. Tag til grænsen ved Storskog, kig ind på Varanger Museum, eller bestil vores program efter sejladsen på Kirkenes Snehotel, hvor man kan overnatte i en hyggelig snesuite eller i en gamme-træhytte.

The traditional fishing boads at dock in Kirkenes. In the back you can see Hurtigrutens ship sailing past the harbor. Snow covered peaks in the background.
Foto: Jaap Griep / Hurtigruten
Udforsk den lille norske by Kirkenes-længere østpå end Istanbul.
Udforsk Kirkenes - længere mod øst end Istanbul.
Foto: Toma Babovic
Dag-til-dag programmet giver et par ideer om, hvad du kan se og gøre på din kystrejse, men det er blot en indikation af, hvad du kan opleve. Det er en sejlads hvor elementerne bestemmer, og vejrforholdene kan variere. Det er grunden til, at hver ekspedition med Hurtigruten er unik.

Dette er inkluderet

 • Sejl med Hurtigruten i en uspecificeret kahyt
  Kahyt tildeles ved check-in

Ikke inkluderet

 • Flyrejser og transport
 • Rejseforsikring
 • Tilkøbsudflugter
 • Bagagehåndtering

Bemærk

 • Priser er pr. person og baseret på, at to personer, der rejser sammen, deler en dobbeltkahyt
 • Ikke alle kahytkategorier er tilgængelige på alle afgange
 • Pris på enekahyt fås på anmodning
 • Hurtigruten har et fleksibelt prissystem, og alle priser er styret af kapacitet og afhænger af tilgængelighed.