Norge | Lofoten, Nordkap og videre

Svolvær – Kirkenes

Svolvær – Kirkenes

Norge | Lofoten, Nordkap og videre

Svolvær – Kirkenes

Svolvær – Kirkenes

Rejseinformation 4 dage
Afrejsedatoer Regelmæssige afrejser året rundt
Pris fra
kr 2.391
 • Nyd Nordnorges forrevne, arktiske landskaber.
 • Chancer for at opleve nordlys om vinteren eller midnatssol om sommeren
 • Udforsk den smukke by Tromsø, der er kendt som den arktiske hovedstad
Svolvær – Kirkenes

Rejseplan

Fra Lofoten sejler skibet gennem natten til Tromsø, som vi når om eftermiddagen næste dag. Oplev dette Porten til Arktis på egen hånd eller på en tilkøbsudflugt. Næste dag kan man tage med på tur til Nordkap, inden vi tager til Kirkenes, der ligger tæt på grænsen mellem Norge og Rusland.

DAG 1 : Svolvær

I hjertet af Lofoten

En vandkrop med et bjerg i baggrunden

Velkommen til Norge og landets nok smukkeste øgruppe. Der er ombordstigning sent om aftenen, så der er masser af tid til at udforske Svolvær, hvis man ankommer tidligere på dagen.

Den fortryllende by ligger malerisk mellem fjeldene og havet med udsigt over fjeldet Svolværgeita, eller Svolvær-geden, med to karakteristiske “horn”.

Der er ikke noget at sige til, at Svolvær er et inspirerende sted for kunstnere og fotografer, der udstiller deres arbejde i kunstgallerier og på Nordnorsk kunstnersenter.

Naturfænomen

Fra sidst i maj til midten af juli forbliver den arktiske sol over horisonten, et fænomen, der er kendt som midnatssolen. Dagslys døgnet rundt betyder, at man kan dyrke udendørs aktiviteter som kajakroning og vandreture uanset tidspunktet nat og dag.

Omvendt gør Lofotens beliggenhed nord for Den arktiske Polarcirkel og lige under nordlyszonen Svolvær ideel til at se det spektakulære nordlys om vinteren.

En vandkrop med et bjerg i baggrunden
Aurora, bjerg og hav i spektakulære arktiske Norge
Nordlyset, fjeldene og havet i det spektakulære arktiske Norge.
Foto: Ole C Salomonsen
Kom tæt på naturen i Tromsø
Kom tæt på naturen i Tromsø.
Foto: North Experience
Prøv en snesko udflugt
Tag med på sneskovandring.
Foto: Agurtxane Concellon

DAG 2 : Stokmarknes – Skjervøy

Den arktiske hovedstad

Kom tæt på naturen i Tromsø
Kom tæt på naturen i Tromsø.
Foto: North Experience

Vi lægger til i Harstad lige efter kl. 07.00. Man kan nå at gå en fredelig morgentur rundt i byen.

Skibet fortsætter herefter til Finnsnes, der er forbundet til den smukke ø Senja via den imponerende Gisundbro.

Hold øje med de mange forskellige havfugle, der har flere kolonier i nærheden, herunder søpapegøjer. Man kan også se hvaler i farvandene, særligt i løbet af vintersæsonen.

Porten til Arktis

Herefter sejler vi til den historiske polarforskerhovedstad Tromsø, hvor vi har fire timer til at udforske byen eller tage med på en tilkøbsudflugt.

Polaria, der er verdens nordligste akvarium, ligger på havnefronten. Vælg blandt de mange butikker og restauranter i bycentrum, herunder Macks Ølbryggeri og de lokales foretrukne værtshus, Ølhallen. Der er også trendy caféer, der serverer lækre kanelboller, og hvor baristaerne udøver deres innovative kaffekunst. På tværs af fjorden, hvor skibet lægger til, burde vi kunne se den ikoniske Ishavskatedral med det smukke, farvede mosaikglas.

Vi forlader Tromsø tidligt om morgenen og sejler mod nord til handelsstedet Skjervøy, der blev grundlagt i 1622. På vejen passerer vi Lyngsalperne, der stiger majestætisk op fra havet.

Udflugter
 • Den arktiske hovedstad Tromsø
  Se byens bedste steder fra Ishavskatedralen til verdens nordligste akvarium, herunder en tur med svævebane op til en fjeldtop med udsigt over Tromsø.
 • Hundeslædekørsel (Tromsø)
  Nyd at glide gennem snedækkede landskaber på en spændende tur på en hundeslæde, der bliver trukket af slædehunde og dygtige hundeslædeførere.
 • Naturscenerier og slædehunde
  Kom tæt på slædehunde og deres hvalpe under et besøg på Tromsø Vildmarkscenter. Tag på en guidet gåtur og lær noget om sportsgrenen hundeslædevæddeløb.
 • Polarhistorisk gåtur
  Tag på en guidet gåtur gennem Tromsø og lær noget om den arktiske hovedstads fascinerende historie. Besøg Polarmuseet og drik lokal øl på Tromsøs ældste værtshus.
 • Langrend
  Med luftig, blød sne hver vinter er det ingen overraskelse, at skiløb er en populær fritidsbeskæftigelse i Norge. Få en introduktion til at stå på ski og derefter en rolig langrendstur.
 • Sneskovandring i Tromsø
  Bevæg dig tværs over sneen med et par snesko på fødderne og udforsk Tromsøya på en unik måde. Afslut besøget med en kælketur og en afslappende pause ved bålet.

DAG 3 : Øksfjord – Berlevåg

Norges nordlige grænse

Skibet nærmer sig Hammerfest på Kvaløya tidligt om morgenen. Om sommeren har øen flokke af rensdyr, der migrerer hertil i tusindvis.

Man ved, at man er kommet til Hav’ysund, når du får øje på vindmøller ved vartegnet Hav’yglaven Vindpark, der producerer nok elektricitet til at forsyne 6.000 nærliggende huse.

På toppen af Europa

Vi ankommer til Honningsvåg midt på formiddagen, der er porten til Nordkap, hvor et globusmonument markerer toppen af ​​det kontinentale Europa. Tilkøbsudflugten op til det dramatiske forbjerg er meget populær, så det gælder om at bestille tidligt.

I hjertet af samernes land

Tæt på indgangen til landsbyen Kjøllefjord skal man holde udkig efter den slående, stenlignende formation Finnkirka, der er et gammelt offersted, som det oprindelige, samiske folk brugte. Man kan tage på en tilkøbsudflugt for at møde samerne, lære noget om deres liv som rensdyrpassere og lytte til joik (folkesange).

Vi fortsætter nordpå

Vi når vores nordligste anløbshavn, Mehamn, om aftenen. I februar og marts kan man muligvis se tonsvis af torsk, der tørrer udendørs på træstativer, som kaldes hjell. Torskene er hovedsageligt til eksport.

Herefter sejler skibet videre til Berlevåg. Undervejs passerer vi det høje Slettnes fyr, der er verdens nordligste fastlandsfyr.

Udflugter
 • Nordkap
  Kryds den 71. breddegrad og besøg Nordkap, der er et af det europæiske kontinents nordligste punkter, der er markeret af det fotogene globusmonument.
 • Fuglesafari
  Tag med på en udflugt for at se Gjesværstappan, der er et af Norges største og mest imponerende fuglefjelde.
 • Samisk kultur
  Mød en indfødt, samisk familie i dens traditionelle gamme for at lære noget fra dem om deres levemåde og om samernes bemærkelsesværdige kultur.
 • Snescootertur i det arktiske område
  Kør selv en snescooter gennem et smukt vinterlandskab mellem to havne - forhåbentligt under nordlyset.
 • Besøg en fiskeriby
  Tag med på en tur til to farverige fiskeribyer og oplev julen, uanset tidspunkt på året - helt oppe på toppen af Norge.
Den Vista mod Nordpolen fra Nordkap
Udsigten mod Nordpolen fra Nordkap.
Foto: Filip Hoel
En nærbillede af en hund

DAG 4 : Båtsfjord – Kirkenes

Hvor Norge møder Rusland

En nærbillede af en hund

Vi har ophold i Båtsfjord og Vardø om natten, inden vi lægger til ved Vadsø tidligt om morgenen.

Se op mod himlen

Området omkring Vadsø er et af de smukkeste og mest populære steder til fuglesafari i det arktiske område. Det ligger direkte under fuglenes øst-vestlige trækrute. Hold udkig efter gråkrager og havørne.

Naboerne inde ved siden af

Kirkenes ligger cirka 15 kilometer fra grænsen mellem Norge og Rusland, og indflydelsen fra den store nabo er tydelig; fra vejskilte på både norsk og russisk, et månedligt, russisk marked og det russiske monument fra Anden Verdenskrig.

Det er her, vores norske kystsejlads slutter, og vi har rejst længere østpå end Sankt Petersborg og Istanbul.

Ved ankomst til Kirkenes omkring klokken 09.00 er der måske lidt tid til at udforske den fascinerende by på egen hånd inden den videre rejse. Tag til grænsen ved Storskog, besøg Varanger Museum, eller bestil vores program efter sejladsen på Kirkenes Snehotel, hvor man kan overnatte i en hyggelig snesuite eller en gamme-træhytte.

Dag-til-dag programmet giver et par ideer om, hvad du kan se og gøre på din kystrejse, men det er blot en indikation af, hvad du kan opleve. Det er en sejlads hvor elementerne bestemmer, og vejrforholdene kan variere. Det er grunden til, at hver ekspedition med Hurtigruten er unik.

Hvad er inkluderet?

 • Sejl med Hurtigruten med uspecificeret kahyt
  Kahyt tildeles ved check-in

Ikke inkluderet

 • Flyrejser og transport
 • Rejseforsikring
 • Tilkøbsudflugter
 • Bagagehåndtering

Bemærk

 • Priser er pr. person og baseret på, at to personer, der rejser sammen, deler en dobbeltkahyt
 • Ikke alle kahytkategorier er tilgængelige på alle afgange
 • Pris på enkeltkahyt fås på anmodning
 • Hurtigruten har et fleksibelt prissystem, og alle priser er styret af kapacitet og afhænger af tilgængelighed.