Longyearbyen – Bergen

Svalbard-ekspressen - sydgående

Svalbard-ekspressen - sydgående

Longyearbyen – Bergen

Svalbard-ekspressen - sydgående

Svalbard-ekspressen - sydgående

Rejseinformation 8 dage M/S Trollfjord
Afrejsedatoer
10 afgange mellem maj 2024 og sep 2024
Pris fra
kr 18.221
Helpension inkluderet
 • Gå ombord på den sydgående del af vores genoplivede, historiske rute, der forbinder Norges fastland med Svalbard på kanten af verden.
 • Tag med os om bord på det fantastiske skib M/S Trollfjord, nyrenoveret i 2023 for at afspejle de smukke fjorde, vi sejler igennem.
 • Besøg et udvalg af charmerende kystsamfund på Norges fastland og Svalbard og vælg autentiske, lokalt drevne tilkøbsudflugter.
 • Oplev variationerne i længden af den norske sommer og nyd den pragtfulde midnatssol med 24 timers dagslys i højsæsonen.
Svalbard-ekspressen - sydgående

Inkluderet i rejsens pris

 • All Inclusive-drikkevarer

  Ud over helpension kan du vælge mellem et bredt udvalg af drikkevarer (med og uden alkohol), som serveres i restauranten til frokost og middag (ikke til morgenmad), samt i barens åbningstid.

 • Skibets faciliteter

  Der er fri adgang til M/S Trollfjords bibliotek, motionsområde og den overdådige sauna med vinduer fra gulv til loft.

 • Coastal Experience Team

  Vores ekspertteam er ombord for at guide os under alle rejseaktiviteterne og udflugterne og for at dele deres charmerende historier og spændende viden om norsk kultur, historie, natur og geografi.

 • Aktiviteter ombord

  Vær med til morgenudstrækning, deltag i praktiske kunst- og håndværkssessioner, eller lær noget om, hvordan man bedst fanger sine oplevelser på en fotografiworkshop.

Rejseplan

Begynd rejsen med at opleve grænsen til Arktis i Longyearbyen, Svalbard, før vi går ombord på M/S Trollfjord og sætter kurs sydpå til Norges kyst og et udvalg af både små og store kystsamfund.

DAG 1 : Longyearbyen

På kanten af verden

Foto: Shutterstock

Vores højarktiske oplevelser begynder ved ankomsten i Longyearbyen på Spitsbergen, der er den største af Svalbards tre hovedøer. Se til med ærefrygt, mens storslåede brune og grønne fjelde rager op og breder sig fra den højarktiske tundra, og floder med smeltet sne risler gennem dalens sletter og glimter under sommersolen.

Brug et øjeblik på bare at mærke stemningen her på Svalbard. Vi er på en breddegrad på mere end 78’Nord og under 1.307 kilometer fra selve Nordpolen. Luften er frisk og ren, og den gennemsnitlige temperatur om sommeren er mild takket være en varm nordlig del af ​​Golfstrømmen.

Fra Longyearbyen Lufthavn finder du på egen hånd frem til Longyearbyen, der ligger på bredden af en smuk, stor fjord. Byen er den største bosættelse på Svalbard med omkring 2.000 indbyggere fra hele verden.

Den udsprang oprindeligt af en kulminekoloni fra 1906. Nu er byen et knudepunkt for eventyrrejsende, forskere og ingeniører, der er tilknyttet lokale forskningsprojekter såsom den berømte Frøbank.

Dit hjem til søs den næste uge, MS Trollfjord, venter i havnen. Om aftenen sejler skibet endnu længere nordpå mod sin næste destination: Ny-Ålesund.

Foto: Shutterstock
Foto: Heiko Kuhr

DAG 2 : Ny-Ålesund

Videnskab på grænsen til Arktis

Foto: Heiko Kuhr

Vi står tidligt op for at nyde en imponerende udsigt over Kongsfjorden, der er en af områdets største fjorde. Indgangen er beskyttet af to kolossale, knirkende gletsjere, der regelmæssigt kælver is i fjorden.

Strækningen er også et godt sted at spejde efter hvalrosser, der soler sig på bredderne, og de mange trækfuglearter, herunder søpapegøjer, kongeedderfugle, kortnæbbede gæs og lomvier.

Polarræve og Svalbard-rensdyr kan af og til ses på land, og hvidhvalen er kendt for at komme op til overfladen her. Hvis vi er heldige, ser vi måske endda en isbjørn ved kysten på rov efter remme- og ringsæler.

På spidsen af halvøen Brøgger på en af Kongsfjords bredder,ligger Ny-Ålesund. Som i Longyearbyen lå her først en kulmine, men fra midten af det 20. århundrede blev stedet vært for forskningsstationer. Om sommeren er her flere end hundrede forskere fra 20 glaciologi- og klimainstitutter fra mere end 10 lande.

Gå en tur i en af verdens nordligste bosættelser, besøg det lokale museum og souvenirbutikken eller send et postkort til venner og familie fra det lille posthus.

Man kan også tage på en guidet tur til Amundsen-monumentet, der blev rejst til ære for den fantastiske, norske opdagelsesrejsende, der slog alle rekorder, da han nåede Nordpolen i 1926. Amundsen fløj luftskibet Norge fra Ny-Ålesund over Nordpolen og landede i Alaska tre dage senere.

DAG 3 : Til søs

Vi forlader Svalbard

Foto: Kristian Dale

Det er desværre tid til at sige farvel til Svalbard og Spitsbergen og vende tilbage til det norske fastland.

Undervejs kan man slappe af. Hvis himlen er skyfri, kan man nyde lidt sommersol ude på dækket og spejde efter hvaler, delfiner og marsvin. Eller hvis det ikke er så varmt udenfor, kan man nyde saunaens beroligende damp.

Få et fascinerende indblik i lokalhistorie og dyreliv ved at overvære Coastal Experience-teamets foredrag. Teamet tilbyder måske også kurser i fotografering, så man kan få hjælp til at tage fantastiske billeder i de kommende dage.

Nyd Norway's Coastal Kitchen-konceptets overdådige mad og drikkevarer. Kokkene anvender de bedste, mest smagfulde, lokale norske råvarer. Som en ekstra fornøjelse kan man måske smage regionale specialiteter eller se de dygtige skibskokke arbejde i showkøkkenet.

Man kan også bare slappe af med en god bog i loungen eller tale med de medrejsende i baren, mens man sammen mindes rejsens bedste oplevelser indtil nu.

Foto: Kristian Dale
Foto: Espen Mills

DAG 4 : Tromsø og Senja

Udforskning af “Lille Norge”

Foto: Espen Mills

Tilbage på Norges fastland er dagens første stop Tromsø. Skibet losser fragt fra Svalbard og laster fragt til havnene sydpå.

Vi lægger til i Tromsø efter at have været oppe ved Svalbard og følger i historiens fodspor. De fleste opdagelsesrejsende og sømænd, der vendte tilbage fra deres arktiske ekspeditioner, besøgte byen. Moden og maden, de fandt der, virkede så stilfuld og raffineret sammenlignet med de nøgne grænsebyer, at de gav Tromsø tilnavnet ”Nordens Paris”. 

Skibet fortsætter sydpå til Senja, der er en af landets største øer og en af Nordnorges stjernedestinationer, som CNN har rangeret blandt verdens ti smukkeste øer. De lokale beskriver ofte øen som “Mininorge”, fordi Senjas landskab ligner forskellige dele af Norges kyst.

For at få mest ud af den eventyrlige ø anbefaler vi at gå i land i Tromsø og deltage i en af vores tilkøbsudflugter.

Udflugter
 • Dyresafari på Senja
  Tag med på en spændende safari ved Senjas have, forbi frodige øer og holme, mens vi spejder efter sæler og havfugle.
 • Smuk guidet tur på elcykel
  Hop på en el-cykel for at udforske den idylliske ø Senja uden besvær. Se storslåede udsigter over fjordene på en af Norges mest betagende årstider.

DAG 5 : Svolvær

Bliv forelsket i Lofoten

Foto: HGR

Vi udforsker øgruppen Lofoten hele dagen. Øgruppen hyldes som et af de mest spektakulære områder i hele Norge, og man forstår hvorfor, når man ser dens takkede grønne klipper rejse sig dramatisk op af havet og klatre højt op mod himlen som enorme tænder.

Smukke fiskerbyer kommer til syne som rækker af huse med røde tage og på pæle, der klamrer sig malerisk til kanten af ​​fjeldrige øer. Hist og her er enkelte fiskerhytter, der lokalt kaldes rorbuer, spredt over øerne som røde prikker midt i et safirblåt hav og de frodige fjeldsider.

Man erfarer, at livet på Lofoten er overraskende roligt og fredeligt. Tiden synes at stå stille, som var den standset midt i øernes rene skønhed.

Øgruppens bankende hjerte er Svolvær, hvor vi lægger til det meste af dagen. Der er butikker og restauranter, og man kan bruge timer på at udforske og lære selve byen at kende.

For at udforske fjeldene, øerne og byerne, der kan ses rundt om Svolvær, tilbydes en række af de bedste, håndplukkede udflugter på Lofoten.

Tag på en tilkøbsvandretur til en af de hvide sandstrande, hvor man kan hjælpe med en strandoprydning, inden man tager en badetur. Alternativt kan man tage med på en kajaktur for at udforske Henningsværs rå skønhed og krystalklare vand.

Udflugter
 • Fiskeri på Lofoten - sommer
  Prøv at fiske efter kuller, torsk og makrel ombord på en traditionel norsk fiskerbåd fra 1917, M/S Symra
 • Kajakroning ved Lofoten - sommer
  Oplev Henningsværs rå naturskønhed, mens vi udforsker det krystalklare vand via kajak.
 • Lofotens landskab og Henningsvær
  Nyd Lofotens betagende sommerlandskaber. Oplev historie, havliv og tidløs kunst på nationalmuseet SKREI, og nyd atmosfæren i fiskerbyen Henningsvær.
 • Højdepunkter i Reine og Lofoten
  Lofoten er et særligt, ikonisk sted med enormt høje kystfjelde og små kystsamfund. Der venter os en fantastisk udsigt fra Svolvær til Reine.
Foto: HGR
Foto: Photo Competition

DAG 6 : Brønnøysund

Helgelandskystens seværdigheder

Foto: Photo Competition

Skibet fortsætter sydpå og når til midten af Norges kyst. Helgelandskysten er en velkendt strækning, der er fuld af karakteristiske fjelde, der har givet inspiration til mange myter og folklore.

Mens vi sejler, skal du holde øje med Vega-arkipelaget, en klynge af ca. 6.500 øer, skær og holme. Der er et UNESCO World Heritage Center på Gardsøy, som viser, hvordan man høster de højt værdsatte edderdun ved at udstyre fuglene med små kasser, hvor de kan bygge reder.

Vi lægger til i Brønnøysund, der har en skøn lystbådehavn og en nygotisk stenkirke fra 1870. Brug tiden på at udforske byen eller deltag i tilkøbsudflugter såsom kajakroning, cykling eller en sejltur med RIB-båd.

Længere fremme fra Brønnøysund ligger fantastiske Torghatten. Det første, man bemærker ved Torghatten, er hullet, der går lige igennem fjeldets midte. Ifølge legenden blev Torghatten dannet, da Hestmannen i skuffelse over at være blevet afvist af den smukke Lekamøya, skød en pil efter hende. Kongen i Sømnafjellet så det og kastede sin hat imellem, og pilen gik lige igennem hatten og dannede hullet. Så skinnede solen, og alle blev til klipper.

I roligt tempo tager det cirka en time at gå til hullet i Torghatten på en tilkøbsudflugt. Panoramaudsigten over træerne og øerne, der strækker sig ud foran os, er det hele værd.

Udflugter
 • Torghattens og Brønnøysunds legender - sommer
  Se Brønnøysunds seværdigheder fra bussen og følg derefter i fodsporene på trolde til et mytologisk fjeld med et hul, der går hele vejen igennem det.
 • Brønnøysund på cykel
  Kom på cykeltur gennem historiske Brønnøysund og oplev byens hemmeligheder undervejs, fra den overraskende kirke til et showroom fyldt med moderne kunst.
 • Vandretur til Torghatten
  Følg i fodsporene på trolde og vikinger på denne udflugt til et mytologisk fjeld med et hul lige i midten. 
 • Eventyrlig oplevelse på havet i RIB-båd
  Udforsk landskabet omkring Brønnøysund fra havet på en spændende RIB-tur.

DAG 7 : Ålesund og Urke

Sunnmørealpernes hemmelighed

Foto: Rune Kongsro

Skibet lægger kort til i Ålesund, der er kendt for sin jugendstil-arkitektur og maleriske beliggenhed på en halvø under Aksla-fjeldet. Her losser vi al fragt og sætter rejsende, der deltager i udflugter, af.

I nærheden af Ålesund skærer den fantastiske Hjørundfjord sig gennem Sunnmørealpernes toppe, der er 1.700 meter høje. Fjorden ligger smukt indlejret i Sunnmørealperne, hvilket betyder, at det er områdets skjulte perle og en hemmelighed for de fleste andre skibe.

De, der oplever Hjørundfjord, ser den som en seriøs konkurrent til deres yndlingsfjord i Norge. Fjordens dybe, blå vand og frodige fjeldsider synes at være perfekt proportionerede og afstemt, som var den blevet skulptureret med vilje af naturens kunstneriske evner.

På Hjørundfjordens vestlige bred ligger den idylliske landsby Sæbø. Her stiger de rejsende, der tidligere forlod skibet i Ålesundfor at tage på udflugt, på skibet.

Vi nærmer os hastigt rejsens sidste dag. Selv om det er bittersødt, kan vi ikke komme på nogen bedre måde at fejre vores Svalbard Express-oplevelse på end med en glædelig afskedsmiddag på rejsens sidste aften. Det er også muligt at se tilbage på de mange højdepunkter, vi har oplevet sammen.

Udflugter
 • Arkitektur og bryggerier – Ålesund til fods
  Udforsk Ålesunds bemærkelsesværdige Art Nouveau-arkitektur, og smag derefter nogle af de bedste øl fra et mikrobryggeri i lokalområdet.
 • Fjeldtoppe og fjorde – en smuk bustur
  Oplev det Norge, du altid har drømt om. Sunnmøre-alpernes dramatiske fjelde og fjorde vil gøre dig stum af betagelse!
Foto: Rune Kongsro
Port de Bergen
Port de Bergen
Foto: Hurtigruten

DAG 8 : Bergen

Rejsen slutter

Port de Bergen
Port de Bergen
Foto: Hurtigruten

Om morgenen ankommer vi i Bergen, der er en smuk by på Norges vestkyst. Majestætiske tinder omgiver byen og har givet Bergen sit tilnavn “byen mellem de syv fjelde”.

Det er tid til at gå i land og køre til lufthavnen, men ikke inden vi har sagt farvel til de andre passagerer og besætningen på M/S Trollfjord, der har gjort vores Svalbard Express-rejse så behagelig.

Vi har rejst på den historiske, ikoniske rejse med bider af paradis på Norges kyst - noget man ikke lige glemmer foreløbigt. Hvis man har deltaget i tilkøbsudflugter, får man billeder af sig fra kajak-, fiske- og cykleture i nogle af de smukkeste naturlandskaber, der findes.

Alle rejsende får glade minder med hjem, og vi ønsker dig en behagelig rejse videre. Vi håber, at vi snart ser dig igen.

Dag-til-dag programmet giver et par ideer om, hvad du kan se og gøre på din kystrejse, men det er blot en indikation af, hvad du kan opleve. Det er en sejlads hvor elementerne bestemmer, og vejrforholdene kan variere. Det er grunden til, at hver ekspedition med Hurtigruten er unik.

Hvad er inkluderet?

Standard kahytter

Nyd et imponerende udvalg af fordele, der er inkluderet i rejsens pris, og vælg mellem vores forskellige komfortable overnatningsmuligheder: Kahytterne Polar Inside, Polar Outside og Arctic Superior.

 

Kahyt på skibet

 • Indkvartering i komfortabel kahyt med eget badeværelse
 • Valg af foretrukken kahyttype og -placering

Læs mere om kahytterne ombord

 

Mad- og drikkevarer ombord 

 • Helpension med måltider hele dagen i Flora og Árran
 • Ubegrænset udvalg af udvalgte drikkevarer på Flora, Árran og i 1893 baren, serveret under restaurantens og barens åbningstider, undtagen til morgenmad
 • Ubegrænset mineralvand, te og kaffe
 • Eftermiddagssnack i 1893 Bar
 • Kulinariske præsentationer og smagsprøver

Læs mere om mad- og drikkevarer ombord

 

Livet ombord

 • Flersproget Coastal Experience Team 
 • Gratis Wi-Fi
 • Daglige foredrag med forskellige temaer, vejledning i fotografering, kunst og kunsthåndværk
 • Adgang til motionsområde og sauna
 • Biblioteksadgang og film on demand
 • Udvalg af udstyr til friluftsaktiviteter

Læs mere om livet ombord

For rejsende i suite

Hvis du vil have den bedste oplevelse ombord i smukt indrettede luksuskahytter, skal du vælge ekspeditionssuiten.

 

Suite på skibet

 • Indkvartering i en stilfuld, rummelig suite med eget badeværelse
 • Valg af foretrukken kahyttype og -placering
 • Ubegrænset minibar
 • Daglig opredningsservice

Læs mere om suiterne på skibet

 

Mad og drikkevarer ombord

 • Helpension med måltider hele dagen på Flora, Árran og den finere à la carte-restaurant Røst
 • Ubegrænset udvalg af udvalgte drikkevarer på Flora, Árran og i 1893 baren, serveret under restaurantens og barens åbningstider, undtagen til morgenmad
 • Ubegrænset mineralvand, te og kaffe
 • Valg af spisetid på restauranterne
 • Eksklusiv Afternoon Tea med mousserende vin på Røst
 • Eksklusiv middag med skibets seniorofficerer

Læs mere om mad- og drikkevarer ombord

 

Livet på skibet

 • Prioriteret Fast Track-check-in, inklusive eksklusiv adgang til Espolin Johnson-lounge
 • Gratis Wi-Fi
 • Flersproget Coastal Experience Team 
 • Adgang til motionsområde og sauna
 • Daglige foredrag med forskellige temaer, vejledning i fotografering, kunst og kunsthåndværksaktiviteter
 • Biblioteksadgang og film on demand
 • Kulinariske præsentationer og smagsprøver
 • Udvalg af udstyr til friluftsaktiviteter
 • Hurtigrutens kollektionspakke med tøj består af en skaljakke, sweater og uldhue

Læs mere om livet ombord