Longyearbyen – Bergen

Svalbard-ekspressen – sydgående

Svalbard-ekspressen – sydgående

Longyearbyen – Bergen

Svalbard-ekspressen – sydgående

Svalbard-ekspressen – sydgående

Rejseinformation Ti dage M/S Trollfjord
Afrejser
7 afgange mellem jun 2023 og sep 2023
Pris fra
kr 28.711
Helpension inkluderet
 • Gå ombord på den sydgående del af vores genoplivede, historiske rute, der forbinder Norges fastland med Svalbard på kanten af verden
 • Nyd livet ombord på exceptionelt designede M/S Trollfjord, der er nyistandsat i 2022 med de bedste materialer og skibshåndværk
 • Besøg et udvalg af charmerende kystsamfund på Norges fastland og Svalbard og tag på autentiske, lokalt drevne tilkøbsudflugter
 • Oplev variationerne i længden af den norske sommer og nyd den pragtfulde midnatssol med 24 timers dagslys i højsæsonen
Svalbard-ekspressen – sydgående

Inkluderet i rejsen

 • Udflugter og overnatning

  Overnatning på hotel i Longyearbyen og spændende udflugter, der vil gøre rejsen endnu mere eventyrlig.

 • Valg af kahyt

  Vælg selv placering af Arctic Superior-, Polar Outside- eller Inside-kahyt med Select-billet. Rejsende med Suite-billet kan vælge ekspeditionssuiter.

 • Mad og drikkevarer

  Nyd helpension hele dagen, en drikkepakke og vand, te og kaffe inkluderet.

 • Den ultimative oplevelse

  Vælg Suite-billet for at få personlig check-in, finere middagsmenuer hver dag, morgenmad på sengen og eksklusiv eftermiddagste i loungen.

Rejseplan

Begynd rejsen med at opleve grænsen til Arktis i Longyearbyen, Svalbard. Efter to overnatninger på Spitsbergen går vi ombord på M/S Trollfjord og sætter kurs sydpå til Norges kyst og et udvalg af både små og store kystsamfund.

DAG 1 : Longyearbyen

På kanten af verden

Foto: HGR

Vores højarktiske oplevelser begynder ved ankomsten i Longyearbyen på Spitsbergen, der er den største af Svalbards tre hovedøer. Se til med ærefrygt, mens storslåede brune og grønne fjelde rager op og breder sig fra den højarktiske tundra, og floder med smeltet sne risler gennem dalens sletter og glimter under sommersolen.

Brug et øjeblik på bare at mærke stemningen her på Svalbard. Vi er på en breddegrad på mere end 78’Nord og under 1.307 kilometer fra selve Nordpolen. Luften er frisk og ren, og den gennemsnitlige temperatur om sommeren er mild takket være en varm nordlig del af ​​Golfstrømmen.

Fra Longyearbyen Lufthavn bliver vi transporteret til selve byen, der ligger på bredden af en smuk, stor fjord. Byen er den største bosættelse på Svalbard med omkring 2.000 indbyggere fra hele verden.

Den udsprang oprindeligt af en kulminekoloni fra 1906. Nu er byen et knudepunkt for eventyrrejsende, forskere og ingeniører, der er tilknyttet lokale forskningsprojekter såsom den berømte Frøbank.

Efter check-in på hotellet besøger vi om aftenen Camp Barentz, der ligger for foden af fjeldet Breinosa. Her i den rene, højarktiske vildmark nyder vi aftensmaden i en hyggelig træhytte og prøver måske endda biđos – en traditionel, hjemmelavet, samisk stuvning med langtidskogt rensdyrkød og grøntsager.

Desserten nyder vi uden for rundt om bålet - måske under midnatssolen. Afslut første dag med at nyde synet af fjeldene, mens vi tager tilbage til hotellet i Longyearbyen.

Foto: HGR
Foto: Hanne Feyling

DAG 2 : Longyearbyen

Eventyrlig oplevelse i det højarktiske område

Foto: Hanne Feyling

Efter vores første nat i Svalbard følger dagens eventyrlige oplevelse os på den hybrid-elektriske katamaran M/S Bard. Få mest muligt ud af sommerklimaet, mens vi nyder Spitsbergens fantastiske landskab ved Billefjord og Nordenskiöldbreen.

M/S Bard er en banebrydende, ny katamaran til dagssejladser. Når den nærmer sig gletsjere, dyreliv eller bosættelser, sejler den lydløst på elektrisk fremdrift. Hybrid-driften og katamaranens specialdesignede propeller skaber minimal støj og vibrationer for ikke at forstyrre det arktiske dyreliv.

Tidligt på sæsonen er der måske endnu is på Billefjord. Når vi skifter til bådens elektriske motor, følger vi forsigtigt og lydløst kanten af isen på udkig efter havfugle, hvalrosser og sæler. Vi kan også nyde synet af den smukke og store Nordenskiöldbreen, der kælver isbjerge i fjorden.

I det fjerne kan vi undervejs se den forladte kulmineby Pyramiden, der blev opkaldt efter ​​et nærliggende fjelds form. Pyramiden har været spøgelsesby i mange år, men der har været flere forsøg på at genbefolke området i nyere tid.

I den ydre del af Billefjord ligger Skansbukta, der er en anden lille bosættelse og gipsmine, der er gået tabt under de imponerende klipper. M/S Bard sejler også forbi Svenskhuset, der er Spitsbergens ældste, bevarede bygning og stedet, hvor en tragisk blyforgiftning fra konservesdåser kostede 17 jægere og sømænd livet.

Mens vi nyder synet af fjorden, gletsjeren, fjeldene og en arktisk, blomstrende flora, sejler vi tilbage til Longyearbyen med M/S Bard og kommer på plads på hotellet, hvor vi tager den sidste overnatning.

DAG 3 : Longyearbyen

Sidste dag i Longyearbyen

Foto: Shutterstock

Vågn op til arktisk sol og nyd morgenmad på hotellet. Sidste dag her i Longyearbyen kan man bruge, som man vil.

Hvis man ikke allerede har gjort det, kan man gå rundt og opleve byen. Kig ind i butikker med hjemmelavet chokolade, små gallerier med kunst, der er inspireret af livet på grænsen til Arktis, og beværtninger, der serverer øl fra Svalbard Bryggeri.

Der er også mange udflugter såsom vandreture i Longyearbyens omkringliggende fjelde, fossiljagt ved Deltaneset eller en hvalrossafari i Borebukta ombord på hybridskibet Kvitbjørn.

Man kan også køre “tør”-hundeslæde, hvor slæderne er udstyret med hjul i stedet for meder, så hundene kan træne hele sommersæsonen. Det holder dem i form, inden sneen kommer.

Uanset, hvordan man beslutter sig for at tilbringe sin dag i Longyearbyen, vender vi tilbage til hotellet sen eftermiddag og kører til M/S Trollfjord, dit hjem til søs den næste uge. Om aftenen sejler skibet videre nordpå mod Ny-Ålesund.

Foto: Shutterstock
Foto: Heiko Kuhr

DAG 4 : Ny-Ålesund

Videnskab på grænsen til Arktis

Foto: Heiko Kuhr

Vi står tidligt op for at nyde en imponerende udsigt over Kongsfjorden, der er en af områdets største fjorde. Indgangen er beskyttet af to kolossale, knirkende gletsjere, der regelmæssigt kælver is i fjorden.

Strækningen er også et godt sted at spejde efter hvalrosser, der soler sig på bredderne, og de mange trækfuglearter, herunder søpapegøjer, kongeedderfugle, kortnæbbede gæs og lomvier.

Polarræve og Svalbard-rensdyr kan af og til ses på land, og hvidhvalen er kendt for at komme op til overfladen her. Hvis vi er heldige, ser vi måske endda en isbjørn ved kysten på rov efter remme- og ringsæler.

På spidsen af halvøen Brøgger på en af Kongsfjords bredder,ligger Ny-Ålesund. Som i Longyearbyen lå her først en kulmine, men fra midten af det 20. århundrede blev stedet vært for forskningsstationer. Om sommeren er her flere end hundrede forskere fra 20 glaciologi- og klimainstitutter fra mere end 10 lande.

Gå en tur i en af verdens nordligste bosættelser, tag ind på den lokale beværtning og souvenirbutikken eller send et postkort fra det fjerne til venner og familie fra det lille posthus.

Man kan også tage på en guidet tur til Amundsen-monumentet, der blev rejst til ære for den fantastiske, norske opdagelsesrejsende, der slog alle rekorder, da han nåede Nordpolen i 1926. Amundsen fløj luftskibet Norge fra Ny-Ålesund over Nordpolen og landede i Alaska tre dage senere.

DAG 5 : Til søs

Vi forlader Svalbard

Foto: Kristian Dale

Det er desværre tid til at sige farvel til Svalbard og Spitsbergen. Hvis der er tid på sejlturen tilbage til Norges fastland, tager vi måske en afstikker til Recherchefjord, der er en lille fjord syd for Bellsund.

Undervejs kan man slappe af. Hvis himlen er skyfri, kan man nyde lidt sommersol ude på dækket og spejde efter hvaler, delfiner og marsvin. Eller hvis det ikke er så varmt udenfor, kan man nyde saunaens beroligende damp.

Få et fascinerende indblik i lokalhistorie og dyreliv ved at overvære Coastal Experience-teamets foredrag. Teamet tilbyder måske også kurser i fotografering, så man kan få hjælp til at tage fantastiske billeder i de kommende dage.

Nyd Norway's Coastal Kitchen-konceptets overdådige mad og drikkevarer. Kokkene anvender de bedste, mest smagfulde, lokale norske råvarer. Som en ekstra fornøjelse kan man måske smage regionale specialiteter eller se de dygtige skibskokke arbejde i showkøkkenet.

Man kan også bare slappe af med en god bog i loungen eller tale med de medrejsende i baren, mens man sammen mindes rejsens bedste oplevelser indtil nu.

Foto: Kristian Dale
Foto: Espen Mills

DAG 6 : Tromsø og Senja

Udforskning af “Lille Norge”

Foto: Espen Mills

Tilbage på Norges fastland er dagens første stop Tromsø. Skibet losser fragt fra Svalbard og laster fragt til havnene sydpå.

Vi lægger til i Tromsø efter at have været oppe ved Svalbard og følger i historiens fodspor. De fleste opdagelsesrejsende og sømænd, der vendte tilbage fra deres arktiske ekspeditioner, besøgte byen. Moden og maden, de fandt der, virkede så stilfuld og raffineret sammenlignet med de nøgne grænsebyer, at de gav Tromsø tilnavnet ”Nordens Paris”. Alle besøgende får et godt indtryk af Tromsø?

Fra Tromsø fortsætter skibet sydpå til eventyrlige Senja, der er en af Norges største øer. Fra Tromsø kan man tage på en tilkøbsudflugtø, der slutter ved skibet, når det ligger i Senja. Vi anbefaler en smuk udflugt via Kvaløya og videre med færge til Senja, ihvor vi genforenes med skibet på øens vestside.

Senja er Nordnorges hurtigtvoksende, foretrukne destination, som man ville forvente for et sted, som CNN har rangeret blandt verdens ti smukkeste øer. De lokale beskriver ofte stolt øen som “mininorge”, fordi den har en koncentration af landskaber, der er inspireret af forskellige dele af Norges kyst.

På Senja findes et udvalg af tilkøbsudflugter med det bedste fra øen. Det er blandt andet vandreture til karakteristiske tinder med en misundelsesværdig udsigt, fisketure eller kajakture i en rolig fjord.

Udflugter
 • Tromsø, den arktiske hovedstad - sommer
  Oplev Tromsø, “Nordens Paris”, om sommeren og lær mere om den fascinerende polarhistorie og moderne kultur.
 • Tromsø til fods - byen og dens polarhistorie
  Tag en spadseretur igennem Tromsøs fascinerende historie og arv og oplev, hvorfor byen er kendt som “Porten til Arktis”.
 • Det nordligste bryggeri
  Lad skuespillere underholde dig på denne tur gennem Tromsø til Mack, der længe har været kendt som verdens nordligste bryggeri.

DAG 7 : Svolvær

Bliv forelsket i Lofoten

Foto: HGR

Vi udforsker øgruppen Lofoten hele dagen. Øgruppen hyldes som et af de mest spektakulære områder i hele Norge, og man forstår hvorfor, når man ser dens takkede grønne klipper rejse sig dramatisk op af havet og klatre højt op mod himlen som enorme tænder.

Smukke fiskerbyer kommer til syne som rækker af huse med røde tage og på pæle, der klamrer sig malerisk til kanten af ​​fjeldrige øer. Hist og her er enkelte fiskerhytter, der lokalt kaldes rorbuer, spredt over øerne som røde prikker midt i et safirblåt hav og de frodige fjeldsider.

Man erfarer, at livet på Lofoten er overraskende roligt og fredeligt. Tiden synes at stå stille, som var den standset midt i øernes rene skønhed.

Øgruppens bankende hjerte er Svolvær, hvor vi lægger til det meste af dagen. Der er butikker og restauranter, og man kan bruge timer på at udforske og lære selve byen at kende.

For at udforske fjeldene, øerne og byerne, der kan ses rundt om Svolvær, tilbydes en række af de bedste, håndplukkede udflugter på Lofoten.

Tag på en tilkøbsvandretur til en af de hvide sandstrande, hvor man kan hjælpe med en strandoprydning, inden man tager en badetur. Man behøver heller ikke bekymre sig om, om man skal vælge mellem fjeldvandring og en kajaktur. På de lange sommerdage kan man måske nå begge dele, så man får det bedste fra havet og fjeldtoppen.

Udflugter
 • Fiskeri på Lofoten - sommer
  Prøv at fiske efter kuller, torsk og makrel ombord på en traditionel norsk fiskerbåd fra 1917, M/S Symra
 • Kajakroning ved Lofoten - sommer
  Oplev Henningsværs rå naturskønhed, mens vi udforsker det krystalklare vand via kajak.
Foto: HGR
Foto: Photo Competition

DAG 8 : Brønnøysund

Helgelandskystens seværdigheder

Foto: Photo Competition

Skibet fortsætter sydpå og når til midten af Norges kyst. Helgelandskysten er en velkendt strækning, der er fuld af karakteristiske fjelde, der har givet inspiration til mange myter og folklore.

Vi lægger til i Brønnøysund, der har en skøn lystbådehavn og en nygotisk stenkirke fra 1870. Brug tiden på at udforske byen eller deltag i tilkøbsudflugter såsom kajakroning, cykling eller en sejltur med RIB-båd.

Et højdepunkt i området er et besøg på øgruppen Vega, der er en klynge af cirka 6.500 øer, skær og holme. Der findes et UNESCO-verdensarvscenter på Gardsøy, der viser, hvordan højt værdsatte edderdun høstes ved at stille små kasser til rådighed, så fuglene kan bygge reder.

Længere fremme fra Brønnøysund ligger fantastiske Torghatten. Det første, man bemærker ved Torghatten, er hullet, der går lige igennem fjeldets midte. Ifølge legenden blev Torghatten dannet, da Hestmannen i skuffelse over at være blevet afvist af den smukke Lekamøya, skød en pil efter hende. Kongen i Sømnafjellet så det og kastede sin hat imellem, og pilen gik lige igennem hatten og dannede hullet. Så skinnede solen, og alle blev til klipper.

I roligt tempo tager det cirka en time at gå til hullet i Torghatten på en tilkøbsudflugt. Panoramaudsigten over træerne og øerne, der strækker sig ud foran os, er det hele værd.

Udflugter
 • Torghattens og Brønnøysunds legender - sommer
  Se Brønnøysunds seværdigheder fra bussen og følg derefter i fodsporene på trolde til et mytologisk fjeld med et hul, der går hele vejen igennem det.
 • Brønnøysund på cykel
  Kom på cykeltur gennem historiske Brønnøysund og oplev byens hemmeligheder undervejs, fra den overraskende kirke til et showroom fyldt med moderne kunst.
 • Vandretur til Torghatten
  Følg i fodsporene på trolde og vikinger på denne udflugt til et mytologisk fjeld med et hul lige i midten. 

DAG 9 : Ålesund og Urke

Sunnmørealpernes hemmelighed

Foto: Rune Kongsro

Skibet lægger kort til i Ålesund, der er kendt for sin jugendstil-arkitektur og maleriske beliggenhed på en halvø under Askla-fjeldet. Her losser vi al fragt og sætter rejsende, der deltager i udflugter, af.

I nærheden af Ålesund skærer den fantastiske Hjørundfjord sig gennem Sunmørealpernes toppe, der er 1.700 meter høje. Fjorden ligger smukt indlejret i Sunnmørealperne, hvilket betyder, at det er områdets skjulte perle og en hemmelighed for de fleste andre skibe.

De, der oplever Hjørundfjord, ser den som en seriøs konkurrent til deres yndlingsfjord i Norge. Fjordens dybe, blå vand og frodige fjeldsider synes at være perfekt proportionerede og afstemt, som var den blevet skulptureret med vilje af naturens kunstneriske evner.

På bredden af en af Hjørundfjords arme ligger idylliske Urke med færre end 40 indbyggere. Det er her, skibet henter de rejsende, der tidligere forlod skibet i Ålesund for at tage på udflugt.

Vi nærmer os hastigt rejsens sidste dag. Selv om det er bittersødt, kan vi ikke komme på nogen bedre måde at fejre vores Svalbard Express-oplevelse på end med en glædelig afskedsmiddag på rejsens sidste aften. Det er også muligt at se tilbage på de mange højdepunkter, vi har oplevet sammen.

Udflugter
 • Arkitektur og bryggerier – Ålesund til fods
  Udforsk Ålesunds bemærkelsesværdige Art Nouveau-arkitektur, og smag derefter nogle af de bedste øl fra et mikrobryggeri i lokalområdet.
 • Fjeldtoppe og fjorde – en smuk bustur
  Oplev det Norge, du altid har drømt om. Sunnmøre-alpernes dramatiske fjelde og fjorde vil gøre dig stum af betagelse!
Foto: Rune Kongsro
Foto: Shutterstock

DAG 10 : Bergen

Rejsen slutter

Foto: Shutterstock

Om morgenen ankommer vi i Bergen, der er en smuk by på Norges vestkyst. Majestætiske tinder omgiver byen og har givet Bergen sit tilnavn “byen mellem de syv fjelde”.

Det er tid til at gå i land og køre til lufthavnen, men ikke inden vi har sagt farvel til de andre passagerer og besætningen på M/S Trollfjord, der har gjort vores Svalbard Express-rejse så behagelig.

Vi har rejst på den historiske, ikoniske rejse med bider af paradis på Norges kyst - noget man ikke lige glemmer foreløbigt. Hvis man har deltaget i tilkøbsudflugter, får man billeder af sig fra kajak-, fiske- og cykleture i nogle af de smukkeste naturlandskaber, der findes.

Alle rejsende får glade minder med hjem, og vi ønsker en behagelig videre rejse. Det var så Svalbard Express. Vi håber, at vi snart ser dig igen.

Dag-til-dag programmet giver et par ideer om, hvad du kan se og gøre på din kystrejse, men det er blot en indikation af, hvad du kan opleve. Det er en sejlads hvor elementerne bestemmer, og vejrforholdene kan variere. Det er grunden til, at hver ekspedition med Hurtigruten er unik.

Dette er inkluderet

Inkluderet i din rejse

Vores to ikoniske rejser, Svalbard Express og Nordkap Express, kan opleves med en af to billettyper: Select eller Suite. Læs mere om de to billettyper her.

Uanset, hvilken billet man vælger, kan man nyde følgende fordele:

I Norge

 • Transport i Longyearbyen (lufthavn – hotel, hotel – skib)
 • To overnatninger på et 4-stjernet hotel i Longyearbyen, morgenmad er inkluderet
 • Aftenudflugt til Camp Barentz Wilderness
 • Tur med hybrid-drevet katamaran, M/S Bard
 • Transport i Bergen (skib – lufthavn)

Kahyt på skibet

 • Valg af kahytnummer på M/S Trollfjord
 • Velkomstkurv fra Norway’s Coastal Kitchen

Mad- og drikkevarer ombord

 • Helpension
 • Drikkepakke (vin, øl, sodavand) (1)
 • Vand, te og kaffe

Livet ombord

 • Internetadgang (2)
 • Engelsktalende Coastal Experience-team
 • Besøg på kommandobroen (3)

1. Kun gyldig i skibets restauranter i løbet af måltider
2. Rejsende med Select-billet skal tilmelde sig vores gratis loyalitetsprogram, 1893 Ambassador, for at få internetadgang
3. Efter kaptajnens skøn og underlagt sikkerhedsbegrænsninger

 

Se venligst billet-siden og læs mere om Select- og Suite-billetmuligheder for denne rejse.

Praktisk information