Bergen - Longyearbyen - Bergen

Svalbard Express - rundrejse

Svalbard Express - rundrejse

Bergen - Longyearbyen - Bergen

Svalbard Express - rundrejse

Svalbard Express - rundrejse

Rejseinformation 15 dage MS Trollfjord
Afrejser
8 afgange mellem jun 2023 og sep 2023
Pris fra
kr 35.176
Helpension inkluderet
 • Gå ombord på en overdådig, nostalgisk rejse langs Norges kyst op til kanten af verden på Svalbard-øgruppen i det højarktiske og retur til fastlandet.
 • Nyd livet ombord på exceptionelt designede M/S Trollfjord, der er nyistandsat i 2022 med de fineste materialer og skibshåndværk
 • Deltag i autentiske, lokalt drevne tilkøbsudflugter. 5 valgfrie udflugter er inkluderet per person.
 • Oplev variationer i længden af Norges sommer, nyd den pragtfulde midnatssols 24 timers dagslys i højsæsonen
Svalbard Express - rundrejse

Rejseplan

Det er vores historiske rejse fra 1968, sejlads til kanten af verden, der er genoplivet for moderne rejsende. Vi rejser med høj komfort ombord på smukke M/S Trollfjord, der sejler langs Norges smukke kyst til Spitsbergen, der er den største af Svalbards øer.

DAG 1 : Bergen

Rejsen begynder

Bergen, Norway
Foto: Shutterstock

Hvis der er tid inden ombordstigning, kan man udforske Bergen. I den historiske bymidte ligger kvarteret Bryggen, der er på UNESCOs verdensarvsliste. Her kan man slentre ad brostensbelagte gader og granske de lokale, små butikker. Tæt på Bryggen ligger fiskemarkedet, der tilbereder og sælger friske og lækre skaldyrsretter.

Med Bergen som udgangspunkt for Den norske kystrutes rejser i generationer er den stilfulde lounge for rejsende ved kajen eksklusiv. Man kan smage fingermad fra Norway’s Coastal Kitchen eller tale med personalet om at sikre sig en plads på tilkøbsudflugter med ledige pladser.

Når der er blevet budt velkommen ombord, møder vi skibets Coastal Experience-team, der er værter og guider på Norges kyst og Svalbard. Lær de medrejsende at kende og brug lidt tid på at komme på plads i dit nye hjem, mens du er hjemmefra.

Nyd det første måltid på skibet og se rækken af farvestrålende bygninger ved havet blive mindre og mindre, når vi sejler ud på Norskehavet.

Bergen, Norway
Foto: Shutterstock
Couple enjoying fresh seafood at Bryggen, Bergen
Foto: Raymond Engmark
Åndalsnes, Norway
Foto: Shutterstock
Couple hiking in Åndalsnes over viewing the valley surrounded by peaks
Foto: Rune Kongsro

DAG 2 : Åndalsnes

Alpin by ved fjorden

Åndalsnes, Norway
Foto: Shutterstock

Åndalsnes i Isfjord i bunden af Romsdalfjord er vores første anløbshavn. Efter vi har lagt til om morgenen i byens centrum, kan vi udforske den maleriske kystby, der har cirka 2.000 indbyggere.

Fra 1838 til 1964 var Åndalsnes administrativt centrum for den gamle kommune Grytten. Byen skulle genopbygges fuldstændigt efter et angreb under Anden Verdenskrig. Åndalsnes er en moderne by med egen avis, og byen har nogle af Norges mest imponerende naturomgivelser.

Fjeldene, der rager op over byen, er bogstavelig talt højdepunkterne i Åndalsnes. Oplev norsk friluftsliv – en kærlighed til det udendørs – på f.eks. en vandretur til udsigtsposten Rampestreken.

For at nyde seværdighederne på en mere rolig måde kan man læne sig tilbage på en afslappende tur med Romsdalgondolen eller køre til den snoede Trollstigen-passage med bus. Uanset, hvilken aktivitet man vælger, får man den bedste udsigt over Isfjord og Romsdalfjord, og de omgivende fjeldtoppe.

Udflugter
 • Eksklusiv gondoltur tidligt om morgenen
  Kom på en eksklusiv tur med Romsdalsgondolen tidligt om morgenen for at se en spektakulær udsigt over Romsdalsalperne.
 • Hårnålesving og høje fjelde – den smukke bustur til Trollstigen
  Tag med på denne bustur langs ikoniske hårnålesving, som snor sig gennem frodige dale og dramatiske fjelde.
 • Stand-up-paddle i Åndalsnes 
  Kom helt tæt på Istra og se de omkringliggende høje tinder på en SUP-tur (stand-up-paddle) på flodens rolige, grønne vand.

DAG 3 : Træna

Norges ældste fiskersamfund

 Træna islands, Norway
Foto: Shutterstock

Vi sejler i Helgelandskystområdet om morgenen. Når vi ser øer rage op af vandet i det fjerne, er vores destination næsten er nået.

Træna er en øgruppe på kanten af Den arktiske Polarcirkel, 33 sømil nordvest for fastlandet. Træna består af omkring 500 øer, holme og skærgårde, hvoraf kun fire er beboet året rundt. Det er en fredelig kommune med fugleliv, der trives på de for det meste ubeboede øer.

Selv om øgruppen er lille, har den en lang historie, med arkæologiske fund, der antyder, at øerne har været beboet siden stenalderen. Der er fundet ældgamle levn i en hule på Sanna, hvor der nu årligt holdes musikfestival.

Tilbring eftermiddagen i et af Norges ældste fiskersamfund. Hvis vejret tillader det, kan vi nyde vandre- og cykelture - eller endda øhopture.

Med en stor bestand af havørne er fuglesafari en anden aktivitet, man ikke bør gå glip af. For en ægte, autentisk oplevelse kan man gå i et par ældgamle, norske fiskersko og kaste sin snøre ud under sommersolen.

Når det er tid til at tage af sted om aftenen, kan man tage et hvil og slappe af på skibet. Vi krydser Den arktiske Polarcirkel på vores vej nordpå og fejrer øjeblikket med en lille, norsk ceremoni.

 Træna islands, Norway
Foto: Shutterstock
Night time swimming at Træna
Foto: Kristian Dale
The Hurtigruten Museum
Foto: Fabrizio Bardelli
A visitor at the Hurtigruten Museum at Stokmarknes
Foto: Erik Lindner Aspelund

DAG 4 : Stokmarknes

Den norske kystrutes fødested

The Hurtigruten Museum
Foto: Fabrizio Bardelli

Tilbring en hel dag i Vesterålen, der er en øgruppe lige nordøst for Lofoten. Økæde gav navn til vores allerførste kystruteskib, der sejlede langs Norges forrevne kyst fra 1893.

Vi lægger til i den historiske by Stokmarknes. Byen har en særlig plads i vores hjerter, da den er Den norske kystrutes fødested.. Vi tager vi tilbage til, hvor det begyndte.

I 1893 grundlagde skibsfartspioneren Richard With Den originale Kystrute her i Stokmarknes og revolutionerede kystrejsen for passagerer og for norsk skibsfragt. Inden længe var Hurtigruten blevet en livline for Svalbard og Norges andre fjerntliggende samfund og forbedrede økonomien ved at transportere gods til og fra havnene.

Stokmarknes er derfor en passende lokation for et museum, der foreviger vores inspirerende arv. Hurtigrutemuseet findes på havnefronten, hvor vores pensionerede skib fra 1956 M/S Finnmarken stolt ligger indkapslet i en glasbygning. Her er arkiver, fotografier og artefakter udstillet i en række interaktive udstillinger. På en guidet tur kan man fordybe dig i atmosfæren fra en anden æra, mens man udforsker det pensionerede fartøj.

Udover at besøge museet kan man nyde vandreture og andre aktiviteter på øerne. Tag på en tur med en RIB-båd til Raftsundet eller tag på en havørnesafari i den fjord, der gav navn til vores skib M/S Trollfjord.

Udflugter
 • Historien om Den norske kystrute
  Få en eksklusiv rundvisning på Hurtigruten-museet, hjem for et af vores skibe i fuld størrelse, der har udtjent sin tid, i Stokmarknes hvor Hurtigruten blev grundlagt.
 • Det bedste af Vesterålen om sommeren – en smuk bustur
  Oplev den betagende udsigt, de hyggelige fiskerlandsbyer og historien langs den fantastiske kyst på en bustur gennem øgruppen Vesterålen.

DAG 5 : Tromsø

Porten til Arktis

View Tromso, Norway
Foto: Espen Mills

Tromsø er Nordnorges urbane, arktiske hotspot med imponerende arkitektur, hippe restauranter og verdens nordligste universitet - bortset fra Svalbard. Tromsø er rig på polarhistorie og et naturligt stop, inden vi sejler videre nordpå og ind i det højarktiske.

Den moderne by har en lang arv med kunstgenstande fra nærområdet, der kan dateres tilbage til istiden. Byen voksede i betydning efter, at den blev erklæret for købstad i 1794 - trods kun 80 indbyggere. Byen blev centrum for arktisk jagt i midten af ​​1800-tallet, og i slutningen af ​​1800-tallet var Tromsø et etableret, arktisk handelscenter.

Vi sigter mod at lægge til her om morgenen, så vi får en hel dag til at udforske den historiske, arktiske by og dens omgivelser. Vælg mellem en række tilkøbsudflugter. Lær noget om Tromsøs kultur og polarhistorie på en gåtur i byen. Eller se de yndefulde sæler i Polaria-centret, der er et af verdens nordligste akvarier, hvor man kan se arter af arktisk havliv tæt på.

Vi kan måske også besøge den imponerende Ishavskatedral, der har en imponerende, stor, farvet glasmosaikgavl. Eller tag en tur med Fjellheisen til Storsteinen højt over Tromsø og få en exceptionel smuk udsigt over byen, fjelde og fjorde.

Udflugter
 • Besøg på en vikingegård
  Vær med til at fejre Nordens historie, traditioner og kultur, mens du rejser tilbage til vikingetiden på Tønsviking middelaldergård.
View Tromso, Norway
Foto: Espen Mills
A couple at the harbour in Tromsø, Norway
Foto: CH/Visit Norway
Honningsvag, Norway
Foto: Maria Swärd GettyImages
North Cape plateau in Norway, the famed “northernmost point of Europe”
Foto: Shutterstock

DAG 6 : Honningsvåg

På Europas top

Honningsvag, Norway
Foto: Maria Swärd GettyImages

Om morgenen ankommer vi i Honningsvåg, der er den nordligste by på Norges fastland. Honningsvåg er en ret ung by - fra 1996 - og fortsat en af Norges mindste byer.

Her kan man vælge mellem adskillige tilkøbsudflugter. Tag f.eks. på kongekrabbefiskeri, mød en oprindelig samisk familie, tag på fuglesafari eller på en guidet tur for at se, hvordan man lever her ved 71°Nord.

Honningsvåg er også porten til Nordkap, berømt for at være “Europas nordligste punkt”. Plateauet befinder sig 307 meter over havet og 2102 kilometer syd for Den geografiske Nordpol. Tag et øjeblik til at kigge ud over havet fra toppen af de høje klipper, og se bølgerne slå mod klipperne nedenfor.

På toppen af ​​en af ​​klipperne står et ikonisk globusmonument, der inspirerer alle besøgende til at tage fotos. Efter fotograferingen kan man besøge Nordkaphallen, der har udstillinger og en kortfilm om kappens historie.

Når vi sejler fra Honningsvåg, nyder vi den dramatiske udsigt til plateauet fra havsiden. Skibet sejler videre ind i Barentshavet og efterlader Norges fastlandskyst langt bag os.

Udflugter
 • Nordkap og kongekrabbe-oplevelse - sommer
  Tag med os, når vi oplever Honningsvågs seværdigheder, lige fra ikonisk udsigt ved Nordkap til fascinerende kunstværker og lækker kongekrabbe.
 • Tur med ATV til Nordkap
  Kør i din egen ATV på en spændende, eventyrlig oplevelse til det europæiske kontinents nordligste punkt.
 • Vandretur og fuglesafari i Gjesværstappan Naturreservat
  Oplev Gjesværstappan Naturreservats majestætiske skønhed og se det rige, forskelligartede fugleliv ved 71 grader nord.

DAG 7 : Til søs ved Bjørnøya

Mellem Norge og Svalbard

Bjørnøya, Norway
Foto: Espen Mills

Bjørnøya er den sydligste ø i Svalbards øgruppe og ligger lige omkring halvvejs mellem Norges fastland og Spitsbergen. Vi ser det utilgængelige land fra skibet om eftermiddagen, så tænk på det som en indledning til Svalbard-oplevelserne.

Når man ser øen, bemærker man måske manglen på træer og endda buske. Der er kun meget lidt, der vokser her, hvor overfladen delvist kun er dækket af et lag af mos og lav. Uanset, hvad der end vokser her, får det næring og gødning fra det rigelige fugleliv, der yngler på klipperne. Hav kameraet klar til at tage billeder af de små alke, søpapegøjer, sortbenede rider og mallemukker, der flyver hen over de dramatiske klippetoppe og stejle skråninger sammen med mange andre havfuglearter.

Øens navn betyder bjørneøen, men de eneste indfødte pattedyr er polarræve. Øen blev opkaldt, da en isbjørn blev set svømme i vandet i nærheden, men det er et usandsynligt syn så langt sydpå.

Ombord på skibet kan man lære om Bjørnøyas historie gennem de polarhistoriske foredrag. Her lærer vi noget om de historiske ekspeditioner, der førte til opdagelsen af stedet, og de efterfølgende krav, som forskellige lande har gjort i forhold til øen. Lær noget om det utilgængelige fristeds strategiske betydning og om Bjørnøyas rolle i Anden Verdenskrig.

Vi sejler videre fra Bjørnøya og gør fortsat brug af M/S Trollfjords faciliteter for at slappe af - fitnesslokale, sauna og udendørs boblebade. Der er også fotografikursus i dag, så man kan få sit kameraøje og objektiv i fokus for at få de bedste billeder af dyrelivet og vildmarken, der venter på Svalbard.

Bjørnøya, Norway
Foto: Espen Mills
Two puffins at Bjørnøya, Norway
Foto: Genna Roland
Aerial view of Longyearbyen, Svalbard
Foto: Shutterstock
Multi-colored tree houses in Longyearbyen, Svalbard
Foto: Nina Baile

DAG 8 : Longyearbyen

På kanten af verden

Aerial view of Longyearbyen, Svalbard
Foto: Shutterstock

Vi ankommer til Svalbard-øgruppen og tager til Spitsbergen, der er den største af de tre hovedøer. Storslåede brune og grønne fjelde rager op og breder sig fra den højarktiske tundra, mens floder med smeltet sne risler gennem dalens sletter og glimter under sommersolen.

Tag et øjeblik og bare mærk stemningen her på Svalbard. Vi er på en breddegrad på mere end 78° Nord og kun 1307 kilometer fra selve Nordpolen. Luften i den arktiske vildmark er frisk og ren, og temperaturen om sommeren ligger gennemsnitligt på mellem nul og otte grader Celsius, takket være Golfstrømmens nordlige del.

Longyearbyen ligger på bredderne af en fantastisk, stor fjord. Det er den største bosættelse på Svalbard og fastsat som verdens nordligste bosættelse med flere end 1.000 indbyggere.

Byen er oprindeligt udsprunget af en kulminekoloni fra 1906 og huser nu omkring 2.000 indbyggere fra hele verden. Nu er byen knudepunkt for eventyrrejsende, forskere og ingeniører, der er tilknyttet forskningsprojekter såsom den berømte Frøbank.

Gå en tur i byen og nyd dens samling af gallerier, beværtninger, restauranter, bryggerier og det bemærkelsesværdige North Pole Expedition Museum. Vi har en række tilkøbsudflugter til de imponerende landskaber, der omgiver Longyearbyen. Har du nogensinde prøvet at køre i hundeslæde uden sne? Nu har du chancen.

DAG 9 : Ny-Ålesund

Videnskab på grænsen til Arktis

Ny Ålesund, Arctic fox
Foto: Heiko Kuhr

Mens vi sejler fra Longyearbyen, anbefaler vi at stå tidligt op for at nyde den imponerende udsigt over Kongsfjorden, der er en af områdets største fjorde. Indgangen er beskyttet af to kolossale, knirkende gletsjere, der regelmæssigt kælver is i fjorden.

Strækningen er også et godt sted at spotte hvalrosser, der soler sig på bredderne, og de mange trækfuglearter, herunder søpapegøjer, kongeedderfugle, kortnæbbede gæs og lomvier.

Polarræve og Svalbards rensdyr kan af og til ses på land, og hvidhvalen er kendt for at komme op til overfladen her. Hvis vi er heldige, ser vi måske endda en isbjørn ved kysten på rov efter remme- og ringsæler.

På spidsen af Brøgger-halvøen på en af Kongsfjords bredder ligger Ny-Ålesund. Som Longyearbyen fungerede byen først som kulmine, men blev fra midten af det 20. århundrede vært for forskningsstationer. I løbet af sommeren er her flere end hundrede forskere fra 20 glaciologiske og klimainstitutter fra flere end ti lande.

Gå en tur i en af verdens nordligste besættelser, besøg den lokale beværtning og souvenirbutikken eller send et postkort fra det fjerne til venner og familie fra det lille posthus.

Man kan også tage på en guidet tur til Amundsen-monumentet, der blev rejst til ære for den fantastiske, norske opdagelsesrejsendes rejse, der slog alle rekorder om at nå Nordpolen i 1926. Amundsen fløj luftskibet Norge fra Ny-Ålesund og landede succesfuldt i Alaska tre dage senere efter at have fløjet via Nordpolen.

Ny Ålesund, Arctic fox
Foto: Heiko Kuhr
Ny Ålesund
Foto: Yngve Vogt
Multe Bakery and Ice Cream
Foto: Kristian Dale
Fotokurs med ekspedisjonsteamet
Foto: HGR

DAG 10 : Til søs

Vi forlader Svalbard

Multe Bakery and Ice Cream
Foto: Kristian Dale

Det er desværre tid til at sige farvel til Svalbard og Spitsbergen. Hvis tiden tillader det, tager vi måske en afstikker til Recherchefjord, der er en lille fjord syd for Bellsund, på sejlturen tilbage til Norges fastland.

På skibet kan man slappe af hele dagen. Hvis himlen er skyfri, kan man nyde lidt sommersol ude på dækket og spejde efter hvaler, delfiner og marsvin. Eller hvis det ikke er så varmt udenfor, kan man nyde saunaens beroligende damp.

For at få et fascinerende indblik i lokalhistorie og dyreliv kan man overvære et af Coastal Experience-teamets foredrag. Teamet tilbyder måske også kurser i fotografering, så man kan få hjælp til at blive bedre til at tage fantastiske billeder i de kommende dage.

Nyd den overdådige mad og drikkevarer fra Norway's Coastal Kitchen-konceptet, der har de fineste, mest smagfulde norske råvarer. Som en ekstra fornøjelse kan der være smagsprøver på regionale specialiteter eller demonstrationer af vores dygtige skibskokke i showkøkkenet.

Man kan også slappe af med en god bog i loungen eller tale med de medrejsende i baren om yndlingsoplevelser på rejsen indtil nu.

DAG 11 : Tromsø og Senja

Udforskning af “Lille Norge”

Senja, Norway
Foto: Ørjan Bertelsen

Tilbage på Norges fastland er dagens første stop Tromsø. Skibet losser al fragt fra Svalbard og laster fragt til havnene sydpå.

Vi lægger til i Tromsø efter at have været oppe ved Svalbard og følger i historiens fodspor. De fleste opdagelsesrejsende og sømænd, der vendte tilbage fra deres arktiske ekspeditioner, besøgte byen. Moden og maden, de fandt her, virkede så stilfuld og raffineret sammenlignet med de nøgne grænsebyer, at de gav Tromsø kælenavnet ”Nordens Paris”. Måske vi får et lignende indtryk.

Fra Tromsø fortsætter skibet sydpå til eventyrlige Senja, der er en af Norges største øer. I Tromsø kan man tage på en tilkøbsudflugt, der slutter på Senja, hvor man så genforenes med Hurtigrutens skib. En udflugt, vi anbefaler, er en smuk tur over Kvaløya og videre med færge til Senja, hvor vi genforenes med skibet på øens vestside.

Senja er Nordnorges hurtigtvoksende, foretrukne destination, som man kan forvente af et sted, som CNN har rangeret som en af verdens ti smukkeste øer. Øen, der ofte stolt beskrives af de lokale som et “mininorge”, synes at have en koncentration af landskaber, der er inspireret af forskellige dele af Norges kyst.

På Senja er et udvalg af tilkøbsudflugter til øens smukkeste og mest interessante steder. Det kan være vandreture til karakteristiske tinder med en misundelsesværdig udsigt, eller fiske- eller kajakture i en rolig fjord.

Senja, Norway
Foto: Ørjan Bertelsen
Senja, Norway
Foto: Shutterstock
 Svolvær, Norway
Foto: HGR
Fisherman showing off his catch in Svolvær, Norway
Foto: Agurtxane Concellon

DAG 12 : Svolvær

Bliv forelsket i Lofoten

 Svolvær, Norway
Foto: HGR

I dag har vi fokus på at udforske Lofoten-øgruppen. Øgruppen anses for at være et af de mest spektakulære områder i hele Norge, og man forstår hvorfor, når man ser de takkede grønne fjelde rejse sig dramatisk op af havet og klatre højt op mod himlen som enorme tænder.

Smukke fiskerbyer kommer til syne som rækker af rødtagede huse på pæle, der klamrer sig malerisk til kanten af ​​fjeldrige øer. Hist og her ligger enkelte fiskerhytter, der lokalt kaldes rorbuer, spredt over øerne, som røde prikker midt i et safirblåt hav og på de frodige fjeldsider.

Man opdager, at livet på Lofoten er overraskende roligt og fredeligt. Tiden synes at stå stille, som var den fastlåst af øernes rene skønhed.

Øgruppens bankende hjerte er Svolvær, hvor skibet ligger det meste af dagen. Her er butikker og restauranter, og man kan bruge timer på at udforske og lære selve byen at kende.

For at udforske fjeldene, øerne og byerne, der kan ses rundt om Svolvær, er der et udvalg af de bedste tilkøbsudflugter iLofoten at vælge imellem.

Tag på en tilkøbsvandretur til en af de hvide sandstrande, hvor man kan hjælpe med en strandoprydning og tage en badetur. Man behøver ikke at bekymre sig om, om man skal vælge en fjeldvandre- eller kajaktur. Med de lange sommerdage kan man måske gøre begge dele, så man får det bedste fra havet og toppen.

Udflugter
 • Fiskeri på Lofoten - sommer
  Prøv havfiskeri ombord på en traditionel, norsk fiskerbåd fra 1917 og tag fangsten med tilbage til middagen på skibet.
 • Kajakroning ved Lofoten - sommer
  Oplev Henningsværs rå naturskønhed, mens vi udforsker det krystalklare vand via kajak.

DAG 13 : Brønnøysund

Helgelandskystens seværdigheder

 Torghatten, Bronnoysund, Norway
Foto: Photo Competition

Skibet fortsætter sydpå til midten af Norges kyst. Det er Helgelandskysten, der er en velkendt strækning fuld af karakteristiske fjelde, der har givet inspiration til mange myter og folklore.

Vi lægger til i Brønnøysund, der har en skøn lystbådehavn og en nygotisk stenkirke fra 1870. Brug tiden på at udforske byen eller deltag i tilkøbsudflugter - f.eks. kajakroning, cykling eller en sejltur med RIB-båd.

Et højdepunkt i området er et besøg på Vega-øgruppen, der består af omkring 6.500 øer, skær og holme. Der findes et UNESCO-verdensarvscenter på Gardsøy, der viser hvordan højt værdsatte edderdun høstes fra edderfugle ved at stille små kasser til rådighed, som de kan bygge rede i.

Længere fremme fra Brønnøysund ligger fantastiske Torghatten. Det første, man bemærker ved Torghatten, er hullet, der går lige igennem fjeldets midte. Legenden fortæller, at hullet blev lavet af trolden Hestmannen, mens han jagtede den smukke pige Lekamøya. Da trolden indså, at han ikke ville få pigen, skød han en pil for at dræbe hende, men troldekongen af ​​Sømna kastede sin hat ind i pilens retning for at redde hende. Hatten blev til bjerget med et hul i midten.

I roligt tempo tager det omkring en time at nå hullet i Torghatten på en tilkøbsudflugt. Panoramaudsigten over træerne og øerne, der strækker sig ud foran os, er det hele værd.

Udflugter
 • Torghattens og Brønnøysunds legender - sommer
  Se Brønnøysunds seværdigheder via bus og følg derefter i fodsporene på trolde til et mytologisk fjeld med et hul lige i midten. 
 • Brønnøysund på cykel
  Kom på cykeltur gennem historiske Brønnøysund og oplev byens hemmeligheder undervejs, fra den overraskende kirke til et showroom fyldt med moderne kunst.
 • Se en laksefarm
  Dyk ned i historien om den berømte, norske industri med fiskeopdræt og find ud af, hvor laksen på vores tallerkener kommer fra.
 • Vandretur til Torghatten
  Følg i fodsporene på trolde og vikinger på denne udflugt til et mytologisk fjeld med et hul lige i midten. 
 Torghatten, Bronnoysund, Norway
Foto: Photo Competition
At Torghatten, Norway
Foto: Raymond Engmark
 Hjorundfjord, Norway
Foto: Rune Kongsro
Kayaking in Hjørundfjord
Foto: Rune Kongsro

DAG 14 : Ålesund og Urke

Sunnmørealpernes hemmelighed

 Hjorundfjord, Norway
Foto: Rune Kongsro

Skibet lægger kort til i Ålesund, der er kendt for sin jugendstil-arkitektur og maleriske beliggenhed på en halvø under Askla-fjeldet. Her losses fragt og rejsende, der skal på udflugt, sættes af.

I nærheden af Ålesund skærer den fantastiske Hjørundfjord sig gennem Sunmørealpernes tinder, der er 1.700 meter høje. Fjorden ligger smukt indlejret i Sunnmørealperne, hvilket betyder, at det er områdets skjulte perle og en hemmelighed for de fleste andre skibe.

Dem, der faktisk opdager Hjørundfjord, rangerer den som en seriøs konkurrent til deres yndlingsfjord i Norge. Dens dybe blå vand og frodige fjeldsider synes at være perfekt proportionerede og afstemt, som var den blevet skulptureret med vilje af naturens kunstneriske evner.

På bredden af en af Hjørundfjords arme ligger idylliske Urke med færre end 40 indbyggere. Det er her, skibet henter rejsende, der forlod skibet i Ålesund for at tage på udflugt.

Vi nærmer os hastigt rejsens sidste dag. Selv om det er bittersødt, kan vi ikke komme på nogen bedre måde at fejre vores Svalbard Express-oplevelse på end med en glædelig afskedsmiddag på rejsens sidste aften. Man kan også se tilbage med glæde på rejsens mange seværdigheder, som vi har oplevet sammen.

Udflugter
 • Arkitektur og bryggerier – Ålesund til fods
  Udforsk Ålesunds bemærkelsesværdige Art Nouveau-arkitektur, og smag derefter nogle af de bedste øl fra et mikrobryggeri i lokalområdet.
 • Fjeldtoppe og fjorde – en smuk bustur
  Oplev det Norge, du altid har drømt om. Sunnmøre-alpernes dramatiske fjelde og fjorde vil gøre dig stum af betagelse!

DAG 15 : Bergen

Tilbage, hvor vi begyndte

Edvard Grieg Statue at Festplassen Gardens, Bergen, Norway
Foto: Dave Porter Alamy

Vi ankommer i Bergen om morgenen. Det er tid til at gå i land og køre til lufthavnen, men først tager vi pænt afsked med de andre passagerer og besætningen på M/S Trollfjord, der har gjort vores Svalbard Express-rejse så behagelig.

Vi har rejst som en del af denne historiske, ikoniske rejse til bider af paradis på Norges kyst, noget du ikke lige glemmer foreløbigt. Hvis man har deltaget i tilkøbsudflugter, får man billeder af sig selv til deling - f.eks. fra kajak-, fiske- og cykleture i nogle af de smukkeste naturlandskaber, der findes.

Vi ved, at der er glade minder fra Nordkap, Helgeland, Lofoten, Senja, Hjørundfjord, krydsningen af Den arktiske Polarcirkel, Tromsø, Bjørnøya, Longyearbyen og Ny-Ålesund at tage med hjem, og som vil gøre venner og familie grønne af misundelse.

Det var så Svalbard Express. Vi håber at se dig tilbage her på Norges kyst snart.

Edvard Grieg Statue at Festplassen Gardens, Bergen, Norway
Foto: Dave Porter Alamy
Bergen, Norway
Foto: Shutterstock
Dag-til-dag programmet giver et par ideer om, hvad du kan se og gøre på din kystrejse, men det er blot en indikation af, hvad du kan opleve. Det er en sejlads hvor elementerne bestemmer, og vejrforholdene kan variere. Det er grunden til, at hver ekspedition med Hurtigruten er unik.

Dette er inkluderet

Inkluderet

Vores to ikoniske rejser, Svalbard Express og Nordkap Express, kan opleves på en af to billettyper: Select eller Suite, læs mere om de to billettyper her.

Uanset, hvilken billet man vælger, kan man nyde følgende fordele:

 

Kahyt på skibet

 • Valg af kahytnummer på M/S Trollfjord
 • Velkomstkurv fra Norway’s Coastal Kitchen

Mad- og drikkevarer ombord

 • Helpension
 • Drikkepakke (vin, øl, sodavand) (1)
 • Vand, te og kaffe
 • Eftermiddagste og kager

Livet ombord

 • Internetadgang (2)
 • Engelsktalende Coastal Experience-team
 • Besøg på kommandobroen (3)
 • Fem valgfrie udflugter per person (4)

1. Kun gyldig i skibets restauranter i løbet af måltider
2. Rejsende med Select-billet skal tilmelde sig vores gratis loyalitetsprogram, 1893 Ambassador, for at få internetadgang
3. Efter kaptajnens skøn og underlagt sikkerhedsbegrænsninger
4. Vælg fem udflugter fra hele udvalget af udflugter - afhængigt af tilgængelighed

 

Find information om vores priser og læs mere om Select- og Suite-billetmuligheder for denne rejse.

Praktisk information