Bergen – Longyearbyen

Svalbard-ekspressen – nordgående

Svalbard-ekspressen – nordgående

Bergen – Longyearbyen

Svalbard-ekspressen – nordgående

Svalbard-ekspressen – nordgående

Rejseinformation 8 dage M/S Trollfjord
Afrejsedatoer
10 afgange mellem maj 2024 og sep 2024
Pris fra
kr 18.221
Helpension inkluderet
 • Vi tager til det højarktiske område på den nordgående del af vores nostalgiske rute, der forbinder Norges fastland med Svalbard på kanten af verden
 • Tag med os om bord på det fantastiske skib M/S Trollfjord, nyrenoveret i 2023 for at afspejle de smukke fjorde, vi sejler igennem.
 • Besøg et udvalg af charmerende kystsamfund på Norges fastland og Svalbard og vælg autentiske, lokalt drevne tilkøbsudflugter
 • Oplev variationerne i længden af den norske sommer og nyd den pragtfulde midnatssol med 24 timers dagslys i højsæsonen
Svalbard-ekspressen – nordgående

Inkluderet i rejsens pris

 • Servering af drikkevarer hele dagen

  Foruden helpension tilbyder Flora, Árran, og 1893 Bar et bredt udvalg af drikkevarer, tilgængelige under deres åbningstider, dog ikke til morgenmad.

 • Skibets faciliteter

  Der er fri adgang til M/S Trollfjords bibliotek, motionsområde og den overdådige sauna med vinduer fra gulv til loft.

 • Coastal Experience Team

  Vores ekspertteam er ombord for at guide os under alle rejseaktiviteterne og udflugterne og for at dele deres charmerende historier og spændende viden om norsk kultur, historie, natur og geografi.

 • Aktiviteter ombord

  Vær med til morgenudstrækning, deltag i praktiske kunst- og håndværkssessioner, eller lær noget om, hvordan man bedst fanger sine oplevelser på en fotografiworkshop.

Rejseplan

Vi besøger en række kystsamfund langs Norges kyst, mens vi sejler nordpå til den fjerntliggende øgruppe Svalbard. Når vi krydser polarcirklen, kan du sole dig i midnatssolens gyldne skær, inden du går i land i Longyearbyen - den sidste by før Nordpolen.

DAG 1 : Bergen

Fra himmel til hav

Port de Bergen
Port de Bergen
Foto: Hurtigruten

Velkommen til Norge! Vi ankommer i Bergen, der er en smuk by på Norges vestkyst. Vi beundrer udsigten til majestætiske tinder, der på berømt vis omgiver byen og har givet Bergen sit tilnavn “byen mellem de syv fjelde”.

Vi bliver transporteret fra lufthavnen direkte til den behagelige lounge for rejsende ved Bergen Terminal. Her kan man smage fingermad fra vores Norway’s Coastal Kitchen eller tale med personalet om at sikre sig plads på alle tilkøbsudflugter, der endnu har ledige pladser.

Når der er blevet budt velkommen ombord på M/S Trollfjord, møder vi skibets Coastal Experience-team, der er vores guider og værter på Norges kyst og Svalbard. Man kan lære sine medrejsende at kende og bruge lidt tid på at komme på plads i sit hjem under rejsen.

Nyd det første måltid på skibet og se rækken af farvestrålende bygninger ved havet blive mindre og mindre, når vi sejler ud på Norskehavet.

Port de Bergen
Port de Bergen
Foto: Hurtigruten
Foto: Shutterstock

DAG 2 : Åndalsnes

Alpin by ved fjorden

Foto: Shutterstock

Åndalsnes, der ligger i Isfjord i bunden af Romsdalsfjord, er vores første anløbshavn. Efter vi har lagt til om morgenen i byens centrum, kan vi udforske den maleriske kystby med omkring 2.000 indbyggere.

Fra 1838 til 1964 var Åndalsnes administrativt centrum for den gamle kommune Grytten. Byen skulle genopbygges fuldstændigt efter et angreb under Anden Verdenskrig. Åndalsnes er en moderne by med lokalavis, og den har nogle af Norges mest imponerende naturomgivelser.

Fjeldene, der rager op over byen, er bogstavelig talt Åndalsnes’ højdepunkt. Oplev norsk friluftsliv gennem forskellige aktiviteter såsom en vandretur til udsigtsposten Rampestreken.

Ønsker man at nyde seværdighederne på en mere rolig måde, kan man tage en afslappende tur med Romsdalgondolen eller køre til den snoede Trollstigen-passage med bus. Uanset, hvilken aktivitet man vælger, får man den bedste udsigt over Isfjord, Romsdalsfjord og de omgivende fjeldtoppe.

Udflugter
 • Eksklusiv gondoltur tidligt om morgenen
  Kom på en eksklusiv tur med Romsdalsgondolen tidligt om morgenen for at se en spektakulær udsigt over Romsdalsalperne.
 • Hårnålesving og høje fjelde – den smukke bustur til Trollstigen
  Tag med på denne bustur langs ikoniske hårnålesving, som snor sig gennem frodige dale og dramatiske fjelde.
 • Stand-up-paddle i Åndalsnes 
  Kom helt tæt på Istra og se de omkringliggende høje tinder på en SUP-tur (stand-up-paddle) på flodens rolige, grønne vand.

DAG 3 : Træna

Norges ældste fiskersamfund

Foto: Kristian Dale

Vi sejler i Helgelandskystområdet om morgenen. Når man ser øer rage op af vandet i det fjerne, ved man, at vores destination næsten er nået.

Træna er en øgruppe på kanten af Den arktiske Polarcirkel, 33 sømil nordvest for fastlandet. Træna består af cirka 500 øer, holme og skær, hvoraf kun fire er beboet året rundt, og er en fredelig kommune med fugleliv, der trives på de for det meste ubeboede øer.

Selv om øgruppen er lille, har den en lang historie med arkæologiske fund, der antyder, at øerne har været beboet siden stenalderen. Man har fundet nogle af de ældgamle levn i en hule på Sanna, hvor der nu årligt afholdes musikfestival.

Tilbring eftermiddagen i et af Norges ældste fiskersamfund. Hvis vejret tillader det, kan vi måske nyde aktiviteter såsom vandre- og cykelture eller endda tage på øhop.

Med en stor bestand af havørne er fuglesafari en anden aktivitet, man ikke må gå glip af. For en ægte, autentisk oplevelse kan man træde ned i et par ældgamle, norske fiskersko og kaste en line under sommersolen.

Når det er tid til at tage af sted om aftenen, kan man tage et hvil og slappe af på skibet. Vi krydser Den arktiske Polarcirkel på vej nordpå og fejrer øjeblikket med en lille, norsk ceremoni.

Udflugter
 • Øhop på Træna
  Lær menneskene, dyrelivet og levemåden på smukke Selvær at kende.
 • Kulturvandring på Træna - poesi, kunst og arv
  Stimuler sanserne på en fascinerende, guidet gåtur gennem Trænas kulturelle landskab og nyd øernes naturlige landskab.
 • Arktisk dukkert - sauna og badetur
  Få en virkelig opkvikkende oplevelse og prøv en tur i sauna i Trænas ældste hus, og hvis man har lyst, kan man springe i Norskehavet.
Foto: Kristian Dale
Foto: Erik Lindner/Aspelund Hurtigrutemuseet

DAG 4 : Stokmarknes / Vesterålen

Den norske kystrutes fødested

Foto: Erik Lindner/Aspelund Hurtigrutemuseet

Tilbring en hel dag i Vesterålen, en øgruppe lige nordøst for Lofoten. Økæden gav navn til vores allerførste kystruteskib, der sejlede på Norges forrevne kyst i 1893.

Vi lægger til i den historiske by Stokmarknes. Byen har en særlig plads i vores hjerter, da den er Den norske kystrutes fødested. I dag tager vi tilbage til der, hvor det hele begyndte.

I 1893, her i denne by, grundlagde skibsfartspioneren Richard With Den Originale Kystrute og revolutionerede kystrejsen for passagerer og norsk skibsfragt. Inden længe var Hurtigruten blevet en livline for Svalbard og Norges andre fjerntliggende samfund, og transport af varer til og fra havnene styrkede områdernes økonomi.

Stokmarknes er derfor en passende lokation for et museum, der foreviger vores inspirerende arv. Hurtigrutemuseet findes på havnefronten, hvor vores pensionerede skib fra 1956, M/S Finnmarken, stolt ligger indkapslet i en glasbygning. Her finder man arkiver, fotografier og artefakter i en række interaktive udstillinger. På en guidet tur kan man fordybe sig i atmosfæren fra en anden æra, mens man udforsker det pensionerede fartøj.

Ud over at besøge museet kan man nyde vandreture og andre aktiviteter på øerne. Tag på en tur med en RIB-båd til Raftsundet eller tag på en havørnesafari i den fjord, der gav navn til vores skib, M/S Trollfjord.

På Averøya, der er øgruppens nordligste ø, ser vi måske hvaler i de nærliggende farvande og smager lækre retter og gode vine på Kvitnes Gård. Gourmet-gårdrestauranten er en hyldest til kysten, og der benyttes lokale råvarer til hver eneste ret, der serveres på kunstnerisk vis på tallerkener fra lokalområdet.

Udflugter
 • Historien om Den norske kystrute
  Få en eksklusiv rundvisning på Hurtigruten-museet, hjem for et af vores skibe i fuld størrelse, der har udtjent sin tid, i Stokmarknes hvor Hurtigruten blev grundlagt.
 • Det bedste af Vesterålen om sommeren – en smuk bustur
  Oplev den betagende udsigt, de hyggelige fiskerlandsbyer og historien langs den fantastiske kyst på en bustur gennem øgruppen Vesterålen.
 • Havørnesafari i RIB-båd
  Spejd efter dyrelivet omkring øgruppen Vesterålen ombord på en RIB-båd, og beundr de smukke øer.

DAG 5 : Tromsø

Porten til Arktis

Foto: Espen Mills

Tromsø er Nordnorges urbane, arktiske hotspot, der har imponerende arkitektur, hippe restauranter og verdens nordligste universitet - bortset fra Svalbard. Byen har en spændende polarhistorie og er et naturligt stop, inden vi sejler videre nordpå og ind i det højarktiske område.

Den moderne by har en lang arv med genstande fra nærområdet, der kan dateres tilbage til istiden. Byen voksede i betydning efter, at den blev erklæret for kjøpstad i 1794 - til trods for et indbyggertal på kun 80. Byen blev centrum for arktisk jagt i midten af ​​1800-tallet, og i slutningen af ​​1800-tallet var Tromsø et etableret, arktisk handelscenter.

Vi sigter mod at lægge til her om morgenen, så vi får en hel dag til at udforske den historiske, arktiske by og dens omgivelser. Lær noget om Tromsøs kultur og polarhistorie på en gåtur i byen. Eller se de yndefulde sæler i Polaria, der er et af verdens nordligste akvarier, hvor man kan se arter af arktisk havliv tæt på.

Vi kan måske også besøge den imponerende Ishavskatedral, der har en imponerende, stor, farvet glasgavl. Storsteinen, der rager højt op overTromsø kan besøges via Fjellheisen-svævebanen med en exceptionel smuk udsigt over byen, fjelde og fjorde.

Udflugter
 • Vandring med vikinger
  Vær med til at fejre Nordens historie, traditioner og kultur, mens du rejser tilbage til vikingetiden på Tønsviking middelaldergård.
 • Tromsø, den arktiske hovedstad - sommer
  Oplev Tromsø, “Nordens Paris”, om sommeren og lær mere om den fascinerende polarhistorie og moderne kultur.
 • Tromsø til fods - byen og dens polarhistorie
  Tag en spadseretur igennem Tromsøs fascinerende historie og arv og oplev, hvorfor byen er kendt som “Porten til Arktis”.
 • Det nordligste bryggeri
  Lad skuespillere underholde dig på denne tur gennem Tromsø til Mack, der længe har været kendt som verdens nordligste bryggeri.
Foto: Espen Mills
Foto: Getty Images

DAG 6 : Honningsvåg

På Europas top

Foto: Getty Images

Om morgenen ankommer vi i Honningsvåg, der er den nordligste by på Norges fastland. Honningsvåg er en ret ung by fra 1996 og endnu en af Norges mindste byer.

Gå lidt rundt eller tag direkte til Honningsvåg Kirke fra 1885 - områdets ældste kirke. Gransk de lokale værker i kunstgalleriet Once Upon A Dream eller besøg Artico Ice Bar for at få en drink eller to med is.

Honningsvåg er også porten til Nordkap, der er berømt for at være “Europas nordligste punkt”- uden at være det. Plateauet befinder sig 307 meter over havet og 2.102 kilometer syd for den geografiske nordpol. Brug et øjeblik på at kigge ud over havet fra toppen af de høje klipper og se bølgerne slå mod stenene nedenfor.

På toppen af ​​en af ​​klipperne står ikonisk globusmonument, der inspirerer alle besøgende til at fotografere Bagefter kan man besøge Nordkapphallen, der har udstillinger og en kortfilm om kappens historie.

Når vi sejler fra Honningsvåg, nyder vi den dramatiske udsigt til plateauet fra havsiden. Skibet sejler videre ind i Barentshavet og efterlader Norges fastlandskyst langt bag os.

Udflugter
 • Nordkap og kongekrabbe-oplevelse - sommer
  Tag med os, når vi oplever Honningsvågs seværdigheder, lige fra ikonisk udsigt ved Nordkap til fascinerende kunstværker og lækker kongekrabbe.
 • Tur med ATV til Nordkap
  Kør i din egen ATV på en spændende, eventyrlig oplevelse til det europæiske kontinents nordligste punkt.
 • Vandretur og fuglesafari i Gjesvær
  Oplev Gjesvær majestætiske skønhed og se det rige, forskelligartede fugleliv ved 71 grader nord.

DAG 7 : Til søs rundt om Bjørnøya

Mellem Norge og Svalbard

Foto: Espen Mills

Bjørnøya er Svalbards sydligste ø, og den ligger lige omkring halvvejs mellem Norges fastland og Spitsbergen. Vi ser det utilgængelige land fra skibet om eftermiddagen, så tænk på det som indledning på Svalbard-oplevelserne.

Når man ser øen, bemærker man måske manglen på træer og endda buske. Her vokser kun meget lidt, og overfladen er delvist kun dækket af et lag mos og lav. Uanset, hvad der end vokser her, får det næring og gødning fra det rigelige fugleliv, der yngler på klipperne. Hav kameraet klar til at tage billeder af små alke, søpapegøjer, sortbenede rider og mallemukker, der flyver hen over de dramatiske klippetoppe og stejle skråninger sammen med mange andre havfuglearter.

Øens navn betyder bjørneøen, men de eneste indfødte pattedyr er polarræve. Øen fik sit navn, da en isbjørn blev set svømme i vandet i nærheden, men det er et usandsynligt syn her så langt sydpå.

På skibet kan man lære om Bjørnøyas historie gennem de polarhistoriske foredrag. Her lærer vi noget om de historiske ekspeditioner, der førte til opdagelsen af stedet, og de efterfølgende krav, som lande har gjort i forhold til øen. Hør om det utilgængelige fristeds strategiske betydning og om den rolle, som Bjørnøya havde i Anden Verdenskrig.

Vi sejler videre fra Bjørnøya og gør fortsat brug af M/S Trollfjords faciliteter til afslapning såsom fitnesslokale og sauna. 

Foto: Espen Mills
Foto: Shutterstock

DAG 8 : Longyearbyen

På kanten af verden

Foto: Shutterstock

Vi ankommer på Spitsbergen, der er den største af øgruppen Svalbards tre hovedøer. Storslåede brune og grønne fjelde rager op og breder sig fra den højarktiske tundra, mens floder med smeltet sne risler gennem dalens sletter og glimter under sommersolen.

Brug et øjeblik på bare at mærke stemningen her på Svalbard. Vi er på en breddegrad på mere end 78°Nord og under 1.307 kilometer fra selve Nordpolen. Luften er frisk og ren, og den gennemsnitlige temperatur om sommeren er mild takket være en varm nordlig del af ​​Golfstrømmen.

Vi går i land i Longyearbyen, der ligger på bredderne af en fantastisk, stor fjord. Det er den største bosættelse på Svalbard, og den anses for at være verdens nordligste bosættelse med flere end 1.000 indbyggere.

Byen er oprindeligt udsprunget af en kulminekoloni fra 1906 og huser nu omkring 2.000 indbyggere fra hele verden. Nu er byen et knudepunkt for eventyrrejsende, forskere og ingeniører, der er tilknyttet forskningsprojekter såsom den berømte Frøbank.

Nu er det tid til at sige farvel til dine medrejsende og besætningen om bord, som har gjort denne historiske rejse så mindeværdig. Vi ved, at du vil tage gode minder med dig hjem, og vi ønsker dig en sikker rejse videre. 

 

Dag-til-dag programmet giver et par ideer om, hvad du kan se og gøre på din kystrejse, men det er blot en indikation af, hvad du kan opleve. Det er en sejlads hvor elementerne bestemmer, og vejrforholdene kan variere. Det er grunden til, at hver ekspedition med Hurtigruten er unik.

Dette er inkluderet

Standard kahytter

Nyd et imponerende udvalg af fordele, der er inkluderet i rejsens pris, og vælg mellem vores forskellige komfortable overnatningsmuligheder: Kahytterne Polar Inside, Polar Outside og Arctic Superior.

 

Kahyt på skibet

 • Indkvartering i komfortabel kahyt med eget badeværelse
 • Valg af foretrukken kahyttype og -placering

Læs mere om kahytterne ombord

 

Mad- og drikkevarer ombord 

 • Helpension med måltider hele dagen i Flora og Árran
 • Ubegrænset udvalg af udvalgte drikkevarer på Flora, Árran og i 1893 baren, serveret under restaurantens og barens åbningstider, undtagen til morgenmad
 • Ubegrænset mineralvand, te og kaffe
 • Eftermiddagssnack i 1893 Bar
 • Kulinariske præsentationer og smagsprøver

Læs mere om mad- og drikkevarer ombord

 

Livet ombord

 • Flersproget Coastal Experience Team 
 • Gratis Wi-Fi
 • Daglige foredrag med forskellige temaer, vejledning i fotografering, kunst og kunsthåndværk
 • Adgang til motionsområde og sauna
 • Biblioteksadgang og film on demand
 • Udvalg af udstyr til friluftsaktiviteter

Læs mere om livet ombord

For rejsende i suite

Hvis du vil have den bedste oplevelse ombord i smukt indrettede luksuskahytter, skal du vælge ekspeditionssuiten.

 

Suite på skibet

 • Indkvartering i en stilfuld, rummelig suite med eget badeværelse
 • Valg af foretrukken kahyttype og -placering
 • Ubegrænset minibar
 • Daglig opredningsservice

Læs mere om suiterne på skibet

 

Mad og drikkevarer ombord

 • Helpension med måltider hele dagen på Flora, Árran og den finere à la carte-restaurant Røst
 • Ubegrænset udvalg af udvalgte drikkevarer på Flora, Árran og i 1893 baren, serveret under restaurantens og barens åbningstider, undtagen til morgenmad
 • Ubegrænset mineralvand, te og kaffe
 • Valg af spisetid på restauranterne
 • Eksklusiv Afternoon Tea med mousserende vin på Røst
 • Eksklusiv middag med skibets seniorofficerer

Læs mere om mad- og drikkevarer ombord

 

Livet på skibet

 • Prioriteret Fast Track-check-in, inklusive eksklusiv adgang til Espolin Johnson-lounge
 • Gratis Wi-Fi
 • Flersproget Coastal Experience Team 
 • Adgang til motionsområde og sauna
 • Daglige foredrag med forskellige temaer, vejledning i fotografering, kunst og kunsthåndværksaktiviteter
 • Biblioteksadgang og film on demand
 • Kulinariske præsentationer og smagsprøver
 • Udvalg af udstyr til friluftsaktiviteter
 • Hurtigrutens kollektionspakke med tøj består af en skaljakke, sweater og uldhue

Læs mere om livet ombord