Solorejse med Hurtigruten

Rejserne langs Norges kyst er perfekte, når man rejser alene, uanset om man planlægger at genoplade med noget alenetid eller møde ligesindede mennesker.

M/S Richard With sejler i Raftsundet på en solrig dag. De høje fjeldtinder er dækket af sne
Foto: Trym Ivar Bergsmo

Intet singletillæg

Når man rejser alene, er der ingen grund til at gå på kompromis med prisen for rejsen. Vi tror på, at en solorejse langs Norges kyst med os er en af livets største glæder – men vi ved også, at et singletillæg kan afskrække mange. Derfor har vi fjernet singletillægget fra udvalgte sejladser hele året.

Fritagelsen for singletillæg betyder, at man betaler det samme, som par betaler per person.

Se tilbud på solorejser Se tilbud på solorejser
M/S Richard With sejler i Raftsundet på en solrig dag. De høje fjeldtinder er dækket af sne
Foto: Trym Ivar Bergsmo
Foto: Tom Merton

Solorejse i Norge – men ikke alene

Solorejser med Hurtigruten behøver ikke at betyde, at man rejser alene. Skibet har mange fællesområder og begivenheder, hvor man let kan møde ligesindede.

Hvis man har valgt at rejse alene, fordi man ønsker alenetid, kan det også nemt lade sig gøre. Uanset om man er en garvet solorejsende eller overvejer at rejse alene for første gang, kan man selv bestemme, hvor social man vil være, når man rejser med Hurtigruten.

Se alle vores rejser Se alle vores rejser
Foto: Tom Merton

Udvalgte rejser

Lofoten-øgruppen om sommeren

Gør, som man lyster

Som solorejsende har man kun sine egne ønsker at opfylde – med den ekstra fordel, at man har hele kahytten for sig selv. Der er ingen grund til at gå på kompromis i forhold til spisesteder, udflugter, eller hvornår man skal gå i seng.

Hvis man ønsker at blive på dækket hele natten og se nordlyset, kan man gøre det. Hvis man har lyst til at springe frokosten over for at bruge boblebadet – så gør man det. Vil man på bustur i stedet for kajaktur – så gør man det. Og hvis man ønsker at blive i sin kahyt med en bog eller at hækle og hyggesnakke med de lokale i baren hele dagen, er det også fint!

Syv grunde til at rejse alene med Hurtigruten Syv grunde til at rejse alene med Hurtigruten
Lofoten-øgruppen om sommeren

Ofte stillede spørgsmål til solorejser

Hurtigruten tilbyder ikke særlige enkeltmandskahytter til solorejsende. Det betyder, at solorejsende har en kahyt, der er stor nok til to-tre rejsende.

Hurtigruten tilbyder ikke grupperejser men har partnere, der står for sådanne rejser.

Vi opkræver et singletillæg for folk, der rejser alene, hvilket er branchestandarden, men vi tilbyder også fritagelse for singletillæg på udvalgte sejladser hele året. Fritagelsen for singletillæg betyder, at man ikke betaler et tillæg for at rejse alene, så når man bestiller en rejse, skal man betale det samme, som par betaler per person.

Hvis man tager alene afsted med Hurtigruten, betyder det ikke, at man vil føle sig ensom. Rejserne tiltrækker en mangfoldig gruppe af rejsende, og den sociale atmosfære på skibet er venlig og inkluderende. Skibene har mange fælles- og spiseområder, og man kan mødes over en række forskelligartede aktiviteter.

Mange solorejsende mødes med andre passagerer ved måltider, på udflugter eller til arrangementer på skibet. Coastal Experience Team organiserer også aktiviteter, foredrag og sammenkomster, der skaber mange muligheder for at møde andre. Hvis man er åben for at socialisere og deltage i gruppeaktiviteterne, kan man forvente at få en sjov og fyldestgørende solorejse.

På mange af de længere rejser inviterer vi alle solorejsende til uformelle sammenkomster i baren, så man kan lære de andre at kende over en drink.

Norge betragtes som et sikkert land og betragtes ofte som et af de bedste lande at besøge, hvis man rejser alene. Landet har en lav kriminalitetsrate, en veludviklet infrastruktur og en venlig, social atmosfære, der byder rejsende velkommen. Og så er der den smukke natur. Intet under, at Norge er en meget populær destination at rejse alene i.

Når det er sagt, er det som altid klogt at tage normale sikkerhedsforanstaltninger såsom at være opmærksom på sine omgivelser og ejendele.

Man kan bestille uden singletillægget via hjemmesiden eller ved at kontakte kundeservicecentret.

Udforsk Norge på en solorejse

Uanset om man er en garvet solorejsende eller overvejer at rejse alene for første gang, er en rejse med Hurtigruten den perfekte kombination af Norges magiske kyst, ligesindede rejsende, lokal mad og behagelige faciliteter.

Udforsk Norge på en solorejse

Uanset om man er en garvet solorejsende eller overvejer at rejse alene for første gang, er en rejse med Hurtigruten den perfekte kombination af Norges magiske kyst, ligesindede rejsende, lokal mad og behagelige faciliteter.

Artikel

Nordlys til søs: den bedste måde at se nordlyset på

Artikel

Norges historie kort fortalt