Tromsø - Trondheim med fly og hotel

Tromsø - Trondheim

Turen fra Tromsø til Trondheim er nok Hurtigrutens smukkeste og mest berømte strækning. Oplev seværdigheder og natur-vidundere på række - Vesterålen, Lofoten og Helgelandskysten. Inden du går om bord, har du en hel dag til at udforske pulserende Tromsø, og når skibet lægger til i Trondheim, har du næsten to fulde dage i byen inden hjemrejsen.

 • Pakkepris for fly, hotel og sejlads med Hurtigruten
 • En perfekt kombination af storbyferie og sejlads langs kysten
 • Oplev pulserende Tromsø og middelalderlige Trondheim
 • Spektakulære landskaber i Vesterålen, Lofoten og på Helgelandskysten

Oversigt

Rejsen er den perfekte kombination af storbyferie og kystoplevelser med Hurtigruten. Oplev en masse på kort tid!

Tag med på sejlads mellem Tromsø og Trondheim, og udforsk den skiftende natur på Norges kyster.

Tromsø har spændende museer, natur-attraktioner, mange indkøbsmuligheder, hyggelige cafeer og restauranter og en livlig atmosfære. Du har en hel dag til at udforske byen, inden du går om bord på Hurtigrutens skib om aftenen. Så vær klar til at opleve ekstrem natur og et charmerende, lille fiskerleje. Tag med på havørnesafari, ride-, vandre- eller fiskertur eller på en eventyrlig tur i RIB (stiv, oppustet båd).

Hurtigruten tilbyder udflugter, der giver årstidens bedst mulige oplevelser i Lofoten i forhold til det, der interesserer dig. Næste dag sejler vi langs Helgelandkysten, og fra dækket er der udsigt til utallige småøer, smuk natur og stejle fjelde. Dagens højdepunkt er passagen af Polarcirklen, og at vi sejler forbi fjeldkæden De syv Søstre og Torghatten - fjeld med et stort hul i midten.

Norges historiske hovedstad, Trondheim, har både lille-by-charme med sin bymidte, kvarteret Bakklandet og typiske byrundture med Mathallen og masser af andre interessante seværdigheder - ud over naturoplevelser. Her slutter rejsen med Hurtigruten, og du får næsten to hele dage til at nyde det inden flyrejsen hjem.

Inkluderet i prisen:

 • Rejse med Hurtigruten med valgt kahytskategori og morgenmad om bord.
 • Hotel i Trondheim.  
 • Flyrejse fra København, Aalborg eller Billund til Tromsø og transport.
 • Flyrejse fra Trondheim til København, Aalesund eller Billund

Ikke inkluderet

 • Rejse- og afbestillingsforsikring.
 • Valgfrie udflugter

I øvrigt:

 • Priserne er i danske kroner pr. person baseret på to personer, der rejser sammen og deler en dobbelt-kahyt.
 • Ikke alle kategorier er tilgængelige på alle afgange. 
 • Pris på ene-kahyt oplyses på anmodning. 
 • Hurtigruten har et fleksibelt prissystem, og alle priser afhænger af kapacitet og tilgængelighed.
Rejsen dag for dag

Rejseplanen

Lær mere om, hvad du kan opleve fra Tromsø til Trondheim. Dag-til-dag programmet giver et par ideer om, hvad du kan se og gøre på din kystrejse, men det er blot en indikation af, hvad du kan opleve. Det er en sejlads hvor elementerne bestemmer, og vejrforholdene kan variere. Det er grunden til, at hver ekspedition med Hurtigruten er unik.

Udrejse Kl. 01.30, hver dag

Afrejsehavn Danmark/Tromsø
Dag 1
2500x1250_Tromso_The-Arctic-Cathedral_By_Utflytter-shutterstock.jpg
Foto: Utflytter - Shutterstock Foto

Arktiske oplevelser


Lokalitet: Tromsø

Du ankommer til ”Nordens Paris” om formiddagen og har hele dagen til at opleve Tromsø, før du skal gå om bord på skibet klokken 23.45. Brug tiden til at besøge en af byens mange cafeer, gå på skattejagt i retrobutikken Smørtorget, tag på toptur til Tromsdalstinden, besøg Ølhallen, Polaria eller gå rundt i byen for at opleve atmosfæren.

Dag 2
Lofoten_Kong-Harald8_DSC_0248©Jon-Hauknes---Guest-image.jpg
Foto: Jon Hauknes - Gästefoto Foto

Velkommen til Lofoten


Lokalitet: Tromsø - Stamsund

At sejle gennem det smukke ørige Vesterålen til spektakulære Lofoten i dagtimerne er slet og ret fantastisk! Fra dækket er der panoramaudsigt til storslået natur og idylliske fiskerbyer. Etter korte stop i Harstad og Risøyhamn sejler vi gennem det smalle Raftsund. Den 20 km lange passage mellem Vest¬erålen og Lofoten er omkranset af op til 1000 meter højre fjelde.

Trollfjorden er næste punkt på programmet. Den lille fjord er kun to kilometer lang og 100 meter bred og omgivet af majestætiske fjelde. Her kan man tagen med på havørnesafari. Ofte sejler kaptajnen en tur ind i den smalle fjord, hvor fjeld¬siderne næsten aer skibssiderne.
Når vi kommer til Svolvær kan du vælge mellem flere udflugter - skifter med årstiderne. Du kan blandt andet komme med på en tur til en fiskerby, opleve Lofoten fra hesteryg eller tage med fiskebåd ud på havet og prøve lykken mod stortorsken. Vil du ha' adrenalinsus, kan du opleve ø-riget fra en RIB. I høj hastighed ser du meget af Lofoten fra søsiden.

Dag 3
Neshavna-foto-Rita-Johansen.jpg
Foto: Rita Johansen Foto

Vi krydser Polarcirklen


Lokalitet: Bodø - Rørvik

Passagen af Polarcirklen ved 66 ° 33 ' Nord er en vigtig begivenhed, som vi fejrer på dækket med en smagsprøve på arktiske traditioner.

Et andet højdepunkt er når vi sejler forbi fjeldkæder De syv Søstre. Fjeldene ses fint fra dækket, og de er mellem 910 og 1072 meter høje, og det er nemt at forstå, hvordan damerne har inspireret til gamle myter. Ifølge folkeeventyrene blev trolde til sten, da de så solen. Sådan gik det også for de syv søstre, som er smukke - også som fjelde.

Vi tager en hurtig tur ind til Nesna, der er et idyllisk gammelt handelssted, inden vi sejler videre til Sandnessjøen. Vegaøerne, der er på UNESCOs verdensarvliste og ligger tæt ved Sandnessjøen. Senere sejler vi forbi Torghatten, der stiger 258 meter op over havet og er berømt for sit særprægede hul lige gennem midten. Hullet er 160 meter langt, 35 meter højt og 20 meter bredt. Ifølge eventyret blev hullet skabt af Hestmannens pil. Videnskaben mener, det blev skabt i istiden.

 

Dag 4
2500x1250_Trondheim_Nidaros-Cathedral_By_Klaus-Prediger_Guest-Image.jpg
Foto: Klaus Prediger - Gästefoto Foto

Oplevelsesdag i Trondheim


Lokalitet: Trondheim

Etter morgenmaden er sejlasen med Hurtigruten slut, og der er tid til at udforske Trondheim. Man kan ikke kede sig i denne by!

Først og fremmest er Trondheim kendt for Nidarosdomen, den imponerende katedral, der er bygget over Sankt Olavs grav. Andre attraktioner er Munkholmen, Sverresborg Folk Museum, Ringve Museum, Videnskabscentret og Rockheim.

Den lille bykerne og butikkerne gør Trondheim til en populær handelsby. Her er mange "kæde-fri" butikker, der sælger tøj og andre ting, man ikke kan finde overalt. I bydelen Bakklandet findes mange af disse butikker, hvor man kan finde håndlavede og unikke ting. Og hvis du er på den kant - ved den gamle bybro, så se på Bakklandet Skydstasion, der er en af Trondheims hyggeligste caféer.

Nidelven flyder lige gennem byen, og det er meget populært at leje kajakker og opleve Trondheim fra vandoverfladen.

Om aftenen kan du hygge dig på en af de mange restauranter og med nogle af byens kulturelle tilbud, inden overnatning på hotellet.

Dag 5
1800x900_List-img_Trondheim_The-docks_By_Serena-Tang_Guest-Image.jpg
Foto: Serena Tang - Gästefoto Foto

Tid til hjemrejse


Lokalitet: Trondheim

Hyg dig med en god morgenmad på hotellet, inden du flyver hjem. Afhængigt af afrejsetid og hvor tidligt, du står op, er der tid til at nyde byen.

Lokalitet Trondheim/Danmark
Om bord

Unge opdagelsesrejsende

Fra 1. april 2017 kan 7-13-årige deltage i Hurtigrutens program for Unge Opdagelsesrejsende. Programmet er specialdesignat for børn, der rejser med voksnes til storslåede destinationer med fokus på at lære noget, at have det sjovt og at være aktiv.

Skibene langs Norges kyst

Skibene, der sejler den klassiske rundtur. Hvert skib har sin egen atmosfære, stil og identitet så du kan vælge, hvordan du ønsker at opleve Norges kyst.

Oplevelser

Havne

Lær mere om de charmerende havne og byerne, du kommer på besøg i på rejsen.