Kirkenes - Tromsø med fly og hotel

Kirkenes -Tromsø

Udforsk vildmarken i Finnmark og deltag i det vilde natteliv i Tromsø! Turen starter i Kirkenes, der ligger 13 kilometer fra grænsen til Rusland. Kirkenes er også et fremragende udgangspunkt for spændende udflugter hele året. Næste dag går du om bord på Hurtigrutens skib og oplever blandt andet Nordkap og Hammerfest, inden du får næsten en hel dag til at opleve Tromsø.

 • Pakkepris for fly, hotel og sejlads med Hurtigruten
 • Oplev Tromsø om dagen og om natten
 • Spis morgenmad på Nordkap!
 • Deltag i spændende udflugter, uanset årstiden

Oversigt

Rejsen starter i Kirkenes, der er et ypperligt utgangspunkt for vildmarkseventyr. Fordi vinteren som regel varer lengre end i syd, kan du komme med på vinterudflugter helt frem til maj. Tag med på snescootersafari over en isbelagt fjord - et heftigt møde med Finnmarksvinteren - eller tag på en hundeslædetur, hvor du suser hen over sneen.

Du kan også besøge Kirkenes Snehotel, der er bygget af sne og is. Grænsen ved Rusland er kun 13 kilometer fra Kirkenes, og alle vejskilte er har både norsk og russisk tekst. Grænsen kan besøges på mange måder. Du kan enten tage på bustur (hele året), hygge dig på en bådtur på elven eller tage med på en actionfyldt tur på ATV / quad (firehjulet motorcykel) i foråret og efteråret. Kirkenes har også en rig historie. Meget af den får du med ved at besøge Grenselandmuseet og Saviomuseet.

Efter at have oplevet eksotiske Kirkenes og udflugterne herfra går du om bord på Hurtigrutens skib dagen etter. Nyd en dejlig frokost efterfulgt af total afslapning og spektakulær udsigt fra dækket eller panoramasalonen. Når vi kommer til Mehamn, bør du tage med på en snescootertur i polarnatten. Kør over øde steder uden forstyrrende lyskilder for at jagte det flammende nordlyset på nattehimmelen.
Næste dag besøger vi fem små havne. I Honningsvåg kan du tage med til Nordkap og få en god morgenmad på turen. På vej tilbage til skibet får du indblik i Finnmarks unike natur.

Derefter venter Hammerfest, der var Norges polarhovedstad og base for jagtekspeditioner i Arktis. Her kan du se Meridianstøtten, der blev rejst i 1854 til minde om Struves internationale opmålinger af Jorden. Støtten er på UNESCOs liste over bevaringsværdige kulturminder.

I foråret sejler vi videre ind i den smukke Lyngenfjorden, hvor du kan nyde synet af majestætiske fjelde.

Samme nat kommer vi til Tromsø, og her forlader du skibet og overnatter på hotel. Tromsø siges at have Norges vildeste natteliv, og det er utroligt sjovt at udforske den hektiske by. Dagen efter har du fortsat lidt tid til at hygge dig i Tromsø, før du flyver hjem.

Inkluderet i prisen:

 • Rejse med Hurtigruten med valgt kahytskategori og morgenmad om bord (1 nat)
 • Hotel i Kirkenes og Tromsø.  
 • Flyrejse fra København/Aalborg/Billund til Kirkenes og transport til hotel.
 • Flyrejse fra Tromsø til København/Aalborg/Billund

Ikke inkluderet

 • Rejse- og afbestillingsforsikring.
 • Valgfrie udflugter

I øvrigt:

 • Priserne er i danske kroner pr. person baseret på to personer, der rejser sammen og deler en dobbelt-kahyt.
 • Ikke alle kategorier er tilgængelige på alle afgange. 
 • Pris på ene-kahyt oplyses på anmodning. 
 • Hurtigruten har et fleksibelt prissystem, og alle priser afhænger af kapacitet og tilgængelighed.
Rejsen dag for dag

Rejseplanen

Lær mere om, hvad du kan opleve fra Kirkenes til Tromsø. Dag-til-dag programmet giver et par ideer om, hvad du kan se og gøre på din kystrejse, men det er blot en indikation af, hvad du kan opleve. Det er en sejlads hvor elementerne bestemmer, og vejrforholdene kan variere. Det er grunden til, at hver ekspedition med Hurtigruten er unik.

Udrejse Kl. 12.30, hver dag

Afrejsehavn Kirkenes
Dag 1
2500x1250_Kirkenes_City-panorama_BY_Toma-Babovic.jpg
Foto: Toma Babovic Foto

Øst møder vest


Lokalitet: Kirkenes

I Kirkenes er du længere øst på end Istanbul og Sankt Petersburg. Kirkenes kaldes Barentsregionens hovedstad, og byen ligger kun 13 kilometer fra grænsen til Rusland. Det ses blandt andet ved, at veiskilte har både norsk og russisk tekst. Der er flere måder at besøge grænsen på. Du kan enten tage en bustur (hele året), hygge dig på en bådtur på elven eller tage med på en actionfyldt tur på ATV / quad (firehjulet motorcykel).

Kirkenes har en rig historie. Meget af den får du ved at besøge Grenselandmuseet og Saviomuseet. Du kan også tage med på flere af de spændende udflugter, Hurtigruten tilbyder her i den arktiske vildmark - fx snescootertur, hundeslædetur og kongekrabbesafari. Etter en dag fuld af oplevelser venter en hyggelig aften og overnatning på hotel. 

På vores fartplan kan du se alle havne, vi besøger under rejsen, samt hvornår og hvor længe vi er i hver havn.

Dag 2
1200x600_kirkenes_king-crab_orjan-bertelsen_day-7.png

Finnmarkskysten fra søsiden


Lokalitet: Kirkenes - Berlevåg

Om morgenen går du om bord på Hurtigrutens skib og turen sydpå starter. Nyd en dejlig frokost efterfulgt af total afslap¬ning og spektakulær udsigt fra dækket eller panoramasalongen. I efteråret kan du høre foredrag om samernes historie. Om eftermiddagen sejler vi ind til Norges østligste havn, Vardø. Hvis vejret er godt, kan du isbade i Barents¬havet. I foråret kan du høre et foredrag om kystens fugle. Vi fort-sætter sejladsen langs Varangerhalvøya til Båtsfjord. Om aftenen lægger vi til kaj i Ber-levåg, der blandt andet er hjemby for Nor¬ges bedst kendte mandskor.

Dag 3
1200x600_hammerfest---hike_orjan-bertelsen_day-8.png

Nordkap og natteliv


Lokalitet: Mehamn - Tromsø

Midt om natten lægger vi til kaj i Mehamn. Her kan du om vinteren tage med på en uforglem-melig snescootersafari i polarnatten. På den spændende safari til Kjøllefjord jager vi det flammende nord¬lys over nattehimmelen.

I Honningsvåg kan du tage med til Nordkap og få en god morgenmad på turen. På vej tilbage til skibet får du et indblik i Finnmarks unikke natur. Mens vi sejler mod Hammerfest, kan du i efteråret smage tørret rensdyrkød på dækket. Hammerfest var Norges polarhovedstad og base for jagt¬ekspeditioner i Arktis. Her kan du se Meri¬dianstøtten, der blev rejst i 1854 som minde om Struves internationale opmålinger af Jor¬den. Støtten er på listen over UNESCOs bevaringsværdige kulturarv.

Vi fortsætter sydover til Øksfjord. Om vinte¬ren kan du lære at knytte skibsknob på dækket. Efter at have krydset det åbne hav, lægger vi til kaj i det gamle handelssted Skjervøy. I foråret sejler vi videre ind i den smukke Lyngenfjorden, hvor du kan nyde synet af majestætiske fjelde. Af og til møder vi en rejetrawler med besætning, der både fortæller om livet ved kysten og serverer ferske rejer på dækket.
Vi kommer til Tromsø om aftenen, så du kan udforske nattelivet. Det er måske ikke lige så vildt som naturen rundt om byen - men spændende og underhol¬dende!

Dag 4
2500x1250_Tromso_By_Rosemarie-Prediger_Guest-Image.jpg
Foto: Rosemarie Prediger - Gästefoto Foto

Ishavsbyen Tromsø


Lokalitet: Tromsø

Brug tiden til at besøge en af byens mange cafeer, gå på skattejagt i retrobutikken Smørtorget, tag på toptur til Tromsdalstinden, besøg Ølhallen, Polaria eller gå bare rundt i byen for at opleve atmosfæren.
Flyet til din hjemrejse letter om eftermiddagen, så du får meget ud af opholdet i "Nordens Paris".

Lokalitet Tromsø/Danmark
Om bord

Unge opdagelsesrejsende

Fra 1. april 2017 kan 7-13-årige deltage i Hurtigrutens program for Unge Opdagelsesrejsende. Programmet er specialdesignat for børn, der rejser med voksnes til storslåede destinationer med fokus på at lære noget, at have det sjovt og at være aktiv.

Skibene langs Norges kyst

Skibene, der sejler den klassiske rundtur. Hvert skib har sin egen atmosfære, stil og identitet så du kan vælge, hvordan du ønsker at opleve Norges kyst.

Oplevelser