Bergen - Trondheim med fly og hotel

Bergen - Trondheim

Hurtigruten er perfekt, når man vil tage en miniferie eller gøre noget anderledes i en weekend. Du behøver ikke mange dage for at opleve nogle spændende eventyr. Tag med fra Bergen til Trondheim og se de smukkeste fjorde og byer på vestkysten. Om sommeren sejler vi ind i Geirangerfjorden, og i efteråret sejler vi ind Hjørundfjorden, der kaldes Norges smukkeste fjord.

 • Pakkepris for fly, hotel og sejlads med Hurtigruten
 • Deltag i spændende udflugter undervejs
 • Udforsk Bergen, Ålesund og Trondheim på samme rejse
 • Oplev Geirangerfjorden om sommeren eller Hjørundfjorden i efteråret

Oversigt

Bergen har flere end 60 attraktioner, museer og gallerier. For at du kan få mest muligt ud af dit ophold i Bergen er der hotelovernatning med i denne pakke. Dagen efter er der fortsat tid til at udforske byen, inden du går om bord på Hurtigrutens skib om aftenen. Efter aftensmanden kan du slappe af på dækket eller i panoramasalonen og nyde synet af smukke vestkystnatur.

Dagen efter står Ålesund for tur, og rejser du om sommeren eller efteråret, kan du nyde spektakulære fjord-oplevelser. Om sommeren sejler vi ind i den verdensberømte Geirangerfjord, der er på UNESCOs verdensarvliste, og er omgivet af majestætiske bjergtinder, stejle klipper og vilde vandfald. Når efteråret farver landskabet gult og rødt, seler vi ind i Hjørundfjorden. Hurtigrutens skibe er de eneste, der sejler ind i denne uberørte fjordperle, der anses for at være den smukkeste af alle norske fjorde.

Sidste dag starter med morgenmad om bord, inden skibet lægger til i Trondheim. Udforsk byens seværdigheder og hemmeligheder på egen hånd, inden du flyver hjem.

Inkluderet i prisen:

 • Rejse med Hurtigruten med valgt kahytskategori og morgenmad om bord (1 nat).
 • Hotel i Bergen.  
 • Flyrejse fra København, Billund eller Aalborg til Bergen og transport til hotel.
 • Flyrejse fra Trondheim til København/Aalborg/Billund

Ikke inkluderet

 • Rejse- og afbestillingsforsikring.
 • Valgfrie udflugter

I øvrigt:

 • Priserne er i danske kroner pr. person baseret på to personer, der rejser sammen og deler en dobbelt-kahyt.
 • Ikke alle kategorier er tilgængelige på alle afgange. 
 • Pris på ene-kahyt oplyses på anmodning. 
 • Hurtigruten har et fleksibelt prissystem, og alle priser afhænger af kapacitet og tilgængelighed.
Rejsen dag for dag

Rejseplanen

Lær mere om, hvad du kan opleve fra Bergen til Trondheim. Dag-til-dag programmet giver et par ideer om, hvad du kan se og gøre på din kystrejse, men det er blot en indikation af, hvad du kan opleve. Det er en sejlads hvor elementerne bestemmer, og vejrforholdene kan variere. Det er grunden til, at hver ekspedition med Hurtigruten er unik.

Afrejsehavn Bergen
Dag 1
KPK123337©Klaus-Peter-Kappest.jpg
Foto: Klaus Peter Kappest Foto

Charmerende Bergen


Lokalitet: Bergen

På denne tur får du en overnatning på hotel i Bergen før afrejse med Hurtigruten dagen etter. 

Bergen blev grundlagt i 1070 med Bryggen som udgangspunkt. Indtil 1830'erne var Bergen Norges største by. Det bærer den fortsat præg af, selv om Bergen også har masser af lille-by- charme.

Når du har checket ind på hotellet, har du masser af muligheder for at udforske det kulinariske Bergen. Og når aftenen falder på, og mens natten fortsat er ung, har Bergen pubber, barer, natklubber og dansesteder - hvor du både kan få en god drink og møde mange søde mennesker.

Dag 2
20100805_104821_M©Gian-Rico_Willy.jpg
Foto: Gian-Rico Willy Foto

Vestlandshygge


Lokalitet: Bergen

Der er masser af tid til at se attraktioner og seværdigheder inden afrejsen med Hurtigruten. Besøg Bryggen for at nyde lidt af Norges UNESCO-kulturarv. Det historiske distrikt består af maleriske træhuse, smalle stræder og butikker, kunstgallerier, håndværksvirksomheder og restauranter.

Ægte Bergen-stemning findes på Fisketorget, der er et af Norges mest populære og berømte udendørs-markeder. Gå mellem boderne og nyd atmosfæren eller spis frokost på en af de mange udendørs caféer eller restauranter. Kunstmuseerne KODE ligger som perler på en snor langs idylliske Lille Lungegårdsvann midt i centrum. Her er store samlinger af Munch og Picasso sammen med moderne kunst, kunsthåndværk og design.

Frisk luft nydes bedst oppe i fjeldene. Tag kabelbanen op på Ulriken eller Fløibanen og se den fantastiske udsigt over byen. Bergen Akvarium er også en stor attraktion.

Om eftermiddagen går du om bord på Hurtigruten, og her kan du nyde en lækker middagsbuffet, inden skibet sejler ud ad Hjeltefjorden. Brug resten af aftenen til at slappe af på dækket eller i panoramasalonen, når vi sejler langsomt forbi de smukke fjorde og naturen på kysten.

Dag 3
paffy_shutterstock_170074256.jpg
Foto: Paffy/Shutterstock Foto

En dag med mesterværker


Lokalitet: Florø - Molde

Hvis du vågner tidligt, kan du nyde den storslåede udsigt til den idylliske Nordfjord, efterfulgt af en dejlig morgenmad. Når vi sejler forbi Vestkapp er vi ude på åbent hav for første gang i løbet af rejsen.
Derefter kommer vi til Ålesund, der er mest kendt for arkitektur i jugendstil, der er kendetegnet af en overflod af spir, tårne og detaljerige ornamenter. Etter den voldsomme bybrand i 1904 blev Ålesunds bykerne genopbygget i jugendstil - også kald art nuveau. Tag med på jugendstil-vandringen, hvor vi slentrer gennem Ålesunds gader for at se og lære noget.

Hvis du interesser dig for livet i havet, bør du tage med til Atlanterhavsparken - et af Nord-Europas største saltvandsakvarier. Turen inkluderer et flot dykkeshow og et besøg ved pingvinernes bassin. Bagefter tager vi op på Aksla-fjeldet, hvorfra der er panoramaudsigt over byen og omegnen.

Om sommeren sejler vi ind i Geirangerfjorden, og undervejs passerer vi fjelde, der er op til 800 meter høje, og imponerende vandfald. Du kan komme med på en udflugt, der begynder med en køretur op ad Ørneveien med flot udsigt over Geirangerfjorden.

Et af turens mange højdepunkter er når vi snirkler os gennem 11 hårnålesving ned ad Trollstigen. Vi afslutter turen med middag i Molde, inden vi går om bord på skibet. I efteråret udforsker vi den gemte natur¬perlen Hjørundfjorden, der ligger omkranset af Sunnmørsalperne vilde og majestætiske tinder. Her venter uberørt natur, bratte fjeldvægge, grønne enge, afsidesliggende fjeldgårde og små landsbyer.

Tag med på udflugten "Et lille stykke Norge". Vi ankrer op uden for bygden Urke, og sejler derind med en landgangsbåd. Vi fortsætter med bus gennem Nordangsdalen, der kaldes Norges snævreste dal. Ved Lyngstølvatnet kan du se de oversvømmede rester af en gammel landsby lige under vandoverfladen. I 1908 skabte et jordskred en dæmning, der derpå skabte Lyngstølvatnet. Et fascinerende skue og en spændende historie.

Vi besøger det historiske Hotel Union Øye fra 1881. Etter en smagsprøve på lokale specialiteter, køer vi tilbage til Urke og går om bord på skibet.

Når sejladsen fortsætter nordover, kan du overvære et farverigt og interessant foredrag om nordlyset i vintermånederne.

Dag 4
2500x1250_Trondheim_Nidaros-Cathedral_By_Klaus-Prediger_Guest-Image.jpg
Foto: Klaus Prediger - Gästefoto Foto

Magisk møde med Trondheim


Lokalitet: Trondheim

Trondheim er en eventyrlig, smuk by. Arkitekturen er speciel, og stemningen mytisk. Efter morgenmad forlader du skibet for at udforske byen. Få storbyer har som Trondheim formået at beholde sit historiske særpræg. De smalle smøger fra middelalderen eksisterer fortsat og er en markant kontrast til de brede gader fra det 17. århundrede. I bykernen er der mange specielle træhuse - nogle helt tilbage fra 1700-tallet.

Trondheim var Norges første hovedstad og blev grundlagt af vikingkongen Olav Tryggvason i år 997. Tag med på en guidet tur i Nidarosdomen eller udforsk byens hemmeligheder på egen hånd ved at gå en tur i de charmerende gader.

Nyd udsigten fra den gamle bybro, der blev bygget i 1861, og de smukke træhusene i kvarteret Bakklandet. Nidarosdomen er helt klart også værd at se. Katedralen blev påbegyndt i år 1070 og er bygget på Olav den Helliges gravsted. Den er Norges største gotiske bygningsværk. Lad dig imponere af den utrolige detaljerigdom og de fantastiske kunstværker.

Efter en dag fuld af oplevelser flyver du hjem. 

Lokalitet Trondheim/Danmark
Om bord

Unge opdagelsesrejsende

Fra 1. april 2017 kan 7-13-årige deltage i Hurtigrutens program for Unge Opdagelsesrejsende. Programmet er specialdesignat for børn, der rejser med voksnes til storslåede destinationer med fokus på at lære noget, at have det sjovt og at være aktiv.

Skibene langs Norges kyst

Skibene, der sejler den klassiske rundtur. Hvert skib har sin egen atmosfære, stil og identitet så du kan vælge, hvordan du ønsker at opleve Norges kyst.

Oplevelser