Pakket & Klart: Bergen - Kirkenes

Bergen - Kirkenes

Udforsk den rå og smukke kystlinje og fortsæt op ad og over Polarcirklen, hvor du står ansigt til ansigt med naturlige vidundere og spændende udflugter. Vi har samlet fly (fra København, Billund eller Aalborg), hotel og sejlads med Hurtigruten i én pakke, så det eneste, du behøver at tænke på er at pakke kufferten.

 • Besøg den legendariske Geirangerfjord om sommeren
 • Besøg Hjørundfjorde, Norges smukkeste fjord, i efteråret
 • Kryds Polarcirklen under midnatssolen (sommer) eller nordlyset (vinter)
 • Vær aktiv og eventyrlysten på Hurtigrutens spændende udflugter til lands og til vands

Oversigt

Nyd atmosfæren og kulturen i byer som Bergen, Ålesund og Tromsø - der emmer af kysthistorie. På rejsen fra Bergen til Kirkenes kommer du fra den 60. til den 70. breddegrad på syv dage. Du oplever evigt skiftende landskaber - det ene mere dramatisk end de andre. Spektakulære landskaber, som du aldrig glemmer.

Attraktionerne ligger tæt

Hurtigruten forlader Bergen om aftenen på vej til polarområderne. Undervejs op langs kysten stopper vi i jugendstil-byen Ålesund, inden vi sejler videre op langs den smukke vestkyst. På sommersejladserne besøger vi også den verdensberømte Geirangerfjord.

I middelalderbyen Trondheim er Nidarosdomen en stor seværdighed for mange. Derefter fortsætter turen langs ​​Helgelandkysten og forbi Lofoten.

Spændingen stiger, når vi krydser Polarcirklen og sejler ind i Nordens Paris, Tromsø. Herfra venter Nordkap og alle de charmerende havne langs Finnmarks kyst, før vi fulde af indtryk lægger til i Kirkenes, der er vores endelige destination. Byen ligger tæt på den russiske grænse. Vi er faktisk lige så langt mod øst som St. Petersborg.

Fantastiske eventyr hele året

 Uanset hvilken årstid, du rejser med Hurtigruten, er du omgivet af naturens vidundere, hvor du end vender blikket. Hver årstid har alligevel sin egen charme og dens unikke særheder.

Vinteren er en vidunderlig årstid, og du kan udforske den vilde natur på Norges kyster. Den rene, hvide sne dækker landskabet, der er ideelt til actionfyldte udflugter som hundeslædekørsel, hvalsafari og snescooterture. På dækket kan du indånde den kolde, friske og klare luft og se de små klynger af huse, der lyser som lanterner inde på land. De snedækkede bjerge afspejler skumringslyset og vinterhimlens nuancer, der skaber en fantastisk atmosfære.

I foråret kan du virkelig opleve de store kontraster mellem Syd- og Nordnorge. Fra Bergen til Trondheim sejler vi forbi grønne, blomstrende og frodige landskaber med næsten sommertemperatur. Længere mod nord er temperaturen mere forårsagtig. Når vi krydser Polarcirklen og sejler mod Nordkap og Finnmark er det rigtig vinter, selv om midnatssolen skinner fra midten af ​​maj. Dermed oplever man tre årstider på én rejse.

Om sommeren kan du se den norske natur, når den er smukkest, med frodige blomsterenge, kæmpe vandfald, dybe skove, høje fjelde og idylliske fjorde. Nyd de lange, lyse sommerdage, der giver masser af energi og mere tid til at udnytte dagen. Deltag i udflugter som hvalsafari, RIB-eventyr, kajakroning, vandreture i Lofoten og midnatskoncert i Ishavskatedralen.

Når sommeren nærmer sig sin afslutning, forstærker den skarpe, klare efterårs luft de røde, gule og orange farver. Bjerge, bakker og skove lyser op i efterårets farver. Fra dækket under den klare, blå himmel ser man, at der drysser sne på de højeste tinder.

Det bliver gradvist mørkere, og solen går tidligere ned. Hvis du er heldig, oplever du, at nordlyset flakker over himlen og skaber lidt ekstra magi.

Uanset hvilken årstid, du vælger, giver en tur med Hurtigruten fra nord til syd minder for livet. Når vi lægger til i Kirkenes, har du oplevet meget på kort tid, og du længes garanteret efter at vende tilbage.

Inkluderet i prisen:

 • Rejse med Hurtigruten med valgt kahytskategori og helpension om bord
 • Transfer til hotel fra lufthavn
 • Hotel i Bergen og Kirkenes med morgenmad
 • Flyrejse fra København/Billund/Aalborg til Bergen og transport til hotel.
 • Flyrejse fra Kirkenes til København/Billund/Aalborg

Ikke inkluderet

 • Rejse- og afbestillingsforsikring.
 • Valgfrie udflugter

I øvrigt:

 • Priserne er i danske kroner pr. person baseret på to personer, der rejser sammen og deler en dobbelt-kahyt.
 • Ikke alle kategorier er tilgængelige på alle afgange. 
 • Pris på ene-kahyt oplyses på anmodning. 
 • Hurtigruten har et fleksibelt prissystem, og alle priser afhænger af kapacitet og tilgængelighed.
Rejsen dag for dag

Rejseplanen

Afrejsehavn Danmark - Bergen
Dag 1
KPK123337©Klaus-Peter-Kappest.jpg
Foto: Klaus Peter Kappest Foto

Fra Danmark til Norge


Lokalitet: Danmark - Bergen

På denne tur får du fly fra København, Aalborg eller Billund til Bergen, og en overnatning på hotel i Bergen før afrejse med Hurtigruten dagen efter. Det gi’r dig gode muligheder for at opleve byen om aftenen. Hvad med en øl på den dejlige pub Legal, før du måske vil spise middag på Potetkjelleren (Kartoffelkælderen). Bergen har noget for alle og enhver!

Hotel: Clarion Hotel Admiral

Dag 2
1200x600_Bergen_©Mark and Anna Wilson - Shutterstock_Day 1.png
Foto: Mark and Anna Wilson Foto

Rejsen begynder i Porten til Fjordene


Lokalitet: Bergen

Din rejse starter i Bergen, en by omgivet af syv fjelde. Inden afsejling kan du nå at udforske den kulturelle Port til Fjordene. Bergen blev grundlagt i år 1070 og var Norges hovedstad i flere år. Byen er et centralt punkt for rejser i Norge og har bevaret en stor del af sin lokale karakter og historie. Et eksempel, der er på UNESCOs verdensarvliste, er det historiske Bryggen-kvarter med farverige havnekajer, der dateres til det 14. århundrede. Gå en tur rundt i den charmerende og kompakte by, tilbring tid på en udendørs café eller restaurant, nyd en tur med Fløibanen eller besøg det berømte fiskemarked.

Efter ombordstigning inviteres du til at nyde en velsmagende middagsbuffet, baseret på kystens bedste råvarer. Vi sejler nordpå fra Bergen ad Hjeltefjord - samme rute som vikingerne benyttede til Shetlandsøerne og videre. Vi er på vej til det høje nord. Slap af resten af aftenen, mens du beundrer de spektakulære landskaber enten fra dækket eller panoramasalonerne.

Dag 3
1200x600_Molde_©Tim Couttreel - Guest image_Day 2.png
Foto: Tim Couttreel / Guest Photo Foto

Arkitektoniske og naturlige mesterværker


Lokalitet: Florø - Molde

Hvis du vågner tidligt, kan du nyde Nordfjords betagende skønhed inden den lækre morgenmad. Når vi sejler forbi Vestkap, er vi ude på åbent hav.

Skibet navigerer derefter gennem skær og øer, før vi når til Ålesund. Byen har mange spir, tårne og flot udsmykkede bygninger, og Ålesund er kendt for sin smukke jugendstil-arkitektur. En brand ødelagde en stor del af byen i 1904, men den blev genopbygget i tidens moderne stil, art nouveau / jugendstil. Hvis du interesserer dig for livet i havet, kan du tage med på et besøg i Atlanterhavsparken - et af Nordeuropas største saltvands-akvarier. Besøget omfatter også det udendørs bassin, hvor vi ser pingvinerne. Efter Atlanterhavsparken fortsætter vi fremad og opad til Aksla-fjeldet og et fantastisk panorama over området.

I sommermånederne sætter vi kurs mod den spektakulære Geirangerfjord, der er på UNESCOs verdensarvliste, og passerer skær, 800 meter høje klipper og imponerende vandfald undervejs. I efteråret udforsker vi Hjørundfjorden, der ligger midt i de majestætiske Sunnmøre Alper. Fjorden er afsondret, og det uspolerede naturlige landskab giver fjorden dens særlige karakter. Langt fra turistområderne sejler vi forbi stejle klippevægge, grønne enge, ensomme fjeldgårde og små landsbyer.

Dag 4
1200x600_Kristiansund_©Maggie Strutt - Guest image_Day 3.png
Foto: Maggie Strutt / Guest Photo Foto

Oplev den gamle hovedstads middelalderånd


Lokalitet: Kristiansund - Rørvik

Få store byer har formået at bevare deres intimitet så effektivt som Norges tredjestørste by, Trondheim. Vikingkongen Olav Tryggvason grundlagde den gamle by så tidligt som 997. Tilmeld dig vores udflugt til Norges nationale helligdom, Nidarosdomen - landets eneste gotiske katedral. Den er bygget over gravpladsen for Sankt Olav, Norges skytshelgen.

Her kan du beundre domkirkens utrolige arkitektoniske detaljer og udsøgte kunstværker. Vi fortsætter til Ringve Musikhistoriske Museum, hvor historien om Norges musik er levendegjort. Den smukke herregård er omgivet af en dejlig botanisk have, og der er en fantastisk udsigt over både byen og fjorden.

Du kan også udforske Trondheim fra havoverfladen i en kajak på Nid-elven fra juni til september og opleve Trondheim på cykel og prøve verdens eneste cykellift fra april til september.

Om sommeren kan du deltage i ekspeditionsteamets explorerbåd-aktiviteter og opleve mere af Trondheim og omegn.

Om eftermiddagen sætter skibet nordvestlig kurs og passerer det smukke fyr Kjeungskjær og talrige charmerende holme og klippeskær. Efter at have passeret det smalle Stokksund sejler vi mod charmerende Rørvik.

Dag 5
1200x600_Reine, Lofoten_©Kochneva Tetyana - Shutterstock_Day 4.png
Foto: Kochneva Tetyana Foto

Velkommen til Arktis!


Lokalitet: Brønnøysund - Svolvær

Vi krydser Polarcirklen! Den usynlige linje ligger på 66 grader 33 minutter Nord og er grænsen til Arktis. Om sommeren betyder det 24-timers dagslys - midnatssol. Om vinteren er der nord for denne breddegrad de bedste muligheder for at opleve nordlys. Selv om du ikke er vågen, når vi passerer Polarcirklen, sørger kaptajnen for, at det bliver en mindeværdig begivenhed. Hvis du sejler i arktisk farvand for første gang, kan du i dagtimerne deltage i en Polarcirkel-ceremoni på dækket.

I nærheden af Ørnes findes Svartisen, Norges næststørste gletsjer. Tag med på en tur til Svartisen om sommeren og blev betaget af den gådefulde isverdens skønhed. Bagefter fortsætter rejsen langs den smukke Helgelandskyst til Bodø - og tilbage til skibet. I Bodø kan du deltage i en eventyroplevelse i harmoni med naturen - ørnene og det dybblå hav. Vi tager til Saltstraumen i en RIB (stiv, oppustelig båd), hvor du kan opleve verdens kraftigste tidevandsstrøm. På den spændende tur gennem vilde landskaber er der også en god chance for at se havørne.

Om eftermiddagen ses den 1000 meter høje Lofotenvæg i horisonten. Lofoten ligger mellem majestætiske granitklipper og hvide sandstrande, og øgruppen er en oplevelse ud over det sædvanlige. Lofotens charme ses i de små, maleriske fiskerlandsbyer med deres bohemeagtige atmosfære. Gå en tur mellem tørfisk-stativer og "rorbuer" - de traditionelle fiskerhytter.

I Stamsund kan du deltage i en historisk tur til Lofotr Vikingmuseum, hvor du inviteres ind i høvdingens hus, der er en rekonstruktion i fuld størrelse med udstillinger af fund fra vikingetiden. Høvdingen og hans kone er værter i festsalen ved et ægte vikingemåltid, der giver en smag af vikingetiden - komplet med traditionel mad, drikkevarer, klædedragter, sang og dans.

Mellem Stamsund og Svolvær kan du opleve livet på et grøntsags- og ostebrug i Lofoten eller besøge Lofotens eneste bryggeri, der ligger i en tidligere fiskeforarbejdningsbygning.

Om vinteren, når vi krydser Polarcirklen, går jagten på nordlyset ind. Vi fejrer begivenheden med et multimedieshow, "Det magiske lys, aurora borealis", med billeder, ord og musik. Mens vi sejler gennem det smalle Raftsund, stopper vi ved indsejlingen til Trollfjord. Her serveres frisklavede fiskefrikadeller på dækket. Du hører også historien om "Slaget ved Trollfjord", der fandt sted i vinteren 1890. Hvis man ser nøje efter, kan man se trolde oppe i de stejle fjelde. Eller måske ikke!

Dag 6
1200x600_Tromsø_©David Gonzalez_Day 5.png
Foto: David Gonzalez Foto

Føl dig som en polarhelt


Lokalitet: Stokmarknes - Skjervøy

Vær klar til en dag fuld af spændende aktiviteter - uanset årstiden! I løbet af morgentimerne anløber vi kort Risoyhamn, Harstad og Finnsnes. Skibet fortsætter derefter til Tromsø, den arktiske hovedstad, til et længere ophold. Mange episke arktiske ekspeditioner havde Tromsø som udgangspunkt. Om vinteren kan du deltage i udflugten "Polarhistorisk vandretur" og lære noget om de opdagelsesrejsende og de arktiske jægere - og smage øl, der er brygget på verdens nordligste bryggeri. Eller tag med på en udflugt til de indfødte rensdyrhyrder, samerne.

Om vinteren og i foråret kan du udfylde dit ophold i Tromsø med en spændende hundeslædetur. På denne mini-polarekspedition tr��kker huskyhundene dig over det frosne landskab, mens du nyder den fantastiske udsigt over havet, fjeldene og åbne plateauer. I polarnatten kommer det eneste lys fra pandelamper, stjernehimlen og - hvis vi er heldige - fra det magiske nordlys. Du kan også teste dine koordinationsevner på en sjov tur på langrend eller snesko.

Om sommeren kan du deltage i ekspeditionsteamets explorerbåd-aktiviteter og oplev mere af Tromsø og omegnen.

Hvis du vil opleve fred og ro på havet om sommeren, så tag med på en kajakudflugt. Ro i farvandene ud for Tromsø med fjeldene som en fantastisk kulisse. Det er fantastisk at glide stille gennem de uberørte farvande og komme tæt på havets dyreliv. Om vinteren kan du deltage i en lydløs hvalsafari i Kaldfjorden på den elektrisk drevne skonnert Opal. Besætningen er uddannet i ansvarlig dyrelivsturisme. De eneste lyde, der høres, er hvalerne, der gennembryder vandoverfladen og sprøjter vand fra deres åndehuller - og dit eget hjerte, der slår lidt hurtigere end normalt.

Efter en spændende dag i Tromsø fortsætter vores nordgående rejse. Om vinteren indbyder kaptajnen gæsterne til at smage tørfisk på dækket. Skibet sejler nu i farvande med den bedste chance for at se nordlys mellem oktober og marts. Vi samles på dækket for at søge efter det betagende fænomen.

Dag 7
1200x600_Nordkapp_©Kateryna Moskalenko - Shutterstock_Day 6.png
Foto: Kateryna Moskalenko Foto

På toppen af verden - Nordkap


Lokalitet: Øksfjord - Berlevåg

Efter korte morgenstop i Hammerfest og Havøysund ankommer vi i Honningsvåg, porten til spektakulære Nordkap. En udflugt til Nordkap-plateauet bringer dig til 71° 10' 21'' Nord - kun 2.000 km fra den geografiske nordpol. Når man står på toppen af det 307 meter høje Nordkap-plateau, har man en sublim følelse af at være ved verdens ende. Mens man beundrer udsigten, bør man sørge for at få nogle fotografiske beviser fra det fantastiske sted.

Tæt på Nordkap findes et af verdens mest spændende naturreservater, Gjeværstappan. Deltag i en fuglesafari for at opleve Finnmarks største flok søpapegøjer og et stort antal rider. I løbet af ynglesæsonen vrimler området med liv, og mægtige havørne kredser rundt i jagten på bytte. Imens fylder lomvier, alke, skarver, arktiske kjover, mallemukker, polarlomvier og suler luften med en kakofoni af skrig og hvin.

Hvis du vil lære noget om livet i denne fjerntliggende region, kan du tage med på udflugt til Magerøyas fantastiske natur og se fiskersamfundene Kamøyvær og Skarsvåg. Undervejs fortæller guiden om områdets natur, kultur og historie.

Derefter fortsætter skibet mod nord og sejler ind samernes rige. Vi passerer deres gamle hellige sted, klippeformationen Finnkirka, mens vi nærmer os fiskerbyen Kjøllefjord. Her kan du lære noget om samerne og udforske det vidunderlige landskab. Lær noget om samernes traditioner og levevis og hør traditionel samisk joiking (sang). Om vinteren kan du deltage i en uforglemmelig snescootertur til et af Europas mest ekstreme og spændende naturområder.

Undervejs fortæller guiderne om de samiske folk, de geografiske og klimatiske forhold, livet på Finnmarks kyst og om, hvordan befolkningen effektivt udnytter naturen både sommer og vinter. Oplev sneklædte dale, frisk vinterluft og måske det fantastiske nordlys på den klare stjernehimmel. "Samisk efterår" er en udflugt, hvor du kan lære om det naturlige arktiske spisekammer og apotek, smage tørret rensdyrkød, revlingsaft, urtete (brændenælde) og rosenrod-tinktur. Du kan også mærke tilstedeværelsen af den samiske shaman, noaide.

I Berlevåg kan du deltage i en unik to-dages vinterekspedition i den arktiske vildmark på både hundeslæde og snescooter.

Dag 8
1200x600_Kirkenes_©Ørjan Bertelsen_Day 7.png
Foto: Ørjan Bertelsen Foto

Barentsregionens hovedstad


Lokalitet: Båtsfjord - Kirkenes

Perspektivet bliver mere dramatisk, når vi nærmer os Kirkenes. Vi ankommer i nærliggende Vadsø tidligt om morgenen, og lige efter morgenmaden ankommer vi i Kirkenes ved 30 ° Øst, længere mod øst end Istanbul og St. Petersborg. Dette er Hurtigrutens vendepunkt inden hjemrejsen sydover. Kirkenes er kendt som Barentsregionens hovedstad og porten mod øst.

Grænsen mod Rusland er kun få kilometer væk, og vejskiltene har både norsk og russisk tekst. Afhængigt af sæsonen er der mange måder at besøge grænsen - med bus (hele året), på flodbåd eller på en action-fyldt tur på ATV / quadbike / firehjulet motorcykel. Kirkenes har mange fascinerende små museer om den fjerntliggende regions bemærkelsesværdigt rige historie og kulturarv.
I Kirkenes kan du deltage i en lang række eventyrlige aktiviteter i det arktiske miljø. Om vinteren har Kirkenes et fantastisk snehotel, der er base for flere spændende udflugter. Du kan også hilse på rensdyrene, der lever ved snehotellet. I foråret kan du endnu deltage i vinteraktiviteter og udflugter - for eksempel at udforske den arktiske vildmark på snescooter og kørsel på en frossen fjord. På turen fortællerne guiderne om samerne, det ekstreme arktiske klima og områdets unikke dyreliv. På vores hundeslædetur trækker hundene dig ivrigt over det frosne arktiske landskab. Du kan også fange og spise kæmpe kongekrabbe fra Barentshavet. Om sommeren kan du vandre i fjeldene med en huskyhund som følgesvend.

Når skibet starter rejsen mod syd, kan du først nyde frokost og bagefter nyde udsigten over det omkringliggende arktiske landskab fra dækket eller fra panoramasalonen. Når vi sejler fra Kirkenes, har du kun set halvdelen af, hvad rejsen langs Norges kyst tilbyder. Vær klar til mange nye oplevelser. Havnene, vi besøgte om natten på den nordgående rejse, besøges nu om dagen. Om eftermiddagen lægger skibet igen til på Vardø, Norges østligste havn. Hvis vejret tillader det, kan du bade i Ishavet.


I foråret er der foredrag om vadefugle, der holder til på nordkysten. Sydpå sejler vi langs Varanger-halvøen til Båtsfjord, inden vi om aftenen når Berlevåg, der er hjemsted for et af Norges mest kendte mandskor, der hovedsagelig består af fiskere.

 

Dag 9
day6_bergen.jpg

Rejsen hjem


Lokalitet: Kirkenes - Danmark

Rejsen afsluttes i Kirkenes. Transfer fra hotellet tager dig til lufthavnen, hvor du flyver tilbage til Danmark.

Lokalitet København/Billund/Aalborg
Om bord

Skibene langs Norges kyst

Skibene, der sejler den klassiske rundtur. Hvert skib har sin egen atmosfære, stil og identitet så du kan vælge, hvordan du ønsker at opleve Norges kyst.

Oplevelser

Udflugter på nordgående sejladser (2017/18)

Giv din indre opdagelsesrejsende en udfordring og oplev alt, hvad Norge tilbyder med Hurtigrutens brede vifte af valgfrie udflugter. Periode: 01.04.2017 - 30.03.2018.

Havne

Lær noget om de charmerende havne og byer, der besøges på denne rejse