Bergen – Kirkenes – Trondheim

Opdagelsesrejsen

Opdagelsesrejsen

Bergen – Kirkenes – Trondheim

Opdagelsesrejsen

Opdagelsesrejsen

Rejseinformation 11 dage
Afrejsedatoer Regelmæssige afrejser året rundt
Pris fra
kr 22.790
Helpension inkluderet
 • Oplev alle hovedseværdighederne på vores smukke norske rute med besøg i næsten alle 34 havne to gange, først nordgående og derefter sydgående
 • Nyd hver årstids spektakulære natur, mens vi sejler forbi flere end 100 fjorde og 1.000 fjelde
 • Halvdelen af rejsen foregår i det arktiske Norge. Det øger vores chancer for at se nordlys om vinteren, eller for at nyde 24 timer med sollys under sommerens midnatssol
 • Vælg mellem syv til ni tilkøbsvandreture og de fleste af de årstidsbestemte tilkøbsudflugter – flere end 70 i alt – for at forstærke oplevelsen af kysten
Opdagelsesrejsen

Inkluderet i rejsens pris

 • Mad og drikkevarer

  Helpension (morgenmad, frokost og aftensmad) fra Norway's Coastal Kitchen

 • Valg af kahyt

  Vælg kahytkategori

 • Aktiviteter og foredrag ombord

  Præsentationer ombord om historie, biologi, geografi, geologi og kultur, der hjælper os med at forstå de destinationer, vi oplever

 • Turleder

  Engelsktalende turleder ombord

Aktuelle tilbud:

 • Nordlysgaranti

  Hvis det spektakulære nordlys ikke viser sig i løbet af din rejse, tilbyder vi dig en ny 6 eller 7-dages rejse gratis.*
  Garantien gælder rejser i perioden 26. september til 31. marts. Gælder nye bestillinger og kun, hvis nordlyset ikke viser sig i løbet af rejsen.
  Læs mere og bestil
 • Singletilbud

  Rejs langs Norges kyst i 2023 uden at betale ekstra for at have kahytten alene. Tilbudet gælder udvalgte afrejsedatoer.
  Læs mere og bestil

Rejseplan

Mens vi sejler sydpå langs Norges kyst, besøger vi igen de fleste havne, som vi besøgte om natten nordpå, så man kan se fjorde, fjelde, byer, købstæder og landsbyer i dagslys.

Der er hele 70 årstidsbestemte tilkøbsudflugter, så man kan skræddersy hver dag af rejsen, som man ønsker.

DAG 1 : Bergen

Alle ombord!

The Fløibanen funicular travelling down from Mount Fløyen in Bergen
The Fløibanen funicular
Foto: Shutterstock

Vores rejse begynder i Bergen, Norges næststørste by og porten til fjordene. Bergen, der blev grundlagt i 1070 e.v.t., har arkitektur med indflydelse fra den velstående, tyske handelsorganisation fra det 14. århundrede, Hanseforbundet.

Hvis der er tid inden skibets afrejse, kan man besøge den farverige havnepromenade Bryggen, der er på UNESCOs verdensarvsliste og nu et område med kunsthåndværk og brostensbelagte gader. Lige over gaden ligger det berømte fiskemarked, der sælger lækre fisk og skaldyr. Der er også svævebanen Fløibanen, hvor man kan blive transporteret op til Fløyfjellet, hvorfra der er en smuk udsigt over byen.

For at få mest muligt ud af opholdet i Norge, må man ikke glemme, at vi også tilbyder ture før og efter sejladsen - f.eks. programmet Norge i en nøddeskal.

Rejsen begynder

Inden ombordstigning kan man slappe af i vores behagelige lounge for rejsende i terminalen. Ombord på skibet kan man nyde det første af mange lækre måltider af friske råvarer fra den lokale kyst, mens vi forlader Bergen ad den gamle vikingerute i Hjeltefjord.

Mød også skibets Experience Team, der er vores guider, mens vi sejler langs Norges kyst. Eksperterne arrangerer også foredrag, aktiviteter ombord og tilkøbsvandreture.

TID I HAVN:

The Fløibanen funicular travelling down from Mount Fløyen in Bergen
The Fløibanen funicular
Foto: Shutterstock
A group of kayakers on a guided tour of Ålesund's waterways
Explore Ålesund's waterways on a guided kayaking tour
Foto: Tommy Simonsen

DAG 2 : Florø – Molde

Ikonisk arkitektur og fantastiske fjorde

A group of kayakers on a guided tour of Ålesund's waterways
Explore Ålesund's waterways on a guided kayaking tour
Foto: Tommy Simonsen

Nyd den tidlige morgen i den betagende Nordfjord tæt på Torvik. Vi sejler herefter forbi Vestkap for at komme til Ålesund.

Art Nouveau-by

Ålesund er berømt for sin smukke jugendstil-arkitektur og Atlanterhavsparken med et af Nordeuropas største saltvandsakvarier. I foråret og om vinteren er sejlplanen sådan, at man har det meste af dagen til at udforske den maleriske by.

Ud i fjordene

Om sommeren sætter vi kursen mod den spektakulære Geirangerfjord, der er på UNESCOs verdensarvsliste, og sejler forbi noget af Norges mest fantastiske natur. I fjorden ser vi måske de berømte vandfald De Syv Søstre, der bruser ned ad klipperne.

I efteråret udforsker vi Hjørundfjord, der ligger gemt væk i Sunnmørsalperne. Der er også et ophold i den smukke by Urke, så vi kan se ud over de tusind år gamle gårde, fjorden og de frodige fjeldsider.

Fjelde og roser

Dagens sidste havn er Molde. Om sommeren er der måske lige præcis nok sollys til at se den fantastiske udsigt over 222 fjeldtoppe på tværs af fjorden, kaldet “Moldepanoramaet”.

Fra midt i juni til sidst i august er gaderne og haverne pyntet med synet og duften af roser i alle nuancer, så Molde rigtigt lever op til sit tilnavn, “Rosernes by”.

TID I HAVN

 • Florø: 02.45-03.00
 • Måløy: 05.15-05.30
 • Torvik: 08.20-08.30
 • Ålesund (01.11-31.05): 09.45-20.00
  • Ålesund (01.06-31.10): 09.45-10.00
  • Geiranger (01.06-31.08): 14.25-14.45
  • Ålesund (01.06-31.08): 19.00-20.00
  • Urke (01.09-31.10): 12.15-15.45
  • Ålesund (01.09-31.10): 18.00-20.00
 • Molde: 22.35-23.05
Udflugter
 • Geiranger med Trollstigen-passagen
  På en smuk bustur fra Geiranger kommer vi til Eidsdalsvatnet, hvor vi tager en færgetur. Vi kommer tilbage til bussen og kører til Gudbrandsdalen og ned ad den snoede Trollstigen-passage til Molde.
 • Jugendstil-gåtur (forår og vinter)
  Tag med os på en guidet gåtur gennem Ålesund og oplev den elegante jugendstil-bys historie og kultur.
 • Atlanterhavsparken akvarium og Aksla-fjeldet
  Se jugendstil-byen Ålesund i fugleperspektiv fra et nærliggende fjeld og besøg derefter det store Atlanterhavsparken akvarium.
 • Jugendstil-gåtur (efterår)
  Ålesund er kendt for sin livfulde arkitektur i Jugendstil. Tag med på en gåtur for at opleve den norske kystbys skjulte perler.
 • En smagsprøve på Norge
  En smuk fjord, smalle dale, en gammel bosættelse, historisk hotel og lille landsby – tag med os på denne yderst populære rejse gennem spektakulær, norsk natur.
 • Fjeldvandring ved Hjørundfjord
  Nyd den spektakulære udsigt over Hjørundfjord, Sunnmørealperne, landsbyerne Sæbø og Urke på denne vandretur i fjeldene. Der er endda tid til en kaffepause halvvejs.
 • Vandretur med besøg på en sæter
  Tag med på en behagelig vandretur op fra fjorden gennem dejlige enge til et sommergræsningssted ved Haukås, hvor vi lærer om traditionelt landbrug og smager lokale delikatesser.
 • Hjørundfjord, Geiranger og Ålesund
  På denne udflugt kommer vi gennem Norangsdalen på en færgetur på Geirangerfjord, der er på UNESCOs verdensarvsliste, og op ad den stejle Ørnevej og derefter til Ålesund, der er en by i jugendstil.
 • Kajakroning i Ålesund
  Tag med på en guidet kajaktur gennem den elegante by Ålesund og lær noget om dens historie og jugendstil-indflydelse.
 • Alnes Fyr
  Udforsk de gamle øer Giske og Godøy og nyd de fantastiske kystlandskaber ved Alnes Fyrtårn.
 • Hjørundfjord – smagsprøver og traditioner
  Udforsk den smukke Hjørundfjord ombord på et vintageskib og forkæl smagsløgene med en lækker fire-retters middag i gæstehuset i Sæbø, der er fra det 16. århundrede.

DAG 3 : Kristiansund – Rørvik

Kongernes by og paladser

The towering spire of Nidaros Cathedral is one of Trondheim's most famous sights
Nidaros Cathedral
Foto: Mykola Ksenofontov / Visit Trondheim

På denne del af rejsen kommer vi ind i regionen Trøndelag, der er præget af bugtede bakker, marker, der er oversået med bondegårde, og lavtliggende kystbyer.

Magisk, middelalderligt og moderne

Trondheim, der blev grundlagt af vikingekongen Olav Tryggvason i 997, er Norges tredjestørste by og en blanding af historiske bygninger og en befolkning, der består af en stor del studerende.

 Vi har tre timer til at udforske Trondheim og dens store udvalg af seværdigheder på egen hånd eller på en af de tilkøbsudflugter, vi tilbyder.

Et sted, man bare skal se i byen, er Nidarosdomen, der kaldes “Norges Notre Dame” på grund af dens gotiske stil, og fordi den betragtes som den mest hellige bygning i hele Norge. Ved siden af domkirken ligger Ærkebispegården, hvor man kan se Norges kronjuveler.

I nærheden findes byens gamle bro, Gamle Bybro, over Nidelven. Den markerer indgangen til det gamle Hansestad-kvarter Bakklandet. Kvarterets farverige træhuse, der står på pæle langs elven, huser nu trendy spisesteder. Fra Bakklandet rejser Kristiansten Fæstning sig og tilbyder en smuk panoramaudsigt over byen og fjorden.

Tilbage ombord

Om eftermiddagen sejler skibet mod nordvest, passerer det okkerfarvede Kjeungskjær Fyr, holme og stenede rev. Herefter sejler vi mod charmerende Rørvik.

TID I HAVN

 • Kristiansund: 02.45-03.00
 • Trondheim: 09.45-12.45
 • Rørvik: 21.40-22.00
Udflugter
 • Nidarosdomen og Ringve Museum
  Oplev majestætiske Nidarosdomen, Norges eneste kirke i gotisk stil. Derefter tager vi en rejse gennem musikhistorien på Ringve Museum.
 • Trondheim med Nidarosdomen
  Lær mere om Trondheim ved at besøge en af dens seværdigheder, Nidarosdomen. Se hele byen fra det berømte udsigtspunkt Utsikten og kom på en bustur rundt i byen.
 • Byvandring i Trondheim
  Udforsk Trondheim og lær noget om byens historie og kultur af en lokal guide. Se alle byens bedste seværdigheder, fra Stiftsgården til broen, som de lokale kalder Lykkens Portal.
 • Kajakroning på Nidelven
  Se byens mange seværdigheder fra vandet i en kajak. Ro ned ad Trondheims vandveje, få lidt motion og nyd udsigten over denne spændende by.
 • Cykling i Trondheim
  Trondheim er Norges mest cykelvenlige by, så det er tid til en cykeltur! Nyd den friske luft på en cykeltur gennem byen og oplev seværdighederne og de smukke landskaber.
 • Vandreturspas (4 vandreture)
  Med lange dage er sommeren helt sikkert den ideelle årstid til vandreture i Norge. Nyd friluftslivet i den smukke vildmark.
 • Vandreturspas (4 vandreture) – Vinter
  Nyd at vandre i Norges vinterlandskabers skarpe skønhed og oplev friluftsliv - måske under det magiske nordlys.
The towering spire of Nidaros Cathedral is one of Trondheim's most famous sights
Nidaros Cathedral
Foto: Mykola Ksenofontov / Visit Trondheim
Saltstraumen, the world’s most powerful maelstrom, is one of Bodø's major highlights
Foto: Shutterstock

DAG 4 : Brønnøysund – Svolvær

Ind i Arktis

Saltstraumen, the world’s most powerful maelstrom, is one of Bodø's major highlights
Foto: Shutterstock

Vi krydser Den arktiske Polarcirkel tidligt om morgenen, og så begynder vores arktiske tur i Norge. Vi markerer øjeblikket med en traditionel ceremoni, der uden tvivl får os til at vågne!

Nord for Den arktiske Polarcirkel kan solen ses 24 timer om dagen om sommeren, mens chancerne for at se nordlys forbedres markant om vinteren.

Naturens kræfter

Kl. 10.00 lægger vi til i Ørnes, tæt på Norges næststørste gletsjer, Svartisen. Kajen her er populær for sin kærlighedsbænk, hvor kærester erklærer deres evige kærlighed med en hængelås.

Når vi sejler til Bodø, Nordnorges næststørste by, er der udsigt til Børvass fjeldtoppe. Se fantastisk gadekunst eller tag med på en tilkøbsudflugt med båd til Saltstraumen, der er verdens stærkeste tidevandsstrøm.

Velkommen til Lofoten

Denne eftermiddag ankommer skibet til øgruppen Lofoten. Den 1.000 meter høje Lofotveggen er et fantastisk syn i horisonten, som var den der for at byde os velkommen.

Stamsund er hjemsted for en af øernes største fiskeflåder og er travlest mellem januar og april, når den arktiske torsk, af de lokale kaldt skrei, svømmer fra Barentshavet i nord ned til Vestfjord for at gyde.

Når det bliver aften, og man kan se rækker af traditionelle fiskerhytter på pæle, der kaldes for rorbuer, så er vi kommet til den smukke havn i Svolvær, Lofotens hovedby.

TID I HAVN

 • Brønnøysund: 01.35-01.45
 • Sandnessjøen: 04.35-04.50
 • Nesna: 06.00-06.10
 • Ørnes: 10.00-10.10
 • Bodø: 13.05-15.20
 • Stamsund: 19.15-19.40
 • Svolvær: 21.20-22.15
Udflugter
 • Gletsjeren Svartisen
  Nyd en bus- og bådtur til besøgscentret for Norges næststørste gletsjer: Svartisen. Spejd efter havørne og passér forbi verdens stærkeste tidevandsstrøm.
 • Arktisk kystvandring
  Nyd en guidet gåtur langs Bodøs kyst og lær, hvorfor hengivenhed til naturen og det fri er en integreret del af Norges kultur.
 • Oplev Bodø og Saltstraumen
  Efter en tur til Bodø ser vi verdens stærkeste tidevandsstrøm, også kaldt en malstrøm, ved sundet Saltstraumen.
 • RIB-safari til Saltstraumen
  Rejs med båd til Saltstraumen, hjemsted for verdens kraftigste tidevandsstrøm. Lær noget om det fascinerende områdes historie og geologi på en bådtur.
 • Mød vikingerne (vinter)
  Træd tilbage i tiden og oplev livet i vikingetiden på Lofotr Vikingmuseum. Nyd et autentisk vikingemåltid og se værterne udføre traditionelle ritualer.
 • Mød vikingerne – (sommer)
  Se, hvordan vikingerne levede ved Lofotr i Borg, Lofoten, hvor den største vikingebygning, der nogensinde er fundet, er blevet genskabt.
 • Lofotens seværdigheder
  På denne udflugt ser vi Kabelvåg, en af Lofotens vigtigste historiske fiskerbyer, imens vi er omgivet af imponerende omgivelser med hav og fjeld.
 • Gårdbesøg i Lofoten
  Lær noget om livet på en arbejdsgård i Lauvdalen, Lofoten. Aalan-gården er kendt for sine urter og økologiske prisvindende oste.
 • Vandreturspas (4 vandreture)
  Med lange dage er sommeren helt sikkert den ideelle årstid til vandreture i Norge. Nyd friluftslivet i den smukke vildmark.
 • Vandreturspas (4 vandreture) – Vinter
  Nyd at vandre i Norges vinterlandskabers skarpe skønhed og oplev friluftsliv - måske under det magiske nordlys.

DAG 5 : Stokmarknes – Skjervøy

Den arktiske hovedstad

Tromso's Arctic Cathedral in autumn
The Arctic Cathedral is Tromsø's most prominent landmark
Foto: Shutterstock

Vi lægger til i Harstad lige efter kl. 07.00. Man kan nå at gå en fredelig morgentur rundt i byen.

Skibet fortsætter herefter til Finnsnes, der er forbundet til den smukke ø Senja via den imponerende Gisundbro.

Hold øje med de mange forskellige havfugle, der har flere kolonier i nærheden, herunder søpapegøjer. Man kan også se hvaler i farvandene, særligt i løbet af vintersæsonen.

Porten til Arktis

Herefter sejler vi til den historiske polarforskerhovedstad Tromsø, hvor vi har fire timer til at udforske byen eller tage med på en tilkøbsudflugt.

Polaria, der er verdens nordligste akvarium, ligger på havnefronten. Vælg blandt de mange butikker og restauranter i bycentrum, herunder Macks Ølbryggeri og de lokales foretrukne værtshus, Ølhallen. Der er også trendy caféer, der serverer lækre kanelboller, og hvor baristaerne udøver deres innovative kaffekunst. På tværs af fjorden, hvor skibet lægger til, burde vi kunne se den ikoniske Ishavskatedral med det smukke, farvede mosaikglas.

Vi forlader Tromsø tidligt om morgenen og sejler mod nord til handelsstedet Skjervøy, der blev grundlagt i 1622. På vejen passerer vi Lyngsalperne, der stiger majestætisk op fra havet.

TID I HAVN:

 • Stokmarknes: 01.30-01.40
 • Sortland: 02.55-03.10
 • Risøyhamn: 04.35-04.50
 • Harstad: 07.10-07.45
 • Finnsnes: 11.00-11.30
 • Tromsø: 14.15-18.15
 • Skjervøy: 22.10-22.25
Udflugter
 • Den arktiske hovedstad Tromsø
  Se byens bedste steder fra Ishavskatedralen til verdens nordligste akvarium, herunder en tur med svævebane op til en fjeldtop med udsigt over Tromsø.
 • Hundeslædekørsel (Tromsø)
  Nyd at glide gennem snedækkede landskaber på en spændende tur på en hundeslæde, der bliver trukket af slædehunde og dygtige hundeslædeførere.
 • Naturscenerier og slædehunde
  Kom tæt på slædehunde og deres hvalpe under et besøg på Tromsø Vildmarkscenter. Tag på en guidet gåtur og lær noget om sportsgrenen hundeslædevæddeløb.
 • Polarhistorisk gåtur
  Tag på en guidet gåtur gennem Tromsø og lær noget om den arktiske hovedstads fascinerende historie. Besøg Polarmuseet og drik lokal øl på Tromsøs ældste værtshus.
 • Langrend
  Med luftig, blød sne hver vinter er det ingen overraskelse, at skiløb er en populær fritidsbeskæftigelse i Norge. Få en introduktion til at stå på ski og derefter en rolig langrendstur.
 • Sneskovandring i Tromsø
  Bevæg dig tværs over sneen med et par snesko på fødderne og udforsk Tromsøya på en unik måde. Afslut besøget med en kælketur og en afslappende pause ved bålet.
 • Vandreturspas (4 vandreture)
  Med lange dage er sommeren helt sikkert den ideelle årstid til vandreture i Norge. Nyd friluftslivet i den smukke vildmark.
 • Vandreturspas (4 vandreture) – Vinter
  Nyd at vandre i Norges vinterlandskabers skarpe skønhed og oplev friluftsliv - måske under det magiske nordlys.
Tromso's Arctic Cathedral in autumn
The Arctic Cathedral is Tromsø's most prominent landmark
Foto: Shutterstock
The North Cape Globe Monument under the Northern Lights
The North Cape Globe marks the northernmost point in continental Europe
Foto: Getty Images

DAG 6 : Øksfjord – Berlevåg

Norges nordlige grænse

The North Cape Globe Monument under the Northern Lights
The North Cape Globe marks the northernmost point in continental Europe
Foto: Getty Images

Skibet nærmer sig byen Hammerfest på Kvaløya tidligt om morgenen. Om sommeren har øen flokke af rensdyr, der migrerer hertil i tusindvis.

Man ved, at man er kommet til Havøysund, når man får øje på vindmøller ved vartegnet Havøyglaven vindpark, der producerer nok elektricitet til at forsyne 6.000 af de nærliggende huse.

På toppen af Europa

Vi ankommer til Honningsvåg midt på morgenen, porten til Nordkap, hvor et globusmonument markerer toppen af ​​det kontinentale Europa. Tilkøbsudflugten op til det dramatiske forbjerg er meget populær, så det gælder om at bestille tidligt.

I hjertet af samernes land

Tæt på indgangen til landsbyen Kjøllefjord skal man holde øje med den slående, stenlignende formation Finnkirka, der er et gammelt offersted, som det oprindelige, samiske folk brugte. Man kan tage på en tilkøbsudflugt for at møde samerne, lære om deres liv som rensdyrpassere og lytte til joik (folkesange).

Vi fortsætter nordpå

Vi når vores nordligste anløbshavn, Mehamn, om aftenen. I februar og marts, kan man muligvis se tonsvis af torsk, der tørrer udenfor på træstativer, der kaldes hjell. Torskene eksporteres hovedsageligt.

Herefter sejler skibet videre til Berlevåg. Undervejs passerer vi det høje Slettnes fyr, verdens nordligste fastlandsfyr.

TID I HAVN:

 • Øksfjord: 01.50-02.00
 • Hammerfest: 05.05-05.45
 • Havøysund: 08.30-08.45
 • Honningsvåg: 10.55-14.30
 • Kjøllefjord: 16.40-17.00
 • Mehamn: 18.55-19.15
 • Berlevåg: 22.00-22.10
Udflugter
 • Nordkap
  Kryds den 71. breddegrad og besøg Nordkap, der er et af det europæiske kontinents nordligste punkter, der er markeret af det fotogene globusmonument.
 • Fuglesafari
  Tag med på en udflugt for at se Gjesværstappan, der er et af Norges største og mest imponerende fuglefjelde.
 • Samisk kultur
  Mød en indfødt, samisk familie i dens traditionelle gamme for at lære noget fra dem om deres levemåde og om samernes bemærkelsesværdige kultur.
 • Snescootertur i det arktiske område
  Kør selv en snescooter gennem et smukt vinterlandskab mellem to havne - forhåbentligt under nordlyset.
 • Besøg en fiskeriby
  Tag med på en tur til to farverige fiskeribyer og oplev julen, uanset tidspunkt på året - helt oppe på toppen af Norge.
 • Vandreturspas (4 vandreture)
  Med lange dage er sommeren helt sikkert den ideelle årstid til vandreture i Norge. Nyd friluftslivet i den smukke vildmark.
 • Vandreturspas (4 vandreture) – Vinter
  Nyd at vandre i Norges vinterlandskabers skarpe skønhed og oplev friluftsliv - måske under det magiske nordlys.

DAG 7 : Båtsfjord – Berlevåg

Norges østlige kant

A snowmobiling excursion under the Midnight Sun in Kirkenes
There are several exciting excursions on offer in Kirkenes
Foto: Madis Särglepp

Vi stopper ved Båtsfjord og Vardø om natten, inden vi lægger til ved Vadsø tidligt om morgenen.

Se op mod himlen

Området omkring Vadsø er et af de smukkeste og mest populære steder til fuglesafari i det arktiske område. Det ligger direkte under fuglenes øst-vestlige trækrute. Hold øje med gråkrager og havørne.

Naboerne inde ved siden af

Når vi kommer til Kirkenes efter morgenmaden, er vi længere østpå end Sankt Petersborg og Istanbul. Der er et udvalg af tilkøbsudflugter til udforskning af området.

 Kirkenes, der er ligger få kilometer fra grænsen til Rusland, har megen indflydelse fra naboen - vejskilte på både norsk og russisk, et månedligt, russisk marked og det russiske monument fra Anden Verdenskrig.

Rejsens vendepunkt

I Kirkenes ændrer vores norske kystsejlads retning, og skibet sejler sydpå. Vi oplever nu mange af de steder, vi sejlede til i løbet af natten, om dagen.

Tilbage i Vardø kan man besøge det højtidelige heksemonument og den stjerneformede Vardøhus Fæstning fra 1737. Den nordligste befæstning af sin art er fortsat en del af Norges forsvar.

Skibet styrer herefter hen mod den lille, livlige havn i Båtsfjord og når til Berlevåg senere på aftenen, mens vi sejler forbi det nordgående skib.

TID I HAVN:

 • Båtsfjord: 00.00-00.30
 • Vardø: 03.30-03.45
 • Vadsø: 06.55-07.10
 • Kirkenes: 09.00-12.30
 • Vardø: 16.05-17.00
 • Båtsfjord: 20.00-20.30
 • Berlevåg: 22.25-22.35
Udflugter
 • Den norske grænse mod Rusland
  Udforsk området omkring Storskog, der er en grænsestation på Norges østligste kant, og nyd udsigten over Kirkenes fra Prestfjellet.
 • Med flodbåd til den norske grænse
  Oplev den norsk-russiske grænse ved at sejle på et stykke ad elven Pasvik, der er en naturlig grænse mellem nabolandene.
 • Snescooter-safari
  Start motoren og kør selv på snescooter gennem det iskolde fjordlandskab og dybt ind i den snedækkede vildmark.
 • Kirkenes snehotel
  Udforsk det smukt udsmykkede Snehotel og Norges største isbar. Hils på rensdyrene og slædehundene, der bor tæt på.
 • ATV/Quad-safari til den norske grænse (Kirkenes)
  Hop på en ATV, og kør ud for at udforske området omkring Kirkenes, og kig hen over grænsen.
 • Hundeslædetur
  Fordyb dig i den arktiske vildmark på en hundeslædetur gennem skove og over sletter og frosne søer.
 • Kongekrabbe-safari (sommer)
  Tag med fiskere ud på Barentshavet for at se dem fange kongekrabber. En kok tilbereder herefter en kongekrabbe-buffet, hvor man må spise så mange krabber, man vil.
 • Kongekrabbe-safari (vinter)
  Tag ud med en norsk fisker og lær, hvordan man fanger kongekrabber om vinteren og nyd derefter dagens fangst i et traditionelt bådehus.
 • Vandreturspas (4 vandreture)
  Med lange dage er sommeren helt sikkert den ideelle årstid til vandreture i Norge. Nyd friluftslivet i den smukke vildmark.
 • Vandreturspas (4 vandreture) – Vinter
  Nyd at vandre i Norges vinterlandskabers skarpe skønhed og oplev friluftsliv - måske under det magiske nordlys.
A snowmobiling excursion under the Midnight Sun in Kirkenes
There are several exciting excursions on offer in Kirkenes
Foto: Madis Särglepp
The UNESCO-listed Meridian Column in Hammerfest
The Meridian Column in Hammerfest
Foto: Shutterstock

DAG 8 : Mehamn – Tromsø

Fra toppen af Europa

The UNESCO-listed Meridian Column in Hammerfest
The Meridian Column in Hammerfest
Foto: Shutterstock

Vi gør ophold i Mehamn og Kjøllefjord i løbet af natten, inden vi besøger Honningsvåg og Havøysund tidligt om morgenen.

Næsten den nordligste

Tidligt på eftermiddagen tilbringer vi tid i Hammerfest, der engang var verdens nordligste by, indtil Longyearbyen på Svalbard gjorde krav på den titel.

Se længdegradssøjlen, der er på UNESCOs verdensarvsliste, køb souvenirs i Isbjørnklubben eller tag stien bag byen til udsigtsstedet Salen-fjeldet.

Fjelde og havpattedyr

Vi fortsætter med at sejle langs Norges kyst sydpå til Øksfjord og herefter til Skjervøy, der er omgivet af fjeldtoppe. Vi har lagt til i denne vigtige fiskerihavn siden 1896.

Om vinteren kan man få øje på spækhuggere og pukkelhvaler, der samles her for at spise sild.

Mens vi sejler til Tromsø, kan vi måske også få et glimt af Lyngsalperne, der har nogle af Norges højeste fjeldtoppe

Midnatsmagi

Vi lægger til i Tromsø lige før midnat. I sommermånederne kan man slentre en tur rundt i den travle by i strålende dagslys døgnet rundt.

TID I HAVN:

 • Mehamn: 01.20-01.30
 • Kjøllefjord: 03.25-03.35
 • Honningsvåg: 05.45-06.00
 • Havøysund: 08.00-08.15
 • Hammerfest: 11.00-12.45
 • Øksfjord: 15.50-16.05
 • Skjervøy: 19.30-19.45
 • Tromsø: 23.45-01.30
Udflugter
 • Morgenmad på Nordkap
  Spise morgenmad på toppen af Europa. På denne smukke udflugt med bus nyder vi morgenmad og andet fra byen Honningsvåg til Nordkap, der er et af de nordligste punkter i Europa.
 • Verdens nordligste by
  Tag med på en bustur, hvor vi udforsker og forklarer de begivenheder, der har formet Hammerfest, der er en by på toppen af Europa.
 • Snescootertur i polarnatten
  Tag med på en uforglemmelig tur på snescooter i polarnatten gennem noget af Europas mest ekstreme og spændende natur.
 • Fjeldvandring ved Hammerfest
  Nyd en spændende vandretur op ad fjeldet Salen, hvor vi går gennem Hammerfests eneste skov undervejs til toppen og en panoramaudsigt.
 • Midnatskoncert i Tromsøs domkirke
  Tag med os på en unik musikalsk oplevelse ved en mindeværdig midnatskoncert i en af regionens smukkeste kirker.

DAG 9 : Tromsø – Stamsund

Høje fjeldtoppe og idylliske øer

MS Trollfjord in the Trollfjord, Norway
A visit to Trollfjord is a true highlight of this voyage
Foto: Espen Mills

I dag udforsker vi øgrupperne Lofoten og Vesterålen, ægte højdepunkter og seværdigheder på vores smukke rute i Norge.

Efter Finnsnes tidligt om morgenen lægger skibet til i Harstad, hvor den hvidkalkede Trondenes kirke, verdens nordligste middelalderstenkirke, ligger på halvøen.

Herefter venter vores mindste anløbshavn Risøyhamn og derefter Sortland, hvor landskabet langsomt forvandles fra bakker til stejle, 1.000 meter høje fjelde.

Vores fødested

Stokmarknes er det sted, hvor kaptajn Richard With først startede Coastal Express i 1893. Besøg Hurtigrutemuseet, en flaskeskibsbygning, der fortæller om vores arv med fokus på det pensionerede skib M/S Finnmarken fra 1956.

En fjord på størrelse med et skib

Når vi sejler i Raftsund, kan kaptajnen vælge at sejle skibet ind i den lillebitte Trollfjord. Fjeldvæggene er så tæt på, at man tror, man kan række ud og røre dem! For at komme ud af fjorden skal skibet dreje 180 grader på stedet og derefter sejle ud igen. Husk også at holde øje med havørne.

Vi forlader Lofoten

Vi når Svolvær om aftenen. Det store fjeld over byen hedder Svolværgeita (Svolvær-geden) på grund af den påståede lighed. Se, om du er enig!

Herefter sejler skibet til Stamsund og passerer til sidst Lofotveggens kæmpe granitklipper.

TID I HAVN:

 • Tromsø: 23.45-01.30
 • Finnsnes: 04.20-04.40
 • Harstad: 08.00-08.30
 • Risøyhamn: 10.45-11.00
 • Sortland: 12.30-13.00
 • Stokmarknes: 14.15-15.15
 • Svolvær: 18.30-20.30
 • Stamsund: 22.15-22.30
Udflugter
 • En smagsprøve på Vesterålen
  Denne populære, klassiske udflugt tager dig med på en sightseeingtur i Harstad og det historiske Trondenes. Nyd det smukke fjordlandskab langs Kvæfjorden, inden du går om bord på en færge over Gullesfjorden.
 • Lofoten
  Oplev Lofotens skønhed på et besøg i en fiskerby. Lær mere om ølivet og områdets natur og historie.
 • Havørnesafari
  Fugleentusiaster vil ikke gå glip af denne udflugt. Sejl med båd til Trollfjord og få chance for at se havørne og måger tæt på, mens de dykker efter fisk.
 • Lofoten på hesteryg
  Oplev Gimsøys kyst på hesteryg. Disse islandske heste er velegnede til nybegyndere og erfarne ryttere.
 • RIB-eventyr i Lofoten
  Tag med os på en spændende bådtur i Lofoten. Vi har ophold og får en snack i en fiskerby på øen Skrova, der er kendt for sit smukke vejr og udsigt.
 • Oplev en fiskerby
  Tag med os på en guidet gåtur gennem fiskerbyen Svinøya. Besøg en original rorbu for at lære noget om livet som fisker og smag lokalt produceret klipfisk.
 • Lofotpils Bryggeri
  Gå ikke glip af denne tur til Lofotens første bryggeri. Mød ejeren af bryggeriet Lofotpils og lær, hvordan den perfekte øl brygges.
 • Hurtigrutemuseet
  Nyd en guidet tur og udforsk vores historie på Hurtigrutemuseet i Stokmarknes, der ligger i et skib i fuld størrelse: M/S Finnmarken fra 1956.
 • Vandreturspas (4 vandreture)
  Med lange dage er sommeren helt sikkert den ideelle årstid til vandreture i Norge. Nyd friluftslivet i den smukke vildmark.
 • Vandreturspas (4 vandreture) – Vinter
  Nyd at vandre i Norges vinterlandskabers skarpe skønhed og oplev friluftsliv - måske under det magiske nordlys.
MS Trollfjord in the Trollfjord, Norway
A visit to Trollfjord is a true highlight of this voyage
Foto: Espen Mills
Torghatten Mountain in Bronnoysund
Torghatten Mountain is known for its distinctive hole
Foto: Jacobo Blanco

DAG 10 : Bodø – Rørvik

Et troldelandskab

Torghatten Mountain in Bronnoysund
Torghatten Mountain is known for its distinctive hole
Foto: Jacobo Blanco

Skibet lægger til i Bodø i de tidlige morgentimer og derefter Ørnes kl. 07.00. Herefter krydser vi Den arktiske Polarcirkel lige efter morgenmaden. Fejr øjeblikket med en tradition – prøvesmagning af en spiseskefuld god, gammel torskelevertran!

Vi gør et kort ophold i Nesna, inden vi sejler videre til Sandnessjøen, porten til den fantastiske Helgelandskyst.

Legendarisk …

Nyd det imponerende landskab ved fjeldkæden De Syv Søstre, der når helt op i 1.100 meters højde. Ifølge legenden blev syv, smukke troldprinsesser, der var flygtet fra en uønsket frier, fanget af solen, der forvandlede dem til de syv smukke fjelde, vi passerer.

Gå heller ikke gå glip af udsigten over fjeldet Torghatten med det karakteristiske hul. En lokal legende fortæller, hvorfor og hvordan dette fjeld fik et så stort hul. Husk at spørge skibets kystekspert om det!

Vi når Brønnøysund midt på eftermiddagen. Udforsk den travle lystbådehavn på en gåtur ad Havnegata. I centrum ligger Brønnøy kirke - en stenkirke i nygotisk stil fra 1870.

Dagens sidste ophold er i den hyggelige fiskerihavn Rørvik i den maleriske øgruppe Vikna.

TID I HAVN:

 • Bodø: 02.30-03.30
 • Ørnes: 06.25-06.35
 • Nesna: 10.25-10.35
 • Sandnessjøen: 11.45-12.15
 • Brønnøysund: 15.00-17.25
 • Rørvik: 21.00-21.30
Udflugter
 • Øgruppen Vega, beskyttet af UNESCO
  Tag på en bådtur til de UNESCO-beskyttede Vega-øer og lær noget om øens unikke erhverv med indsamling af edderfugledun.
 • Besøg laksen
  Lær noget om laksens livscyklus og om laksefiskeriet og opdræt på denne aktive tur til Norsk Havbrukssenter i Toft.
 • Vandretur til Torghatten-fjeldet
  Vi går op til og gennem det karakteristiske hul i det legendariske Torghatten-fjeld og nydet den fantastiske panoramaudsigt.
 • Eventyrlig oplevelse på havet i RIB-båd
  Udforsk landskabet omkring Brønnøysund fra havet på en spændende RIB-tur.
 • Vandreturspas (4 vandreture)
  Med lange dage er sommeren helt sikkert den ideelle årstid til vandreture i Norge. Nyd friluftslivet i den smukke vildmark.
 • Vandreturspas (4 vandreture) – Vinter
  Nyd at vandre i Norges vinterlandskabers skarpe skønhed og oplev friluftsliv - måske under det magiske nordlys.

DAG 11 : Trondheim

Indtil næste gang

A couple taking a selfie at Kristiansten Fort in Trondheim
Head to Kristiansten Fort for great views of Trondheim
Foto: Raymond Engmark

Skibet ankommer i Trondheim tidligt om morgenen. Så er det tid til at sige farvel til nye venner og bekendte - kaptajnen, besætningen og andre rejsende.

Vikingetidens hovedstad

Hvis der er tid inden flyrejsen hjem eller næste eventyrrejse, kan du slentre en tur i Trondheim i de tidlige morgentimer, mens byen vågner, eller endda forlænge opholdet med en overnatning eller to.

Besøg den hellige Nidarosdomen, hvor Sankt Olav ligger begravet. Gå derefter hen til den Gamle Bybro og tag et billede over Nidelven.

Forkæl dig selv med kvalitetskaffe og nordisk bagværk i et af Bakklandet-kvarterets mange smarte caféer og gå derefter op til Kristiansten Fæstning til en fantastisk udsigt over Norges tredjestørste by.

En fantastisk togtur

Rejsen behøver heller ikke at slutte i Trondheim. Vi tilbyder et udvalg af programmer, der kan forlænge rejsen, herunder en tur til Oslo.

En fordel ved at gå fra borde i Trondheim er, at man kan tage den syv timer og 548 kilometer lange smukke tur med Dovrebanen til Oslo. Toget kører gennem den imponerende Gudbrandsdalen og over det kæmpe fjeldparti Dovrefjell. Det er en rigtig dejlig måde at afrunde vores norske kystsejlads på.

TID I HAVN:

 • Trondheim: 06.30-08.00
A couple taking a selfie at Kristiansten Fort in Trondheim
Head to Kristiansten Fort for great views of Trondheim
Foto: Raymond Engmark
Dag-til-dag programmet giver et par ideer om, hvad du kan se og gøre på din kystrejse, men det er blot en indikation af, hvad du kan opleve. Det er en sejlads hvor elementerne bestemmer, og vejrforholdene kan variere. Det er grunden til, at hver ekspedition med Hurtigruten er unik.

Hvad er inkluderet?

 • Rejse med kahytkategori efter eget valg
 • Helpension (morgenmad, frokost og aftensmad) fra Norway's Coastal Kitchen
 • Engelsktalende turleder ombord

Underholdende aktiviteter og foredrag ombord:

 • Foredrag og præsentationer ombord om historie, biologi, geografi, geologi og kultur, der sætter rejsen i perspektiv og hjælper os med at forstå de destinationer, vi oplever
 • Introduktionspræsentationer om foto, kamerajustering og tips og tricks, foto- og filmoptagelser fra rejsen
 • Mulighed for uformelt at interagere med vores kysteksperter og de andre rejsende, herunder en velkomstbegivenhed, daglige sammenkomster for at opsummere dagen og forberede sig på den kommende dag
 • Præsentation af havne for at få viden om destinationen
 • Præsentation af udflugtsprogrammer
 • Præsentation af interessante steder ude på dækket
 • Kaptajnens middag og en afskedsbegivenhed

Ikke inkluderet

 • Internationale flyrejser
 • Tilkøbsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Vandreture med vores kysteksperter
 • Rejseforsikring

Bemærk

 • Priserne er i euro pr. person baseret på, at to personer, der rejser sammen, deler en dobbeltkahyt
 • Ikke alle kahytskategorier er tilgængelige på alle afgange
 • Pris på enkeltkahyt fås på anmodning
 • Hurtigruten har et fleksibelt prissystem, og alle priser er styret af kapacitet og afhænger af tilgængelighed.