Norge - Det sydlige Norges perler

Norge - Det sydlige Norges perler

Norge - Det sydlige Norges perler

Norge - Det sydlige Norges perler

Rejseinformation 8 dage M/S Midnatsol
Afrejser 23. april 2019
Helpension inkluderet
 • Besøg unikke norske kystbyer, fjorde og øer
 • Lær om historien, kulturen og naturen på de steder, vi besøger
 • Udforsk omkringliggende øer i kajak, på cykel eller til fods
 • Nyd et spændende og omfattende udflugtsprogram
Norge - Det sydlige Norges perler

Rejseplan

På denne ekspedition hersker elementerne, og vejr-, vind- og isforhold bestemmer vores rejseplan. Sikkerhed har højeste prioritet, og kaptajnen lægger den endelige sejlplan undervejs. Derfor er denne rejseplan blot en indikation af, hvad du kan opleve, og hvorfor hver ekspedition med Hurtigruten er unik.

DAG 1 : Amsterdam, Holland

Afslappede Amsterdam

En cykel parkeret foran en bygning

Amsterdam udviklede sig fra en lille fiskerby i det 13. århundrede til at blive et af verdens mest charmerende og kulturelt vigtige byområder. Amsterdam blev et vigtigt handelscenter med vigtige forbindelser til Hanseforbundet i det 17. århundrede, der skabte byens guldalder.

Dejlige patriciske huse fylder byen og kanalkvartererne, der er bevaret som en del af imponerende byplanlægning og arkitektur - og er med på UNESCOs verdensarvliste.

Amsterdam har museer i verdensklasse som Rijksmuseum, Rembrandthuset og Van Gogh Museum.

En cykel parkeret foran en bygning
Et hus med græs Mark

DAG 2 : Helgoland, Tyskland

Små øer med stor historie

Et hus med græs Mark

Tysklands eneste øgruppe består af to små øer, Helgoland og Dune. Helgoland er berømt for sin enestående natur og sit rige dyreliv.

Tysklands mindste naturreservat, Lummenfelsen, består af en enkelt klippe - hovedsageligt en kæmpe fuglekoloni med tusindvis af ynglende havfugle. Helgoland har også en spændende historie. Oprindeligt blev den grundlagt af friserne, men blev så piratrede i middelalderen. Senere gjorde danskerne krav på øen, men briterne erobrede den nogle år senere. Derefter byttede briterne øerne med tyskerne for Zanzibar.

Under Anden Verdenskrig blev der gjort forsøg på at slette øen helt fra kortet for evigt. Helgoland har helt sikkert en rig og spændende historie. Gå i land for at udforske den fascinerende lille ø.

DAG 3 : Til søs

Afslapning med udsigt

Et stort skib i vandet
Foto: Stephanie Tubbecke / Guest Photo

En dag på havet giver mulighed for at overvære ekspeditionsteamets foredrag, opholde sig på dækket eller i panorama-loungen med de medrejsende, mens vi sejler. Eller benyt skibets veludstyrede fitnessrum med panoramaudsigt over havet eller lad musklerne slappe af i et af de udendørs boblebade.

Et stort skib i vandet
Foto: Stephanie Tubbecke / Guest Photo
En lille båd i en stor mængde vand
Foto: Elin

DAG 4 : Kragerø, Norge

Øer, gyder og kunst

En lille båd i en stor mængde vand
Foto: Elin

11.000 mennesker har deres hjem i de charmerende smalle gader og gyder i Kragerø. Byen har en lang historie med kunst og kultur og har inspireret berømte kunstnere, der sætter pris på det fine lys, der er unikt for dette område.

Gå en tur gennem byen for at opleve udvalget af gallerier og charmerende caféer, eller tag længere væk på en eventyrlig vandretur.

Området er ideelt til kajakroning, for der er over 490 øer at udforske i det store øhav.

DAG 5 : Farsund

Sørøverdage

En gruppe af mennesker, der sidder ved en dok
Foto: Thomas Depenbusch

Farsund har en fascinerende historie - blandt andet som hjemby for pirater i 1800-tallet. Området har nogle af de bedste strande i det sydlige Norge, og det er ideelt til fugleture og strandpromenader. Hver sommer fejrer Farsund sin sørøver-arv med "Kaperdagene". De går tilbage til Napoleonskrigen i 1804, da området var hærget af konflikt, der forårsagede mange års trængsler for befolkningen, der begyndte at plyndre forbipasserende skibe for at overleve.

Tag en tur ad den gamle jernbane for at nyde en spektakulær udsigt over fjorden, gå over en 100 år gammel svingbro og gå gennem en fredet egeskov.

En gruppe af mennesker, der sidder ved en dok
Foto: Thomas Depenbusch
Udsigt over et stenet bjerg
Foto: Casper Tybjerg

DAG 6 : Lysefjorden

Preikestolen

Udsigt over et stenet bjerg
Foto: Casper Tybjerg

Lysefjorden er 40 km lang og 422 meter dyb på det dybeste sted. Preikestolen er den mest berømte turistattraktion i Ryfylke. Den rejser sig imponerende 604 meter over Lysefjorden.

Øverst er der et fladt plateau på ca. 600 kvadratmeter.

Vi håber at få et godt syn af Preikestolen og Kjerag-toppen, der med sine 1.084 meter er det højeste fjeld langs Lysefjorden.

DAG 7 : Rosendal

Slottet ved fjordmundingen

En lille båd i en vandkrop
Foto: Pascal Volk

Rosendal er kendt for sin baron-herregård, der er et af Vestlandets mest betydningsfulde museer. Slottet ved Hardangerfjordens udmunding er det eneste af sin slags i Norge. Slottet er omgivet af en smukt anlagt park.

Rosendal er også det sted, hvor skibet Gjøa, som Roald Amundsen brugte på sin ekspedition for at finde Nordvestpassagen, blev bygget.

En lille båd i en vandkrop
Foto: Pascal Volk
En butik i en mursten bygning med Bryggen i baggrunden

DAG 8 : Bergen, Norge

Rejsen slutter i Bergen

En butik i en mursten bygning med Bryggen i baggrunden

Efter morgenmaden er rejsen med M/S Midnatsol slut, og det er tid til nye eventyr.

Bergen blev grundlagt i 1070 og var Norges hovedstad i flere år. Byen har bevaret en stor del af sin karakter og historie. Et eksempel er det historiske Bryggen-kvarter, der er på UNESCOs verdensarvliste. Nogle af de farverige huse og kajerne er fra det 14. århundrede.

Dag-til-dag programmet giver et par ideer om, hvad du kan se og gøre på din kystrejse, men det er blot en indikation af, hvad du kan opleve. Det er en sejlads hvor elementerne bestemmer, og vejrforholdene kan variere. Det er grunden til, at hver ekspedition med Hurtigruten er unik.

Hvad er inkluderet

Inkluderet i rejsens pris:

 • Ekspeditionsrejse med Hurtigruten i kahytskategori efter eget valg og helpension
 • Vind- og vandtæt jakke
 • Landgange med små både og aktiviteter om bord og på land
 • Professionelt, engelsktalende ekspeditionsteam, der holder foredrag og deltager i landgange og aktiviteter
 • Te og kaffe ombord

Ikke inkluderet:

 • Flyrejser
 • Rejse- og afbestillingsforsikringer
 • Bagagehåndtering
 • Tilvalgsudflugter
 • Drikkepenge

 

Praktisk information

Praktiske oplysninger