Bergen – Honningsvåg – Oslo

Nordkap Express – en komplet rejse, fra Bergen

Nordkap Express – en komplet rejse, fra Bergen

Bergen – Honningsvåg – Oslo

Nordkap Express – en komplet rejse, fra Bergen

Nordkap Express – en komplet rejse, fra Bergen

Rejseinformation 13 dage MS Trollfjord
Afrejser
8 afgange mellem sep 2023 og mar 2024
Pris fra
kr 22.171
Helpension inkluderet
 • Sejl langs Norges kyst, der er en af verdens længste – fra Bergen til Nordkap i det arktiske Norge på toppen af Europa og tilbage sydpå til hovedstaden, Oslo.
 • Kom ombord på exceptionelt indrettede M/S Trollfjord, der er blevet nyistandsat i 2023 med de fineste materialer og skibshåndværk
 • Lær om lokalsamfund langs hele kysten og deltag i en række spændende, årstidsbestemte udflugter. 5 valgfrie udflugter er inkluderet per person.
 • Sejl i efteråret, om vinteren eller i foråret og oplev varmere klima sydpå til snedækkede fjelde og måske endda Nordlyset i det arktiske
Nordkap Express – en komplet rejse, fra Bergen

Aktuelle tilbud:

 • Nordlysgaranti

  Hvis det spektakulære nordlys ikke viser sig under din rejse, tilbyder vi dig en ny 6 eller 7-dages rejse gratis.*
  Garantien gælder rejser i perioden 1. oktober til 31. marts. Gælder nye bestillinger og kun, hvis nordlys ikke viser sig i løbet af rejsen.
  Læs mere og bestil

Rejseplan

Tag med Nordkap Express fra den smukke by Bergen på en efterårs-, vinter- eller forårsrejse til Norges tag ved Nordkap i Arktis, måske under nordlyset. Skibet vender derefter om og sejler tilbage sydpå mod Lindesnes med kurs mod den hyggelige hovedstad Oslo.

DAG 1 : Bergen

Norges næststørste by

Bryggen in Bergen during winter time
Foto: Shutterstock

Det er kun passende, at rejsen begynder i Bergen, Norges kulturelle og kunstneriske hotspot. Hvis man har tid, er det værd at udforske den ikoniske by.

Bergen er på mange måder som et levende middelaldermuseum. Bergen, der blev grundlagt af Olav 3. Haraldsson i 1070, var i mange år Norges hovedstad. Mens man går en tur i dens brostensbelagte gader og gyder, vil man bemærke, hvordan denne travle by har bevaret sin arv og historiske charme.

Afhængigt af, hvor meget tid man har, kan man tage svævebanen til toppen af Fløyen. Herfra kan man nyde en spektakulær udsigt over Bergen og de omkringliggende fjorde og fjelde.

M/S Trollfjord venter på os ved kajen, klar til at sejle af sted midt på eftermiddagen. Når der er budt velkommen ombord, og der har været tid til at komme på plads i kahyt eller suite, er der møde med Coastal Experience-teamet. Man kommer til at lære hvert medlem af teamet godt at kende, idet de holder foredrag og organiserer aktiviteter ombord under hele rejsen.

Tag en drink i skibets toetagers panoramalounge og mød de medrejsende. Når skibet sejler fra Bergen og ind i Hjeltefjord, begynder vores smukke, eventyrlige rejse langs Norges kyst.

Bryggen in Bergen during winter time
Foto: Shutterstock
Snow covered streets of Bergen City
Foto: Shutterstock
Sunset in Molde, Norway
Foto: NA
Seagulls flying over the sea in Molde
Foto: GettyImages

DAG 2 : Molde og Kristiansund

Perfekt panoramaudsigt

Sunset in Molde, Norway
Foto: NA

Molde er Romsdalens hovedstad og handelscentrum og ligger på Romsdal-halvøens sydkyst. Vi har stoppet her mange gange på Kystruten, men denne gang bliver vi meget længere tid, så der er masser af tid til at opleve byen.

Coastal Experience-teamet organiserer en række tilkøbsaktiviteter, der forstærker oplevelsen af Molde. Atlanterhavsvejen, der er et ikon på Norges kyst, og som ofte optræder i Hollywood-film, kan opleves på en tilkøbsudflugt.

Tag med på en vandretur til Moldepanoramaet ad stien fra bymidten for at få den bedste panoramaudsigt over området. Herfra kan man se byen fra 402 meters højde over havets overflade og beundre de 222 sneklædte tinder på tværs af Moldefjord.

Hvis man foretrækker at blive tættere på jorden, kan man besøge Romsdalsmuseet, der er et af Norges største folkemuseer – cirka ti minutter fra centrum.

DAG 3 : Rørvik

Gammel fiskerby

Icy tree dock in Rørvik, Norway
Foto: NA

Vikna-øgruppen er cirka 6.000 øer, holme og skær. Den største er Inner-Vikna, hvor vi lægger til. Vores mål er at lægge til i Rørvik omkring formiddag og blive der det meste af dagen.

Byen og dens omgivelser har en lang historie. Der er for eksempel fundet gravhøje fra oldtiden. Områdets maritime arv er veldokumenteret på tværs af Rørviks mange museer – særligt Kystmuseet Rørvik.

På samme måde kan man på SalmoNor Visningssenter tage en rundtur på en moderne laksefarm og få noget at vide om den norske akvakulturindustri, der forsyner verden med velsmagende, nordisk laks.

Torsk er en anden stor eksportvare, og byen har endda en årlig torskefestival i marts. Fiskearten er særligt almindelig i øgruppens farvande om vinteren, så det er oplagt at forkæle sig selv med friske torskefrikadeller.

Icy tree dock in Rørvik, Norway
Foto: NA
Winter beach in Rørvik, Norway
Foto: NA
Sunset in the winter in Lødingen, Norway
Foto: NA
Small house by the water in Lødingen, Norway, in the winter

DAG 4 : Lødingen

Landsbyliv og fjordnatur

Sunset in the winter in Lødingen, Norway
Foto: NA

Det administrative centrum for kommunen af samme navn, Lødingen, er en landsby på Hinnøyas sydvestlige bred med færre end 2.000 indbyggere. Det er en havn, som Hurtigrutens skibe plejede at besøge på en af de tidligere kystruter, og at vende tilbage hertil er lidt som at vende hjem.

Vi lægger til omkring middag og har Lødingen som base i et par timer, så vi kan udforske mere af Hinnøya, der er Norges største ø syd for Svalbard. Gå en tur i gaderne ved havnen og nyd de traditionelle, røde fiskerhytter, rorbuer, langs bredden. På gåturen bemærker man landsbylivets beroligende atmosfære.

Besøgets højdepunkt er de betagende fjorde og fjelde, som Norges kyst er så berømt for. Som en forgrening af Andfjord skærer Gullesfjord sig ind i Hinnøyas nordside, der er omkranset af uberørte fjeldkæder. Området er populært blandt campister, der bor på campingpladsen eller i hytter og fisker efter torsk i fjorden om vinteren.

Tag på en bådsafari som tilkøbstur og kom tættere på fjorden. Tag udfordringen op på en vandretur i fjeldene og bliv belønnet med en ​​majestætisk panoramaudsigt over det omkringliggende land og hav.

DAG 5 : Alta

Nordlysets by

Northern Lights in Alta, Norway
Foto: Jan Hvizdal

Alta er en af de større kystbyer, vi besøger, med over 10.000 indbyggere. En særlig berømt del af byen er Altaelven, der er en af Norges bedste lakseelve. Her fanges der hele tiden store laks, hvoraf nogle kan veje op til 24 kg. Man fortryder aldrig at hav bestilt grillet, frisk laks på en af restauranterne.

Alta ligger på 70 grader nord - langt nord for Den arktiske Polarcirkel. Området er specielt kendt for, at der er gode muligheder for at se Nordlyset, så hav kameraet klar. Hvis himlen er skyfri, og forholdene rigtige, kan man tage fantastiske billeder af lyset, der danser ovenfor.

Man kan lære mere om dette fantastiske, naturlige lysshow på en guidet tur i byen. Nordlyskatedralen har endda en udstilling, der viser, hvordan Alta blev epicentret for banebrydende nordlysforskning mellem det 19. og 20. århundrede.

Øget snefald om vinteren giver mulighed for nogle virkelig autentiske, arktiske udflugter såsom hundeslædekørsel. Altas sne og klima giver perfekte forhold til at bygge og vedligeholde Igloo Hotel på bredden af Altaelven.

Besøg verdens nordligste ishotel, der bygges af sne og is hver vinter og udhugges med kunstneriske temaer af lokale skulptører. Besøg hotellets isbar, der er udsmykket med håndlavede isskulpturer, og bestil en drink i et isglas – isterninger er overflødige.

Northern Lights in Alta, Norway
Foto: Jan Hvizdal
The Northern Lights Cathedral in Alta by night
Foto: Shutterstock
Honningsvag in Norway in the winter
Foto: Espen Mills
The globe at the plateau at the North Cape during sunset
Foto: NA

DAG 6 : Honningsvåg

Det nordligste punkt

Honningsvag in Norway in the winter
Foto: Espen Mills

Med ankomst tidligt om morgenen har vi en hel dag i Honningsvåg. Honningsvåg er fastlandets nordligste by, og den har et anderledes landskab næsten uden træer og buske. Så langt nordpå er vintrene lange og snefaldet stort, så vær forberedt på fantastiske vinterlandskaber og aktiviteter.

Mærk sneen knase under sneskoene på en vandretur over sletterne. Prøv isfiskeri, der er en elsket vintertradition i det fjerne nord. Få en smagsprøve på den lokale delikatesse, kongekrabbe, der fanges i havet omkring Honningsvåg og serveres året rundt. Nyd kunsten i kunstgalleriet Once Upon a Dream og gå ikke glip af Honningsvåg Kirke. Den er fra 1885 og er områdets ældste bygning.

Højdepunktet på enhver tur til Honningsvåg er et besøg på Nordkap. Det er et af de nordligste punkter på det europæiske fastland, og da vi kommer om vinteren, kan vi komme dertil med snescooter. At stå nær Norges nordlige kant og se ud over Barentshavet under den polare nattehimmel er en helt speciel oplevelse. Læg dertil det æteriske Nordlys, der danser på himlen - et syn, man aldrig glemmer.

Kappen er markeret med et berømt globusmonument, som de fleste besøgende bliver fotograferet foran. Bagefter kan man gå ind i Nordkaphallen, få varmen og lære noget om livet i det højarktiske via en kortfilm og nogle udstillinger.

Efter at have nået rejsens nordligste punkt, vender vi om og sejler sydpå om aftenen.

DAG 7 : Tromsø

Porten til Arktis

Northern Lights in Tromsø, Norway
Foto: NA

Vi besøger selve den arktiske hovedstad. Tromsø kaldes ofte “porten til Arktis”. Her ligger Norges nordligste universitet – bortset fra Svalbard – og byen er et ideelt sted til ægte vinteraktiviteter såsom hundeslædekørsel og sneskovandring.

Tromsø ligger cirka 350 kilometer nord for Den arktiske Polarcirkel. Her kan man opleve polarnatten i lidt over en måned om vinteren, og der er fantastiske chancer for at se Nordlyset.

Den urbane by summer af liv med alt fra trendy restauranter og caféer til butikker, der sælger kunsthåndværk og råvarer, og endda haute couture. M/S Trollfjord ligger her i tretten timer, så der er masser af tid til at deltage i både tilkøbsudflugter og udforske selve byen.

Blandt de tilbudte aktiviteter er en guidet tur til Polarmuseet, der beretter om byens arv fra arktisk jagt og handel. Besøg Polaria, der er et akvarium med arktiske havdyrearter, herunder sæler.

På den modsatte side af vandet fra Polaria ligger Ishavskatedralen, der skiller sig ud i bybilledet på grund af dens slående arkitektur og imponerende, farvede glasgavl. Måske kan vi besøge nogle af Tromsøs omkringliggende fjorde og den forrevne ø Senja.

Northern Lights in Tromsø, Norway
Foto: NA
Ishavskatedralen in Tromsø, Norway, in the winter
Foto: GettyImages
Kayaking during winter in Svolvær, Norway
Foto: Espen Mills
The Hurtigruten Museum in Stokmarknes
Foto: GettyImages

DAG 8 : Stokmarknes og Svolvær

Lofoten-øerne og Hurtigrutens fødested

Kayaking during winter in Svolvær, Norway
Foto: Espen Mills

Vi udforsker Lofoten, der er en slående øgruppe, der rejser sig op fra Norskehavet. Så snart man får øje på de høje tinder og fiskerbyer, der klæber sig til fjeldsiderne, forstår man, hvorfor øgruppen ofte roses som et af ​​Norges mest fantastiske steder.

Vi kan ikke besøge området uden at tilbringe lidt tid i Stokmarknes. Den historiske by er en del af Vesterålen, der er en øgruppe lige nordøst for Lofoten. Af alle de steder, vi besøger, er Stokmarknes noget helt særligt for os. Det var her, at Den Norske Kystrute blev grundlagt i 1893 af skibsfartspioneren Richard With.

Kystruten blev hurtigt en livline for Norges fjerntliggende kystsamfund, og på passende vis er Hurtigrutens arv blevet udødeliggjort på det sted, hvor det hele begyndte. Når man står på havnefronten, kan man se Hurtigrutens skib M/S Finnmarken fra 1956 indkapslet i en glasbygning som et flaskeskib.

Det er Hurtigrutemuseet - museet, der skildrer vores historie som Norges førende ekspeditionskrydstogtsselskab fra start til nu. På en guidet tur kan man udforske det pensionerede skib og opleve atmosfæren fra en svunden tid.

Vi lægger til i Svolvær om eftermiddagen. Svolvær på Austvågøya i det sydlige Lofoten er øgruppens største by, og den summer af butikker, restauranter, gallerier og caféer. Man kan også beundre udsigten til Svolværgeita (Svolvær-geden), et nærliggende fjeld, der er opkaldt efter den påståede lighed med en ged og dens horn.

Et udvalg af tilkøbsudflugter er tilgængelige fra Svolvær - blandt andre sneskovandring, smukke busture til Lofotens seværdigheder eller en spændende ridetur på en hvid sandstrand.

DAG 9 : Brønnøysund

Særpræget, nordisk natur

Small fishing houses (rorbu) by the water in Brønnøysund during winter
Foto: NA

Omgivet af øer og hav ligger Brønnøysund på en smal halvø, der stikker ud fra fastlandet. Der bor cirka 5.000 mennesker i den lille by - mange af dem i farverige huse med en baggrund af små skrænter og dramatiske fjeldtinder.

Nyd den travle atmosfære på havnen og gå en tur i Havnegata. Tag en forfriskning på en beværtning eller forkæl dig selv med et måltid på en restaurant. Gå en tur på lystbådehavnen eller besøg en neogotisk stenkirke fra 1870. For at få ekstra spænding kan man ro i kajak eller tage på øhop på en RIB-safari.

Man kan også glæde dig til at besøge Vega-øerne. Økæden består af over 6.500 øer, rev og skær og har tilsyneladende været beboet siden stenalderen. Øgruppen fik status som UNESCO-verdensarvssted i 2004 som anerkendelse af den bæredygtige livsstil gennem generationer af øboere, der har skabt gode vilkår for edderfugle, så øboerne kan samle deres dun.

På en ø syd for Brønnøysund findes Torghatten, der kan kendes på den naturlige tunnel gennem fjeldets midte. Ifølge lokale myter skyldes hullet en trold, der affyrede en pil mod en ung kvinde, fordi hun havde afvist ham. Idet troldekongen kastede sin hat for at beskytte hende, stod solen op og forvandlede hatten til klippe med et hul i midten fra pilen.

På en tilkøbsudflugt kan man tage på en times gåtur op til hullet i fjeldet. Kig gennem hullet og nyd udsigten over de omkringliggende øer.

Small fishing houses (rorbu) by the water in Brønnøysund during winter
Foto: NA
Torghatten in Brønnøysund, Norway, during winter
Foto: Jan Hvizdal
Ålesund City in the twilight during winter
Foto: Jan Hvizdal
Fjellstua Viewpoint on Aksla, Ålesund
Foto: Mauritius Images GmbH

DAG 10 : Ålesund

En malerisk by

Ålesund City in the twilight during winter
Foto: Jan Hvizdal

Midt på formiddagen lægger vi til i Ålesund, der breder sig over en perlerække af øer.

Allerede når vi nærmer os kysten, bemærker man den karakteristiske arkitektur. Alle bygningernes detaljer – fra de lyse farver til de afrundede spir – er i jugendstil, der var populær i begyndelsen af ​​1900-tallet. Næsten hele byen fik et ansigtsløft, da den blev genopbygget efter en stor brand i 1904.

Fra havnefronten kan man gå ture i den eventyrlige bys smalle gader med unikke huse. Fra toppen af det nærliggende Aksla-fjeld kan man tage imponerende billeder af øgruppen. De 418 trin fra by-niveau til toppen ser måske nok skræmmende ud, men udsigten er anstrengelsen værd.

Man kan også besøge Atlanterhavsparken, der er Norges førende havforskningscenter. Det er et af Nordeuropas største saltvandsakvarier med sæler, oddere, krabber og mange andre former for havliv. Man kan endda se humboldtpingviner - en art, der ellers ikke findes nord for ækvator.

Tilkøbsaktiviteter kan inkludere en fjord-tur i enten Geirangerfjord eller Hjørundfjord. Hvis vejret tillader det, kan man også ro i kajak. Glid hen over fjordens overflade og lad en hånd slå smut over det uberørte vand, mens havlivet svømmer i dybet nedenfor.

DAG 11 : Hardangerfjord og Haugesund

Vikingehistorie

Scenic houses in Haugesund, Norway, in the winter time
Foto: Shutterstock

Mens vi sejler sydpå langs Norges vestkyst, sejler vi forbi nogle af Norges mest berømte fjorde, og ikke mindst Hardangerfjorden.

Med en længde på 179 kilometer er den landets næststørste fjord og verdens femtelængste.

Den imponerende vandvej er en af Norges fineste. Overalt ses fjeldlandskaber med hvide tinder, der rager op over fjorden og genspejles i det glitrende vand nedenfor.

Regionen er berømt for sine æbleprodukter – lige fra syltetøj og juice til prisvindende cider, som en madanmelder har beskrevet som “nordisk champagne.”

Hvis vejret tillader det, kan vi lægge til i Rosendal eller ved en af de andre maleriske bosættelser, der klæber sig til fjordens bredder. Lille, charmerende Rosendals største seværdighed er baroniet fra det 16. århundrede, der er kendt for sin smukke rosenhave og anlagte haver.

Vi når Haugesund, “vikingekongernes hjem”, om eftermiddagen. Kælenavnet er inspireret af steder såsom Sankt Olavs Kirke, der blev bygget i 1250 af Kong Håkon 4. Håkonsson. Der er også nationalmonumentet Haraldshaugen, der siges at være den første konges gravplads.

Træd tilbage til vikingetiden på Nordvegen Historiesenter, der i en udstilling præsenterer en fiktiv udgave af selveste Harald Hårfager.

Scenic houses in Haugesund, Norway, in the winter time
Foto: Shutterstock
Snow covered Trolltunga, Norway, during winter
Foto: Shutterstock
Kristiansand city, Norway, during winter
Foto: Shutterstock
Lindesnes Lighthouse in Norway
Foto: NA

DAG 12 : Farsund og Kristiansand

Fyrtårnenes by

Kristiansand city, Norway, during winter
Foto: Shutterstock

Tidligt om morgenen når vi Farsund. Her kan man gå en tur på Listas sandstrande og se Lista Fyr.

Man kan også besøge et tysk fort. Fortet blev anvendt under Anden Verdenskrig og er usædvanligt velbevaret med mange oprindelige barakker, der stadig er intakte. Lær noget om krigshistorien fra denne æra på en guidet tur til det historiske sted, inden vi sejler til Kristiansand.

Kristiansand, der ligger på landets sydligste spids, er Norges femtestørste by med en befolkning på 112.000. Vi sigter mod at lægge til her sent om eftermiddagen, så der er et par timer til at udforske byen.

På en guidet gåtur bemærker man, at byen er bygget på en meget ensartet gitterplan med flere lige veje, der løber fra havnen hele vejen gennem byen. Langs disse veje findes arkitektur fra forskellige æraer, der viser de omfattende genopbygninger, byen måtte gennemgå efter store brande i det 18. og 19. århundrede og endda et angreb under Anden Verdenskrig.

På en tilkøbsudflugt kan man besøge det fungerende Lindesnes Fyr, der markerer Norges sydligste punkt. Se fyrtårnet, der har hjulpet søfarende i sikkerhed på mørke nætter siden begyndelsen af ​​det 20. århundrede og lær noget om stedets lange historie, der går helt tilbage til 1656.

Tilbage på skibet slutter vi rejsen på bedste vis med en afskedsmiddag. Benyt muligheden til at udveksle billeder og oplevelser med de andre rejsende en sidste gang.

DAG 13 : Oslo

Norges hovedstad

The Opera house in Oslo, Norway
Foto: NA

Fra syd til nord og tilbage til syd. Tænk tilbage på rejsen, mens skibet nærmer sig rejsens sidste havn, Oslo, tidligt om morgenen.

Tag afsked med besætningen og gå i land for at markere rejsens slutning. Vi har sejlet på Nordkap Express og har udforsket Norges kystbyer hele vejen til toppen af det europæiske kontinent.

I løbet af rejsen har vi oplevet Norges varierede klima, set majestætiske fjelde og fjorde og måske stirret med ærefrygt op på Nordlyset en eller flere gange.

Vi håber, at du værdsætter alle minderne, som du tager med hjem fra Nordkap Express. Kom snart og sejl med os igen på en anden ikonisk rejse til vores spektakulære hjem - Norges kyst.

The Opera house in Oslo, Norway
Foto: NA
Akershus festning covered in snow in the winter time, Oslo, Norway
Dag-til-dag programmet giver et par ideer om, hvad du kan se og gøre på din kystrejse, men det er blot en indikation af, hvad du kan opleve. Det er en sejlads hvor elementerne bestemmer, og vejrforholdene kan variere. Det er grunden til, at hver ekspedition med Hurtigruten er unik.

Hvad er inkluderet

Inkluderet

Kahyt på skibet

 • Valg af kahytnummer på M/S Trollfjord
 • Velkomstkurv fra Norway’s Coastal Kitchen

Mad- og drikkevarer ombord

 • Helpension med måltider hele dagen
 • Drikkepakke (vin, øl, sodavand) (1)
 • Vand, te og kaffe
 • Eftermiddagste og kager

Livet ombord

 • Trådløs internetadgang (2)
 • Engelsktalende Coastal Experience-team
 • Besøg på kommandobroen (3)
 • 5 valgfrie udflugter er inkluderet per person (4)

1. Kun gyldig i skibets restauranter under måltider

2. Rejsende med Select-billet skal tilmelde sig vores gratis loyalitetsprogram, 1893 Ambassador, for at få trådløs internetadgang

3. Efter kaptajnens skøn og underlagt sikkerhedsbegrænsninger

4. Vælg mellem alle tilgængelige, årstidsbestemte udflugter

 

Se venligst billet-siden og læs mere om Select- og Suite- billetmuligheder for denne rejse. 

Praktisk information