Bergen – Honningsvåg – Oslo

Nordkap-ekspressen – en komplet rejse fra Bergen

Nordkap-ekspressen – en komplet rejse fra Bergen

Bergen – Honningsvåg – Oslo

Nordkap-ekspressen – en komplet rejse fra Bergen

Nordkap-ekspressen – en komplet rejse fra Bergen

Rejseinformation 13 dage M/S Trollfjord
Afrejser
9 afgange mellem sep 2023 og apr 2024
Pris fra kr 22.171
kr 17.823
Helpension inkluderet
 • Sejl langs Norges kyst, der er en af verdens længste – fra Bergen til Nordkap i det arktiske Norge på toppen af Europa og tilbage sydpå til hovedstaden, Oslo.
 • Kom ombord på exceptionelt indrettede M/S Trollfjord, der er blevet nyistandsat i 2023 med de fineste materialer og skibshåndværk
 • Lær noget om lokalsamfund på hele kysten på tværs af en række breddegrader og deltag i en række spændende, årstidsbestemte tilkøbsudflugter.
 • Sejl i efteråret, om vinteren eller i foråret og oplev varmere klima sydpå til snedækkede fjelde og måske endda Nordlyset i det arktiske
Nordkap-ekspressen – en komplet rejse fra Bergen

Inkluderet i rejsens pris

 • Servering af drikkevarer hele dagen

  Da helpension er inkluderet i din rejse, kan du få serveret drikkevarer når som helst i åbningstiden i vores to stilfulde restauranter. Vælg mellem et udvalg af ikke-alkoholiske og alkoholiske drikkevarer, og nyd specialsmagninger og forfriskninger om eftermiddagen.

 • Skibets faciliteter

  Der er fri adgang til M/S Trollfjords bibliotek, motionsområde og den overdådige sauna med vinduer fra gulv til loft.

 • Coastal Experience Team

  Vores ekspertteam er ombord for at guide os under alle rejseaktiviteterne og udflugterne og for at dele deres charmerende historier og spændende viden om norsk kultur, historie, natur og geografi.

 • Aktiviteter ombord

  Deltag i morgenudstrækning, slap af til levende musik, og nyd praktiske kunst- og håndværkssessioner, før vi slutter dagen af med en hyggelig filmaften.

Aktuelle tilbud:

 • Jubilæumstilbud: Spar kr 4.300,- pr. person

  Nu kan du spare 4.300 kr pr. person på udvalgte afgange med Nordkap-ekspressen. Tilbuddet gælder for nye bookinger mellem 1. juni og 15. juli 2023.
  Kan ikke kombineres med andre tilbud/kampagner, men kan kombineres med Ambassadør-rabat.
  Læs mere og bestil
 • Nordlysgaranti

  Hvis det spektakulære nordlys ikke viser sig i løbet af din rejse, tilbyder vi dig en ny 6 eller 7-dages rejse gratis.*
  Garantien gælder rejser i perioden 1. oktober til 31. marts. Gælder nye bestillinger og kun, hvis nordlys ikke viser sig i løbet af rejsen.
  Læs mere og bestil
 • Singletilbud på udvalgte afgange

  Rejs langs Norges kyst i 2023 uden at betale ekstra for at have kahytten alene.
  Læs mere og bestil

Rejseplan

Tag med Nordkap Express fra den smukke by Bergen på en efterårs-, vinter- eller forårsrejse til Norges tag ved Nordkap i Arktis, måske under nordlyset. Skibet vender derefter om og sejler tilbage sydpå mod Lindesnes med kurs mod den hyggelige hovedstad Oslo.

DAG 1 : Bergen

Norges næststørste by

Foto: Shutterstock

Det er kun passende, at rejsen begynder i Bergen, Norges kulturelle og kunstneriske hotspot. Hvis man har tid, er det værd at udforske den ikoniske by.

Bergen er på mange måder som et levende middelaldermuseum. Bergen, der blev grundlagt af Olav 3. Haraldsson i 1070, var i mange år Norges hovedstad. Mens man går en tur i dens brostensbelagte gader og gyder, vil man bemærke, hvordan denne travle by har bevaret sin arv og historiske charme.

Afhængigt af, hvor meget tid man har, kan man tage svævebanen til toppen af Fløyen. Herfra kan man nyde en spektakulær udsigt over Bergen og de omkringliggende fjorde og fjelde.

M/S Trollfjord venter på os ved kajen, klar til at sejle af sted midt på eftermiddagen. Når der er budt velkommen ombord, og der har været tid til at komme på plads i kahyt eller suite, er der møde med Coastal Experience-teamet. Man kommer til at lære hvert medlem af teamet godt at kende, idet de holder foredrag og organiserer aktiviteter ombord under hele rejsen.

Tag en drink i skibets toetagers panoramalounge og mød de medrejsende. Når skibet sejler fra Bergen og ind i Hjeltefjord, begynder vores smukke, eventyrlige rejse langs Norges kyst.

Foto: Shutterstock
Foto: Madrugada Verde / Alamy Stock Photo

DAG 2 : Molde

Perfekt panoramaudsigt

Foto: Madrugada Verde / Alamy Stock Photo

Molde er Romsdalens hovedstad og handelscentrum og ligger på Romsdal-halvøens sydkyst. Vi har stoppet her mange gange på Kystruten, men denne gang bliver vi meget længere tid, så der er masser af tid til at opleve byen.

Coastal Experience-teamet organiserer en række tilkøbsaktiviteter, der forstærker oplevelsen af Molde. Atlanterhavsvejen, der er et ikon på Norges kyst, og som ofte optræder i Hollywood-film, kan opleves på en tilkøbsudflugt.

Tag med på en vandretur til Moldepanoramaet ad stien fra bymidten for at få den bedste panoramaudsigt over området. Herfra kan man se byen fra 402 meters højde over havets overflade og beundre de 222 sneklædte tinder på tværs af Moldefjord.

Hvis man foretrækker at blive tættere på jorden, kan man besøge Romsdalsmuseet, der er et af Norges største folkemuseer – cirka ti minutter fra centrum.

Udflugter
 • Atlanterhavsvejen – en smuk bustur fra Molde
  Lad os køre ud ad den bakkede Atlanterhavsvej, en af de smukkeste ruter i verden.

DAG 3 : Rørvik

Gammel fiskerby

Foto: mauritius images GmbH / Alamy Stock Photo

Vikna-øgruppen er cirka 6.000 øer, holme og skær. Den største er Inner-Vikna, hvor vi lægger til. Vores mål er at lægge til i Rørvik omkring formiddag og blive der det meste af dagen.

Byen og dens omgivelser har en lang historie. Der er for eksempel fundet gravhøje fra oldtiden. Områdets maritime arv er veldokumenteret på tværs af Rørviks mange museer – særligt Kystmuseet Rørvik.

På samme måde kan man på SalmoNor Visningssenter tage en rundtur på en moderne laksefarm og få noget at vide om den norske akvakulturindustri, der forsyner verden med velsmagende, nordisk laks.

Torsk er en anden stor eksportvare, og byen har endda en årlig torskefestival i marts. Fiskearten er særligt almindelig i øgruppens farvande om vinteren, så det er oplagt at forkæle sig selv med friske torskefrikadeller.

Udflugter
 • Tidsrejse gennem kystbyen Rørvik
  Lær noget om Rørviks historie på denne guidede tur gennem tre af byens vigtigste museer.
Foto: mauritius images GmbH / Alamy Stock Photo
Foto: Tracey Whitefoot / Alamy Stock Photo

DAG 4 : Lødingen

Landsbyliv og fjordnatur

Foto: Tracey Whitefoot / Alamy Stock Photo

Det administrative centrum for kommunen af samme navn, Lødingen, er en landsby på Hinnøyas sydvestlige bred med færre end 2.000 indbyggere. Det er en havn, som Hurtigrutens skibe plejede at besøge på en af de tidligere kystruter, og at vende tilbage hertil er lidt som at vende hjem.

Vi lægger til omkring middag og har Lødingen som base i et par timer, så vi kan udforske mere af Hinnøya, der er Norges største ø syd for Svalbard. Gå en tur i gaderne ved havnen og nyd de traditionelle, røde fiskerhytter, rorbuer, langs bredden. På gåturen bemærker man landsbylivets beroligende atmosfære.

Besøgets højdepunkt er de betagende fjorde og fjelde, som Norges kyst er så berømt for. Som en forgrening af Andfjord skærer Gullesfjord sig ind i Hinnøyas nordside, der er omkranset af uberørte fjeldkæder. Området er populært blandt campister, der bor på campingpladsen eller i hytter og fisker efter torsk i fjorden om vinteren.

Tag på en bådsafari som tilkøbstur og kom tættere på fjorden. Tag udfordringen op på en vandretur i fjeldene og bliv belønnet med en ​​majestætisk panoramaudsigt over det omkringliggende land og hav.

Udflugter
 • Fiskeri med en lokal
  Tag med den lokale fisker på en fisketur i havet omkring Lødingen, måske med havørne, som flyver over os.
 • Dampskibsværft og Kystruten
  Rejs gennem tiden ved Dampskipsbrygga, Lødingens tidligere værft, der nænsomt er blevet restaureret som udstillingssted.
 • Samisk kunsthåndværk, mad og kultur
  Brug lidt tid sammen med en samisk familie fra området, og lær om deres unikke skikke, der er gået i arv gennem tiderne.

DAG 5 : Alta

Nordlysets by

Foto: Kay Fochtmann

Alta er en af de større kystbyer, vi besøger, med over 10.000 indbyggere. En særlig berømt del af byen er Altaelven, der er en af Norges bedste lakseelve. Her fanges der hele tiden store laks, hvoraf nogle kan veje op til 24 kg. Man fortryder aldrig at hav bestilt grillet, frisk laks på en af restauranterne.

Alta ligger på 70 grader nord - langt nord for Den arktiske Polarcirkel. Området er specielt kendt for, at der er gode muligheder for at se Nordlyset, så hav kameraet klar. Hvis himlen er skyfri, og forholdene rigtige, kan man tage fantastiske billeder af lyset, der danser ovenfor.

Man kan lære mere om dette fantastiske, naturlige lysshow på en guidet tur i byen. Nordlyskatedralen har endda en udstilling, der viser, hvordan Alta blev epicentret for banebrydende nordlysforskning mellem det 19. og 20. århundrede.

Øget snefald om vinteren giver mulighed for nogle virkelig autentiske, arktiske udflugter såsom hundeslædekørsel. Altas sne og klima giver perfekte forhold til at bygge og vedligeholde Igloo Hotel på bredden af Altaelven.

Besøg verdens nordligste ishotel, der bygges af sne og is hver vinter og udhugges med kunstneriske temaer af lokale skulptører. Besøg hotellets isbar, der er udsmykket med håndlavede isskulpturer, og bestil en drink i et isglas – isterninger er overflødige.

Udflugter
 • Besøg det magiske Sorrisniva Igloo Hotell i Alta
  Udforsk det smukke iglohotel, der er lavet udelukkende af sne og is. Selv den drink, der er inkluderet i udflugtens pris, serveres i et glas, der er skåret af is!
 • Hundeslædekørsel på hjul i Alta
  Prøv hundeslædekørsel på hjul gennem det smukke landskab tæt på nordlysets by og mød de venlige hunde, der trækker os.
 • Hundeslædekørsel i Alta
  Tag på hundeslædetur gennem snelandskaber i nærheden af nordlysets by og mød de entusiastiske hunde, der trækker os.
 • UNESCO Rock Art og Nordlyskatedralen
  Se forhistorisk klippekunst på Alta Museum, og beundr den fantastiske arkitektur i byens ikoniske kirke.
Foto: Kay Fochtmann
Foto: Espen Mills

DAG 6 : Honningsvåg

Det nordligste punkt

Foto: Espen Mills

Honningsvåg er fastlandets nordligste by, og den har et anderledes landskab næsten uden træer og buske. Så langt nordpå er vintrene lange og snefaldet stort, så vær forberedt på fantastiske vinterlandskaber og aktiviteter.

Mærk sneen knase under sneskoene på en vandretur over sletterne. Prøv isfiskeri, der er en elsket vintertradition i det fjerne nord. Få en smagsprøve på den lokale delikatesse, kongekrabbe, der fanges i havet omkring Honningsvåg og serveres året rundt. Nyd kunsten i kunstgalleriet Once Upon a Dream og gå ikke glip af Honningsvåg Kirke. Den er fra 1885 og er områdets ældste bygning.

Højdepunktet på enhver tur til Honningsvåg er et besøg på Nordkap. Det er et af de nordligste punkter på det europæiske fastland, og da vi kommer om vinteren, kan vi komme dertil med snescooter. At stå nær Norges nordlige kant og se ud over Barentshavet under den polare nattehimmel er en helt speciel oplevelse. Læg dertil det æteriske Nordlys, der danser på himlen - et syn, man aldrig glemmer.

Kappen er markeret med et berømt globusmonument, som de fleste besøgende bliver fotograferet foran. Bagefter kan man gå ind i Nordkaphallen, få varmen og lære noget om livet i det højarktiske via en kortfilm og nogle udstillinger.

Efter at have nået rejsens nordligste punkt, vender vi om og sejler sydpå om aftenen.

Udflugter
 • Nordkap og kongekrabbe-oplevelse - vinter
  Tag med os, når vi oplever Honningsvågs seværdigheder om vinteren, lige fra ikonisk udsigt ved Nordkap til lækker kongekrabbe i Sarnes.
 • Tur med ATV til Nordkap
  Kør i din egen ATV på en spændende, eventyrlig oplevelse til det europæiske kontinents nordligste punkt.
 • Kulturel gåtur, ølsmagning og et lokalt show på 71°N
  Nyd en rundtur i byen, lokal specialøl og et eksklusivt teaterstykke om livet i Arktis, som bliver opført af lokale teenagere.
 • Med snescooter til Nordkap
  Oplev rå arktisk natur, mens du selv kører en spændende tur på snescooter til det europæiske fastlands nordligste punkt.
 • Arktisk isfiskeri
  Ifør dig snesko, tag en kort vandretur til en sø i nærheden og prøv at isfiske, før du nyder smagen af dagens friske fangst.

DAG 7 : Tromsø

Porten til Arktis

Foto: Espen Mills

Vi besøger selve den arktiske hovedstad. Tromsø kaldes ofte “porten til Arktis”. Her ligger Norges nordligste universitet – bortset fra Svalbard – og byen er et ideelt sted til ægte vinteraktiviteter såsom hundeslædekørsel og sneskovandring.

Tromsø ligger cirka 350 kilometer nord for Den arktiske Polarcirkel. Her kan man opleve polarnatten i lidt over en måned om vinteren, og der er fantastiske chancer for at se Nordlyset.

Den urbane by summer af liv med alt fra trendy restauranter og caféer til butikker, der sælger kunsthåndværk og råvarer, og endda haute couture. M/S Trollfjord ligger her i tretten timer, så der er masser af tid til at deltage i både tilkøbsudflugter og udforske selve byen.

Blandt de tilbudte aktiviteter er en guidet tur til Polarmuseet, der beretter om byens arv fra arktisk jagt og handel. Besøg Polaria, der er et akvarium med arktiske havdyrearter, herunder sæler.

På den modsatte side af vandet fra Polaria ligger Ishavskatedralen, der skiller sig ud i bybilledet på grund af dens slående arkitektur og imponerende, farvede glasgavl. Måske kan vi besøge nogle af Tromsøs omkringliggende fjorde og den forrevne ø Senja.

Udflugter
 • Hundeslædekørsel i det fantastiske vinterlandskab
  Tag med på en minipolarekspedition gennem det sneklædte arktiske landskab i Breivikeidet ved Tromsø.
 • Hundeslædekørsel, iglohoteller og rensdyr
  Kør med hundeslæde, prøv magiske iglohoteller og se vilde rensdyr på denne ultimative alt-i-én-tur til Tromsø.
 • Hvalsafari i den arktiske stilhed
  Bliv opfyldt af den arktiske ro, mens du får et uforglemmeligt udsyn til spækhuggere og pukkelhvaler, som leger i deres naturlige habitat.
Foto: Espen Mills
Foto: Erik Lindner Aspelund Hurtigrutemuseet

DAG 8 : Stokmarknes og Svolvær

Lofoten-øerne og Hurtigrutens fødested

Foto: Erik Lindner Aspelund Hurtigrutemuseet

Vi udforsker Lofoten, der er en slående øgruppe, der rejser sig op fra Norskehavet. Så snart man får øje på de høje tinder og fiskerbyer, der klæber sig til fjeldsiderne, forstår man, hvorfor øgruppen ofte roses som et af ​​Norges mest fantastiske steder.

Vi kan ikke besøge området uden at tilbringe lidt tid i Stokmarknes. Den historiske by er en del af Vesterålen, der er en øgruppe lige nordøst for Lofoten. Af alle de steder, vi besøger, er Stokmarknes noget helt særligt for os. Det var her, at Den Norske Kystrute blev grundlagt i 1893 af skibsfartspioneren Richard With.

Kystruten blev hurtigt en livline for Norges fjerntliggende kystsamfund, og på passende vis er Hurtigrutens arv blevet udødeliggjort på det sted, hvor det hele begyndte. Når man står på havnefronten, kan man se Hurtigrutens skib M/S Finnmarken fra 1956 indkapslet i en glasbygning som et flaskeskib.

Det er Hurtigrutemuseet - museet, der skildrer vores historie som Norges førende ekspeditionskrydstogtsselskab fra start til nu. På en guidet tur kan man udforske det pensionerede skib og opleve atmosfæren fra en svunden tid.

Vi lægger til i Svolvær om eftermiddagen. Svolvær på Austvågøya i det sydlige Lofoten er øgruppens største by, og den summer af butikker, restauranter, gallerier og caféer. Man kan også beundre udsigten til Svolværgeita (Svolvær-geden), et nærliggende fjeld, der er opkaldt efter den påståede lighed med en ged og dens horn.

Et udvalg af tilkøbsudflugter er tilgængelige fra Svolvær - blandt andre sneskovandring, smukke busture til Lofotens seværdigheder eller en spændende ridetur på en hvid sandstrand.

Udflugter
 • Vinterfiskeri i Lofoten
  Afprøv havfiskeri ombord på en traditionel, norsk fiskerbåd fra 1917 og tag fangsten med tilbage til aftensmaden på skibet.
 • Det bedste af Vesterålen om vinteren – en tur med historie, kunst og kultur
  Oplev fantastiske udsigter, en rig kultur og arv fra kysten på en en bustur til den betagende øgruppe Vesterålen.
 • Historien om Den norske kystrute
  Få en eksklusiv rundvisning på Hurtigruten-museet, hjem for et af vores skibe i fuld størrelse, der har udtjent sin tid, i Stokmarknes hvor Hurtigruten blev grundlagt.
 • Kajakroning ved Lofoten – vinter
  Tag ned til vandet og se Svolværs kystlinje fra en anden vinkel, mens du følger en lokal guide og padler ombord i din egen to-personers kajak.

DAG 9 : Brønnøysund

Særpræget, nordisk natur

Foto: Jan Hvizdal

Omgivet af øer og hav ligger Brønnøysund på en smal halvø, der stikker ud fra fastlandet. Der bor cirka 5.000 mennesker i den lille by - mange af dem i farverige huse med en baggrund af små skrænter og dramatiske fjeldtinder.

Nyd den travle atmosfære på havnen og gå en tur i Havnegata. Tag en forfriskning på en beværtning eller forkæl dig selv med et måltid på en restaurant. Gå en tur på lystbådehavnen eller besøg en neogotisk stenkirke fra 1870. For at få ekstra spænding kan man ro i kajak eller tage på øhop på en RIB-safari.

Man kan også glæde dig til at besøge Vega-øerne. Økæden består af over 6.500 øer, rev og skær og har tilsyneladende været beboet siden stenalderen. Øgruppen fik status som UNESCO-verdensarvssted i 2004 som anerkendelse af den bæredygtige livsstil gennem generationer af øboere, der har skabt gode vilkår for edderfugle, så øboerne kan samle deres dun.

På en ø syd for Brønnøysund findes Torghatten, der kan kendes på den naturlige tunnel gennem fjeldets midte. Ifølge lokale myter skyldes hullet en trold, der affyrede en pil mod en ung kvinde, fordi hun havde afvist ham. Idet troldekongen kastede sin hat for at beskytte hende, stod solen op og forvandlede hatten til klippe med et hul i midten fra pilen.

På en tilkøbsudflugt kan man tage på en times gåtur op til hullet i fjeldet. Kig gennem hullet og nyd udsigten over de omkringliggende øer.

Udflugter
 • Legenderne om Torghatten og Brønnøysund i bus – vinter
  Se Brønnøysunds seværdigheder fra bussen og følg derefter i fodsporene på trolde til et mytologisk fjeld med et hul, der går hele vejen igennem det.
 • Vintergåtur og minikoncert i Brønnøysund
  Opdag Brønnøysunds fascinerende historie, geologi og musikalske talenter på denne vintergåtur med guide gennem byens højdepunkter.
Foto: Jan Hvizdal
Foto: Jan Hvizdal

DAG 10 : Ålesund

En malerisk by

Foto: Jan Hvizdal

Midt på formiddagen lægger vi til i Ålesund, der breder sig over en perlerække af øer.

Allerede når vi nærmer os kysten, bemærker man den karakteristiske arkitektur. Alle bygningernes detaljer – fra de lyse farver til de afrundede spir – er i jugendstil, der var populær i begyndelsen af ​​1900-tallet. Næsten hele byen fik et ansigtsløft, da den blev genopbygget efter en stor brand i 1904.

Fra havnefronten kan man gå ture i den eventyrlige bys smalle gader med unikke huse. Fra toppen af det nærliggende Aksla-fjeld kan man tage imponerende billeder af øgruppen. De 418 trin fra by-niveau til toppen ser måske nok skræmmende ud, men udsigten er anstrengelsen værd.

Man kan også besøge Atlanterhavsparken, der er Norges førende havforskningscenter. Det er et af Nordeuropas største saltvandsakvarier med sæler, oddere, krabber og mange andre former for havliv. Man kan endda se humboldtpingviner - en art, der ellers ikke findes nord for ækvator.

Udflugter
 • Arkitektur og bryggerier – Ålesund til fods
  Udforsk Ålesunds bemærkelsesværdige Art Nouveau-arkitektur, og smag derefter nogle af de bedste øl fra et mikrobryggeri i lokalområdet.
 • Sagaøerne, bustur til Alnes – vinter
  Tag med på denne tur for at opleve to øer, et fyrtårn og utallige vikingesagn. Også landskaberne er imponerende!

DAG 11 : Hardangerfjord og Haugesund

Vikingehistorie

Shutterstock

Mens vi sejler sydpå langs Norges vestkyst, sejler vi forbi nogle af Norges mest berømte fjorde, og ikke mindst Hardangerfjorden.

Med en længde på 179 kilometer er den landets næststørste fjord og verdens femtelængste.

Den imponerende vandvej er en af Norges fineste. Overalt ses fjeldlandskaber med hvide tinder, der rager op over fjorden og genspejles i det glitrende vand nedenfor.

Regionen er berømt for sine æbleprodukter – lige fra syltetøj og juice til prisvindende cider, som en madanmelder har beskrevet som “nordisk champagne.”

Vi når Haugesund, “vikingekongernes hjem”, om eftermiddagen. Kælenavnet er inspireret af steder såsom Sankt Olavs Kirke, der blev bygget i 1250 af Kong Håkon 4. Håkonsson. Der er også nationalmonumentet Haraldshaugen, der siges at være den første konges gravplads.

Træd tilbage til vikingetiden på Nordvegen Historiesenter, der i en udstilling præsenterer en fiktiv udgave af selveste Harald Hårfager.

Udflugter
 • Vikingetur i Haugesund med bus
  Fordyb dig i vikingernes spændende arv og kystkulturen i Avaldsnes, Norges ældste kongesæde.
 • Tur på elcykel langs Haugesunds kyst
  Lad elcyklen klare det hårde arbejde, mens du triller gennem den smukke natur og rige historie i vikingekongernes hjemland.
 • Kunstgåtur i Haugesund med lokal kunstner
  Denne kunstvandring gennem maleriske Haugesund byder på mere, end du måske ville forvente: glaspustning, arkitektur og Marilyn Monroe.
 • Vikingeoplevelse med robust gummibåd (RIB)
  Få et unikt perspektiv på Norges vikingehistorie, mens vi suser af sted i det smukke, smalle stræde, der gav Norge dets navn.
Shutterstock
Foto: Shutterstock

DAG 12 : Farsund og Kristiansand

Fyrtårnenes by

Foto: Shutterstock

Tidligt om morgenen når vi Farsund. Her kan man gå en tur på Listas sandstrande og se Lista Fyr.

Man kan også besøge et tysk fort. Fortet blev anvendt under Anden Verdenskrig og er usædvanligt velbevaret med mange oprindelige barakker, der stadig er intakte. Lær noget om krigshistorien fra denne æra på en guidet tur til det historiske sted, inden vi sejler til Kristiansand.

Kristiansand, der ligger på landets sydligste spids, er Norges femtestørste by med en befolkning på 112.000. Vi sigter mod at lægge til her sent om eftermiddagen, så der er et par timer til at udforske byen.

På en guidet gåtur bemærker man, at byen er bygget på en meget ensartet gitterplan med flere lige veje, der løber fra havnen hele vejen gennem byen. Langs disse veje findes arkitektur fra forskellige æraer, der viser de omfattende genopbygninger, byen måtte gennemgå efter store brande i det 18. og 19. århundrede og endda et angreb under Anden Verdenskrig.

På en tilkøbsudflugt kan man besøge det fungerende Lindesnes Fyr, der markerer Norges sydligste punkt. Se fyrtårnet, der har hjulpet søfarende i sikkerhed på mørke nætter siden begyndelsen af ​​det 20. århundrede og lær noget om stedets lange historie, der går helt tilbage til 1656.

Tilbage på skibet slutter vi rejsen på bedste vis med en afskedsmiddag. Benyt muligheden til at udveksle billeder og oplevelser med de andre rejsende en sidste gang.

DAG 13 : Oslo

Norges hovedstad

Foto: Suranga Weeratuna / Alamy Stock Photo

Fra syd til nord og tilbage til syd. Tænk tilbage på rejsen, mens skibet nærmer sig rejsens sidste havn, Oslo, tidligt om morgenen.

Tag afsked med besætningen og gå i land for at markere rejsens slutning. Vi har sejlet på Nordkap Express og har udforsket Norges kystbyer hele vejen til toppen af det europæiske kontinent.

I løbet af rejsen har vi oplevet Norges varierede klima, set majestætiske fjelde og fjorde og måske stirret med ærefrygt op på Nordlyset en eller flere gange.

Vi håber, at du værdsætter alle minderne, som du tager med hjem fra Nordkap Express. Kom snart og sejl med os igen på en anden ikonisk rejse til vores spektakulære hjem - Norges kyst.

Foto: Suranga Weeratuna / Alamy Stock Photo
Dag-til-dag programmet giver et par ideer om, hvad du kan se og gøre på din kystrejse, men det er blot en indikation af, hvad du kan opleve. Det er en sejlads hvor elementerne bestemmer, og vejrforholdene kan variere. Det er grunden til, at hver ekspedition med Hurtigruten er unik.

Dette er inkluderet

Standard kahytter

Nyd et imponerende udvalg af fordele, der er inkluderet i rejsens pris, og vælg mellem vores forskellige komfortable overnatningsmuligheder: Kahytterne Polar Inside, Polar Outside og Arctic Superior.

 

Kahyt på skibet

 • Indkvartering i komfortabel kahyt med eget badeværelse
 • Valg af foretrukken kahyttype og -placering

Læs mere om kahytterne ombord

 

Mad- og drikkevarer ombord 

 • Helpension med måltider hele dagen i Flora og Árran
 • Ubegrænsede udvalgte drikkevarer på Flora, Árran og i 1893 Bar, serveret i løbet af restauranternes og barens åbningstider
 • Ubegrænset mineralvand, te og kaffe
 • Eftermiddagssnack i 1893 Bar
 • Kulinariske præsentationer og smagsprøver

Læs mere om mad- og drikkevarer ombord

 

Livet ombord

 • Flersproget Coastal Experience Team 
 • Gratis Wi-Fi
 • Daglige foredrag med forskellige temaer, vejledning i fotografering, kunst og kunsthåndværk
 • Adgang til motionsområde, sauna og jacuzzi®
 • Filmaftener, musikunderholdning og adgang til biblioteket
 • Udvalg af udstyr til friluftsaktiviteter

Læs mere om livet ombord

For rejsende i suite

Hvis du vil have den bedste oplevelse ombord i smukt indrettede luksuskahytter, skal du vælge ekspeditionssuiten.

 

Suite på skibet

 • Indkvartering i en stilfuld, rummelig suite med eget badeværelse
 • Valg af foretrukken kahyttype og -placering
 • Ubegrænset minibar
 • Daglig opredningsservice

Læs mere om suiterne på skibet

 

Mad og drikkevarer ombord

 • Helpension med måltider hele dagen på Flora, Árran og den finere à la carte-restaurant Røst
 • Ubegrænsede udvalgte drikkevarer på Flora, Árran, Røst og i 1893 Bar, serveret i løbet af restauranternes og barens åbningstider
 • Ubegrænset mineralvand, te og kaffe
 • Valg af spisetid på restauranterne
 • Eksklusiv Afternoon Tea med mousserende vin på Røst
 • Eksklusiv middag med skibets seniorofficerer

 

Livet på skibet

 • Prioriteret Fast Track-check-in, inklusive eksklusiv adgang til Espolin Johnson-lounge
 • Gratis Wi-Fi
 • Flersproget Coastal Experience Team 
 • Adgang til motionsområde, sauna og jacuzzi®
 • Daglige foredrag med forskellige temaer, vejledning i fotografering, kunst og kunsthåndværksaktiviteter
 • Filmaftener, musikunderholdning og adgang til biblioteket
 • Kulinariske præsentationer og smagsprøver
 • Udvalg af udstyr til friluftsaktiviteter
 • Hurtigrutens kollektionspakke med tøj består af en skaljakke, sweater og uldhue
 • To årstidsbestemte udflugter efter eget valg

Praktisk information