Tromsø – Honningsvåg – Bergen

Nordkap-ekspressen – halv rejse

Nordkap-ekspressen – halv rejse

Tromsø – Honningsvåg – Bergen

Nordkap-ekspressen – halv rejse

Nordkap-ekspressen – halv rejse

Rejseinformation 7 dage MS Trollfjord
Afrejser
8 afgange mellem okt 2023 og mar 2024
Pris fra
kr 17.480
Helpension inkluderet
 • Sejl langs Norges kyst, der er en af verdens længste kyster - hele vejen fra Tromsø til Nordkap på toppen af Europa og derefter tilbage til Bergen
 • Kom ombord på exceptionelt indrettede M/S Trollfjord, der er blevet nyistandsat i 2023 med de fineste materialer og skibshåndværk
 • Lær noget om lokalsamfund på hele kysten på tværs af en række breddegrader og deltag i en række spændende, årstidsbestemte tilkøbsudflugter. 5 valgfrie udflugter er inkluderet.
 • Sejl i efteråret, om vinteren eller i foråret og oplev varmere klima sydpå til snedækkede fjelde og måske endda Nordlyset i det arktiske
Nordkap-ekspressen – halv rejse

Rejseplan

Tag med Nordkap-ekspressen på en uforglemmelig efterårs-, vinter- eller forårsrejse. Se den imponerende skønhed ved Norges kyst med start fra den arktiske hovedstad, Tromsø. Efter vi har nydt Nordkaps skønhed, vender skibet om og begynder sejladsen sydpå til Bergen.

DAG 1 : Tromsø

Velkommen til Norge

Ishavskatedralen og Tromsøbroen
Foto: Posnov / Getty Images

Vores eventyrlige oplevelser i Norge begynder i den arktiske hovedstad, Tromsø. Tromsø, der ofte kaldes “Porten til Arktis”, er Norges nordligste store by og summer af alt fra trendy restauranter og caféer til butikker, der sælger kunsthåndværk og råvarer.

Byen ligger cirka 350 kilometer nord for Den arktiske Polarcirkel og er normalt dækket af et snetæppe om foråret og vinteren, hvilket får de omkringliggende landskaber til at føles som et eventyrligt vinterlandskab, hvori nordlyset reflekteres, hver gang det viser sig.

Når man er gået ombord på M/S Trollfjord og er kommet på plads i sin kahyt eller suite, mødes alle med Coastal Experience Team. Man kommer til at lære hvert medlem af teamet godt at kende, idet de holder foredrag og organiserer aktiviteter ombord under hele rejsen.

Ishavskatedralen og Tromsøbroen
Foto: Posnov / Getty Images
Tromsøs havn
Foto: Visit Norway
Møde med samerne ved Nordkap
Foto: Rune Kongsro
Havnen i Honningsvåg
Foto: Espen Mills

DAG 2 : Honningsvåg

Det nordligste punkt

Møde med samerne ved Nordkap
Foto: Rune Kongsro

Med ankomst tidligt om morgenen har vi en hel dag i Honningsvåg. Honningsvåg er fastlandets nordligste by, og den har et anderledes landskab næsten uden træer og buske. Så langt nordpå er vintrene lange og snefaldet stort, så vær forberedt på fantastiske vinterlandskaber og aktiviteter.

Mærk sneen knase under sneskoene på en vandretur over sletterne. Prøv isfiskeri, der er en elsket vintertradition i det fjerne nord. Få en smagsprøve på den lokale delikatesse, kongekrabbe, der fanges i havet omkring Honningsvåg og serveres året rundt. Nyd kunsten i kunstgalleriet Once Upon a Dream og gå ikke glip af Honningsvåg Kirke. Den er fra 1885 og er områdets ældste bygning.

Højdepunktet på enhver tur til Honningsvåg er et besøg på Nordkap. Det er et af de nordligste punkter på det europæiske fastland, og da vi kommer om vinteren, kan vi komme dertil med snescooter. At stå nær Norges nordlige kant og se ud over Barentshavet under den polare nattehimmel er en helt speciel oplevelse. Læg dertil det æteriske Nordlys, der danser på himlen - et syn, man aldrig glemmer.

Kappen er markeret med et berømt globusmonument, som de fleste besøgende bliver fotograferet foran. Bagefter kan man gå ind i Nordkaphallen, få varmen og lære noget om livet i det højarktiske via en kortfilm og nogle udstillinger.

Efter at have nået rejsens nordligste punkt, vender vi om og sejler sydpå om aftenen.

Udflugter
 • Tur med ATV til Nordkap
  Kør i din egen ATV på en spændende, eventyrlig oplevelse til det europæiske kontinents nordligste punkt.
 • Nordkap og kongekrabbe-oplevelse - vinter
  Tag med os, når vi oplever Honningsvågs seværdigheder om vinteren, lige fra ikonisk udsigt ved Nordkap til lækker kongekrabbe i Sarnes.
 • Med snescooter til Nordkap
  Oplev rå arktisk natur, mens du selv kører en spændende tur på snescooter til det europæiske fastlands nordligste punkt.
 • Arktisk isfiskeri
  Ifør dig snesko, tag en kort vandretur til en sø i nærheden og prøv at isfiske, før du nyder smagen af dagens friske fangst.
 • Kulturel gåtur, ølsmagning og et lokalt show på 71°N
  Nyd en rundtur i byen, lokal specialøl og et eksklusivt teaterstykke om livet i Arktis, som bliver opført af lokale teenagere.

DAG 3 : Alta

Nordlysets by

Slædehunde i Altas vinterlandskab
Foto: robertharding / Alamy Stock Photo

Alta er en af de større kystbyer, vi besøger, med over 10.000 indbyggere. En særlig berømt del af byen er Altaelven, der er en af Norges bedste lakseelve. Her fanges der hele tiden store laks, hvoraf nogle kan veje op til 24 kg. Man fortryder aldrig at hav bestilt grillet, frisk laks på en af restauranterne.

Alta ligger på 70 grader nord - langt nord for Den arktiske Polarcirkel. Området er specielt kendt for, at der er gode muligheder for at se Nordlyset, så hav kameraet klar. Hvis himlen er skyfri, og forholdene rigtige, kan man tage fantastiske billeder af lyset, der danser ovenfor.

Man kan lære mere om dette fantastiske, naturlige lysshow på en guidet tur i byen. Nordlyskatedralen har endda en udstilling, der viser, hvordan Alta blev epicentret for banebrydende nordlysforskning mellem det 19. og 20. århundrede.

Øget snefald om vinteren giver mulighed for nogle virkelig autentiske, arktiske udflugter såsom hundeslædekørsel. Altas sne og klima giver perfekte forhold til at bygge og vedligeholde Igloo Hotel på bredden af Altaelven.

Besøg verdens nordligste ishotel, der bygges af sne og is hver vinter og udhugges med kunstneriske temaer af lokale skulptører. Besøg hotellets isbar, der er udsmykket med håndlavede isskulpturer, og bestil en drink i et isglas – isterninger er overflødige.

Udflugter
 • Besøg det magiske Sorrisniva Igloo Hotell i Alta
  Udforsk det smukke iglohotel, der er lavet udelukkende af sne og is. Selv den drink, der er inkluderet i udflugtens pris, serveres i et glas, der er skåret af is!
 • Hundeslædekørsel i Alta
  Tag på hundeslædetur gennem snelandskaber i nærheden af nordlysets by og mød de entusiastiske hunde, der trækker os.
 • Oplev nordlysets hemmeligheder i Alta
  Der er intet bedre sted end Alta, der er kendt som nordlysets by, hvis du vil have en dybere forståelse af nordlyset som fænomen.
Slædehunde i Altas vinterlandskab
Foto: robertharding / Alamy Stock Photo
Smukt nordlys over Altas landskab
Foto: Jan Hvizdal
Vintersolopgang nær Lodingen
Foto: Tracey Whitefoot / Alamy Stock Photo
Udsigt over snedækkede fjelde mod himlen i Lødingen
Foto: Thor Dullum / EyeEm | Getty Images

DAG 4 : Lødingen

Landsbyliv og fjordnatur

Vintersolopgang nær Lodingen
Foto: Tracey Whitefoot / Alamy Stock Photo

Det administrative centrum for kommunen af samme navn, Lødingen, er en landsby på Hinnøyas sydvestlige bred med færre end 2.000 indbyggere. Det er en havn, som Hurtigrutens skibe plejede at besøge på en af de tidligere kystruter, og at vende tilbage hertil er lidt som at vende hjem.

Vi lægger til omkring middag og har Lødingen som base i et par timer, så vi kan udforske mere af Hinnøya, der er Norges største ø syd for Svalbard. Gå en tur i gaderne ved havnen og nyd de traditionelle, røde fiskerhytter, rorbuer, langs bredden. På gåturen bemærker man landsbylivets beroligende atmosfære.

Besøgets højdepunkt er de betagende fjorde og fjelde, som Norges kyst er så berømt for. Som en forgrening af Andfjord skærer Gullesfjord sig ind i Hinnøyas nordside, der er omkranset af uberørte fjeldkæder. Området er populært blandt campister, der bor på campingpladsen eller i hytter og fisker efter torsk i fjorden om vinteren.

Tag på en bådsafari som tilkøbstur og kom tættere på fjorden. Tag udfordringen op på en vandretur i fjeldene og bliv belønnet med en ​​majestætisk panoramaudsigt over det omkringliggende land og hav.

DAG 5 : Rørvik

Gammel fiskerby

 Trædækket i det iskolde hav
Foto: mauritius images GmbH / Alamy Stock Photo

Vi fortsætter sydpå og forlader polarnætternes land, når vi krydser Den arktiske Polarcirkel tidligt om morgenen.

Vikna-øgruppen er cirka 6.000 øer, holme og skær. Den største er Inner-Vikna, hvor vi lægger til. Vores mål er at lægge til i Rørvik omkring middag og blive der et par timer.

Byen og dens omgivelser har en lang historie. Der er for eksempel fundet gravhøje fra oldtiden. Områdets maritime arv er veldokumenteret på tværs af Rørviks mange museer - særligt Kystmuseet Rørvik.

På samme måde kan man på SalmoNor Visningssenter tage en rundtur på en moderne laksefarm og få noget at vide om den norske akvakulturindustri, der forsyner verden med velsmagende, nordisk laks.

Torsk er en anden stor eksportvare, og byen har endda en årlig torskefestival i marts. Fiskearten er særligt almindelig i øgruppens farvande om vinteren, så det er oplagt at forkæle sig selv med friske torskefrikadeller.

Vend tilbage til skibet sidst på eftermiddagen og næstsidste aften ombord. Nyd skibets faciliteter såsom den afslappende, panoramiske sauna eller en varmende lokal akvavit i baren på øverste dæk.

Udflugter
 • Besøg en laksefarm med båd
  Tag med på en sejltur gennem øgruppen, og lær noget om lakseopdræt på en fungerende laksefarm.
 Trædækket i det iskolde hav
Foto: mauritius images GmbH / Alamy Stock Photo
Rørvik-strand nær Henningsvær på Lofoten
Foto: Shutterstock
Udsigt fra luften over en smuk fjord med fjelde i Molde.
Foto: Madrugada Verde / Alamy Stock Photo
 Kvinde vandrer på snedækket fjeld mod en klar himmel i Molde
Foto: Wenzel Prokosch / EyeEm | Alamy Stock Photo

DAG 6 : Kristiansund og Molde

Perfekt panoramaudsigt

Udsigt fra luften over en smuk fjord med fjelde i Molde.
Foto: Madrugada Verde / Alamy Stock Photo

For at afrunde rejsen besøger vi Molde, der er Romsdalens hovedstad og handelscentrum på Romsdalhalvøens sydkyst. Vi har stoppet her mange gange på Kystruten, men denne gang bliver vi meget længere tid, så der er masser af tid til at opleve byen.

Coastal Experience-teamet organiserer en række tilkøbsaktiviteter, der forstærker oplevelsen af Molde. Atlanterhavsvejen, der er et ikon på Norges kyst, og som ofte optræder i Hollywood-film, kan opleves på en tilkøbsudflugt.

Tag med på en vandretur op til Moldepanoramaet ad stien fra bymidten for at få den bedste panoramaudsigt over området. Herfra kan man se byen fra 402 meters højde over havets overflade og beundre de 222 sneklædte tinder på tværs af Moldefjord.

Hvis man foretrækker at blive tættere på haoverfalden, kan man besøge Romsdalsmuseet, der er et af Norges største folkemuseer - cirka ti minutter fra centrum.

Tilbage på skibet slutter vi rejsen på bedste vis med en afskedsmiddag. Benyt muligheden til at udveksle billeder og oplevelser med de andre rejsende en sidste gang.

Udflugter
 • Atlanterhavsvejen – en smuk bustur fra Molde
  Lad os køre ud ad den bakkede Atlanterhavsvej, en af de smukkeste ruter i verden.

DAG 7 : Bergen

Norges næststørste by

Bergens gamle bydel med malede træhuse
Foto: incamerastock / Alamy Stock Photo

Rejsen har ført os fra Tromsø til toppen af Europa og derefter hele vejen ned til Bergen mod syd. Reflektér over rejsen, mens skibet nærmer sig rejsens sidste havn, Bergen, tidligt om morgenen.

Vi har sejlet på Nordkap-ekspressen og udforsket Norges kystlandskaber og byer. I løbet af rejsen har vi oplevet Norges varierede klima, set majestætiske fjelde og fjorde og måske stirret med ærefrygt op på Nordlyset en eller flere gange.

Sæt pris på alle minderne,fra rejsen med Nordkap Express. Kom snart og sejl med os igen på en anden ikonisk rejse til vores spektakulære hjem - Norges kyst.

Bergens gamle bydel med malede træhuse
Foto: incamerastock / Alamy Stock Photo
 Statue af Edvard Grieg på Festplassen i Bergen
Foto: Dave Porter / Alamy Stock Photo
Dag-til-dag programmet giver et par ideer om, hvad du kan se og gøre på din kystrejse, men det er blot en indikation af, hvad du kan opleve. Det er en sejlads hvor elementerne bestemmer, og vejrforholdene kan variere. Det er grunden til, at hver ekspedition med Hurtigruten er unik.

Dette er inkluderet

Inkluderet i din rejse

Kahyt på skibet

 • Valg af kahytnummer på M/S Trollfjord
 • Velkomstkurv fra Norway’s Coastal Kitchen

Mad og drikkevarer ombord

 • Helpension med måltider hele dagen
 • Drikkepakke (vin, øl, sodavand) (1)
 • Vand, te og kaffe
 • Eftermiddagste og kage i baren

Livet ombord

 • Trådløs internetadgang (2)
 • Engelsktalende Coastal Experience-team
 • Besøg på kommandobroen (3)
 • Fem valgfrie udflugter per person (4)

1) Kun gyldig i skibets restauranter ved spisetid

2) Rejsende med Select-billet skal tilmelde sig vores gratis loyalitetsprogram, 1893 Ambassador, for at få trådløs internetadgang

3) Efter kaptajnens skøn og underlagt sikkerhedsbegrænsninger

4) Vælg mellem tilgængelige, årstidsbestemte udflugter

 

Se venligst billet-siden og læs mere om Select- og Suite- prisalternativerne for denne rejse.