Tromsø – Honningsvåg – Bergen

Nordkap-ekspressen – sydgående

Nordkap-ekspressen – sydgående

Tromsø – Honningsvåg – Bergen

Nordkap-ekspressen – sydgående

Nordkap-ekspressen – sydgående

Rejseinformation 7 dage M/S Trollfjord
Afrejser
9 afgange mellem okt 2023 og apr 2024
Pris fra
kr 17.480
Helpension inkluderet
 • Sejl langs Norges kyst, der er en af verdens længste kyster - hele vejen fra Tromsø til Nordkap på toppen af Europa og derefter tilbage til Bergen
 • Kom ombord på exceptionelt indrettede M/S Trollfjord, der er blevet nyistandsat i 2023 med de fineste materialer og skibshåndværk
 • Lær noget om lokalsamfund på hele kysten på tværs af en række breddegrader og deltag i en række spændende, årstidsbestemte tilkøbsudflugter. 5 valgfrie udflugter er inkluderet.
 • Sejl i efteråret, om vinteren eller i foråret og oplev varmere klima sydpå til snedækkede fjelde og måske endda Nordlyset i det arktiske
Nordkap-ekspressen – sydgående

Inkluderet i rejsen

 • Mulighed for spisning hele dagen

  Her kan man forkæle sig selv med mulighed for spisning hele dagen med valg mellem to stilfulde restauranter. Man kan også nyde et udvalg af alkoholiske og ikke-alkoholiske drikkevarer samt specialsmagninger og forfriskninger om eftermiddagen, der er inkluderet i rejsens pris.

 • Skibets faciliteter

  Der er fri adgang til M/S Trollfjords bibliotek, motionsområde og den overdådige sauna med vinduer fra gulv til loft. Nyd udsigten fra den toetagers observationslounge eller fra en af jacuzzierne ude på dækket.

 • Coastal Experience Team

  Vores ekspertteam vil være ombord for at guide os under alle rejseaktiviteterne og udflugterne, mens de deler deres charmerende historier og spændende viden om norsk kultur, historie, natur og geografi.

 • Udflugter

  Tag med på spændende udflugter som vil gøre rejsen endnu mere eventyrlig. 5 valgfrie udflugter er inkluderet per person.

Aktuelle tilbud:

 • Op til 50 % rabat på gæst nr. 2

  Nu kan I få op til 50 % rabat på gæst nr. 2 på Svalbard-ekspressen og Nordkap-ekspressen i 2023. Tilbuddet gælder nye bestillinger, der foretages mellem 27. marts og 5. april 2023.
  Kan ikke kombineres med andre tilbud/kampagner, men kan kombineres med Ambassador-rabat.
  Læs mere og bestil

Rejseplan

Tag med Nordkap-ekspressen på en uforglemmelig efterårs-, vinter- eller forårsrejse. Se den imponerende skønhed ved Norges kyst med start fra den arktiske hovedstad, Tromsø. Efter vi har nydt Nordkaps skønhed, vender skibet om og begynder sejladsen sydpå til Bergen.

DAG 1 : Tromsø

Velkommen til Norge

Foto: Espen Mills

Vores eventyrlige oplevelser i Norge begynder i den arktiske hovedstad, Tromsø. Tromsø, der ofte kaldes “Porten til Arktis” og summer af alt fra trendy restauranter og caféer til butikker, der sælger kunsthåndværk og råvarer.

Byen ligger cirka 350 kilometer nord for Den arktiske Polarcirkel og er normalt dækket af et snetæppe om foråret og vinteren, hvilket får de omkringliggende landskaber til at føles som et eventyrligt vinterlandskab, hvori nordlyset reflekteres, hver gang det viser sig.

Når man er gået ombord på M/S Trollfjord og er kommet på plads i sin kahyt eller suite, mødes alle med Coastal Experience Team. Man kommer til at lære hvert medlem af teamet godt at kende, idet de holder foredrag og organiserer aktiviteter ombord under hele rejsen.

Foto: Espen Mills
Foto: Espen Mills

DAG 2 : Honningsvåg

Det nordligste punkt

Foto: Espen Mills

Med ankomst tidligt om morgenen har vi en hel dag i Honningsvåg. Honningsvåg er fastlandets nordligste by, og den har et anderledes landskab næsten uden træer og buske. Så langt nordpå er vintrene lange og snefaldet stort, så vær forberedt på fantastiske vinterlandskaber og aktiviteter.

Mærk sneen knase under sneskoene på en vandretur over sletterne. Prøv isfiskeri, der er en elsket vintertradition i det fjerne nord. Få en smagsprøve på den lokale delikatesse, kongekrabbe, der fanges i havet omkring Honningsvåg og serveres året rundt. Nyd kunsten i kunstgalleriet Once Upon a Dream og gå ikke glip af Honningsvåg Kirke. Den er fra 1885 og er områdets ældste bygning.

Højdepunktet på enhver tur til Honningsvåg er et besøg på Nordkap. Det er et af de nordligste punkter på det europæiske fastland, og da vi kommer om vinteren, kan vi komme dertil med snescooter. At stå nær Norges nordlige kant og se ud over Barentshavet under den polare nattehimmel er en helt speciel oplevelse. Læg dertil det æteriske Nordlys, der danser på himlen - et syn, man aldrig glemmer.

Kappen er markeret med et berømt globusmonument, som de fleste besøgende bliver fotograferet foran. Bagefter kan man gå ind i Nordkaphallen, få varmen og lære noget om livet i det højarktiske via en kortfilm og nogle udstillinger.

Efter at have nået rejsens nordligste punkt, vender vi om og sejler sydpå om aftenen.

Udflugter
 • Tur med ATV til Nordkap
  Kør i din egen ATV på en spændende, eventyrlig oplevelse til det europæiske kontinents nordligste punkt.
 • Nordkap og kongekrabbe-oplevelse - vinter
  Tag med os, når vi oplever Honningsvågs seværdigheder om vinteren, lige fra ikonisk udsigt ved Nordkap til lækker kongekrabbe i Sarnes.
 • Med snescooter til Nordkap
  Oplev rå arktisk natur, mens du selv kører en spændende tur på snescooter til det europæiske fastlands nordligste punkt.
 • Arktisk isfiskeri
  Ifør dig snesko, tag en kort vandretur til en sø i nærheden og prøv at isfiske, før du nyder smagen af dagens friske fangst.
 • Kulturel gåtur, ølsmagning og et lokalt show på 71°N
  Nyd en rundtur i byen, lokal specialøl og et eksklusivt teaterstykke om livet i Arktis, som bliver opført af lokale teenagere.

DAG 3 : Alta

Nordlysets by

Foto: Shutterstock

Alta er en af de større kystbyer, vi besøger, med over 10.000 indbyggere. En særlig berømt del af byen er Altaelven, der er en af Norges bedste lakseelve. Her fanges der hele tiden store laks, hvoraf nogle kan veje op til 24 kg. Man fortryder aldrig at hav bestilt grillet, frisk laks på en af restauranterne.

Alta ligger på 70 grader nord - langt nord for Den arktiske Polarcirkel. Området er specielt kendt for, at der er gode muligheder for at se Nordlyset, så hav kameraet klar. Hvis himlen er skyfri, og forholdene rigtige, kan man tage fantastiske billeder af lyset, der danser ovenfor.

Man kan lære mere om dette fantastiske, naturlige lysshow på en guidet tur i byen. Nordlyskatedralen har endda en udstilling, der viser, hvordan Alta blev epicentret for banebrydende nordlysforskning mellem det 19. og 20. århundrede.

Øget snefald om vinteren giver mulighed for nogle virkelig autentiske, arktiske udflugter såsom hundeslædekørsel. Altas sne og klima giver perfekte forhold til at bygge og vedligeholde Igloo Hotel på bredden af Altaelven.

Besøg verdens nordligste ishotel, der bygges af sne og is hver vinter og udhugges med kunstneriske temaer af lokale skulptører. Besøg hotellets isbar, der er udsmykket med håndlavede isskulpturer, og bestil en drink i et isglas – isterninger er overflødige.

Udflugter
 • Besøg det magiske Sorrisniva Igloo Hotell i Alta
  Udforsk det smukke iglohotel, der er lavet udelukkende af sne og is. Selv den drink, der er inkluderet i udflugtens pris, serveres i et glas, der er skåret af is!
 • Hundeslædekørsel i Alta
  Tag på hundeslædetur gennem snelandskaber i nærheden af nordlysets by og mød de entusiastiske hunde, der trækker os.
 • UNESCO Rock Art og Nordlyskatedralen
  Se forhistorisk klippekunst på Alta Museum, og beundr den fantastiske arkitektur i byens ikoniske kirke.
Foto: Shutterstock
Foto: Tracey Whitefoot / Alamy Stock Photo

DAG 4 : Lødingen

Landsbyliv og fjordnatur

Foto: Tracey Whitefoot / Alamy Stock Photo

Det administrative centrum for kommunen af samme navn, Lødingen, er en landsby på Hinnøyas sydvestlige bred med færre end 2.000 indbyggere. Det er en havn, som Hurtigrutens skibe plejede at besøge på en af de tidligere kystruter, og at vende tilbage hertil er lidt som at vende hjem.

Vi lægger til omkring middag og har Lødingen som base i et par timer, så vi kan udforske mere af Hinnøya, der er Norges største ø syd for Svalbard. Gå en tur i gaderne ved havnen og nyd de traditionelle, røde fiskerhytter, rorbuer, langs bredden. På gåturen bemærker man landsbylivets beroligende atmosfære.

Besøgets højdepunkt er de betagende fjorde og fjelde, som Norges kyst er så berømt for. Som en forgrening af Andfjord skærer Gullesfjord sig ind i Hinnøyas nordside, der er omkranset af uberørte fjeldkæder. Området er populært blandt campister, der bor på campingpladsen eller i hytter og fisker efter torsk i fjorden om vinteren.

Tag på en bådsafari som tilkøbstur og kom tættere på fjorden. Tag udfordringen op på en vandretur i fjeldene og bliv belønnet med en ​​majestætisk panoramaudsigt over det omkringliggende land og hav.

DAG 5 : Rørvik

Gammel fiskerby

Foto: Shutterstock

Vi fortsætter sydpå og forlader polarnætternes land, når vi krydser Den arktiske Polarcirkel tidligt om morgenen.

Vikna-øgruppen er cirka 6.000 øer, holme og skær. Den største er Inner-Vikna, hvor vi lægger til. Vores mål er at lægge til i Rørvik omkring middag og blive der et par timer.

Byen og dens omgivelser har en lang historie. Der er for eksempel fundet gravhøje fra oldtiden. Områdets maritime arv er veldokumenteret på tværs af Rørviks mange museer - særligt Kystmuseet Rørvik.

På samme måde kan man på SalmoNor Visningssenter tage en rundtur på en moderne laksefarm og få noget at vide om den norske akvakulturindustri, der forsyner verden med velsmagende, nordisk laks.

Torsk er en anden stor eksportvare, og byen har endda en årlig torskefestival i marts. Fiskearten er særligt almindelig i øgruppens farvande om vinteren, så det er oplagt at forkæle sig selv med friske torskefrikadeller.

Vend tilbage til skibet sidst på eftermiddagen og næstsidste aften ombord. Nyd skibets faciliteter såsom den afslappende, panoramiske sauna eller en varmende lokal akvavit i baren på øverste dæk.

Udflugter
 • Tag med båd til en laksefarm
  Tag med på en sejltur gennem øgruppen, og lær noget om lakseopdræt på en fungerende laksefarm.
Foto: Shutterstock
Foto: Madrugada Verde / Alamy Stock Photo

DAG 6 : Kristiansund og Molde

Perfekt panoramaudsigt

Foto: Madrugada Verde / Alamy Stock Photo

For at afrunde rejsen besøger vi Molde, der er Romsdalens hovedstad og handelscentrum på Romsdalhalvøens sydkyst. Vi har stoppet her mange gange på Kystruten, men denne gang bliver vi meget længere tid, så der er masser af tid til at opleve byen.

Coastal Experience-teamet organiserer en række tilkøbsaktiviteter, der forstærker oplevelsen af Molde. Atlanterhavsvejen, der er et ikon på Norges kyst, og som ofte optræder i Hollywood-film, kan opleves på en tilkøbsudflugt.

Tag med på en vandretur op til Moldepanoramaet ad stien fra bymidten for at få den bedste panoramaudsigt over området. Herfra kan man se byen fra 402 meters højde over havets overflade og beundre de 222 sneklædte tinder på tværs af Moldefjord.

Hvis man foretrækker at blive tættere på haoverfalden, kan man besøge Romsdalsmuseet, der er et af Norges største folkemuseer - cirka ti minutter fra centrum.

Tilbage på skibet slutter vi rejsen på bedste vis med en afskedsmiddag. Benyt muligheden til at udveksle billeder og oplevelser med de andre rejsende en sidste gang.

Udflugter
 • Atlanterhavsvejen – en smuk bustur fra Molde
  Lad os køre ud ad den bakkede Atlanterhavsvej, en af de smukkeste ruter i verden.

DAG 7 : Bergen

Norges næststørste by

Foto: Shutterstock

Rejsen har ført os fra Tromsø til toppen af Europa og derefter hele vejen ned til Bergen mod syd. Reflektér over rejsen, mens skibet nærmer sig rejsens sidste havn, Bergen, tidligt om morgenen.

Vi har sejlet på Nordkap-ekspressen og udforsket Norges kystlandskaber og byer. I løbet af rejsen har vi oplevet Norges varierede klima, set majestætiske fjelde og fjorde og måske stirret med ærefrygt op på Nordlyset en eller flere gange.

Sæt pris på alle minderne,fra rejsen med Nordkap Express. Kom snart og sejl med os igen på en anden ikonisk rejse til vores spektakulære hjem - Norges kyst.

Foto: Shutterstock
Dag-til-dag programmet giver et par ideer om, hvad du kan se og gøre på din kystrejse, men det er blot en indikation af, hvad du kan opleve. Det er en sejlads hvor elementerne bestemmer, og vejrforholdene kan variere. Det er grunden til, at hver ekspedition med Hurtigruten er unik.

Dette er inkluderet

Standard kahytter

Nyd et imponerende udvalg af fordele, der er inkluderet i rejsens pris, og vælg mellem vores forskellige komfortable overnatningsmuligheder: Kahytterne Polar Inside, Polar Outside og Arctic Superior.

 

Kahyt på skibet

 • Indkvartering i komfortabel kahyt med eget badeværelse
 • Valg af foretrukken kahyttype og -placering

Læs mere om kahytterne ombord

 

Mad- og drikkevarer ombord 

 • Helpension med måltider hele dagen i Flora og Árran
 • Ubegrænsede udvalgte drikkevarer på Flora, Árran og i Panoramabar, serveret i løbet af restauranternes og barens åbningstider
 • Ubegrænset mineralvand, te og kaffe
 • Eftermiddagssnack i Panoramabar
 • Kulinariske præsentationer og smagsprøver

Læs mere om mad- og drikkevarer ombord

 

Livet ombord

 • Flersproget Coastal Experience Team 
 • Daglige foredrag med forskellige temaer, vejledning i fotografering, kunst og kunsthåndværk
 • Adgang til motionsområde, sauna og jacuzzi®
 • Filmaftener, musikunderholdning og adgang til biblioteket
 • Udvalg af udstyr til friluftsaktiviteter
 • 5 valgfrie udflugter er inkluderet per person (1)

Læs mere om livet ombord

For rejsende i suite

Hvis du vil have den bedste oplevelse ombord i smukt indrettede luksuskahytter, skal du vælge ekspeditionssuiten.

 

Suite på skibet

 • Indkvartering i en stilfuld, rummelig suite med eget badeværelse
 • Valg af foretrukken kahyttype og -placering
 • Ubegrænset minibar
 • Daglig opredningsservice

Læs mere om suiterne på skibet

 

Mad og drikkevarer ombord

 • Helpension med måltider hele dagen på Flora, Árran og den finere à la carte-restaurant Røst
 • Ubegrænsede udvalgte drikkevarer på Flora, Árran, Røst og i Panoramabar, serveret i løbet af restauranternes og barens åbningstider
 • Ubegrænset mineralvand, te og kaffe
 • Valg af spisetid på restauranterne
 • Eksklusiv Afternoon Tea med mousserende vin på Røst
 • Eksklusiv middag med skibets seniorofficerer

 

Livet på skibet

 • Prioriteret Fast Track-check-in, inklusive eksklusiv adgang til Espolin Johnson-lounge
 • Gratis Wi-Fi
 • Flersproget Coastal Experience Team 
 • Adgang til motionsområde, sauna og jacuzzi®
 • Daglige foredrag med forskellige temaer, vejledning i fotografering, kunst og kunsthåndværksaktiviteter
 • Filmaftener, musikunderholdning og adgang til biblioteket
 • Kulinariske præsentationer og smagsprøver
 • Udvalg af udstyr til friluftsaktiviteter
 • Hurtigrutens kollektionspakke med tøj består af en skaljakke, sweater og uldhue
 • To årstidsbestemte udflugter efter eget valg
 • 5 valgfrie udflugter er inkluderet per person (1)

 

1. Vælg mellem alle tilgængelige, årstidsbestemte udflugter.